Suica kortti – Kätevä maksukortti matkustaessasi Japanissa

Huom! Sirujen maailmanlaajuisen pulan vuoksi Japanin kahden suurimman IC-korttityypin Suican ja Pasmon myynti keskeytetiin 2. elokuuta 2023 alkaen. Valitettavasti se jää epäselväksi, milloin kortit palaavat taas myyntiin. Turisteille vaihtoehdoksi jää hankkia ”Welcome Suica” tai ”PASMO PASSPORT”. Toiminnallisesti nämä versiot korteista ovat suurelta osin samoja, mutta myyntipisteet ovat rajoitetumpia. Toinen vaihtoehto on käyttää matkakorttia puhelimeen ladattavalla sovelluksella. Tieto 03/2024

Suica-kortti on erittäin kätevä ja hyödyllinen matkakumppani, kun suunnittelet matkaa Japaniin. Tämä älykortti on ladattavissa rahalla ja sitä voidaan käyttää julkisen liikenteen maksuvälineenä junissa, busseissa ja metroissa ympäri maata. Lisäksi kortilla voi maksaa monissa kaupoissa, automaateissa ja jopa joissain ravintoloissa, mikä tekee matkastasi entistä sujuvamman ja huolettoman kokemuksen.

Suican käyttö on helppoa, ja se kannustaa matkailijoita tutustumaan Japanin lukuisiin nähtävyyksiin ja kulttuuriin. Suica-kortin ansiosta ei tarvitse huolehtia jokaisesta yksittäisestä maksusta, vaan voit nauttia matkastasi ympäri maata helposti ja stressittömästi.

Jos siis suunnittelet matkaa Japaniin ja haluat päästä kätevästi liikkumaan paikasta toiseen, Suica-kortti on ehdoton hankinta. Voit aloittaa matkan suunnittelun löytämällä parhaat kohteet, hotellit ja lennot Matka Japaniin -sivustolta, joka auttaa sinua löytämään kaiken tarvitsemasi tietoa lomallesi.

Suica -kortin maskottina on hauska pingviini.
Suica -kortin maskottina on hauska pingviini.

Kortin käyttö

Ladataksesi Suica-korttia, mene vain lähimpään lipunmyyntiautomaattiin, joita löytyy useimmilta rautatieasemilta ja metroasemilta. Automaateissa voit lisätä arvoa kortille joko käteisellä tai luottokortilla. Kun olet ladannut kortin, voit käyttää sitä vain koskettamalla sitä aseman kulkupisteelle, jolloin se veloittaa matkasta automaattisesti.

Suica-kortin avulla voit matkustaa Tokyo Metro -linjoilla, JR East -linjoilla sekä useilla muilla yksityisillä rautateillä ja bussiyhtiöillä. Voit myös käyttää korttia monissa Japanilaisissa ravintoloissa ja kaupoissa, jolloin sinun ei tarvitse aina kantaa käteistä mukanasi.

Jos olet epävarma matkasi hinnasta tai et ole varma, oletko ladannut kortillesi tarpeeksi rahaa, voit aina tarkistaa jäljellä olevan saldon lipunmyyntiautomaateista. Jos matkasi hinta ylittää kortillasi olevan summan, voit käyttää hinnanmuunnin automaattia ennen poistumista asemalta. Tämä kone laskee automaattisesti lisättävän summan ja voit maksaa erotuksen käteisellä tai luottokortilla.

Edut

Suica-kortti kannattaa ostaa matkasi alussa. Tämä säästää sinulle aikaa, sillä sinun ei tarvitse jonottaa lipunmyyntiautomaatteihin. Lisäksi Suica-kortin avulla voit välttää ylimääräiset palvelumaksut ja paikallisjunien odottelun, mikä on erityisen hyödyllistä kiireisenä aikana.

Suica-kortti on paitsi kätevä, mutta myös erittäin joustava. Voit käyttää sitä myös muiden kuljetuspalveluyritysten, kuten JR Eastin, Tokyon metron ja Toei-linjojen kanssa. Tämä tarkoittaa, että matkustat saumattomasti yhdellä kortilla eri liikennemuodossa.

