|

Kyoto Railway Museum – Tutustu junien lumoavaan maailmaan

Tervetuloa Kyoto Railway Museumiin, joka sijaitsee upeassa Kioton kaupungissa, Japanissa. Täällä pääset tutustumaan Japanin rikkaaseen rautatiehistoriaan, joka ulottuu aina 1800-luvun lopulta nykypäivään. Museo tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea erilaisia junia ja rautateiden merkitystä Japanin kehityksessä.

Museo lumoaa sinut sen monipuolisella valikoimalla vetureita ja junavaunuja, sekä interaktiivisilla näytöillä, jotka vievät sinut aikamatkalle Japanin rautateiden historiaan. Lisäksi pääset näkemään vanhoja asemarakennuksia ja historiallisia esineitä, jotka kertovat tarinan maan jatkuvasta pyrkimyksestä teknologiseen kehitykseen ja modernisaatioon.

Kioton luotijuna Shinkansen, eli luotijuna.
Kioton luotijuna Shinkansen, eli luotijuna.

Kyoto Railway Museum on paikka, jossa voit viettää unohtumattoman päivän löytäen kiehtova maailma junia ja rautateiden merkityksestä Japanin historiassa. Joten, tartu tilaisuuteen ja suuntaa museoon seuraavan Kyoton-visiittisi aikana. Tämä on kokemus, joka ei tule pettämään sinua!

Höyryveturien Kokoelma

Kyoto Railway Museumissa voit tutustua höyryveturien kokoelmaan, joka tarjoaa mahdollisuuden astua junahistorian maailmaan. Tässä osiossa keskitytään erityisesti Pyöreään Talo -rakennukseen ja Kääntöpöytään.

Pyöreä Talo

Pyöreä Talo on ainutlaatuinen rakennus, jossa säilytetään useita historiallisia höyryvetureita. Täällä voit:

 • Ihastella erilaisia höyryveturityyppejä aivan lähietäisyydeltä.
 • Tunnetella höyryn hengitystä ja kuvitella, miltä ajaminen näillä legendaarisilla koneilla tuntui.
 • Kokea, kuinka junamekaanikot ja kuljettajat huolehtivat vetureistaan ja millaista työtä veturien ylläpito vaati.

Kääntöpöytä

Kääntöpöytä on toinen mielenkiintoinen kohde, jossa voit nähdä, miten höyryvetureita käännettiin ja liikutettiin radalta toiselle. Täällä voit:

 • Seurata, kuinka kääntöpöytä mahdollistaa tehokkaan liikenteen veturitalin ympäri.
 • Ymmärtää, miksi kääntöpöytä oli elintärkeä osa veturilaitoksen toimintaa.
 • Kokeilla itse veturinkuljettajan roolia ja ohjata höyryveturia kääntöpöydällä.

Höyryveturien kokoelma on paikka, jossa aikamatkustus on mahdollista. Kyoto Railway Museum tarjoaa sinulle oivan tilaisuuden astua sisään höyryveturien maailmaan ja kokea niiden historia omakohtaisesti.

Shinkansenin esittely

Kyoton rautatiemuseossa pääset tutustumaan Shinkansen-junien, eli luotijunien maailmaan. Vierailun aikana näet, miten nämä nopeat junat ovat muuttaneet Japanin julkista liikennettä ja tekevät matkustamisesta tehokasta.

Täällä voit ihailla 500-sarjan Shinkansen -junia, jotka olivat aikoinaan maailman nopeimpia. Ne saavuttavat huippunopeuden 300 km/h, mikä tarkoittaa, että voit matkustaa Tokiosta Osakaan vain 2 tunnissa 25 minuutissa. Näitä junia käytetään edelleen Japanin eri rataosuuksilla ja ne ovat edelleen suosittuja niiden tyylikkään muotoilun ja nopeuden ansiosta.

Museossa saatat kohdata seuraavia näyttelyitä:

 • Shinkansen-junien historiayhteenveto.
 • Junien eri sukupolvien vertailu.
 • Katsaus junien muotoiluun ja tekniikkaan.
 • Simulaattorit, joilla voit testata ajotaitojasi.

Tutustu myös junien sisätiloihin ja opi lisää niiden mukavuuksista, kuten leveistä ja tilavista istuimista, matkatavaran säilytystiloista ja paljon muuta. Kyoto Railway Museum tarjoaa sinulle ainutlaatuisen tilaisuuden kokea luotijunien mahtava maailma aivan lähietäisyydeltä.

