Okinawa – Japanin eteläosan pääsaari koostuu myös monesta pienemmästä saaresta

Okinawan alue sijaitsee Japanin eteläosassa ja koostuu useista saarista. Pääsaari on myös nimeltään Okinawa. Tämä kaunis ja kiehtova alue houkuttelee matkailijoita ympäri maailmaa sen upeilla rannoilla, rikkaalla kulttuurilla ja lämpimällä ilmalla.

Okinawa prefektuurin pääkaupunki on Naha, joka sijaitsee pääsaaren etelärannikolla. Kaupunki tarjoaa monipuolisia nähtävyyksiä, kuten historiallisia kohteita, taidemuseoita ja paikallisia markkinoita. Okinawan saariryhmä on saanut runsaasti vaikutteita eri puolilta Aasiaa ja Tyynenmeren aluetta, joten sen kulttuuri on rikas ja ainutlaatuinen.

Vaikka Okinawa ja sen alue on osa Japanin valtakuntaa, sillä on omat ainutlaatuiset piirteensä ja perinteensä, jotka erottavat sen muista vastaavista paikoista Japanissa. Alueen luonnonkauneus ja monipuolinen merielämä tekevät siitä täydellisen paikan sukellusharrastajille ja muille merilajeista kiinnostuneille.

Ikei silta yhdistää pienempiä saaria toisiinsa.
Ikei silta sijaitsee Okinawassa ja yhdistää pienempiä saaria toisiinsa.

Maantiede

Okinawan alue koostuu Ryukyun saarista, jotka ulottuvat Japanin eteläisestä päästä Taiwanin pohjoiselle puolelle. Okinawan saari on ryhmän suurin ja tunnetuin saari. Luoteeseen mentäessä saatat löytää monia pienempiä saaria, kuten Miyakon saari ja Yanbaru. Alueen pohjoisosaa kutsutaan yleisesti Pohjois-Ryukyuksi. Maasto vaihtelee suuresti saarelta toiselle, mutta suuri osa Okinawan maantieteestä koostuu kalkkikivestä ja kalliosta, jotka muodostavat useita erilaisia luolia.

Yksi tällainen luola on Gyokusendo, joka on yksi maailman suurimmista kalkkikiviluolista ja suosittu matkailukohde. Alueen läheisyys Itä-Kiinaan ja Taiwanin merelle tuo mukanaan leudon ja kostean ilmaston lähes läpi vuoden. Nämä ilmasto-olosuhteet edistävät ainutlaatuista subtrooppista luontoa, joka kukoistaa Okinawan saarella ja sen ympäröivillä alueilla.

Okinawan alueen ilmasto jakautuu kolmeen: kuumaan ja sateiseen kesään, viileään ja kuivaan talveen sekä kevääseen ja syksyyn. Sää voi kuitenkin vaihdella alueen pohjois- ja eteläosien välillä.

Muiden saarten sijainnit

Kyushun alue käsittää Okinawan ja useita muita saaria. Okinawa sijaitsee Japanin eteläosassa, Ryukyu-saarten keskellä, ja se on kuuluisa vaaleista hiekkarannoistaan ​​ja kirkkaan sinisistä vesistään. Tämä trooppinen paratiisi on Japanin eteläisin ja lämpimin alue, mistä johtuen matkailijat suuntaavat sinne ympäri vuoden. Okinawan saari itse on noin 100 km pitkä ja 11 km leveä, ja se sijaitsee Kiinan ja Japanin välillä. Okinawan prefektuuri koostuu yli 160 saaresta, mikä tekee siitä erityisen monipuolisen ja mielenkiintoisen kohteen.

Amami saariryhmä sijaitsee pohjoiseen Okinawasta ja koostuu useista saarista, kuten Amami Oshima, Yakushima ja Tanegashima. Nämä saaret ovat tunnettuja upeista rannoistaan ja runsaasta luonnosta, kuten subtrooppisista metsistään. Yakushima on erityisen suosittu retkeilykohde luonnonsuojelualueen Yakushima World Heritagen ansiosta. Amami Oshima puolestaan tarjoaa ainutlaatuisen kulttuurin ja historiallisia kyliä. Lisäksi alueelta löytyy Kaichu Onsen -sekä Kairo-Hot Wakka mutalähde.

