|

Sensō-ji – Tokion vanhin temppeli Asakusassa

Sensō-ji sijaitsee Tokiossa, Japanissa, ja se on yksi maan tunnetuimmista ja arvostetuimmista buddhalaisista temppeleistä. Tämä historiallinen temppelialue tarjoaa vierailijoille ainutlaatuisen kokemuksen Japanin perinteisestä uskonnollisesta kulttuurista ja arkkitehtuurista. Sensō-ji perustettiin vuonna 628, ja se on Japanin vanhin ja ehkä myös tunnetuin buddhalainen temppeli.

Sensō-ji tunnetaan myös nimellä Asakusa Kannon -temppeli, ja se on omistettu Kannonille eli Guanyinille, jolla on tärkeä rooli buddhalaisuudessa. Täällä pääsee ihailemaan ainutlaatuisia taideteoksia ja japanilaista historiallista arkkitehtuuria. Temppelin päärakennus on maalauksellinen esimerkki Heian-kauden (794-1185) uskonnollista tyyliä.

Vieraillessasi tällä upealla temppelialueella voit kokea jännittäviä ja rauhallisia hetkiä kauniissa japanilaisessa ympäristössä. Tutustut Japanin historiaan, kulttuuriin ja perinteisiin ainutlaatuisella tavalla. Älä ohita mahdollisuutta vierailla Sensō-ji:ssa.

Sensō-ji sijaitsee Tokiossa, Asakusan alueella.
Sensō-ji sijaitsee Tokiossa, Asakusan alueella.

Sensō-ji historia

Sensō-ji on Tokiossa sijaitseva Japanin vanhin buddhalainen temppeli, joka perustettiin vuonna 628. Temppelin historia on värikäs ja se on vahvasti sidoksissa Japanin historiaan, erityisesti Edo-kauteen.

Temppelin perustamiseen liittyy tarina, jonka mukaan kaksi veljeä löysi Sumida-joesta kultaisen Kannon patsaan. Tarinan mukaan Taira no Kinmasa rakennutti temppeleitä ympäri maata, ja hän halusi yhden niistä sijoitettavan Sensō-jin löytämänsä patsaan ympärille. Sen jälkeen Sensō-ji temppeli houkutteli paljon uskovaisia luokseen, sekä saavutti suosiota myös salaperäisten tapahtumien kautta.

Tokugawa Ieyasu, Edo-kauden suuri hallitusjohtaja, myös otti Sensō-jin haltuunsa ja tuki temppelin toimintaa Edo-kauden aikana. Tämä loi yhteyden shogunaatin ja temppelin välille.

Toisen maailmansodan aikana Sensō-ji koki kovia, kuten moni muu historiallinen rakennus Japanissa. Pommitukset tuhosivat suuren osan temppelistä ja sen ympäröivistä rakennuksista, mutta ne jälleenrakennettiin sodan jälkeen.

Nykyään Sensō-ji on suosittu turistikohde ja merkittävä uskonnollinen pyhiinvaelluskohde. Sen historia kuvastaa Japanin vaiherikasta menneisyyttä ja yhdistää sitä nykypäivän elämään.

Arkkitehtuuri

Sensō-ji on buddhalainen temppeli, joka sijaitsee Tokiossa. Se on yksi maan vanhimmista ja tunnetuimmista temppeleistä. Temppeli koostuu useista arkkitehtuurisista elementeistä, jotka tekevät siitä erityisen ainutlaatuisen ja arvostetun.

Yksi tunnetuimmista rakennuksista Sensō-jin temppelialueella on Kaminarimon-portti. Se on alkuperäinen sisääntuloreitti temppeliin, ja siinä on suuri punainen paperilyhty, joka toivottaa vieraat tervetulleiksi. Kun astut Kaminarimon-portin läpi, huomaat kohta Hōzōmon-portin, joka johtaa temppelin sisäpihalle.

