Sendai on moderni tulevaisuuden kaupunki Miyagin prefektuurissa.

Sendai – Miyagin prefektuurin pääkaupunki

Sendai on Miyagin prefektuurin hallinnollinen keskus ja Tohokun alueen suurin kaupunki Japanissa. Kaupunki sijaitsee Honshun saarella, ja sen perusti vuonna 1600 daimio Date Masamune.

Kuva Sendain kaupungista auringonpaisteessa.

Sendain historiallinen perintö ja kulttuuriset nähtävyydet, kuten tuhansia vuosia vanhat temppelit ja perinteiset festivaalit tekevät siitä suositun kohteen sekä paikallisille että kansainvälisille matkailijoille.

Vuonna 2011 kaupunki kohdistui maailmanlaajuisesti huomion keskipisteeksi, kun sitä koetteli suuri maanjäristys ja sitä seurannut tsunami. Sendai on kuitenkin rakentunut uudelleen ja osoittanut merkittävää palautumista katastrofin jälkeen.

Nykypäivän Sendai on moderni kaupunki, joka on tunnettu koulutuksen keskuksena ja monet tunnetut yliopistot sijaitsevat siellä, mukaan lukien Tohokun yliopisto.

Sendain Historia

Sendain kaupungin kehityksestä kertoo sen historia, joka on erottamattomasti yhteydessä kuuluisaan samurai johtajaan Masamune Dateen ja alueen sotilaalliseen perintöön.

Masamune Date

Masamune Date (伊達 政宗), joka tunnetaan myös lempinimellä yksisilmäinen lohikäärme oli pelätty ja kunnioitettu sengokun aikakauden daimyo, joka hallitsi Momoyaman kautena ja perusti Sendain. Hän oli merkittävä voiman ja kulttuurin edistäjä alueellaan. Masamunen poliittiset ja sotilaalliset strategiat rakensivat perustan hallintoon ja hänen perintöönsä, joka näkyy yhä Sendain kaupunkikuvassa.

Sotilaallinen perintö

Sendain sotilaallinen perintö peilautuu voimakkaasti sen historiaan, erityisesti toisen maailmansodan aikaan. Kaupunki koki tuolloin laajamittaisia pommituksia, joiden seurauksena menetettiin paljon historiallisesti ja kulttuurisesti merkittävää rakennuskantaa. Olematta kuitenkaan määriteltyä vain sotien kautta, Sendain tunnistetaan nykyisin rauhan ja toipumisen symbolina, joka ilmentää Japanin voimakasta sinnikkyyttä.

Maantiede ja luonto

Sendain sijainti Miyagin prefektuurissa ja sen asema Tohokun alueen keskuksena tekevät siitä merkittävän kaupungin. Hirose joki virtaa sen halki ja runsaat metsät sekä puistot ovat osa sen kutsuvaa luontoa. Kaupunki tunnetaan myös puiden kaupunkina ja sen vuotuinen kirsikankukkien loisto on kauneutta, joka vetää puoleensa.

Miyagin prefektuuri

Sendai on Miyagin prefektuurin pääkaupunki. Prefektuuri sijaitsee Tohokun alueella Japanin Honshun itärannikolla, Tyynen valtameren äärellä. Honshu on yksi Japanin pääsaarista. Sen rannikkoalue kärsi merkittävästi 2011 vuoden maanjäristyksestä ja tsunamista, mutta luonnonkauneus säilyy edelleen alueen metsissä ja pitkin rannikkoa.

Tohokun alue

Sendai on Tohokun alueen suurin kaupunki. Tämä alue on tunnettu vihreistä metsistään ja kauniista luonnostaan, mikä käsittää sekä vuoristo- että ranta-alueita. Tohoku tarjoaa laajan valikoiman luontokokemuksia ja Sendain ympäristö on rikas sekä biologisen monimuotoisuuden että kulttuuriperinnön suhteen.

Hirose joki

Hirose joki virtaa Sendain kaupungin läpi tuoden mukanaan elämää ja kauneutta. Joen varrella sijaitsevat puistot ovat suosittuja rentoutumis- ja virkistysalueita, ja sen rantoja koristavat kirsikankukat keväisin.

Metsät ja puistot

Sendai on puiden kaupunki, jossa metsät ja puistot ovat tärkeässä osassa kaupungin identiteettiä. Puistot tarjoavat laajoja viheralueita virkistäytymiseen ja rentoutumiseen. Esimerkiksi Dainoharan metsäpuisto on erinomainen paikka nauttia luonnosta.

