Rokotukset ja lääkkeet ennen matkaa japaniin
| |

Rokotukset ja lääkkeet Japaniin

Japanin hygieniataso sekä terveydenhuolto ovat korkealla tasolla. Silti kuitenkin on kannattavaa suojautua ennen matkalle lähtöä ja tarkastaa perusasiat kuntoon. Tällaisia asioita ennen Japaniin matkustamista kuin myös muihin maihin matkustaessa, on hyvä tarkistaa, että rokotukset ja lääkkeet Japaniin mentäessä ovat kunnossa. Tähän lisäksi mainintana vakuutus lomamatkallesi ja tarvittaessa turistit voivat hakeutua yksityiseen että julkiseen terveydenhuoltoon tarvittaessa Japanissa. Näistä asioista on kuitenkin hyvä ottaa selvyys ennen matkaa omalta vakuutusyhtiöltäsi.

Rokotukset Japaniin matkustamista varten

Suomalaiseen perusrokotusohjelmaan kuuluu kuuluvat tuhkarokko-, sikotauti-, vihurirokko- (MPR), jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokote (dT). Lisäksi tähän kuuluu riskiryhmiin kuuluville vuosittainen influenssarokote. Suositeltavia muita rokotuksia perus rokotusohjelmaan kuulumattomien rokotteiden osalta, harkittavia lisärokotuksia Japaniin lähtiessä ovat influenssarokote sekä Japanin aivotulehduksen rokote. Japanin aivotulehdus leviää hyttysten pistojen seurauksena, joten tätä rokotetta miettisin enemmän lähempänä kesäaikaa ja varsinkin mahdollisesti maaseudulle matkustaessa. Lisäksi on rokotesuojana olla myös A- ja B-hepatiitti. Rokotuksista voit olla tarkemmin yhteydessä omaan terveysasemaasi ja selvittää rokotesuojaasi sekä mahdollisia tarvittavia lääkityksiä tarkemmin.

Koronan vaikutus Japanissa

Maahantuloa Japaniin koronaepidemian jälkeen on rajoitettu lähes kaikista maista Japaniin matkustaville. Tällä hetkellä vuoden 2023 alkupuolella Japaniin matkustaessa, sinulta tarkistetaan, oletko saanut kokonaisen rokotesarjan koronaa vastaan. Kannattaa myös tarkistaa, ovatko saamasi rokotevalmisteet hyväksyttäviä Japaniin matkustaessa. Jos sinulla kuitenkaan ei kaikkia kolmea rokotusta ole, vie henkilökunta sinut sivuun ja luultavasti tarvitset negatiivisen koronanäytteen oton ennen kohdemaahan pääsyä. Maahan pääsemiseksi, asiakkailta odotetaan enintään 72h ennen lentoa oleva negatiivinen koronanäytetulos. Voi myös olla, että matkustaessasi eri maasta kuin Suomesta Japaniin, myös koronarokotustodistus, negatiivinen koronatesti saavuttaessa ja/tai karanteeni voivat olla myös pakollisia ennen maihin pääsemistä. Koronatodistus tarkastetaan etukäteen tai ennen lennolle pääsyä kotimaassa Suomessa ja todistus tarkastettiin myös Japanissa ennen maahan pääsyä.

Tarvittavat lomakkeet matkustaessasi Japaniin

Lisäksi ennen kuin pääset vierailemaan maassa, täytyy täyttää netissä oleva lomake, joka antaa qr-koodin. Tätä näytetään lentokentällä olevalle virkailijalle. Uskoisin, että jos tätä ei ole tehtynä etukäteen ennen matkustusta Japaniin, pystyy sen tekemään myös lentokentällä. Ohjeet ja nettisivut tätä varten löytyi Finnairin sähköpostilla tulleesta viestistä, jossa pyydetään tarkistamaan tarvittavat lomakkeet matkustusta varten. Tämän lisäksi matkustusilmoituksen tekeminen on suotavaa ja sen löydät täältä: https://matkustusilmoitus.fi/public_html?command=browse .

Lomakkeen täyttäminen oli kyllä nopeaa ja enemmänkin sisälsi kysymyksiä, kuten missä hotellissa majoitut yms., tietoja, joita tarvitaan jos turisti sairastuu koronaan Japanissa ollessaan. Lisäksi lentokentältä matkaan saa ohjelappuja, kuinka toimia koronaan sairastuessa sekä yleisiä ohjeita.