Toinen vierailun arvoinen kohde on Kyushun alueella Miyako-jima saari, joka on tunnettu turkoosistaan ​​vesistä ja ihanteellisista sukellusolosuhteista. Saarelta löytyy myös laaja valikoima luonnon ihmeitä, kuten Hirakubosan ja Miyako-jima kaunis mannermainen ranta nimeltä Yonahamaehama.

Koillispuolella Okinawaa sijaitsevat Kerama saaret, jotka myös kuuluvat Okinawan prefektuuriin. Näillä saarilla voit kokea rauhallisen tunnelman kaukana suurista kaupungeista. Vieraile Tokashikin saarella nähdäksesi runsaan merielämän, kuten kilpikonnia ja trooppisia kaloja.

Kyushun alueen monimuotoiseen maisemaan kuuluu myös paljon muita kauniita saaria, jotka tarjoavat rauhaa, kulttuuria ja upeita luontoelämyksiä. Kyushun, Okinawan ja muiden saarten rikkaan tarjonnan ansiosta tämä alue on yksi Japanin monipuolisimmista ja mielenkiintoisimmista matkailualueista.

Luonnonmaisema ja Ilmasto

Okinawan alue tunnetaan upeista maisemista ja miellyttävästä ilmastosta. Täällä voit kokea trooppiset sademetsät, hienohiekkaiset rannat ja vaikuttavat vuoristot. Alueen ilmasto on merellinen ja subtrooppinen, joten lämpimät päivät ja lempeät yöt ovat tavallisia.

Jotta ymmärrät Okinawan ilmastoa paremmin, tässä on tärkeitä tietoja keskimääräisistä lämpötiloista ja sateista eri kuukausina:

KuukausiKeskimääräinen lämpötila (°C)Sademäärä (mm)
Tammikuu17110
Helmikuu1795
Maaliskuu19120
Huhtikuu22115
Toukokuu25190
Kesäkuu28290
Heinäkuu29155
Elokuu29210
Syyskuu28220
Lokakuu26180
Marraskuu23105
Joulukuu19100
*Huomaa, että taulukon tiedot ovat vain suuntaa antavia ja todelliset lämpötilat voivat vaihdella eri vuosina.

Okinawan meriveden lämpötila pysyy miellyttävänä ympäri vuoden, noin 20–30 °C, mikä tekee siitä erinomaisen kohteen uintiin, snorklaukseen ja sukeltamiseen. Ranta-aktiviteettien lisäksi voit tutustua moniin luonnonnähtävyyksiin, kuten Shurin linnaan, Okinawan Churaumissa sijaitsevaan akvaarioon ja Hiji-vesiputoukseen.

Saarten geologinen rakenne

Okinawan saariryhmä koostuu monista saarista, ja ne kuuluvat Japanin hallintoon. Tärkeimmät saaret ovat Ryukyu-saaret, joihin kuuluvat Okinawa Honto, Miyako-jima ja Ishigaki-jima. Näillä saarilla on omat ainutlaatuiset ominaisuutensa, kuten koralliriutat, trooppinen ilmasto ja runsas kulttuuriperintö. Nämä saaret ovat suosittuja matkailukohteita monien houkuttelevien nähtävyyksien vuoksi.

Ryukyu-saarten geologinen rakenne koostuu pääasiassa kalkkikivestä, joka on peräisin koralliriutoista, jotka peittävät suurimman osan saarista. Tämä ainutlaatuinen kalkkikivirakenne on johtanut moniin luontoon liittyviin nähtävyyksiin, kuten valtaviin luoliin ja jyrkkiin merenrantakallioihin. Saarten maaperä on yleensä karu, mutta vuoristoiset alueet tarjoavat mahdollisuuksia viljelylle ja metsätaloudelle.

Matkailijana voit kokea saarten monimuotoisuuden vierailemalla erilaisissa nähtävyyksissä ja tapahtumissa, kuten:

 1. Okinawan pääkaupungissa Nahassa sijaitsevassa Shuri-jō-linnassa voit tutustua Ryukyu kuninkaan historiaan ja tarkastella koristeellisia portteja sekä rakennuksia.
 2. Ishigaki-jimassa voit snorklata Kabira-lahdella ja ihailla kauniita koralliriuttoja ja saarella eläviä trooppisia kaloja.
 3. Sukeltaessasi Yonaguni-jiman rannikolla voit löytää mystisen Yonaguni-monumentin – sukelluskohteen, joka koostuu suorista kalliojyrkänteistä.