Kulttuuri ja perinteet

Sendai on rikas kulttuuriperinteiltään ja tarjoaa lukuisia vuotuisia tapahtumia. Pääset kokemaan ainutlaatuista kulttuuria ja taiteita, jotka heijastavat Sendain historiallista ja nykyaikaista viehätysvoimaa.

Juhlat ja tapahtumat

Tanabata on festivaali, jossa voit heittäytyä mukaan kesän henkeen osallistumalla juhlaan, joka tunnetaan myös tähden juhla. Joka vuoden elokuussa Sendain kaupunki täyttyy värikkäillä koristeilla ja iloisen vilkkailla kaduilla.

Keväisin Sendaissa järjestetään Jozenji Street Jazz Festivaalit, joka on ulkoilma jazz-tapahtuma. Se on elämyksellinen musiikkitapahtuma. Talvisin Sendain kadut täyttyvät miljoonin valoin Pegeant of Stalight -tapahtuman aikaan.

Kulttuuriset nähtävyydet

Kulttuuriperintö elää vahvasti Sendain koko vuoden tapahtumissa. Tutustu kokeshi-nukkeihin, jotka ovat käsintehtyjä ja kertovat alueen kulttuurista. Sendain kulttuuritarjonta on rikas ja monipuolinen.

Perinteet ja taiteet

Kokeshi on paikallisen kulttuurin sydän. Nämä perinteiset puunuket symboloivat paitsi käsityötaitoja, myös alueen tarinoita ja historiaa. Perinteitä vaalitaan ja jaetaan ylpeästi sekä paikallisten että matkailijoiden kesken.

Nähtävyydet ja tekemistä

Sendain kaupunki tarjoaa monipuolisen valikoiman nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, jotka kattavat historialliset paikat, taiteen, luonnon sekä ostos- ja viihdetarjonnan.

Kuuluisat kohteet

Sendain linna, joka tunnetaan myös nimellä Aoba-jō, on historiallinen maamerkki, joka tarjoaa näkymiä kaupunkiin ja ympäröivään luontoon. Voit tutustua Aoban linnan historiaan siellä olevassa museossa, joka esittelee pienoismalleja linnasta sellaisena kuin se seisoi Edo-kaudella (1603-1868). Lisäksi museossa on säilyneitä esineitä linnasta ja teatteri, jossa esitetään lyhyt elokuva japaniksi. Museosta löytyy myös VR-lasit, joilla turistit voivat kävellä linnan alueella ja saada käsityksen, miltä linna näytti kun sen monet rakennukset olivat vielä pystyssä.

Voit vierailla myös Sendain kaupungin museossa, joka esittelee alueen historiaa ja kulttuuria. Matsushiman lahti, joka on yksi Japanin kolmesta maisemallisesti arvokkaasta paikasta. Lahtea ympäröi yli 200 pientä saarta, joissa on mäntyjä. Lahtea voi tutkia esimerkiksi risteilyn merkeissä.

Luontoaktiviteetit ja retkeily

Sendain ympäristössä voit nauttia luonnosta, ja ulkoilusta Akiun ja Sakunamin kuumien lähteiden alueilla. Metsäiset polut ja kirkkaat vesiputoukset tarjoavat rentouttavia elämyksiä ja mahdollisuuden patikointiin.

Ostokset ja viihde

Ichibancho ja Kokubuncho tarjoavat laajoja ostosmahdollisuuksia merkkiliikkeistä aina perinteisiin kauppoihin saakka. Kokubuncho on myös tunnettu yöelämästään, josta löytyy paljon baareja ja yökerhoja. Voit myös osallistua siellä erilaisiin tapahtumiin ja festivaaleihin, joita järjestetään läpi vuoden.

Matkustaminen ja liikenneyhteydet

Sendai, tunnettu myös puiden kaupunkina, tarjoaa tehokkaat liikenneyhteydet niin matkustajille kuin paikallisillekin. Kaupungin sydämessä sijaitsee Sendain asema, joka on alueellisen liikenteen keskus ja Tohokun alueen tärkeä solmukohta. Matkustaminen kaupungissa ja sen ulkopuolelle on vaivatonta laajan julkisen liikenteen ja monipuolisten yhteyksien ansiosta.

