|

Shinjuku – Tutkimusmatka Tokion monipuolisimpaan kaupunginosaan

Tervetuloa Shinjukuun – Tokion vilkkaaseen ja monipuoliseen sydämeen. Shinjuku on yksi Tokion vilkkaimmista ja monipuolisimmista alueista, joka tarjoaa laajan valikoiman nähtävyyksiä, ostosmahdollisuuksia ja yöelämää. Sijaiten vain lyhyen matkan päässä Shinjuku Stationilta, tämä alue on ehdoton kohde Tokion matkailijoille. Shinjuku on tunnettu pilvenpiirtäjiensä siluetista ja valtavasta Shinjuku Stationista, joka on maailman vilkkain rautatieasema, Shinjuku on kaupunginosa, joka ei koskaan nuku. Alueella on monipuolinen valikoima ravintoloita, baareja, hotelleja ja kauppoja, joten jokaiselle löytyy varmasti jotain mielenkiintoista. Hyppää mukaan blogiimme ja ota vinkit talteen alta tulevaa matkaasi varten!

Shinjukun nähtävyydet ja aktiviteetit

Shinjuku Gyoen -puisto on yksi Tokion suurimmista ja kauneimmista puistoista, joka tarjoaa rauhoittavan ympäristön keskellä kaupungin kuhinaa. Keväisin puisto houkuttelee paikallisia ja turisteja hanami-juhliin eli kirsikankukkien ihailuun.

Golden Gai ja Omoide Yokocho, tunnetaan myös nimellä Muistojen kuja, ovat kaksi Shinjukun kuuluisinta baarialuetta. Nämä kapeat kujat tarjoavat satoja pieniä baareja, joissa voit nauttia paikallisista juomista ja tunnelmasta. Kabukicho on toinen yöelämän keskus, josta löydät klubeja, baareja ja jopa Robot Restaurantin, joka tarjoaa ainutlaatuisen esityksen robottien ja valojen maailmasta.

Shinjukussa on yöllä paljon toimintaa.
Shinjukussa on yöllä paljon toimintaa.

Shinjuku Gyoen

Tokion vehreä keidas Shinjuku Gyoen -puisto on yksi Tokion suurimmista ja kauneimmista puistoista, joka tarjoaa rauhoittavan ympäristön keskellä kaupungin kuhinaa. Puisto koostuu kolmesta eri tyylisestä puutarhasta: japanilaisesta, englantilaisesta ja ranskalaisesta, jotka tarjoavat monipuolisia maisemia ja tunnelmia. Shinjuku Gyoenissä voit myös nähdä historiallisia rakennuksia, kuten Taiwan-paviljongin ja vanhan keisarillisen kasvihuoneen, jotka lisäävät puiston viehätysvoimaa.

Syksyllä puiston vaahterapuut muuttavat lehtiensä värin kirkkaanpunaiseksi ja keltaiseksi, luoden upean kontrastin vehreälle ympäristölle. Shinjuku Gyoen onkin suosittu paikka valokuvaajille ja luonnon ystäville, jotka haluavat ikuistaa Japanin vuodenaikojen kauneuden. Puistossa voi myös viettää aikaa piknikillä, lukemalla kirjaa tai vain nauttimalla luonnon rauhasta ja kauneudesta keskellä vilkasta Tokiota. Lue lisää miten matkan suunnittelu Tokioon onnistuu.

Kulttuurillinen ja yöllinen Shinjuku

Golden Gai ja Omoide Yokocho, tunnetaan myös nimellä Muistojen kuja, ovat kaksi Shinjukun kuuluisinta baarialuetta. Nämä kapeat kujat tarjoavat satoja pieniä baareja, joissa voit nauttia paikallisista juomista ja tunnelmasta. Kabukicho on toinen yöelämän keskus, josta löydät klubeja, baareja ja jopa Robot Restaurantin, joka tarjoaa ainutlaatuisen esityksen robottien ja valojen maailmasta.

Samurai museo Shinjuku

Samurai-museo on omistettu Japanin kuuluisille sotureille, samuraille, sekä heidän kulttuurilleen ja perinteilleen. Museo tarjoaa vierailijoille erinomaisen tilaisuuden tutustua samuraiden elämään ja heidän merkitykseensä Japanin historiassa.

Museo on jaettu eri osioihin, jotka kattavat samuraiden kehityksen eri aikakausina. Esillä on monipuolinen kokoelma samuraiden esineitä, kuten aseita, haarniskoita, kypäriä, noh-naamioita ja muita arvokkaita esineitä. Esineiden lisäksi museossa järjestetään opastettuja kierroksia, joiden aikana kokeneet oppaat kertovat samuraiden historiasta, taistelutaktiikoista ja elämästä Edo-kaudella.

