Kohteena Divercity tokyo-plaza
|

Divercity Tokyo Plaza

Seuraavaksi esittelyssä on Koto:n alueella sijaitseva Divercity Tokyo Plaza ja sen lähellä olevat muut aktiviteetit. Alueelle pääset helposti metrolla, joka menee Rainbow Bridgen lävitse. Pimeällä silta ja lähialue on valaistu hienosti ja tunnelmallinen. Alueeseen tutustumiseen kannattaa myös varata koko päivä, sillä siellä on paljon erilaisia aktiviteetteja, kuten museoita ja laadukkaita hotellivaihtoehtoja. ja jos muuten meinaa tulla aika tylsäksi, niin 30min metromatkan päässä on myös Disneyland.

Odaiba on moderni alue Tokyobay:llä, josta voi lähteä vaikka merelle laivalla, shoppailla ja nauttia maisemista. Saari alunperin 1950-luvulla on tehty puolustamaan Tokiota merellisiltä hyökkäyksiltä. Sana Daiba tarkoittaakin ”Fort” eli linnoitus. Saari on ihmisen tekemä.

Miten löydän Divercity Tokyo Plazalle?

Perille pääset helposti käyttämällä metroa. Ensimmäinen etappi on Shimbashi Station, josta lähdemme eteenpäin. Asemalle pääset toisella metrolla, mutta esimerkiksi Ginza line tulee aivan aseman viereen. Metroreissulla Rainbow Bridgellä on hienot merinäkymät sekä matka metrolla ainutlaatuinen.

Naritan ja Hanedan lentokentältä Odaibaan pääset bussilla 35 minuutissa. Tokyo Stationilta pääset metrolla n. 30 minuutissa perille. Myös Tokiossa on mahdollista ottaa taksi tai myös merellä kulkevat menopelit voivat olla sinulle mahdollisia.

Shimbashi station linja daiba stationille.
Shimbashi station linja daiba stationille

Shimbashin asemalta voit ostaa oman lipun, jolla pääset Rainbow Bridgen läpi Daiba Stationille. Myös Suica tai Pasmo kortilla pystyt maksamaan metromatkan. (Linkki sisäille Suica korttiin). Lipun hinta riippuu siitä, monenko aseman ohi mennään. Löydät tästä lisätietoa Yurikamome linjasta. Täältä löydät kaikki mahdolliset tiedot, miten kuljet linjalla.

Divercity Tokyo Plaza ja sen sisältö

Divercity Tokyo Plaza on ostoskeskus, jossa on valtavat määrä eri ruokapaikkoja ja kauppoja. Ostoskeskus avattiin vuonna 2012 ja sen konseptina on teatraalinen kaupungin rakennus. Ostoskeskuksen yläkerta on tarkoitettu viihtymiseen, josta löytyy mm. keilahalli, mahdollisuus laulaa karaokea ja runsaasti arcade pelejä. Pihalta löytyy myös ”oikean” 19.7 metrin korkuinen Unicorn Gundam. Kerroksia ostoskeskuksessa on yhteensä seitsemän ja paikka on auki 7 päivää viikossa. Juhlapyhiä ei lasketa tähän mukaan ja ne kerrotaan erikseen Divercity Tokyo Plazan verkkosivuilla. Huomaathan, että Japnissa olevat juhlapyhät voivat erota länsimaalaisista! Kaupat ovat auki noin 11 aamulla aina kahdeksaan illalla. Kovin aikaisin aamulla ei siis oven taakse kannata lähteä jonottamaan. Vaikka pelkästään Divercity Tokyo Plazassa olisi moniksi tunneiksi, ettei koko päiväksi nähtävää, on myös sen lähialueella muitakin ostospaikkoja ja nähtävää.

Divercity Tokyo Plazan edustalla on iso, noin 20m korkea Unicorn Gundam
Melkein 20m Unicorn Gundam Diverrcity Tokyo Plazalla. Pimeällä syttyvät punaiset valot näyttävät hienoilta.

Löydät kaikki ostos- ja ruokapaikat Divercity Tokyo Plazan sivuilta. Mikäli innostut ostamaan jotain isompaa, löydät alimmasta kerroksesta Taxfree- tiskin. Tiskiltä kuittia ja passia vastaan saat maksetut verot suoraan itsellesi käteisenä. Rakennuksen pohjakerroksista löydät elokuvateatterin.