Temppelin sisäpihalla on monia muita rakennuksia, kuten viisi kerrosta korkea pagodi ja temppelin pääsali, jossa voit nähdä buddhalaisia rituaaleja ja seremonioita. Pääsali on vaikuttava rakennus, jossa on suuria kullattuja patsaita ja runsaasti taiteellisia yksityiskohtia.

Temppelin arkkitehtuuri on perinteistä japanilaista tyyliä, ja rakennukset ovat usein maalattu kirkkaanpunaisiksi. Lisäksi niiden katoissa on kullattuja koristeita ja lohikäärmemuotoisia viemäriputkia, jotka lisäävät niiden loistokkuutta. Rakennusten yksityiskohdat ovat kuin veistoksia ja maalaukset ovat taidokkaita, sekä kuvastavat buddhalaista uskontoa ja historiallisia tapahtumia.

Vieraillessasi Sensō-jin temppelissä voit ihailla sen kaunista arkkitehtuurista ja tunnistaa monia erilaisia elementtejä, jotka tekevät siitä erityisen ja arvostetun kohteen.

Kaminarimon

Kaminarimon, eli Salamaportti, on kuuluisa portti, joka toivottaa sinut tervetulleeksi Sensō-ji -temppelialueelle. Se on ensimmäinen asia, jonka kohtaat kun saavut temppelialueelle, ja se on yksi Asakusan tunnetuimmista ja tunnistettavimmista symboleista.

Portti rakennettiin alun perin vuonna 942, ja sen on kokenut monia vaihteluita ja uudelleenrakentamista vuosien aikana. Nykyinen versio on ollut paikoillaan vuodesta 1960, jolloin se rakennettiin jälleen uudelleen tulipalon jälkeen. Kaminarimonin suuret puurakenteet ja punamusta maalaus ovat vaikuttavia ja herättävät huomiota.

Kaminarimonissa ripustettu suuri punainen chochin -paperilyhty painaa noin 670 kg, joten se on melko näyttävä ilmestys. Lyhdyn molemmin puolin ovat veistoksia ukkosen ja tuulen jumalista – Raijin ja Fūjin. Nämä jumalat toimivat suojelijoina ja antavat portille sen nimen, Salamaportti.

Tämä historiallinen ja upea portti on erinomainen lähtökohta tutustumiselle Sensō-ji -temppeliin, joten älä unohda pysähtyä hetkeksi sen luona. Kaminarimonin vieressä on monia ravintoloita, kahviloita ja kauppoja, joissa voit nauttia paikallisesta kulttuurista ennen kuin jatkat tutustumista temppelin sisäpuolelle.

Hōzōmon

Hōzōmon on Sensō-ji -temppelin päärakennus Tokiossa. Tämä portti, joka tunnetaan myös nimellä Niōmon, on monien vierailijoiden ensimmäinen kosketus tähän kuuluisaan temppeliin. Hōzōmonilla on merkittävä rooli Sensō-jin historiassa ja arkkitehtuurissa.

Temppelin alueella kulkiessasi huomaat Hōzōmonin massiiviset kaksikerroksiset portit. Nämä portit on koristeltu perinteisillä Jomon-motiffeilla, jotka ilmentävät Japanin kulttiiperintöä. Porttien ensimmäisessä kerroksessa on kolme suurta ovea, joissa voit nähdä vaikuttavia veistoksia. Toisessa kerroksessa sijaitsee temppelin aarrekammio, joka sisältää arvokkaita uskonnollisia esineitä, kuten sutraja ja ikoneja.

Hōzōmonin molemmilla puolilla seisovat majesteettiset Niō-patsaat, jotka ovat perinteisiä Buddhan henkivartijoita. Nämä patsaat edustavat voimaa ja suojelusta, ja niillä on tärkeä rooli Sensō-jin vartiointirakenteissa.

Kun kuljet Hōzōmonin läpi kohti temppelin sisäosia, voit aistia historian ja Japanin kulttuuriperinnön merkityksen tällä pyhällä alueella. Jokainen yksityiskohta Hōzōmonissa on huolella suunniteltu ja kertoo tarinan menneisyydestä, samalla kun se jatkaa perinteiden vaalimista nykyhetkessä.

