|

Nihonbashi – Tokion historiallinen ja moderni kaupunginosa

Nihonbashi tunnetaan historian, kulttuurin ja kaupankäynnin keskuksena. Nihonbashissa voit ihastella alkuperäistä Japanilaista kulttuuria sekoitettuna moderniin arkkitehtuuriin. Nihonbashia pidetään Japanin keskuksena, jossa on ollut nähtävissä kaupallista vaurautta vuosisatojen ajan ja alue on kukoistanut vilkkaan kaupankäynnin sekä laivakanaviensa vuoksi.

Nihonbashin alue sisältää paljon historiallisesti merkittävää arkkitehtuuria.
Nihonbashin alue sisältää paljon historiallisesti merkittävää arkkitehtuuria.

Nihonbashin historia

Sana Nihonbashi 日本橋 kääntyy suomeksi tarkoittaen Japanin siltaa. Nihonbashi sai nimensä tämän tietyn sillan myötä, joka on ollut merkittävä Japanin kansallisen valtatieverkoston merkki aina Edo-kauden alkupuolelta lähtien. Meji-kaudella ennen puusillan valmistumista, Nihonbashin silta oli rekonstruoitu kivestä ja 1960-luvulla alueen valtasi moottoritie. Vielä tänäkin päivänä alkuperäisen sillan malli on nähtävissä Edo-Tokyo museossa Ryogokussa. Nihonbashin siltaa pidetään Japanin maantieteellisenä keskipisteenä.

Alueelta löytyy edelleen vuosisatoja vanhoja liikkeitä edelleen toiminnassaan. Tästä esimerkkinä Edo kaudella vuosina 1600-1867 Mitsui niminen perhe avasi erittäin suositun tekstiilikaupan Nihonbashiin nimeltä Echigoya. Tuolloin Mitsui perhe oli aikansa vaikuttavin kauppiasperhe. Tästä sai alkunsa Japanin ensimmäinen tavaratalo, joka nykyään on edelleen toiminnassaan alueen keskustassa.

Kulttuurilliset kohteet Tokion Nihonbashissa

Ostosten lomassa Nihonbashista löytyy monia kiehtovia kulttuurillisia kohteita sekä historiaa. Tutustutaan nyt muutamiin mielenkiintoisiin kohteisiin, jotka ovat aivan Nihonbashin ytimessä. Näissä voit käydä vierailemassa ja esimerkiksi nauttimassa hetken enemmän rauhallisuutta Nihonbashin vilkkauden keskellä.

Nihonbashin silta on koristeltu veistoksilla.
Nihonbashin silta on koristeltu veistoksilla.

Mitsui Memorial Museum

Mitsui Memorial Museum on elegantti kokonaisuus näyttelygallerioita, jossa on esillä Edo-kaudelta vaikuttavimman kauppiasperheen, Mitsui nimisen perheen taidetta. Tämä samainen perhe on ollut vaikuttamassa Mitsukoshin ostoskeskuksen syntymiseen, johon tutustumme hieman myöhemmin tekstissä. Kyseinen museo avasi ovensa vuonna 2005, johon kuuluu esimerkiksi teehuone sekä vaihtuvia näyttelyitä. Museo sijaitsee Mitsui nimisessä tornikompleksissa.

Fukutoku Shrine

Fukutoku Shrine eli pyhäkkö perustettiin yli tuhat vuotta sitten, historiallisen Jogan nimisellä ajalla (859-876). Sana fuku tarkoittaa onnellisuutta, kun taas sana toku viittaa siunaukseen sekä varallisuuteen. Pyhäkköä kutsutaan myös nimellä Mebuki Inari. Pyhäkköön liittyy pitkä historia ja pyhäköllä vieraili esimerkiksi Tokugawa Ieyasu. Fukutoku Shrinen päärakennus kuitenkin tuhoutui täysin tulipalon seurauksena vuonna 2010. Ajan kuluessa pyhäkkö kuitenkin kunnostettiin ja tuotiin paikalleen Nihonbashin Muromachi nimiselle alueelle.

Edo-kaudella Fukutoku Shrine oli yksi harvoista pyhäköistä, joka sai järjestää arpajaisia. Tuona aikakautena vain shogunaatin hyväksymät temppelit ja pyhäköt saivat järjestää arpajaisia. Tomikuji nimisten arpajaisten katsotaan olevan nykyajan arpajaisten alkuperä. Pyhäköllä vierailee edelleen paljon ihmisiä rukoilemassa sekä toivomassa hyvää onnea arpajaisten merkeissä tänäkin päivänä.