Sendain asema ja julkinen liikenne

Sendain asema on yksi tärkeimmistä liikenteen solmukohdista Tohokun alueella. Se on osa JR Eastin Tohoku Shinkansen -verkostoa, mikä tarkoittaa, että voit saapua Sendaihin tai matkustaa sieltä pois nopeasti käyttäen luotijunia. Pääset matkustamaan Sendaista Tokioon luotijunalla 90 minuutissa.

Asemalta löytyvät myös paikallisjunat eli Senseki linjan palvelut, jotka yhdistävät sinut moniin lähialueen kohteisiin. Myös Sendain alueella kulkee turistibussi Loople Sendai, joka tarjoaa reitin nähtävyyksien luo.

Saavutettavuus

Sendain saavutettavuus on loistava niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. Sendain lentoasema palvelee kotimaisia ja kansainvälisiä lentoja, mikä tekee kaupungista saavutettavan ilmaa pitkin. Lentoasemalta on sujuvat yhteydet keskustaan joko suorilla bussiyhteyksillä tai vaihtamalla yhden kerran junalle. Lentoasema sijaitsee noin 25 kilometriä Sendain keskustasta.

Kaupungista löytyy myös hyvät valtatieyhteydet autolla matkustaville, jolloin pääset helposti liikkumaan kaupungista toiseen Tohokun alueella.

Ruoka ja juoma

Sendain ruoka- ja juomakulttuuri tarjoaa ainutlaatuisia makuelämyksiä, joista erityisesti gyutan eli grillattu naudankieli ja zunda, makea soijapaputahna ovat paikallisia herkkuja. Ravintolat puhkuvat monipuolista ruokakulttuuria, ja saatat löytää itsesi nauttimassa perinteisestä aamiaisesta tai maistelemassa japanilaista sakea.

Ravintolat ja ruokakulttuuri

Sendain ravintolaskenaario tarjoaa laajan kirjon erilaisia ruokailukokemuksia. Voit kokea autenttista gyutan elämystä spesialisoituneissa ravintoloissa, jotka tarjoavat tätä grillattua naudankieltä useissa eri muodoissa.

Monia japanilaisia paikallisruokia on tarjolla, ja ramen on yksi suosituimmista vaihtoehdoista, joka löytyy lähes jokaisesta japanilaisesta ravintolasta.

Paikalliset erityisruoat

Sendain keittiö on kuuluisa muutamista erityisruoista, joita sinun kannatta maistaa vierailullasi. Gyutan eli grillattu naudankieli on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen ja sitä tarjoillaan usein riisin sekä lihaliemen kera.

Toinen paikallinen herkku on zunda, makea soijapaputahna, jota voi nauttia mochin (riisikakun) päällä tai zunda shiruko -keitossa.

Juomakulttuuri

Juomakulttuuri Sendaissa keskittyy vahvasti paikallisen saken ympärille, joka on japanilainen riisiviini. Eri tyypit ja makuiset saket ovat kokeilemisen arvoisia ja niitä tarjoillaan usein osana ateriaa.

Kylpylät ja hyvinvointi

Sendain alueella löydät monipuolisen valikoiman kylpylöitä ja onsen-kylpylöitä, jotka tarjoavat rentoutumista ja hyvinvointia. Erinomainen palvelutarjonta ja ympäröivän luonnon kauneus tekevät näistä kohteista täydellisen paikan lepoon.

Kylpylät ja onsenit

Akiu Onsen sijaitsee Akiu nimisellä alueella Sendaissa. Se on tunnettu luksuspalveluistaan ja kauniista maisemistaan. Akiu Onsenista löytyy kuumia lähteitä ja spa hoitoja.

Sakunami Onsen sijaitsee taas Sakunami nikmisellä alueella. Erityispiirteitä tuolla ovat vuoristomaisemat ja perinne. Sakunami Onsenissa on luonnonlämpöisiä kuumia lähteitä ja majoitusmahdollisuuksia.

Jos etsit perinteistä japanilaista kylpyläkokemusta, molemmat Akiu ja Sakunami tarjoavat kuumia lähteitä, jotka ovat tunnettuja terapeuttisista ominaisuuksista. Akiu on erityisesti tunnettu sen ylellisistä palveluista ja on yksi suosituimmista onsen-kohteista Sendain alueella. Sakunamin alueella luonnon kauneus yhdistyy kylpyläkulttuuriin, luoden ainutlaatuisen ja rauhallisen kokemuksen.

Majoitusvaihtoehdot

Sendain kaupungissa matkustaessasi löydät monenlaisia majoitusvaihtoehtoja, jotka vaihtelevat moderneista hotelleista perinteisiin ryokaneihin.