Tässä muutamia etuja, joista voit nauttia Suica-kortit:

 • Nopea pääsy juna-asemille, metroasemille ja bussiterminaaleille.
 • Ei tarvitse huolehtia kolikoista tai vaihtorahasta.
 • Käytä korttiasi myös joidenkin tavaroiden ostamiseen konbineissa, lehtikioskeista ja muista palveluista.
 • Hyödynnä etuja ja alennuksia tietyissä liikkeissä, jotka tukevat Suica-korttia.

Suican latausautomaatit

Kun matkustat Japanissa, huomaat nopeasti, että Suica-kortti on välttämätön apuväline liikkumiseen. Tässä osiossa kerromme, kuinka voit ostaa ja ladata Suica-kortin kätevästi vending koneista eli automaateista.

Kortin latausautomaatit löytyvät monilta rautatieasemilta, metroasemilta ja jopa joiltakin bussiasemilta. Niitä on helppo käyttää, ja ne tarjoavat usein englanninkielisen valikon vaihtoehdoksi. Tässä on vaiheittainen ohje, kuinka hankkia oma Suica-korttisi:

 1. Etsi latausautomaatti, jossa on Suica-kortin logo ja joka on merkitty englanniksi esimerkiksi ”Ticket Machine” tai ”Suica/Pasmo Recharge”.
 2. Kosketa näytöllä olevaa ”English” -painiketta saadaksesi englanninkielisen valikon.
 3. Valitse ”Purchase Suica Card” tai vastaava vaihtoehto.
 4. Valitse haluamasi korttityyppi (aikuinen tai lapsi).
 5. Aseta pääoma (yleensä vähintään 1 000- 2 000 jeniä) koneeseen käyttämällä käteistä tai luottokorttia.
 6. Ota vastaan Suica-korttisi ja mahdollinen vaihtoraha.

Kun Suica-korttisi on hankittu, voit lisätä saldoa siihen tarvittaessa samanlaisten vaihtoautomaatin avulla. Tässä on ohjeet kortin lataamiseen:

 1. Löydä samanlainen latausautomaatti, josta ostit kortin alun perin.
 2. Valitse ”Suica/Pasmo Recharge” tai vastaava vaihtoehto näytöllä.
 3. Aseta Suica-kortti erikseen merkitylle alueelle koneessa.
 4. Valitse haluamasi lisättävä määrä ja maksa käteisellä tai luottokortilla.
 5. Ota vastaan korttisi ja mahdollinen vaihtoraha.

Nyt olet valmis käyttämään Suica-korttiasi matkustamiseen ja maksamiseen monissa eri paikoissa Japanissa. Muista tarkistaa saldosi säännöllisesti ja lisätä sitä tarvittaessa, jotta voit nauttia vaivattomasta matkustamisesta ja shoppailusta.

Latausautomaatissa voit ladata Suica kortin lisäksi Passmo kortteja.
Latausautomaatissa voit ladata Suica kortin lisäksi Passmo kortteja.

Ravintolat

Suica-kortilla voit käyttää monia ravintoloita ja kahviloita helposti ja vaivattomasti. Kun syöt ulkona, kannattaa kysyä henkilökunnalta, hyväksyvätkö he Suica-kortin maksuvälineenä. Monet suositut ketjuravintolat ja kahvilat ovat ottaneet käyttöön tämän kätevän maksutavan.

Kortilla voit myös hyödyntää alennuksia ja tarjouksia. Toisinaan voi olla, että liikkeet tarjoavat etuja Suica-kortin käyttäjille – esimerkiksi alennusta lounaasta tai kahvista. Etuja kannattaa pitää silmälläi ja hyödyntää näitä tarjouksia parhaalla mahdollisella tavalla.

Muista kuitenkin, että kaikki ravintolat eivät välttämättä hyväksy Suica-korttia. Jos olet epävarma, tarkista ennen tilaamista, onko maksaminen kortilla mahdollista. Näin vältät yllätykset laskun saapuessa ja pidät matkasi sujuvana.

