Tohoku – Japanin pääsaaren pohjoisin alue ja maaseudun keskittymä

Tohoku on alue, joka sijaitsee Japanin pohjoisosassa. Se koostuu kuudesta prefektuurista: Aomori, Iwate, Miyagi, Akita, Yamagata ja Fukushima. Alue tarjoaa monipuolisia maisemia, joihin kuuluvat vuoristot, syvät laaksot, laajat tasangot sekä rannikot, jotka ympäröivät Japanin itäosaa. Tohoku on täynnä ainutlaatuista kulttuuria, herkullista ruokaa ja lämminhenkistä vieraanvaraisuutta, jotka tekevät alueesta ainutlaatuisen ja tutustumisen arvoisen kohteen.

Tutustumalla Tohokun alueeseen voit kokea erilaisia kulttuuriperinteitä, kuten Nebuta-matsurin ja Kanto-matsurin, jotka ovat japanilaisia festivaaleja. Niihin sisältyy ainutlaatuisia perinteitä ja käsityötaidetta. Lisäksi alueen lukuisissa luonnonpuistoja sekä kansallispuistoja. Tohokun alueella voit myös kokeilla maistuvia paikallisia erikoisuuksia, kuten sobaa, ankanlihaa ja muita herkkuja.

Vaikka Tohokun alue kärsi vuoden 2011 maanjäristyksestä ja tsunamista, alueen asukkaat ovat ponnistelleet kovasti jälleenrakennuksen eteen, ja nykyään alue on täynnä elämää ja toivoa. Tohoku on upea kohde jos haluat tutustua Japanin rikkaaseen kulttuuriin, sekä nauttia kauniista luonnosta ja paikallisista herkuista.

Tohoku maantieteellisesti

Tohokun alueella on monipuolinen maasto, johon kuuluu vuoristojonoja, järviä ja rannikoita. Ōu-vuoret kulkevat alueen keskiosassa. Nämä vuoristot luovat upeat maisemat sekä tarjoavat monia mahdollisuuksia ulkoilulle ja vaellukselle.

Sanriku-rannikko ulottuu Miyagin prefektuurista Aomorin prefektuuriin. Tämä rannikkoalue on tunnettu jyrkistä kallioistaan ja syvistä rotkoistaan, jotka tarjoavat hämmästyttäviä näkymiä Tyynellemerelle. Täällä sinulla on mahdollisuus nähdä merieläimiä, esimerkiksi delfiinejä, valaita ja monenlaisia kalalajeja.

Alueella on myös useita järviä, jotka tarjoavat rentouttavia maisemia ja virkistysmahdollisuuksia. Voit veneillä tai kalastaa järvillä, tai nauttia patikoinnista ja pyöräilystä niitä ympäröivillä teillä. Jokainen järvi tarjoaa oman ainutlaatuisen ympäristönsä, mikä tekee niistä ihanteellisia tutkimusmatkailua varten.

Tutustuessasi Tohokun alueeseen törmäät erilaisiin ilmastoihin ja kasvillisuuteen. Itäisellä rannikolla koet Tyynenmeren vaikutukset, kun taas sisämaassa vuoristoalueet asettavat omat haasteensa kasvillisuudelle ja eläimistölle. Alue on tunnettu myös useista kansallispuistoistaan, joihin kuuluvat Towadan Hachimantain kansallispuisto, Oirase Keiryun kansallispuisto ja Bandain asahin kansallispuisto. Näissä kansallispuistoissa voit kokea luonnon monimuotoisuutta.

Lue lisää Japanin saarista blogissamme!

Vuoret

Tohokun alueella sijaitsee useita vaikuttavia vuoria, jotka tarjoavat upeita näköaloja ja retkeilymahdollisuuksia. Hakkoda-vuoret ovat merkittävä luontokohde, josta löytyy monenlaisia eläimiä ja kasveja. Voit vaeltaa reittejä pitkin ja nauttia alueen kauneudesta.