Historia ja hallinto

Toisen maailmansodan aikana Okinawan alue oli tärkeä taistelutantere. Tiesitkö, että Okinawan prefektuuri liitettiin Japaniin vasta 1870-luvulla?

Taistelu Okinawasta oli yksi toisen maailmansodan traagisimmista taisteluista. Amerikkalaiset ja keisarillinen japanilainen armeija ottivat yhteen useiden kuukausien ajan tuhoisin seurauksin. Sodan jälkeen Yhdysvallat miehitti Okinawan ja perusti sotilastukikohtia koko alueelle.

Yhdysvaltain joukkojen läsnäolo jatkui Korean sodan ja Vietnamin sodan aikana, mutta sotiin liittynyt jännite alkoi laantua, kun Japani ja Yhdysvallat allekirjoittivat vuonna 1960 yhteistyön- ja turvallisuuden sopimuksen.

Nykyään Okinawan prefektuuri on osa Japania, ja sen hallinto rakentuu kansallisen ja paikallisen tasapainon varaan. Alueen historiallinen merkitys on edelleen nähtävissä Unescon  maailmanperintökohteissa, kuten Shuri-linnassa.

Vaikka Okinawan alueen historia on ollut myrskyisä, voit vierailla täällä nykyään ja tutustua sen moninaiseen kulttuuriin ja historiallisiin nähtävyyksiin.

Okinawan historia ja USA:n miehitys

Okinawan historia on erittäin rikas ja monimutkainen. Alun perin Ryukyu-kuningaskunnan hallitsemasta Okinawasta tuli japanilainen provinssi 1800-luvulla. Toisen maailmansodan aikana Okinawalla käytiin verisiä taisteluja ja se oli yksi sodan viimeisistä taistelualueista Tyynellämerellä.

Sodan jälkeen vuonna 1945 Yhdysvallat miehitti Okinawan saariston ja perusti useita sotilastukikohtia. Tämä miehitys kesti yli neljä vuosikymmentä, kunnes vuonna 1972 hallinnollinen valvonta palautettiin Japanille. Monia USA:n sotilastukikohtia jäi yhä saarelle, ja tämä aiheuttaa jatkuvasti kiistoja ja keskusteluja sekä Japanin että Okinawan väestön keskuudessa.

Yhdysvaltojen läsnäolo Okinawalla on vaikuttanut saaren talouteen, kulttuuriin ja identiteettiin. Monet Okinawalaiset ovat työskennelleet ja eläneet amerikkalaisten sotilastukikohtien ympärillä, mutta samalla miehityksen vaikutukset ovat aiheuttaneet sosiaalisia haasteita ja ristiriitoja alueella.

Hallinto ja Okinawan prefektuuri

Okinawan prefektuuri on Japanin eteläisin prefektuuri, joka koostuu yli 150 saaresta. Hallinnollisesti voit jakaa sen kolmeen alueeseen: pääsaaret, Miyako-saaret ja Yaeyama-saaret. Okinawan pääkaupunki on Naha, joka sijaitsee pääsaarella.

Okinawan prefektuurin hallitus vastaa alueen monista hallinnollisista tehtävistä, kuten terveydenhuollosta, koulutuksesta ja liikenteestä. Sen hallintorakenne koostuu eri osastoista, kuten terveys- ja hyvinvointiosasto, koulutus- ja kulttuuriosasto sekä ympäristöosasto.

Kuten muissakin Japanin prefektuureissa, Okinawan paikallishallinnossa on kolme pääelintä: kuvernööri, prefektuurin parlamentti ja alueelliset suunnitteluneuvostot. Kuvernööri on alueen hallinnon ylimpänä johtajana, parlamentti on säätävä elin, ja suunnitteluneuvostot vastaavat alueellisen ja paikallisen kehityksen edistämisestä.

Okinawan prefektuuri ja Japanin hallitus tekevät tiivistä yhteistyötä monissa asioissa, kuten taloudellisen kehityksen edistämisessä, infrastruktuurihankkeiden toteuttamisessa ja ympäristönsuojelun varmistamisessa. Okinawan prefektuurin hallinto edistää myös kulttuurivaihtoa ja kansainvälistä yhteistyötä.

Tärkein virstanpylväs Okinawan alueen talouden kehittämisessä on Okinawan kansainvälisen merenkulkukeskuksen (OIOMC) perustaminen vuonna 2016. Se on suuri logistiikkakeskus, joka tarjoaa lukuisia palveluita, kuten tavaroiden kuljetusta ja varastointia sekä merenkulku- ja tiedustelupalvelut alueellisille ja kansainvälisille asiakkaille.