Koronaohjeistus turisteille

Japaniin matkustaville sekä Japanin kansalaisille on viranomaistasolta annettu erilaisia suosituksia tai ohjeistuksia koronaa vastaan. Tällaisia ovat esimerkiksi välttää huonosti ilmastoituja ja ruuhkaisia tiloja sekä välttää julkista liikennettä ruuhka-aikoina. Kasvomaskien käyttö on suositeltavaa lähes joka paikassa, kuten ulkona liikkuessa, julkisissa tiloissa ja sosiaalisessa kanssakäymisessä ihmisten kanssa pitäen noin kahden metrin turvavälit. Tämän lisäksi monet lentoyhtiöt kehoittavat kasvomaskien käyttöä lentokoneessa matkustaessasi.

Korona-asioihin liittyvä tilanne matkustaessa Japaniin oli tämän tiedon osalta voimassa 01/2023, joten voit tarkistaa, ovatko käytänteet muuttuneet ennen matkustamistasi Japaniin.

Lääkkeiden tuonti Japaniin

Japaniin matkustaessa voit ottaa mukaasi ilman reseptiä saatavia lääkkeitä, joita voit tarvita matkalla. Tällaisia voivat olla esimerkiksi Burana, Paratabs, pahoinvointilääke, maitohapot ja/tai ripulilääke. Japanissa on kyllä hyvä hygieniataso. Lisäksi yksi vinkki on, että matkustaessa kannattaa lääkkeet viedä niiden alkuperäisessä pakkauksessa, jotta virkailija pystyy tarkistamaan lääkkeen sisältävät aineet ja mihin tarkoitukseen lääke on. Tämä sen vuoksi, että on huomioitavaa, että jotkin lääkeaineet eivät ole suotavia tuoda Japaniin! Huomaathan, että reseptilääkkeitä tuodessasi maahan, on hyvä niihin olla mukana resepti myös englannin kielellä.

Lääkkeet Japanissa

Japanissa on olemassa paljon erilaisia lääke- ja itsehoitovalmisteita. Huomiona se, että joitain itsehoitovalmisteita, kuten esimerkiksi särkylääkkeitä tai sidetarpeita, myydään apteekeissa, mutta niitä voit löytää myös erilaisista muistakin myymälöistä, jotka myyvät itsehoitovalmisteita ja muita terveystuotteita. Tästä esimerkkinä Don Quijoten kauppaketjut. Jos tarvitset kuitenkin reseptilääkkeitä, saat ainoastaan niitä apteekeista. On hyvä varmistaa, että sinulla on matkassa itsellesi tarvittavat reseptilääkkeet matkan ajaksi, koska kaikkia Suomessa saatavia lääkkeitä, ei välttämättä ole Japanissa ollenkaan saatavilla. Myöskin on hyvä huomioida, että lääkkeitä ostaessasi Japanissa, voit saada korvausta vain silloin, jos olet sairausvakuutettu Japanissa.

Puhelinpalveluohjausta terveyteen liittyen Tokiossa

Vinkki: Jos tarvitset matkasi aikana tietoa tai ohjausta terveys- ja sairaanhoitopalveluista, Tokion alueella on ainakin saatavilla puhelinpalvelua nimeltään Tokyo Metropolitan Medical Institution Information Himawari. Numero palvelee sinua tarvittaessa esimerkiksi englanniksi päivittäin klo 9–20. Palvelusta saa esimerkiksi apua, jos tarvitset ohjausta esimerkiksi klinikalle tai sairaalaan.

Puhelinnumero on: 03 5285 8181 (ulkomaisesta numerosta soitettuna: +81 3 5285 8181). Lisätietoa löytyy myös heidän nettisivuiltaan: https://www.himawari.metro.tokyo.jp/qq13/qqport/tomintop/other/fks240.php

Apteekissa asiointi

Japanilaisessa apteekissa asiointi on varsin hyvä kokemus. Palvelu on varsin nopeaa ja joustavaa. Kielimuurin vuoksi apteekkari ottaa esiin tabletin ja laittaa sinut videokeskusteluun lääkärin kanssa englanniksi, jolle voit kertoa vaivasi ja lääkäri kertoo, mikä lääke vaivaan auttaa.

Lääkkeet voivat olla luontaistuotteisiin viittaavia lääkkeitä ja nämä tepsivät! Mielenkiintoista on myös se, että jotkin lääkkeet saa ostettua hyllystä eikä lääkärin tai muuta tapaamista tai reseptiä lääkkeen ostoon välttämättä tarvitse tai apteekissa tabletilla lääkärin tapaaminen riittää. Jos siis matkalla sattuu eikä lääkettä ole, suosittelen menemään apteekkiin! Lisäksi palvelu on hyvin ammattitaitoista, ystävällistä, sekä asioida voit kansainvälinen lääkärin kanssa, joka osaa ohjeistaa sinut englanniksi.

Similar Posts