Lapsiperheille

Kyoto Railway Museum on loistava kohde lapsiperheille, tarjoten monia interaktiivisia ja opettavaisia aktiviteetteja. Tässä osiossa keskitytään kahteen suureen näyttelyyn: Dioraama ja Veturiharjoittelija.

Dioraama

Dioraama on upea pienoismalli, joka esittelee junaratoja ja maisemia yksityiskohtaisesti. Lapset pääsevät ihastelemaan junien liikkeitä ja tutustumaan erilaisiin junatyyppeihin. Täällä voit havainnollisesti näyttää perheellesi, miten rautatieverkosto toimii ja miten junat liikkuvat raiteilla. Näyttelyn interaktiivisuus auttaa lapsia ymmärtämään junaliikenteen periaatteita ja herättää heidän mielenkiintonsa rautateitä kohtaan.

Veturiharjoittelija

Veturiharjoittelija-osiossa lapset pääsevät itse kokeilemaan, miltä tuntuu ohjata junaa kuin oikea veturinkuljettaja. Osiossa on:

 • Koulutusta: Lapsille tarjotaan ohjeita ja koulutusta junien hallintaan ja turvallisuuteen liittyen.
 • Simulaattoreita: Lapsilla on mahdollisuus käyttää junasimulaattoreita, joissa he pääsevät testaamaan taitojaan oikean junan ohjaamiseen.
 • Pelastusharjoituksia: Perheen pienimmät voivat osallistua pelastusharjoituksiin, jossa he oppivat turvallisuusasioita, kuten hätäuloskäyntien käyttöä ja erilaisten hätätilanteiden hallintaa.

Kyoto Railway Museum tarjoaa siis monipuolisia ja hauskoja aktiviteetteja lapsiperheille. Nauti päivästäsi museossa ja anna lasten eläytyä junamaailmaan!

Muita Vetureita ja Museoita

Nagoyassa sijaitseva Scmaglev ja Rautatiepuisto on JR Centralin ylläpitämä rautatiemuseo. Täällä voit tutustua japanilaiseen rautatiehistoriaan sekä ihmetellä nopean maglev-junien teknologiaa. Museo sopii kaikenikäisille ja siellä on paljon interaktiivisia näyttelyitä.

Scmaglev ja Rautatiepuisto on jaoteltu useisiin osioihin, joista yksi on omistettu junanohjaukselle. Se sallii kävijöiden kokeilla junan ajamista simulaattorissa. Voit myös nähdä erilaisia vetureita ja junavaunuja, sekä niiden kehityshistoriaa.

Saitaman Juna-Museo

Matkusta Saitamaan ja vieraile Saitaman junamuseossa, joka tarjoaa kiehtovan katsauksen japanilaiseen rautatiehistoriaan. Museossa on esillä yli 30 junaa, mukaan lukien historialliset veturit ja nykyaikaiset luotijunat. Täällä voit myös oppia junien suunnittelusta ja toiminnasta. Museossa on lapsille suunnattu leikkipaikka, jossa he voivat kokea junalla matkustamisen jännityksen. Lisäksi löydät museokaupasta juna-aiheisia matkamuistoja ja lahjoja.

JR Eastin Rautatiemuseo

JR Eastin rautatiemuseo on paikka, joka ei petä rautatiefaneja. Se sijaitsee Saitaman naapurissa ja keskittyy Japanin rautateiden itäisen alueen kehitykseen ja historiaan. Täällä voit kiertää ympäriinsä, tutustua eri junatyyppeihin ja näyttelyihin. Museossa on monenlaisia vetureita ja vaunuja esillä. Lisäksi museosta löytyy erilaisia simulaattoreita, joissa voit kokeilla ajaa junia tai toimia ohjaajana.

Yhteenvetona: Nagoyan Scmaglev ja Rautatiepuisto, Saitaman Juna-Museo sekä JR Eastin Rautatiemuseo tarjoavat ainutlaatuisia ja mielenkiintoisia kokemuksia kaikille japanilaisten rautateiden harrastajille. Muista käydä näissä museoissa vieraillessasi Japanissa!

Lähistön Nähtävyydet

Kun vierailet Kyoto Railway Museumissa, älä unohda mahdollisuutta vierailla myös alueen muissa hienoissa nähtävyyksissä. Näistä mainitsemisen arvoisia ovat Umekoji-puisto, Shimogyo-ku, Umekōji-Kyōtonishi-asema, Kioton akvaario ja Tō-ji-temppeli.

