Rauhallinen puisto Japanin ytimessä, joka on ensimmäinen länsimaalaista suunnittelua käyttänyt puutarha vuodelta 1903.
|

Hibiyan puisto – Historiallinen puisto keskellä Tokiota

Hibiyan puisto eli Hibiya Park on merkittävä viheralue Tokion sydämessä, joka on yksi Japanin ensimmäisistä länsimaisen suunnittelun mukaisista puistoista. Se sijaitsee Kasumigasekin aseman läheisyydessä ja tarjoaa virkistysmahdollisuuksia kaupungin asukkaille ja matkailijoille. Puiston historia ulottuu Edo-kaudelle, jolloin alue oli osa Tokugawan shogunaatin hallitseman Japanin hallinnollista keskusta. Sen nykymuoto muodostui Meiji-kaudella 1900-luvun alussa, jolloin käyttöön otettiin länsimaisia vaikutteita saanut puistosuunnittelu.

Puistossa on laaja valikoima vapaa-ajan toimintoja, kuten tennis-kentät, suuret suihkulähteet, sekä useita puutarhoja. Hibiyan puisto ei ole ainoastaan virkistyskeidas, vaan myös paikka, jossa järjestetään monenlaisia festivaaleja ja kulttuuritapahtumia ympäri vuoden. Puistosta löytyy myös ulkona järjestettävä konserttisali ja useita merkittäviä patsaita ja muistomerkkejä. Luonnon kauneus vaihtelee vuodenaikojen mukaan, tarjoten syksyisen maiseman ja kauden kukat nähtäväksi.

Kuva Hibiyan puistosta eli Hibiya Parkista.

Hibiyan puiston historia

Hibiyan puisto sijaitsee Tokiossa ja sen historia ulottuu aina Edo-kauteen asti. Tuolloin alue oli merenalainen ja osa Tokionlahden rannikkoa. Edo-kaudella (1603–1868) aluetta käytettiin Tokugawa-shogunaatin sotilaiden harjoituskenttänä. Sen jälkeen kun shogunaatti kaatui, alue muutettiin julkiseksi puistoksi, Japanin ensimmäiseksi länsimaisittain suunnitelluksi puistoksi.

Vuonna 1905 puistossa tapahtui Hibiyan mellakat (Hibiya-riots), jotka olivat protesti Venäjän kanssa solmittua rauhansopimusta vastaan. Mellakat olivat merkittävä poliittinen tapahtuma ja ne vaikuttivat siihen, miten julkinen tila ymmärrettiin Japanissa. 1923 oli suuri Kanton maanjäristys, joka tuhosi osan puistosta. Järistyksen jälkeen puisto rakennettiin uudelleen.

Puisto on käynyt läpi monia muutoksia vuosien saatossa, pysyen kuitenkin merkittävänä viheralueena ja kulttuurisena kohtauspaikkana Tokion keskustassa. Vuodesta toiseen sen historialliset merkitykset ja luonnon kauneus jatkavat vaikutustaan vierailijoiden kokemukseen.

Edo-kauden perintö

Hibiyan puisto on vahvasti kytköksissä Edo-kauden historiaan. Ennen puiston rakentamista alue oli osa Tokugawa-shogunaatin linnan puutarhoja. Edo-kautena (1603-1868) tämä alue oli yksinoikeudella shogunaatin ja ylhäisön käytössä, tarjoten vihreää tilaa ja kauneutta keskellä vilkasta kaupunkia.

Puistossa näkyy myös Edo-kauden arkkitehtuurin piirteitä. Puiston suunnittelijat pyrkivät säilyttämään historiallisen perinnön, mikä heijastuu polkujen, lampien ja pensasaidojen muodossa. Keväisin on mahdollista ihailla kirsikankukkia hanami juhlissa ja syksyisin ruskan värit lehdissä ovat nähtävillä.

Edo-kauden kulttuurisen maiseman lisäksi puisto on tärkeä kulttuuriperintökohteena ja suosittu paikka niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa. Täällä voi havaita Edo-kauden rauhallisuuden kaupungin sykkeessä.