Arcade

Suica-kortilla voit nauttia erilaisista pelihalleista Japanissa. Kun saavut arcade-paikkaan, näet monenlaisia pelejä, joita voit kokeilla Suica-kortillasi.

Pelihalleissa on tarjolla laaja valikoima pelejä, kuten:

 • Rytmi- ja tanssipelit,
 • Taistelu- ja ammuntapelit,
 • Automaatti- ja ajopelit ja
 • Kädentaitoja vaativat pelit.

Monissa pelihalleissa voit myös lunastaa Suica-kortilla saatavilla olevat pisteet saadaksesi peliautomaatteihin liittyviä palkintoja. Maksaminen pelihalleissa käy helposti Suica-kortin avulla. Korttiasi näytämällä voit lisätä saldoa peleihin ja voit myös seurata jäljellä olevaa saldoa. Näin sinun ei tarvitse kantaa paljon käteistä mukanasi.

Kortin lataaminen

Kortin lataaminen on helppoa ja nopeaa. Voit ladata Suica-korttisi useilla eri tavoilla, kuten käyttämällä automaatteja, maksukortteja tai käteistä.

Lataa korttisi automaateilla, jotka löytyvät useimmilta rautatieasemilta. Näissä automaateissa voit ladata kortin joko käteisellä tai luottokortilla. Käteisen käyttö on yleisin tapa, mutta luottokortti on kätevä vaihtoehto, jos sinulla ei ole riittävästi käteistä mukanasi. Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös monia kauppoja ja kioskeja kortin lataamiseen. Esimerkiksi useimmat kombini-kaupat, kuten 7-Eleven tarjoavat palvelun, jolla voit ladata Suica-korttia.

Automaatilla

Kun käytät Suica korttia matkustaessasi, voit helposti ladata kortin arvoa automaatilla. Tässä on muutamia ohjeita, jotka auttavat sinua latausprosessissa.

Kun lataus on valmis, Suica korttisi saldo näkyy automaatin näytöllä. Voit tarkistaa saldon myös milloin tahansa automaateista, jotka tarjoavat tätä palvelua. Voit lisäksi käyttää lataamasi arvoa useissa eri kulkuvälineissä, kuten junissa, busseissa, taksissa ja jopa joissain myymälöissä.

Pidä mielessä, että Suica kortin arvo on voimassa 10 vuotta latauspäivästä. Jos et käytä korttia 10 vuoden aikana, saatat menettää arvon. Onneksi kortin käyttäminen on helppoa ja nopeaa, joten saatat pian huomata sen olevan korvaamaton väline matkustettaessa.

Muista, että automaatilla lataaminen on vain yksi monista tavoista lisätä arvoa Suica korttiisi. Voit myös ladata korttiasi verkossa, jos sinulla on pankkisi tukea NFC-kortilla tai matkapuhelinsovelluksella. Näin voit helposti hallita korttisi saldoa ja pitää sen ajan tasalla koko matkan ajan.

Digitaalinen Suica-kortti

Suica kortti on kätevä tapa matkustaa julkisilla kulkuneuvoilla Japanissa. Verkosta hankkimalla Suica-kortin, saat monia etuja verrattuna fyysiseen korttiin. Tässä muutama syy, miksi sinun kannattaa harkita Suica-kortin hankkimista verkosta:

Verkkokaupasta ostaminen on helppoa ja nopeaa. Sinun tarvitsee vain valita haluamasi kortin tyyppi, maksaa se ja ladata sovellus puhelimeesi. Sovelluksella voit hallita saldoa, tarkastella matkustushistoriaasi ja löytää lähimmät asemat.

Digitaalinen Suica-kortti on ympäristöystävällisempi. Käyttämällä älypuhelintasi maksuvälineenä vähennät muovijätteen määrää sekä säästät tilaa lompakossasi.

Verkkoon liittyvät ominaisuudet tekevät matkustamisesta sujuvampaa. Voit esimerkiksi ladata saldoa verkkopankin kautta tai hyödyntämällä Apple Paytä. Lisäksi voit liittää Suica-kortin Google Maps -sovellukseen ja saada reaaliaikaista tietoa junien aikatauluista.