Gundam Base Tokyo

Suurimmalle osalle tätä lukevista ei Gundam todennäköisesti sano mitään. Jos jotain Gundamia lähellä olevaa pitäisi Euroopan markkinoilta etsiä, heittäisin mukaan Transformerssin, joka mahdollisesti on tutumpi. En kovinkaan paljon lähde itse Mobile Suit Gundamia sen enempää avaamaan, koska siihen pitäisi varata oma postauksensa. Gundam on tuoteperhe, jonka pääosa on animaatiosarjat (joita ei tietääkseni ole koskaan ainakaan Suomessa esitetty) ja sitten tottakai nämä pienoismallit.

Divercity Tokyo Plazan koottuja Gundameita.
1/144 suhteella valmistettuja Gundameita.

Ja näillä pienoismalleilla rahaa sitten tehdäänkin. Bandai Namco myi 2019 Gundam- tuotteitaan 78.1 biljoonan Yenin edestä. Mistään pienestä määrästä ei siis ole kyse. Monelle saattaa tulla mieleen pienoismalleista muovilennokkien yms. liimaaminen ja sitten maalaaminen. Jos kuitenkin liimaa meni liikaa tai maalaaminen ei muuten sujunut, ei puuha kovin mukavaa ollut.

Gundamien rakentamisessa kuitenkin kaikki tämä on otettu pois ja muistuttaa enemmänkin legoilla rakentamista. Liimaa ei tarvita lainkaan ja palaset loksahtavat paikalleen. Myös mitään ruuveja yms. ei tarvita muutamaa vanhempaa mallia lukuun ottamatta. Muovien värit on myös suunniteltu niin, että malleja ei tarvitse maalata. Malleja voi myös liikutella haluamaansa asentoon, joten valmiin mallin saa mukavasti näkyville.

Divercity Tokyo Plazalla ´sijaitseva gundam basen sisältöä.
Halutessasi voit myös maalata tai muokata malliasi. Kuvassa muokattu malli.

Omasta mielestäni Gundamien rakentelu on ihan mukavaa harrastelua ja ajanvietettä. Jos haluat ostaa itselle tai lahjaksi, niin Divercitystä löytyy Gundam Base Tokyo, josta saat ostettua todella paljon malleja. Hinnat liikkuvat 10-300e välillä.

Divercity Tokyo Plaza ruokailu

Ruokapaikkoja on yli 40kpl ja ne ovat sijoitettu ympäri ostoskeskusta. Iso keskittymä ruokapaikkoja löytyy alimmasta kerroksesta, heti ison Gundamin takaa. Ruokaa löytyy mäkkäristä kobe lihan grillauspaikkoihin ja kahviloihin, joten jokainen löytää toivottavasti oman lempparipaikkansa! Ruokailulle ostoskeskuksessa on mm. oma kerros, josta voit löytää laajalla valikoimalla erilaisia ruokavaihtoehtoja pikaruokapaikoista Japanilaisiin ravintoiloihin. Myös Divercity Plazasta löytyy kansainvälisiä ravintoloita. Löydät kaikki ostos- ja ruokapaikat Divercity Tokyo Plazan sivuilta.

Itse piipahdin Divercity Tokyo Plazan sushiravintolassa nimeltään Premium Kaio Diver City Tokyo. Ravintolassa on istuinpaikkoja, joissa esimerkiksi yksin matkustaessasi voit nauttia sinulle tarkoitetusta paikasta sushijunan reunalla tai matkustaessasi suuremman porukan kanssa, pöytäryhmiä. Mukavinta ravintolassa syönnissä oli sen toimivuus ja mukava ilmapiiri. Tarjoilija tuo sinulle ainoastaan juomia ja voidaan nappia painamalla kutsua luokse tarvittaessa. Ravintolassa voit nauttia tuoreesta kalasta, jonka sinulle kuljettaa luotijuna! Lisäksi erikoisempia sushivaihtoehtoja löytyy, kuten liha, natto tai maissi. Lisäksi listalta löytyy monipuolisesti erilaisia alkuruokia, kuten ranskalaisia tai alkukeittoja, kuten Misokeitto. Myös listalta löytyy herkullisia jälkiruokavaihtoehtoja. Tilauksia pystyt kätevästi tekemään kuvassakin näkyvältä tabletilta. Lisäksi tablettiin on mahdollista vaihtaa kieliasetukset englanniksi ja myös muille kielille.

Japanissa sushiahan pidetään ns. pikaruokana ja kyllähän ruoka nopeasti tulikin! Ruokailun lopuksi näytöltä painetaan nappia, että olet valmis maksamaan ja tarjoilija tulee luoksesi laitteellaan tarkistamaan laskun suuruuden. Laitteellaan tarjoilija laskee junalta tilattujen lautasien määrän ja lautasten väri indikoi, paljon ostettu annos maksoi. (kuvaa) Suosittelen lämpimästi paikkaa herkullisten ruokien ja mahdollisesti huurteisen kylmän juoman kera!

