tokion kansainvälinen lentoasema eli hanedan lentokenttä on monelle matkailijalle tuttu kenttä
|

Tokion kansainvälinen lentoasema eli Hanedan lentokenttä (HND)

Tokion virallinen lentokenttä tai Hanedan lentokenttä on yksi Japanin tärkeimmistä kansainvälisistä lentokentistä ja se sijaitsee Tokiossa. Lentokenttä on erittäin suosittu matkailijoiden keskuudessa, sillä se tarjoaa yhteydet useisiin kansainvälisiin kohteisiin. Tässä artikkelissa käymme läpi Hanedan lentokentän yleistä tietoa, terminaalit ja palvelut, liikenneyhteydet sekä matkustajien kokemuksen lentokentästä.

Tokion lentokentän historia

Hanedan lentokenttä, joka tunnetaan myös nimellä Tokion kansainvälinen lentoasema, on yksi Japanin vilkkaimmista lentokentistä. Lentokenttä sijaitsee Tokion Ōta-alueella ja se avattiin alunperin vuonna 1931. Hanedan lentokenttä toimi alunperin sotilaslentokenttänä, mutta siitä tuli pian yksi Japanin tärkeimmistä siviililentokentistä.

Toisen maailmansodan jälkeen Hanedan lentokenttä palveli sekä kansainvälisiä että kotimaan lentoja, ja se oli Japanin suurin lentokenttä ennen kuin Naritan lentokenttä avattiin vuonna 1978. Vuonna 2010 Hanedan lentokenttä koki suuren uudistuksen, jossa sen kansainvälisiä terminaaleja laajennettiin ja modernisoitiin kasvaneiden asiakasmäärien tarpeeseen. Esimerkiksi Finnairin lennot Tokioon kulkevat myös Hanedan kentälle.

Tämän päivän Hanedan lentokenttä on yksi Japanin kiireisimmistä lentokentistä ja se palvelee pääasiassa kotimaan lentoja, vaikka sieltä lähtee myös joitakin kansainvälisiä lentoja Aasian ja Tyynenmeren alueille. Lentokenttä on tärkeä osa Japanin ilmailuhistoriaa ja se on edelleen suuressa roolissa Japanin taloudellisessa kehityksessä ja matkailussa.

Tokion lentokentän sijainti

Hanedan lentokenttä sijaitsee Tokion eteläosassa, Ota-ku -nimisessä kaupunginosassa, noin 15 kilometrin päässä Tokion keskustasta. Lentokentän lähellä on useita merkittäviä kohteita, kuten Tokyo Tower, Rainbow Bridge ja Odaiban keinotekoinen saari. Hanedan lentokenttä on myös lähellä monia Tokion merkittäviä nähtävyyksiä, kuten Asakusa, Ginza ja Shibuya. Lentokentän sijainti tekee siitä erittäin kätevän paikan aloittaa ja lopettaa matka Tokioon ja sen ympäristöön.

Tokion lentokentän terminaalit

Hanedan lentokentällä on kolme terminaalia, jotka tarjoavat matkustajille erilaisia palveluita ja mukavuuksia. Kaikissa terminaaleissa on myös Wi-Fi-yhteys, pankkiautomaatteja ja latauspisteitä matkapuhelimille. Lentokentän yleisöpalvelupisteestä voi saada lisätietoja lentokentän palveluista ja saapuvien ja lähtevien lentojen tiedoista.

Tokion lentokenttä terminaali 1

Hanedan lentokentän terminaali 1, joka tunnetaan myös nimellä ”Big Bird”, on lentokentän alkuperäinen terminaali ja sijaitsee lähellä lentokentän eteläistä reunaa. Terminaali 1 on jaettu kolmeen kerrokseen ja sen lähtöselvitystiskit sijaitsevat ensimmäisessä kerroksessa.

Terminaali 1:n rakennus on suunniteltu matkustajien mukavuutta silmällä pitäen, ja siellä on laaja valikoima palveluita ja mukavuuksia. Terminaalissa on useita ravintoloita, kahviloita ja baareja, joissa matkustajat voivat nauttia aterioistaan tai rentoutua ennen lennon lähtöä. Terminaalissa on myös kauppoja, joista matkustajat voivat ostaa tuliaisia ja muita tarvikkeita.