Puiston rakenne ja maisema

Kävellessäsi puistossa huomaat useita erilaisia puutarhoja, jotka rikastuttavat maisemaa. Puistossa on kukoistava ruusupuutarha, jossa voit ihailla monenlaisia ruusulajikkeita, erityisesti keväällä ja kesällä.

Eri puolilla puistoa levittäytyy laaja valikoima puita ja kasveja. Voit nähdä sekä japanilaisille puutarhoille tyypillisiä että länsimaisia puita, jotka ovat harmoniassa toistensa kanssa.

Puiston keskeinen vetonaula on suuri suihkulähde, joka on sijoitettu taitavasti sen maisemaan. Vesielementin ympärillä on levollisia alueita, jotka kutsuvat lepäämään ja nauttimaan ympäristön rauhasta.

Käydessäsi Hibiyan puistossa, koet länsimaalaisen puistoarkkitehtuurin viehätyksen samalla kun olet osa Tokion sykkivää kaupunkiympäristöä. Puisto on suunniteltu huolellisesti ja se soveltuu niin rauhalliseen kävelyyn kuin aktiivisiin ulkoiluaktiviteetteihin.

Puutarhat ja puut

Hibiyan puistossa kohtaat monenlaisia puutarhoja ja puita, jotka tarjoavat luonnon rauhaa keskellä Tokion vilkasta kaupunkielämää. Tutustuessasi alueeseen, löydät japanilaiseen tyylin mukaisesti suunnitellun perinteisen puutarhan, joka kutsuu sinut hiljentymään ja ihailemaan tarkkaan harkittua maisemointia.

Pääpuutarhat

Hibiyan puistossa oleva yksi pääpuutarha on nimeltään Shōwa-no-Mori. Tämä metsäinen puutarha-alue esittelee perinteisiä japanilaisia kasveja. Länsipuutarhassa kasvaa monipuolinen valikoima länsimaisia puita ja kukkia.

Puut

Puistossa on nähtävissä Ginkgo biloba puita (maidenhair-puu), jotka syksyllä loistavat keltaisina. Prunus serrulata on japaninkirsikkapuu, joita keväällä käydään ihailemassa puistossa kuuluisien hanami juhlien aikana.

Puistossa kasvaa myös harvinaisempia puulajeja, kuten Metasequoia glyptostroboides (Kiinansypressi). Se on monivuotinen havupuu, jolla on upea punertava syysväri. Toinen on nimeltään Taxodium distichum (Rämemänty), joka on ulkonäöltään erikoinen puu. Sen juuret voivat kasvaa näkyviin maanpinnalle.

Länsimainen suunnittelu

Hibiyan puisto on suunniteltu länsimaisen puutarha-arkkitehtuurin vaikutteiden mukaisesti. Puistossa on esimerkiksi symmetriset käytävät ja englantilaistyyliset nurmikentät. Lisäksi puistossa on suurenmoisia suihkulähteitä ja lampia reunustavat kivetyt polut.

Puiston suunnitteli Seiroku Honda, Japanin ensimmäinen moderni maisema-arkkitehti. Puiston avajaiset olivat vuonna 1903. Hondan koulutus länsimaisessa maisema-arkkitehtuurissa heijastuu puiston suunnittelussa.

Yhdistyvinä elementteinä puistossa näkyy länsimaisen ja japanilaisen tyylin yhdistelmä. Puistossa on japanilaisia puutarhaelementtejä, kuten pieniä siltoja ja perinteisiä kivilyhtyjä. Puiston länsimaista suunnittelua korostetaan usein kun puhuttaessa sen historiallisesta ja kulttuurisesta merkityksestä Tokion kaupunkiympäristössä. Puiston tyylikkyys ja monipuolisuus tekevät siitä suositun paikan niin paikallisille kuin turisteillekin.

Suuret suihkulähteet

Hibiyan puistossa sijaitsevat suihkulähteet ovat rauhallisuuden lähteitä kaupungin sykkeessä. Kävellessäsi puistossa löydät kaksi merkittävää suihkulähdettä.

Ensimmäinen suuri suihkulähde tunnetaan nimellä Fountain of Square, joka sijaitsee keskeisellä paikalla puistossa. Se on rakennettu moderniin tyyliin ja sen vesi virtaa geometrisissa kuvioissa. Suihkulähteen vesi suihkuaa jopa 12 metrin korkeuteen, joista näytöstä voit ihailla päivittäin parin tunnin välein.