Tässä on muutama asia, johon kiinnittää huomiota, kun hankit Suica-kortin verkosta:

 • Varmista, että älypuhelimesi tukee NFC-teknologiaa, joka mahdollistaa kortin käytön.
 • Tarkista, että valitsemasi Suica-kortin tyyppi on yhteensopiva matkustusalueesi kanssa.
 • Selvitä, mitkä maksutavat ovat käytettävissä omassa maassasi (esim. luottokortti, verkkopankki).
Iphonessa voit lisätä Suica kortin Wallet ominaisuudessa ja lisätä rahaa haluamasi määrän kortille.
Iphonessa voit lisätä Suica kortin Wallet ominaisuudessa ja lisätä rahaa haluamasi määrän kortille.

Kaupoissa

Suica-kortin avulla voit helposti maksaa monissa kaupoissa ympäri Japania, käyttämällä korttia kuin perinteistä maksukorttia. Kortti luetaan yleensä kassalla olevalla laitteella, johon sinun tarvitsee vain näyttää korttiasi. Näin voit nopeasti ja vaivattomasti hoitaa ostoksesi.

Erilaiset liikkeet hyväksyvät Suica-kortin maksuvälineenä, niin pienet paikalliset kivijalkakaupat kuin suuret ostoskeskukset. On kuitenkin tärkeää muistaa, että kaikki kaupat eivät välttämättä hyväksy Suica-korttia, joten kannattaa tarkistaa ennen maksun suorittamista. Esimerkiksi:

 • Ruokakaupat: Aeon, FamilyMart, Lawson, Seven-Eleven ja muut
 • Kioskit: Kioskiliikkeet, kuten 7-Eleven
 • Ravintolat: Monet ketjuravintolat sekä pienemmät, itsenäiset paikat

Kun lataat saldoa Suica-kortillesi, se on heti käytettävissä kaikissa korttia hyväksyvissä liikkeissä. Lataaminen on helppoa ja nopeaa, ja voit tehdä sen esimerkiksi automaateilla metro- ja juna-asemilla, tai suoraan älypuhelimestasi sovelluksen kautta.

Matkailu Japanissa

Japanin matkailukohteissa kuten Tokiossa, Kiotossa, Hiroshimassa, Sendaissa, Niigatassa ja Nagoyassa on paljon nähtävää ja koettavaa. Joukkoliikenne on tärkeä osa matkailua Japanissa, ja se on myös erittäin helppokäyttöinen. Suica-kortti on kätevä tapa kulkea ympäri maata, sillä se toimii maksuvälineenä sekä metrossa että junissa.

Kun käytät Suica-korttia, sinun ei tarvitse huolehtia eri kaupunkien lippujen ostamisesta erikseen. Voit yksinkertaisesti käyttää korttia maksaessasi Osakassa ja vältyt vaivalta. Suica-kortin avulla voit säästää myös aikaa, sillä sinulla ei ole tarvetta jonottaa lippuautomaateilla joka kerta.

Tokion ja Kioton välinen matka taittuu nopeasti ja mukavasti junalla. Hinta ei välttämättä ole aivan pienimmästä päästä, mutta vastapainoksi saat nopean ja luotettavan kulkuyhteyden. Junamatkan aikana voit ihailla Japanin upeita maisemia ja levätä ennen seuraavaa kohdetta.

Suica-kortti tarjoaa matkailijoille myös mahdollisuuden käyttää alennuksia ja tarjouksia, joita on tarjolla eri kulkuvälineissä ja palveluissa. Tällä tavoin voit säästää rahaa ja saada enemmän irti matkastasi Japanissa.

Hyödynnä Suica-korttia matkaillessasi Japanissa ja nauti upeista kaupungeista, kulttuureista ja elämyksistä, joita Japani, Tokio ja monet muut kohteet tarjoavat.

Suositut kaupungit

Suica-kortilla voit helpottaa matkaasi monissa Japanin suosituissa kaupungeissa. Tässä muutamia niistä:

Tokio: Japanin pääkaupunki on tunnettu hektisestä elämäntavastaan, upeista ostosmahdollisuuksista ja historiallisista kohteistaan. Suica-kortin avulla voit matkustaa vaivattomasti julkisilla liikennevälineillä, kuten junilla ja busseilla, ja nauttia kaupungin tarjonnasta.