Umekoji-puisto on ihastuttava viheralue, joka sijaitsee aivan rautatiemuseon vieressä. Täällä voit rentoutua ja nauttia kauniista ympäristöstä museokäynnin jälkeen. Puisto on erinomainen paikka piknikille tai lasten kanssa leikkimiseen.

Shimogyo-ku on yksi Kioton kaupunginosista, joka tarjoaa monia mielenkiintoisia kohteita ja aktiviteetteja. Se on tunnettu historiallisista temppeleistä, kaupoista sekä ravintoloista. Täältä löydät perinteisiä japanilaisia kahviloita, herkullista ruokaa tarjoavia ravintoloita ja monipuolista ostostarjontaa.

Umekōji-Kyōtonishi-asema on lähin juna-asema Kyoto Railway Museumille. Se on kätevä tapa saapua museolle ja samalla voit tutustua paikalliseen julkiseen liikenteeseen. Aseman läheisyydessä on myös muita palveluja, kuten kahviloita ja pikkuputiikkeja.

Vieraillessasi alueella, älä unohda käydä Kioton akvaariossa. Se on Japanin suurimpia akvaarioita ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua moniin meren asukkaisiin. Täällä voit ihailla valtavia akvaariosäiliöitä, joissa asuu kaikkea värikkäistä kaloista vaikuttaviin muihin mereneläviin, kuten haihin ja rauskuihin.

Lopuksi, Tō-ji-temppeli on yksi Kioton vaikuttavimmista ja tunnetuimmista nähtävyyksistä. Tämä historiallinen temppeli on peräisin Heian-kaudelta (794-1185) ja se tunnetaan myös nimellä Kyō-ōgokoku-ji. Temppelin yhteydessä on kaunis puutarha, joka tarjoaa rauhoittavan paikan kävelylle ja hetken pysähtymiselle. Tämä on ehdottomasti näkemisen arvoinen kohde lähialueella vierailevalle.

Lisätietoja

Kyoto Railway Museum on erinomainen paikka vierailla rautatietekniikan ja historian ystäville. Saadaksesi parhaan kokemuksen museosta, kannattaa perehtyä muutamiin seikkoihin ennen vierailuasi.

Museon sisäänpääsymaksu on seuraava:

 • Aikuiset: 1 200 jeniä
 • Lapset: 500 jeniä

Museoon kannattaa varata riittävästi aikaa, jotta ehdit tutustua kaikkiin sen näyttelyihin ja aktiviteetteihin. Museossa on esimerkiksi monia interaktiivisia osioita, joissa pääset testaamaan rautatiealan ammatteja ja kokemaan junan ohjaamon!

Museo tarjoaa myös opastetuista kierroksista, joilla saat vieläkin syvemmän käsityksen rautateiden historiasta ja toiminnasta. Kierrokset ovat saatavilla sekä japaniksi että englanniksi, joten kielitaito ei ole este päästä nauttimaan tästä ainutlaatuisesta kokemuksesta.

Älä unohda käydä museon lahjatavarakaupassa, josta löydät monenlaisia rautatieaiheisia matkamuistoja ja lahjatuotteita. Sieltä voit ostaa esimerkiksi pienoismalleja ja kirjoja itselle tai läheisillesi.

Kun vierailusi Kyoto Railway Museum -museossa on ohi, voit jatkaa päivää nauttimalla lähialueen ravintoloista tai tutustumalla muihin nähtävyyksiin. Onpa kyse sitten rentoutumisesta museokierroksen jälkeen tai muiden paikallisten herkkujen maistamisesta, museoympäristö tarjoaa monia mahdollisuuksia hauskanpitoon ja muistojen luomiseen.

Sijainti ja Kuljetus

Kyoto Railway Museum sijaitsee lähellä Nijon asemaa. Pääset sinne helposti Nijon aseman kautta ottamalla paikallisjunan tai metron. Seuraavassa on joitain kuljetusvaihtoehtoja:

 • Juna: Jos olet Nijon asemalla, voit ottaa länsipuolen JR San’in päälinjan ja jäädä pois Umekoji-Kyotonijomae asemalla.
 • Metro: Voit myös käyttää Tozain metrolinjaa ja jäädä pois Nijojomaki tai Nijon asemana.