Nihonbashi Art Aquarium museo

Nihonbashi Art Aquarium museo on uniikki akvaario, joka pääasiassa kohdentuu kultakalojen kauneuteen. Museon artisti on nimeltään Hidetomo Kimura. Näyttelyssä näkyy Japanilainen kulttuuri kauniiden, eri muotoisten kalatankkien ja taiteen lomassa.

Currency Museum

Currency Museum tarkoittaa suomeksi käännettynä valuuttamuseota. Se avasi ovensa vuonna 1982 ja nähtävillä on tietoutta sekä esineitä liittyen Japanin valuutan historiaan. Se avasi tuolloin ovensa juhlistaakseen pankin 100-vuotisjuhlaa.Tämä valuuttamuseo sijaitsee Japanin pankin lisärakennuksessa, tien toisella puolella.

Ostosmahdollisuudet

Nihonbashin alueella on runsaasti erilaisia ostosmahdollisuuksia. Näistä liikkeistään sekä korkealaatuisista tuotteistaan Nihonbashi on erityisen tunnettu. Tutustutaan nyt kolmeen erilaiseen tavarataloon tai ostoskeskukseen alueella, joilla on ollut merkittävä historiallinen vaikutus myös Nihonbashin alueen kehittymiseen.

COREDO Muromachi

Suuri ostoskeskus Coredo Muromatchi on sekoitus perinteisiä spesiaaleja kauppoja, moderneja käsitöitä sekä hienostuneita ravintoloita. Rakennelmaan kuuluu kolme eleganttia pilvenpiirtäjää. Tämä ostoskeskus on keskittynyt esimerkiksi perinteisiin käsitöihin, paikalliseen ruokaan, veitsiin, syömäpuikkoihin, sakeen sekä herkkuihin.

Nihonbashi Mitsukoshi Main Store

Main Store eli niin sanottu pääkauppa Nihonbashi Mitsukoshi on alueen ostoskeskusten lippulaiva eli vanhin ostoskeskus Japanissa. Se perustettiin vuonna 1673 kimonoja myyvänä kauppana. Vuonna 1904 tämä avautui Japanin ensimmäisenä ostoskeskuksena. Vuonna 1999 rakennus tunnustettiin historialliseksi kohteeksi. Kohteessa on ostosmahdollisuuksia vaikka koko päiväksi ja se on keskittynyt enemmän merkkiliikkeisiin.

Takashimaya Nihonbashi

Japanin historiallisin ostoskeskus on nimeltään Nihonbashi Takashimaya. Täällä voit ihastella 30-luvun arkkitehtuuria, jossa on nähtävissä myös hieman länsimaalaisia vaikutteita. Se on ensimmäinen tavaratalo, joka on nimetty tärkeäksi kulttuurilliseksi kohteeksi. Vuonna 2018 tätä ostoskeskusta laajennettiin kahteen vierekkäiseen rakennukseen, joka lisäsi ostoskeskuksen pinta-alaa kaksinkertaiseksi.

Ruokailu ja kahvilat

Nihonbashissa on hyvin moninainen ja rikas ruokakulttuuri. Alueelta on mahdollista löytää kaikenlaista herkullista ruokaa ja uniikkeja ravintoloita, joita löydät vain Nihonbashista. Alueelta löytyy perinteistä Japanilaista ruokaa, että myös muihin erilaisiin ruokamakuihin sekä kulttuureihin perustuvia ravintoloita, kuten Italialaista tai Malesialaista ruokaa. Tutustutaan nyt joihinkin suositeltaviin Japanilaisiin ravintoloihin Nihonbashin alueella.

Sushi, curry ja muut perinteiset japanilaiset herkut

Tsujihan on yksi erinomainen ravintola nauttia mereneläviä. Kaikki ravintolassa olevat asiakkaille suunnatut istuimet on suunnattu ravintolan kokkia kohden, joten ruokailukokemus tässä ravintolassa on intiimi. Hyvin suosittu annos tässä ravintolassa on nimeltään Kaisendon, jossa kulhon pohjalla on riisiä ja tämän päällä sekoitus tuoreita mereneläviä. Tämän jälkeen ravintolassa on mahdollista saada ochazuke niminen keitto ilmaiseksi. Tämä keitto valmistetaan kaatamalla vihreää teetä, dashia (Japanilaisessa keittiössä käytetty liemipohja) tai kuumaa vettä keitetyn riisin päälle.