Osaka: Tämä suurkaupunki tarjoaa herkullista ruokaa, kuten takoyaki- ja okonomiyaki-annoksia, erinomaisia ostosmahdollisuuksia ja viehättäviä kulttuurikohteita. Suica-kortti helpottaa liikkumista Osakan julkisella liikenteellä ja saat enemmän aikaa nauttia kaupungista.

Kioto: Tämä historiallinen kaupunki on Japanin kulttuurin ja perinteiden keskus. Ihastele upeita temppeleitä, teehuoneita ja puutarhoja sekä nauti perinteisistä japanilaisista elämyksistä, kuten geisha-esityksistä. Suica-kortin ansiosta voit rentoutua ja keskittyä kaupungin tunnelmaan.

Hiroshima: Tunnettu rauhan puolesta ponnistelevana kaupunkina, Hiroshima tarjoaa koskettavan historiallisen kokemuksen ja kauniita maisemia. Käytä Suica-korttia Hiroshiman julkisessa liikenteessä ja nauti vierailusta tässä ainutlaatuisessa paikassa.

Julkiset liikennevälineet

Suica-kortti on erittäin hyödyllinen, kun käytät julkisia liikennevälineitä Japanissa. Suica-kortti toimii monissa eri liikennevälineissä, kuten junissa, busseissa ja metrossa. Voit ladata kortillesi rahaa ja käyttää sitä maksuvälineenä matkoista johtuen. Seuraavassa kerromme lisää Suica-kortin käyttämisestä eri liikennevälineissä.

Junamatkoilla Suica-kortti auttaa sinua nopeuttamaan matkaasi. Sen sijaan, että ostaisit jokaiselle matkalle erikseen matkalipun lipunmyyntikoneista, voit yksinkertaisesti näyttää korttiasi laitteelle ja kävellä läpi porttien. Suica-kortti käy niin paikallisjunissa eri kaupunkien välisissä junissa kuin Shinkansen-pikajunissakin.

Kortin ansiosta sinun ei tarvitse murehtia eri alueiden matkalippujen hinnoista tai niiden ostamisesta. Suica-kortti toimii niin Tokiossa, Osakassa, Nagoyassa, Fukuokassa kuin monissa muissakin kaupungeissa. Tämä tekee siitä erinomaisen ratkaisun matkailijoille, jotka haluavat kokea Japanin monipuolisesti.

Lisäksi Suica-korttia voi käyttää paikallisissa busseissa ja metrossa. Jälleen voit näyttää korttiasi astuessasi sisään ja ulos liikennevälineestä. Tämä takaa vaivattoman ja nopean matkustamisen ilman ylimääräisiä lippuja tai käteisen kanssa pelaamista.

Kaiken kaikkiaan Suica-kortti tekee matkustamisesta Japanin julkisilla liikennevälineillä kätevämpää ja sujuvampaa. Se auttaa sinua säästämään aikaa, vaivaa ja huolta erilaisten matkalippujen kanssa.

Lippujen hinnat

Suica-kortin avulla voit matkustaa helposti ja nopeasti julkisilla liikennevälineillä. Tässä osiossa kerrotaan lippujen hintatiedoista.

Lippujen hinnat määräytyvät matkasi pituuden ja kulkuneuvon tyypin mukaan. Yleisesti ottaen hinta nousee sitä mukaa kun matkan pituus kasvaa. Tässä muutamia esimerkkejä lippujen hinnoista metrolla eri matkoille:

1km – 6km180 yen (lapsi 90 jeniä)178 yen (lapsi: 89 jeniä)
7km – 11km210 yen (lapsi: 110 jeniä)209 yen (lapsi: 104 jeniä)
12km – 19km260 yen (lapsi: 130 jeniä)252 yen (lapsi: 126 jeniä)
20km – 27km300 yen (lapsi: 150 jeniä)273 yen (lapsi: 146 jeniä)
28km – 40km330 yen (lapsi: 170 jeniä)324 yen (lapsi: 162 jeniä)
Ohessa taulukko Japanin metrohinnoista. 100 jeniä on noin 0,64 euroa.