Opastetut kierrokset ovat erinomainen tapa saada syvällisempää tietoa samuraiden kulttuurista ja perinteistä. Museossa järjestetään myös samuraiden miekkailunäytöksiä, jotka tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden nähdä taitavat soturit toiminnassa.

Museo on avoinna päivittäin kello 10.30–21.00, ja viimeinen sisäänpääsy on kello 20.30. Samurai-museo on helppo löytää, sillä se sijaitsee aivan Shinjuku Stationin läheisyydessä. Suunnittele vierailusi Samurai-museoon ja sukella syvälle Japanin samuraiden kiehtovaan maailmaan!

Shinjuku Government Building

Shinjuku Government Building, tunnetaan myös nimellä Tokyo Metropolitan Government Building, on kaksi identtistä 48-kerroksista pilvenpiirtäjää, jotka toimivat Tokion metropolihallinnon pääkonttorina. Rakennukset sijaitsevat Shinjukun alueella, lähellä Shinjuku Stationia. Se on suunniteltu arkkitehti Kenzo Tangen toimesta ja valmistui vuonna 1991.

Shinjuku Government Buildingin suurin vetonaula turisteille on sen ilmaiset näköalatasanteet, jotka sijaitsevat molemmissa torneissa 45. kerroksessa, noin 202 metrin korkeudessa. Näköalatasanteilta avautuvat upeat 360 asteen näkymät yli Tokion, ja selkeällä säällä voit jopa nähdä Mount Fujin horisontissa.

Näköalatasanteet ovat avoinna päivittäin, mutta aukioloajat voivat vaihdella. Yleensä ne ovat avoinna klo 9.30–23.00, ja viimeinen sisäänpääsy on 30 minuuttia ennen sulkemista. Huomioithan, että näköalatasanteet saattavat sulkea aikaisemmin joissakin erityistilanteissa, kuten yksityistilaisuuksien vuoksi.

Shinjuku Government Buildingin alueella on myös useita ravintoloita, kahviloita ja matkamuistomyymälöitä, joten voit nauttia aterian tai kahvin samalla kun ihailet näkymiä.

Rakennus on helppo löytää, ja sinne pääsee vaivattomasti julkisilla liikennevälineillä. Lähin metroasema on Tochomae-asema, joka sijaitsee Oedo-linjalla. Voit myös kävellä Shinjuku Stationilta, joka kestää noin 10 minuuttia.

Kabukicho Shinjuku

Kabukicho on Shinjukun tunnettu viihde- ja yöelämäalue, joka sijaitsee aivan Shinjuku Stationin itäpuolella. Aluetta kutsutaan usein ”Japanin punaiseksi valojen alueeksi”, ja se on yksi Tokion vilkkaimmista ja värikkäimmistä yöelämän keskuksista.

Kabukicho tarjoaa laajan valikoiman viihdettä, kuten klubeja, baareja, karaokelounges, ravintoloita ja teattereita. Alueella on myös erilaisia yökerhoja ja host- sekä hostess-klubeja, jotka ovat suosittuja erityisesti paikallisten keskuudessa. Kabukicho on vilkas ja energinen paikka, joka houkuttelee sekä turisteja että paikallisia asukkaita.

Eräs Kabukichon tunnetuimmista nähtävyyksistä on Robot Restaurant, joka on eräänlainen kabaree-show, jossa esiintyy sekä ihmisiä että robotteja. Show on kuuluisa sen erikoisista esityksistä, värikkäistä valoista ja äänitehosteista. Vaikka Robot Restaurant on suosittu turistien keskuudessa, se tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen, joka on ehdottomasti nähtävä, kun olet Shinjukussa.

Vaikka Kabukicho voi olla vilkas ja hieman kaoottinen, se on yleensä turvallinen alue vierailla, kunhan pidät järjen mukana ja olet tietoinen ympäristöstäsi. Vältä epämääräisiä paikkoja ja älä ota vastaan epäilyttäviä tarjouksia tuntemattomilta henkilöiltä. Kuten missä tahansa vilkkaassa yöelämän alueella, on aina hyvä olla tarkkaavainen ja varovainen.

Kabukichoon pääsee helposti julkisilla liikennevälineillä. Lähin metroasema on Shinjuku-sanchome, joka sijaitsee Marunouchi– ja Fukutoshin-linjoilla. Shinjuku Stationilta on vain muutaman minuutin kävelymatka alueelle.

Shinjukun ostosmahdollisuudet

Shinjuku on myös shoppailijan paratiisi, jossa voit löytää kaikenlaisia ostosmahdollisuuksia. Isetan Shinjuku -tavaratalo on yksi alueen tunnetuimmista ostoskeskuksista, joka tarjoaa laajan valikoiman vaatteita, kosmetiikkaa ja muita tuotteita. Don Quijote Shinjuku on toinen suosittu ostoskohde, josta löydät monenlaisia tuotteita edulliseen hintaan.

