Chugoku – Hiroshima ja muut kaupungit tutuksi

Chugoku alue sijaitsee Japanin länsiosassa, on yksi maan viidestä pääalueesta ja tarjoaa monipuolisen kokemuksen niin kulttuurista, historiasta kuin luonnosta nauttiville matkailijoille. Alue koostuu viidestä prefektuurista, joita ovat: Hiroshima, Okayama, Shimane, Tottori ja Yamaguchi. Chugoku alue on erityisen tunnettu kahdesta merkittävästa kaupungista, joita ovat Hiroshima ja Okayama.

Hiroshima on ehkäpä kuuluisin kaupunki koko alueella, sillä se on maailmankuulu erityisesti historiallisista tapahtumista, jotka tapahtuivat toisen maailmansodan aikana. Vierailu Hiroshiman Peace Memorial Parkissa ja A-Bomb Domessa tarjoavat näkymän alueen historiaan sekä symboloivat rauhan ja jälleenrakentamisen merkitystä. Hiroshiman kaupungin lisäksi Chugoku alueella on myös paljon muuta tarjottavaa matkailijoille.

Chugoku sijaitsee Japanin sisämeren ja Japanin meren välissä, jonka ansiosta alueella on monipuolinen luonto. Voit tutustua alueen viehättäviin pieniin kyliin, ihailla perinteistä arkkitehtuuria ja kävellä vähemmän tunnetuissa historiallisissa puutarhoissa. Chugokun alue on täynnä rikkaita kulttuurielämyksiä täynnä ainutlaatuista historiaa.

Lue lisää Japanin saarista.

Hiroshiman linna
Hiroshuman linna on hieno nähtävyys järven rannalla.

Historia ja kulttuuriperintö

Chugoku alueen historia ulottuu tuhansien vuosien taakse. Hiroshima tunnetaan parhaiten toisen maailmansodan aikaisesta ydinpommituksesta, mutta alueella on rikas kulttuuriperintö myös Edo-aikakaudelta.

Edo-aikakausi (1603-1868) oli Japanin historian kukoistava aika ja Chugoku alueen kaupungit olivat silloisen Japanin tärkeitä kulttuurikeskuksia. Edo-aikakauden aikana Hiroshima oli merkittävä kaupunki ja talouskeskus. Alueella on monia kiehtovia historiallisia nähtävyyksiä, kuten vanhoja temppeleitä ja linnoituksia.

Hirosiman rauhanmuistomerkki on Chugoku alueen kulttuuriperinnön tunnetuin kohde. Se perustettiin toisen maailmansodan jälkeen muistoksi sodan tuhoista. Rauhanmuistomerkin keskellä on Genbakun kellotorni, joka symboloi rauhan toiveita. Ympärillä olevassa puutarhassa on useita patsaita ja monumentteja, jotka kunnioittavat sodan uhreja.

Chugoku alueella voit myös tutustua perinteiseen japanilaiseen arkkitehtuuriin, käsityöläisyyteen ja designiin. Alueella on monia perinteisiä puurakennuksia, joskus jopa kokonaisia historiallisia kaupunginosia. Käsityöperinne kukoistaa edelleen alueella, ja voit ostaa paikallisia käsintehtyjä tuotteita, kuten keramiikkaa, paperilyhtyjä ja kimonoja.

Chugoku alueen historia ja kulttuuriperintö tarjoavat mielenkiintoisia vierailukohteita niin historian harrastajille kuin kulttuurista kiinnostuneille matkailijoille. Alueen monipuolinen tarjonta tekee siitä erinomaisen kohteen tutustua Japanin kiehtovaan historiaan ja perinteisiin.

Edo-aika

Edo-aika oli merkittävä ajanjakso Chugoku alueen historiassa. Se alkoi 1600-luvulla ja jatkui lähes 300 vuotta. Tänä aikana alue kehittyi monella eri tavalla ja voit nähdä tätä kehitystä eri puolilla aluetta.

Edo-aika oli rauhan aikaa, mikä antoi tilaisuuden kukoistaa talouden, kulttuurin ja taiteen kehitykselle. Alueella oli monia kauppakaupunkeja, joiden ansiosta kauppa ja rahavirta lisääntyivät. Tänäpäivänäkin voit ihailla näitä kompakteja ja vehreitä kaupunkeja, joissa kapeat kujat purkautuvat aukioille ja torille.

Era oppi oli tärkeä osa Edo-aikaa. Vieraillessasi alueella, huomaat nopeasti, kuinka koulutus oli arvostettua ja miten se on muovannut paikallista kulttuuria. Monet kuuluisat kirjailijat, runoilijat ja maalarit vaikuttivat Chugoku alueella Edo-ajalla.