Kioton asema

Toinen tapa päästä Kyoto Railway Museum -museoon on Kioton aseman kautta. Kyoton asemalta on useita vaihtoehtoja:

 • Bussi: Ota bussi nro 205 Kioton asemalta (Karasuman uloskäynti) ja jää pois Kyoto Shimin Bunka-Taiikukan-mae pysäkillä. Sieltä kävele 5 minuuttia museoon.
 • Juna: Voit myös ottaa Sagano-päälinjan junan ja jäädä pois Umekoji-Kyotonijomae asemalla.

Muista, että matka-aika voi vaihdella ruuhka-aikoina. Nauti vierailustasi Kyoto Railway Museum -museossa!

Palvelut

Jos olet nälkäinen vierailun aikana, museossa on oma ravintola sinulle. Täällä voit nauttia monenlaisista ruokavaihtoehdoista, erityisesti paikallisista erikoisuuksista. Tarjolla on sekä lämpimiä että kylmiä aterioita sekä makeita herkkuja. Käy siis ehdottomasti kokeilemassa ravintolan herkkuja!

Hotellit

Jos haluat yöpyä lähellä Kyoto Railway Museumia, löydät useita kivoja hotelleja, jotka vastaavat eri budjetteja ja makuja. On hyvä huomioida, että Kyoto on suosittu matkakohde, joten kannattaa tehdä hotellivaraukset etukäteen, erityisesti sesonkiaikoina. Näin voit nauttia retkestäsi rautatiemuseoon huolettomasti!

Museoalue

Pääsalista voit nähdä erilaisia rautatievaunuja ja junia, jotka kertovat Japanin rautateiden historiasta. Pääsalissa on esillä lukuisia säilyneitä rautatievaunuja, joten voit tutustua niiden yksityiskohtiin ja niiden muutoksiin vuosien varrella.

Pääsalin yksi kohokohdista on kiiltävä ja tyylikäs D51 tyyppinen höyryveturi. Se on erinomainen esimerkki siitä, miten rautatieliikenne on kehittynyt Japanissa. Älä unohda ottaa valokuvia!

Promenade

Kyoto Railway Museum ei olisi täydellinen ilman Promenadea. Se on ulkoilma-alue, jossa voit kävellä rauhassa ja nauttia junien tarkkailusta. Promenadella on myös mielenkiintoisia näkymiä museon historiallisiin rakennuksiin sekä upea panoraama miljööstä.

Promenadella on tarjolla erilaisia toimintoja, kuten ajelu aikakausien mukaisilla vetureilla! Voit myös osallistua erilaisiin tapahtumiin, kuten höyryveturin käynnistysnäytöksiin. Tämä on loistava paikka rentoutua museovierailun aikana ja nauttia rauhallisesta tunnelmasta.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kioton rautatiemuseolle pääsee helposti julkisilla liikennevälineillä. Lennettyäsi ensin Kiotoon Osakan kautta voit ottaa JR Sagano-linjan ja jäädä pois Umekoji-Kyotonishi-asemalla, josta on vain lyhyt kävelymatka museoon.

Museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 10.00-17.30. Se on suljettu maanantaisin, paitsi jos on kansallinen pyhäpäivä, jolloin museo on avoinna maanantaina ja suljettu seuraavana päivänä.

Useimmat kävijät viettävät noin 2-3 tuntia museossa, mutta sinulle on paljon nähtävää ja tekemistä, joten voit helposti viettää enemmän aikaa tutkimalla kaikkia näyttelyitä.

Museon kohokohtiin kuuluvat historiallisten juna-vaunujen kokoelma, höyryveturin ajosimulaattori, rautateiden historian näyttely sekä lastenosasto, jossa lapset voivat leikkiä pienoisjunilla.

Kyoton rautatiemuseon läheisyydessä sijaitsee useita muita houkuttelevia nähtävyyksiä, kuten Umekoji-puisto, Kiyomizu-dera-temppeli ja Nishi-Honganji-temppeli.

Museoon sisäänpääsymaksu on 1 200 jeniä aikuisille (noin 9 €), 1 000 jeniä yliopisto-opiskelijoille (noin 7,50 €), 500 jeniä peruskoululaisille ja lukiolaisille (noin 3,75 €). Alle kouluikäiset lapset pääsevät sisään ilmaiseksi.

Samankaltaiset artikkelit