Kohteena Tokio Station
|

Tokyo Station – Tokion rautatieasema

Tokyo Station on Tokion vilkkain juna-asema. Päivittäin asemaa käyttää noin 500 000 asiakasta ja junia asemalta lähtee noin 4000. Asemalla on paljon tehtävää ja nähtävää, joten varaa käynnille ainakin yksi kokonainen aamu- ja iltapäivä. Lisäksi asemalla on useita kerroksia ja jotkut kokevat aseman vaikeaksi suunnistaa ensimmäisellä käyntikerralla. Asemalle on kuitenkin lisätty paljon englanninkielisiä kylttejä sekä henkilökuntaa, joka auttaa sinua tarvittaessa navikoimaan tällä suurella asemalla. Käymme tässä blogitekstissä hiukan läpi, mitä asemalta löytyy.

Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi
Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi

Tokion rautatieaseman sijainti

Asema sijaitsee Chiyoda:n alueella, lähellä Imperial Palacea. Tämän löydät helposti kartalta, sillä puisto palatsin alueella on iso. Asema löytyy palatsin oikealla puolella, hetki puiston loputtua. Asemalta pääset helposti ympäri Tokion aluetta, mutta halutessasi pääset myös luotijunalla (Shinkansen) ympäri Japania. Lisäksi asemalta lähtee esimerkiksi busseja ja taxeja. On siis hyvin todennäköistä, että matkustellessasi metrolla Tokiossa, törmäät tähän Tokion pääasemaan!

Tokyo station kartalla
Tokyo Stationin löydät helposti kartalta. Kartan kuva Google© maps

Ruokailu Tokyo Stationilla

Hyvien liikuntayhteyksien lisäksi Tokyo Stationilta löydät paljon eri ruokapaikkoja ja kauppoja, joten vaikka et olisikaan suoraa asemalta lähdössäkään metrolla tai junalla, kannattaa asemalla silti käydä vaikka ihan ruokapaikkojen takia.

Suurin osa ruokapaikoista on aseman alakerroksessa, mutta muutama löytyy myös yläkerrasta. Osa yläkerran ruokapaikoista saattaa olla myös kalliimpia, kuin alakerran ruokapaikat. Lisäksi ruokapaikkoja on jaettu niin, että esimerkiksi rakennuksessa on oma ”katu” tarkoitettuna ramen ravintoloille. Lisäksi suuresta rakennuksesta saatat löytää käytäviä myös muihin ostoskeskuksiin, joissa ravintolavaihtoehtoja on yhä enemmän. Alakerrasta löytyy myös ruokakauppoja, joissa pystyt ostamaan esimerkiksi ruokien valmistamiseen tai muita paikallisia herkkuja. Tässä muutama hyväksi todettu ehdotus ruokapaikasta!

New Tokyo Beer Hall

New Tokyo Beer Hall:in valikoimassa on monta eri ruokaa eri hintahaarukalla. Jos olet oluen ystävä, saa täältä myös hiukan isompia tuoppeja, eikä vain pienempiä kokoja. Listalta löytyy niin riisi/omelette annoksia kuin kanaa ja lihaa, joten uskoisin monen löytävän oman lemppariannoksensa täältä. New Tokyo Beer Hall on saanut myös paljon hyviä arvosteluita Trip Advisorissa.

Tokyo stationin alakerroksessa sijaitsee New Tokyo Beer Hall.
New Tokyo Beer Hall:in annos testissä.

Beer House Moriu

Tässä ravintolassa suosittelen asioimaan, vaikka valitsin hiukan pienemmän annoksen, joka olisi enemmän tarkoitettu pieneen naposteluun. Isompiakin annoksia todennäköisesti löytyy, mutta lista oli melkein täysin Japaniksi, joten en tästä mene takuuseen. Ethän kuitenkin hätäänny vaikka menu olisi englanniksi! Monesti listassa on kuvat, joiden perusteella pystyt tilaamaan sekä osa japanilaisista puhuu myös jonkin verran englantia.

Tarjolla on paljon erilaisia oluita ja eri ”juomasettejä”, jolloin voit maistella eri tarjolla olevia oluita. Trip advisorin kautta pääset lukemaan jälleen muitten asiakkaiden kokemuksia Beer House Moriusta.

Beer House Moriu sijaitsee Tokion rautatieaseman yläkerroksessa.
Saatavilla eri käsityöläisoluita ja lihaa.

Tokyo Station ja ostokset

Ostospaikkoja on paljon. Osa paikoista on suunnattu juuri matkustavalle ja esimerkiksi tulijaisideat löydät asemalta varmasti. Jos Suomessa et saanut vielä tarpeeksi Muumeista, löytyy asemalta myös Muumikauppa. Jos taas etsit Tokyo Stationin omaa Pikachua, löydät Pokemon Centerin myös aseman alakerrasta. Myös ostoksille on asemalla niin sanottuja omia ”katuja” ja jos ostospaikkoja tuolla ei ole mielestäsi tarpeeksi, on lähellä asemaan yhdistettynä reittejä muihin ostoskeskuksiin, josta shoppailtavaa löytyy aina merkkiliikkeisiin saakka.

