Japanin saaret – Japanin maantiede tutuksi

Japani on saarivaltio, joka koostuu neljästä pääsaaresta – Hokkaido, Honshu, Shikoku ja Kyushu – sekä lukuisista pienemmistä saarista. Nämä saaret muodostavat yhdessä Japanin maantieteelliset alueet, jotka edustavat maan monipuolisia kulttuureja, ilmasto-olosuhteita ja luonnonmaisemia. Kunkin alueen ainutlaatuiset piirteet tarjoavat matkailijoille mahdollisuuden tutustua Japaniin erilaisista näkökulmista.

Maan pinta-ala on noin 378 000 neliökilometriä ja se jakautuu useisiin alueisiin, joita yhdistävät sekä maantieteelliset että historialliset tekijät. Näitä alueita ovat esimerkiksi: Hokkaidon kylmät vuoret ja laaksot, Honshun suurkaupungit kuten Tokio ja Osaka, Shikokun pyhiinvaellusreitit sekä Kyushun kuuma Kiusan saari. Japanin alueiden tutkiminen antaa sinulle kokonaisvaltaisen käsityksen tästä monimuotoisesta saarivaltiosta.

Matkailijoille on runsaasti kohteita eri puolilla Japania, kuten historiallisia temppeleitä, luonnonkauniita kansallispuistoja ja moderneja kaupunkeja vilkkailla ostoskaduilla. Riippumatta siitä, missä päin Japania matkustat, voit odottaa rikasta kulttuurikokemusta ja ihastuttavia maisemia. Matkusta Japaniin löytääksesi parhaat kohteet, hotellit ja lennot seuraavalle matkallesi!

Japani koostuu yli 3000 saaresta.
Japani koostuu yli 3000 saaresta.

Sää ja luonto

Japanin sää ja luonto ovat monimuotoisia, minkä vuoksi maassa vallitsee laaja kirjo erilaisia olosuhteita. Sää vaihtelee riippuen missä päin Japania olet, ja maan rakenne vaikuttaa suuresti luontoon ja maatalouteen.

Japani koostuu pääasiassa saarista, ja sääolosuhteet vaihtelevat saarten välillä. Saarten sää ja ilmasto määräytyvät niiden sijainnin ja ympäröivän meren mukaan. Saaria ympäröivä meri auttaa vaimentamaan lämpötilan vaihteluita ja tuo mukanaan kosteuden joka suodattuu sademääränä. Sään ennusteita seuraamalla voit aina olla tietoinen siitä, millainen sää tulee olemaan matkasi aikana.

Japani sisältää kaikenlaisia maastoja ja maisemia, joista tunnetuin on luultavasti Mount Fuji -vuori. Se sijaitsee lähellä Tokiota ja on maan korkein kohta. Etelässä sijaitsevat Japanin miellyttävän lämpimät rannikkoseudut, luoden erinomaiset puitteet rentoutumiseen ja auringonottoon.

Japanin suurimmasta osasta maatalousalueita löytyy viljeltyjä riisipeltomaita. Riisi on maan tärkein viljelykasvi ja elintärkeä osa japanilaista ruokakulttuuria. Riisipeltojen ohella maassa vallitsee laaja kirjo erilaisia metsiä, niittyjä ja vuoristoalueita.

Luonto on tärkeä osa Japanin kulttuuria, ja voit kokea sen mukanaan tuomat elämykset sekä kaupungeissa että maaseutualueilla. Japanissa on yhteensä 47 prefektuuria, joista jokaisella on oma ainutlaatuinen luontonsa ja maisemansa.

Japanin luontoa ja säätä voit tutkia tarkemmin kartan avulla, ja se voi auttaa sinua ymmärtämään, kuinka erilaiset alueet vaikuttavat maan elinolosuhteisiin. Japanin luontoon tutustuminen avaa uuden ikkunan tämän kiehtovan maan monimuotoisuuteen.

Alueelliset erikoisuudet

Japanissa on 47 prefektuuria, jotka on jaettu kahdeksaan alueeseen. Jokaisella alueella on omat erityispiirteensä ja kulttuurinsa. Käsitellään nyt lyhyesti eri alueiden kulttuuria ja erikoisuuksia.

Hokkaidon alue kattaa vain yhden prefektuurin, mutta se on väkiluvultaan suurin saari Japanissa. Alue tunnetaan kylmästä ilmastostaan, suurista metsistään ja runsaasta luonnosta. Täällä voit kokea Ainu-kulttuurin perinteet, joka on alkuperäiskansa täältä.

Tōhokun alue koostuu kuudesta prefektuurista ja on tunnettu karusta ja kylmästä ilmastostaan. Alueella puhutaan omaa murteellista Tōhoku-murretta, joka on erilainen kuin tavallinen Japanin kieli. Täällä voit tutustua erilaisiin kulttuuriperinteisiin, kuten Nebuta-matsuriin (festivaali) ja Namahage, joka on perinteinen seremonia.

Kantōn alue on yksi Japanin väkirikkaimmista alueista, ja se koostuu seitsemästä prefektuurista. Tämän alueen kulttuuri on vahvasti sidoksissa maan pääkaupunkiin Tokioon. Tunnettuja Kanagiyan ja Chibaisan prefektuurien nähtävää ovat Kamakuran jättiläismäinen pronssinen Buddha-patsas ja Naritan lentokentän läheisyydessä sijaitseva Shinshoji-temppeli.

Chūbun alueella sijaitsee Japanin sydän, johon kuuluu yhdeksän prefektuuria. Täällä voit löytää kauniita vanhoja kaupunkeja kuten Takayama ja Shirakawa-go. Lisäksi alueelta löytyy kuuluisa Fujin vuori. Vuosisatojen ajan Chūbu on ollut kulttuurillinen ja taloudellinen keskus Japanissa, mikä on nähtävissä alueen monipuolisessa yhteiskunnassa.

