|

Ikebukuro – Matkailijan opas

Ikebukuro (池袋) on vilkas kaupunginosa Tokiossa, Japanissa. Se on tunnettu sen elävästä ostosmaisemasta, viihdepaikoista ja kulttuurinähtävyyksistä. Ikebukuro on yksi Tokion suurista kaupunkikeskuksista ja se sijaitsee Toshiman alueella. Lisäksi alueella on Ikebukuron asema, joka on yksi maailman vilkkaimmista rautatieasemista. Se toimii suurena yhdyskohtana työmatkalaisille ja asemalla vierailee päivittäin yli kaksi miljoonaa ihmistä.

Ikebukuro on yksi isoimmista kaupunkikeskuksista Tokiossa.
Ikebukuro on yksi isoimmista kaupunkikeskuksista Tokiossa.

Ikebukuro

Ikebukuro sanan kanji eli 池 ike japanin kielessä viittaa kosteikkoon tai lampeen. Kosteikkoalue viittaa kaupungin menneisyyteen, jolloin alueella oli paljon kosteikkoa, josta kerääntyi alueelle lampia sekä järviä. Sanan lopputavu bukuro muodostuu, kun kanji 袋 fukuro (bag eli laukku) yhdistyy japanilaisen kieliopin säännön mukaisesti. Buku buku viittaa veden kuplivaan ääneen. Sana fukuro tarkoittaa myös veden ympäröimää aluetta.

Ikebukuron alueella on oma maskotti ikefukuro, joka tarkoittaa pöllöä. Ikefukuro eli kivinen pöllöpatsas pystytettiin Ikebukuroon vuonna 1987 ja se sai alkunsa siitä, että Ikebukuron rautatieasemalle haluttiin ihmisille tunnistettava kohtaamispaikka. Pöllö sana muodostuu sanaleikittelyn myötä bukuro sanan osasta. Pöllöjä voit siis nähdä ympäri Ikebukuroa ja voit myös mennä kahvittelemaan pöllö kahvilaan, jossa voit ihailla oikeita pöllöjä.

Tokiossa asuvat paikalliset ovat maininneet Ikebukuron olevan yksi kolmanneksi suosituin alue asua. Se on keskus, jonne esimerkiksi Otaku kulttuurista kiinnostuneet henkilöt, Japanilaiset bisnesmiehet sekä turistit kerääntyvät yhteen kohteeseen. Otaku kulttuuri merkitsee yhtä Japanin pop kulttuurin alatyyliä, joka on keskittynyt esimerkiksi japanilaiseen animeen, mangaan, videopeleihin tai idoleihin.

Ikebukuron rautatieasema

Ikebukuro sijaitsee Toshimassa ja on saavutettavissa esimerkiksi metrolla mentäessä Yamanote loop linjalla eli luupin tai silmukan muotoisella metroreitillä mentäessä luoteeseen. Se sijaitsee muutaman metroaseman päässä Shinjukusta. Ikebukuroon pääset myös muilla metrolinjoilla, kuten Tobu Tojo linjalla, Seibu-Ikebukuro linjalla sekä Tokyon metron Marunouchi, yurakucho sekä Fukutoshin linjoilla. Tokyo Stationilta eli Tokion suurimmalta rautatieasemalta Ikebukuroon on noin 20 minuutin metromatka.

Ikebukuron rautatieasema on yksi maailman vilkkaimmista asemista. Ikebukuron rautatieasemalla kulkee päivittäin 2,62 miljoonaa matkustajaa. Se on maailmassa yksi kolmanneksi suurin rautatieasema. Asemalta löytyy useita linjoja metroille eri kerroksissa sekä junaliikenteen väyliä. Lisäksi asemalla on useita poistumisteitä, joista jokaisen lähettyviltä löytyy nähtävää, kuten esimerkiksi ostoskeskuksia.

Nähtävyydet Ikebukurossa

Ikebukuro tarjoaa monenlaisia nähtävyyksiä turisteille. Sunshine City, suuri kaupallinen kompleksi, tarjoaa akvaarion, planetaarion ja 60. kerroksen näköalatasanteen, josta on upeat näkymät kaupunkiin. Alueella on myös useita museoita, mukaan lukien Tokyo Metropolitan Art Space, jossa järjestetään erilaisia konsertteja ja teatteriesityksiä. Tutustutaan nyt erilaisiin nähtävyyksiin Ikebukuron alueella.

Ikebukuron alueella on runsaasti nähtävää ja se on tähän ideaalinen kohde. Yksi hyvä syy tähän on Ikebukuron hyvät kulkuyhteydet. Alueelta löytyy myös nykyaikaisille nähtävyyksille vastapainoa, kuten temppeleitä ja pyhäkköjä. Tutustutaan nyt muutamiin Ikebukuron alueelta löytyviin nähtävyyksiin.