Huomioi, että nuo hinnat ovat suuntaa antavia ja voivat vaihdella eri liikennöitsijöiden ja matkareittien mukaan.

Kun ostat lippuja, voit käyttää hyväksesi erilaisia alennuksia. Esimerkiksi:

 • Lapset: 50% alennus aikuisten lipun hinnasta
 • Opiskelijat, eläkeläiset ja vammaiset: 30% alennus
 • Muista tarkistaa alennusmahdollisuudet ennen lippujen ostamista.

Suica-kortin käyttö on erityisen kätevää, sillä voit ladata rahaa kortille ja maksaa vain kuluttamasi summan per matka. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että ostat sopivan lipun jokaista matkaa varten. Jos kortillasi on saldoa, saat automaattisesti alennuksen matkan hinnasta.

Lopuksi, jos käytät Suica-korttia usein, saatat hyötyä kausilipusta. Kausilipulla voit matkustaa rajattomasti valituilla reiteillä tietyn ajanjakson ajan, kuten kuukauden tai kolmen kuukauden ajan. Kausilipun hinta riippuu matkustusalueesta ja ajasta, mutta se on usein kannattava vaihtoehto säännöllisille matkustajille.

Muut Käyttötavat

Suica-kortilla voit helpottaa matkustamista, mutta se tarjoaa myös muita käyttömahdollisuuksia päivittäisessä elämässä. Tässä osiossa käsitellään muutamia muita tapoja, joilla Suica-korttia voidaan käyttää.

Ensinnäkin, kaupat ja kioskit hyväksyvät usein Suica-kortin maksuvälineenä. Tämä tarkoittaa, että voit käyttää korttiasi nopeasti ja kätevästi maksamaan ostoksesi esimerkiksi konbini-myymälöissä, eli paikallisissa pikaruokaloissa ja kioskeissa. Kortin käyttäminen maksuvälineenä säästää aikaa ja vaivaa, sillä sinun ei tarvitse etsiä käteistä rahaa maksun suorittamiseksi.

Toinen käyttökohde ovat rautatieasemien kolikkolokerot. Matkustaessasi pystyt säilyttämään tavaroitasi aseman kolikkolokeroissa käyttäen Suica-korttiasi. Lokerot toimivat erinomaisena väliaikaisena säilytysratkaisuna, kun haluat pitää kädet vapaana kaupunkiin tutustumisen aikana.

Lisäksi voit käyttää Suica-korttiasi bussi- ja raitiovaunuliikenteessä. Monissa kaupungeissa Suica-kortti hyväksytään maksutapana, mikä tekee matkustamisesta entistä mukavampaa ja helpompaa. Tarkista etukäteen, hyväksyykö kohdealueesi paikallinen liikenteenharjoittaja Suica-korttimaksun.

Lopuksi on hyvä tietää, että Suica-kortti on käytössä myös taksissa. Monissa suurimmissa kaupungeissa taksit hyväksyvät korttimaksun, jolloin sinun ei tarvitse huolehtia käteisen rahan määrästä matkan aikana.

Kaupat

Suica-kortilla voit helposti ja nopeasti maksaa ostoksesi monissa kaupoissa ympäri Japania. Käytä korttiasi paikallisissa supermarketeissa, konbini-kioskeissa ja jopa joissakin ravintoloissa. Poimit vain haluamasi tuotteet hyllyiltä ja esität Suica-korttiasi kassalla.

Jos olet epävarma siitä, hyväksyykö kauppa Suica-korttia, etsi liikkeen sisäänkäynnin lähistöltä Suican logo. Jos et näe logoa, voit aina kysyä henkilökunnalta varmistaaksesi maksuvaihtoehdot.