Kansain alue koostuu seitsemästä prefektuurista ja sen keskus on Japanin toiseksi suurin kaupunki, Osaka. Alueella puhutaan Kansain murretta, joka on hyvin erilainen kuin muu japani. Tunnettuja nähtävyyksiä Kansaista ovat esimerkiksi Kioton muinaiset temppelit, Nara-puiston majesteettiset hirvet ja Osakan modernit ostoskeskukset.

Chugokun alue sijaitsee Japanin länsiosassa ja koostuu viidestä prefektuurista. Alueen kulttuuriin kuuluu esimerkiksi Okayaman perinteen mukaista käsityötä, kuten Bizenin keramiikkaa, sekä Hiroshiman vanhan ajan samuraitaisteluita esittäviä Miyajima-jo festivaaleja.

Shikokun alue on pienin neljästä Japanin suuresta saaresta ja koostuu neljästä prefektuurista. Tämä alue tunnetaan rauhallisesta tunnelmastaan ja kauniista maisemistaan. Shikokun alueella on myös kuuluisa 88 temppelin pyhiinvaellusreitti, joka on yksi Japanin kuuluisimmista uskonnollisista matkakohteista.

Kyūshūn alue on viimeinen ja eteläisin Japanin kahdeksasta alueesta, joka koostuu yhdeksästä prefektuurista. Tämä alue tarjoaa monenlaisia kulttuurikokemuksia, kuten Fukuokan Hakata Gion Yamakasa -festivaalin, jossa suuria koristeltuja kärryjä kuljetetaan kaupungin läpi, sekä Nagasakin rauhanmuistomerkki, jonka tarkoituksena on muistuttaa toisen maailmansodan tapahtumista.

Japanin alueiden hallinnollinen jako

Japanin alueet jakautuvat hallinnollisesti eri tasoihin. Ylintä tasoa edustavat maan 47 alueellista yksikköä eli prefektuuria. Prefektuurit ovat ryhmitelty 8 perinteiseen alueeseen, jotka edelleen jakautuvat pienempiin hallinnollisiin yksikköihin, kuten kaupunkeihin, kuntiin ja kyläkuntiin.

Yksi erityispiirre Japanin hallinnollisessa jaossa on perinteiset alueet, jotka ovat muodostuneet historian saatossa. Nämä alueet ovat Hokkaido, Tohoku, Kanto, Chubu, Kinki, Chugoku, Shikoku ja Kyushu. Vaikka alueet eivät ole enää virallisia hallinnollisia yksiköitä, niitä käytetään yhä maantieteellisenä ja kulttuurisena viitekehyksenä.

Osana alueiden hallinnollista jakoa on myös linnoja, jotka ovat olleet tärkeä osa Japanin historiaa ja kulttuuria. Linnoja käytettiin hallintokuntien keskuksina ja ne olivat usein rakennettu strategisiin paikkoihin. Nykyään monet linnat toimivat museoina ja historiallisina nähtävyyksinä.

Alapuolella on taulukko, jossa esitellään Japanin prefektuureita ja niiden alueita:

AluePrefektuurit
HokkaidoHokkaido
TohokuAomori, Iwate, Miyagi, Akita, Yamagata, Fukushima
KantoIbaraki, Tochigi, Gunma, Saitama, Chiba, Tokio, Kanagawa
ChubuNiigata, Toyama, Ishikawa, Fukui, Yamanashi, Nagano, Gifu, Shizuoka, Aichi
KinkiMie, Shiga, Kyoto, Osaka, Hyogo, Nara, Wakayama
ChugokuTottori, Shimane, Okayama, Hiroshima, Yamaguchi
ShikokuTokushima, Kagawa, Ehime, Kochi
KyushuFukuoka, Saga, Nagasaki, Kumamoto, Oita, Miyazaki, Kagoshima, Okinawa

Hokkaido

Hokkaido on Japanin pohjoisin alue, joka tunnetaan monipuolisesta luonnostaan ja vilkkaista kaupungeistaan. Alueen pääkaupunki on Sapporo, joka on tunnettu kansainvälisistä tapahtumistaan, kuten Sapporon lumifestivaalista.

Hokkaido sijaitsee Japaninmeren rannikolla ja käsittää Japanin pohjoisimman osan. Alue on erinomainen paikka nauttia ainutlaatuisista maisemista. Se sijaitsee Honshu nimisen saaren pohjoispuolella. Sitä ympäröi Tyyni valtameri ja se rajautuu lännessä Japaninmereen ja pohjoisessa Otohanmereen. Saaren pinta-ala on noin 21 prosenttia Japanin kokonaispinta-alasta. Prefektuurin väkiluku on noin 5,3 miljoonaa.

Tutustuessaan Hokkaidoon kannattaa ehdottomasti käydä myös saaren keskuspuistossa, Daisetsuzan kansallispuistossa, jossa voi tutustua monien erilaisten eläin- ja kasvilajien rikkaaseen kirjoon. Alueella on mahdollisuus harrastaa monia ulkoilma-aktiviteetteja, kuten vaellusta, pyöräilyä ja kalastusta.

Hokkaido on Japanin pohjoisin alue.
Hokkaido on Japanin pohjoisin alue.

Furano

Furano sijaitsee Hokkaidon saarella ja on suosittu matkakohde, erityisesti kesällä. Se on hyvin lähellä Sapporoa, joka on saaren suurin kaupunki. Furano on osa Hokkaidon pohjoisinta aluetta ja sen ainutlaatuinen ilmasto antaa mahdollisuuden nauttia talvesta ja kesästä.

Furano on tullut tunnetuksi maalauksellisista maaseutumaisemistaan. Paras aika vierailla täällä on loppukesästä, jolloin laventelipellot kukkivat. Talvella alue muuttuu laskettelu- ja hiihtokeskukseksi. Täällä voit nauttia luonnosta ja sen tarjoamista virkistävistä aktiviteeteista.