Zaō-vuoristo koostuu useista tulivuorista ja on tunnettu erityisesti lähteistään sekä kauniista Okama-järvestään. Talvella Zaō tarjoaa erinomaiset laskettelumahdollisuudet hiihtokeskuksineen. Kesällä voit tutustua upeisiin vaellusreitteihin.

Seuraavassa on joitain suosituimmista kohteista, joita kannattaa tutkia Tohokun vuoristoalueella:

 • Hakkoda-vuoret,
 • Zaō-vuoristo,
 • Iwate-vuori ja
 • Azuma-vuori.

Järvet

Tohoku alueena sisältää useita kauniita järvimaisemia. Towada-järvi on yksi alueen suosituimmista järvistä. Sen maisemat ovat henkeäsalpaavia, ja voit nauttia veneretkistä, patikoinnista tai rentoutumisesta rannalla.

Tazawa-järvi on toinen alueen tunnetuista järvistä. Se sijaitsee Akita-kenin prefektuurissa, ja se on Japanin syvin järvi. Tazawajärven syvyys on 423 metriä, ja sitä ympäröivät vuoret tekevät siitä vaikeasti saavutettavan mutta ehdottomasti vierailun arvoisen kohteen. Järvellä voit nauttia uimisesta, kajakoinnista ja muista vesilajeista. Lisäksi alueen lähellä on kuuluisa Nyuto Onsen -kylpyläalue.

Tässä muutamia Tohokun alueen muita järvikohteita, jotka voit lisätä matkasuunnitelmaasi:

 • Zao -järvi,
 • Sakata -järvi,
 • Hachimantai -järvi ja
 • Goshiki-numa -järvi

Rannikko

Tohokun alueella sijaitseva rannikko on luonnonkaunis ja monimuotoinen seutu, joka tarjoaa upeat puitteet niin aktiivilomailuun kuin rentoutumiseenkin. Tässä lyhyessä katsauksessa opit tuntemaan rannikon viehättäviä piirteitä.

Rannikkoalueelta löytyy monia viehättäviä pikkukaupunkeja, joiden paikalliskulttuuri ja rannikkolaiselämä tarjoavat vierailijoille unohtumattomia elämyksiä. Nauti tuoreista meren antimista kalaravintoloissa tai tutustu alueen historiaan kulkemalla pitkin vanhoja kalastajakyliä.

Rannikolla voit myös:

 • Vierailla majakoissa: Löydät erilaisia majakoita, jotka tarjoavat henkeäsalpaavat näköalat ympäröivään luontoon.
 • Tutustua rannikon luontokohteisiin: Alueella on monia luonnonsuojelualueita, joissa voit tutustua lintubongaukseen tai kiehtovaan kasvilajien kirjoon.
 • Harrastaa vesiurheilua: Rannikolla on runsaasti mahdollisuuksia kokeilla esimerkiksi melontaa, purjehdusta tai surffausta.

Tohokun historia ja kulttuuri

Tohokun alueella on rikas historia ja ainutlaatuinen kulttuuri, joka kattaa monia tunnettuja kohteita.

Samurai-alue – Yksi Tohokun tunnetuimmista historiallisista kohteista on samurai-alue, joka sijaitsee Kakunodatessa. Tämä alue oli aikoinaan tunnetun samuraisuvun koti ja tarjoaa silmäyksen menneisyyteen samuraiden kulttuuriin. Käymällä täällä voit kokea samuraiden elämää ja tutustua arkkitehtuuriin.

Kamakuran festivaali – Tohokun alueella järjestetään myös useita festivaaleja, joista yksi on Kamakuran festivaali. Tämä talvifestivaali järjestetään helmikuussa ja se sisältää lumesta tehtyjä kamakuroja, joihin sytytetään kynttilöitä.

Nebutan festivaali – Yksi suosituimmista festivaaleista Tohokun alueella on Nebutan festivaali, joka järjestetään elokuussa Aomorin kaupungissa. Nebutan festivaalin yhteydessä järjestetään suurikokoisten valaistujen nebuta-vaunujen kulkue, joka kunnianosoitus vanhoille sotureille. Tämä ainutlaatuinen festivaali houkuttelee matkailijoita ympäri maailmaa.

