Sapporo on Hokkaidon saarella sijaitseva kaupunki täynnä nähtävää.

Sapporo – Hokkaidon sydän

Sapporo on Japanin pohjoisella Hokkaidon saarella sijaitseva kaupunki. Se tunnetaan laajalti vuoden 1972 talviolympialaisten isäntäkaupunkina sekä kuuluisasta Sapporon oluesta. Kaupunki tarjoaa monipuolisia kokemuksia aina upeista puistoista ja festivaaleista teknologian, ja taiteen nykyaikaisiin ilmentymiin.

Talvinen ilmakuva Sapporosta.

Hokkaidon suurimpana kaupunkina Sapporo on tunnettu erityisesti eloisista vuodenaikojen vaihteluistaan, jotka tekevät siitä houkuttelevan matkakohteen ympäri vuoden. Kukkivista kirsikkapuista talviseen lumen valkoisuuteen, Sapporo tarjoaa viihdettä ja nähtävyyksiä kaikenlaisille matkailijoille.

Kaupungin nykyaikainen infrastruktuuri yhdistettynä runsaaseen luontoon tekee Sapporosta mitä parhaimman esimerkin Japanin monimuotoisuudesta ja kontrasteista.

Sapporon maantiede ja ilmasto

Sapporossa kohtaat ainutlaatuisen yhdistelmän vuoristoista maastoa ja vaihtelevia sääolosuhteita. Kaupunki sijaitsee Japanin pohjoisimmalla saarella Hokkaidossa, ja sen ilmasto tuo tullessaan runsaan lumisateen talvisin.

Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi
Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi

Hokkaidon sijainti

Sapporo on Hokkaidon prefektuurin pääkaupunki ja sijaitsee saaren länsiosassa. Hokkaido on Japanin toiseksi suurin saari, ja se tunnetaan laajoista metsistä ja vuoristaan, jotka luovat kauniin luonnonmaiseman. Saari sijaitsee tyynessämeressä ja se on eräänlainen muille tyynenmeren saarille.

Ilmasto

Sapporon ilmasto on meri-ilmasto, jossa vuodenajat vaihtuvat selkeästi.

  • Talvi: Lumi peittää kaupungin yleensä marraskuusta huhtikuuhun, ja voit kohdata runsasta lumisadetta. Varsinaiset lumipeitteet alkavat yleensä joulukuussa.Talvella voit odottaa kokemaan Sapporon lumifestivaalin, joka heijastaa kaupungin kykyä sopeutua ja juhlistaa runsasta lumisadettaan.
  • Kevät: Keväällä lumet sulavat hitaasti ja kaupunki herää eloon kirsikankukkien ja muiden kevätkukkien myötä.
  • Kesä: Kesät ovat yleisesti lämpimiä, mutta eivät yleensä liian kuumia. Kesä-heinäkuussa sademäärä on korkeimmillaan.
  • Syksy: Syksyllä lämpötilat laskevat ja lehdet vaihtavat väriään, luoden upean ruskan.

Väestö ja kieli

Sapporossa vallitsee monipuolinen kielimaisema, jonka ytimessä on japanin kielen ja Ainun kielen ainutlaatuinen yhdistelmä. Kaupunki on tunnettu myös kasvavasta kansainvälisestä yhteisöstään ja sen myötä englanninkielen käytöstä.

Väestötiedot

Vuonna 2020 Sapporon väestöluku oli noin 1,96 miljoonaa ihmistä. Kaupungin väestötiheys on noin 1 700 asukasta neliökilometrillä, mikä tekee siitä yhden Japanin tiheästi asutuista alueista.

Kielet

Japanin kieli on Sapporon pääasiallinen kieli ja se on enemmistön äidinkieli. Ainun kieltä puhuvat alueen alkuperäiskansojen jäsenet ja se on säilynyt tärkeänä osana paikallista kulttuuriperintöä. Vaikka sen puhujamäärä on vähentynyt, sitä yritetään elvyttää ja säilyttää eri aloitteiden kautta.