Furano tarjoaa erilaisia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja eri-ikäisille matkailijoille. Se tarjoaa lukuisia vaellusreittejä, joiden avulla pääset tutustumaan alueen upeaan luontoon sekä Tsugarun salmelle.

Noboribetsu

Noboribetsu sijaitsee Hokkaidon saarella, joka on Japanin pohjoisin alue. Saarella on upea luonto ja se on tunnettu kauniista Hokkaidon erämaasta.

Noboribetru tunnetaan kuumien lähteiden kaupunkina, jota demonit vartioivat. Sanotaan, että Jigokudanissa asuu demonijumalia, jotka vartioivat kylpyjä. Alue tunnetaan Hokkaidon susoitumpana kuumien lähteiden retriittinä. Kuumien lähteiden lisäksi alueella on useita historiallisia nähtävyyksia, demonipatsaita, teemapuistoja ja muuta nähtävää.

Hakodate

Hakodate on ainutlaatuinen kaupunki, joka sijaitsee Tsugarun salmen rannikolla. Se on Hokkaidon kolmanneksi suurin kaupunki. Hakodate on erinomainen kohde matkailijoille, jotka etsivät monipuolisia aktiviteetteja, kuten vaellusta, luontokävelyjä ja historiallisia kohteita. Lisäksi alue on tunnettu herkullisista merenelävistä. Sen lisäksi että se tarjoaa upeat maisemat ja virkistäviä ulkoilma-aktiviteetteja, Hakodaten kaupunki on myös tunnettu vieraanvaraisuudestaan ja ystävällisestä ilmapiiristään.

Otaru

Otarun satamakaupunki on suosittu kohde matkailijoille, jotka etsivät paikallista tunnelmaa ja kauniita maisemia. Satama-alueelta löydät viehättäviä ravintoloita, kahviloita ja myymälöitä, jotka tarjoavat laajan valikoiman paikallisia herkkuja ja käsityötä.

1800-luvun lopulla Otaru toimi suurena satamana. Tästä syystä se valittiin Hokkaidon ensimmäiseksi rautatielinjan pääteasemaksi, joka yhdisti sataman Sapporoon. Kaupungissa on nähtävissä edelleen historiallisia rakennuksia, jotka luovat kaupungille sen omanlaisensa tunnelman.

Toyako

Toyako sijaitsee Hokkaidon saarella, joka on Japanin suurin ja pohjoisin saari. Se tarjoaa upeat puitteet retkeilyyn ja muihin ulkoilma-aktiviteetteihin. Alue on tunnettu luonnostaan, joka tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia luontoharrastajille.

Alueella sijaitsee Toyajärvi, sekä kuumia lähteitä ja aktiivinen tulivuori nimeltä Mount Usu. Alueella on myös monia kalastus- ja patikointimahdollisuuksia.

Rauhallisen luonnon lisäksi Järvi Toyan seutu tarjoaa myös aktiviteetteja ja elämyksiä. Voit esimerkiksi tutustua alueen erilaisiin kylpylöihin ja kuumiin lähteisiin, tai vierailla historiallisissa kohteissa ja museoissa. Matkailijalle alue tarjoaa monipuolisesti tekemistä ja näkemistä.

Sapporo

Sapporossa on paljon nähtävää ja koettavaa. Se on Hokkaidon pääkaupunki ja Japanin viidenneksi suurin kaupunki. Se on moderni 2 miljoonan asukkaan kaupunki, jossa talvisin on lunta ja kesätkin ovat viileitä Japnin ilmastoon verraten. Sapporosta tuli maailmankuulu vuonna 1972 talviolympialaisten kautta. Kaupunki on tunnettu ramenista, oluesta ​​ja helmikuussa järjestettävästä vuotuisesta lumifestivaalista.

Niseko

Nisekon viehättävä alue on kuuluisa upeistaan maisemistaan ja ulkoilumahdollisuuksistaan, jotka tarjoavat ainutlaatuisen kokemuksen vierailijoille. Parhaiten Niseko tunnetaan maailman parhaasta puuterilumesta talvisin ja rentona ulkoilukohteena kesäisin. Täällä voit nauttia kauniista luonnosta ja tutustua Japanin erämaahan suurkaupunkien vilinästä.

Daisetsuzan

Retkeilijät ja luonnonystävät löytävät Daisetsuzanista kansallispuiston, joka sopii sekä aloittelijoille että kokeneille vaeltajille. Vaikka et olisi innokas retkeilijä, alueen runsas luonto ja eläimistö tarjoaa paljon nähtävää. Alueelta löytyy kuumia lähteitä ja vuoria.

Vierailun aikana voit myös tutustua alueen paikalliseen kulttuuriin. Daisetsuzanin alueella sijaitsee useita pienempiä kyliä, joissa voit kokea aidon japanilaisen tunnelman. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden oppia lisää Japanin historiasta ja kulttuurista samalla kun nautit kauniista maisemista ja lämpimästä vieraanvaraisuudesta.

Rishiri ja Rebun

Rishiri ja Rebun ovat kaksi saarta Hokkaidon pohjoispuolella, aivan Japanin pohjoisimman alueen tuntumassa. Nämä saaret sijaitsevat Japanin meren rannikolla ja tarjoavat upeat maisemat sekä koskemattomat luonnonolosuhteet. Ne ovat tunnettuja vaelluskohteista, rannikoistaan, alppisista kukistaan ja pienistä kalastuskaupungeistaan.

Rishiri-saari tunnetaan upeasta vuoristostaan, joka houkuttelee vaeltajia ja luonnonystäviä. Saari on erinomainen kohde, jos haluat tutustua Japanin erämaahan ja kokea uskomattoman luonnonkauneuden. Rebun-saari on mukava paikka rentoutua ja nauttia hiljaisuudesta, kaukana vilkkaista kaupunkien hulinasta.