Terminaali 1:ssä on useita lounges-tiloja, jotka tarjoavat matkustajille lisämukavuuksia, kuten rauhallisia tiloja lepäämiseen, Wi-Fi-yhteyksiä, sanomalehtiä ja aikakauslehtiä sekä juomia ja pientä purtavaa. Lounges-tilat ovat yleensä saatavilla tietyille lentoyhtiöille tai matkustajaryhmille.

Terminaali 1:ssä on myös monia muita palveluita, kuten valuutanvaihtopisteitä, pankkiautomaatteja, apteekkeja, matkatavarasäilytyksiä, Wi-Fi-yhteyksiä ja latauspisteitä. Terminaalissa on myös useita majoitusvaihtoehtoja, kuten hotelleja ja hostelleja, jotka tarjoavat mukavuutta matkustajille, jotka tarvitsevat majoitusta ennen tai jälkeen lentoa.

Terminaali 1 on erikoistunut Japanin kotimaan lennoille ja se palvelee useita lentoyhtiöitä, kuten ANA, JAL, Skymark Airlines ja Japan Airlines. Terminaalista 1 lähtevät myös kansainväliset lennot, jotka suuntautuvat lähinnä Itä-Aasian ja Tyynenmeren alueille.

Terminaali 1:n lähtöselvitys ja turvatarkastus on sujuvaa, ja matkustajilla on mahdollisuus käyttää itsepalvelutarkastusautomaatteja ja sähköisiä portteja. Terminaali 1 on hyvin yhteydessä Tokion keskustaan, ja sieltä on helppo päästä eri puolille kaupunkia junalla, bussilla tai taksilla.

Tokion lentokenttä terminaali 2

Hanedan lentokentän terminaali 2 sijaitsee eteläpuolella terminaalia 1 ja se on rakennettu vastaamaan kasvavaa matkustajamäärää. Terminaali 2 on avattu vuonna 2004 ja se on suunniteltu erityisesti Japanin sisäisille lennoille sekä muutamille kansainvälisille lennoille.

Terminaali 2 on jaettu kahteen kerrokseen, joista yläkerrassa on lähtöselvitystiskit ja turvatarkastukset, kun taas alakerrassa sijaitsee saapumisaula ja matkatavarahalli. Terminaali 2:ssa on yhteensä 10 porteilla varustettua satamaa, jotka palvelevat sekä kansainvälisiä että kotimaan lentoja. Terminaalissa on myös useita ravintoloita ja kauppoja, joissa matkustajat voivat viettää aikaa ennen lentoa.

Terminaali 2:sta löytyy myös joitakin erikoispalveluita, kuten lastenleikkipaikka, rukoushuone ja sairaanhoitohuone. Lisäksi terminaalista on suora yhteys Hanedan monorailin asemalle, joka yhdistää lentokentän keskustaan.

Terminaali 2:n palvelut ja varustelu ovat modernit ja mukavat, mikä tekee matkustamisesta helppoa ja miellyttävää. Terminaalin suunnittelu on tarkkaan harkittu, jotta matkustajat voivat liikkua vaivattomasti ja nopeasti lähtöportilleen.

Tokion lentokenttä terminaali 3

Hanedan lentokentän terminaali 3 sijaitsee lähellä terminaalia 2 ja se on suunnattu lähinnä halpalentoyhtiöiden käyttöön. Terminaali 3 avattiin vuonna 1993, ja se on yksi Japanin ensimmäisistä terminaaleista, joka on suunniteltu erityisesti halpalentoyhtiöiden käyttöön.

Terminaali 3 on jaettu kahteen kerrokseen, joissa molemmissa on erilaisia palveluita matkustajille. Yläkerrassa on lähinnä lähtöselvitystiskit ja turvatarkastukset, kun taas alakerrassa on matkustajien odotustiloja, ruokapaikkoja, kauppoja ja muita palveluita.