Date Masamune – Lopuksi, Tohokun historiasta ei voi puhua mainitsematta tunnettua sotapäällikköä Date Masamunea. Hän oli Sendain hallitsija 1600-luvulla ja vaikutti merkittävästi Tohokun alueen kehitykseen. Date Masamunen hauta sijaitsee Zuihoden temppelin alueella, Sendain kaupungissa.

Tohokun taide ja ruokakulttuuri

Tohokun alueella voit kokea monipuolisesti Japanin kulttuuria ja ruokaa. Se tarjoaa ainutlaatuisia mahdollisuuksia tutustua paikalliseen taiteeseen, ruokaan sekä sakeen.

Alueelta löydät useita taidegallerioita ja museoita, jotka esittelevät perinteistä ja nykyaikaista taidetta. Voit ihailla Tohokun alueelle ominaisia käsityömateriaaleja ja tekniikoita, kuten puuleikkauksia, keramiikkaa ja paperitaidetta.

Tohokun ruoka on yhtä monipuolinen kuin alueen kulttuuri. Alueen ravintoloissa pääset maistamaan erilaisia ruokalajeja, kuten Sendain mausteista naudanlihavuokaa, tai ainutlaatuista Syanonomen ramenia. Lisäksi voit nauttia erilaisia mereneläviä ja kaloja, joiden kautta pääset kokemaan alueen rikasta keittiötä.

Sake

Sake on japanilainen riisiviini, joka on erittäin suosittu Tohokun alueella. Tohokun sake tunnetaan erityisen korkealaatuisena ja herkullisena. Alueen kuuluisia sake -tuottajia ovat muun muassa Nanbu BijinDewazakura ja Hachinohe Shuzo.

Tohokun alueen sakea valmistava teollisuus hyödyntää paikallisia raaka-aineita, kuten Yamadanishiki-riisiä, joka on tunnettu hyvistä saken ominaisuuksistaan. Lisäksi alueen kylmät talvet ja puhdas vesi ovat edullisia riisiin käymiselle.

Saken maistelu on suosittu aktiviteetti Tohokun alueella, ja monissa paikoissa voit:

 • vierailla sakea valmistavilla tehtailla,
 • osallistua saken tastingeihin,
 • oppia saken valmistuksen historiasta ja tekniikasta, ja
 • ostaa paikallisia tuotteita.

Ruoka

Tohokun alueella voit nauttia monista herkullisista ruokalajeista. Yksi suosittu herkku on wanko soba, joka koostuu useista pienistä kulhoista nuudeleita. Tämä ruoka edustaa Tohokun alueen innovatiivista ruoanvalmistustekniikkaa. Nuudeleiden kanssa tarjotaan usein paikallisia kasviksia ja lihaa, jotka täydentävät nuudelien makua ja tuovat lisäväriä lautaselle.

Tohokun alueen ruokakulttuuri kunnioittaa myös sesongin mukaista ruoanlaittoa. Esimerkiksi syksyllä voit löytää runsaasti sieni- ja kasvisruokia. Nämä herkut valmistetaan monipuolisista paikallisista raaka-aineista, kuten matsutake-sienistä, jotka ovat erityisen arvostettuja japanilaisessa keittiössä.

Tässä vielä muutamia suosittuja Tohokun alueen ruokia:

 • Sendain lohi,
 • Hiranon venison kastike ja
 • Tohokun alueen omenoita hyödyntävä kakkuresepti.

Tohokun kylpyläkulttuuri

Tohokun alueella Japanissa löytyy monia upeita kylpyläkohteita, joissa voit nauttia rentouttavasta lomasta ja tutustua Japanin kylpyläkulttuuriin. Tässä esittelemme muutaman suositun kylpylän alueella.