Toinen suositeltava Japanilainen ravintola on nimeltään Torifuji. Tämä kuuluisa ravintola tarjoilee ruokaa nimeltä Oyakodon, joka koostuu kanasta, kananmunasta sekä riisistä. Ruualla on kuitenkin keveä koostumus ja sitä pidetään yhtenä klassisena Japanilaisena lohturuokana. Torifuji ravintola on palkittu sen Oyakodosta, jota pidetään Hyogo nimisen prefektuurin parhaimpana.

Benihana Annex tunnetaan sen yhdestä parhaimmista currysta Tokiossa. Tämä ravintola on ollut olemassa jo toisen maailmansodan ajoilta. Kyseinen ravintola tuhoutui pommituksen yhteydessä, mutta ravintolan perustaja päätti perustaa uuden ravintolan löytäessään punaisen kukan Benihana pommituksen raunioista. Benihanassa voi nauttia herkullista, tulista, mausteista currya.

Kokeile paikallisia kahviloita ja teehuoneita

Salon Nihombashi on teehuone, joka tarjoilee asiakkailleen mahdollisuuden nauttia maukkaasta teestä tuomalla perinteiden Japanilaisen teeseremonian nykypäivään. Asiakkaiksi käyvät aloittelijat, jotka haluavat tutustua Japanilaiseen teeseremoniaan, kuin myös kokeneemmat asiakkaat. Teeseremonioita johtaa japaniksi mestari ja Salon Nihombashissa on mahdollista valmistaa henkilökunnan opastuksella esimerkiksi omaa matchaa, joka on vihreän teen muoto. Lisäksi täältä on mahdollista ostaa teehetkille kotiin tuotteta esimerkiksi teen valmistukseen.

Nihombashissa sijaitsee kaupunginosa nimeltään Kabutocho. Tämä alue tunnetaan coolina eli viileimpänä naapurustona Nihombashissa. Se on kehittänyt itseään jatkuvasti ja alueelle on avattu paljon trendikkäitä ravintoloita, kauppoja ja baareja. Alueelta löytyy esimerkiksi robottikahvila nimeltä DAWN Avatar Robot Café. Tämä mahdollistaa tarjoilijoiden ohjaavan robotteja, jotka toimivat tarjoilijoina asiakkaille ja tämä kahvilan konsepti on vallankumouksellinen, koska se mahdollistaa ihmisille työmahdollisuuksia, joilla on haasteita tarjoilijan työssä kuten kehitysvammaisuus tai muut rajoitteet.

Nihonbashin tapahtumat ja festivaalit

Nihombashissa on myös paljon tapahtumia sekä festivaaleja ympäri vuoden. On siis hyvä tutkia netistä esimerkiksi ennen matkaasi Japaniin, mitä tapahtumia on reissusi aikana Japanissa ja mahdollisuuksien mukaan osallistua niihin. Monet tapahtumat ovat ilmaisia ja antavat sinulle kokemusta vielä enemmän Japanilaisesta kulttuurista.

Nihonbashi Sakura Festival

Nihombashi Sakura Festivalia juhlitaan Nihombashissa aina noin maaliskuun keskivaiheilta aina huhtikuun alkuun saakka. Alueella on erilaisia kohteita, kuten esimerkiksi Edo Sakura-dori katu sekä Nihombashi Sakura-dori katu, joissa voit ihailla kirsikankukan kukintaa sekä nauttia esimerkiksi kaduilla olevista kojuista täynnä herkkuja. Lisäksi Nihombashin alueella on ilmaisia bussikyytejä ihailla kukintaa sekä voit ostaa risteilyn.

Nihombashi Street Festa

Nihombashi Street Festa on suuri tapahtuma, jolloin cosplay asuihin pukeutuneet henkilö pääsevät näyttämään asujaan. Lisäksi fanit pääsevät ihailemaan taidokkaita anime hahmoja sekä nostalgisia erilaisia hahmoja. Alueelle tapahtuman aikana kerääntyy satoja asuihin pukeutuneita henkilöitä, jotka kävelevät kaduilla paraatin tahtiin. Lisäksi tapahtuman aikana on mahdollisuus osallistua erilaisiin aktiviteetteihin ja vaikka et olisikaan niin kiinnostunut animesta, on tämä hieno tapahtuma seurata.