Divercity Tokyo plazalla on paljon erilaisia ruokailumahdollisuuksia.

Divercity Tokyo Plaza shoppailu

Suuresta ostoskeskuksesta löytyy yli sata liikettä shoppailulle. Kauppoja on merkkiliikkeistä lähtien kodin tavaroihin. Shoppailun kannalta ostoskeskus on miellyttävä, koska kaikki löytyy saman katon alta. Mielenkiintoista on se, että myös hyviä merkkiliikkeitä ja heidän tarjouksiaan voi löytää tietystä kerroksista, kun taas myös tavallisemmat kaupat ovat ihmisten saatavilla.

Lisäksi tarjouksia seuratessa, vierailin itse Diver City Plazassa Uuden vuoden jälkipäivinä. Tuolloin oli Uuden vuoden alennukset sekä ”lucky bags” eli yllätyskasseja myynnissä. (Täältä pääset uuden vuoden postaukseen, lucky bag.)

Aukioloajat: Arkisin klo 11:00-20:00, lauantaisin, sunnuntaisin sekä juhlapyhinä klo 10:00-21:00, Ravintolat (arkisin) klo 11:00 – 21:00, (lauantaisin, sunnuntaisin ja juhlapyhinä) klo 10:00-22:00, ruokakaupat klo 11:00 – 22:00 (tieto 01/2023).

Daiban alueen nähtävyydet

Vaikka tässäkin ostoskeskuksessa menee varmasti koko päivä kierrellessä ja syödessä, löytyy paikalta myös muuta nähtävää, jos mikään näistä paikoista ei ole se ”sun juttu”. Alta löytyy muutamia paikkoja, jotka voivat olla kiinnostavia niin nuoremmille kuin vanhemmillekkin.

National Museum of Emerging Science and Innovation

National Museum of Emerging Science and Innovation, lyhyesti Miraikan, on Tokion Odaiban kaupunginosassa sijaitseva tiedemuseo, joka keskittyy esittelemään tieteen ja teknologian uusimpia saavutuksia ja tulevaisuuden kehityssuuntia. Miraikan avattiin yleisölle vuonna 2001 ja se on nopeasti noussut yhdeksi Tokion suosituimmista turistikohteista. Museossa on useita pysyviä ja vaihtuvia näyttelyitä, joissa kävijät voivat tutustua muun muassa robotiikkaan, avaruusteknologiaan, ilmastonmuutokseen ja ihmisen kehon toimintaan. Lisäksi Miraikanissa järjestetään monenlaisia tapahtumia ja työpajoja, jotka tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden osallistua tieteen ja teknologian ihmeisiin.

Legoland discovery centre Tokyo

Legoland Discovery Centre Tokyo on LEGO- teemainen sisähuvipuisto, joka sijaitsee Tokion Odaiban alueella. Se on suunnattu lapsille ja sisältää erilaisia LEGO-teemaisia aktiviteetteja ja nähtävyyksiä, kuten rakentelualueita ja LEGO-teatterin. Siellä voi myös tutustua LEGO-historiaan ja oppia rakentamaan erilaisia LEGO-malleja. Legoland Discovery Centre Tokyo on suosittu kohde lapsiperheille, jotka haluavat viettää aikaa rakentelun, leikin ja seikkailujen parissa.

teamLab Borderless

TeamLab Borderless on interaktiivinen taidenäyttely, joka sijaitsee Tokion Odaiban alueella. Se koostuu digitaalisista teoksista, joissa käytetään valoa, ääntä ja liikettä. Näyttely on suunniteltu niin, että kävijät voivat liikkua vapaasti ympäriinsä ja tulla osaksi teoksia. Esimerkiksi joidenkin teosten valot reagoivat kävijöiden liikkeisiin ja toiset teokset ovat vuorovaikutteisia, joten kävijät voivat itse vaikuttaa teoksen lopputulokseen. Näyttely on suosittu matkailijoiden keskuudessa, ja se tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen taiteen ja teknologian yhdistämisestä.

Tokyo Water Science Museum

Tokyo Water Science Museum on Tokion metropolin hallinnoima tiedekeskus. Se keskittyy veden kiertokulkuun ja sen tärkeyteen elämässä. Museossa on monia vuorovaikutteisia näyttelyitä, joissa kävijät voivat oppia vedestä ja sen käytöstä ihmisten, yhteiskunnan ja luonnon kannalta. Museossa on myös erilaisia käytännön aktiviteetteja, kuten simulaattoreita, laboratorioita ja vesiputoussimulaatioita. Museo on suosittu kohde erityisesti perheille ja koululaisryhmille, jotka haluavat oppia lisää vedestä ja sen tärkeydestä ympäristölle ja yhteiskunnalle.