Shinjuku Government Building tarjoaa mahtavat näköalat yli Tokion, ja sen näköalatasanne on maksuton vierailijoille. Shinjukun pilvenpiirtäjät ovatkin vaikuttava näky, joka kannattaa käydä kokemassa.

Isetan Shinjuku

Ostosparatiisi Isetan Shinjuku -tavaratalo on yksi alueen tunnetuimmista ostoskeskuksista, joka tarjoaa laajan valikoiman vaatteita, kosmetiikkaa ja muita tuotteita. Don Quijote Shinjuku on toinen suosittu ostoskohde, josta löydät monenlaisia tuotteita edulliseen hintaan.

Shinjukun pilvenpiirtäjien huipulla

Shinjuku Government Building tarjoaa mahtavat näköalat yli Tokion, ja sen näköalatasanne on maksuton vierailijoille. Shinjukun pilvenpiirtäjät ovatkin vaikuttava näky, joka kannattaa käydä kokemassa.

Liikenne Shinjukussa kulkee läpi yön kun ledivalot ja mainokset syttyvät.
Liikenne Shinjukussa kulkee läpi yön kun ledivalot ja mainokset syttyvät.

Hotelli Shinjuku

Shinjukun hotellitarjonta on laaja, ja alueelta löytyy niin perinteisiä ryokaneja kuin moderneja hotelleja. Valitse majoituspaikka, joka vastaa parhaiten omia mieltymyksiäsi ja budjettiasi. Yksi suosittu hotelli on Park Hyatt Tokyo, joka tunnetaan erinomaisesta palvelustaan ja upeista näköaloista. Perinteisemmän majoituksen ystäville suosittelemme esimerkiksi ryokan Nishitoyokassa, joka tarjoaa aidon japanilaisen kokemuksen. Lue lisää hotellin valinnasta Tokiossa.

Perinteisiä ryokaneja ja moderneja hotelleja

Shinjukun hotellitarjonta on laaja, ja alueelta löytyy niin perinteisiä ryokaneja kuin moderneja hotelleja. Valitse majoituspaikka, joka vastaa parhaiten omia mieltymyksiäsi ja budjettiasi. Yksi suosittu hotelli on Park Hyatt Tokyo, joka tunnetaan erinomaisesta palvelustaan ja upeista näköaloista. Perinteisemmän majoituksen ystäville suosittelemme esimerkiksi ryokan Nishitoyokassa, joka tarjoaa aidon japanilaisen kokemuksen.

Makuelämyksiä Shinjukussa: Tutustu paikalliseen ruokakulttuuriin

Shinjuku tarjoaa loputtomasti ruokailumahdollisuuksia, joiden joukosta löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Ramen, sushi ja yakitori ovat vain muutamia suosittuja japanilaisia ruokia, joita voit maistella alueen lukuisissa ravintoloissa. Shinjuku Stationin läheisyydestä löydät myös monipuolisen valikoiman kahviloita ja leipomoita, joihin voit pistäytyä herkuttelemaan makeilla tai suolaisilla välipaloilla.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä Shinjukun monipuolisesta ravintolatarjonnasta. Alueelta löytyy runsaasti muitakin vaihtoehtoja, joten kannattaa rohkeasti tutustua eri ravintoloihin ja löytää omat suosikkinsa.

Perinteisiä japanilaisia ravintoloita Shinjukussa

  1. Fuunji: Tämä suosittu ramen-ravintola on tunnettu erityisesti tsukemen-tyyppisestä ramenistaan, jossa nuudelit ja liemi tarjoillaan erikseen. Fuunji on erityisen suosittu paikallisten keskuudessa, ja siellä on usein jonoa.
  2. Katsukura: Katsukura on tunnettu tonkatsu-annoksistaan eli paneroituja ja uppopaistettuja porsaanleikkeitä, jotka tarjoillaan riisin, kaalisalaatin ja misokeiton kera. Katsukura sijaitsee Shinjuku Takashimaya Times Square -ostoskeskuksessa, joten se on kätevä paikka ruokailla shoppailun lomassa.
Jos etsit hyvää ruokailupaikkaa, mene pisimmän jonon perälle.
Jos etsit hyvää ruokailupaikkaa, mene pisimmän jonon perälle.

