Rokotukset ja lääkkeet ennen matkaa japaniin
| |

Rokotukset ja lääkkeet Japanin matkaa varten

Japanin hygieniataso sekä terveydenhuolto ovat korkealla tasolla. Silti kuitenkin on kannattavaa suojautua ennen matkalle lähtöä ja tarkastaa perusasiat kuntoon. On hyvä tarkistaa ennen Japaniin matkustamista, että rokotukset ovat kunnossa, sekä tarvittavat lääkkeet valmiina ennen menoa Japaniin. Tähän lisäksi mainintana vakuutus lomamatkallesi. Tarvittaessa turistit voivat hakeutua yksityiseen että julkiseen terveydenhuoltoon Japanissa. Näistä asioista on kuitenkin hyvä ottaa selvyys ennen matkaa omalta vakuutusyhtiöltäsi.

Rokotukset Japaniin matkustamista varten

Suomalaiseen perusrokotusohjelmaan kuuluvat tuhkarokko-, sikotauti-, vihurirokko- (MPR), jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokote (dT). Lisäksi tähän kuuluu riskiryhmiin kuuluville vuosittainen influenssarokote. Muita harkittavia rokotuksia perus rokotusohjelmaan kuulumattomien rokotteiden osalta Japaniin lähtiessä ovat influenssarokote sekä Japanin aivotulehduksen rokote. Japanin aivotulehdus leviää hyttysten pistojen seurauksena, joten tätä rokotetta voi miettiä esimerkiksi lähempänä kesäaikaa tai varsinkin mahdollisesti maaseudulle matkustaessa. Lisäksi on rokotesuojana voi kysymykseen tulla myös A- ja B-hepatiitti. Rokotuksista voit olla tarkemmin yhteydessä omaan terveysasemaasi ja selvittää rokotesuojaasi, sekä mahdollisia tarvittavia lääkityksiä tarkemmin. Täällä asiantuntijat osaavat neuvoa sinua tarvittavien rokotteiden osalta.

Koronan vaikutus Japanissa

Maahantuloa Japaniin koronaepidemian jälkeen rajoitettiin lähes kaikista maista matkustavilta. Vuoden 2023 alkupuolella Japaniin matkustaessa tarkistettiin, oletko saanut kokonaisen rokotesarjan koronaa vastaan. Jos kuitenkaan ei kaikkia kolmea rokotusta ollut, tarvittiin luultavasti negatiivinen koronanäytteen otto ennen kohdemaahan pääsyä. Koronatodistus tarkastettiin etukäteen tai ennen lennolle pääsyä kotimaassa Suomessa ja todistus tarkastettiin myös Japanissa ennen maahan pääsyä.

Tilanne on kuitenkin muuttunut näistä koronarajoitteista ja koronarokotusvaatimus on poistunut Japanista 29.04.2023. Lisäksi kasvomaskien käyttö Japanissa on siirtynyt vapaaehtoiseksi, mutta silti kasvomaskeja käytetään Japanissa laajalti.

Tarvittavat lomakkeet matkustaessasi Japaniin

Lentokoneessa matkustaessasi Japaniin, tulee sinun täyttää kaksi lomaketta kohdemaata varten. Lomakkeissa tiedustellaan esimerkiksi matkan tarkoitus, missä hotellissa yövyt vierailusi aikana, sekä matkan pituuden. Lomakkeita, sekä lisätietoja on kuitenkin saatavilla myös kohdemaassa lentokentältä. Tämän lisäksi matkustusilmoituksen tekeminen on suotavaa ja sen löydät täältä: https://matkustusilmoitus.fi/public_html?command=browse. On hyvä noudattaa viranomaisten antamia ohjeistuksia myös oman matkasi sujuvoittamiseksi.

Lääkkeiden tuonti Japaniin

Japaniin matkustaessa voit ottaa mukaasi ilman reseptiä saatavia lääkkeitä, joita voit tarvita matkalla. Tällaisia voivat olla esimerkiksi Burana, Paratabs, pahoinvointilääke, maitohapot ja/tai ripulilääke. Japanissa on hyvä hygieniataso. Lisäksi yksi vinkki on, että matkustaessa kannattaa lääkkeet viedä niiden alkuperäisessä pakkauksessa, jotta virkailija pystyy tarkistamaan lääkkeen sisältävät aineet ja mihin tarkoitukseen lääke on. Tämä sen vuoksi, että jotkin lääkeaineet eivät välttämättä ole suotavia tuoda Japaniin! Huomaathan, että reseptilääkkeitä tuodessasi maahan, on hyvä niihin olla mukana resepti myös englannin kielellä.

Lääkkeet Japanissa

Japanissa on olemassa paljon erilaisia lääke- ja itsehoitovalmisteita. Huomiona se, että joitain itsehoitovalmisteita, kuten esimerkiksi särkylääkkeitä tai sidetarpeita myydään apteekeissa, mutta niitä voit löytää myös erilaisista muistakin myymälöistä, jotka myyvät itsehoitovalmisteita ja muita terveystuotteita. Tästä esimerkkinä Don Quijoten kauppaketjut. Jos tarvitset kuitenkin reseptilääkkeitä, saa niitä apteekeista. On hyvä varmistaa, että sinulla on matkassa itsellesi tarvittavat reseptilääkkeet matkan ajaksi, koska kaikkia Suomessa saatavia lääkkeitä ei välttämättä ole Japanissa saatavilla.

Puhelinpalveluohjausta terveyteen liittyen Tokiossa

Vinkki: Jos tarvitset Tokion matkasi aikana tietoa tai ohjausta terveys- ja sairaanhoitopalveluista, Tokion alueella on saatavilla puhelinpalvelua paikasta nimeltä Tokyo Metropolitan Medical Institution Information Himawari. Numero palvelee sinua tarvittaessa esimerkiksi englanniksi päivittäin klo 9–20. Palvelusta saa esimerkiksi apua, jos tarvitset ohjausta esimerkiksi klinikalle tai sairaalaan.

Puhelinnumero on: 03 5285 8181 (ulkomaisesta numerosta soitettuna: +81 3 5285 8181). Lisätietoa löytyy myös heidän nettisivuiltaan: https://www.himawari.metro.tokyo.jp/qq13/qqport/tomintop/other/fks240.php

Apteekissa asiointi

Japanilaisessa apteekissa asiointi on varsin hyvä kokemus. Palvelu on varsin nopeaa ja joustavaa. Kielimuurin vuoksi apteekkari voi laittaa sinut videokeskusteluun lääkärin kanssa englanniksi, jolle voit kertoa vaivasi ja lääkäri kertoo, mikä lääke vaivaan auttaa, sekä tarvittaessa neuvoo sinut eteenpäin. Tästä toiminnosta ei kuitenkaan ole sellaista tietoa, onko tämä käytössä yleisesti Japanissa.

Lääkkeet voivat olla myös luontaistuotteisiin viittaavia lääkkeitä. Japaniin.com suosittelee vierailua apteekissa Japanissa tarvittaessa! Lisäksi palvelu on hyvin ammattitaitoista, ystävällistä, sekä asioida saatat voida kansainvälisen lääkärin kanssa tabletilla, joka osaa ohjeistaa sinut englanniksi.

Samankaltaiset artikkelit