Tämän aikakauden loppu merkitsi suurta muutosta Japanissa ja Chugoku alueella. Edo-aika päättyi Meiji-restauraatioon, joka näkyi myös alueen rakennuksissa ja kaupungeissa. Kuitenkin alueen menneisyys on edelleen vahvasti läsnä ja voit kokea sen vaikutuksen vieraillessasi Chugokun alueen historiallisissa kohteissa.

Maantiede ja luonto

Chugoku alueen maantiede on monipuolinen ja kiehtova. Alue käsittää läntisen Japanin ja se rajoittuu pohjoisessa Japanin mereen ja etelässä Seton sisämereen.

Alueen luonto on ainutlaatuinen ja monimuotoinen. Akiyoshidai on suuri kalkkikiveä oleva tasanko, joka kattaa noin 130 neliökilometriä ja on yksi suurimmista kalkkitasanko maailmassa. Samalla alueella sijaitsee myös Japanin pisin luola nimeltään Akiyoshi-do.

Mount Daisen on Chugoku alueen korkein huippu, joka kohoaa 1 729 metrin korkeuteen. Se on suosittu retkeilykohde ja tarjoaa upeita maisemia. Sen juurella on runsaasti maisemallisia paikkoja vaikuttavin nähtävyyksin, kuten jylhiä vesiputouksia, kauniita järviä ja idyllisiä niittyjä.

Täällä voit nauttia monista erilaisista maisemista, kuten:

 • vaikuttavista vuoristoalueista,
 • avarista tasangoista,
 • vehreistä metsistä,
 • rannoista kallioiden ympäröiminä ja
 • rauhallisista saarista Seton sisämerellä.

Alueen ilmasto vaihtelee huomattavasti vuoristosta rannikolle ja seton Sisämeren puolelta aina Japanin merelle saakka. Tämä monimuotoinen ilmasto vaikuttaa myös sen luontoon ja eläimistöön. Chugoku alueella voit kohdata harvinaisia eläimiä, kuten japaninhirviä, japaninmakakkeja ja erilaisia ​​lintulajeja. Alueella on myös useita kansallispuistoja ja luonnonsuojelualueita, jotka tarjoavat suojelua ja elinympäristöä näille ainutlaatuisille lajeille.

Seton sisämeri

Seton sisämeri sijaitsee Chugoku alueella ja se on yksi Japanin merkittävimmistä vesistöalueista. Asukkaat ja vierailijat voivat nauttia täällä upeista maisemista, historiallisista kohteista ja ainutlaatuisesta luonnosta.

Seton sisämeren kansallispuisto kattaa laajan alueen saaria, rannikkoa ja merta. Se on erinomainen kohde luonnon ystäville, ja siellä voi harrastaa esimerkiksi vaellusta, melontaa ja lintujen tarkkailua.

Shimanami Kaido on suosittu pyöräilyreitti, joka kulkee useiden saarten ja siltojen kautta Seton sisämeren halki. Reitin varrella on monia nähtävyyksiä, kuten kaunis Kosanji-temppeli ja sykähdyttävät riippusillat.

Seton sisämeri tarjoaa myös mahdollisuuden nauttia erilaisista japanilaisista ruokaelämyksistä. Alueelta löytyy herkullisia paikallisia erikoisuuksia, kuten:

 • Hiroshiman okonomiyaki, joka on ohut pannukakku täynnä erilaisia aineksia,
 • Kaki no dote-nabe, joka on ostereita sisältävä riisinuudelikeitto ja
 • Fugu, joka on vaarallisen myrkkyinen rauskukala. Sitä saa syödä vain koulutetun kokkiluvan omaavan henkilön valmistamana.

Seton sisämeren alueella on useita merkittäviä kulttuurikohteita. Esimerkiksi Miyajiman saarella sijaitsee kuuluisa Itsukushiman jinja -pyhäkkö, joka on yksi Japanin kansallisaarteista. Sen edustalla kohoaa ikoninen torii -portti, joka on kuvattu monissa valokuvissa ja maalauksissa.

Japaninmeri

Japaninmeri on osa Chugoku aluetta ja se on kaunis rannikkoalue. Voit tutustua sen upeisiin ranta-alueisiin, joissa voit seurata auringonlaskuja ja rentoutua.

Rannan lisäksi sinulle tarjoutuu tilaisuuksia nauttia paikallisista herkuista. Lisäksi Chugoku alueella on monia historiallisia ja kulttuurisia nähtävyyksiä:

 • Miyajima on tunnettu Itsukushiman pyhäkkö, joka on yksi Japanin kolmesta kauneimmasta maisemasta.
 • Kurashiki on kaupunki, joka on säilyttänyt historiallisen tunnelmansa.
 • Voit vierailla Bikanin historiallisella alueella, jota reunustaa vanhat samuraitalot.
 • Okayamassa voit tutustua Korakueniin, yhteen Japanin parhaimpiin käyskentelypuutarhoihin ja Okayaman linnaan, joka tunnetaan myös nimellä Ukkospilvilinna.

