ICOCA-kortti on sujuva älykortti, joka mahdollistaa yksinkertaisen maksamisen Tokion, Osakan ja Kansain alueella.

ICOCA-kortti – Älykortti Japanin julkiseen liikenteeseen

ICOCA on älykortti, joka on tarkoitettu käytettäväksi julkisessa liikenteessä Japanissa. Sen nimi on lyhenne englanninkielisistä sanoista ”Integrated Circuit Card”, ja se on JR Westin lanseeraama tuote. Kortti hyödyntää radioaaltoihin perustuvaa kosketuksetonta älykorttiteknologiaa, mikä tekee julkisen liikenteen käytöstä nopeampaa ja vaivattomampaa. ICOCA-kortti toimii monissa suurissa kaupungeissa, kuten Osakassa, Kiotossa ja Kobessa, sekä joissakin muissa Kansain alueen paikoissa.

ICOCA-kortti otettiin käyttöön vuonna 2003 oli merkittävä askel kohti tehokkaampaa ja käyttäjäystävällisempää julkista liikennettä Japanissa. Kortilla voit maksaa matkojesi lisäksi myös monissa kioskeissa, automaateissa sekä tietyissä kaupoissa. Kortin lataaminen on helppoa. Voit lisätä siihen arvoa rahaa vastaan latausautomaateissa, jotka sijaitsevat rautatie-, metro- ja bussiasemilla.

ICOCA-kortti on matkakortti Japanissa, joka mahdollistaa sujuvan matkustamisen julkisessa liikenteessä. Kuvassa Tokion rautatiesema.

ICOCA-kortti on osa laajempaa, yhteensopivien älykorttijärjestelmien verkostoa Japanissa, johon kuuluvat muun muassa Suica ja Pasmo Tokion alueella sekä Kitaca Hokkaidossa. Tämä verkosto mahdollistaa sen, että voit matkustaa saumattomasti eri alueiden välillä yhden kortin avulla, mikä säästää aikaa ja vaivaa. Kortin avulla saadaan myös tärkeää tietoa matkustustrendeistä, jota voidaan käyttää julkisen liikenteen palvelujen parantamiseen.

ICOCA-kortin yleiskatsaus

ICOCA-kortti mahdollistaa kontaktittoman maksamisen julkisessa liikenteessä, kuten junissa ja busseissa, sekä joissakin kaupoissa. Kortti lanseerattiin ensimmäisen kerran vuonna 2003 ja se on tullut suosituksi sekä asukkaiden että matkailijoiden keskuudessa sen mukavuuden ja helppokäyttöisyyden vuoksi.

Käytettäessä korttia voit kerryttää pisteitä, jotka ovat käytettävissä tuleviin matkoihin tai ostoksiin. Kun matkustat Japanissa ja haluat helpon tavan liikkua, ICOCA-kortti on luotettava vaihtoehto. Kortin avulla matkustaminen on nopeaa ja vaivatonta, ja voit nauttia sujuvasta siirtymisestä kaupunkien välillä.

Kortin lataaminen ja käyttö

ICOCA-kortti on helppo käyttää. Kortile saldoa voi ladata automaateista ja palvelupisteistä ympäri Japania. Lataus tapahtuu joko käteisellä tai luottokortilla.

Käytät korttia yksinkertaisesti lähestymällä kortinlukijaa ja odottamalla piippausta, joka vahvistaa maksun tapahtuneen. Voit käyttää ICOCA-korttia useilla alueilla, kuten JR West -alueen junissa sekä Osakan metrossa ja busseissa.

ICOCA-kortti on yhteensopiva muiden Japanin älykorttiverkostojen, kuten Suica ja Pasmo, kanssa. Tämä tarkoittaa, että voit käyttää ICOCA-korttiasi kevyesti liikuttaessa monissa kaupungeissa ympäri Japania.

Jos haluat tietää jäljellä olevan saldon, voit tarkistaa sen kortinlukijalla tai automaateilla. Jotkut automaatit tarjoavat myös tulostetun kuitin tapahtumahistoriallesi.

Kortin ominaisuudet

ICOCA-kortti käyttää RFID-teknologiaa lähilukuominaisuuksiin, mikä nopeuttaa matkan aloittamista ja päättämistä. Korttia heilauttamalla lukualueelle voit nopeasti kirjata matkasi alku- ja loppupisteen asemien portilla.

Voit ladata korttia käteisellä joko automaatteista tai palvelupisteistä, mikä tekee matkustamisestasi joustavampaa. Kortin ensimmäisen latauksen yhteydessä maksetaan panttimaksu, jonka saa takaisin kortin palautuksen yhteydessä.