Viisinäinen Pagoda

Sensō-ji -temppelin alueella sijaitsee myös vaikuttava Viisinäinen Pagoda. Tämä rakennus on tunnettu korkeudestaan ja kauniista arkkitehtuuristaan. Se on näkemisen arvoinen kohde vieraillessasi Sensō-ji -temppelissä. Muista kuitenkin, että kyseessä on hengellinen paikka, joten kunnioita temppelin sääntöjä ja muiden vierailijoiden tuntemuksia.

Viisinäinen Pagoda on rakennettu muistuttamaan viittä buddhalaisen filosofian elementtiä: maata, vettä, tulta, tuulta ja tyhjyyttä. Sen korkeus on noin 53 metriä, mikä tekee siitä yhden Tokyo alueen korkeimmista pagodeista. Sisätiloihin ei ole yleisölle pääsyä, mutta jo itse ulkotilojen näkeminen on unohtumaton kokemus.

Pagodan ympärillä on myös kaunis puutarha, jossa voit kävellä ja nauttia Japanin luonnosta. Puutarha on erityisen kaunis kirsikankukkien aikaan, jolloin monet paikalliset ja turistit tulevat ihailemaan kukkaloistoa. Myös syksyllä väriloisto on näkemisen arvoinen, kun lehdet vaihtavat väriään ennen putoamistaan maahan.

Muista ottaa mukaasi kamera, sillä Viisinäinen Pagoda ja sen ympäristö tarjoavat erinomaisia kuvauskohteita. Voit myös istahtaa penkille ja levätä hetken upeiden perinnekasvien keskellä ennen seuraavaan kohteeseen siirtymistä.

Kannon-Dō

Sensō-ji on Tokion kuuluisa buddhalainen temppeli, joka sijaitsee Asakusassa. Tässä osiossa keskitymme temppelin tärkeimpään rakennukseen, Kannon-Dō.

Kannon-Dō on omistettu Kannon Bodhisattvalle, myötätunnon jumalattarelle. Kun vierailet temppelialueella, huomaat suuren punaisen Hozomon-portin, joka toivottaa sinut tervetulleeksi. Kävele portista sisään ja kulje pitkin Nakamise-dōri -ostoskatua, joka on täynnä kojuja ja myymälöitä. Tämän jälkeen saavut Gojunotōniin, viisikerroksisen pagodin luo, jonka ohitat matkallasi Kannon-Dōhön.

Kannon-Dōn sisäänpääsy on kaikille avoin, ja voit kiertää sen ympäri vapaasti. Rakennuksen sisällä seisoo suuri Kannon-patsas, joka näyttää kultaista sädekehää kantavalta myötätunnon jumalattarelta. Uskovaiset tuovat sille kunnioituksensa, rukoilevat sen edessä ja sytyttävät suitsukkeita tuoden kiitoksensa ja toiveensa Kannonille.

Temppelin alueella on myös muita nähtävyyksiä, kuten Asakusa-jinja, joka on omistettu kolmelle perustajalle. Kuitenkin Kannon-Dō säilyy Sensō-jin sydämenä ja keskipisteenä, tarjoten rauhallisen ja inspiroivan vierailun kaikille niille, jotka tulevat kunnioittamaan Kannon Bodhisattvan läsnäoloa ja vaikutusta.

Nakamise-Dōri

Nakamise-Dōri on kuuluisa ostoskatu, joka sijaitsee Sensō-ji temppelin alueella. Täällä voit löytää runsaasti kauppoja ja ravintoloita.

Tältä kadulta löydät yli 88 kauppaa ja kojuja, jotka tarjoavat erilaisia perinteisiä japanilaisia tuotteita, kuten kimonoja, lanterneita ja matkamuistoja. Voit myös ostaa laajan valikoiman herkullisia välipaloja ja erikoistuotteita, jotka ovat ainutlaatuisia tälle alueelle.