Käyttääksesi Suica-korttia:

 1. Aseta kortti lukijaan kassalla.
 2. Odota, kunnes kuulet äänimerkin ja näet saldoilmoituksen.

Kortin rekisteröinti

Suica-kortin rekisteröinti on tärkeä askel kortin käytön kannalta. Rekisteröinti tuo mukanaan monia etuja, kuten kortin katoamisen varalta. Ilmoittamalla korttisi voit olla varma, että voit palauttaa arvon ja käyttää sitä myöhemmin. Seuraavassa kerrotaan, kuinka rekisteröidä ja hyödyntää Suica-korttia Mysuica-palvelulle, ja mitä tietoja tarvitaan ilmoittamisen yhteydessä.

Rekisteröidäksesi Suica-kortin Mysuica-palveluun, avaa ensin Mysuica-sovellus tai mene verkkosivustolle ja luo tili, jos sinulla ei ole vielä sellaista. Kun olet kirjautunut, valitse ”Lisää Suica-kortti” -vaihtoehto, jonka jälkeen sovellus tai verkkosivusto pyytää sinua syöttämään Suica-kortin numeron. Tämä numero löytyy kortin etupuolelta, ja se koostuu neljästä numeroparista.

Kun Suica-kortin numero on syötetty, palvelu kysyy seuraavia tietoja:

 • Syntymäaika: Tämä tieto auttaa Suica-palvelua varmistamaan henkilöllisyytesi. Anna syntymäpäiväsi muodossa päivä-kuukausi-vuosi.

Kun olet täyttänyt tarvittavat tiedot, napsauta ”Lähetä” tai ”Rekisteröi” kohdasta riippuen käyttämästäsi alustasta. Onnistuneen rekisteröinnin jälkeen Suica-kortti on linkitetty Mysuica-tiliisi, ja voit nauttia palvelun tarjoamista eduista, kuten tarkistaa kortin saldon, ladata arvoa ja hallinnoida tietojasi.

Muista pitää kortin tiedot turvassa ja käyttää sitä vastuullisesti. Rekisteröimällä Suica-kortin varmistat sen turvallisen ja tehokkaan käytön.

Kortin palautus

Kun haluat palauttaa Suica-korttisi ja saada takuusumman takaisin, sinun on käytävä lähin juna-asema ja etsittävä palautusautomaatti. Noudata alla olevia ohjeita:

 1. Löydä automaatti, joka on merkitty ”palautus” tai ”takuusumman palautus”.
 2. Aseta Suica-kortti automaatin paikkaan, johon se kuuluu.
 3. Odota, että automaatti käsittelee kortin ja vahvistaa sen.
 4. Nouda käteinen summa automaatista.

Huomioitavaa:

 • Kortin palauttamisen yhteydessä vähennetään pieni käsittelymaksu.
 • Tämä menettely koskee vain aikuisille suunnattuja nimettömiä kortteja.
 • Jos sinulla on alennuksia sisältävä kortti, et voi saada takuusummaa takaisin automaateista.

Jos käytössäsi on matkakorttiin ladattavia oikeuksia, kuten jäljellä oleva saldo, sinun tulee käyttää matkan hintasovituskoneita ennen kortin palauttamista. Seuraa näitä ohjeita:

 1. Etsi automaatti aseman läheltä.
 2. Aseta Suica-kortti koneen tunnistimeen.
 3. Valitse vaihtoehto, joka koskee kortin saldoa.
 4. Nouda maksetut rahat automaatista.

Kun tämä on tehty, voit palata alkuperäiseen palautusautomaattiin ja palauttaa korttisi saadaksesi takuusumman takaisin. Muista, että saldon palautus voi tapahtua vain matkan hintasovitusautomaatin kautta.

Kortin katoaminen

Kun huomaat, että Suica-korttisi on kadonnut, toimi heti seuraavasti. Ensimmäinen askel on ottaa yhteyttä kortin myöntäneeseen yhtiöön, kuten JR Eastiin ja ilmoittaa kadonneesta kortista. Voit tehdä tämän soittamalla heidän asiakaspalveluunsa tai käymällä lippupalvelupisteessä.