ICOCA-kortin avulla voit välttää yksittäisten lippujen ostamisen ja hallinnoida matkustuskustannuksiasi tehokkaammin. Saldoa voi ladata kortille tarpeen mukaan ja käyttämättömät varat säilyvät kortilla. Palauttaessasi kortin saatu pantti hyvitetään sinulle takaisin, mikäli kortti on ehjä ja toimiva.

Kortin hankkiminen ja lataaminen

ICOCA-kortti on yksinkertaista hankkia. Kun saavut asemalle, etsi ICOCA-korttien myyntiautomaatti tai asiakaspalvelupiste.

Jos haluat henkilökohtaisen kortin, sinulta saatetaan pyytää henkilöllisyystodistusta ja yhteystietoja. Rekisteröity kortti voi olla hyödyllinen, jos kortti katoaa, sillä se voidaan sulkea ja korvata. Pantin (500 jeniä) saa takaisin palautettuaan kortin. Pantin palautus vaatii vierailun asiakaspalvelupisteessä.

Käyttöalueet ja yhteensopivuus

ICOCA-kortti on käytössä pääasiassa Kansain alueella, joka kattaa Osakan, Kioton ja muut lähialueet. Kortti on yhteensopiva useiden julkisen liikenteen muotojen kanssa, mukaan lukien junat, bussit ja metro.

Kansain alueella voit käyttää ICOCA-korttia kaikissa JR West-junissa, mikä kattaa laajan verkon, joka yhdistää alueen tärkeitä kaupunkeja. Voit käyttää ICOCAa myös Kintetsu-, Hankyu- ja Hanshin linjoilla, jotka toimivat tärkeillä reiteillä alueen sisällä.

Lisäksi ICOCA-kortti on yhteensopiva seuraavien korttijärjestelmien kanssa:

 • Tokio: Suica ja PASMO
 • Hokuriku: Kitaca
 • Chubu ja Nagoya: manaca
 • Kobe: PiTaPa
 • Sapporo: Kitaca
 • Fukuoka: Hayakaken, nimoca

Tämä tarkoittaa, että voit käyttää ICOCA-korttiasi sujuvasti yhteensopivuuden ansiosta lähes kaikkialla Japanissa. Bussiyhteyksien osalta ICOCA toimii useilla bussilinjoilla Kansain alueella. Matkustaessasi alueen ulkopuolella, tarkista kunkin operaattorin yhteensopivuus etukäteen.

Suurissa kaupungeissa kuten Tokiossa, ICOCA-kortti toimii samalla tavalla kuin alueelliset kortit, kuten Suica ja PASMO, antaen sinulle vapauden siirtyä vaivattomasti kaupunkien välillä käyttäen yhtä ainoaa korttia.

Matkustaminen ja hyödyt

Kun käytät ICOCA-korttia, saat usein alennuksia normaaleista lipunhinnoista. Kortti on siirtokelpoinen, mikä tarkoittaa, että voit helposti siirtää sen toiselle henkilölle käytön jälkeen. Tämä ominaisuus on erityisen hyödyllinen turisteille tai lyhytaikaisille vierailijoille.

Matkustusetuja

ICOCA-kortin kanssa voit myös kerätä pisteitä, joita voidaan käyttää tulevaisuuden matkoissa. ICOCAa voidaan käyttää myös Shinkansen pikajunissa.

Jos oleskelet pidemmän aikaa Japanissa, ICOCA-kortti voidaan liittää kausilippuun (commuter pass), joka tarjoaa rajattoman matkustusoikeuden tietyillä reiteillä. Tämä on ihanteellinen vaihtoehto säännöllisesti kulkeville.

Lisäpalvelut ja toiminnallisuus

ICOCA-kortti mahdollistaa monipuolisen käytön päivittäisissä askareissasi. Kortilla voit maksaa sujuvasti niin kaupoissa, kioskeissa kuin ravintoloissakin. Käyttö on laajentunut perinteisistä julkisen liikenteen palveluista käteväksi maksuvälineeksi monenlaisissa ostopaikoissa.

Kun käytät ICOCA-korttia, hyödynnät elektronista rahaa, joka sopii erityisesti nopeaa ja vaivatonta maksamista arvostavalle. Esimerkiksi, ostaessasi eväitä tai muita tuotteita kätevästi lähikaupasta tai kioskista, kortilla maksaminen on nopeaa eikä sinun tarvitse huolehtia käteisen kantamisesta.