Terminaali 3:ssa on myös useita erilaisia istuimia, joiden avulla matkustajat voivat rentoutua odottaessaan lentoa. Terminaalin yhteydessä on myös pysäköintialue, jossa matkustajat voivat jättää autonsa, kun he lentävät pois Hanedan lentokentältä.

Terminaali 3 on hieman pienempi ja vähemmän moderni kuin muut Hanedan terminaalit, mutta se on suunnattu erityisesti halpalentoyhtiöille ja matkustajille, jotka haluavat säästää lentolipuissa. Terminaalin läheisyydessä on myös useita hotelleja ja muita majoitusvaihtoehtoja, jotka tarjoavat kätevän sijainnin matkustajille, jotka lentävät Hanedan kentältä.

Tokion lentokenttä kokemuksia

Hanedan lentokenttä on erittäin matkustajaystävällinen paikka, joka tarjoaa laajan valikoiman palveluita ja mukavuuksia turisteille. Lentokentän terminaalit ovat modernit ja tilavat, ja tarjoavat useita mahdollisuuksia viettää aikaa ennen lennon lähtöä.

Turvatarkastukset ovat tärkeä osa matkustuskokemusta ja Hanedan lentokentällä ne sujuvat nopeasti ja tehokkaasti. Matkustajat voivat käyttää kymmeniä turvatarkastuslinjoja, mikä vähentää jonottamisen tarvetta. Lentokentällä on myös tarjolla palveluita, jotka auttavat matkustajia navigoimaan turvatarkastusprosessin läpi, kuten henkilökuntaa ja automaattisia opasteita.

Ostosmahdollisuudet ovat myös erinomaiset Hanedan lentokentällä, ja matkustajat voivat löytää laajan valikoiman kauppoja, joissa myydään paikallisia ja kansainvälisiä brändejä. Terminaalit 1 ja 2 ovat erityisen hyviä ostosmahdollisuuksiltaan, ja sieltä löytyy muun muassa lukuisia kosmetiikka- ja elektroniikkakauppoja.

Matkustajat voivat myös nauttia monista herkullisista ruokailupaikoista Hanedan lentokentällä. Terminaalit 1 ja 2 tarjoavat useita ravintoloita, kahviloita ja baareja, jotka tarjoavat erilaisia ​​ruokavaihtoehtoja. Matkustajat voivat valita välillä paikallisia herkkuja kuten ramenia tai sushi, tai kansainvälisiä ruokavaihtoehtoja, kuten italialaista ruokaa tai pikaruokaa.

Tokion lentokentän liikenneyhteydet

Hanedan lentokenttä sijaitsee keskeisellä paikalla Tokiossa, joten sinne on useita eri liikenneyhteyksiä. Lentokenttä on helposti tavoitettavissa niin junalla, bussilla kuin taksilla.

Yksi suosituimmista tavoista päästä Hanedan lentokentälle on junalla. Keikyu-linja kulkee suoraan Hanedan lentokentälle ja tarjoaa nopean ja kätevän tavan matkustaa. Useat Tokion alueen juna-asemat, kuten Shinagawa, Shibuya ja Shinjuku, ovat Keikyu-linjan varrella. Matka-aika vaihtelee hieman lähtöpaikasta riippuen, mutta nopeimmillaan matka kestää noin 20-30 minuuttia. Junat kulkevat säännöllisesti läpi vuorokauden.

Toinen suosittu vaihtoehto on bussi. Useat lentokenttäbussiyhtiöt tarjoavat kyyditystä Hanedan lentokentälle. Matka-aika voi vaihdella ruuhka-aikojen mukaan, mutta yleensä matka kestää noin 30-60 minuuttia riippuen lähtöpaikasta. Lentokenttäbussit kulkevat eri puolilta Tokiota ja tarjoavat mukavan ja helpon tavan matkustaa.

