Lentojen suunnittelu Helsingistä Tokioon
|

Lennot Tokioon

Tervetuloa varaamaan lennot Tokioon! Japanin pääkaupunki Tokio on kiehtova matkakohde, joka tarjoaa vierailijoilleen jännittäviä elämyksiä ja ainutlaatuisia kokemuksia. Kaupungin modernit pilvenpiirtäjät, perinteiset temppelit ja vilkas kulttuuri tekevät siitä mielenkiintoisen paikan tutkittavaksi. Artikkelissa kerromme, miten voit varata edulliset lennot Tokioon ja annamme vinkkejä matkasi suunnittelua varten.

Oletamme matkoja suunnitellessa, että kaikki matkat lähtevät ja lopuksi palaavat Helsinki-Vantaan lentokentälle. Voit aloittaa matkasi myös toiselta lentokentältä, mutta yksinkertaistaaksemme asioita käytämme tätä pääasiallisena lentokenttänä. Löydät sivuiltamme hotels.comin ja ebookers.fi:n mainoksia. Näiden sivujen kautta pääset varaamaan lennot ja hotellin tulevalle reissullesi. Varaamalla matkasi näitten linkkien kautta, mahdollistat meille parhaan mahdollisen sisällön luomisen!

Lentojen suunnittelun aloittaminen

Pohjoisnavan kautta lentäminen on tällä hetkellä nopein reitti Helsingistä Tokioon. Ainut suora 13h pitkä lento lennetään kerran päivässä (helmikuu 2023) ja tämä kustantaa halvimmillaan noin 450e suunta. Tämän lisäksi vaihdolla olevia lentoja löytyy myös eri toimijoilta, mutta lentoaika venyy vielä pidemmäksi jo nykyisen lentoajan ollessa haastava.

Ennen lentojen varaamista tarkista ainakin nämä asiat:

  • Minkälainen sää Tokiossa on
  • Kauan haluan olla Tokiossa
  • Onko päivällä väliä? Voit säästää satoja euroja riippuen valitsemastasi päivästä
  • Haluanko lentää suoraan vai välilaskulla

Koronan vaikutus matkustamiseen Japaniin 2023

Koronaviruspandemia on vaikuttanut merkittävästi matkustamiseen Japaniin ja maailmanlaajuisesti. Japani on asettanut matkustusrajoituksia useille maista tuleville matkailijoille ja tehnyt vaatimuksia, kuten pakollinen karanteeni tai negatiivinen COVID-19 -testitulos ennen maahan saapumista. Lisäksi Japanin hallitus on peruuttanut tai siirtänyt useita tapahtumia ja festivaaleja pandemian vuoksi.

Vaikka Japani on onnistunut hillitsemään viruksen leviämistä tehokkaasti, se on edelleen suositeltavaa seurata terveys- ja turvallisuusohjeita matkustaessa Japanissa, kuten käyttää maskia, noudattaa sosiaalista etäisyyttä ja käyttää hygieniakäytäntöjä.

Loppuvuodesta 2022 Japani kuitenkin helpotti rajoituksia ja maahan pääsee nyt (15.3.2023) matkustamaan, mikäli rokotukset ovat kunnossa. Maskin pitämistä suositellaan maassa aina, jos lähettyvillä on ihmisiä.

Lentojen varaaminen

Lentojen hankkiminen Tokioon voi joskus tuntua haastavalta, mutta onneksi tänä päivänä on monia tapoja löytää sopivia lentoja omaan matkaan. Yksi tapa on käyttää matkatoimistojen palveluita, jotka voivat auttaa löytämään edullisia lentoja sekä suunnittelemaan matkasi yksityiskohtia. Lentoyhtiöt, kuten Japan Airlines ja Finnair, tarjoavat myös suoria lentoja Tokioon eri puolilta maailmaa, ja heidän verkkosivuiltaan voi löytää tietoa aikatauluista ja hintavaihtoehdoista. Vertailusivustot, kuten ebookers.fi, ovat myös hyödyllisiä työkaluja lentojen löytämiseen. Näillä sivustoilla voi vertailla hintoja ja aikatauluja eri lentoyhtiöiden välillä, ja valita itselleen sopivimman vaihtoehdon. Kun vertailet eri vaihtoehtoja, kannattaa ottaa huomioon myös lennon kesto, välilaskut ja mahdolliset lisäkulut.

Laskeutuminen Hanedan vai Naritan lentokentälle?

Tokion lähellä on kaksi lentokenttää, jotka ovat Narita ja Haneda. Näistä löydät lisää sivuiltamme. Hanedan kenttä on hiukan pienempi ja lähempänä Tokiota, kun taas Narita on hiukan yli tunnin junamatkan päässä ja paljon laajempi lentokenttä. Molemmat ovat hyviä vaihtoehtoja. Valitse se lento, joka on sinulle ajallisesti parempi tai halvempi.

