kohteena Skytree
|

Tokyo Skytree

Tokyo Skytree on 634m korkea eli maailman korkein TV- lähetys- ja näköalatorni. Lähetyksiä tuolta tornista on tullut jo vuodesta 2012 asti ja Guiness World Records antoi Tokyo Skytreelle maailman korkeimman tornin kunniamaininnan vuonna 2011. Kun torni päätettiin rakentaa, mietittiin lukua, joka ihmisten olisi helppo muistaa. Näin tornin korkeudeksi päätettiin 634 metriä. Numerot lueteltua japanilaisittain mu-sa-shi, tämä viittaa japanilaisessa historiassa sijaineeseen Mushashin alueeseen, jossa Skytree sijaitsee. Skytreen valkea väri symboloi harmoniaa ja rakennuksen designin pyritään kuvastamaan perinteistä japanilaista kauneutta yhdistettynä moderniin, futuristiseen ulkoasuun.

Tokyo Skytree on näkyy selvästi Tokion katukuvassa.
Tokyo Skytree on näkyy selvästi Tokion katukuvassa.

Vieraillessasi Skytreellä voit nauttia maisemien yhteydessä suuresta ostoskeskuksesta, joka on rakentunut tornin yhteyteen. Suosittelen kaikille Tokiossa käyville vierailua täällä.

Tokyo Skytree sijainti

Skytree sijaitsee Shitamachissa ja on noin 5.5km päässä Tokyo Stationista. Kulkuyhteydet ovat hyvät ja esimerkiksi Tokyo Stationilta pääsee metrolla suoraan Skytreen kellariin esimerkiksi TOBU SKYTREE Linella (東武スカイツリーライン) ja Asakusa Linella(都営地下鉄浅草線). Lisäksi Skytreelle kulkee myös The Tokyo Skytree Shuttle Buss, jolla myös ensikertalaisen on yksinkertaista matkustaa kohteeseen. Bussi kulkee muunmuassa Tokyo Stationin, Ueno-Asakusa alueen, Hanedan lentokentän ja Tokyo Disney Resortin kautta hakien matkustajat kyytiinsä.

Vierailu Tokyo Skytree näköalatornissa

Skytreen näköalatorni on jaoteltu kahteen eri ”kanteen”, joihin asiakkaat pääsevät vierailemaan. Alempana oleva Tembo Deck on 350m korkeudessa ja korkeapi Tembo Galleria on 450m korkeudessa. Näihin et pääse samalla lipulla, vaan joudut ostamaan ne joko yhdessä tai erikseen. Tembo Galleriasta saat hiukan parempia kuvia korkeammalta, mutta näköalan takia ihmiset sinne menevätkin. Näköalakerroksista voit ostaa tuliaisia sekä esimerkiksi olla valokuvattavana yksin tai kaverin kanssa. Valokuvauksesta saat valokuvan muistoksi vierailusta mukaasi. Lisäksi tornista löytyy automaatteja, josta voi ostaa Skytreen oman kolikon, johon voit painattaa koneella päivän, jolloin vierailit kohteessa.

Lippuja on myös kahta eri tyyppiä. Jos tykkäät jonottaa ja olet budjetilla liikenteessä, osta Same-Day ticket. Pääset samana päivänä hiukan halvemmalla haluamasi kerrokseen. Jos kuitenkin haluat mahdollisesti nopeasti ylös, viettää haluamasi ajan ja jatkaa esimerkiksi ostoskeskukseen, suosittelen ostamaan Fast Skytree Ticketin. Jono on lyhyempi ja et kuluta reissuasi jonottamiseen. Lisää lipuista löytyy Tokyo Skytreen omilta sivuilta.

Tokyo Skytree lippujen hinnat. 1€ on noin 85¥ (82¥ 16.6.2020)

Kauppakeskus ja ostosmahdollisuudet

Tokyo Skytree:n juuressa on myös paljon ostosmahdollisuuksia. Tokyo Solamachi on yli 10 kerroksinen ostoskeskus, josta löydät paljon eri osteltavaa. Oli kyse sitten leluista, peleistä, kelloista tai vaatteista, löydät haluamasi varmasti täältä. Myös pienempiä Popup- tyyppisiä kauppoja löytyy eri puolilta ostoskeskusta. Erikoismainintana Pokemon Center.

Pokemon Center Skytreen aula.

Sumida Aquarium

Yksi suositeltava kohde vieraillessasi Tokyon Skytreellä on ostoskekuksen ja näköalatornin yhteydessä siaitseva Sumida niminen akvaario. Tämä akvaario on kuin merenalainen puisto, jossa asiakkaat saavat kulkea vapaasti kahdessa eri kerroksessa. Akvaarioon on suunniteltu kolme erilaista reittiä, jotka kaikki antavat erilaisen kokemuksen tutkien meren ihmeitä. Tästä akvaariosta löytyy Japanin suurin sisällä oleva avoinainen ”tankki”, jonka reunalla voit käydä ihastelemassa pingviinejä sekä karvaisia hylkeitä. Lisäksi akvaariossa voit nähdä ”kulissien taakse” eli akvaariossa on myös asiakkaille näkyvillä esittelyjä esimerkiksi siitä, miten akvaarion ja eläinten hoitaminen tapahtuu. Liput akvaarioon pystyy ostamaan etukäteen tai myyntiautomaatista juuri ennen sisäänpääsyä. Sisäänpääsymaksu aikuiselta on noin 2,300 yeniä 12/2022.

Sumida Aquarium Tokyo Skytreen vieressä.
Sumida Aquarium Tokyo Skytreen vieressä.

Tokyo Skytree ravintolat

Japanissa on yleistä, että ruokapaikkojen edessä on näytillä ruoka-annokset, mitä voit tilata. Tämä helpottaa tilauksen tekemistä, koska kaikissa ruokapaikkojen menuissa ei välttämättä ole englanninkielistä selitystä. Lisäksi esillä olevilla annosmalleilla saadaan varmasti myös nälkää heräteltyä. Solamachin kauppakeskuksessa on yhteensä 75kpl ravintoloita tai kahviloita, joten löydät varmasti juuri sinulle sopivaa ruokaa. Löytyy Muumikahvilat, eri oluen ystäville omat paikkansa ja sitten myös mäkkäri ja KFC. Kaikki ruokapaikat löydät TÄÄLTÄ.

Tokyo Skytreen yläkerrasta löydät paljon hyviä ravintoloita ruokailuun.
Eri ruokavaihtoehtoja ravintolan edessä.

Myös Skytreessä on ravintola, joten jos haluat maksaa hiukan ylimääräistä todella hyvästä näkymästä, on kerroksen 345 ravintola juuri sinulle.

Miksi Tokyo Skytree

Yritin kiteyttää tähän paljon eri asioita Skytreestä, mutta pelkästään yksi päivä meinaa riittää näissä kaikissa kohteissa vierailemiseen. Suosittelen tutustumaan tähän kohteeseen ja selvittämään lisää paikanpäällä! Mikäli jokin kysymys jäi mieleesi, laita kommenttia alle tai sähköpostia 👌.

Samankaltaiset artikkelit