Toinen huomionarvoinen suihkulähde on Sea Fountain, joka on tunnettu syvistä, meren kaltaisista äänistä ja välkehtivästä vedestä. Se on rauhoittava kontrasti ympäröivälle kaupunkiympäristölle ja tarjoaa kaunista katseltavaa. Se sijaitsee puiston länsipuolella ja erityistä suihkulähteessä on luonnonkivestä muodostuvat altaat.

Suihkulähteet eivät ainoastaan ole visuaalista taidetta, vaan ne myös edistävät alueen mikroilmastoa ja tarjoavat viilennystä kuumina kesäpäivinä. Lepohetkesi aikana voit nauttia suihkulähteiden tarjoamasta hiljaisesta sateen ropinasta tai voimakkaammasta veden pauhusta, joka täyttää ilman.

Vapaa-ajan toiminnot

Hibiyan puistossa voit viettää vapaa-aikaa monin eri tavoin. Tenniskentät ovat yksi suosituimmista aktiviteeteista puistossa. Voit varata kentän ja nauttia pelistä puiston rauhallisessa ympäristössä.

Kun kaipaat rauhallisempaa vapaa-ajan viettoa, Hibiyan puisto tarjoaa miellyttävät puitteet kävelyretkelle. Lukuisat polut ja viheralueet kutsuvat sinut rentouttavalle kävelylle ja tarjoavat mahdollisuuden päästä lähelle luontoa kaupungin sydämessä.

Festivaalien aikaan puiston ilmapiiri muuttuu täysin. Erilaiset festivaalit tuovat Hibiyan puistoon musiikkia, taidetta ja kulttuuria. Voit nauttia ulkoilmakonserteista tai osallistua kulttuuritapahtumiin, jotka heijastavat Japanin monimuotoista perinnettä.

Erityisesti joulumarkkinat ovat suosittu vierailukohde joulun aikaan. Siellä myydään paikallisia herkkuja, käsitöitä ja muita joulutuotteita. Markkinat ovat siis oiva paikka hankkia lahjoja tai vain nauttia juhlakauden hengestä.

Tenniskentät

Hibiyan puistossa sijaitsevat tenniskentät tarjoavat mahdollisuuden nauttia ulkoilmasta ja liikunnasta Tokion sydämessä. Näillä hyvin ylläpidetyillä kentillä on mahdollista pelata sekä yksin- että nelinpeliä.

Varausjärjestelmä tenniksen peluuta varten on netissä, joten voit tehdä varaus etukäteen verkossa tai puhelimitse. Mahdollista on varata kenttä tietylle päivälle ja tunnille. Kenttämaksut määritellään pelaamasi ajan ja kentän tyypin mukaan.

PäiväAikaHinta / jeniä
ArkipäivätAamu / Ilta1500 / 2000
ViikonloputAamu / Ilta2000 / 2500
Tenniskenttien hinnasto.

Kentät ovat avoinna ympäri vuoden, sääolosuhteiden salliessa. Kentät ovat avoinna päivittäin klo 8:00 – 21:00 välillä. Kentät on pidetty hyvässä kunnossa säännöllisen huollon ansiosta. Verkot ja rajamerkinnät ovat selkeät, ja hyvin huolletut.

Kenttävuokraan sisältyy pukuhuoneiden ja suihkujen käyttöoikeus. Sinun kannattaa tarkistaa kenttien saatavuus ja varaus tilanne etukäteen välttääksesi ruuhkat ajat ja varmistaaksesi paikkasi. Hibiyan puiston tenniskentät tarjoavat loistavat puitteet niin satunnaisille harrastajille kuin intohimoisille pelaajillekin. Pelaajat tuovat omat mailat ja pallot mukanaan peliä varten.