  • Tulijaisten ostaminen: Nakamise-Dōrilla on runsaasti kauppoja, joista voit ostaa monenlaisia matkamuistoja, kuten uchiwa-tuulettimia ja monia muita perinteisiä japanilaisia esineitä.
  • Ruokailu: Tällä kadulla on useita ravintoloita ja ruokakojuja, joista voit kokeilla herkullisia japanilaisia ruokia. Älä ohita näitä paikallisia erikoisuuksia, kuten vaikkapa täytettyjä riisikakkuja tai tempura-annoksia.

Nakamise-Dōri tarjoaa monipuolisen ja elämyksellisen ostos- ja ruokailukokemuksen Sensō-ji temppelin vierailijoille. Käy kokeilemassa erilaisia ostospaikkoja ja nauti vierailustasi tässä historiallisessa ja kulttuurillisesti rikkaassa kohteessa.

Uskonto ja kulttuuri

Sensō-ji on omistettu Kannonille, myötätunnon jumalattarelle ja armon jumalattarelle. Se on yksi Japanin tunnetuimmista ja tärkeimmistä buddhalaisista temppeleistä. Kun vierailet temppelissä, huomaat sen syvän yhteyden buddhalaisuuteen ja sen vaikutukseen japanilaiseen kulttuuriin.

Kannon, myös tunnettu nimellä Guanyin, on myötätunnon bodhisattva ja yksi tärkeimmistä hahmoista Mahayana-buddhalaisuudessa. Kannonin palvonta on levinnyt laajalti Aasiassa, ja hän on tullut tunnetuksi armeliaana jumalattarena.

Temppelialueelta löydät monia buddhalaisia veistoksia ja kuvia, jotka heijastavat Kannonin, Buddhan ja muiden merkittävien bodhisattvojen kunnioitusta ja palvontaa. Lisäksi Sensō-ji tarjoaa paljon rituaaleja, kuten suitsukkeiden polttaminen, onnea tuovien amulettien ostaminen ja oraakkelisanojen saaminen, jotka ovat osa jokapäiväistä buddhalaista käytäntöä.

Sensō-ji on paitsi uskonnollinen keskus, myös paikka, jossa voit kokea japanilaista kulttuuria sen kaikessa monimuotoisuudessa. Alue on täynnä värikkäitä festivaaleja, kauppoja, uskonnollista musiikkia ja tanssia. Kaikki nämä kulttuuriset ilmentymät heijastavat syvää hengellistä merkitystä ja uskonnollista arvoa, jotka ovat keskeisiä tämän historiallisen temppelin elämässä.

Asakusan alue

Asakusa on yksi Tokion kuuluisimmista turistialueista, joka sijaitsee Sumida-joen varrella. Tämä alue tarjoaa upeita nähtävyyksiä, kuten ikonisen Sensō-ji temppelin ja Tokyo Skytreen. Asakusa tarjoaa kävijöille matkan vanhan ja uuden Tokion kohtaamispaikkaan.

Asakusan alueella on hyvät kulkuyhteydet ja se löytyy helposti esimerkiksi Ginza-metroaseman kautta. Asakusan asema on tärkeä liikennekeskus, joka tarjoaa sujuvat yhteydet muihin osiin kaupunkia, kuten Uenoon ja Ginzaan. Metroasemalta pääsee myös helposti Tokio Skytreen juurelle, joka tarjoaa upeat näkymät yli koko kaupungin.

Alueen tärkein vetonaula on Sensō-ji -temppeli. Sen lisäksi, että se on henkisen kulttuurin keskus, temppelin alueella on myös paljon kauppoja ja ravintoloita, joista löytyy paikallisia herkkuja sekä perinteisiä japanilaisia tuotteita.

Sumida-joki on toinen tärkeä osa Asakusan aluetta, ja se tarjoaa rauhallisen paon kaupungin hälinästä. Joen varrelta löytyy useita puistoja ja kävelyteitä, joiden äärellä voi nauttia kauniista näkymistä sekä rentoutua Tokion menosta.

