Lennot Kiotoon – Edulliset matkat Japanin kulttuuripääkaupunkiin

Nappaa lennot Kiotoon ja koe Japanin kulttuurin helmi. Kioton kaupunki tunnetaan ainutlaatuisesta arkkitehtuuristaan, historiallisista temppeleistä ja maailmankuuluista kirsikankukistaan. Tässä artikkelissa tutustutaan lentojen eri vaihtoehtoihin sekä matkustamiseen liittyviin käytännön asioihin, jotta matka Kiotoseen sujuisi mukavasti ja vaivattomasti.

Kioton lentomatkustaminen tarjoaa erinomaisen tilaisuuden tutustua niihin Japanin eri alueisiin, joihin lentoyhteydet ovat parhaimmillaan. On olemassa monenlaisia lentoja alueiden välillä, ja usein ne tarjoavat näköalattomia hintoja sekä edullisia paketteja, jotta matkustajat voivat löytää parhaan yhdistelmän hintaa laadukasta majoitusta ja paikalliskokemuksia varten.

Erilaisten lentoyhtiöiden tarjonnan runsaus tekee lennot Kiotoon houkuttelevaksi, riippumatta siitä, matkustetaanko suoraan vai välilaskujen kautta. Tärkeää on löytää itselle parhaiten sopiva lentoyhtiö ja reitti, jotta matka Kiotoon tulee unohtumattomaksi kokemukseksi.

Jos Kioton sijaan suunnittelmissasi on matka Tokioon tai matka Osakaan lue lisää näistä kohteista blogistamme!

Kioton kaupunki tunnetaan ainutlaatuisesta arkkitehtuuristaan ja temppeleistään.
Kioton kaupunki tunnetaan ainutlaatuisesta arkkitehtuuristaan ja temppeleistään.

Lennot Kiotoon

Kun suunnittelet matkustamista Kiotoon huomaat nopeasti, että Suoria lentoja Kiotoon ei näytä olevan Kiotoon matkustaessa käytetään nimittäin samaa Kansain (KIX) lentokenttää jolla lennetään myös Osakaan. Matkaa lentokentältä Kiotoon on noin 100km.

Parhaat lentoyhtiöt

Lennot Kiotoon sujuvat hyvin valitsemalla oikean lentoyhtiön. Finnair on selvästi halvin kilpailijoihin verrattuna ja suoria lentoja Helsingistä ei ole muiden, kuin Finnairin operoimina.

Finnairin lisäksi 26.6.2023 British Airways tarjoaa lennon yli 1200euroa kalliimpana, kuin Finnairin tarjoama lento. Lennon kuitenkin operoi Finnair, joten tässä todennäköisesti British Airways on lisännyt omat kulunsa päälle. Tarkista oman loma-aikasi lentojen hinnat ebookers.fi:stä.

Mistä löytää halvat lennot Kiotoon?

Jos etsit halpoja lentoja Kiotoon, tässä on joitain vinkkejä, joilla voit säästää rahaa lentolipuissa:

 1. Käytä lentohakusivustoja kuten ebookers.fi vertailemaan eri lentoyhtiöiden hintoja ja löytämään parhaat lentotarjoukset.
 2. Varaa liput hyvissä ajoin, jotta saat parhaat hinnat.
 3. Vältä matkustamista sesongin aikana, sillä lennot voivat olla kalliimpia.

Tutustu näihin vinkkeihin löytääksesi parhaat lentotarjoukset Kiotoon ja nauti upeasta matkasta tähän ainutlaatuiseen japanilaiseen kaupunkiin.

Milloin varata lennot

Suunnitteletko matkaa Lennot Kiotoon? Tässä osiossa käsittelemme parhaan ajan varaamiseen, jotta voit säästää rahaa ja nauttia matkastasi.

Halvin kuukausi matkustaa Lennot Kiotoon on yleensä lokakuu. Tänä aikana lennot voivat olla jopa 20% halvempia kuin muina kuukausina. Toki, suosittuihin aikoihin matkustaminen saattaa maksaa enemmän, mutta ainakin tiedät milloin löydät parhaat diilit.

Kun mietit, milloin on halvin aika varata lennot, kannattaa pitää mielessä parhaat ajat. Hinnat voivat vaihdella päivittäin ja viikoittain, mutta tässä on muutama vinkki avuksi:

 • Kokeile varata lentosi noin 2–3 kuukautta etukäteen.
 • Joustavuus matkustuspäivissä tai kellonajoissa voi auttaa löytämään halvemman vaihtoehdon.
 • Vältä lauantaita ja sunnuntaita, lennot ovat usein niitä kalliimpia viikonloppuisin.

Jos haluat säästää rahaa matkallasi, tarkista erilaisia lentoyhtiöitä ja ota huomioon välilaskut. Joskus välilaskullinen lentoreitti voi olla edullisempi kuin suora lento. Muista myös, että aikaiset aamulennot saattavat olla halvempia kuin myöhäisillan lennot.

Lopuksi, älä unohda ottaa huomioon Suomen ja Kioton välistä aikaeroa suunnitellessasi matkaa. AIkaero on 6-7h.

Matka-aika ja suorat lennot

Lennot Kiotoon voivat vaihdella matka-ajan suhteen riippuen lähtökaupungistasi. Suorat lennot ovat yleensä nopein tapa saapua Kiotoon, mutta Helsingistä lähdettäessä usein kaikista halvimpia.