Tokyo Joypolis

Tokyo Joypolis on sisätiloissa sijaitseva huvipuisto ja se on yksi Japanin suurimmista sisähuvipuistoista. Puisto tarjoaa erilaisia teemapuistoja ja pelejä, kuten simulaattoreita, videopelikoneita ja vuoristoratoja. Puistossa on myös monia virtuaalitodellisuus- ja lisätyn todellisuuden pelejä, joihin voi osallistua. Tokyo Joypolis on suosittu paikka erityisesti nuorten ja lasten keskuudessa.

Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi
Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi

Fuji Television building

Fuji Television building on Tokyo Odaiban alueella sijaitseva moderni televisio- ja viihdetalo. Fuji on saanut nimensä Tokion lähistöllä olevasta Fuji- vuoresta. Rakennus tunnetaan myös nimellä ”Futuristinen rakennus”, ja se on suosittu matkailukohde, joka tarjoaa vierailijoille erilaisia kokemuksia. Rakennus on suunniteltu futuristiseksi avaruusalukseksi, jossa on pyöreät ikkunat ja korkeat tornit. Rakennuksessa on monia erilaisia aktiviteetteja, kuten näyttelyitä, kauppoja, ravintoloita, studioita ja näköalatasanne. Rakennuksen huipulla on näköalatasanne, josta on upeat näkymät Tokionlahdelle ja Odaiban alueelle. Pimeällä näet myös sateenkaarisillan (Rainbow bridge) valaistuna.

Divercity Tokyo Plaza ja sen sijainti
Google mapsin ilmakuva alueesta.

Miksi vierailla Tokion Daiban alueella?

Mielestäni tänne kannattaa varata ainakin yksi päivä ja vaikka ei Gundamit, ostokset, syömiset tai juomiset kauheasti kiinnostakkaan, niin voit mennä pelaamaan sitten vaikka pachinkoa koko päväksi. Ehdoton paikka itselle ja käyn täällä joka kerta Tokiossa käydessäni. Helpot kulkuyhteydet ja liikkuminen ovat plussaa ja paikan löytäminen on helppoa.

Lisäksi, alue on uniikki. Merellinen tunnelma ja arkkitehtuuri tuovat sinut ihan erilaiseen paikkaan, jota ei ajattelisikaan kuuluvaan Tokioon. Alueella riittää nähtävää ja tekemistä ihan kaiken ikäisille.

Alueella vierailun jälkeen voit suunnistaa metrolla esimerkiksi Tokyo Towerille joka on suhteellisen lähellä rainbow bridgen jälkeen. Muuten metroreitti suuntaa Tokion rautatieasemalle tai jatkaa siitä suoraan matkaa Tokio Skytreelle. Jos olet matkustamassa Tokioon, suosittelemme tutustumaan metroreitteihin ennakkoon joko Google mapsin tai meidän artikkelimme avulla.

Valmis suunnittelemaan matkaa?

Oletko valmis aloittamaan seuraavan matkasi suunnittelun? Ota parhaat vinkit matkan valmisteluun blogistamme ja varaa liput ja hotellit ebookerssilta!

Usein kysytyt kysymykset

Divercity Tokyo Plaza sijaitsee Tokiossa Odaiban alueella. Esimerkiksi Tokion rautatieasemalta voit ottaa metrolla JR Yamanote linjan Shimbashin asemalle jja tuolla vaihtaa Yurikamome linjalle mennen Odaiba-Kaihinkoen asemalle. Matka kestää noin 30 minuuttia.

Divercity Tokyo sijaitsee ihmisen tekemällä saarella Odaibassa rannalla. Divercity Tokyo Plaza on alueen ja ehkä koko Tokion yksi parhaimmista ostos-, ruokailu- ja viihdekeskuksista joidenkin arvostelujen perusteella.

Divercity Tokyo Plaza on auki arkisin klo 10-20. Viikonloppuisin ja juhlapyhinä klo 10-21. Tarkat aukioloajat saekä muutokset voit tarkistaa Divercity Tokyo Plazan virallisilta nettisivuilta.

Divercity Tokyo Plazassa sijaitsee The Gundam Base Tokyo, joka on virallinen Gundam kauppa, sekä näyttelytila. Lisäksi Divercity Tokyo Plazan etupihalla sijaitsee suuri Gundam figuuri patsas.

Samankaltaiset artikkelit