Sunshine City

Sunshine City avattiin ensimmäisen kerran yleisölle vuonna 1978. Sitä pidetään Ikebukuron symbolina. Sunshine City on ensimmäinen kaupunki Tokiossa, jonka sisään on rakennettu toinen kaupunki. Sunshine City:n keskiössä on 240 metriä korkea Sunshine 60 pilvenpiirtäjä. Rakennelmaan kuuluu aiemmin mainitun korkean näkötasanteen lisäksi kauppoja, ravintoloita, akvaario, planetaario, museo, sisähuvipuistoja, työtiloja sekä Prince Hotel.

Sunshine 60 Observatory

Sunshine 60 Observatory on observatorio, joka sijaitsee Sunshine City rakennuksen kerroksessa 60. Observatorio ei kuitenkaan ole ihan perinteinen, koska tuolla on mahdollisuus esimerkiksi istua nurmikolla piknikillä istutusten keskellä ulkosäästä huolimatta. Tämä on siis erinomainen paikka ottaa tauko kaupungin vilinästä ja paikka on myös lapsiystävällinen.

Sunshine Aquarium

Sunshine aquarium eli akvaario sijaitsee Sunshine City kompleksin kattoterassilla. Akvaarioon kuuluu noin 70 allasta ja mereneläviä tuolta löytyy noin 550. Näyttelyyn kuuluu esimerkiksi pingviinejä sekä meduusoja. Lisäksi yksi vaikuttavista nähtävistä akvaariossa on Sunshine Lagoon, joka on suuri allas, joka muistuttaa meren matalan veden koralliriuttaa.

Planetarium Manten

Sushine Aquariumin läheisyydestä löydät planetariumin. Täältä löydät mielenkiintoista teknologiaa, esimerkiksi tuolla on nähtävillä realistinen yötaivas, joka on luotu käyttäen projektoreita. Nähtävissä on yli 360,000 tähteä. Tätä planetariumia hallinnoi Konica Minolta Planetarium, jolla on kaksi muutakin planetariumia Tokiossa.

Namjatown

Namjatown on perheystävällinen sisällä oleva huvipuisto, joka sijaitsee Sunshine Cityssä. Huvipuisto on jaettu neljään erilaiseen alueeseen. Ensimmäinen alue on tarkoitettu kissoille, jossa asustaa noin 30 pörröistä kissaa, joiden kanssa voit viettää aikaa ja vuorovaikuttaa. Toisena Namjatownista löytyy ruoka-alue, joka on pääasiassa tarkoitettu gyoza herkuille sekä jälkiruoille. Komanneksi huvipuistosta löytyy kauhualue, johon kuuluu esimerkiksi zombie alue sekä japanilainen haamu Mononoken pelottelua. Tämäkin alue on kuitenkin lapsillekkin sopiva. Viimeisenä isompana alueena huvipuistosta löytyy fantasia teemalla oleva alue.

Tokyo Metropolitan Art Space: Kulttuurin Keskus

Tokyo Metropolitan Art Space on kulttuurikeskus, jossa on nähtävillä taidetta, teatteria, musiikkia, oopperaa sekä konsertteja. Se avasi ovensa vierailleen vuonna 1990. Rakennelmaan kuuluu myös teatteri, jossa on Japanin yksi suurimmista piippu-uruista. Tila on suunniteltu klassiselle musiikille ja antaa vaikuttavan elämyksen vierailijoilleen.

Ostosmahdollisuudet Ikebukurossa

Ikebukurossa on useita ostosmahdollisuuksia aivan jo Ikebukuron rautatieaseman vieressä. Alueelta löytyy suuria tavarataloja, mutta myös animesta ja mangas pitäville henkilöille, täältä löytyy useita ostosmahdollisuuksia. Tutustutaan nyt pariin Ikebukuron suurimpaan ostoskeskukseen.

Tobu niminen tavaratalo on yksi Tokion suurimmista. Tämä kyseinen ostoskeskus sijaitsee Ikebukuron aseman lähettyvillä ja on helpoiten löydettävissä poistuessa Ikebukukuron asemalta poistuessa läntisestä poistumistiestä. Tobu omistaa tai operoi Japanissa myös useita rautatielinjoja, kuten Tobu Tojo nimistä linjaa, jonka päätepysäkki on Ikebukuron asema.

Seibu on toinen suuri tavaratalo Tokiossa, joka on myös yksi Tokion suurimmista. Tänne löydät Ikebukuron asemalta poistuessa itäiseltä poistumistieltä. Ostoskeskus sijaitsee aseman poistumistien päällä. Seibu myös operoi metrolinjaa, esimerkiksi Seibu Ikebukuro nimistä rautatielinjaa.

Anime- ja Manga-kulttuuri Ikebukurossa

Ikebukuro nähdään yhtenä Akihabaran kilpailijana, koska alueelle on tullut paljon animeen -ja manga-kulttuuriin keskittynyttä kohdetta. Ikebukurosta löytyy esimerkiksi Otome Road, joka on keskittynyt tytöille suunnattuihin sarjakuviin ja videopeleihin. Lisäksi alueelta löytyy Pokémon Center MEGA TOKYO, Pikachu Sweets ja Evangelion sarjan liike. Myös yksi Ikebukuron lippulaivoista, on siellä sijaitseva Animate Ikebukuro Honten, josta löytyy animea, mangaa ja videopelejä. Se on yksi maailman isoimmista anime kaupoista.

