Nettiyhteyden hankinta japaniin
| |

Nettiyhteyden hankinta Japaniin

Nettiyhteyden hankinta Japaniin on helppoa ja nettiyhteyden toimiminen myös hotellin ulkopuolella on mukava lisä matkalle! Vaikka Japani onkin moderni suuri kaupunki, on wifejä saatavilla oikeastaan hotellissa, kahviloissa ja kauppakeskuksissa. Suunnistaminen Japanissa helpottuu huomattavasti nettiyhteyden vuoksi, jolloin pystyt helposti katsomaan aamulla esimerkiksi aamupalan syönnin jälkeen Google Mapsistä mihin haluan mennä ja sovellus näyttää sinulle koko mentävän matkan, minkä metron valitset ja minkä laiturin. Tokionkin alueella on niin runsaasti katuja, että välttämättä paikallinenkaan ei oikein tiedä, missä kohde sijaitsee.

Esimerkkinä, verkosta pystyy ostamaan puhelinliittymän, joka maksaa noin 30 euroa kymmeneltä päivältä. Hinta on suhteellisen hyvä siihen nähden, miten nettiyhteys helpottaa paljon matkustamista Tokiossa. Nettiyhteyden voi hankkia esimerkiksi Holafly:ltä ja se toimitetaan eSIMillä suoraan sähköpostiin. Holafly:llä ei ole rajoitusta datan käytössä, kuten monissa muilla tarjoajilla.

Päivät5101520306090
Hinta (€)19344757698799
Löydät tyltä Holafly:n hinnat päiväperusteisesti!

Pocket Wi-Fi, eSIM-kortti vai prepaid-SIM-kortti?

Pocket Wi-Fi, sim-kortti ja prepaid-sim-kortti ovat kaikki vaihtoehtoja hankkia nettiyhteys Japanissa.

Pocket Wi-Fi on pieni langaton reititin, joka toimii akulla ja tarjoaa langattoman yhteyden useille laitteille samanaikaisesti. Sitä voi vuokrata helposti lentokentiltä, hotelleista tai netin kautta. Sen etuna on helppokäyttöisyys, joustavuus ja sen että se tarjoaa yhteyden useammalle laitteelle yhtä aikaa. Kuitenkin sen haittapuoli on, että sen akun kesto on rajallinen ja se täytyy ladata säännöllisesti.

Sim-kortti on fyysinen kortti, jonka voit ostaa joko etukäteen verkosta tai myymälöistä, kuten matkapuhelinkaupoista tai supermarketista. Se asennetaan puhelimeen tai langattomaan reitittimeen ja tarjoaa nettiyhteyden laitteelle, johon kortti on asennettu. Sen etuna on se, että se toimii yleensä pidempään kuin pocket wi-fi ja että sen yhteyden nopeus on usein parempi. Sen haittapuolena on se, että se vaatii puhelimen tai reitittimen, johon kortti on asennettu.

Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi
Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi

Prepaid-sim-kortti on sim-kortti, jonka olet ladannut etukäteen tietyllä määrällä dataa. Se toimii kuten tavallinen sim-kortti, mutta sen käyttöaika on rajoitettu ladatun datamäärän mukaan. Sen etuna on se, että sen käyttö on helppoa ja että sen avulla voit hallita helposti datakustannuksiasi. Sen haittapuolena on se, että sen käyttöaika on rajoitettu ladatun datamäärän mukaan, joten jos data loppuu kesken matkan, sinun täytyy ladata uusi kortti tai lisätä lisädataa.

OminaisuusPocket Wi-FiEsim-korttiPrepaid-SIM
Netin nopeusHyväHyväHyvä
HintaKallisEdullinenEdullinen
Toiminta-aikaRajatonEnnalta määriteltyEnnalta määritelty
KäyttöalueRajatonRajatonRajaton
KäyttömukavuusOma erillinen laiteMukavaMujava
SaatavuusLentokentältä ja valituista liikkeistäVerkostaUseimmista elektroniikkaliikkeistä
Vertailussa Pocket Wi-Fi, Esim-kortti ja Prepaid-SIM

Yhteenvetona, valinta riippuu käyttötarkoituksesta ja matkustustarpeista. Pocket Wi-Fi sopii niille, jotka tarvitsevat nettiyhteyden useille laitteille samanaikaisesti, mutta sen akun kesto on rajallinen. Sim-kortti sopii niille, jotka tarvitsevat nettiyhteyden vain yhdelle laitteelle, mutta sen käyttöaika on yleensä pidempi kuin pocket wi-fi:n. Prepaid-sim-kortti sopii niille, jotka haluavat hallita helposti datakustannuksiaan, mutta sen käyttöaika on rajoitettu ladatun datan määrän mukaan.