Shirentoko

Shirentokon alueella on monia vaellusreittejä, jotka tarjoavat upeat näköalat sekä metsäisiin vuoristomaisemiin että Japanin meren rannikkoon. Shirentokon läheisyys Sapporoon tekee siitä helposti saavutettavan matkakohteen niille, jotka haluavat tutustua Japanin pohjoisosaan.

Vaikka Shirentoko on parhaimmillaan kesäisin, alueelta löytyy tekemistä myös talvella. Esimerkiksi hiihto ja lumikenkäily ovat suosittuja aktiviteetteja kylmemmän kauden aikana. Alueen villieläimet, kuten karhut ja hirvet, ovat erityisen aktiivisia keväällä ja syksyllä.

Tohoku

Tohokun alue sijaitsee Japanin pohjoisosassa ja se koostuu kuudesta prefektuurista: Aomori, Iwate, Miyagi, Akita, Yamagata ja Fukushima. Alue tunnetaan sen luonnonkauniista maisemista, kuten vuoristoista, jokilaaksoista, järvistä ja rannikoista.

Yamagatan prefektuurissa voit nauttia kauniista luonnosta ja kulttuuriperinnöstä. Voit vierailla esimerkiksi Risshaku-jin temppelissä, joka on yksi alueen kuuluisimmista temppeleistä. Myös Yamagatan kuuluisat kirsikkapuut ja kuumat lähteet tarjoavat rentouttavia hetkiä.

Sendai on Tohokun suurin kaupunki ja Miyagin prefektuurin pääkaupunki. Se on kulttuurin ja talouden keskus, jossa on monia historiallisia nähtävyyksiä, kuten Sendain linna ja Osakijon temppeli. Sendai tarjoaa myös loistavia ostosmahdollisuuksia sekä ruuallisia elämyksiä.

Tohokun alueella on erinomaiset mahdollisuudet ulkoiluun ja vapaa-ajanviettoon. Esimerkiksi:

 • Aomorin prefektuurissa voit kokea Shirakami-Sanchin vuoristoalueen, joka on Unescon maailmanperintökohde.
 • Iwaten prefektuurissa kannattaa vierailla Hiraizumin historiallisessa keskustassa ja Sanriku-rannikolla.
 • Akitan prefektuurissa voit nähdä kuuluisat Akita-inu koirat ja nauttia kuumista lähteistä Tazawako-järvellä.
Tohoku koostuu kuudesta prefektuaarista.
Tohoku koostuu kuudesta prefektuaarista.

Yamadera

Yamadera on kaunis ja historiallinen kylä, joka sijaitsee Tohokun alueella Yamagatan prefektuurissa. Se on erityisen tunnettu vaikuttavasta vuoristoon rakennetusta temppelistään, joka tarjoaa henkeäsalpaavat näkymät ympäröivään maisemaan. Vieraillessasi täällä, varaa aikaa kierrellä kauniita maaseutualueita, nauti paikallisista herkuista ja tutustu alueen kulttuuriin.

Yamaderan temppeli on tärkeä buddhalainen paikka, joka on peräisin yli 1000 vuoden takaa. Se perustettiin Heian-kaudella (794–1185), ja se on tunnettu erityisesti sen ainutlaatuisesta sijainnista vuoren rinteessä. Temppeli tunnetaan myös kansallisesti kuuluisan runoilijan Matsuo Bashon runon ”kuunvalon heijastus puhtaassa lammikossa” innoittajana. Tämä runo kuvastaa hyvin Yamaderan rauhaa ja kauneutta.

Temppelin alueella on useita vaikuttavia rakennuksia, kuten Gomado-halli, joka on omistettu eri buddhalaisille jumalille, ja Okuno-in, josta avautuvat upeat näkymät laaksoon. Vierailun aikana kannattaa myös tutustua alueen luontoon, sillä esiintyy monenlaisia lintulajeja.

Ginzan Onsen

Ginzan Onsen sijaitsee Tohokun alueella, luonnonkauniissa Yamagatan prefektuurissa. Tämä viehättävä kylpyläkylä tarjoaa sinulle ainutlaatuisen ja rauhallisen loman kaukana arjen kiireestä. Matka Ginzan Onseen vie sinut läpi Tohokun alueen upeiden maisemien, kuten Sendain kaupungin lähellä sijaitsevien kauniiden vuoristojen.

Ginzan Onsen on tunnettu sen historiallisista rakennuksista, joista monet ovat taiteellisesti koristeellisia ja tietenkin kuuluisista kuumista lähteistään. Voit nauttia rentouttavista kylvyistä kuumissa lähteissä, samalla ihaillen lähialueiden kauniita vesiputouksia ja luonnonpuistoja.

Hiraizumi

Hiraizumi sijaitsee Tohokun alueella Japanissa Iwaten vuoristossa. Se on paikka, joka on täynnä historiaa sekä upeaa luontoa. Alueella voit tutustua moniin merkittäviin kohteisiin, kuten kulttuuriperintökohteisiin ja temppeleihin. Alueella on paljon historiaa. Voit vierailullasi nauttia Iwaten rotkosta.

Hirosaki

Hirosakin kaupunki sijaitsee Tohokun alueella, joka tunnetaan kauniista luonnostaan ja rikkaasta historiastaan. Alue käsittää kuusi prefektuuria: Aomori, Iwate, Miyagi, Akita, Yamagatan ja Fukuokan. Hirosaki sijaitsee Aomorin prefektuurissa, ja sen läheisyydessä on monia muita tunnettuja kaupunkeja kuten Sendai ja Yamagata.

Alueella on paljon nähtävää ja koettavaa. Hirosaki on erityisen tunnettu Hirosakin linnasta, joka on rakennettu Edo-kaudella. Linnaa ympäröivä puisto on erityisen kaunis keväällä, kun tuhannet kirsikankukat kukkivat. Puistossa järjestetään myös vuosittain kirsikankukkafestivaali, joka houkuttelee matkailijoita ympäri maailmaa.