Lopuksi, jos sinulla on aikaa, voit käydä monissa tapahtumissa, joita Chugoku alueella järjestetään. Tällaisia ovat esimerkiksi Hiroshiman kukka-festivaali ja Shimanami Kaido -pyöräilytapahtuma.

Kaupungit ja maakunnat

Chugoku alueella sijaitsee viisi maakuntaa: Hiroshima, Okayama, Tottori, Shimane ja Yamaguchi. Näissä maakunnissa on monia mielenkiintoisia kaupunkeja ja alueita, joissa voit kokea uusia asioita ja tutustua Japanin kulttuuriin.

Hiroshiman prefektuuri tunnetaan maailmanlaajuisesti historiallisesta Hiroshiman kaupungista. Tänne voit matkustaa katsomaan rauhanmuistomerkkiä, joka on pyhitetty atomipommin uhrien muistolle. Hiroshiman alueella on myös Miyajima-saari, joka on tunnettu sen kauniista Itsukushima-jinja pyhäköstä.

Okayama Prefektuuri on tunnettu kulttuurin ja historian ystäville. Sen pääkaupunki Okayama on kuuluisa Korakukan-alueestaan, joka on yksi Japanin vanhimmista ja parhaiten säilyneistä samurailinnoista. Kulttuuria ja perinteitä voit kokea myös Bizenin kaupungissa, joka on tunnettu keramiikastaan ja rautataideperinteestään.

Tottorin prefektuuri tarjoaa upeita luonnonnähtävyyksiä kuten hiekkadyynit, jotka ovat Japanin ainoat. Tottorin kaupungissa voit käydä Sand Museum -hiekkamuseossa ja nähdä upeita hiekkaveistoksia. Lisäksi prefektuurissa voit tutustua japanilaiseen mangakulttuuriin Gosho Aoyaman manga-museossa.

Shimanen prefektuuri sijaitsee Japaninmeren rannalla, ja alueella on paljon historiaa ja kulttuuria. Matokusuchi-joki on erinomainen paikka retkeilyyn ja aktiviteetteihin. Shimane on myös tunnettu Izumon pyhätöstä, joka on yksi Japanin vanhimmista ja tärkeimmistä shintolaisista pyhäköistä.

Yamaguchin prefektuuri on tunnettu historiallisista taisteluistaan ja kauniista maisemistaan. Sen pääkaupunki Yamaguchi on laakson ympäröimä ja siellä on monia tunnettuja temppeleitä, kuten Rurikoji-temppeli ja Kozanji-temppeli. Alueella on myös Ainota joki, joka on erinomainen paikka ulkoiluun ja vesiaktiviteetteihin.

Hiroshima

Hiroshimassa on paljon nähtävää ja koettavaa. Kaupunki on tunnettu sen historiasta, kulttuurista ja kauniista luonnosta. Tässä muutamia vinkkejä siitä, mitä Hiroshimassa kannattaa kokea.

Toinen kiehtova paikka on Itsukushima Shrine, joka sijaitsee lähellä Hiroshimaa Miyajiman saarella. Tämä pyhäkkö on yksi Japanin kansallisaarteista, ja sen ikoninen ”torii” -portti on eräs maan tunnetuimmista nähtävyyksistä. Voit käyttää yhtä päivää tutustuaksesi saareen, pyhäkköön ja sen ympäröiviin puistoihin ja luontokohteisiin.

Värikkäät kadut ja vilkas tunnelma tekevät Hondori Shopping Arcade-ostoskujasta käymisen arvoisen. Täältä löydät monipuolisen valikoiman kauppoja, kahviloita ja ravintoloita. Tutustu paikallisiin herkkuihin, kuten okonomiyaki -pannukakkuihin tai shōchū-juomaan.

Kulttuurista kiinnostuneiden kannattaa käydä Hiroshiman taidemuseossa, jossa tarjolla on laaja valikoima japanilaisen ja länsimaisen taiteen klassikoita. Taiteen ystävät pääsevät nauttimaan täällä muun muassa Monet’n ja Van Gogh’n mestariteoksista.

Tässä oli muutamia vinkkejä vierailulle Hiroshimassa. Toivottavasti nautit kaupungin monista nähtävyyksistä ja elämyksistä.

Hirosiman rauhanmuistomerkki

Hirosiman rauhanmuistomerkki on merkittävä paikka, jossa kannattaa vierailla Chugoku alueen vierailun aikana. Se on perustettu muistoksi toisen maailmansodan aikana tapahtuneesta ydinpommituksesta, joka tuhosi suurimman osan Hiroshimasta ja surmasi arviolta 140 000 ihmistä.