Nykyään ICOCA-kortti voidaan myös liittää älypuhelimiin, kuten iPhoneen, jolloin kortin käyttö on entistäkin kätevämpää. Voit lisätä kortin Apple Pay -palveluun ja maksaa puhelimellasi siellä, missä kontaktiton maksaminen on mahdollista.

Tämän lisäksi, korttiin voidaan yhdistää luottokortti, mikä mahdollistaa elektronisen rahan lataamisen suoraan liitetystä luottokortista. Tämä ominaisuus tekee shoppailusta vaivatonta, sillä voit pitää saldosi aina riittävänä ilman ylimääräisiä käyntejä latauspisteillä.

Mobiiliyhteensopivuus

ICOCA-järjestelmä on suunniteltu toimimaan vaivattomasti eri mobiililaitteiden kanssa, tarjoten matkustajille joustavuutta ja mukavuutta. Käyttöönotto älypuhelimesi kanssa on yksinkertaista. iPhonen käyttäjät voivat käyttää Apple Pay -lompakkoa ICOCA-kortin lisäämiseen ja androidin käyttäjillä Google Pay tukee ICOCA-kortteja.

Käyttöönotto:

 1. Avaa puhelimesi lompakko-sovellus.
 2. Valitse lisää uusi kortti.
 3. Noudata ohjeita lisätäksesi ICOCA-kortti.

ICOCA-sovelluksen avulla voit tarkistaa saldosi ja ladata korttisi suoraan älypuhelimestasi. Sovellus on ladattavissa: App Storesta (iOS) ja Google Play kaupasta (Android).

Kortin käyttö muissa kaupungeissa

ICOCA-korttia voidaan käyttää monissa Japanin kaupungeissa. Vaikka se on alun perin käynnistetty Kansain alueella, sen käyttö on laajentunut seuraaviin suuriin metropolialueisiin:

 • Tokio: Voit käyttää ICOCA-korttiasi useilla raide- ja bussilinjoilla, kuten JR Eastin hallinnoimilla alueilla.
 • Nagoya: Täällä korttia voi käyttää muun muassa Meitetsu- ja Kintetsu-rautateillä sekä kaupungin bussiverkoston palveluissa.
 • Osaka: ICOCA-kortti on alunperin peräisin Osakasta. Voit käyttää korttia kaikissa Osakan Municipal Subway -verkoston linjoilla sekä JR Westin junissa.
 • Lisäksi voit käyttää korttia seuraavilla alueilla: Hokkaido, Tohoku, Kanto, Chubu, Kinki, Chugoku, Shikoku ja Kyushu.

Käytännöllistä tietoa siitä, miten ja missä ICOCA-korttia voi käyttää kussakin kaupungissa, saat kyseisen alueen paikallisilta rautatieyhtiöiltä tai kaupungin joukkoliikennetoimistosta. Yhteensopivuus muihin järjestelmiin, kuten Suica ja PASMO Tokiossa tai Kitaca Hokkaidossa, mahdollistaa sujuvan liikkumisen kaupunkien välillä.

ICOCA:n historia ja tulevaisuus

Vuonna 2003 ICOCA-kortti julkaistiin. Tämän älykortin tarkoituksena oli tarjota helppo ja nopea tapa matkustajille käyttää Japanin julkisen liikenteen palveluita. ICOCA on yhteensopiva muiden IC-korttijärjestelmien kanssa Japanissa, kuten Suica ja Pasmo, mikä mahdollistaa sen laajan käytön eri alueilla.

ICOCA-kortin käyttöönottoon sisältyi useita vaiheita. Alkuperäinen lanseeraus tapahtui Kansain suurkaupunkialueella. Kortin käyttö lopulta laajeni muihin osiin JR Westin verkostossa.

Tulevaisuudessa on suunnitteilla, että ICOCA:n käyttöalue laajenee entisestään, jotta matkustaminen ympäri Japania muuttuisi vieläkin joustavammaksi. Suunnitelmat ICOCA-kortin osalta kumpuavat tarpeesta tehostaa ja modernisoida julkisen liikenteen käytettävyyttä. Esimerkiksi käytön ja matkustustiedon kerääminen auttaa optimoimaan liikennevirtoja. Tämän seurauksena voit odottaa ICOCA teknologian jatkuvan kehittymisen ja uusien ominaisuuksien lisääntymisen matkustajien elämän helpottamiseksi.

Voit seurata päivityksiä ja tulevaisuuden suunnitelmia ICOCA:n omasta verkkopalvelusta tai JR Westin tiedotuskanavista.

Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi
Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi

Tulevaisuuden näkymät

ICOCA-kortin tulevaisuus näyttää lupaavalta, ja voit odottaa useita uudistuksia ja laajennuksia. Järjestelmän integraatio paranee, kun IC-korttien yhteensopivuutta lisätään eri alueiden välillä. Tämä tarkoittaa, että voit sujuvammin käyttää ICOCA-korttiasi matkustaessasi ympäri Japania.

 • Digitalisaatio: ICOCA-korttiin odotetaan mobiili-integraatioita, joiden ansiosta voit ladata korttisi suoraan älypuhelimeesi.
 • Palveluvalikoima: Palveluita laajennetaan sisältäen uusia kumppanuuksia, tarjouksia ja alennuksia.

Vertailu ja arviointi

ICOCA-kortti on älykortti, jolla voi suorittaa maksuja yleisissä kulkuvälineissä Japanissa. Se on vertailukelpoinen kahden muun tärkeän älykortin, Suican ja Pasmon, kanssa. Kaikki nämä kortit ovat:

 • Kosketuksettomia: Sijoitat kortin lähelle lukijalaitetta eikä fyysistä kosketusta tarvita.
 • Uudelleen ladattavia: Voit lisätä arvoa kortille joko korteille omistetuissa latauslaitteissa tai kätevästi kioskeissa ja kaupoissa.

Kun matkustat junilla tai käytät julkista liikennettä, kaikki kolme korttia toimivat samalla periaatteella: oston yhteydessä tai sisäänkäynnillä skannaat kortin ja poistuessasi skannaat sen uudelleen, jolloin matkan hinta vähennetään automaattisesti kortin saldosta.

OminaisuusICOCASUICAPASMO
AlueKansaiTokioTokio
KäyttöpaikatJunat, bussit ja kaupatJunat, bussit ja kaupatJunat, bussit ja kaupat
Käyttö muilla alueillaRajallinenLaajaLaaja
Erilaisia matkakortteja verrattuna toisiinsa.

Yksittäisille korttityypeille löytyy alueellisia eroja käytettävyydessä. Esimerkiksi ICOCAa käytetään enimmäkseen Kansain alueella, kun taas Suica ja Pasmo ovat yleisimpiä Tokion metropolialueella. Näiden kolmen älykortin erot ovat pieniä, ja ne tuovat samankaltaisen käytännöllisyyden ja mukavuuden avullaan arkipäivän maksutapahtumiin ja julkisen liikenteen käyttöön. IC-kortit lujittavat paikkaansa japanilaisessa yhteiskunnassa tarjoten tehokkaan vaihtoehdon perinteisille maksutavoille.

Käyttäjäarvioinnit ja kokemukset

ICOCA-kortin käyttäjät arvostavat sen helppokäyttöisyyttä ja monipuolisuutta. Kortti toimii vaivattomasti eri junissa ja busseissa sekä kaupunkien välillä, mikä tekee liikkumisesta jouhevaa.

Kortin käyttäjät pitävät siitä, että kortti on nopea ja helppo ladata rahaa koneissa, jotka tarjoavat palvelua useilla kielillä. Lisäksi korttia voidaan käyttää laajasti koko Japanissa, mukaan lukien suurimmat kaupunkialueet kuten Osaka ja Tokio. Verkossa olevat palvelut mahdollistavat matkustushistorian ja kulujen seuraamisen, mikä on saanut kiitosta käyttäjiltä.

Usein Kysytyt Kysymykset

Ladataksesi ICOCA-korttisi, voit käyttää JR Westin automaatteja, jotka sijaitsevat asemilla. Valitse kosketusnäytöltä latausvaihtoehto ja aseta kortti merkittyyn kohtaan latausta varten.

ICOCA-korttia voi käyttää maksuvälineenä JR Westin juna-, metro- ja bussilinjoilla. Kortti kelpaa myös monissa kaupoissa ja kioskeissa asemien läheisyydessä.

Kansain lentokentällä voit käyttää ICOCA-korttia junamatkojen maksamiseen sekä tietyissä kaupoissa ja palveluissa lentokentän alueella.

ICOCA-kortti on arvokortti, joka toimii elektronisena lompakkona, kun taas JR Kansai Pass on rajoitetun ajan voimassa oleva matkapassi, joka tarjoaa rajattomat matkat valituissa junissa JR Kansain alueella.

Voit ostaa ICOCA-kortin ja JR West Passin yhdistelmänä, joka voi tarjota kustannustehokkaan vaihtoehdon matkustamiseen suuressa osassa JR Westin aluetta.

Samankaltaiset artikkelit