Taksi on myös käytettävissä vaihtoehtona, mutta se on yleensä kalliimpi vaihtoehto. Matka-aika ja hinta vaihtelevat lähtöpaikan ja liikenteen mukaan. Taksit ovat kuitenkin käteviä, jos sinulla on paljon matkatavaroita tai tarvitset kuljetusta suoraan ovellesi.

Hanedan lentokentältä pääsee pois monilla eri liikenneyhteyksillä. Junalla ja bussilla pääsee kätevästi eri puolille Tokiota, ja taksit ovat aina käytettävissä. Jos haluat matkustaa junalla, voit ostaa lipun joko lentoasemalta tai ennalta verkosta. Jos haluat käyttää bussia, kannattaa varata lippu etukäteen, jotta vältyt jonottamiselta.

Metrokortin (PASMO) hankinta Tokion lentokentältä

Pasmo on yleinen matkakortti, jota voi käyttää Tokion julkisissa liikennevälineissä, kuten junissa, metroissa ja busseissa. Kortin hankkiminen helpottaa matkustamista Tokiossa, sillä se mahdollistaa maksamisen helposti ja nopeasti pelkän kortinlukijan avulla, eikä matkalippuja tarvitse ostaa erikseen jokaiselle matkalle.

Pasmo-kortin voi ostaa monista automaateista, jotka sijaitsevat Hanedan lentokentän terminaaleissa. Kortin hinta on 2000 jeniä, josta 500 jeniä on takuu, joka palautetaan kortin palautuksen yhteydessä. Korttiin voi ladata haluamansa summan rahaa, ja sen saldoa voi tarkistaa monista automaateista ja Pasmo-korttien latauspisteistä ympäri Tokiota.

On hyvä muistaa, että Pasmo-korttia voi käyttää myös monissa muissa kaupungeissa Japanissa, kuten Osakassa, Kiotossa ja Nagoyassa. Kortin käyttäminen on helppoa, ja se säästää aikaa ja vaivaa, kun matkustaa julkisilla liikennevälineillä.

Mitkä lentoyhtiöt lentävät Hanedan lentokentälle (HND) ?

Tokion Haneda lentokentälle lentävät useat kansainväliset ja kotimaiset lentoyhtiöt. Lentoyhtiöistä mainittakoon muun muassa All Nippon Airways (ANA), Japan Airlines (JAL), Delta Air Lines, American Airlines, United Airlines, Air Canada, Finnair, Emirates, Lufthansa, British Airways ja Qatar Airways.

Haneda lentokentän liikenne on pääasiassa kansainvälistä ja sisämaan lentoja. Kansainvälisiä kohteita ovat esimerkiksi New York, Los Angeles, San Francisco, Hong Kong, Shanghai, Peking, Bangkok, Singapore ja Dubai. Kotimaan kohteisiin lukeutuvat muun muassa Sapporo, Fukuoka, Okinawa, Osaka ja Hiroshima.

Lentojen aikataulut vaihtelevat lentoyhtiöittäin ja sesongeittain, joten tarkempia tietoja lentoyhtiöiden aikatauluista ja kohteista kannattaa tarkistaa lentoyhtiöiden verkkosivuilta tai matkatoimistoista.

Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi
Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi

Tokion lentokenttä tulevaisuudessa

Hanedan lentokenttä on jatkuvasti kehittymässä vastaamaan kasvavaa matkustajamäärää ja uusia teknologisia haasteita. Lentokenttä laajenee edelleen, ja uusia terminaaleja on rakenteilla. Lisäksi Haneda pyrkii tarjoamaan matkustajilleen yhä parempia palveluita, kuten nopeampia turvatarkastuksia ja monipuolisempia ostosmahdollisuuksia.

Yksi merkittävä uudistus Hanedan lentokentällä on ollut kansainvälisen terminaalin avaaminen vuonna 2010. Tämä on mahdollistanut suuremman määrän kansainvälisiä lentoja Hanedaan, ja siten lisännyt lentokentän merkitystä Japanin ja maailman välisessä lentoliikenteessä. Vuonna 2020 avattiin myös uusi rakennus nimeltään ”Haneda Robotics Lab”, joka esittelee matkustajille tulevaisuuden robotiikkaratkaisuja ja -palveluita.