Kylpylät, eli onsenit, ovat myös osa Tohokun talvimatkailun viehätystä. Rentoudu kuuman kylpylän lämmössä kylmän talvipäivän jälkeen. Näitä kuumia lähteitä löydät lähes jokaisesta hiihtokeskuksesta tai lähialueelta, ja ne tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden rentoutua ja virkistäytyä

Hanamaki Onsen

Hanamaki Onsen on tunnettu kylpyläkohde Tohokun alueella, joka tarjoaa rentouttavia hetkiä ja kauniita maisemia. Täällä voit kokea perinteisen japanilaisen kylpylätunnelman sekä nauttia alueen monista aktiviteeteista.

Kun saavut Hanamaki Onseniin, löydät itsesi keskeltä luonnonkauniita maisemia. Vierailun aikana kannattaa kokeilla erilaisia kylpyläpalveluita, kuten kuumia lähteitä, saunoja ja hierontapalveluita. Rauhoittava ympäristö ja terveysvaikutteiset vedet auttavat rentoutumaan.

Lisäksi Hanamaki Onsen tarjoaa myös perinteisiä japanilaisia makeisia nimeltä wagashi, joiden valmistuksessa käytetään paikallisia raaka-aineita. Voit nauttia näistä herkullisista makeisista kahviloissa tai ostaa niitä matkamuistoiksi.

Seuraavassa on joitakin suosittuja kohteita Hanamaki Onsenin alueella:

 • Kyoanji-temppeli: Yksi vanhimmista buddhalaisista temppeleistä alueella, jonka uskotaan tuovan hyvää onnea terveyteen ja pitkäikäisyyteen.
 • Miyazawa Kenji Memorial Museum: Tämä museo on omistettu kuuluisalle japanilaiselle kirjailijalle nimeltä Miyazawa Kenjille, joka asui Hanamakissa. Voit tutustua hänen elämäänsä ja teoksiinsa museon kokoelmien kautta.
 • Hanamaki Kanko Kisen: Tämä risteily-yhtiö tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua alueen kauniisiin maisemiin veneellä.

Ginzan Onsen

Ginzan Onsen on kaunis kylpyläkylä Tohokun alueella, joka tunnetaan sen historiallisista rakennuksista ja kuvankauniista maisemista. Kylä sijaitsee vuoristossa, joten sinulla on mahdollisuus nauttia vaikuttavista maisemista sekä rentoutua kuumien lähteiden äärellä.

Lähteiden ympärille on rakennettu useita perinteisiä japanilaisia majataloja, ryokaneita, joiden tunnelma on vertaansa vailla. Voit yöpyä näissä majataloissa ja kokea tyypillisen japanilaisen majoituksen, johon kuuluu rentouttava onsen, herkullista paikallista ruokaa ja ystävällistä palvelua. Useimmissa ryokaneissa on yksityisiä onsen-huoneita, joista voit nauttia kylvystä omassa rauhassa.

Ginzan Onsenin kylpylämajoituksissa löydät monia eri palveluita, jotka takaavat mukavan oleskelun:

 • Sisä- ja ulkokylpylät: Nauti sekä sisällä että ulkona sijaitsevista kylvyistä, joiden vedet ovat puhtaita.
 • Rentoutumisalue: Käytössäsi on mukava rentoutumisalue, jossa voit levätä löylyjen jälkeen.
 • Paikallinen ruokatarjonta: Voit nauttia herkullisia paikallisia ruokia, jotka on valmistettu tuoreista raaka-aineista.
 • Oman huoneen onsen: Joissakin majoituspaikoissa on tarjolla yksityinen kylpylähuone, jossa voi nauttia kylpyläkokemuksesta omassa rauhassa.

Lähialueen nähtävyyksiin kuuluvat myös Shirogane Park ja Ginzanin vesiputous, jotka tarjoavat mahtavia ulkoilumahdollisuuksia sekä kauniita maisemia. Voit myös vierailla historiallisessa hopeakaivoksessa, joka antaa mielenkiintoisen katsauksen alueen menneisyyteen.