Hirosaki on lisäksi aktiivinen kulttuurikeskus, jossa järjestetään useita tapahtumia ja esityksiä. Tohokun alueen perinteiset tanssit ja musiikki ovat suosittuja myös Hirosakissa, ja voit kokea niitä monissa kaupungin temppeleissä ja kulttuurikeskuksissa. Alueen ruokakulttuuri on monipuolista ja tarjoaa paljon herkkuja, kuten Yamagatan kuuluisat kirsikkasoba ja Sendain tunnettu gyūtan.

Kanto

Kanto on yksi Japanin tärkeimmistä alueista, joka sisältää kuusi prefektuuria: Tokio, Saitama, Chiba, Kanagawa, Gunma, Tochigi ja Ibaraki. Tämä alue tunnetaan erityisesti talouden, teknologian ja kulttuurin keskuksena.

Kanto-alue on Japanin eniten asuttu alue, ja sen keskus on suuri Tokion metropoli. Tokio on Japanin pääkaupunki ja yksi maailman tärkeimmistä kaupungeista. Se on myös merkittävä matkailukohde ja tarjoaa vierailijoille monia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Lennot Tokioon saattavat olla vaihtelevia, joten on hyvä vertailla eri lentoyhtiöitä ja pitää silmällä lentoaikoja.

Kanto-alueella sijaitsevat myös muut suuret kaupungit, kuten Yokohama ja Saitama. Yokohama on Japanin toiseksi suurin kaupunki ja tunnettu satamakaupunki, joka on toiminut monien kauppalaivastojen tukikohtana vuosisatojen ajan. Saitama taas on merkittävä teollisuuden ja kulttuurin keskus, joka sijaitsee lähellä Tokiota.

Lisäksi Kanto-alueella on myös paljon luonnonkauniita paikkoja, kuten Nikko ja Hakone. Nikko on kuuluisa pyhistä temppeleistään ja kauniista luonnostaan, kun taas Hakone on suosittu kuumien lähteiden alue, jossa voit rentoutua ja nauttia Japanin luonnon kauneudesta.

Tokio kuuluu Japanin Kanto- alueeseen.
Tokio kuuluu Japanin Kanto- alueeseen.

Tokio

Sijaitessaan Kanton alueella, Tokio on yksi Japanin suosituimmista matkakohteista ja maan pääkaupunki. Se koostuu useista eri alueista, kuten Saitama, Chiba ja Yokohama. Tokio on yksi maailman suurimmista metropoleista, ja se tarjoaa monipuolisia nähtävyyksiä, kulttuuria ja kulinaristisia kokemuksia.

Tokio on myös osa Kanton aluetta, joka on merkittävä taloudellinen ja poliittinen keskus. Sen väkiluku on yli 43 miljoonaa ihmistä.

Yksi Tokion tunnetuimmista alueista on Yokohama, joka on Japanin suurin satamakaupunki ja Kanton alueen pääkaupunki. Yokohama on tunnettu myös viehättävästä rannikostaan, värikkäistä markkinoistaan ja historiallisista rakennuksistaan.

Chiba puolestaan sijaitsee idässä Tokiosta ja tarjoaa niin kaupunkielämää kuin luontoelämyksiäkin. Chiban alueelta löytyy upeita hiekkarantoja ja luonnonpuistoja, kuten Nokogiri-vuori, josta avautuu henkeäsalpaavia näkymiä ympäröivän lahden ylle.

Saitama on puolestaan Tokion koillispuolella sijaitseva prefektuuri, jonne pääsee kätevästi junalla Tokiosta. Saitama on erinomainen kohde esimerkiksi perheille, sillä alueelta löytyy monia puutarhoja, luonnonpuistoja ja elämyskohteita lapsille.

Kamakura

Kamakura on historiallinen kaupunki Japanissa, joka sijaitsee lähellä Tokiota, Kanton alueella. Tämä kaupunki on tunnettu monista temppeleistä ja pyhäköistä. Se tarjoaa mielenkiintoisia nähtävyyksiä vierailijoille, jotka ovat kiinnostuneita Japanin kulttuurista ja historiasta.

Kamakura on tunnettu suurkaupungeistaan ja tiheästä asutuksestaan, mutta myös kauniista luonnostaan ja historiallisista kohteistaan. Tämä monipuolisuus tekee Kantosta erittäin mielenkiintoisen matkakohteen.

Vieraillessasi Kamakurassa, kannattaa käydä seuraavissa nähtävyyksissä:

 • Tsurugaoka Hachimangu, jok on suosittu shintopyhäkkö.
 • Kenchō-ji, joka on Rinzai-koulukunnan vanhin zen-temppeli.
 • Hasedera-temppeli, joka on juuri upeiden puutarhojen ja veistosten kohde.

Jokohama

Jokohama sijaitsee Kanton alueella, johon kuuluvat myös Tokio, Saitama ja Chiba. Se on merkittävä satamakaupunki ja on yksi Japanin suurimmista metropolialueista.

Vieraillessasi Jokohamassa voit nauttia monipuolisesta kaupunkikulttuurista ja nähtävyyksistä. Alueelta löytyy runsaasti ostosmahdollisuuksia, ravintoloita ja kulttuurikohteita. Yksi suosittu käyntikohde on Minato Mirai 21 -alue, joka on moderni kaupunginosa, josta löytyy maailmanpyörä, hotelleja ja taidemuseoita.

Jokohaman keskustasta pääset helposti junalla lähialueiden muihin suuriin kaupunkeihin. Junalla matkustaminen on nopea ja kätevä tapa liikkua Kanton alueella.

Suosittelemme myös tutustumaan Jokohaman historiallisiin kohteisiin, kuten Sankei-en-puutarhaan ja Yamashita-puistoon, jotka tarjoavat mielenkiintoisen näkökulman kaupungin historiaan ja sen kehitykseen nykypäivän metropoliksi.