Matkakohteet ja luonto

Okinawan alue tarjoaa monia upeita nähtävyyksiä ja luontokohteita. Alueella on yli 160 erilaista saarta, joissa voit tutustua rikkaaseen saaristokulttuuriin ja upeisiin ranta-alueisiin.

Akvaariot ja luontokohteet: Okinawan Churaumi akvaario on yksi alueen kuuluisimmista nähtävyyksistä. Iriomote saari ja Yambaru kansallispuisto puolestaan tarjoavat upeita patikointireittejä ja mahdollisuuden nähdä eksoottista kasvistoa ja eläimistöä.

Linnat ja rauniot: Alueella on useita erilaisia linnoja, kuten Shurijo Castle Park, joka kertoo Okinawan vauraasta historiasta. Voit myös vierailla Yonaguni saaren merenalaisissa raunioissa, jotka ovat herättäneet paljon mielenkiintoa tutkijoiden keskuudessa.

Rannat ja merielämä: Okinawan meren rannikkoalueet ovat tunnettuja lukuisista kauniista rannoistaan. Voit nauttia auringosta tai sukeltaa tutkimaan koralliriuttoja ja monimuotoista merielämää, kuten merikilpikonnia, haita ja meduusoja.

Kaupungit ja liikenne: Naha Airport on tärkeä liikenteellinen solmukohta Okinawalle. Sieltä pääset kätevästi monorail-junalla esimerkiksi Nahan kaupunkiin, jossa voit kierrellä pikkukaupungeissa, tutustua paikalliseen ruokaan ja nauttia kesästä. Matkaoppaita ja kiertomatkoja on saatavilla erilaisten retkien ja nähtävyyksien kattamiseksi.

Kasvitieteelliset puutarhat: Voit vierailla esimerkiksi Southeast Botanical Gardensissa, joka on kasvitieteellinen puutarha, jossa on esillä laaja valikoima kasveja ja eläimiä Okinawan alueelta.

Suositut Kaupungit ja nähtävyydet

Naha: Nahan kaupunki on Okinawan alueen pääkaupunki ja yksi suosituimmista turistikohteista. Täällä voit vierailla historiallisessa Shuri-linnassa, joka kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon. Nauti kävelyretkistä Kokusai-dorilla, joka tunnetaan vilkkaista ostosmahdollisuuksista ja monipuolisista ravintoloista. Lisäksi Tomariin satama tarjoaa veneretkiä läheisille saarille, kuten Tokashikille ja Zamamille.

Chatan: Chatan on vilkas, merellinen kaupunki, joka tunnetaan hienoista rannoistaan. American Village on suosittu ostosalue, jossa on monia ravintoloita, baareja ja kauppoja. Sunset Beach on hyvä paikka rentoutua, nauttia auringonlaskusta ja kokeilla erilaisia vesiurheilulajeja.

Motobu: Motobu tarjoaa runsaasti luonnollisia kauneuksia ja aktiviteetteja. Nähtävyyksiin kuuluvat esimerkiksi Churaumi akvaario, joka on yksi maailman suurimmista akvaarioista ja Okinawa Institute of Science and Technologyn teknologiapuisto. Voit myös käydä kabira luolastoissa, jotka tarjoavat kiehtovan kokemuksen alueen geologiasta.

Itoman: Itoman on kalastuskaupunki, joka tarjoaa rauhallisia rantoja ja vilkasta satamainfrastruktuuria. Peace Memorial Park on vaikuttava kohde, joka palvelee toisen maailmansodan muistopaikkana. Muren alueen viljelysmaisemat ovat täynnä riisipeltoja ja tarjolla on myös maatiloilla järjestettyjä kiertokäyntejä.

Tässä muutamia suosittuja nähtävyyksiä Okinawan alueen kaupungeissa:

 • Shuri linna (Naha)
 • Kokusai-dori (Naha)
 • Churaumi akvaario (Motobu)
 • American Village (Chatan)
 • Peace Memorial Park (Itoman)

Luontokohteet ja eläimet

Okinawan alueella on upeita luontokohteita, joissa voit kokea alueen ainutlaatuisen eläimistön ja kasviston. Okinawan kansallispuistot tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet patikointiin, snorklaukseen ja sukellukseen.