Asakusa on mitä mainioin kohde niin perheille, pariskunnille kuin yksittäisille matkailijoillekin. Sen tarjoamat nähtävyydet, kuten Sensō-ji, kaupat, ravintolat ja näkymät Sumida-joelta, tekevät siitä alueen, jonka kokemista et halua jättää väliin matkallasi Tokioon.

Festivaalit ja tapahtumat

Sanja Matsuri on Sensō-ji-temppelin merkittävin festivaali. Se järjestetään toukokuussa kolmen päivän ajan ja houkuttelee yli 1,5 miljoonaa ihmistä vuosittain. Tämä värikäs tapahtuma juhlii Asakusan alueen suojelushenkiä, ja siihen kuuluu mm. jumalankuvien kulkueita ja shintomusiikkiesityksiä.

Asakusa Samba Carnival on elokuussa järjestettävä sambakarnevaali, joka houkuttelee suuren määrän ihmisiä tanssimaan ja juhlimaan Asakusan kaduilla. Tapahtuma on Japanin suurin sambatapahtuma, jonka inspiroivana lähteenä ovat Rio de Janeiron kuuluisat karnevaalit.

Sensō-jin temppeli, tunnetaan myös nimellä Asakusa Kannon, joka järjestää useita erilaisia tapahtumia ympäri vuoden. Juhlat ja seremoniat, kuten uudenvuoden juhla ja kukkaisten katselu, näyttelevät tärkeää osaa kävijöiden kokemuksessa.

Hagoita on perinteinen japanilainen kämmenpuu, jota käytetään hanetsuki-pelissä, joka muistuttaa sulkapalloa. Joulukuun puolivälissä Sensō-ji-temppelissä järjestetään Hagoita-Ichi, joka on kuuluisa markkinatapahtuma, jossa myydään hagoita-puita ja muita perinteisiä käsintehtyjä tuotteita.

Näiden tapahtumien lisäksi Sensō-ji-temppelialueella järjestetään useita muita festivaaleja ja kulttuuritapahtumia vuoden aikana. Vierailun aikana kannattaa ehdottomasti tutustua tarjolla oleviin tapahtumiin ja nauttia ainutlaatuisesta tunnelmasta, joka tekee Asakusan alueesta ainutlaatuisen.

Usein kysytyt kysymykset

Sensō-jin lähistöllä on monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Voit käydä Nakamise-dōrin ostoskadulla, joka on täynnä perinteisiä japanilaisia myymälöitä ja kahviloita. Asakusan alueella on lisäksi useita temppeleitä ja historiallisia paikkoja, kuten Sumida Park tai Asakusa-jinja.

Paras aika vierailla Sensō-jissä on kevät (maaliskuu-toukokuu) tai syksy (syyskuu-marraskuu), jolloin sää on miellyttävä ja väkijoukot eivät ole liian suuria. Kuitenkin, Sensō-ji on avoinna ympäri vuoden ja aina vierailun arvoinen kohde.

Voit helposti päästä Sensō-jiin julkisilla kulkuvälineillä. Asakusa-asema on vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä temppelistä ja se palvelee useita metro- ja rautatielinjoja, kuten Ginza-linjaa, Asakusa-linjaa ja Tobu Skytree -linjaa.

Sensō-ji on tunnettu useista juhlista ja tapahtumista, kuten Sanja Matsuri, joka pidetään toukokuussa ja houkuttelee yli miljoona vierailijaa luokseen. Lisäksi Hozuki-ichi tapahtuma kesäkuussa ja Tori no Ichi marraskuussa ovat suosittuja tapahtumia.

Kiertääksesi Sensō-jin aluetta, paras tapa on kävellen. Alue on melko pieni ja helppo navigoida jalkaisin. Voit myös vuokrata polkupyörän tai rikshan tutustuaksesi alueen nähtävyyksiin mukavasti.

Ei, Sensō-jiin pääsy on täysin ilmaista. Voit vierailla temppelissä ja sen puutarhoissa sekä osallistua esimerkiksi rukoushetkiin ilman pääsymaksua.

Samankaltaiset artikkelit