Rauhanmuistomerkin keskipisteenä on rauhanpuisto, joka sijaitsee ydinpommituksen keskusalueella. Täällä voit nähdä useita monumentteja, kuten kupolin, joka näiltä ajoilta säilynyt rakennus. Se symboloi ydinsodan kauhuja ja ihmiskunnan toiveita rauhasta. Samalla alueella on myös Hiroshiman rauhanmuistomerkkikeskus (平和記念資料館). Se on museo, joka tarjoaa koskettavia kuvia ja kertomuksia pommituksen uhreista.

Hirosiman rauhanmuistomerkin yhteydessä järjestetään useita tapahtumia ja seremonioita, erityisesti elokuun 6. päivänä, jolloin pommitus tapahtui. Tällöin voit osallistua tilaisuuksiin, joissa niin paikalliset asukkaat kuin kansainväliset vieraat kokoontuvat yhteen muistamaan uhreja ja rukoilemaan rauhaa koko maailmaan.

Vieraillessasi Hirosiman rauhanmuistomerkillä voit myös tutustua alueen muihin nähtävyyksiin, kuten Shukkei-eniin (縮景園), joka on kaunis japanilainen puutarha. Sen historia ulottuu 1600-luvulle saakka. Toinen suositeltava nähtävyys on Hiroshiman linna (広島城), joka on rakennettu samuraiden aikakaudella.

Kokonaisuutena Hirosiman rauhanmuistomerkillä vierailu on vaikuttava kokemus, joka tarjoaa tärkeän muistutuksen ydinsodan traagisista seurauksista. Se on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka, kun olet Chugoku alueella.

Okayama

Okayama on kaupunki Chugoku alueella Japanissa. Kaupungissa on monia nähtävyyksiä ja kulttuurikohteita tutkittavaksi. Tässä muutama, joista voit aloittaa matkasi!

Vieraile Kōrakuen-puistossa! Se on yksi Japanin kolmesta suurimmasta maisemapuutarhasta, ja se tarjoaa rauhallisen paikan nauttia luonnosta ja paikallisesta kulttuurista. Puistosta löydät eri tyylejä yhdisteleviä maisemia, kuten suuria lampia, kivisiltoja ja perinteisiä japanilaisia rakennuksia.

Toinen paikka, johon kannattaa tutustua on Okayama-jo (Okayaman linna). Tämä historiallinen rakennus kohoaa kaupungin yllä ja tarjoaa upean näkymän ympärilleen. Linnassa pääset tutustumaan sen arkkitehtuuriin ja historiaan tarkemmin, ja se on erinomainen paikka oppia lisää alueen menneisyydestä.

Tottori

Tottori on yksi Chugoku alueen prefektuureista, joka sijaitsee Japanin länsirannikolla. Se on alueen pohjoisin ja tarjoaa monipuolisia maisemia sekä ainutlaatuisia kulttuurikohteita. Tässä muutamia asioita, joita kannattaa kokea Tottorin alueella.

Tottorin hiekkadyynit: Tottorin hiekkadyynit ovat paikka, johon kannattaa tehdä vierailu. Ne ovat Japanin suurimmat dyynit ja tarjoavat upeat 16 neliökilometrin laajuiset hiekkamaisemat.

 • Aktiviteetit: Voit kokeilla erilaisia aktiviteetteja, kuten kameliratsastusta, paraglidingia tai hiekkalautailua.

Hakuto-ranta: Tunnettu valkoisista hiekkarannoistaan ja kirkkaan sinisistä vesistään. Hakuto-ranta on osa San’in Kaiganin luonnonpuistoa. Tämä ranta on täydellinen paikka rentoutua ja nauttia Tottorin luonnosta.

 • Vinkki: Käy katsomassa Jin-Dōgun temppelin vedenalaista pyhiinvaellusreittiä, joka on ainutlaatuinen matkakohde.

Mizuki Shigeru-teiden kummituskaupunki: Jos olet mangafani, tämä on ehdottomasti vierailun arvoinen kohde. Tottorissa sijaitsevan kummituskaupungin kaduilla on yli 153 Mizuki Shigeru’n manga-hahmoa esittelevää pronssipatsasta.

 • Tutustu alueen lukuisiin kahviloihin ja ravintoloihin, joissa on tarjolla erilaisia mangateemalla höystettyjä tuotteita.

Shimane

Tutustuessasi Chugoku alueeseen, Shimane on yksi sen viidestä prefektuurista, joka sijaitsee Seto Inland Sea -meren länsirannikolla. Shimane tarjoaa runsaasti erilaisia nähtävyyksiä ja kokemuksia.

Vieraile Izumon Taisha -pyhäkössä, joka on yksi Japanin vanhimmista ja merkittävimmistä shintolaissista pyhäköistä. Täällä voit tutustua japanilaiseen kulttuuriin ja uskontoon. Shimane-joen rannalla sijaitseva Matsue on alueen pääkaupunki, josta löytyy historiallinen Matsue Castle eli linna sekä kaunis Shimane Art Museum, taiteen museo.