Yksi suosituimmista luontokohteista on Iriomote-Ishigaki kansallispuisto. Täällä voit nähdä harvinaisia eläimiä, kuten Iriomote kissan ja yli 400 lintulajia. Merellisen luonnon ystäville Kerama Shoto kansallispuisto tarjoaa kristallinkirkkaita vesiä, joissa on upeita värikästä korallia ja trooppisia kaloja.

Käydessäsi alueella, voit nähdä harvinaisia eläimiä, kuten:

 • Yanbaru sisiliskon: Endemiininen sisiliskolaji, joka löytyy vain Okinawan saarelta.
 • Ryukyu kilpikonnan: Uhanalainen kilpikonnapopulaatio, joka elää Okinawan rannikolla.
 • Yamaneko kissan: Harvinainen kissalaji, joka elää vain Iriomote-jiman saarella.

Alueen eläimistön lisäksi Okinawalla on myös erinomaisia kasvistollisia erityispiirteitä, kuten Okinawan rêtam-puut, jotka kukkivat kauniisti ympäri vuoden. Myös Okinawan alueelta löytyy myrkyllisiä käärmeitä, joten kannattaa aina kulkea merkityillä reiteillä ja kunnioittaa suosituksia.

Rantoja, koralliriuttoja ja luolia

Okinawan alueella on upeita rantoja, kuten Furuzamami Beach ja Kondoi Beach, joissa voit rentoutua ja nauttia auringosta. Alueen koralliriutat ovat erinomaisia sukeltamiseen ja snorklaamiseen.

Okinawan luonnonkauniita koralliriuttoja ympäröivät lukuisat pienet saaret, kuten sekä Zamami että Tokashiki saaret. Riuttojen ympärillä voit nähdä:

 • värikkäitä koralleja,
 • erilaisia ​​merikilpikonnia,
 • useita eri merinisäkkäiden lajeja ja
 • vaikuttavan määrän eksoottisia kaloja

Gyokusendo Cave on yksi Okinawan kuuluisimmista luolista. Se on 890 metriä pitkä ja tunnetaan kiehtovista tippukivistä. Luolia tutkimalla voit kokea:

 • vaikuttavia kalkkikivimuodostelmia,
 • ainutlaatuisia ekosysteemejä ja
 • historiallisten ja kulttuurimerkityksellisten täyttyneitä kokemuksia.

Yhteiskunta ja kulttuuri

Okinawan alueella asuu noin 1,4 miljoonaa ihmistä, ja sen suurimpia kaupunkeja ovat pääkaupunki Naha ja Chatan. Alueen ilmasto on subtrooppinen ja keskimääräinen lämpötila on noin 23°C, mikä tekee siitä erittäin suositun turistikohteen.

Okinawan kulttuuriin kuuluu useita juhla- ja festivaaliperinteitä. Tunnetuin juhla on Eisa-festivaali, joka pidetään kesäisin, ja kulminoituu suuriin tanssiesityksiin ja paraateihin. Alueen uutisia ja tapahtumia seurataan lukuisista paikallisista mediakanavista, kuten sanomalehdistä ja televisiosta.

Vanhojen itämaisten taistelulajien kotiseutuna Okinawa tunnetaan erityisesti karatesta. Historiallisesti Okinawan karate on peräisin alueen kansanvallan aikakaudelta 1300-luvulla. Voit löytää monia karaten koulutuskeskuksia Okinawan alueella, joissa voit hioa taitojasi tai kokeilla lajia ensimmäistä kertaa.

Toinen mielenkiintoinen osa Okinawan kulttuurista on sen ruoka- ja juomaperinteet. Alueen perinteinen alkoholijuoma on awamori, joka valmistetaan käymällä indigo-kasvista saatavasta tärkkelyksestä. Okinawan keittiössä suositaan runsaasti paikallisia raaka-aineita, ja suosittu ruokalaji on soki soba, joka sisältää paikallisia nuudeleita ja sianlihaa.

Okinawan käsityötaidosta erityisesti tunnettua on bingata, joka on monivärinen tekstiilikuosi. Sen alkuperä juontaa jopa 500 vuoden taakse ja se käsittää monimutkaisia kuoseja, jotka yhdistelevät perinteisiä symboleita ja luonnonaiheita. Voit löytää tämän kauniin tekstiilimuotoilun monista paikallisista putiikeista ja käsityöliikkeistä sekä matkamuistomyymälöistä.