Tohokun talvi

Tohokun alue tarjoaa upeita talvimatkailumahdollisuuksia. Alueen lumipeitteiset vuoret, jylhät metsät ja kirkkaat järvet tarjoavat useita aktiviteetteja nautiskella talvesta. Täällä voit kokea unohtumattoman loman, joka on täynnä hauskoja talviaktiviteetteja ja kiehtovia tarinoita.

Tohokun hiihtokeskukset ovat erinomaisia paikkoja, joihin voit suunnata laskettelemaan, lumilautailemaan tai hiihtämään. Useat hiihtokeskukset, kuten Appi ja Zao Onsen tunnetaan hyvästä lumesta ja monipuolisista rinteistä, jotka sopivat niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin laskettelijoille.

Tohokun talvimatkailuun liittyy luonnollisesti myös runsaasti muita aktiviteetteja, kuten:

 • Kelkkailu: Alueella on useita kelkkailureittejä, joilla voit nauttia vauhdin hurmasta ja kauniista talvimaisemista.
 • Moottorikelkkasafari: Pääset tutustumaan Tohokun talviseen luontoon opastetulla moottorikelkkaretkellä.
 • Lumikenkäily: Lumikengillä liikkuminen on helppo ja hauska tapa vaeltaa lumisissa metsissä ja rauhallisilla poluilla.

Tohokun kaupungit

Sendai on suurin kaupunki Tohokun alueella. Voit nauttia sen historiallisista nähtävyyksistä, kuten Sendain linnasta ja Osaki Hachimangu -temppelistä. Kaupungissa järjestetään myös monia festivaaleja, kuten Tanabatan ja Aoba Matsurin.

Aomori on kuuluisa ihanista luonnonmaisemistaan, erityisesti Aomorin lahti ja Hakkoda-vuoret. Käy paikallisessa Nebuta-museossa tutustumassa Nebuta-festivaalin juhlintaan. Kaupungissa pidetään myös vuosittainen Aomori kirjojen tapahtuma, joka houkuttelee kirjailijoita ja kirjallisuuden ystäviä ympäri Japania.

Kōriyama tunnetaan energiateollisuuden keskuksena, mutta siellä on myös mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Tutustu Kaiseizan puistoon, joka on suosittu kirsikankukkien paikka tai Kōriyama Women’s University, joka on Japanin ensimmäinen yksityinen naisten yliopisto.

Sendai

Sendai on Tohokun alueen suurin kaupunki, joka tarjoaa monia nähtävyyksiä ja kulttuuririentoja. Täällä voit tutustua Tohokun rikkaaseen historiaan, kuljeskella kauniissa puistoissa ja osallistua värikkäisiin festivaaleihin.

 • Sendai on tunnettu kaupungina, jota ympäröivät vehreät vuoret ja jossa on upeita luonnonkauniita kohteita, kuten Aoba-yama ja Dainohara puistot. Nauti kävelyretkistä ja piknikeistä näiden puistojen miellyttävällä alueella.
 • Kaupungin historiallinen nähtävyys, Sendain linna, sijaitsee korkealla mäellä ja tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin. Linna on peräisin samurailta, jolloin se oli alueen hallinnollinen keskus.
 • Vuokraa pyörä ja tutustu Sendai Asaichi -nimiseen markkinapaikkaan, joka on vilkas paikka sekä paikallisen väestön että matkailijoiden suosiossa. Siellä voit ostaa tuoreita hedelmiä, vihanneksia, kaloja ja muita paikallisia tuotteita.

Aomori

Aomori on japanilainen kaupunki Tohokun alueella. Se sijaitsee Honsun pohjoisosassa ja tunnetaan monista kulttuurisista, historiallisista ja luonnonnähtävyyksistään. Tässä artikkelissa kerromme sinulle lyhyesti, mitä voit kokea ja nähdä Aomorissa.

Aomori on tunnettu Nebuta Matsuri -juhlastaan, joka pidetään elokuun alussa. Tämä festivaali sisältää värikkäitä paperista ja bambusta valmistettuja vaunuja, jotka kuljetetaan kaupungin kaduilla. Näet myös tanssijoita ja soitinsoittajia paraatissa. Tämä tapahtuma houkuttelee tuhansia vierailijoita vuosittain.