Shimane tarjoaa myös luonnonkauniita maisemia ja retkeilymahdollisuuksia, kuten:

 • Oki Islands: Nämä saaret tarjoavat vaikuttavia rantamaisemia, hyviä patikointireittejä ja ainutlaatuista kulttuuria.
 • Daisen: Tämä alueen korkein vuori tarjoaa upeat näköalat sekä harrastusmahdollisuuksia ympäri vuoden.
 • Tsuwano: Tämä tunnelmallinen pikkukaupunki on tunnettu perinteisistä rakennuksistaan ja värikkäistä karpikakuistaan.

Samalla kun nautit matkastasi Shimanessa, älä unohda maistaa alueen erikoisherkkuja, kuten Izumo soba -nuudelikeittoa ja Shimane Wagyu -lihaa. Myös paikalliset oluet ja sake ovat kokeilemisen arvoisia juomia ruoan ohella.

Yamaguchi

Yamaguchin prefektuuri sijaitsee Chugoku alueen länsiosassa. Alue on tunnettu sen kauniista luonnosta, historiallisista kohteista ja rikkaasta kulttuurista.

Tutustu esimerkiksi Akiyoshidain luonnonpuistoon, joka tunnetaan Japanin suurimpana kalkkikivitasankona. Täällä voit ihailla upeita kalkkikivimaisemia ja tutustua alueen erikoiseen kasvillisuuteen. Alueen tunnetuin nähtävyys on Akiyoshidōn tippukiviluola, joka on Japanin pisin ja yksi Aasian vaikuttavimmista tippukiviluolista.

Toinen vierailun arvoinen paikka Yamaguchissa on Yamaguchi Park, joka sijaitsee Yamaguchin kaupungin keskustassa. Puistosta löydät:

 • Rurikoin temppelin, joka on tunnettu kauniista japanilaisesta puutarhastaan,
 • Inouen kansanmusiikkiteatterin, jossa voit nauttia perinteisestä japanilaisesta musiikista ja tanssista, sekä
 • Yuda-Onsenin kuumat lähteet, joissa voit rentoutua päivän aktiviteettien jälkeen.

Alueen historiaa voit kokea vierailulla Hagiydan linnassa, joka toimi yhtenä Japanin tärkeimmistä linnoituksista Edo-kaudella. Tämä historiallinen monumentti on rakennettu 1600-luvulla ja linna on mainio esimerkki perinteisistä japanilaisista arkkitehtuurista.

Yamaguchissa voit myös tutustua Japanin kristillisen historian jäänteisiin. Shimonosekin kaupungissa sijaitsee Xavierin kirkko, joka on nimetty jesuiittalähetyssaarnaaja Francisco Xaveriuksen mukaan. Kirkko on tärkeä uskonnollinen kohde, joka edustaa Japanin kristinuskon alkuvaiheita 1500-luvulla.

Matkailukohteet ja maamerkit

Miyajima on tunnettu Senjokaku-paviljongista ja upeasta Torii -portista, joka kohoaa vedestä. Tämä on ehdoton kohde vieraillessasi Chugoku alueella. Muista kokea Itsukushiman pyhäkkö ja nauttia alueen ainutlaatuisesta tunnelmasta.

Hagi on historiallinen kaupunki, joka tunnetaan vanhoista samuraisympäristöistään ja tunnelmallisista kaduistaan. Käy Hagi-joen varrella sijaitsevassa Hagi-museossa ja tutustu alueen palatsiin ja linnoituksiin.

Eräs merkittävä maamerkki Chugoku alueella on Kintai Bridge, joka sijaitsee Iwakunin kaupungissa. Tämä kaunis puusilta rakennettiin alun perin vuonna 1673 ja on entisöity säilyttäen alkuperäisen arkkitehtuurin. Siltaa ympäröivä maisema on erityisen viehättävä kirsikankukkien aikaan.

Kurashiki on toinen kaupunki, jolla on merkittävä historiallinen ja kulttuurillinen arvo. Sen vanhan varastokaupungin alueelta löydät useita museoita, kuten Oharaksen taidemuseo. Käy myös kävelyllä Bikanin historiallisessa alueessa, jonka sanotaan olevan yksi parhaiten säilyneistä Edo-kauden kauppakaupungeista.

Miyajima

Miyajima on yksi Chugoku alueen kuuluisimmista nähtävyyksistä. Se sijaitsee lähellä Hiroshimaa ja on tunnettu upeasta Itsukushima-jinjasta. Itsukushima-jinja on shintolainen pyhäkkö, joka on perustettu 500-luvulla.