Asukasluku ja kaupungit

Okinawan alueella asuu noin 1,4 miljoonaa ihmistä. Naha on alueen pääkaupunki ja suurin kaupunki, jossa asukkaita on noin 315 000. Muita merkittäviä kaupunkeja Okinawan alueella ovat:

 • Urasoe (uns. 120 000 asukasta)
 • Ginowan (uns. 100 000 asukasta)
 • Okinawa (uns. 140 000 asukasta)
 • Itoman (uns. 120 000 asukasta)

Okinawan alueen asukasluku on viime vuosina kasvanut tasaisesti, mikä johtuu osittain alueen houkuttelevasta luonnosta, upeista rannoista ja matkailukohteista. Toinen tekijä asukasluvun kasvulle on alueen lisääntynyt vienti, joka on tuonut uusia työpaikkoja ja taloudellista kasvua.

Okinawan alueella elinikä on huomattavan pitkä. Alueella asuvat ikäihmiset ovat tunnettuja terveistä elintavoistaan ja aktiivisesta elämäntyylistään. Alueen asukasluku koostuu useista etnisistä ryhmistä, joita ovat muun muassa japanilaiset, kiinalaiset, filippiiniläiset ja alkuperäiset Okinawan asukkaat, jotka kutsuvat itseään Okinawalaiseksi.

Täällä muutamia tilastoja Okinawan alueen kaupungeista:

KaupunkiAsukaslukuPinta-ala (km²)
Naha315 00038.33
Urasoe120 00059.11
Ginowan100 00049.00
Okinawa140 00049.00
Itoman120 00047.57
Nämä luvut ovat suuntaa antavia.

Yhteiskunta, media ja uutiset

Okinawan alueella yhteiskunta on tiivis ja yhteisöllinen. Voit huomata paikallisten ystävällisyyden ja vieraanvaraisuuden aidoilla hymyillä ja lämpimillä tervehdyksillä.

Media on Okinawalla monipuolista, johon kuuluu paikalliset sanomalehdet, televisiokanavat ja radioasemat, jotka tarjoavat laajan valikoiman uutisia ja viihdettä. Sosiaalinen media on myös erittäin suosittu, joten pysyt aina ajan tasalla paikallisista tapahtumista ja uutisista.

Yleiset Okinawan alueelle tärkeät aiheet ovat:

 • Kulttuuri ja perinteet
 • Terveys ja pitkäikäisyys
 • Rehellisyys ja kunnioitus
 • Matkailu ja ympäristön suojelu

Voit seurata Okinawan uutisia ja tapahtumia seuraavista medioista:

 • Ryūkyū Shimpō: Paikallinen sanomalehti, joka on perustettu vuonna 1893.
 • Okinawa Times: Toinen arvostettu paikallinen sanomalehti.
 • NHK Okinawa: Japanin yleisradioyhtiön alueellinen televisio- ja radioasema.

Usein kysytyt kysymykset

Okinawan alueen keskilämpötila on noin 23 astetta. Lämpötila pysyttelee melko lämpimänä ympäri vuoden, ja alue on siksi ihanteellinen paikka nauttia ulkoaktiviteeteista ja rannoista.

Okinawan alue koostuu yli 150 saaresta, joista osa on asumattomia. Näitä saaria tunnetaan myös Ryukyu-saarina.

Okinawan alue on kulttuurisesti ja historiallisesti erilainen kuin muut Japanin alueet. Heillä on oma ainutlaatuinen kulttuuri, historia, kielet, keittiö ja saaristomaisemat. Lisäksi Okinawalaisilla on pidempi elinikä kuin muilla japanilaisilla.

Okinawan tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat Shuri-linna, Okinawa Churaumi -akvaario, Kouri-silta, Naha Habu Park, Makishi Public Market ja useita upeita rantakohteita, kuten Okuma Beach ja Kariyushi Beach.

Ryukyun kuningaskunta hallitsi Okinawan aluetta 15. vuosisadalta lähtien aina vuoteen 1879 saakka. He siirtyivät osaksi Japanin keisarikuntaa Meijin restauroinnin yhteydessä, ja tämä rooli on vaikuttanut Okinawan kulttuuriin ja historiaan merkittävästi.

Okinawan alueelle pääsee useilta Japanin alueilta lentäen. Suorat lennot Tokiosta, Osakasta, Nagoyasta ja Fukuokasta ovat saatavilla. Lisäksi on olemassa lauttayhteyksiä ympäröiviin saariin.

Samankaltaiset artikkelit