Nettiyhteyden hankinta japaniin
| |

Nettiyhteyden hankinta Japaniin

Nettiyhteyden hankinta Japaniin on helppoa ja nettiyhteyden toimiminen myös hotellin ulkopuolella on mukava lisä matkalle. Vaikka Japani onkin moderni suurkaupunki, on wifejä saatavilla oikeastaan hotellissa, kahviloissa ja kauppakeskuksissa. Suunnistaminen Japanissa helpottuu huomattavasti nettiyhteyden vuoksi, jolloin pystyt helposti katsomaan aamulla esimerkiksi aamupalan syönnin jälkeen Google Mapsistä mihin haluat mennä ja sovellus näyttää sinulle mentävän matkan, minkä metron valitset ja minkä laiturin. Pelkästään Tokion alueella on runsaasti katuja, joten välttämättä paikallinenkaan ei tiedä missä kohde sijaitsee.

Voit esimerkiksi ostaa netistä puhelinliittymän. Hinnat ovat suhteellisen hyviä siihen nähden miten nettiyhteys helpottaa paljon matkustamista. Nettiyhteyden voi hankkia esimerkiksi Holafly:ltä ja se toimitetaan eSIMillä suoraan sähköpostiisi. Holafly:llä ei ole rajoitusta datan käytössä, kuten monissa muilla tarjoajilla.

Pocket WiFi, eSIM vai prepaid SIM-kortti?

Pocket WiFi, eSIM ja prepaid SIM-kortti ovat kaikki vaihtoehtoja nettiyhteyden hankkimiseksi Japanissa. Pocket WiFi on pieni langaton reititin, joka toimii akulla ja tarjoaa langattoman yhteyden useille laitteille samanaikaisesti. Voit vuokrata sellaisen helposti lentokentiltä, hotelleista tai netin kautta. Sen etuna on helppokäyttöisyys, joustavuus ja sen tarjoama yhteyden jakomahdollisuus. Haittapuolena laitteella on sen akun keston rajallisuus ja tarve ladata reititintä säännöllisesti.

SIM-kortti on fyysinen kortti, jonka voit ostaa joko etukäteen verkosta tai myymälöistä. Voit ostaa SIM-kortin Japanissa esimerkiksi matkapuhelinkaupoista tai lähimarketista. Kortti asennetaan puhelimeen tai langattomaan reitittimeen, joka näin tarjoaa nettiyhteyden laitteelle, johon kortti on asennettu. Kortin etuna on se, että se toimii yleensä pidempään kuin pocket wifi ja yhteyden nopeus on usein parempi. Haittapuolena SIM-kortissa on se, että se vaatii puhelimen tai reitittimen, johon kortti on asennettu.

Prepaid SIM-kortti toimii kuten tavallinen SIM-kortti, mutta sen käyttöaika on rajoitettu ladatun datamäärän mukaan. Etuna tällä kortilla on se, että sen käyttö on helppoa ja sen avulla voit hallita helposti datakustannuksiasi.

Yhteenvetona voidaan todeta, että vaihtoehdoissa kannattaa harkita käyttötarkoituksiasi ja matkustustarpeistasi. Pocket WiFi sopii niille, jotka tarvitsevat nettiyhteyden useille laitteille samanaikaisesti. SIM-kortti sopii niille, jotka tarvitsevat nettiyhteyden vain yhdelle laitteelle ja Prepaid SIM-kortti sopii niille, jotka haluavat hallita helposti datakustannuksiaan.

Mistä voin hankkia SIM-kortin Tokiossa?

Sim-kortin voi ostaa Japanissa useista paikoista, kuten lentoasemilta Naritasta tai Hanedasta, elektroniikkaliikkeistä, matkapuhelinoperaattorien myymälöistä ja joistakin tavarataloista. Suositeltavia paikkoja SIM-kortin ostamiseen ovat esimerkiksi lentoasemilla sijaitsevat matkapuhelinoperaattoreiden myymälät, kuten NTT Docomon, SoftBankin ja au:n myymälät. Näiltä myymälöiltä löytyy yleensä laaja valikoima SIM-kortteja ja henkilökunta pystyy tarjoamaan sinulle tarvittaessa apua ja opastusta kortin aktivoinnissa ja käyttöönotossa.