Virkistysmahdollisuudet

Hibiya Parkissa voit nauttia useista virkistysmahdollisuuksista kaupungin keskustan vihreyden keskellä. Tässä on muutamia aktiviteetteja, joita voit kokeilla:

 • Ulkoliikunta: Puistossa on useita polkuja juoksemista ja kävelyä varten. Sinulla on mahdollisuus harrastaa liikuntaa raikkaassa ilmassa.
 • Konsertit ja esitykset: Puistossa sijaitsee ulkoilmalava, jossa järjestetään säännöllisesti esityksiä ja konsertteja. Tarkista tapahtumakalenteri ja nauti livemusiikista kesäillassa.
 • Puutarhat: Tutustu alueen kukoistaviin puutarhoihisi ja bongaa erilaisia kasvilajeja. Ihaile vuodenaikojen mukaisesti vaihtuvia maisemia.
 • Veden äärellä rentoutuminen: Parkin lampi on täydellinen paikka hetken lepäämiseen. Voit vuokrata veneen tai istua rannalla nauttimassa vesielementin läheisyydestä.
 • Lapset: Lapsille on asetettu leikkikenttiä sekä muita aktiviteetteja, jotka tukevat kehitystä ja viihdettä.
 • Ruokailu: Kahvilat ja ravintolat tarjoavat erilaisia vaihtoehtoja niin piknikille kuin istuvaan lounaaseen.

Juhlat ja festivaalit

Hibiya Parkissa sinä kohtaat monipuolisen juhlien ja festivaalien kirjon vuoden ympäri. Seuraavassa on lueteltu tärkeimpiä tapahtumia.

Hibiya Oktoberfest on Saksalainen olutfestivaali, joka järjestetään keväällä. Nauti oluita ja perinteistä saksalaista ruokaa. Hibiya Matsumarket on kukkamarkkinat, jotka pidetään alkukesästä. Löydät täältä laajan valikoiman kukkia ja kasveja. Tokyo Midtown Hibiya Christmas Market ovat joulumarkkinat, joissa myydään koristeita, lahjoja ja lämmintä glögiä. Lisäksi alueella järjestetään kukkaviikot, keväfestivaalit, Hibiya Bon odori tanssifestivaalit sekä Tokyo International Film Festival eli kansainväliset elokuvafestivaalit.

Kukin festivaali tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen ja sinun on mahdollista löytää jotain mielenkiintoista vuoden jokaisena aikana. Muistathan tarkistaa tapahtumien ajankohdat etukäteen, sillä ne voivat vaihdella vuosittain.

Luonto ja vuodenajat

Hibiyan puisto sijaitsee Tokion sydämessä, ja se tarjoaa vehreän pakopaikan kaupungin vilinästä. Puiston luonto muuttuu kukoistavaksi näkymäksi, joka heijastaa selkeästi Japanin neljä vuodenaikaa.

Kevät: Keväällä puisto herää eloon, ja voit nähdä atsaleoja ja muita kauden kukkia puhkeavan kukkaan. Kirsikkapuiden kukinta tuo mukanaan festivaalitunnelman ja vihreä alkaa peittää ympäristön.

Kesä: Kesän aikana puisto on täynnä vihreää. Puiston lampi, jossa uiskentelee koi kaloja, loistaa auringonpaisteessa. Kesäkukat lisäävät väriä ympäristöön.

Syksy: Syksyllä puiston väripaletti muuttuu, kun lehdet vaihtavat väriään vihreästä syviin punaisen ja keltaisen sävyihin. Tämä on ihanteellinen aika nauttia puiston kauneudesta ja raikkaasta ilmasta.

Talvi: Talvella moni kasvi lepää, mutta voit silti löytää vihreän sävyjä havupuiden ja ikivihreiden kasvien keskeltä. Lampi rauhoittuu ja tarjoaa hiljaisen hetken talvisessa maisemassa.

Syksyinen maisema

Hibiyan puistossa voit kokea syksyn kauneuden ainutlaatuisella tavalla. Lehdet vaihtavat värinsä, kun puiston polut ja nurmikot saavat uuden sävykkään loiston.

Värikartta syksyllä:

 • Keltainen: Ginkgo biloban lehdet loistavat kirkkaankeltaisina.
 • Punainen: Japanin vaahtera näyttää syvän punaisen kirjon.
 • Ruskea: Tammet tarjoavat tummemman, maanläheisen sävyn maisemaan.