Englanninkielen osaaminen alueella on kasvussa, erityisesti nuorten keskuudessa, ja se on yleinen vieras kieli koulutuksessa ja liike-elämässä.

Liikenne ja saavutettavuus

Sapporossa liikkuminen on sujuvaa ja kaupunki on hyvin saavutettavissa eri liikennemuodoilla. Voit saapua kaupunkiin ilmateitse, käyttää kattavaa joukkoliikenneverkostoa tai matkustaa rautateitse.

Lentokentät

Sapporossa on kaksi pääasiallista lentokenttää, jotka palvelevat sekä kotimaisia että kansainvälisiä matkustajia. Lähemmäs Tokiota Sapporosta pääset lentäen esimerkiksi Hanedan tai Naritan lentokentille.

New Chitose Airport (CTS) on suurin ja tunnetuin lentokenttä, joka tarjoaa runsaasti yhteyksiä muihin Japanin osiin sekä kansainvälisiin kohteisiin. Lentokentälle on hyvät liikenneyhteydet Sapporon keskustasta, ja se toimii porttina Hokkaidon saarelle.

Okadama Airport (OKD), on pienempi lentokenttä, joka pääasiassa palvelee kotimaan lentoja.

Joukkoliikenne

Sapporossa joukkoliikenne on tehokasta ja helppokäyttöistä. Bussiverkosto kattaa laajasti kaupunkialueen ja tarjoaa luotettavan tavan liikkua paikasta toiseen.

Voit hyödyntää myös kaupungin raitiovaunuja ja metroverkostoa, joka yhdistää keskeisiä alueita toisiinsa. Kaupungissa juna-asemia on useita, ja ne tarjoavat sujuvat yhteydet niin lähialueille kuin kaukaisempiinkin kohteisiin.

Hokkaido Shinkansen on suurnopeusjuna, joka yhdistää Hokkaidon Japanin pääsaareen, Honshuun. Matka kulkee Seikan tunnelin läpi, joka on maailman pisin rautatietunneli, tarjoten nopean ja mukavan tavan saavuttaa Sapporo.

Talviaktiviteetit ja Sapporon talviolympialaiset

Sapporon talviaktiviteetit ja vuoden 1972 talviolympialaiset ovat keskeisiä teemoja Sapporon kaupungin historiassa ja vetovoimassa. Nämä tapahtumat ovat todenneet kaupungin aseman talviurheilun alalla.

Sapporon lumifestivaali

Sapporon lumifestivaali nimeltään Sapporo Yuki Matsuri on vuosittainen tapahtuma, joka houkuttelee miljoonia kävijöitä ympäri maailman. Festivaali tunnetaan näyttävistä jääveistoksista ja lumiluomuksista, jotka valtaavat kaupungin Odori-puiston.

Talviurheilu

Vuonna 1972 Sapporo isännöi talviolympialaisia ensimmäisenä Aasian kaupunkina. Tämä tapahtuma merkitsi alueen maailmankartalle, erityisesti Makomanain stadionilla, joka toimi monen kilpailun näyttämönä ja on edelleen käytössä erilaisten urheilu- ja kulttuuritapahtumien areenana.

Hiihto ja muut talviurheilulajit, kuten mäkihyppy ja lumilautailu ovat suosittuja alueen vuoristoisessa maastossa, tarjoten mahdollisuuksia niin aloittelijoille kuin kokeneemmille harrastajille.

Kulttuuri ja taide

Sapporon kaupunki on kukoistava kulttuurien sulatusuuni, jossa taide ja perinteet elävät vahvasti rinnakkain. Täältä löydätte lukuisia festivaaleja, tapahtumia, museoita ja gallerioita, jotka juhlistavat alueen rikasta kulttuuriperintöä kuten veistoksia, moderneja taide-esineitä sekä kulttuurielämyksiä.