SIM-kortteja löytyy myös Osakan lentokentältä, mikäli kohdekaupunkisi ei ole Tokio. Lue lisää miten Matka Osakaan onnistuu parhaiten.

Tokiossa voit ostaa SIM-kortin esimerkiksi lentoasemalta tai elektroniikkaliikkeistä, kuten Yodobashi Camera, Bic Camera ja Yamada Denki. Myös matkapuhelinoperaattorit, kuten Softbank, NTT Docomo ja au myyvät SIM-kortteja. Voit löytää nämä paikat helposti kaupunkikarttojen avulla tai hakemalla verkosta paikallisia elektroniikkaliikkeitä tai matkapuhelinoperaattoreita.

Kannettava WiFi:n reititin, eli pocket WiFi

Japanissa on mahdollista vuokrata kannettava WiFi-reititin eli pocket WiFi matkailijoiden käyttöön. Nämä reitittimet toimivat samalla tavalla kuin kotona käytettävä langaton reititin, mutta ne ovat kompakteja ja kevyitä, jotta niitä on helppo kuljettaa mukana matkoilla esimerkiksi taskussa tai laukussa.

Yleensä reitittimien vuokrahinta vaihtelee 500-1000 jeniä päivässä riippuen laitteen nopeudesta ja vuokrausajasta. Useimmat yritykset vaativat myös pantin maksamista, joka palautetaan kun laite palautetaan. Yleensä laitteeseen sisältyy rajaton nettiyhteys, mutta jotkut yritykset rajoittavat tiedonsiirron määrää.

Mikä on eSIM?

eSIM (Embedded SIM) on sisäinen SIM-kortti, joka on integroitu matkapuhelimeen, tablettiin tai muihin mobiililaitteisiin. Se toimii samalla tavalla kuin perinteinen SIM-kortti, mutta eSIM ei tarvitse erillistä korttipaikkaa. Sen sijaan eSIM on integroitu laitteen piiriin, joka mahdollistaa sen hallinnan ohjelmistopäivitysten avulla.

eSIM sisältää kaikki matkapuhelinverkon asetukset ja tiedot, kuten puhelinnumeron ja operaattorin tiedot, ja se voi olla usean operaattorin kanssa yhteensopiva. Tämä tarkoittaa sitä, että eSIM-liittymän käyttäjä voi vaihtaa operaattoria ilman, että hän tarvitsee uutta fyysistä SIM-korttia.

eSIM-liittymän etuihin kuuluu sen kätevyys, sillä käyttäjien ei tarvitse vaihtaa fyysistä SIM-korttia kun he vaihtavat liittymää tai matkustavat eri maissa. Tämänhetkisen tiedon mukaan useat matkapuhelinvalmistajat ovat ottaneet eSIM-liittymän käyttöön, ja monet operaattorit tarjoavat tätä vaihtoehtoa asiakkailleen.

eSIM asennus iPhoneen

eSIM liittymän asentaminen iPhonen puhelimeen on helppoa seuraavilla ohjeilla:

 1. Varmista, että iPhone on yhdistetty internetiin (WiFi tai mobiilidata).
 2. Avaa ”Asetukset”-sovellus puhelimessasi.
 3. Napauta ”Mobiiliverkko” kohtaa.
 4. Napauta ”Lisää mobiilidata yhteys” tai ”Lisää uusi liittymä”.
 5. Napauta ”Käytä Esim” tai ”Add Cellular Plan” riippuen puhelimesi kielestä.
 6. Skannaa eSIM-kortin QR-koodi, jonka olet saanut liittymän hankkimisen yhteydessä puhelimesi kameralla.
 7. Seuraa ohjeita ja täytä tarvittavat tiedot, kuten liittymän nimi ja salasana, ja napauta ”Seuraava” tai ”Next”.
 8. Hyväksy sopimusehdot ja odota, että iPhone asentaa eSIM liittymän.
 9. Kun asennus on valmis, eSIM:n tulisi näkyä ”Mobiiliverkko” asetusten alla.