Hanedan lentokenttä suunnittelee myös laajentavansa terminaali 3:a. Tämä uusi laajennus sisältää uusia kauppoja, ravintoloita ja muita palveluita matkustajille. Lisäksi Haneda kehittää jatkuvasti uusia teknologisia ratkaisuja, kuten älypuhelimia ja muita mobiililaitteita hyödyntäviä palveluita. Näin pyritään tekemään matkustuskokemuksesta mahdollisimman sujuva ja miellyttävä.

Hanedan lentokenttä on myös ottanut käyttöön joitakin ympäristöystävällisiä toimenpiteitä, kuten aurinkopaneelit ja kierrätysjärjestelmät. Lentokenttä pyrkii jatkossakin olemaan edelläkävijä ympäristöystävällisessä toiminnassa ja vastuullisuudessa.

Kaiken kaikkiaan Hanedan lentokenttä pyrkii jatkuvasti kehittymään vastaamaan matkustajien tarpeisiin ja tarjoamaan entistä parempaa palvelua. Lentokentän kehitys jatkuu myös tulevaisuudessa, ja uusia suunnitelmia ja hankkeita on jo käynnissä.

Ennen saapumista kentälle

Vaikka matkakuume on jo kova ja reissuun vielä hetki, keräsimme muutaman vinkin matkaa varten. Lue vinkit alta ja tallenna selaimen kirjanmerkkeihin!

  1. Tarkista lennon lähtöaika ja portti: Muista tarkistaa lennon lähtöaika ja portti ennen saapumista lentokentälle. Voit tehdä tämän tarkistamalla lentoyhtiön verkkosivuilta tai mobiilisovelluksesta.
  2. Tutustu terminaalin palveluihin: Hanedan lentokentällä on useita palveluita, kuten ravintoloita, ostosmahdollisuuksia ja loungeja. Ennen lentokentälle saapumista, voit tutustua terminaalin palveluihin ja suunnitella etukäteen ateriat ja ostokset.
  3. Varatkaa riittävästi aikaa turvatarkastuksille: Muista varata riittävästi aikaa turvatarkastuksille, jotta et myöhästy lennoltasi. Turvatarkastuksessa on tiukat säännöt nestemäisten aineiden, kuten juomien ja voiteiden osalta, joten tarkista etukäteen lentoyhtiön sivuilta mitkä ovat sallitut määrät.
  4. Valmistaudu kielimuuriin: Vaikka Hanedan lentokentällä on paljon englanninkielistä opastusta, saattaa silti olla hyvä varautua kielimuuriin. Suosittelemme, että pidät mukanasi tärkeitä matkustusasiakirjoja, kuten passia, matkalippuja ja hotellivarausta, japaniksi käännettynä.
  5. Hanki matkapuhelinliittymä: Jos aiot olla Japanissa pidempään kuin muutaman päivän, suosittelemme hankkimaan matkapuhelinliittymän, jotta voit pysyä yhteydessä matkasi aikana. Matkapuhelinliittymän voi hankkia lentokentältä tai paikalliselta matkapuhelinoperaattorilta.
  6. Hyödynnä matkatavarasäilytyspalveluita: Hanedan lentokentällä on matkatavarasäilytyspalveluita, joten voit jättää matkatavarasi turvallisesti säilytykseen ennen lennolle lähtöä tai saapumisen jälkeen, jos haluat tutustua Tokioon ennen hotelliin saapumista.

Hanedan lentokenttä on tunnettu yhtenä maailman vilkkaimmista lentokentistä, joka tarjoaa laajan verkoston kansainvälisiä -ja maan sisäisiä lentoja.

Vaikka Hanedan lentokenttä on suuri, ei siellä liikkuminen ole hankalaa. Hanedan lentokenttä on hyvin opastettu.

Kyllä, voit yöpyä Hanedan lentokentällä. Kentän ensimmäisestä terminaalista löytyy hotelli, jossa voit yöpyä pidempään tai levähtää lyhyemmäksi ajaksi.

Samankaltaiset artikkelit