Kohteena Tokio Station
|

Tokyo Station – Tokion rautatieasema

Tokyo Station on Tokion vilkkain juna-asema. Päivittäin asemaa käyttää noin 500 000 asiakasta ja junia asemalta lähtee noin 4000. Asemalla on paljon nähtävää, joten voit varata käynnille halutessasi kokonaisen aamu- tai iltapäivän. Lisäksi asemalla on useita kerroksia ja jotkut kokevat aseman vaikeaksi suunnistaa ensimmäisellä käyntikerralla. Asemalle on kuitenkin lisätty paljon englanninkielisiä kylttejä sekä henkilökuntaa, jotka auttavat sinua tarvittaessa navikoimaan tällä suurella asemalla.

Tokion rautatieaseman sijainti

Asema sijaitsee Chiyodan alueella, lähellä Imperial Palacea. Tämän löydät helposti kartalta, sillä puisto palatsin alueella on iso. Asema löytyy palatsin oikealta puolelta, hetki puiston loputtua. Asemalta pääset helposti ympäri Tokion aluetta, mutta halutessasi pääset myös esimerkiksi luotijunalla ympäri Japania. Lisäksi asemalta lähtee esimerkiksi busseja ja takseja. On siis hyvin todennäköistä, että matkustellessasi metrolla törmäät tähän Tokion pääasemaan!

Tokyo station kartalla
Tokyo Stationin löydät helposti kartalta. Kartan kuva Google© maps

Ruokailu Tokion rautatieasemalla

Hyvien liikuntayhteyksien lisäksi Tokion rautatieasemalta löydät paljon erilaisia ruokapaikkoja ja kauppoja, joten vaikka et olisikaan suoraan asemalta lähdössäkään metrolla tai junalla, kannattaa asemalla silti käydä vaikka ihan ruokapaikkojen tai ostosten takia.

Suurin osa ruokapaikoista on aseman alakerroksessa, mutta muutama löytyy myös yläkerrasta. Lisäksi ruokapaikkoja on jaettu niin, että esimerkiksi rakennuksessa on oma ”katu” tarkoitettuna ramen ravintoloille. Lisäksi suuresta rakennuksesta saatat löytää käytäviä myös muihin ostoskeskuksiin, joissa ravintolavaihtoehtoja on yhä enemmän. Alakerrasta löytyy myös ruokakauppoja, joissa pystyt ostamaan tarvikkeita esimerkiksi ruokien valmistamiseen tai muita paikallisia herkkuja. Tässä muutama hyväksi todettu ehdotus ruokapaikasta!

New Tokyo Beer Hall

New Tokyo Beer Hallin valikoimassa on monta eri ruoka-annosta eri hintahaarukalla. Jos olet oluen ystävä, saa täältä myös hiukan isompia tuoppeja ja eri laatuja maistettavaksi. Listalta löytyy niin ruokaisia annoksia, kuten kanaa ja lihaa, joten uskoisin monen löytävän oman lemppariannoksensa täältä. New Tokyo Beer Hall on saanut myös paljon hyviä arvosteluja esimerkiksi Trip Advisorissa.

Tokyo stationin alakerroksessa sijaitsee New Tokyo Beer Hall.
New Tokyo Beer Hallin ruoka-annoksia.

Beer House Moriu

Ravintolan annokset ovat ehkä enemmän tarkoitettu pienempään nautiskeluun esimerkiksi juoman ohessa. Isompiakin annoksia todennäköisesti listalta löytyy, mutta lista oli melkein täysin Japaniksi. Ethän kuitenkin hätäänny vaikka menu ei olisi englanniksi! Monesti listassa on kuvat, joiden perusteella pystyt tilaamaan sekä osa japanilaisista puhuu myös jonkin verran englantia.

Tarjolla on paljon erilaisia oluita, sekä mahdollisuus tilata erilaisia oluita maisteltavaksi. Trip advisorin kautta pääset myös halutessasi lukemaan muiden asiakkaiden mielipiteitä ravintolasta.

Beer House Moriu sijaitsee Tokion rautatieaseman yläkerroksessa.
Saatavilla eri käsityöläisoluita ja ruoka-annoksia Beer House Moriussa.