Syksyinen maisema tarjoaa myös loistavan taustan valokuville. Puiston suihkulähteiden ja vesistöjen äärellä heijastuvat puut lisäävät syvyyttä ja rauhaa kokemukseesi.

Vinkkejä puistokävelylle: Pukeudu kerroksittain, sillä syksyn sää voi olla arvaamaton. Ota mukaan kamera tai älypuhelin ikuistamaan maiseman muutoksia.

Hibiyan puisto on avoinna ympäri vuoden, mutta syksyn lehtien värjääntyminen on erityisen suosittua aikaa vierailuille. Syksy tarjoaa upean hetken hiljentyä ja nauttia luonnon tarjoamasta esityksestä.

Syksyinen väriloiste Hibiyan puistossa.

Kauden kukat

Kun kävelet Hibiyan puiston halki, huomaat kauden kukkien runsauden, joka muuttuu luontaisesti Japanin neljän vuodenajan mukaan. Keväällä sakuran eli kirsikankukkien aikaan, puisto täyttyy vaaleanpunaisista ja valkoisista kukista, jotka luovat henkeäsalpaavan näyn. Kesällä erityisesti hydrangeas (hortensiat) ja irikset tulevat esille niiden täyteläisten värien ja eloisan ulkonäön ansiosta.

Syksyllä krysanteemit, jotka ovat yksi Japanin kansalliskukista ja japaninahot tarjoavat värikylläisen kontrastin syksyn ruskalle. Erikoisnäyttelyt ja festivaalit, kuten krysanteemifestivaali korostaa tätä aikaa vuodesta.

Talvella puiston kukkaloisto hiljenee, mutta voit silti ihailla cameliasta ja umea (japaninseittiruusua), jotka kukkivat kylmistä lämpötiloista huolimatta.

Hibiyan puisto tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Japanin vuodenaikojen mukanaan tuomiin luonnon ihmeisiin ja nähdä, kuinka puiston kasvit reagoivat vuodenaikojen vaihteluun. Vuodenajasta riippumatta voit nauttia puiston kauneudesta ja sen tarjoamasta levollisuuden tunteesta.

Läheiset nähtävyydet ja palvelut

Hibiyan puisto on kävelymatkan päässä Kasumigasekin ja Hibiyan rautatieasemista, minkä ansiosta pääset helposti nauttimaan viereisten alueiden tarjoamista palveluista.

 • Kasumigasekin asema
  • Vain lyhyen kävelymatkan päässä
  • Helppo yhteys muihin Tokion osiin
 • Hibiyan asema
  • Useita julkisen liikenteen linjoja
  • Pääsy metrolla muihin kaupunginosiin

Keisarillinen palatsi sijaitsee lyhyen etäisyyden päässä puistosta itään. Voit kävellä historiallisille alueille ja tutustua Japanin keisarillisen perheen viralliseen asuinpaikkaan.

Ginza, joka on tunnettu ostos- ja viihdealue, on myös lähellä. Sieltä löydät laajan valikoiman kauppoja ja tavarataloja, huippuluokan ravintoloita ja kahviloita ja kulttuurielämyksiä, kuten teatterin ja taiteen tarjoamia rikastuttavia kokemuksia

Hibiyan puisto tarjoaa vihreän keitaan keskellä kaupunkia, mutta jos nälkä yllättää, alueella on useita ruokailuvaihtoehtoja puiston sisällä ja sen lähellä. Alueelta ja lähettyviltä löytyy pikaruokapaikkoja ja gourmet-ravintoloita, jotka vastaavat jokaiseen makuun. Lisäksi tarjolla on erikoiskahviloita ja perinteisiä japanilaisia ruokapaikkoja.

Kasumigasekin asema ja muut liikenneyhteydet

Kasumigasekin aseman sijaitessa Hibiyan puiston läheisyydessä, sinulla on sujuva pääsy puistoon Tokion sydämessä. Voit saapua tänne useilla eri linjoilla: Marunouchi, Hibiya ja Chiyoda.

Marunouchi linjan kautta voit matkustaa myös Tokion muihin keskeisiin paikkoihin kuten Tokion– ja Shinjukun asemille.

Hibiyan linjalla pääset helposti Roppongiin ja Tsukijin kalatorille.