Festivaalit ja tapahtumat

Sapporo International Art Festival on kansainvälisesti tunnettu. Sapporo International Art Festival tarjoaa ainutlaatuisen kulttuurikokemuksen. Useita taiteen muotoja esitellään laajalti ympäri kaupunkia aina interaktiivisista esityksistä näytelmiin saakka. Festivaalit heijastavat modernia ja dynaamista kulttuurimaisemaa, joka on osa Sapporon henkeä.

Vuotuisissa juhlissa voit kokea Sapporon eläväisen perinteen ja kulttuurin muun muassa lumifestivaalin, joka on maailmankuulu veistostaideteoksistaan. Muiden vuosittaisten juhlatapahtumien aikana kaupungissa on nähtävillä ainutlaatuista henkeä ja perinnettä.

Museot ja taidegalleriat

Hokkaidon nykytaiteen museo on tilaisuus tutustua monipuolisiin näyttelyihin, jotka esittelevät niin kansallisen kuin kansainvälisenkin taidekentän teoksia. Museon kokoelmat painottavat erityisesti aasialaista nykytaidetta, ja ne antavat teille mahdollisuuden ymmärtää paremmin alueen taidehistoriaa ja sen kehitystä.

Sapporo Art Park on toinen merkittävä kulttuurialue, joka sijaitsee kaupungin läheisyydessä metsäisellä seudulla. Parkki tarjoaa ulkoilma veistospuiston, taidegallerian sekä taiteilijoiden työpajoja, joissa voit nähdä ja kokea taiteen tekemisen prosessia läheltä. Tämä puisto on omistautunut taiteen ja luonnon harmoniselle yhteiselolle.

Paikallinen ruokakulttuuri

Sapporossa voit kokea Hokkaidon saaren ainutlaatuisen japanilaisen ruokakulttuurin, joka tunnetaan erityisesti runsaista merenelävistään ja laadukkaasta maitotuotteistaan.

Ramen ja muut perinteiset ruoat

Sapporossa sinun tulisi ehdottomasti maistaa miso ramenia, joka on paikallinen erikoisuus. Tämä soijapapupohjainen liemen ja vehnänudelien yhdistelmä tarjoillaan usein rikastettuna maissilla, voilla ja bambunversoilla.

Ramen-keittojen lisäksi soup curry on toinen suosittu paikallinen innovaatio. Tämä mausteinen keitto tarjoillaan usein kana- tai kasvisvaihtoehtona ja se syödään yhdessä riisin kanssa.

Sapporon ruokakulttuuri sisältää myös vaikutteita alueen runsaasta maitotilatoiminnasta. Voit siis odottaa löytäväsi laadukkaita maitotuotteita, kuten juustoja ja jäätelöä, jotka täydentävät paikallisten ruokien makumaailmaa.

Meren antimet

Hokkaidon sijainti Jäämeren läheisyydessä merkitsee, että merenelävät ovat tuoreita ja monipuolisia. Kuuluisia mereneläviä ovat Kuningasrapu, merikrotti, simpukat ja ikura eli lohenmäti. Näistä tuoreista merenantimista valmistetaan erilaisia herkkuja, kun sashimia ja sushia. Myös tarjolla on kypsennettyjä mereneläviä, kuten grillattua kalaa ja höyrytettyjä äyriäisiä.

Ostokset ja yöelämä

Sapporossa sinun on helppo yhdistää ostosten tekeminen ja rikas yöelämä. Susukino, kaupungin suurin yöelämän keskus, tarjoaa vilkkaat markkinat ja monipuolisia ostosmahdollisuuksia päiväsaikaan, kun taas yöllä se muuttuu valojen ja vilinän täyttämäksi juhla-alueeksi.

Baarit ja yökerhot

Susukinon alueelta löydät laajan valikoiman baareja ja yökerhoja. Voit nauttia Sapporon oluesta paikallisissa beer gardeneissa, jotka ovat avoinna erityisesti kesäisin.

Kun haluat yhdistää ostokset ja nautinnon, suuntaa Sapporon Beer Museumiin, joka tarjoaa historiallisen katsauksen kaupungin panimoperinteisiin ja mahdollisuuden matkamuistojen oston.