Aseman alakerrasta löytyy myös maksullinen laukkujen säilytys. Jos olet tullut suoraan lentokentältä asemalle, voit jättää laukkusi odottamaan säilytykseen ja käydä syömässä. Hinnat laukun säilytykselle ovat 300-600 yenin verran laukun koosta riippuen. Laukun voi säilöä tällä hinnalla koko päiväksi aina ensimmäisestä junan lähtemisestä viimeiseen. Laukkujen koot ja hinnat löydät Tokyo Stationin omilta sivuilta englanniksi.

Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi
Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi

Lähtevät junat Tokion rautatieasemalta

Jos harkinnassa on käyttää luotijunaa, suosittelen kuitenkin varaamaan liput tähän etukäteen. Kaikki linjat löydät hakusanalla Shinkansen Line. Mennessäsi pidemmälle matkalle asemalta esimerkiksi luotijunalla, on asemalla myynnissä Bento box:eja eli vähänkuin eväsrasiaan pakattuja aterioita, joita voit ostaa asemalta ja nauttia junan kyydissä ollessasi.

Jos haluat matkustaa Tokyon sisällä, tässä muutama kohde, niille aika ja hinta. Kannattaa tarkistaa kuitenkin kännykän karttasovelluksella esimerkiksi Google Mapsillä, lähteekö paras metro juuri Tokyo Stationilta. Nopeammalla voit päästä, jos otat metron jostain aseman läheltä olevalta pienemmältä asemalta. Kaikki metrot eivät kuitenkaan pysähdy Tokyo Stationilla, joten tarkasta oma metrosi jo hotellissa ollessasi.

Tokion rautatieasemalla on usein paljon matkustajia.
Tokion rautatieasemalla on usein paljon matkustajia.

Miksi Tokyo Station?

Nähtävää, syötävää ja osteltavaa löytyy paljon, eikä tästä blogitekstissä raapaistu, kuin pintaa. Monipuolisten ruokapaikkojen, monien pienten kauppojen ja kulkumahdollisuuksien takia suosittelen Tokyo Stationilla käyntiä ainakin kerran reissullasi, vaikka et asemalta mihinkään metrolla lähtisikään.

Usein kysytyt kysymykset

Tokion asemalta löydät monia kauppoja ja ravintoloita. First Avenue Tokyo Station ja Gransta Shopping Mall ovat erittäin suosittuja alueita, joista löydät monipuolisen valikoiman kauppoja. Muista tämä: First Avenue sijaitsee aseman Yaesu-puolella, kun taas Gransta sijaitsee Marunouchin puolella.

Tokion asemalta löydät runsaasti matkatavarasäilytyslokeroita, joita kutsutaan coin lockers. Nämä lokerot sijaitsevat eri puolilla asemaa, ja niitä on erikokoisia erilaisille matkatavaroillesi. Muista, että lokeroiden käyttö on aikarajoitettua, joten tarkista aina käytettävissä oleva aika.

Tokion asemalta pääset Shinkanseniin helposti noudattamalla opasteita. Shinkansen-laiturit sijaitsevat erillisessä terminaalissa Tokion asemalla, joka on merkitty Shinkansen Entrance. Noudata opasteita ja tarkista lipustasi oikea laituri ja junannumero.

Ueno-Tokio-linja on tärkeä paikallisjunayhteys, joka yhdistää Uenon alueen Tokion pohjoispuolella Tokion asemalle. Linja kulkee muiden tärkeiden asemien kuten Akihabaran ja Kandan kautta. Ueno-Tokio-linja on käytännöllinen tapa liikkua näiden alueiden välillä.

Narita Express on suosittu junayhteys Naritan kansainväliseltä lentokentältä Tokioon. Sisäänkäynti, josta pääset helpoiten Narita Expressiin, on Narita Express N’ex Tokyo Station Entrance. Merkit ja opasteet ovat selkeät, joten seuraamalla niitä löydät helposti oikean sisäänkäynnin.

Marunouchi on Tokion keskustassa oleva liikealue, joka sijaitsee keisarillisesta palatsista itään ja Tokion asemasta länteen. Se on tunnettu pilvenpiirtäjistään, korkealuokkaisista hotelleista ja monista toimistoista, ja se on yksi Japanin tärkeimmistä liikesolmukohdista. Marunouchi tarjoaa myös monia ravintoloita, kahviloita ja ostosmahdollisuuksia.

Samankaltaiset artikkelit