Ruokailu Ikebukurossa

Ikebukuro herää henkiin lounasaikana, jolloin opiskelijat sekä työssä käyvät ihmiset saapuvat Ikebukuron kaduille etsimään ruokaa. Lisäksi myös edellä mainituista ostoskeskuksista sekä erimekiksi Sunshine Citystä löytyy hyviä ruokailuvaihtoehtoja.

Yksi tyypillisistä tai suosituimmista ravintoloista Ikebukurossa on sen paikallinen ramen ravintola. Ikebukuron alueella on paljon ravintoloita, mutta suositeltavaa täällä on esimerkiksi syödä mereneläviä, Okonomiyakia eli japanilaista pannukakkua, Yakinikua eli japanilaista grillilihaa sekä currya. Lisäksi alueelta löytyy paljon muutakin syötävää, kuten esimerkiksi ulkomaalaisiin ruokiin erikoistuneita ruokapaikkoja. Seuraavaksi käydään lävitse joitain ravintolasuosituksia, jotka sijaitsevat Ikebukurossa.

Ikebukuron ravintolat ja kahvilat

Ravintola nimeltä Teppanyaki Sakura on ravintola, joka esimerkiksi vuonna 2018 sai kunniamaininnan sen erinomaisesta ruoasta ja lisäksi ravintolan annokset ovat edullisia. Ravintolan ruokalistat löydät Yakinikua eli japanilaista grillilihaa. Lisäksi ravintolasta on mahdollista saada nähtäväksi menu englanniksi sekä henkilökunta ravintolassa puhuu myös englantia.

Asanoya Main Branch on ravintola, joka tarjoilee perinteistä Japanilaista ruokaa sekä soba nuudeleita. Ravintolan menusta on löydettävissä tuotteita, joita on saatavilla vain sesonkiaikoina. Lisäksi voit nauttia täällä esimerkiksi sashimia hyvän Japanilaisen saken kanssa. Ravintolan hinnat ovat kuitenkin kohtuulliset ja tämä kyseinen ravintola sijaitsee vain minuutin kävelyn päässä Ikebukuron metroasemalta.

Ikebukurossa on myös iltaisin vilkas yöelämä ja alueelta löytyy useita baareja sekä pubeja. Yksi suositeltava kohde Ikebukurossa illalle on Beer Saurus niminen baari, joka tarjoilee käsityöpanimotuotteita paikassa, joka on sisustettu dinosaurus teemalla.

Majoittuminen Ikebukurossa

Ikebukuro tarjoaa laajan valikoiman majoitusvaihtoehtoja, mukaan lukien hotellit, hostellit ja ryokanit (perinteiset japanilaiset majatalot). Alueella on sekä kansainvälisiä hotelliketjuja että paikallisia majataloja, jotka tarjoavat ainutlaatuisen kokemuksen Japanin kulttuurista. Ikebukuron alueelta löytyy myös kolme erilaista APA-hotellia. Tästä hotelliketjusta löydät kaksi eri artikkelia Nihonbashin alueelta. Esimerkiksi APA Hotel Ikebukuro-Eki-Kitaguchi on aivan Ikebukuron rautatieaseman läheisyydessä. Hinta huoneelle vaihtelee, mutta sopivan 1-2 hengen huoneen voi saada jopa alle 50 euron hintaan.Tutki viimeisimmät hotelliehdotukset sivuiltamme.

Yhteenveto

Ikebukuro on yksi Tokion dynaamisista ja maanläheisimmistä naapurustoista. Sieltä löytyy muotia, hyviä ravintoloita sekä useita ajanvietekeskuksia. Lisäksi se toimii kotina taiteelle sekä kulttuurille, perinteiselle, että nykyaikaiselle. Lisäksi tästä vilkkaasta kaupungista löytyy elektroniikkakauppoja, izakayoja eli perinteisiä japanilaisia baareja sekä suuria viihdekeskuksia.

Ikebukuro on tunnettu laajasta ostos- ja viihdemahdollisuuksistaan. Näistä esimerkkeinä ovat Sunshine 60 näköalatasanne, Sunshine akvaario, Animate niminen anime- ja manga kauppa, Pokemon Center MEGA TOKYO, museoita, ruokailumahdollisuuksia ja paljon muuta.


Ikebukuro on lempinimeltään Ike-Fukuro. Fukuro tarkoittaa suomennettuna pöllöä. Ikebukurossa onkin nähtävillä useita veistoksia sekä muuta taidetta pöllöistä.

Ikebukurossa asuu arviolta noin 300,000 ihmistä.

Japaniksi kanji Ikebukuero (池袋) tarkoittaa vapaasti käännettynä lampien keskittymää. Ikebukuron aseman sisäänkäynnin läheisyydessä on pieni muistolaatta, jossa kerrotaan aikoinaan Ikebukurossa olleen paljon vesistöjä, josta nimi Ikebukuro on alkujaan.

Samankaltaiset artikkelit