Mistä voin hankkia sim-kortin Tokiossa?

Sim-kortin voi ostaa Japanissa useista paikoista, kuten lentoasemilta Naritasta tai Hanedasta, elektroniikkaliikkeistä, matkapuhelinoperaattorien myymälöistä ja joistakin tavarataloista. Suositeltavia paikkoja sim-kortin ostamiseen ovat esimerkiksi lentoasemilla sijaitsevat matkapuhelinoperaattoreiden myymälät, kuten NTT Docomon, SoftBankin ja au:n myymälät. Näiltä myymälöiltä löytyy yleensä laaja valikoima sim-kortteja, ja henkilökunta pystyy tarjoamaan tarvittavaa apua ja opastusta kortin aktivoinnissa ja käyttöönotossa. Sim-kortteja löytyy myös Osakan lentokentältä, mikäli kohdekaupunkisi ei ole Tokio. Lue lisää miten Matka Osakaan onnistuu parhaiten.

Tokiossa voit ostaa sim-kortin esimerkiksi lentoasemalta tai elektroniikkaliikkeistä, kuten Yodobashi Camera, Bic Camera ja Yamada Denki. Myös matkapuhelinoperaattorit, kuten Softbank, NTT Docomo ja au, myyvät sim-kortteja. Voit löytää nämä paikat helposti kaupunkikarttojen avulla tai hakemalla verkosta paikallisia elektroniikkaliikkeitä tai matkapuhelinoperaattoreita.

Kannettava Wi-Fi reititin, eli pocket Wi-Fi

Japanissa on mahdollista vuokrata kannettava Wi-Fi-reititin eli ”pocket Wi-Fi” matkailijoiden käyttöön. Nämä reitittimet toimivat samalla tavalla kuin kotona käytettävä langaton reititin, mutta ne ovat kompakteja ja kevyitä, jotta niitä on helppo kuljettaa mukana matkoilla.

Wi-Fi-reitittimiä voi vuokrata sekä lentoasemilta että kaupungeista. Monet yritykset tarjoavat tätä palvelua, kuten Softbank, Global Advanced Communications, ja PuPuRu. Useimmat yritykset tarjoavat suunnilleen samanlaisia palveluja, mutta hinta ja ehdot voivat vaihdella.

Yleensä reitittimien vuokrahinta vaihtelee 500-1000 jeniä päivässä riippuen laitteen nopeudesta ja vuokrausajasta. Useimmat yritykset vaativat myös pantin maksamista, joka palautetaan kun laite palautetaan. Yleensä laitteeseen sisältyy rajaton nettiyhteys, mutta jotkut yritykset rajoittavat tiedonsiirron määrää.

VPN Japaniin

Japanissa on paljon julkisia langattomia verkkoja, mutta näiden suojaus on usein huono. Jos käytät julkisia ilman suojausta olevia langattomia verkkoja, eli Wlaneja, suosittelemme käyttämään VPN- palvelua, esimerkiksi F-securen Freedomea. VPN- palvelun käyttöön on useita hyviä syitä, kuiten:

 • Yksityisyyden suojaaminen: VPN-palvelun avulla voit pitää yksityisen internet-yhteyden salattuna ja suojata henkilökohtaisia tietojasi, kuten verkkoselaushistoriaa, sijaintia ja muita tietoja.
 • Suojautuminen tietoturvaongelmilta: VPN-palvelu tarjoaa myös suojan hakkereilta ja muilta tietoturvauhkilta, kuten haittaohjelmilta ja phishing-hyökkäyksiltä.
 • Sijainnin salaaminen: VPN-palvelun avulla voit myös piilottaa todellisen sijaintisi, mikä voi olla hyödyllistä, jos haluat käyttää verkkopalveluita, jotka ovat rajoitettuja tietyissä maissa.
 • Estettyjen sivustojen käyttö: Jos jokin verkkosivusto on estetty tietyssä maassa tai alueella, VPN-palvelun avulla voit käyttää sitä yhdistämällä VPN-palvelimeen, joka sijaitsee toisessa maassa.
 • Lisääntynyt turvallisuus julkisissa Wi-Fi-verkoissa: VPN-palvelun avulla voit suojata tietokoneesi tai mobiililaitteen julkisissa Wi-Fi-verkoissa, jotka ovat alttiita tietoturvauhkille.

Näiden syiden lisäksi VPN-palvelun käyttö voi olla hyödyllistä, jos haluat pysyä anonyyminä verkossa, välttää mainosten kohdistamista ja parantaa verkkosivujen latausnopeutta.