Hakone

Hakone houkuttelee vierailijoita ympäri maailmaa, jotka haluavat tutustua Japanin luontoon ja kulttuuriin. Hakonen kansallispuisto on suosittu retkeilykohde, josta löytyy muun muassa jokia, jylhiä vuoria ja kauniita vesiputouksia. Koko alueella on useita eritasoisia vaellusreittejä, jotka sopivat monenlaisille retkeilijöille.

Hakone tunnetaan erityisesti kuumista lähteistään, joita voi kokea monissa perinteisissä japanilaisissa kylpylöissä, eli onseneissa. Kuumien lähteiden rentouttavat vaikutukset vetävät paikkakunnalle niin paikallisia kuin ulkomaalaisiakin matkailijoita. Voit valita majoittumisen luksushotelleista, perinteisistä ryokaneista tai kodikkaista majataloista.

Chubu

Chubu on yksi Japanin alueista, joka sisältää yhdeksän prefektuuria. Tämä alue on kuuluisa sekä luonnonkauneudestaan että tekniikan saavutuksistaan. Tässä osiossa opit enemmän Chubun alueesta ja sen tärkeimmistä kaupungeista, kuten Nagoyasta, Niigatasta ja Kanazawasta.

Nagoya on alueen taloudellinen keskus. Se on tunnettu teollisuudestaan, erityisesti autoteollisuudesta. Nagoyan kaupunki on myös suosittu matkakohde historiallisten nähtävyyksien, kuten Nagoyan linnan ansiosta.

Niigata sijaitsee Chubun alueen pohjoisosassa Japaninmeren rannikolla. Se on tunnettu kauniista luonnostaan ja lumisista talvistaan. Niigatasta löytyy myös kuuluisa Sadon saari, joka on tunnettu kultakaivoksistaan ja ainutlaatuisesta perinteisestä kulttuuristaan.

Kanazawa on Ishikawa-prefektuurin pääkaupunki ja kuuluisa perinteisestä japanilaisesta arkkitehtuuristaan, erityisesti samuraiden taloista ja geishakortteleistaan. Vierailemalla Kanazawassa voit kokea vanhan japanilaisen tunnelman ja nauttia paikallisista herkuista, kuten Kaga-ryorista ja Kanazawa-sushista.

Nagoya on Chubun taloudellinen keskus.
Nagoya on Chubun taloudellinen keskus.

Fuji vuori

Fuji vuori on yksi merkittävimmistä maamerkeistä Chubun alueella. Vuori sijaitsee läntisessä osassa Japanin pääsaarella ja kuuluu Chūbun alueen hallinnolliseen kokonaisuuteen. Fuji vuori on tunnettu paitsi kansallisena symbolina, myös erittäin suositusta turistikohteena, joka houkuttelee paikallisia ja ulkomaisia kävijöitä. Vuori voi nähdä kaukaa eri puolilta Chubun aluetta, ja sen huipulle kiipeäminen on monelle matkailijalle yksi suurimmista elämyksistä. Vuorikiipeilykausi vaihtelee vuosittain, mutta se on yleensä avoin kesä-heinäkuussa.

Shirakawago

Shirakawago sijaitsee Chubun alueella, Japanin keskiosassa. Tämä viehättävä kylä on kuuluisa ainutlaatuisista gassho-zukuri -rakennuksistaan. Näiden rakennusten katto on erittäin jyrkkä, mikä on tehokas tapa varmistaa lumen sulaminen talvikuukausina.

Alueella voit tutustua Ogimachin ulkoilmamuseoon, jossa pääset näkemään erilaisia gassho-zukuri rakennuksia ja oppimaan niiden arkkitehtuurista. Alue on myös ihanteellinen niille, jotka nauttivat ulkoilusta ja vaeltamisesta. Niigatan lähellä sijaitsevat Japanin alpit tarjoavat upeat puitteet retkeilyyn ja luonnon ihailemiseen.

Chubun alue koostuu yhdeksästä prefektuurista, ja se tarjoaa laajasti erilaisia nähtävyyksiä ja kokemuksia. Nagoya, Chubun suurin kaupunki, on tärkeä liikenteen solmukohta ja teollisuuskeskus. Sen lisäksi alueen muihin kiinnostaviin kohteisiin kuuluvat esimerkiksi Kanazawan historiallinen kaupunki, jossa on useita temppeleitä ja samuraitaloja.

Gokayama

Gokayama sijaitsee Kanazawan ja Nagoya nimisten kaupunkien välisellä alueella. Alue kuuluu Chubun alueeseen, joka on yksi Japanin tärkeimmistä alueista. Siellä voit tutustua paikalliseen kulttuuriin, maisemiin ja perinteisiin.

Kun vierailet Gokayamassa, ensimmäinen asia jonka huomaat, on sen kaunis luonto, joka yhdistyy harmonisesti paikalliseen arkkitehtuuriin. Alue on tunnettu perinteisistä gasshō-zukuri rakennuksista, jotka ovat tyypillisiä Japanin vuoristokyliin.

Gokayaman alueen matkailukohteet kattavat erilaisia mielenkiintoisia ja ainutlaatuisia nähtävyyksiä. Jos pidät historiasta ja kulttuurista, suosittelemme käymään Ainokurassa ja Suganumassa.

Kamikochi

Kamikochi on kaunis ja suosittu matkakohde Japanin Chubun alueella, joka sijaitsee Niigatan ja Nagoyan välissä. Kamikochi sijaitsee upeassa vuoristomaisemassa Chubun alueen keskellä, Niigatan ja Nagoyan välissä. Se tarjoaa kiinnostavan kohteen tutustua Japanin luontoon. Alue sopii erinomaisesti patikointiin ja vaellukseen, minkä lisäksi saat taatusti ainutlaatuisia valokuvausmahdollisuuksia.

Alueella on useita majataloja ja hotelleja, joissa voit yöpyä mukavasti Kamikochin vierailusi aikana. Nämä majoituspaikat tarjoavat usein perinteisen japanilaisen majoituskokemuksen sekä herkullista paikallista ruokaa.

