Lentojen suunnittelu Helsingistä Tokioon
|

Lennot Tokioon

Japanin pääkaupunki Tokio on kiehtova matkakohde, joka tarjoaa vierailijoilleen jännittäviä elämyksiä ja ainutlaatuisia kokemuksia. Kaupungin modernit pilvenpiirtäjät, perinteiset temppelit ja vilkas kulttuuri tekevät siitä mielenkiintoisen paikan tutkittavaksi. Artikkelissa kerromme, miten voit varata edulliset lennot Tokioon ja annamme vinkkejä matkasi suunnittelua varten.

Suunnittelussa käytetyt matkat lähtevät ja lopuksi palaavat Helsinki-Vantaan lentokentälle. Voit aloittaa matkasi myös toiselta lentokentältä. Löydät sivuiltamme hotels.comin ja ebookers.fi:n mainoksia joiden kautta pääset varaamaan tarjouksin lennot ja hotellit tulevalle reissullesi. Varaamalla matkasi näiden linkkien kautta, mahdollistat myös meille parhaan mahdollisen sisällön luomisen!

Lentojen suunnittelun aloittaminen

Tällä hetkellä on kaksi vaihtoehtoa lentää suoralla lennolla Helsingistä Tokioon, joista toinen kulkee Pohjoisnavan kautta. Suora lento Helsingistä Tokioon kestää tällä hetkellä keskimäärin yli 13 tuntia. Tämän lisäksi vaihdolla olevia lentoja löytyy myös eri toimijoilta.

Ennen lentojen varaamista kannattaa tarkasta Japanin tämänhetkinen matkustustiedoite, millainen sää Japanissa on, kuinka kauan haluat viettää aikaa kohteessa ja haluatko lentää suoralla yhteydellä vai välilaskuin. Joustavin lentopäivin voit myös saada hieman hintoja alemmaksi.

Lentojen varaaminen

Lentojen hankkiminen Tokioon voi joskus tuntua haastavalta, mutta onneksi tänä päivänä on monia tapoja löytää sopivia lentoja matkaan. Yksi tapa on käyttää matkatoimistojen palveluita, jotka voivat auttaa löytämään edullisia lentoja sekä suunnittelemaan matkasi yksityiskohtia. Lentoyhtiöt, kuten Japan Airlines ja Finnair tarjoavat suoria lentoja Tokioon eri puolilta maailmaa, ja heidän verkkosivuiltaan voi löytää tietoa aikatauluista ja hintavaihtoehdoista. Vertailusivustot, kuten ebookers.fi ovat myös hyödyllisiä työkaluja lentojen löytämiseen. Näillä sivustoilla voi vertailla hintoja ja aikatauluja eri lentoyhtiöiden välillä, ja valita itselleen sopivimman vaihtoehdon. Kun vertailet eri vaihtoehtoja kannattaa ottaa huomioon myös lennon kesto, välilaskut ja mahdolliset lisäkulut.

Laskeutuminen Hanedan vai Naritan lentokentälle?

Tokion lähellä on kaksi lentokenttää, jotka ovat Narita ja Haneda. Hanedan kenttä on hiukan pienempi ja lähempänä Tokiota, kun taas Narita on hiukan yli tunnin junamatkan päässä ja paljon laajempi lentokenttä. Molemmat ovat hyviä vaihtoehtoja saapuessasi Tokioon. Suositeltavaa on siis valita se lento, joka on sinulle ajallisesti parempi tai halvempi.

Lento Finnairilla Tokioon

Jos hankit lennot Tokioon ja lähtökaupunkina toimii Helsinki-Vantaan lentoasema on Finnair todennäköisesti järkevin valinta. Esimerkiksi Lufthansa lentää myös Tokioon Helsingistä, mutta nämä lennot sisältävät usein välilaskun. Välilaskulla lentoaika voi pitkittyä jopa yli 20h tunnin lennoksi.

Osa lennoista lennetään myös Venäjän ilmatilan eteläpuolelta, jolloin lentoaika pitkittyy vaihdolla. Vaihdolla olevan lennon voi myös saada ostettua hiukan suoraa lentoa halvemmalla. Japaniin.com suosittelee hankkimaan suoran lennon Finnairilta kilpailukykyisen hinnan takia ja käyttämään säästetyn ajan hyödyksi Tokiossa.