Vieraillessasi Miyajimassa, kannattaa tutustua sen mahtavaan torii-porttiin, joka seisoo vedessä. Lisäksi saarella on useita ajattomia temppeleitä ja pyhättöjä, kuten Daisho-in ja Senjokaku.

Miyajima tarjoaa myös loistavia ulkoilumahdollisuuksia, kuten patikointia ja pyöräilyä. Voit kävellä ympäri saarta ja ihailla sen luonnollista kauneutta tai suunnata korkeammalle Mount Misenille, josta avautuvat henkeäsalpaavat näkymät merelle ja Hiroshimaan. Miyajiman nimikkoruoka on momiji manju, kuusamalehden muotoiset täytetyt kakkuset, joita kannattaa ehdottomasti maistaa.

Hagi

Hagissa voit nauttia historiallisesta tunnelmasta ja kauniista maisemista. Tämä kaupunki sijaitsee Japanin Chugoku alueella ja on tunnettu erityisesti sen säilyneestä samuraiden aikakauden arkkitehtuurista. Käy tutustumassa Hagin linnaan ja sen ympäröiviin puutarhoihin, jotka tarjoavat rauhallisen paikan kävelyyn ja rentoutumiseen.

Hagi on tunnettu käsityöläiskaupunkina. Voit löytää täältä useita käsityöpajoja, jossa paikalliset taidokkaat käsityöläiset valmistavat Hagi-yaki keramiikkaa. Tätä keramiikkaa arvostetaan sen luonnonläheisten värien ja ainutlaatuisten kuvioiden vuoksi. Kokeile ostaa itsellesi tai ystävillesi ainutlaatuinen ja kaunis Hagi-yaki teekuppi tai vaasi muistoksi tästä historiallisesta kaupungista.

Vieraillessasi Hagissa, muista myös maistaa alueen herkullista ruokaa. Erityisesti suosittelemme sinua kokeilemaan:

 • Grilled oysters: Grillattuja oistereita, jotka valmistetaan tuoreista paikallisista oistereista.
 • Fugu: Erikoisherkku, joka on valmistettu pallokalan lihasta.
 • Soba: Ohuesta tattarijauhosta valmistettuja nuudeleita, jotka tarjoillaan usein liemen kera.

Izumo

Izumo on alue Chugoku alueella, jolla on paljon tarjottavaa. Täällä voit kokea kauniita luonnonmaisemia, historiallisia kohteita ja rikasta kulttuuria. Muista seuraavat nähtävyydet ja kokemukset, kun suunnittelet vierailuasi alueelle!

Izumo-taisha on eräs Japanin vanhimmista ja tärkeimmistä shintolaisista pyhäköistä. Sen uskotaan olevan yli tuhat vuotta vanha ja se on omistettu japanilaisille jumalille. Täällä voit ihailla perinteistä arkkitehtuuria ja kokea henkisyyttä vierailusi aikana.

Alueelta löytyy useita luonnonpuistoja, kuten Daisen-Oki kansallispuisto, jossa voit kävellä upeiden metsien ja vuorten keskellä. Koe alueen ainutlaatuinen kasvisto ja eläimistö tutkiessasi näitä luonnon helmiä.

Izumon alueella on monia kylpylöitä tarjoten rentouttavia hetkiä kuumissa lähteissä. Esimerkiksi Tamatsukuri Onsen on tunnettu terveysvaikutteisista kuumista lähteistään, jotka sopivat erinomaisesti rentoutumiseen ja hyvinvoinnin edistämiseen.

Tässä muutama aktiviteetti:

 • Käy Izumo Enmusubi Kairo –kadulla, joka on suosittu paikka ostoksille ja ruokaelämyksille.
 • Käy Izumo Dyna Marine akvaariossa ja näe alueen monimuotoinen merielämä.
 • Vieraile Yakumo-meguri -puistoalueella ja nauti elävästä kukkaloistosta ja vihreydestä.

Matsue

Matsue on kaunis kaupunki Chugoku alueella Japanissa. Tämä historiallinen kaupunki on tunnettu monista nähtävyyksistä ja kulttuuristaan. Matsue on erinomainen kohde tutkia Japanin perinteitä ja löytää ainutlaatuisia elämyksiä.

Vieraillessasi Matsuessa kannattaa käydä Matsue-joella. Se on erittäin suosittu veneretkillä, jotka esittelevät alueen luontokokemuksia ja kulttuuriperintöä. Voit myös tutustua Matsue-joen historialliseen linnaan, joka on yksi harvoista jäljellä olevista alkuperäisistä samurailinnoista Japanissa.

Matsue tarjoaa monia kulttuurikohteita, kuten Lafcadio Hearnin historiallisen kotimuseon. Hän oli kuuluisa kirjailija, joka eli ja työskenteli kaupungissa 1800-luvulla. Hearinin innostus japanilaisesta kulttuurista näkyy hänen teoksissaan ja museo antaa hyvän käsityksen hänen elämästään.