Majoituksen tyylit

Sendain hotellivalikoima kattaa laajan kirjon eritasoisia majoitusvaihtoehtoja. Voit valita ylellisen viiden tähden hotellin tai budjettiystävällisempiä vaihtoehtoja. Hotelleissa tarjotaan usein monipuolisia palveluita, kuten ravintoloita, kuntokeskuksia ja kokoustiloja.

Esimerkkejä hotelleista ovat The Westin Sendai on ylellinen vaihtoehto kaupungin keskustassa. Dormy Inn EXPRESS on edullinen valinta lähellä Sendain asemaa.

Kokeile perinteistä japanilaista majoitusta ryokanissa. Ryokaneissa voit nauttia tatami-matoilla varustetuista huoneista ja paikallisiin tapoihin pohjautuvasta palvelusta. Ryokan Tsukioka on perinteinen ryokan Sendain historiallisella alueella. Ryokan Seiryu on ainutlaatuinen kokemus Sendain luonnossa.

Lähialueisiin tutustuminen

Sendai tarjoaa erinomaisia mahdollisuuksia tutustua lähialueisiin yhden päivän retkillä. Kaupungista pääset helposti lähikohteisiin, jotka tarjoavat ainutlaatuisia kokemuksia ja nähtävyyksiä.

Päivämatkat

Yamadera tai vuoren temppeli on noin tunnin junamatkan päässä Sendain keskustasta. Tämä historiallinen kompleksi tunnetaan dramaattisista kallioistaan ja upeista näkymistään. Varaa aikaa nauttia rauhallisesta tunnelmasta ja kuvankauniista maisemista.

Vuoristokylä Zao on tunnettu erityisesti talvisista lumipenkoistaan ja kuumista lähteistään. Jos teet matkan talvikaudella, pääset ihastelemaan lumisia maisemia. Kesäisin alue tarjoaa upeat vaellusreitit.

Ishinomaki sijaitsee noin tunnin bussi- tai junamatkan päässä ja on kuuluisa mangakulttuuristaan sekä historiallisista kohteistaan. Käy mangamuseossa ja tutustu kaupungin elpymiseen vuoden 2011 tsunamin jälkeen.

Shiogama sijaitsee vain 30 minuutin matkan päässä Sendain esikaupunkialueelta ja on tunnettu meren antimistaan. Kokeile paikallisia mereneläviä ja tutustu pyhiin paikkoihin, kuten Shiogaman pyhäkköön.

Usein kysytyt kysymykset

Sendain alueella suosituimpia nähtävyyksiä ovat Date Masamunen rakennuttama Sendain linna ja sen upeat näkymät kaupungin ylle, sekä läheinen Zuihoden mausoleumi. Jozenji-dori Avenuen puiden rivistöt ja Aoba-yaman puisto ovat myös suosittuja kohteita.

Sendain linna, joka tunnetaan myös nimellä Aoba linna, on historiansa aikana nähnyt monen suvun hallinnan ja merkittäviä tapahtumia. Sen perusti kuuluisa daimyo Date Masamune vuonna 1601 ja linna toimi Date-klanin päämajana Edo-kaudella.

Matsushima on tunnettu kauniista saaristostaan ja maalauksellisista näkymistään, ja on yksi Japanin kolmesta maisemallisesti arvostetuimmista nähtävyyksistä. Sen luonnonkauneus ja kulttuurihistorialliset temppelit houkuttelevat paljon matkailijoita.

Päiväretket Sendain kaupungista voivat sisältää vierailun Yamaderan vuoristotemppeliin, Matsushiman saaristokierroksiin tai historialliseen Akitan prefektuuriin. Myös läheinen Fox Village tarjoaa ainutlaatuisen eläinkokemuksen.

Vuoden 2011 Tohokun maanjäristys ja sitä seurannut tsunami aiheuttivat suurta tuhoa Sendain kaupungille. Jälleenrakennusta on tehty ja turvatoimia parannettu. Muistomerkkejä ja museoita on pystytetty kunnioittamaan uhrien muistoa ja opettamaan tapahtuneesta.

Miyagin prefektuurissa järjestetään monia kulttuuritapahtumia. Tanabata festivaali on yksi Japanin suurimmista festivaaleista. Lisäksi järjestetään Jozenji Street Jazz -festivaali ja dendrologisen puiston valaistus, Yuki Matsuri sekä lukuisia paikallisia ruoka- ja juhlatapahtumia.

Samankaltaiset artikkelit