Lentoaika Helsingistä Tokioon

Lentoaika ennen Venäjän ilmatilan sulkemista oli mennessä noin 9h 30min ja paluumatka 10h 30min. Nyt lentoaika on noin 13h ja lentoreitti kiertää pohjoisnavan yli. Seuraamme tilannetta ja päivitämme muutoksista niistä tietäessämme.

Lentoreitti Tokioon

Ennen koronapandemiaa, Finnairin lennot lensivät suoraan yli Venäjän ilmatilan. Koronapandemian aikana lennot lopetettiin täysin ja kaikki matkat siirrettiin tai peruttiin. Tähän vaikutti Japanin valtion päätös olla vastaanottamatta turisteja ja pitää omaa koronalinjaustaan hyvin tiukkana. Lopulta tiukat rajat kuitenkin purettiin ja lentämään pääsi jälleen Japaniin vuoden 2022 loppupuolella.

Saat diplomin ylittäessäsi pohjoisnavan lentokoneella.

Lentäminen kuitenkaan ei onnistunut enää vanhaan tapaan vaan lennot jouduttiin ohjaamaan kiertoreittiä, sillä Venäjän ilmatila oli (ja on kirjoitushetkellä) suljettuna. Lyhin lentoreitti toteutettiin Pohjoisnavan kautta ja lopulliseksi lentoajaksi saatiin noin 13h. Tämä on noin 3h enemmän, kuin aikaisempi ilmatilan hyödyntäminen. Lentäessäsi Pohjoisnavan kautta, saat kuitenkin Finnairin lennoilla hienon sertifikaatin, jonka voit laittaa esimerkiksi toimiston seinälle.

Milloin varata lennot Tokioon?

Mikäli mahdollista, lennot Tokioon kannattaa varailla marraskuun ja toukokuun välille. Kesäkuusta lokakuuhun hinnat ovat hiukan korkeammat ja kesäaikana kuumuus voi monelle tulla yllätyksenä. Mikäli kuitenkin matkustamisen kriteerinä on tietty ajankohta, kannattaa lennot valita tämän mukaan!

Miksi varata lennot Tokioon?

Tokio on kiehtova ja monipuolinen matkakohde, joka tarjoaa vierailijoilleen lukuisia nähtävyyksiä ja kokemuksia. Kaupunki on tunnettu ainutlaatuisesta kulttuuristaan, moderneista kaupunkinäkymistään, herkullisesta ruoastaan ja shoppailumahdollisuuksistaan. Lisäksi Tokio on portti Japanin moniin muihin kiehtoviin kohteisiin, kuten Kiotoon, Osakaaan ja Hokkaidoon. Lentojen varaaminen Tokioon on helppoa ja tarjolla on useita eri vaihtoehtoja, joiden avulla voi löytää sopivan aikataulun ja hinnan omaan matkaan. Tokioon matkustaminen voi olla unohtumaton kokemus, joka jättää vierailijalleen lähtemättömän vaikutuksen.

Lentojen hinnat voivat vaihdella Japaniin loma-aikojen ja eri kuukausien välillä. Halvimpana kuukautena lentää Tokioon pidetään lokakuuta. Huomaathan, että kuitenkin hinnat voivat vaihdella tarjouksittain, mistä lennät ja lentojen tarjoajien välillä.

Molemmat kentät ovat suuria lentokenttiä lähellä Japania, joista molemmista lähtee kansainvälisiä -ja maan sisäisiä lentoja. Erona kuitenkin, että Naritan lentokenttä tarjoaa kansainvälisiä lentoyhteyksiä enemmän ja Haneda maan sisäisiä.

Tokion vierailulle on suositeltavaa varata ainakin muutama päivä kaupungin tutkiskeluun. Suositeltavaa varausta tehdessä on ainakin säästä 3-4 päivää Tokiolle, jotta ehdit tutustua hieman Tokion nähtävyyksiin. Tokio on kuitenkin suuri metropoli, joten alueella voi helposti viettää paljon enemmänkin aikaa tutkiskelulle.

Samankaltaiset artikkelit