Toinen askel on varmistaa, että varat eivät katoa kortin mukana. Suojaa itsesi huijauksilta ja väärinkäytöksiltä kirjautumalla Suica-tilillesi ja asettamalla väliaikainen käyttökielto kadonneelle kortille. Tämä estää kortin käytön siihen saakka, kunnes saat sen takaisin tai hankit uuden.

Jos olet rekisteröinyt Suica-korttisi internetsivuston kautta, voit seurata myös siirtää kortilla olevat varat turvallisesti toiselle Suica-kortille tai palauttaa ne pankkitilillesi. Tämä tapahtuu pääsääntöisesti seuraavanlaisesti:

 1. Kirjaudu Suica-tilillesi.
 2. Valitse ”Kadonnut kortti” -vaihtoehto.
 3. Noudata ohjeita varojen siirtämiseen tai palauttamiseen.

Jos et ole rekisteröinyt korttiasi, sinun on valitettavasti hankittava uusi kortti ja ladattava siihen varat uudelleen. Muista, että henkilökohtaisen Suica-kortin katoamisen yhteydessä kortilla olevan saldon palauttaminen ja kortin uusiminen voi viedä jonkin aikaa.

Kadonneen Suica-kortin korvaaminen ei välttämättä ole ilmaista. Korvausmaksut voivat vaihdella eri yhtiöiden välillä, joten on suositeltavaa tarkistaa tämä etukäteen.

Usein kysytyt kysymykset

Suica-korttia käyttääksesi Osakassa, sinun tulee vain ladata sille arvoa näppärästi automaateista, jotka löytyvät rautatieasemilta. Sen jälkeen voit näyttää korttiasi IC-lukijalle juna-asemien sisäänkäyntien porttien yhteydessä. Arvo vähenee automaattisesti matkustamasi matkan mukaan.

Kyllä, ICOCA-kortti on melkein saman tyyppinen kuin Suica-kortti. Molemmat ovat IC-kortteja, joten voit maksaa julkisen liikenteen matkat niillä. Molempia kortteja voidaan käyttää myös Japanin laajuisesti. Eroavaisuus on lähinnä siinä, että ICOCA-kortti on yleisempi Kansain alueella ja Suica-kortti pääasiassa Tokion alueella. Voit kuitenkin käyttää molempia kortteja samalla tavalla.

Welcome Suica on erityinen Suica-kortti, joka on tarkoitettu turisteille. Welcome Suican voi hankkia helposti ilman tilin luomist, ja se on voimassa 28 päivää ostopäivästä alkaen. Toisaalta tavallinen Suica-kortti on tarkoitettu paikallisille asukkaille ja se vaatii tilin luomista. Käyttötarkoituksiltaan molemmat kortit ovat samanlaisia.

Kyllä, voit käyttää Suica-korttia iPhone-puhelimellasi. Voit lisätä Suica-kortin Apple Walletiin ja käyttää puhelinta siirtämällä sen lähellä automaattikortinlukijaa. Muista kuitenkin, että tämä ominaisuus on saatavilla vain iPhone 8 tai uudemmilla malleilla, ja iOS 13 tai uudempi versio käyttöjärjestelmästä vaaditaan.

Suica on JR East -yhtiön julkaisema kortti, kun taas PASMO PASSPORT on PASMO-yhtiön julkaisema. Molemmilla korteilla voi maksaa julkisen liikenteen kuluja sekä pieniä ostoksia. Käytännössä eroavaisuudet ovat hyvin pieniä ja molempia kortteja voi käyttää samalla tavalla. PASMO PASSPORT on kuitenkin suunnattu erityisesti turisteille ja siinä on usein nähtävänä turistiystävällisiä kuvioita ja värejä.

Android-puhelimella voit saada Suica-kortin käyttöösi lataamalla sen Google Play -kaupasta Mobile Suica -sovelluksen. Sovelluksen avulla voit luoda uuden Suica-kortin tai lisätä jo olemassa olevan korttisi puhelimeesi. Varmista ennen sovelluksen lataamista, että puhelimessasi on NFC-ominaisuus ja se tukee Osaifu-Keitai -standardia. Muussa tapauksessa et voi käyttää Suica-korttia Android-puhelimellasi.

Samankaltaiset artikkelit