Seuraavat paikat voit halutessasi lisätä vierailulistallesi:

 • Shimane Art Museum: Taideystävät voivat nauttia tämän museon monipuolisista kokoelmista, jotka sisältävät sekä japanilaista- että kansainvälistä taidetta.
 • Yuushien Garden: Tämä japanilainen puutarha on tunnettu eri vuodenaikojen kukkaesityksistään, myös kuuluisasta pioni-tapahtumasta.
 • Horikawa Sightseeing Boat: Koe kaupungin kanavat ja monumentit erilaisesta perspektiivistä veneellä.

Matsuen ruokamaailma on myös rikas ja monipuolinen. Alueelta löytyy lukuisia ruokapaikkoja, jotka tarjoavat paikallisia erikoisuuksia kuten Shimane Wagyu -lihaa, Izumo-udonia ja Tairo-kalaa. Älä unohda nauttia myös muita paikallisia herkkuja, kuten Matsue Wagashi -nimisiä makeisia ja shijimi simpukoita.

Kurashiki

Kun vierailet Chugoku alueella, Kurashiki on ehdottomasti yksi vierailun arvoinen kohde. Tämä historiallinen kaupunki tarjoaa monia nähtävyyksiä ja kokemuksia, joita et halua jättää väliin.

Kurashiki Bikan historiallinen alue on yksi kaupungin päänähtävyyksistä. Täällä voit ihailla perinteisistä japanilaisista rakennuksista ja kapeista kujista, joita reunustavat valkoiset muurit ja punaiset kattotiilet. Iltaisin alueen tunnelma muuttuu entistäkin lumoavammaksi kun lyhdyt valaisevat kadut.

Toinen mielenkiintoinen kohde matkalla on Ohara-taidemuseo. Se on ensimmäinen länsimaalaisten taideteosten museo Japanissa, joka esittelee merkittäviä eurooppalaisia mestariteoksia. Museossa on myös japanilaisen taiteen osasto, jonka avulla voit tutustua maan kulttuuriperintöön pintaa syvemmälti.

Lisäksi, älä unohda vierailla Ivy Square -alueella. Sen entiset puuvillatehtaat ja punatiilirakennukset on muunnettu tyylikkäiksi hotelleiksi, ravintoloiksi ja kaupoiksi. Voit käyttää tämän mahdollisuuden ostan japanilaisia käsintehtyjä tuotteita tai vaikkapa nauttia paikallisia herkkuja.

Kurashikissa sijaitsee myös Achi-jinja pyhäkkö, joka on peräisin Nara-kaudelta. Pyhäkkö on tunnettu sen kauniista puutarhoista ja ympäröivistä vuorista, jotka tarjoavat rauhallisen pakopaikan kaupungin hälinästä. Pyhäkköön pääsee helposti kävellen tai polkupyörällä, joten ota aikaa tutustua tähän hengelliseen ja luonnonläheiseen paikkaan.

Onomichi

Onomichin kaupunki sijaitsee Chugoku alueella Japanissa, ja se tunnetaan sen viehättävästä merenrannasta ja historiallisista temppeleistä. Onomichin kaupunki tarjoaa monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja matkailijoille.

Voit esimerkiksi vierailla Onomichi City Museum of Art -museossa, joka esittelee kaupungin taidehistoriaa ja kulttuuriperintöä. Museossa on laaja kokoelma japanilaisia ja kansainvälisiä taideteoksia sekä vaihtuvia näyttelyitä.

Toisena päivänä voit tutkia kaupungin historiallisia temppeleitä, kuten Senko-ji temppeli ja Kogen-ji temppeli. Nämä temppelit ovat osa kuuluisaa Onomichi Temple Walk -reittiä, joka kulkee kauniissa luonnossa ja rikkaan historian maisemissa. Reitti on noin 2,5 kilometriä pitkä ja se sopii aloittelijoille tai kokeneille vaeltajille.

Seuraavassa on joitakin Onomichin suosittuja nähtävyyksiä:

 • Onomichi U2: Monipuolinen tila, joka sisältää ravintoloita, kahviloita, pikkuputiikkeja ja pyöräilyyn liittyviä palveluita.
 • Shimanami Kaido: Suosittu pyöräilyreitti, joka yhdistää Honshun ja Shikokun saaret.
 • Innoshima Suigun Park: Historiallinen teemapuisto, joka kertoo samuraiden elämästä ja kulttuurista.

Kintain silta

Kintai-silta on historiallinen puinen silta, joka sijaitsee Iwakunin kaupungissa, Yamaguchin prefektuurissa. Tämä silta rakennettiin alun perin vuonna 1673 ja se on yksi Japanin tunnetuimmista silloista. Kintai-silta ylittää Nishiki-joen ja tarjoaa upean näköalan ympäröivään maisemaan sekä Iwakunin linnaan.