Chiyoda linja yhdistää sinut suoraan Omotesandoon ja Meiji-jingumae -alueisiin loistavaan ostoskokemukseen.

Lisäksi voit käyttää monia bussilinjoja, jotka tarjoavat sinulle laaja-alaisen kulun kaikkialle kaupunkiin. Bussipysäkkejä on useita aivan Hibiyan puiston vieressä, mikä helpottaa saapumistasi.

Tokion metrolla ja busseilla kulkemista helpottaa, jos sinulla on matkakortti, kuten Pasmo tai Suica. Voit käyttää halutessasu myös yksittäisiä lippuja. Kortit ovat käteviä, kun haluat siirtyä sujuvasti yhdestä liikennemuodosta toiseen. Lisäksi kortti veloittaa sinulta automaattisesti tarvittavan summan matkaa varten ja pystyt lataamaan lisää rahaa kortille kätevästi metroasemilta.

Keisarillinen hotelli

Hibiyan puiston läheisyydessä sijaitsee historiallinen Imperial Hotel, joka on yksi Tokion tärkeimmistä maamerkeistä. Hotelli on kuuluisa ainutlaatuisesta arkkitehtuuristaan ja pitkästä historiastaan, johon kuuluu useita uudelleenrakentamisia.

Hotelli on tunnettu Wrightin suunnittelemista, Mayasta vaikutteita saaneista yksityiskohdista ja maanjäristyksen kestävästä rakenteestaan. Hotelli avattiin vuonna 1890 ja sen suunniteli Frank Lloyd Wright. Hotelliympäristö on täynnä vihreitä alueita ja tarjoaa rauhallisen hengähdystauon kaupungin sykkeestä.

Puiston käytännön tietoa

Hibiyan puisto tarjoaa monenlaisia mukavuuksia ja palveluita, jotka tekevät vierailustasi nautittavamman. Hibiyan puistossa avoin konserttihalli, jossa järjestetään säännöllisesti ilmaisia musiikkitapahtumia ja esityksiä. Voit tarkistaa tapahtumakalenterin etukäteen ja nauttia monen tyyppisestä musiikista ulkoilmassa.

Historiallinen ravintola Matsumotoro tarjoaa perinteistä japanilaista ruokaa sekä kauniit näkymät puistoon. Suosittelemme tekemään varauksen etukäteen, erityisesti viikonloppuisin.

Sisäänpääsy ja aukioloajat

Hibiyan puisto sijaitsee Tokion sydämessä ja tarjoaa vehreän pakopaikan kaupungin vilinästä. Puiston sisäänpääsy on maksuton, ja se on avoinna yleisölle päivittäin.

Aukioloajat vaihtelevat vuodenaikojen mukaan:

 • Kevät/Kesä (maaliskuu – lokakuu): 5:00 – 00:00
 • Syksy/Talvi (marraskuu – helmikuu): 5:00 – 22:00

Nuotiopaikat ja grillikioskit:

 • Varattavissa: 9:00 – 17:00

Huomio: Jotkut puiston palvelut ja tilat, kuten urheilukentät ja tapahtuma-alueet, voivat olla saatavilla vain tietyinä aikoina tai vaatia varauksen.

Älä epäröi kysyä lisätietoja puiston infopisteistä tai vierailun yhteydessä saatavista opaskartoista. Puisto on esteetön, joten se soveltuu mainiosti kaikenikäisille ja -kykyisille vierailijoille.

Pysäköinti ja saavutettavuus

Metro on kätevin tapa saapua puistoon, ja voit käyttää useita linjoja. Juna-asemat ovat vain lyhyen kävelymatkan päässä, mikä tekee puistoon saapumisesta vaivatonta.

Puiston autopaikat ovat rajoitettuja, joten julkisen liikenteen suosiminen on suositeltavaa. Mikäli saavut omalla autolla, läheisen alueen pysäköintimahdollisuudet ovat seuraavat: Tokyo International Forumin pysäköintialue : Kävelyetäisyys puistoon noin 800 metriä ja Uchisaiwaicho pysäköintialue : Sijaitsee noin 600 metrin päässä puistosta.