Suorat lennot: Etsiessäsi lentoja Kiotoon kannattaa kiinnittää huomiota suoriin lentoihin, jotka vievät sinut perille nopeimmin. Suorat lennot ovat usein kysyttyjä ja voivat olla kalliimpia kuin vaihtoehtoiset reitit, mutta niiden avulla voit saapua määränpäähän ilman välilaskuja. Lento Tokioon kestää noin 13h ja lento Osakaan samoin noin 13h.

Lentoaika: Lentoaika riippuu lähtökaupungistasi, mutta keskimäärin voit odottaa matka-ajan olevan noin 12-15 tuntia. Koska kirjoitushetkellä Venäjän ja Ukrainan ilmatila on käyttökiellossa on lentoaika hiukan normaalia pitempi. Pidemmillä reiteillä saattaa olla useampia välilaskuja, joten muista tarkistaa reitin etukäteen välttääksesi yllätyksiä matkan varrella.

 • Varaa ajoissa: On tärkeää tehdä lentovaraukset ajoissa, jotta saat varmasti haluamasi lennon ja hintaluokan. Suosittelemme varaamaan lentosi viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa, jotta voit hyödyntää parhaita tarjouksia.
 • Päivittäin: Lennot Kiotoon operoidaan yleensä päivittäin, mutta tarjonta vaihtelee lentoyhtiöittäin ja vuodenajan mukaan. Tarkista aikataulut suoraan lentoyhtiöltä tai käytä hakukoneita, kuten ebookers.fi:stä löytääksesi sopivan lennon.

Muista, että matka-aika ja suorat lennot saattavat vaihdella myös sesonkien mukaan. Suunnittele siis matkasi huolellisesti ja tee varaukset ajoissa, jotta voit nauttia Kioton kauniista kaupungista parhaalla mahdollisella tavalla.

Kioton lentokenttä

Kioton lentokenttä tunnetaan myös nimellä Kansain lentokenttä (KIX), johon lennot esimerkiksi Suomesta Kiotoon saapuvat. Lentokenttä KIX sijaitsee noin 100 km päässä Kioton keskustasta, mutta sinne on helppo saapua paikalle junalla tai bussilla.

 • Lentokenttä: Kansai välinen Kansai (KIX)
 • Matka-aika: noin 100 km Kiotosta
 • Juna: Haruka pikajuna kestää noin 80 minuuttia
 • Bussi: Itami Airport Limousine Bus kestää noin 100 minuuttia

Tunnelma lentokentällä on rento ja siellä on tarjolla monia palveluita matkustajille. Lentokentällä on runsaasti ravintoloita, kahviloita, myymälöitä, ja internet-yhteyttä tarjoavia WiFi-pisteitä.

Usein kysytyt kysymykset

Parhaat hinnat Helsingistä Kiotoon löydät yleensä vertailemalla eri lentoyhtiöiden ja matkanjärjestäjien tarjouksia. Voit käyttää esimerkiksi hakukoneita, kuten Skyscanner, Google Flights tai ebookers.fi, jotka vertailevat hintoja puolestasi. Muista, että hinnat vaihtelevat sesongin ja kysynnän mukaan, joten on hyvä olla joustava matkustuspäivien suhteen.

Edullisimmat päivät lentää ovat yleensä tiistai ja keskiviikko. Silloin lentoliikenne on usein vähäisempää, ja lentoyhtiöt saattavat tarjota houkuttelevampia hintoja. Vältä matkustamista viikonloppuisin ja loma-aikoina, jolloin hinnat ovat korkeammillaan.

Suomesta Japaniin lentäminen kestää keskimäärin noin 10–14 tuntia, riippuen reitistä ja vaihtoyhteyksistä. Suorat lennot Helsingistä Tokioon kestävät noin 9–10 tuntia. Kiotoon ei ole suoria lentoja Helsingistä ja laskeutuminen tapahtuu Kansain lentokentälle , joten matkaan kannattaa varata hieman enemmän aikaa.

Edullisimmat lentoliput kannattaa ostaa yleensä 2–3 kuukautta ennen matkaa, sillä hinnat nousevat usein lähempänä lähtöpäivää. Seuraa tarjouksia ja kampanjoita, ja ole valmis toimimaan nopeasti, sillä parhaat hinnat saattavat olla voimassa vain rajatun ajan.

Ei ole suoria lentoja Helsingistä Kiotoon. Yleensä lentoreitti kulkee Helsingistä johonkin suurempaan kaupunkiin, kuten Tokioon tai Osakaan, mistä sitten on jatkoyhteys Kiotoon. Matkustajat voivat käyttää esimerkiksi junayhteyksiä tai kotimaan lentoja jatkamaan matkaa.

Lentoyhtiön valinta riippuu siitä, mitä arvostat eniten matkallasi. Finnairilla ja Japan Airlinesilla on hyvä maine ja ne tarjoavat suoria lentoja Helsingistä Tokioon. Kiotoon jatkaessa voit valita esimerkiksi Japanin sisäisen lentoyhtiön, kuten ANA tai JAL, tai käyttää junayhteyksiä.

Samankaltaiset artikkelit