Silta koostuu viidestä puukaaresta ja sen vaikuttava rakenne on saanut arvostusta niin paikallisilta kuin turisteiltakin. Käydessäsi Kintai-sillalla voit ihailla käsityötaitoa ja perinteisiä rakennustekniikoita, jotka ovat osa Japanin kulttuuriperintöä. Silta on erityisen kaunis kirsikankukkien aikaan ja elo-syyskuussa lehtien värjääntyessä syksyn sävyihin.

Kun vierailet Kintai-sillalla, älä unohda vierailla myös Iwakunin linnassa, joka tarjoaa hienon esimerkin Edo-kauden linna-arkkitehtuurista. Linnalle pääsee joko jalkaisin tai köysiradalla, ja näköalatasanteelta avautuu upeat näkymät Kintai-sillalle ja ympäröivälle alueelle.

Kintai-sillan ympäristössä on myös useita kahviloita ja ravintoloita, joissa voit nauttia perinteistä japanilaista ruokaa ja paikallisia erikoisuuksia. Kävelyretken aikana voit tutustua lisää Chugoku alueen historiaan ja kulttuuriin.

Yhteenveto

Chugoku alue on yksi viidestä Japanin pääalueesta. Se sijaitsee Honshun länsiosassa ja koostuu viidestä prefektuurista: Hiroshima, Okayama, Shimane, Tottori ja Yamaguchi. Täältä löydät monia nähtävyyksiä, historiallisia kohteita ja ihmeitä, jotka tekevät siitä ainutlaatuisen ja mielenkiintoisen paikan tutkia.

Hiroshiman kaupungissa voit tutustua maailmankuuluun Itsukushiman pyhäkköön sekä Peace Memorial Parkiin, joka sisältää kuuluisan Genbakun dome -muistomerkin.

Okayaman prefektuurissa sijaitsee yksi Japanin parhaimmista ja tunnetuimmista puutarhoista, nimeltä Korakuen puutarha. Lisäksi siellä on monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä kuten Okayaman linna ja moderni Ohara-taidemuseo.

Shimanen ja Tottorin prefektuureissa voit kokea vanhan kaupungin viehätyksen, henkeäsalpaavat maisemat ja maaseutuelämän. Iwami Ginzanin hopeakaivos, Izumon pyhäkkö ja Tottorin dyynit ovat vain muutamia esimerkkejä tämän alueen monista historiallisista ja luonnonkauniista kohteista.

Lopuksi, Yamaguchin prefektuuri tarjoaa laajan valikoiman kulttuurisia ja luonnonmaisemia. Esimerkiksi Akiyoshidan kalkkikivitasanko, joka on tunnettu Japanin suurimpana ja Tsunoshiman silta ovat tutustumisen arvoisia kohteita.

Kaiken kaikkiaan, Chugoku alueen monipuolisessa ja rikkaassa kulttuurissa, historiassa ja luonnossa on paljon tarjottavaa niin paikallisille kuin matkailijoillekin. Älä epäröi tutustumista tähän ainutlaatuiseen ja innostavaan osaan Japania.

Usein kysytyt kysymykset

Chugoku alueella on monipuolinen maisema, joka yhdistää sekä vuoristoalueita että rannikkoa. Täältä löydät sekä suurkaupungin vilinää että rauhallisia maaseutualueita. Alueen rikas historia ja kulttuuri tekevät siitä mielenkiintoisen kohteen.

Chugoku alueella on useita kuuluisia nähtävyyksiä, kuten Itsukushiman pyhäkkö Miyajima-saarella, A-Bomb Dome Hiroshimassa ja Kanmonin sillat. Lisäksi alueella on kauniita puistoja, kuten Korakuen Okayamassa.

Chugoku alue on tunnettu monista herkullisista ruoistaan, kuten okonomiyakista, tsukemen ramenista, oita-nabe-hotpotista ja fugu-kalasta.

Chugoku alueelle pääsee helposti junalla, bussilla tai lentäen. Suurimmat kaupungit, kuten Hiroshima ja Okayama, ovat hyvin yhteydessä Tokioon ja muihin Japanin kaupunkeihin.

Chugoku alueelle voi vierailla milloin tahansa vuoden aikana, mutta paras aika riippuu omista kiinnostuksen kohteista. Keväällä kirsikankukat ovat upeimmillaan, kun taas syksyllä voit ihailla lehtien väriloistoa.

Chugoku alueella voit kokea monia erilaisia ​​aktiviteetteja. Voit tutustua kiehtoviin historiallisiin kohteisiin, vierailla kuuluisissa puutarhoissa, kävellä kauniissa luonnonympäristöissä tai kokeilla paikallisia erikoisuuksia eri kaupungeissa.

Samankaltaiset artikkelit