Tokion rautatieaseman ostokset

Ostospaikkoja on rautatieasemalla paljon. Osa paikoista on suunnattu matkustavalle ja esimerkiksi tuliaisideoita löydät asemalta varmasti. Rautatieaseman kauppavalikoimasta löytyy esimerkiksi Pokemon center ja muita erilaisia kauppoja liittyen japanilaiseen pop-kulttuuriin. Myös ostoksille on asemalla niin sanottuja omia ”katuja” ja jos ostospaikkoja tuolla ei ole mielestäsi tarpeeksi, on lähellä asemaan yhdistettynä reittejä muihin ostoskeskuksiin, joista shoppailtavaa löytyy aina merkkiliikkeisiin saakka.

Aseman alakerrasta löytyy myös maksullinen laukkujen säilytys. Jos olet tullut suoraan lentokentältä asemalle, voit jättää laukkusi odottamaan säilytykseen ja käydä esimerkiksi syömässä. Hinnat laukun säilytykselle vaihtelevat suunnilleen 300-600 jenin verran laukun koosta riippuen. 300 jeniä on noin 1,70 euroa 04/2024. Laukun voi säilöä tällä hinnalla koko päiväksi aina ensimmäisestä junan lähtemisestä viimeiseen.

Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi
Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi

Lähtevät junat Tokion rautatieasemalla

Jos harkinnassa on käyttää luotijunaa, on suositeltavaa varata liput tähän etukäteen. Myös Tokion rautatieasemalta on mahdollista ostaa lippuja tai varauksia, sekä Japan Rail Passin voi ostaa etukäteen halutessaan netistä. Mennessäsi pidemmälle matkalle asemalta esimerkiksi luotijunalla, on asemalla myynnissä Bento box:eja eli eväsrasiaan pakattuja aterioita, joita voit ostaa asemalta ja nauttia junan kyydissä ollessasi.

Jos haluat matkustaa Tokion sisällä, tässä muutama kohteita lähettyvillä Tokion rautatieasemaa. Kätevin tapa tarkistaa kuitenkin kännykän karttasovelluksella esimerkiksi Google Mapsillä reitti mentävään kohteeseen, joka ohjaa sinut oikealle asemalle, metroon ja tarkat tiedot matkaan liittyen. Kaikki metrot eivät kuitenkaan pysähdy Tokion rautatieasemalla.

Tokion rautatieasemalla on usein paljon matkustajia.
Tokion rautatieasemalla on usein paljon matkustajia.

Ohessa listaus joistakin suositeltavista kohteista, jotka sijaitsevat lähellä Tokion rautatieasemaa :

  • Akihabara – Elektroniikkaan ja animeen keskittynyt alue Tokiossa, jossa voit nauttia myös arcade pelihalleissa pelaamisesta. Matka rautatieasemalta metrolla kestää noin kuusi minuuttia. Matka hinnaltaan maksaa noin 136 jeniä, mikä vastaa 0,86 euora 01/2024.
  • Shibuya – Tunnettu kaupunginosa Japanissa, joka on tunnettu vilkkaasta ostoskulttuuristaan, sekä yöelämästään. Täältä löydät trendikästä muotia ja alue on suosittu varsinkin nuorten keskuudessa. Matka Tokion rautatieasemalta Shibuyaan kestää noin 18-27 minuuttia metrosta riippuen. Matkan hinnaksi tulee noin 200 jeniä, mikä on noin 1,26 euroa. 01/2024.
  • Tokyo Divercity – Koton alueella sijaitseva ostoskeskus, sekä alue merellisessä ympäristössä. Alueella on paljon nähtävää ja esimerkiksi mahdollisuuksia ostoksille ja ruokailumahdollisuuksille. Lisäksi alueelta löytyy museoita ja laadukkaita hotellivaihtoehtoja. Rautatieasemalta Tokyo Divercityyn kestää noin 30 minuuttia ja matkan hinnaksi noin 440 jeniä eli 2,70 euroa. 01/2024
  • Harajuku – Ihanteellinen kaupunginalue muodille ja kulttuurille. Alue tunnetaan varsinkin kawaiin ponnahduslautana ja on tunnettu japanilaisen pop-kulttuurin mekkana. Alueelta löytyy myös esimerkiksi museoita. Rautatieasemalta Harajukuun kestää metrolla noin 25 min ja välimatka maksaa noin 200 jeniä eli noin 1,26 euroa. 01/2024
  • Tokyo Skytree – 634 metriä korkea näköalatorni, joka on hieno nähtävyys Shitamachissa. Näköalatornin yhteydessä on myös suuri ostoskeskus, josta löytyy paljon erilaisia ostosvaihtoehtoja sekä ruokailupaikkoja. Lisäksi rakennuksen yhteydessä sijaitsee esimerkiksi planetarium ja akvaario. Skytree sijaitsee noin 20 minuutin metromatkan päässtä Tokion rautatieasemalta ja maksaa noin 200 jeniä eli noin 1,26 euroa. 01/2024
  • Shimokitazawa – Suositeltava kohde Tokiossa. Alue tunnetaan esimerkiksi curryn kaupunkina ja alueelta löytyy esimerkiksi idyllisiä kahiloita ja ruokailuvaihtoehtoja, sekä pystyt tekemään myös löytöjä esimerkiksi thrift shoppaillen. Alueella on nähtävissä paljon rikasta kulttuuria sekä myös taidetta. Metrolla pääset alueella Tokionrautatieasemalle noin 34 minuutissa, maksaen noin 380 jeniä eli 2,39 euroa. 01/2024