Esteettömyys on huomioitu, ja puistossa on helppokulkuisia reittejä liikuntarajoitteisille. Merkityt kulkureitit ja tasaiset polut mahdollistavat esteettömän liikkumisen puistoalueella.

Huomaathan, että Hibiyan puisto on erittäin suosittu kohde, erityisesti viikonloppuisin ja tapahtumien aikaan. Suunnittele saapumisesi hyvissä ajoin, ja varaudu mahdollisiin ruuhkiin julkisessa liikenteessä tai pysäköintitiloissa.

Kulttuuri ja tapahtumapaikat

Hibiyan puistossa sijaitsee ulkona oleva konserttisali, joka on suosittu erilaisten musiikkitapahtumien järjestämiseen. Tämä ainutlaatuinen tila mahdollistaa nauttia elävästä musiikista taivasallassa, jota ympäröivät puiston vihreät alueet. Konserttisalin akustiikka on suunniteltu varta vasten ulkoilmatapahtumia varten, tarjoten sinulle korkealuokkaisen kuuntelukokemuksen.

Puistossa on myös useita patsaita, jotka kertovat oman tarinansa Japanin historiasta ja kulttuurista. Voit kierrellä ja tutkia näitä taideteoksia, jotka tarjoavat ainutlaatuisen yhdistelmän taiteen, historian ja luonnon. Patsaat ovat usein paikkoja, joissa voit pysähtyä ja ottaa hetken itsellesi kaupungin sykkeessä.

Puiston kulttuuritarjonta ei rajoitu musiikkiin ja taiteeseen, vaan siellä järjestetään myös erilaisia tapahtumia ympäri vuoden. Näihin kuuluvat:

 • Festivaalit: Perinteiset juhlat, kuten kirsikankukka-festivaali.
 • Markkinat: Erikoismarkkinat, joissa myydään paikallista ruokaa ja käsityötavaroita.
 • Näyttelyt: Taide- ja valokuvanäyttelyt, jotka tuovat esiin japanilaista estetiikkaa.

Kulttuurin ja tapahtumapaikkojen monipuolisuus Hibiyan puistossa tarjoaa sinulle mahdollisuuden kokea japanilaisen kulttuurin monimuotoisuuden keskellä Tokion metropolia.

Patsaat ja muistomerkit

Hibiyan puistossa sijaitsevat patsaat ja muistomerkit kertovat Japanin historiasta ja kulttuurista. Vuonna 1903 valmistunut puisto on tunnettu useista merkittävistä muistomerkeistä, jotka muovaavat sen kulttuurista maisemaa.

Okuma Shigenobun muistomerkki: Tämä muistomerkki on omistettu yliopiston perustajalle ja entiselle pääministerille. Se on kuuluisa kohtaaminen historiallisten hahmojen ja nykypäivän vierailijoiden välillä.

Taiso Josiah Conderin patsas: Conder suunnitteli monia Tokion merkittäviä rakennuksia. Hänen vaikutuksensa Japanin arkkitehtuuriin on ilmeinen ympäri maata.

Japanilaisten sotilaiden muistomerkki: Omistettu Tokion taistelussa kuolleille sotilaille.

Ympäröivä alue

Hibiyan puisto tarjoaa ainutlaatuisen luonnonkeitaan keskellä kaupungin vilinää. Alueella on useita merkittäviä maamerkkejä ja palveluita, jotka osoittavat, miksi puisto on keskeinen osa Tokion kaupunkielämää.

Vaikka puisto toimii kiireisen keskustan vastapainona, se sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä Tokion tunnetuimmista liikealueista, kuten Marunouchista. Hibiyan puisto on sekä kaupunkilaisille että matkailijoille tärkeä paikka, jossa voi hetkeksi hengähtää ja nauttia rauhasta suuren kaupungin keskellä.

Tokyo Midtown Hibiya

Tokyo Midtown Hibiya on monipuolinen kaupunkikehityshanke Hibiyan alueella Tokiossa. Se kattaa toimistotiloja, asuntoja, kauppoja ja ravintoloita. Rakennus koostuu 35 kerroksesta, jossa on monen yrityksen innovatiivisia toimistotiloja. Lisäksi siellä on lukuisia muoti- ja lifestyle-myymälöitä, ravintoloita, gallerioita ja näyttelytiloja.