Aomorista löydät myös Hakkoda-vuoret, jotka tarjoavat monipuolisia ulkoilumahdollisuuksia, kuten patikointia, laskettelua ja lumikenkäilyä. Hakkoda Ropeway -köysirata vie sinut 1 324 metrin korkeuteen, josta voit ihailla henkeäsalpaavia näkymiä ympäröivään luontoon.

Toinen suosittu nähtävyys on Aomori-museo, jossa voit tutustua alueen kulttuuriin ja historiaan. Museon kokoelma sisältää runsaasti taide-esineitä ja arkeologisia löytöjä. Se on hieno paikka oppia lisää Aomorin perinteistä ja historiasta.

Tohokun luonto ja eläimet

Tohokun alueella sijaitsee useita kansallispuistoja, jotka tarjoavat upeita maisemia ja monipuolisesti erilaisia eläimiä. Alueen kansallispuistoihin kuuluvat esimerkiksi Oirase Keiryu, Towada-Hachimantai ja Bandai-Asahi.

Näissä kansallispuistoissa voit tutustua moniin eri eläimiin ja kasveihin. Oirase Keiryu -kansallispuistossa vaikuttavin nähtävyys on Oirase-virta, joka kulkee vuorimetsässä ja tarjoaa kodin erilaisille eläimille. Täällä voit törmätä esimerkiksi karhuihin, japaninhirviin ja kettuihin.

Tohokun alueen kansallispuistojen lisäksi seudulla on monia muita mielenkiintoisia luontokohteita, kuten Zao-vuori, Naruko-rotko ja Matsushima saaret. Nämä paikat tarjoavat sinulle hienoja tilaisuuksia ihailla Japanin kaunista luontoa ja kohdata sen monimuotoinen eläimistö.

Muistathan kunnioittaa luontoa ja sen asukkaita retkiesi aikana. Näin varmistat, että Tohokun alueen upea luonto ja eläimistö säilyvät tuleville sukupolville.

Kansallispuistot

Tohokun alueella on monia kansallispuistoja, joista voit nauttia luonnon kauneudesta ja ainutlaatuisista elämyksistä. Ensinnäkin Oirase-Towada-Hachimantai Kansallispuisto tarjoaa henkeäsalpaavia maisemia, kuten Towadan järven ja Oirase-joen laakson. Täällä voit kävellä kauniilla poluilla, joilla näet vesiputouksia, syviä rotkoja ja värikkäitä lehtipuita erityisesti syksyllä.

Toiseksi, Bandai-Asahi Kansallispuisto on tunnettu aktiivisesta tulivuorestaan nimeltä Mt. Bandai, sekä sen ympäröivistä upeista järvi- ja vuoristomaisemista. Tämä puisto tarjoaa monenlaisia retkeilymahdollisuuksia, kuten patikointia, maastopyöräilyä, kajakointia ja talvisin hiihtoa. Lisäksi siellä on monia luonnonlähteitä, jotka tarjoavat rentouttavia kuumia lähteitä, kuten Aizu-Higashiyama Onsen ja Inawashiro Onsen.

Näihin kansallispuistoihin pääset helposti omalla autolla tai julkisilla kulkuvälineillä. Muutamia tärkeitä huomioon ottamia seikkoja ovat:

 • sään tarkistaminen ja asianmukaisten vaatteiden ja varusteiden pakkaaminen,
 • reittisuunnitelman tekeminen etukäteen ja aikataulujen tarkistaminen, sekä
 • kansallispuistojen sääntöjä ja ohjeita tulee noudattaa.

Eläimet

Tohokun alueella voit törmätä monenlaiseen eläinlajeihin. Alueen metsissä asuu esimerkiksi hirviä, jotka ovat huomattavasti yleisempiä täällä kuin muualla Japanissa. Nämä hirvet viihtyvät erityisesti lehtimetsissä, ja niiden saapuminen alueelle on vaatinut metsien vähenemistä ja riistan monipuolistumista.