Lento Finnairilla Tokioon

Jos hankit lennot Tokioon ja lähtökaupunkina toimii Helsinki-Vantaan lentoasema, on Finnair todennäköisesti järkevin valinta. Esimerkiksi Lufthansa lentää myös Tokioon Helsingistä, mutta nämä sisältävät usein välilaskun. Välilaskulla lentoaika pitkittyy jopa yli 20h lennoksi.

Osa lennoista lennetään myös Venäjän ilmatilan eteläpuolelta, jolloin lentoaika pitkittyy vaihdolla. Vaihdolla olevan lennon voi myös saada ostettua hiukan suoraa lentoa halvemmalla. Japaniin.com suosittelee hankkimaan suoran lennon Finnairilta kilpailukykyisen hinnan takia ja käyttämään säästetyn ajan hyödyksi Tokiossa.

Lentoaika Helsingistä Tokioon

Lentoaika ennen Venäjän ilmatilan sulkemista oli mennessä noin 9h 30min ja paluumatka 10h 30min. Nyt alkuvuonna 2023 lentoaika on noin 13h ja lentoreitti kiertää pohjoisnavan yli. Seuraamme

Venäjän lentotilan yli vai ohi Tokioon

Ennen koronapandemiaa Finnairin lennot lensivät suoraan yli Venäjän ilmatilan. Koronapandemian aikana lennot lopetettiin täysin ja kaikki matkat siirrettiin tai peruttiin. Tähän vaikutti Japanin valtion päätös olla vastaanottamatta turisteja ja pitää omaa koronalinjaustaan hyvin tiukkana. Lopulta tiukat rajat kuitenkin peruttiin ja lentämään pääsi jälleen vuoden 2022 loppupuolella.

Saat diplomin ylittäessäsi pohjoisnavan.

Lentäminen kuitenkaan ei onnistunut enään vanhaan tapaan, vaan lennot jouduttiin ohjaamaan kiertoreittiä, sillä Venäjän ilmatila oli (ja on kirjoitushetkellä) suljettuna. Lyhin lentoreitti toteutettiin Pohjoisnavan kautta ja lopulliseksi lentoajaksi saatiin noin 13h. Tämä on noin 3h enemmän, kuin aikaisempi Venäjän ilmatilan hyödyntäminen. Lentäessäsi Pohjoisnavan kautta saat kuitenkin Finnairin lennoilla hienon sertifikaatin, jonka voit laittaa esimerkiksi toimiston seinälle.

Halvimmat lennot Tokioon

Vertailimme lentolippujen hintoja momondo.comista 4.2.2023. Ainoat suorat lennot löytyivät finnairilta. Lentoaika oli molempiin suuntiin 13h ja 30min. Menomatkalla lentokenttänä toimi Narita ja paluumatkalla lähtö Hanedan kentältä. Finnair ei kuitenkaan ollut halvin, vaan Lufthansa.

Halvimmat lennot Tokioon löytyivät lufthansalta. Lentoaika mukavat 30 tuntia ja 50 minuuttia.
Lentojen vertailu momondo.comista Helsingistä Tokioon.

Lufthansan noin 100e halvemmat lennot henkilöltä kuitenkin maksavat melkein vuorokauden enemmän lentämistä. Kotikenttäänsä Saksassa pitävä Lufthansa kiertää ensin Saksaan ja tästä suuntaa kohti Japania.

Suomessa Finnairilla lento lähtee taas Helsingistä suoraan kohti pohjoista, jolloin lentomatka on lyhyempi ja nopeampi.

Finnairin lentojen hinta 4.2.2023 Helsinki – Tokio

Milloin varata lennot Tokioon?

Mikäli mahdollista, lennot tokioon kannattaa varailla marraskuun ja toukokuun välille. Kesäkuusta lokakuuhun hinnat ovat hiukan korkeammat ja kesäaikana kuumuus voi monelle tulla yllätyksenä. Mikäli kuitenkin matkustamisen kriteerinä on tietty ajankohta, kannattaa lennot valita tämän mukaan!

Miksi varata lennot Tokioon?

Tokio on kiehtova ja monipuolinen matkakohde, joka tarjoaa vierailijoilleen lukuisia nähtävyyksiä ja kokemuksia. Kaupunki on tunnettu ainutlaatuisesta kulttuuristaan, moderneista kaupunkinäkymistään, herkullisesta ruoastaan ja shoppailumahdollisuuksistaan. Lisäksi Tokio on portti Japanin moniin muihin kiehtoviin kohteisiin, kuten Kiotoon, Osakaaan ja Hokkaidoon. Lentojen varaaminen Tokioon on helppoa ja tarjolla on useita eri vaihtoehtoja, joiden avulla voi löytää sopivan aikataulun ja hinnan omaan matkaan. Tokioon matkustaminen voi olla unohtumaton kokemus, joka jättää vierailijalleen lähtemättömän vaikutuksen.

Similar Posts