Yurakuchon kirjasto

Yurakuchon kirjasto on ainutlaatuinen osa Hibiyan puistoa Tokiossa. Tämä puistokirjasto tarjoaa sinulle mahdollisuuden nauttia kirjoista ja lehdistä taivaan alla. Sijaintinsa puolesta kirjasto on helposti saavutettavissa ja sopii sekä paikallisille että vierailijoille. Kirjastosta pystyy myös lainaamaan kirjoja ja lehtiä, sekä kirjasto tarjoaa Ilmaisen WiFi-yhteyden.

PäiväAukioloaika
MaanantaiSuljettu
Tiistai10:00–18:00
Keskiviikko10:00–18:00
Torstai10:00–18:00
Perjantai10:00–18:00
Lauantai10:00–18:00
Sunnuntai10:00–18:00
Yurakuchon kirjaston aukioloajat.

Ympäristön vaikutukset ja kehitys

Hibiyan puiston kehittymisen ymmärtämiseksi on tärkeää huomioida, kuinka ympäristön elementit ovat muovanneet sen nykyistä muotoa. Puistoa ympäröivä vallihauta on peräisin toisesta maailmansodasta saakka, mikä on muokannut sen maisemallista identiteettiä, sekä lisännyt esteettistä ja historiallista arvoa. Jos suunnittelet matkaasi Kiotoon, kaupungissa sijaitsee Maruyaman puisto, joka on suosittelemisen arvoinen kohde!

Alueen aikaisempi käyttö sotilaiden harjoitusalueena ja myöhemmin julkisena puistona heijastaa, kuinka ympäristö on vaikuttanut alueen kehitykseen. Vallihauta ei ainoastaan tuo historiallista syvyyttä, vaan toimii myös elinympäristönä monille lajeille.

Kasvillisuuden kehitys puistossa on seurausta tietoisesta suunnittelusta. Puiston suunnittelussa on painotettu luonnon monimuotoisuuden lisäämistä, mikä näkyy puiston nykyisenä vehreytenä ja vierailevien lajien moninaisuutena. Kasvillisuuden suunnittelulla on ollut suora vaikutus puiston viihtyvyyteen ja ekosysteemiin.

Pysyvät kulkuväylät ja harkitut rakenteet palvelevat puiston käyttäjiä ja tukevat alueen yleistä kestävyyttä. Lisäksi palveluiden kehitys on vastannut kävijöiden tarpeisiin, mikä osoittaa adaptiivista suunnittelua ja ympäristön vaikutusten huomioonottamista.

Usein Kysytyt Kysymykset

Hibiyan puiston syksyn lehtien väriloisto on yleensä parhaimmillaan marraskuun puolivälistä joulukuun alkuun. Tänä aikana puiston vaahterat hehkuvat punaisen ja keltaisen eri sävyissä.

Ei, Hibiyan puiston sisäänpääsy on täysin ilmainen. Puisto on avoinna yleisölle joka päivä ja sinne on vapaa pääsy vuoden jokaisena päivänä.

Valokuvien ottaminen Hibiyan puistossa on sallittua, mutta huomioithan muut henkilöt ja heidän yksityisyyden suojan. Puistossa on noudatettava paikallisia sääntöjä ja ohjeita, ja erityistilaisuuksissa saattaa olla rajoituksia.

Talvella Hibiyan puisto muuttuu rauhalliseksi pakopaikaksi vilkkaan kaupungin keskellä ja siellä järjestetään toisinaan talvitapahtumia kuten valofestivaali. Tapahtumien aikataulu ja ajankohta vaihtelevat vuosittain.

Hibiyan puistossa on lapsille suunnattuja leikkialueita, kuten hiekkalaatikkoja ja kiipeilytelineitä. Leikkialueet ovat turvallisia ja ne on suunniteltu eri-ikäisille lapsille.

Hibiyan puistossa pidetään vuosittain useita erityistapahtumia, kuten kukka- ja musiikkifestivaaleja. Oktoberfest järjestetään yleensä lokakuussa, mutta tarkka aikataulu kannattaa tarkistaa puiston tai tapahtuman omilta verkkosivuilta.

Samankaltaiset artikkelit