Mikä on eSIM

eSIM (Embedded SIM) on sisäinen SIM-kortti, joka on integroitu matkapuhelimeen, tablettiin tai muihin mobiililaitteisiin. Se toimii samalla tavalla kuin perinteinen SIM-kortti, mutta eSIM on fyysisesti pienempi ja se ei tarvitse erillistä korttipaikkaa. Sen sijaan, eSIM on integroitu laitteen piiriin, joka mahdollistaa sen hallinnan ohjelmistopäivitysten avulla.

eSIM-kortti sisältää kaikki matkapuhelinverkon asetukset ja tiedot, kuten puhelinnumeron ja operaattorin tiedot, ja se voi olla usean operaattorin kanssa yhteensopiva. Tämä tarkoittaa sitä, että eSIM-liittymän käyttäjä voi vaihtaa operaattoria ilman, että hän tarvitsee uutta fyysistä SIM-korttia.

eSIM-liittymän etuihin kuuluu sen kätevyys, sillä käyttäjien ei tarvitse vaihtaa fyysistä SIM-korttia, kun he vaihtavat liittymää tai matkustavat eri maissa. Lisäksi eSIM-kortti voi säästää tilaa mobiililaitteessa, koska se ei tarvitse erillistä korttipaikkaa.

Tämän hetkisen tiedon mukaan useat matkapuhelinvalmistajat ovat ottaneet eSIM-liittymän käyttöön, ja monet operaattorit tarjoavat tätä vaihtoehtoa asiakkailleen.

Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi
Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi

eSIM asennus iPhoneen

Esim-liittymän asentaminen iPhone-puhelimeen on helppoa seuraavilla ohjeilla:

 1. Varmista, että iPhone on yhdistetty internetiin (WiFi tai mobiilidata).
 2. Avaa ”Asetukset”-sovellus iPhone-puhelimessasi.
 3. Napauta ”Mobiiliverkko” tai ”Cellular” riippuen puhelimesi kielestä.
 4. Napauta ”Lisää mobiilidata-yhteys” tai ”Lisää uusi liittymä” riippuen puhelimesi kielestä.
 5. Napauta ”Käytä Esim” tai ”Add Cellular Plan” riippuen puhelimesi kielestä.
 6. Skannaa Esim-kortin QR-koodi, jonka olet saanut liittymän hankkimisen yhteydessä, puhelimesi kameralla.
 7. Seuraa ohjeita ja täytä tarvittavat tiedot, kuten liittymän nimi ja salasana, ja napauta ”Seuraava” tai ”Next”.
 8. Hyväksy sopimusehdot ja odota, että iPhone asentaa Esim-liittymän.
 9. Kun asennus on valmis, Esim-liittymän tulisi näkyä ”Mobiiliverkko”-asetusten alla.

Jos sinulla on vaikeuksia asentaa Esim-liittymää, voit ottaa yhteyttä liittymän tarjoajaan saadaksesi lisätietoja ja ohjeita.

eSIM asennus Androidiin

Esim-liittymän asentaminen Android-puhelimeen vaihtelee hieman valmistajan ja mallin mukaan, mutta yleisesti ottaen seuraavat ohjeet ovat yleisesti käytettyjä:

 1. Varmista, että Android-puhelimesi on yhdistetty internetiin (WiFi tai mobiilidata).
 2. Avaa ”Asetukset”-sovellus Android-puhelimessasi.
 3. Napauta ”Langaton ja verkko” tai ”Verkko ja Internet” riippuen puhelimesi kielestä.
 4. Napauta ”Mobiiliverkko” tai ”Matkapuhelinverkko” riippuen puhelimesi valmistajasta.
 5. Napauta ”Lisää uusi liittymä” tai ”Lisää mobiilidata-yhteys” riippuen puhelimesi valmistajasta.
 6. Napauta ”Käytä Esim” tai ”Lisää Esim-profiili” riippuen puhelimesi valmistajasta.
 7. Skannaa Esim-kortin QR-koodi, jonka olet saanut liittymän hankkimisen yhteydessä, puhelimesi kameralla.
 8. Seuraa ohjeita ja täytä tarvittavat tiedot, kuten liittymän nimi ja salasana, ja napauta ”Seuraava” tai ”Next”.
 9. Hyväksy sopimusehdot ja odota, että Android-puhelin asentaa Esim-liittymän.
 10. Kun asennus on valmis, Esim-liittymän tulisi näkyä ”Mobiiliverkko”-asetusten alla.

Jos et ole varma, miten asentaa Esim-liittymää Android-puhelimeen, voit ottaa yhteyttä liittymän tarjoajaan saadaksesi lisätietoja ja ohjeita. Lisäksi puhelimen valmistajan asiakaspalvelu voi auttaa sinua Esim-liittymän asennuksessa, jos tarvitset apua.

Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi
Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi

Samankaltaiset artikkelit