Luontokohteet ja ulkoilu

Sapporossa voit kokea ainutlaatuisia luontokohteita ja nauttia ulkoilusta. Löydät kaupungista sekä upeita vuoria että vehreitä puistoja, jotka tarjoavat virkistystä ja seikkailua.

Vuoret ja joet

Sapporossa sijaitsee Toyohira-joki, joka tarjoaa kuvankauniita näkymiä ja mahdollisuuden vesiurheiluun. Lähellä Otarun kaupunkia löydät myös vuoria, jotka houkuttelevat vaeltajia ja luontoseikkailijoita.

Puistot ja kylpyläalueet

Maruyaman puisto tarjoaa sekä rentouttavan että aktiivisen vierailun. Kesällä puistossa on kauniita kävelyreitejä luonnon ympäröimänä ja talvisin voit mennä tuonne hiihtämään laduille.

Sapporossa sijaitseva Nakajiman puisto on täydellinen paikka rentoutua luonnon keskellä. Voit kävellä pitkin polkuja tai istahtaa piknikille.

Jozankei Onsen on kuuluisa kylpyläalue Sapporossa. Se sijaitsee luonnon keskellä ja voit pulahtaa esimerkiksi kuumaan lähteeseen. Japanilaiseen kylpyläkulttuuriin kannattaa kuitenkin tutustua ennen vierailua, jos se ei ole sinulle ennestään tuttu!

Majoitus ja palvelut

Kun suunnittelet matkaa Sapporoon, sinulle on tarjolla useita majoitusvaihtoehtoja ja matkailupalveluja. Löydät laadukkaat hotellit ja kattavat matkailutiedot, jotka tekevät vierailustasi sujuvan.

Hotellit

Sapporossa on laaja valikoima hotelleja jokaiseen makuun ja budjettiin. Voit valita ylellisistä hotelleista, joissa on kattavat palvelut, kuten kylpylät ja huippuluokan ravintolat. Lisäksi tarjolla on kohtuuhintaisia majataloja, jotka tarjoavat mukavuutta ja vieraanvaraisuutta.

Infopisteet

Sapporossa matkaa suunnitellessasi voit hyödyntää erilaisia matkailuoppaita ja karttoja, jotka auttavat sinua navigoimaan kaupungissa.

Infopisteet sijaitsevat strategisesti tärkeillä alueilla, kuten lentokentillä ja päärautatieasemilla. Saat heiltä ajankohtaista tietoa nähtävyyksistä, tapahtumista ja kaupungin liikenteestä. Voit myös saada apua majoituksen varauksissa ja retkijärjestelyissä. Pisteet tarjoavat ilmaisia karttoja- ja esitteitä, henkilökohtaista neuvontaa Sapporon nähtävyyksistä ja tietoa esimerkiksi kiertoajeluista.

Sapporo nykypäivänä

Sapporo on Hokkaidon taloudellinen ja kulttuurinen keskus, jonka väkiluku ja kaupunkikehitys ovat jatkuvassa kasvussa.

Talous ja liike-elämä

Sapporo on liike-elämän dynaaminen keskittymä. Kaupungissa liiketoiminta kukoistaa monilla aloilla, erityisesti matkailussa ja palvelualalla.

Sapporon tehdas on entinen panimoalue, joka on nykyään moderni ostos- ja viihdekeskus, joka houkuttelee paikallisia asukkaita ja turisteja. Lisäksi tuolla on uusia toimistotiloja ja palvelukeskuksia asiakkaiden käytettävissä.

Hokkaidon kehittämiskomissio ohjaa alueen kestävää kehitystä ja talouskasvua. He tukevat paikallisten yritysten menestystä ja houkuttelevat ulkomaisia investointeja. Tärkeitä sektoreita ovat esimerkiksi erilaiset palvelut, matkailu, IT ja ravitsemus.