Myös muita villieläimiä on alueella runsaasti. Tohokun alue tarjoaa hyvän elinympäristön muun muassa karhuille, villisioille ja kauriille. Metsissä saattaa myös kohdata harvinaisempia eläimiä.

Seuraavassa taulukossa on esitetty joitakin Tohokun alueen eläimiä:

EläinElinympäristöEsiintyvyys
Japanin hirviLehti- ja sekametsätYleinen
KarhuMetsätYleinen
VillisikaMetsät, pensaikotYleinen
KaurisMetsät, ruohikotYleinen
JättiläiskonnaSoiden läheisyysHarvinainen

Tohokun talouselämä

Tohokun alueella on monipuolinen talouselämä, joka kattaa useita eri sektoreita. Kauppa, karjankasvatus ja kaivostoiminta ovat merkittäviä alueen talouden moottoreita.

Kaupan osalta alue on tunnettu ainutlaatuisista tuotteistaan ja niiden vientimahdollisuuksista. Tohokusta löydät perinteisiä käsityötuotteita, elektroniikkateollisuuden innovaatioita ja paikallisia elintarvikkeita. Karjankasvatuksen näkökulmasta Tohokun alueella on pitkät perinteet. Alueen karjataloudelle ovat ominaisia maito- ja lihantuotanto, joiden kysyntä on jatkuvasti kasvussa.

Tohokun kaivostoiminta on myös tärkeä alueen talouselämän kulmakivi. Alueella on useita aktiivisia kaivoksia, joista louhitaan erilaisia mineraaleja ja metalleja.

Usein kysytyt kysymykset

Ginzan Onsenissa voit rentoutua ja nauttia kuumista lähteistä, jotka ovat peräisin vuoren rinteeltä. Kokeile erilaisia onseneita ja nauti paikallisista herkuista, kuten Yamagatan pihvistä ja soba-nuudeleista. Lisäksi voit kiertää historiallisia rakennuksia ja ainutlaatuisia kauppoja.

Matsushimassa on helppo vierailla junalla tai bussilla. Sendain asemalta voit joko ottaa JR Senseki-linjan tai bussin, ja matka kestää noin 40-60 minuuttia. Matsushimassa voit tutustua kuuluisiin maisemiin, kuten Zuiganjiin, Entsu-jiin ja Matsushima Bayn laivamatkaan.

Tohokun alue sijaitsee Pohjois-Japanissa, kun taas Kioto sijaitsee Kansain alueella. Tohokun alue on tunnettu luonnonkauniista maisemistaan ja historiallisista kohteistaan, kuten samuraiden kaupungeista. Kioto puolestaan on kuuluisa temppeleistään, pyhäköistään ja perinteisestä kulttuuristaan.

Japani on jaettu kahdeksaan alueeseen, jotka sijaitsevat saarina: Hokkaido, Tohoku, Kanto, Chubu, Kinki (Kansai), Chugoku, Shikoku ja Kyushu. Kukin alue koostuu useista prefektuureista, ja ne ovat erilaisia maantieteen, kulttuurin ja ilmaston suhteen.

Vuoden 2011 maanjäristys ja tsunami aiheuttivat valtavaa tuhoa Pohjois-Japanissa, erityisesti Tohokun alueella. Yli 15 000 ihmistä kuoli, ja monet muut loukkaantuivat tai menettivät kotinsa. Seurauksena oli myös Fukushiman ydinvoimalaonnettomuus, joka aiheutti laajalle levinneen radioaktiivisen saastumisen.

Miyagin prefektuurissa on runsaasti nähtävyyksiä, kuten Matsushima, joka on yksi Japanin kolmesta kuuluisimmasta maisemasta. Voit vierailla Zuiganji-temppelissä ja käydä yli 260 saarella veneellä. Lisäksi Sendain kaupungissa voit nauttia vilkkaasta kaupunkielämästä, ostoksista ja herkullisesta ruoasta, kuten gyutanista.

Samankaltaiset artikkelit