Nihonbashi-Kyobashi Festival

Nihombashi-Kyobashi Festival on vuosittain lokakuussa järjestettävä festivaali, jossa juhlitaan Nihombashin moottoritien valmistumista vuonna 1972. Kyseessä ei ole mikä tahansa moottoritie, vaan se on yksi ensimmäisistä moottoriteistä, joka yhdistää Edon alueen muihin maakuntiin. Festivaaleihin kuuluu esimerkiksi paraati ja alueella on tuhansia tanssijoita eri Japanilaisista maakunnista.

Majoitusvaihtoehdot Nihonbashissa

Nihombashin alueelta löytyy myös paljon erilaisia majoitusvaihtoehtoja, joista voit valita vierailullesi sopivan. Japanissa on mahdollista löytää hotelleja tai esimerkiksi ryokaneita, jotka ovat hyvin laadukkaita ja samalla hyvin edullisia. Käydään nyt lävitse muutamia suositeltavia vaitoehtoja, jotka ovat saaneet hyvät arvostelut asiakkaiden keskuudessa.

Hotellit ja ryokanit eri budjeteille

Hotel K5 tarjoaa majoituksen historiallisessa rakennuksessa, joka rakennettiin vuonna 1924. Hotelli on kuitenkin täysin remontoitu ja sijaitsee vain viiden minuutin kävelymatkan päässä Nihombashin rautatieasemalta. Jokaisesta hotellihuoneesta löytyy esimerkiksi vinyylisoitin ja hotelli panostaa vieraiden viihtyvyyteen.

Yksi suositeltava hotelli alueella on APA Hotel Higashi Nihombashi Ekimae. Hotelli tarjoaa edulliseen hintaan laadukkaan majoituksen. Hotelli on saanut korkeat arvosanat hyvästä hinta-laatu suhteestaan sekä on kolmen tähden hotelli.

Ito Ryokan on laadukas vaihtoehto, joka tarjoaa mahdollisesti hotellista lähemmän kokemuksen kohti Japanilaista kulttuuria. Huoneissa tuoksuu tatami matot, puu, jotka toivottavat vieraansa tervetulleeksi. Ito Ryokanissa vierailuun kuuluu myös mahdollisuus kuulla shamisen eli kolmekielinen Japanilainen instrumentin soittavan, harjoitella kalligrafiaa, nauttia teeseremoniasta, valmistaa Japanilaista ruokaa sekä kuunnella rakugoa eli koomista tarinankerrontaa.

Kulkuyhteydet Nihonbashiin

Nihombashi on lyhyen n 5-10 minuutin kävelymatkan päässä Tokyo Stationilta. Nihombashi sijaitsee Ginzan pohjoispuolella. Näin alueelle on helppo päästä esimerkiksi metrolla ja junalla. Tokyo Stationille kulkeminen metrolla on kätevää joko Ginza linjalla, Hibiya, Hanzomon, Toei Asakusa tai Ginza linjoilla.

Miksi vierailla Nihonbashissa

Nihonbashi on alue, jossa korostuu alueen ainutlaatuinen yhdistelmä historiallisia ja moderneja elementtejä, sisältäen arvokkaita kulttuurikohteita, runsaita ostosmahdollisuuksia ja gastronomisia kokemuksia. Alueella on monia perinteisiä yrityksiä, jotka jatkavat toimintaansa tänäkin päivänä. Alueella on myös runsaasti erityyppisiä ruokapaikkoja, kuten perinteisiä japanilaisia ravintoloita ja trendikkäitä kahviloita. Ota siis Nihonbashi yhdeksi kohteeksi vierailullesi Tokiossa!

Usein kysytyt kysymykset

Nihombashissa kannattaa vierailla matkasi aikana Tokiossa, koska alueella on paljon arkkitehtuuria, useita ostosliikkeitä ja ravintoloita. Lisäksi Nihombashissa sijaitsee kaupungin tärkeimpiä rakennuksia, kuten Japanin pankin päämaja.

Nihonbashi on tunnettu Tokion pääasiallisena taloudellisena keskuksena. Lisäksi Nihombashi tunnetaan sen historiallisesta sillasta, Mitsukoshin ostoskeskuksesta sekä Japanin pankista.

Nihombashi tarkoittaa Japanin siltaa. Nihombashia pidetään Tokion sydämenä.

Nihombashin silta rakennettiin vuonna 1603 ja sitä pidetään Japanin tärkeimpien moottoriteiden lähtöpisteenä noin 420 vuoden ajalta. Sillalla on pitkä historia edo-kaudelta lähtien, jolloin edo-kauden shogunaatti perustettiin.

Samankaltaiset artikkelit