Erikoisravintoloita ja kansainvälistä ruokaa Shinjukussa

  1. Robot Restaurant: Robot Restaurant on yksi Shinjukun kuuluisimmista nähtävyyksistä, joka tarjoaa asiakkailleen ainutlaatuisen illan robottien, musiikin ja valoshow’n parissa. Ravintolassa voi nauttia yksinkertaisia ruoka-annoksia, kuten bento-laatikoita ja sushi-lajitelmia, mutta pääpaino on ehdottomasti show’ssa.
  2. Zauo Shinjuku: Tässä erikoisessa ravintolassa voit itse pyydystää kalasi sisätiloissa sijaitsevasta ”kalalammesta” ennen kuin keittiö valmistaa sen toiveidesi mukaan esimerkiksi sushina, tempurana tai grillattuna. Zauo tarjoaa hauskan ja interaktiivisen ruokailuelämyksen.

Liikenneyhteydet ja kulkeminen Shinjukussa

Shinjuku on erinomaisen hyvien liikenneyhteyksien varrella, ja alueelle pääsee helposti monilla Tokion julkisen liikenteen linjoilla. Shinjuku Station on maailman vilkkain rautatieasema, josta pääset kätevästi niin paikallis- kuin kaukojunilla ja metrolla muihin Tokion kaupunginosiin sekä esimerkiksi Naritan ja Hanedan lentokentille. Alueella liikkuminen onnistuu myös jalkaisin, ja monet nähtävyydet ovat kävelyetäisyydellä toisistaan.

Jos haluat suunnata Shinjukusta Tokion alueelle, kokosimme taulukon helpottamaan oikeiden linjojen löytymistä.

KohdeLinja
Asakusa: Asakusa on tunnettu Kaminarimon-portista ja Senso-ji-temppelistä. Voit vaihtaa JR Yamanote-linjalta JR Chuo-linjalle (itään päin) ja siirtyä Asakusa-linjalle Oshiage-asemalla. Asakusa-linjalla matkaa Asakusa-asemalle.Asakusa Line (AS)
Akihabara: Akihabara on kuuluisa elektroniikkakaupoistaan ja anime-kulttuurista. JR Yamanote-linjalla pääset suoraan Shinjukusta Akihabara-asemalle.Hibiyua Line (H)
Ginza: Ginza on tunnettu ylellisistä ostosmahdollisuuksistaan. Ota Marunouchi-linja Shinjuku-asemalta Ginza-asemalle.Ginza Line (G)
Shibuya: Shibuya on nuorisokulttuurin ja muodin keskus, josta löytyy myös kuuluisa Shibuyan risteys. JR Yamanote-linjalla pääset suoraan Shinjukusta Shibuya-asemalle.Ginza Line (G)
Fukutoshi Line (F)
Hanzomon Line (Z)
Harajuku: Harajuku on tunnettu nuorisokulttuuristaan ja omaperäisestä muodistaan. JR Yamanote-linjalla pääset suoraan Shinjukusta Harajuku-asemalle.JR Yamanote Line
Roppongi: Roppongi on tunnettu yöelämästään ja Roppongi Hills -alueesta. Ota Oedo-linja Shinjuku-asemalta Roppongi-asemalle.Oedo Line (E)
Hibiya Line (H)
Tsukiji: Tsukiji on tunnettu entisestä kalatoriastaan ja nykyisestä Toyosu-kalatorista. Ota Oedo-linja Shinjuku-asemalta Tsukiji-shijo-asemalle.Oedo Line (E)
Ueno: Ueno on tunnettu Ueno-puistostaan, jossa on monia museoita ja eläintarha. JR Yamanote-linjalla pääset suoraan Shinjukusta Ueno-asemalle.JR Yamanote Line
Ginza Line (G)
Hibiya Line (H)
Tarkasta ajantasaiset aikataulut ja muutokset Tokion metron verkkosivulta: https://www.tokyometro.jp/lang_en/station/tokyo/timetable/index.html

Päiväretket ja vierailukohteet Shinjukun ulkopuolella

Shinjukusta käsin voit tehdä monia mielenkiintoisia päiväretkiä. Esimerkiksi Kamakura on historiallinen kaupunki, joka sijaitsee noin tunnin junamatkan päässä Tokiosta. Kamakurassa voit ihailla muun muassa suurta pronssista Buddha-patsasta ja kaunista Hasedera-temppeliä. Toisaalta voit myös vierailla Nikkossa, joka on kuuluisa upeista temppeleistään ja maailmanperintökohteistaan.

Vinkit ja suositukset ensikertalaiselle

Ensikertalaisen kannattaa varata riittävästi aikaa Shinjukun tutkimiseen, sillä alueella on paljon nähtävää ja koettavaa. Varmista, että tutustut ainakin Shinjuku Gyoen -puistoon, nautit illanvietosta Golden Gai -alueella ja teet ostoksia Isetan Shinjuku -tavaratalossa. Älä unohda myöskään kokeilla paikallisia herkkuja, kuten ramenia ja sushia ja nauttia Tokion ympäristöstä!

Samankaltaiset artikkelit