Matkustaminen Kamikochiin onnistuu parhaiten julkisilla liikennevälineillä, sillä alueelle ei ole sallittua yksityisautoilla. Kamikochiin pääsee esimerkiksi bussilla läheisistä kaupungeista kuten Nagoyasta ja Kanazawasta, joten se on helppo yhdistää Chubun alueen kiertomatkaan.

Yamanouchi

Yamanouchi sijaitsee Chubun alueella, Niigatan prefktuurissa. Alueen keskuskaupunkina toimii Nagoya, joka on suuri teollinen ja kaupallinen keskus. Alueella on runsaasti monipuolisia ostosmahdollisuuksia ja nähtävyyksiä.

Yamanouchi Chūbun alueella on monipuolinen kohde, joka tarjoaa sekä perinteistä että modernia kulttuuria. Käydessäsi täällä voit nauttia upeista luonnonmaisemista, aktiivisista elämyksistä, kuten hiihdosta ja perinteisten japanilaisten puutarhojen rauhasta.

Takayama

Takayama sijaitsee keskellä Japania Chubun aluetta. Se on tunnettu Gifu-prefektuurin vuoristoalueista ja historiallisista kylistä. Kun vierailet Takayamassa, älä unohda tutustua alueen kiehtovaan historiaan. Alueen arkkitehtuuri on hyvin säilynyt, mikä antaa sinulle mahdollisuuden nähdä perinteisiä japanilaisia rakennuksia. Alue on kuuluisa myös Takayaman matsurista, joka on kahdesti vuodessa järjestettävä festivaali. Se on yksi Japanin kolmesta suurimmasta festivaalista.

Takayaman ympäristössä voit nauttia upeista patikointireiteistä ja retkeilukohteista. Alueella on erilaisia ​​nähtävyyksiä ja aktiviteetteja, jotka sopivat jokaiselle matkailijalle. Jos olet kiinnostunut ulkoilusta, suosittelemme vierailua Kiso-vuoristolla sijaitsevaan Kamikōchissa, joka tunnetaan Japanin alppeina. Voit myös tutustua Shirakawa-gon ja Gokoyaman historiallisiin kyliin, jotka kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin.

Fuji viisi järveä

Fujin viisi järveä -alue sijaitsee Chubun alueella Japanissa, ja se on tunnettu sen upeista maisemista ja aktiviteeteista. Tämä alue tarjoaa paljon mahdollisuuksia ulkoiluun ja matkailuun.

Fuji viisi järveä -nimellä tarkoitetaan alueen viittä järveä: Kawaguchiko, Motosuko, Saiko, Shojiko ja Yamanakako. Järvet ovat saaneet nimensä vuoren läheisyydestä, joten ne tarjoavat upeat näköalat Mount Fujille.

Kansainvälinen turismi on merkittävä osa alueen taloutta, ja se houkuttelee kävijöitä eri puolilta maailmaa. Voit nauttia rentouttavasta kylpyläelämyksestä, tutustua historiallisiin kohteisiin ja nauttia paikallisesta ruoasta.

Nagoya

Nagoya sijaitsee Chubun alueeseen, joka on yksi Japanin kuudesta pääalueesta. Keskustan nähtävyyksiin kuuluu historiallinen Nagoyan linna, joka on yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä. Tämä linna on rakennettu vuosisatojen ajan, ja se on edelleen tärkeä osa Japanin kulttuuria ja historiaa.

Täällä voit nauttia herkullisesta paikallisesta Aichi -keittiöstä, johon kuuluu kuuluisa Hitsumabushi -annos, joka sisältää paahdettua ankeriasta riisin päällä. Toinen suosittu ruokailukokemus Nagoyassa on Misonikomi udon, joka on herkullista, paksua udon-nuudelia misokeitossa.

Kaupungissa on myös monia shoppailumahdollisuuksia. Yksi suosituimmista ostoskeskuksista on Nagoyan aseman lähellä sijaitseva JR Gate Tower. Toinen suosittu ostospaikka on Osu Shopping Street, joka tarjoaa yli 1000 liikettä erilaisille tuotteille ja palveluille.

Kansai

Kansain alue tunnetaan myös nimellä Kinki. Se koostuu seitsemästä prefektuurista. OsakaKyoto ja Kobe ovat alueen suurimmat ja tunnetuimmat kaupungit. Kansain alue on tunnettu rikkaasta kulttuuristaan, herkullisesta ruoastaan, sekä ainutlaatuisista tavoista ja perinteistä.

Osaka ja Kioto kuuluvat Kansaihin.
Osaka ja Kioto kuuluvat Kansaihin.

Kansai on koti monille Japanin kuuluisimmille historiallisille ja kulttuurillisille kohteille, kuten Kioton tuhansille temppeleille ja Kansain alueella sijaitsevalle Osakan linnalle. Alueen kulttuuriset erityispiirteet ilmenevät muun muassa teeseremonioissa, maikojen koulutuksessa ja ainutlaatuisessa Kansain alueen murteessa. Kioton matkaan kuuluu ehdottomasti käynti teeviljelyksillä, jotka tarjoavat erinomaisen tilaisuuden tutustua Japanin teekulttuuriin.

Kansai on tunnettu myös kulinaarisista herkuistaan ja lempinimellään ”kansakunnan keittiö”. Alueen ruokavalikoima on monipuolinen, käsittäen esimerkiksi Okonomiyakin, Takoyakin ja Yakinikun. Katujen kojut pursuavat tuoreita ja herkullisia mereneläviä.

Hämmästyttäviin nähtävyyksiin kuuluvat muun muassa Osaka Aquarium, joka tarjoaa vierailijoille ainutlaatuisen sukelluksen merenalaiseen maailmaan, ja Universal Studios Japan, joka on yksi maan suosituimmista teemapuistoista. Lisäksi Osakan asema toimii tärkeänä solmukohtana alueen julkisessa liikenteessä. 