Miksi vierailla Tokion rautatieasemalla?

Nähtävää, syötävää ja osteltavaa löytyy paljon tältä asemalta. Monipuolisten ruokapaikkojen, monien pienten kauppojen ja kulkumahdollisuuksien takia suosittelen Tokion rautatieasemalla käyntiä ainakin kerran reissullasi, vaikka et asemalta mihinkään kauemmas lähtisikään.

Usein kysytyt kysymykset

Tokion asemalta löydät monia kauppoja ja ravintoloita. First Avenue Tokyo Station ja Gransta Shopping Mall ovat erittäin suosittuja alueita, joista löydät monipuolisen valikoiman kauppoja. First Avenue sijaitsee aseman Yaesu-puolella, kun taas Gransta sijaitsee Marunouchin puolella. Ostoskaupat sijaitsevat rautatieasemalla yleensä sen alakerroksessa.

Tokion asemalta löydät runsaasti matkatavarasäilytyslokeroita. Nämä lokerot sijaitsevat eri puolilla asemaa, ja niitä on erikokoisia erilaisille matkatavaroillesi. Muista, että lokeroiden käyttö on aikarajoitettua, joten tarkista aina käytettävissä oleva aika.

Tokion asemalta pääset Shinkanseniin helposti noudattamalla opasteita. Shinkansen -laiturit sijaitsevat erillisessä terminaalissa Tokion asemalla, joka on merkitty Shinkansen Entrance. Noudata opasteita ja tarkista lipustasi oikea laituri ja junan numero.

Ueno-Tokio linja on tärkeä paikallisjunayhteys, joka yhdistää Uenon alueen Tokion pohjoispuolella Tokion asemalle. Linja kulkee muiden tärkeiden asemien kuten Akihabaran ja Kandan kautta. Ueno-Tokio linja on käytännöllinen tapa liikkua näiden alueiden välillä.

Narita Express on suosittu junayhteys Naritan kansainväliseltä lentokentältä Tokioon. Sisäänkäynti, josta pääset helpoiten Narita Expressiin, on Narita Express N’ex Tokyo Station Entrance. Merkit ja opasteet ovat selkeät, joten seuraamalla niitä löydät helposti oikean sisäänkäynnin.

Marunouchi on Tokion keskustassa oleva liikealue, joka sijaitsee keisarillisesta palatsista itään ja Tokion asemasta länteen. Se on tunnettu pilvenpiirtäjistään, korkealuokkaisista hotelleista ja monista toimistoista. Alue on yksi Japanin tärkeimmistä liikesolmukohdista. Marunouchi tarjoaa myös monia ravintoloita, kahviloita ja ostosmahdollisuuksia.

Samankaltaiset artikkelit