Jos sinulla on vaikeuksia asentaa Esim-liittymää, voit ottaa yhteyttä liittymän tarjoajaan saadaksesi lisätietoja ja ohjeita.

eSIM asennus Androidiin

eSIM liittymän asentaminen Android-puhelimeen vaihtelee hieman valmistajan ja mallin mukaan, mutta yleisesti ottaen seuraavat ohjeet ovat yleisesti käytettyjä:

 1. Varmista, että Android-puhelimesi on yhdistetty internetiin (WiFi tai mobiilidata).
 2. Avaa ”Asetukset” sovellus Android-puhelimessasi.
 3. Napauta ”Langaton ja verkko” tai ”Verkko ja Internet” riippuen puhelimestasi.
 4. Napauta ”Mobiiliverkko” tai ”Matkapuhelinverkko” riippuen puhelimesi valmistajasta.
 5. Napauta ”Lisää uusi liittymä” tai ”Lisää mobiilidata-yhteys”.
 6. Napauta ”Käytä Esim” tai ”Lisää Esim-profiili” riippuen puhelimesi valmistajasta.
 7. Skannaa eSIM-kortin QR-koodi, jonka olet saanut liittymän hankkimisen yhteydessä puhelimesi kameralla.
 8. Seuraa ohjeita ja täytä tarvittavat tiedot, kuten liittymän nimi ja salasana, ja napauta ”Seuraava” tai ”Next”.
 9. Hyväksy sopimusehdot ja odota, että Android-puhelin asentaa eSIM-liittymän.
 10. Kun asennus on valmis, eSIM-liittymän tulisi näkyä ”Mobiiliverkko” asetusten alla.

Jos et ole varma, miten asentaa eSIM-liittymää Android-puhelimeen, voit ottaa yhteyttä liittymän tarjoajaan saadaksesi lisätietoja ja ohjeita. Lisäksi puhelimen valmistajan asiakaspalvelu voi auttaa sinua eSIM-liittymän asennuksessa.

VPN Japaniin

Japanissa on paljon julkisia langattomia verkkoja, mutta näiden suojaus on usein huono. Jos käytät julkisia ilman suojausta olevia langattomia verkkoja, suosittelemme käyttämään VPN- palvelua, esimerkiksi F-securen Freedomea. VPN palvelun käyttöön on useita hyviä syitä, kuiten:

 • VPN-palvelun avulla voit pitää yksityisen Internet yhteyden salattuna ja suojata henkilökohtaisia tietojasi, kuten verkkoselaushistoriaa, sijaintia ja muita tietoja.
 • VPN tarjoaa myös suojan hakkereilta ja muilta tietoturvauhkilta, kuten haittaohjelmilta ja hyökkäyksiltä.
 • VPN-palvelun avulla voit yhdistää puhelimen VPN-palvelimeen, joka sijaitsee toisessa maassa.
Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi
Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi

WiFi yhteyksiä Japanissa on saatavilla erilaisissa julkisissa paikoissa kuten ravintoloissa, kaupoissa ja metroasemilla. Jos kuitenkin olet matkustamassa kauemmas tai toivot, että sinun ei tarvitsisi etsiä WiFi paikkoja, on suositeltavaa netin hankinta matkasi ajaksi.

Mukana kannettava taskukokoinen WiFi:n jakaja eli niin sanottu pocket WiFi maksaa arviolta 4,000-6,000 jeniä viikolta ja 8,000-12,000 jeniä yhdeltä kuukaudelta.

SIM-kortti voi olla edullisempi vaihtoehto netin ostoon. SIM-kortti puhelimeen maksaa arviolta 2,000-4,000 jeniä viikossa ja 3,000-5,000 jeniä kuukaudessa.

Yleiseen WiFi -yhteyteen liittyminen ei ole täysin turvallista. Tällaiseen Wifii:n liittyminen ilman turvatoimia lisää riskiä yksityisyyden turvalle.

Samankaltaiset artikkelit