Kaupungin kehitys

Sapporossa tiivistä kaupunkikehitystä edistetään suunnitellusti. Kaupungin pinta-ala on noin 1,121 km², joka on jaettu toiminnallisesti asuin-, kauppa-, ja viheralueisiin. Väestö Sapporossa on yli 2 miljoonaa ihmistä, mikä tekee siitä yhden Japanin eniten asutuista kaupungeista. Infrastruktuurin ja asumisen kehitys vaikuttaa positiivisesti kaupungin talouteen. Tavoitteita kehityksen suhteen ovat tasapainoinen kaupunkisuunnittelu, ympäristön huomioonottaminen ja asukkaiden elämänlaadun parantaminen

Sapporon tunnetuimmat nähtävyydet

Sapporo Beer Museum

Jos olet oluiden ystävä, Sapporo Beer Museum on vierailun arvoinen. Se on yksi harvoista Japanissa olevista olutmuseoista ja tarjoaa mielenkiintoisen katsauksen Sapporon panimoiden historiaan. Pääset maistamaan paikallisia oluita ja oppimaan valmistusprosessista.

Sapporo TV-torni

Sapporo TV-torni sijaitsee Odori-puistossa ja tarjoaa upeat näkymät kaupungin ylle. Rohkeimmat voivat nousta 90 metrin korkeuteen näköalatasanteelle ihailemaan maisemia.

Hokkaidon yliopisto

Käy Hokkaidon yliopistossa ja kulje sen kampuksella! Alue on tunnettu kauniista maisemistaan ja arkkitehtuurista. Yliopistoalue tarjoaa rauhallisen ympäristön kiireisessä kaupungissa.

Odori Park

Odori Park on viheralue, joka toimii kaupungin asukkaiden kohtaamispaikkana. Se on myös Sapporon vuotuisten juhlien, kuten kuuluisan lumifestivaalin tapahtumapaikka.

Mt. Moiwa

Nouse Mt. Moiwa’n huipulle köysiradalla ja ihaile henkeäsalpaavia näkymiä Sapporoon. Åaikka saa erityisen vaikutteen vieraillessasi siellä yöaikaan. Huippu tarjoaa yhden parhaimmista paikoista kaupungin valojen katseluun.

Sapporo Teine laskettelukeskus

Aktiivisille lomailijoille Sapporo Teine laskettelukeskus tarjoaa laskettelurinteitä ja lumilautailua kaikentasoisille harrastajille. Sieltä löytyy myös olympiatason rinteitä. Osa Sapporon 1972 talviolympialaisista järjestettiin täällä.

Usein kysytyt kysymykset

Sapporossa suosittuja nähtävyyksiä ovat esimerkiksi Sapporon televisiotorni, jonka näköalatasanteelta avautuvat upeat kaupunkinäkymät. Muita suosittuja kohteita ovat Moerenuman puisto ja Hokkaidon entinen hallintorakennus.

Sapporo on viehättävä ympäri vuoden, mutta suosituin aika vierailla on helmikuu, jolloin järjestetään kuuluisa Sapporon lumifestivaali. Kesäkuukaudet ovat myös suosittuja, sillä silloin sää on lämmin ja kaupunki vihreimmillään.

Lumifestivaalilla voit ihailla suuria ja vaikuttavia lumi- ja jääveistoksia, nauttia ulkoilmatapahtumista ja konserteista, sekä maistella paikallista ruokaa ja juomia festivaalin ruokakojuista.

Odorin puistoon pääsee Sapporon asemalta helposti joko kävellen noin 15 minuutissa tai metrolla Namboku-linjalla, joka vie perille muutamassa minuutissa.

Sapporossa suosittua ruokaa ovat esimerkiksi miso ramen, raikas sapporolainen olut, kaisendon eli raakakalasta valmistettu riisiannos sekä paikallinen suklaa nimeltä Shiroi Koibito.

Susukino tarjoaa monipuolisia ostosmahdollisuuksia. Siellä on vaatekauppoja, kosmetiikkaliikkeitä ja elektroniikkaa. Lisäksi siellä on paljon ravintoloita ja baareja. Ne tarjoavat paikallista ruokaa ja juomaa.

Samankaltaiset artikkelit