Minami tunnetaan taas vilkkaana eteläisen Osakan alueena, jossa voit nauttia shoppailusta ja monipuolisesta yöelämästä. Kansain alueen ihmisiä pidetään lämpiminä ja avoimina, mikä tekee matkustamisesta alueella erityisen mukavaa. Kansai tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia tutustua Japanin kulttuuriin, ruokaan ja nähtävyyksiin.

Kioto

Kioto on yksi Japanin Kansain alueen kaupungeista, joka on tunnettu rikkaasta kulttuuristaan, perinteisistä ruuistaan ja teeseremonioistaan. Kiotossa on nähtävissä monia temppeleitä ja historiallisia rakennuksia. Alueen ruoka on yksi olennainen osa juuri tätä kulttuuria. Kioton keittiö on erityisen kuuluisa kaiseki -ruokalajeistaan, jotka koostuvat useista pienistä annoksista. Kioton alueella kasvatetaan myös laadukasta teetä, ja kokea perinteisen japanilaisen teeseremonian.

Nara

Nara sijaitsee Kansain alueella, lähellä suuria kaupunkeja kuten Osaka, Kioto ja Kobe. Nara tunnetaan hyvin vanhasta kulttuuriperinnöstään, minkä ansiosta se on suosittu matkakohde.

Naraan on hyvät yhteydet, ja voit helposti vierailla esimerkiksi Osakan asemalta. Kaupunkikierroksen aikana on mahdollista tutustua perinteiseen japanilaiseen ruokaan, teekulttuuriin sekä paikallisiin tapoihin. Erityisesti Naran hirvet ovat suosittu nähtävyys alueella, joita voit kohdata esimerkiksi Naran puistossa.

Koya vuori

Koya vuorella voi kokea monia ainutlaatuisia kokemuksia, kuten yöpymisen buddhalaisessa temppelissä ja osallistumisen perinteisiin seremonioihin. Alue tarjoaa myös mahdollisuuksia kävelyretkiin luonnossa ja tutustumista historiallisiin kohteisiin. Kulttuurielämysten lisäksi Koya vuori tarjoaa myös upeita näköaloja ympäröivään Kansain alueeseen.

Koya vuoren alueella on myös runsaasti erilaisia ruokailumahdollisuuksia. Teetä rakastaville matkailijoille alue tarjoaa runsaasti maisteltavaa, ja ainutlaatuiset paikalliset erikoisuudet houkuttelevat ruokaturisteja ympäri maailmaa.

Osaka

Osaka sijaitsee Kansain alueen länsiosassa, on Japanin kolmanneksi suurin kaupunki. Se tunnetaan vilkkaasta yöelämästään, modernista arkkitehtuuristaan ja onkin nimitetty kansakunnan keittiöksi. Se on myös merkittävä kulttuurin ja taiteen keskus, sekä talouden ja kaupan keskus.

Osaka tarjoaa lukuisia ravintoloita ja ruokakojuja, jotka tarjoavat paikallisia herkkuja. Alueella tunnettuja ruokia ovat esimerkiksi Okonomiyaki, Takoyaki ja Kitsune Udon. Osakassa järjestetään myös teeseremonioita, jotka edustavat paikallista teekulttuuria ja -perinteitä. Seremonioissa esitellään kuinka tee valmistetaan ja tarjotaan tiettyjen rituaalien mukaan. Se on hieno tapa tutustua paikallisiin tapoihin ja vaihtaa kuulumisia muiden osallistujien kanssa. Liikkuminen alueella on helppoa erilaisten julkisen liikenteen vaihtoehtojen ansiosta, ja Osakan asema on eräs merkittävimmistä rautatieasemista Kansain alueella.

Kobe

Kobe on kaupunki Japanissa, joka tunnetaan erityisesti keskeisenä osana Kansain alueella. Se sijaitsee lähellä suuria kaupunkeja kuten Osakaa ja Kiotoa, tarjoten runsaasti nähtävyyksiä ja aktiviteetteja matkailijoille. Koben satama on erittäin merkittävä, ja se on ollut avainasemassa Japanin kaupan ja talouden kehityksessä.

Kobe tarjoaa runsaasti kulttuuria ja nähtävyyksiä, kuten ikivanhoja temppeleitä, puutarhoja ja historiallisia rakennuksia. Alueen ruokakulttuuriin kuuluu muun muassa Koben kuuluisa liha, joka on yksi maailman parhaista lihalaaduista. Kobessa sijaitsee myös useita teetarhoja, jotka tuottavat laadukasta vihreää teetä ja opettavat teeseremonioiden perinteitä.

Yoshino

Yoshinon alue on tunnettu ystävällisestä tunnelmastaan ja erilaisista kulttuurillisista kokemuksista. Voit nauttia täällä paikallisten herkkujen maistelusta ja tutustua alueen teeperinteisiin. Se on suuri alue Etelä-Narassa, joka tunnetaan parhaiten siellä olevasta samannimisestä vuoresta. Alue tunnetaan myös kevätkohteena, kun yli 30 000 kirsikkapuuta värittää vuoren ja ympäröivän alueen vaaleanpunaiseksi.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että Yoshino ja Kansain alue tarjoavat monipuolisia kokemuksia ja kulttuuririkkaita hetkiä tutustuttavaksi. Alueen moderni elämä yhdistyy vanhoihin perinteisiin, tehden siitä mielenkiintoisen ja unohtumattoman matkakohteen.

Chugoku

Chugokun alue sijaitsee Japanin länsiosassa Honshun saarella. Alue koostuu viidestä prefektuurista: Okayama, Hiroshima, Tottori, Shimane ja Yamaguchi. Okayama on tunnettu ”Auringon maakuntana” sen lempeän ilmaston ansiosta. Okayama tarjoaa historiallisia kohteita, kuten Okayaman linnan ja Korakuen puiston, ja löydät myös kuuluisaa Bizenin keramiikkaa alueelta.

Hiroshima on maailmankuulu kaupunki, jossa sijaitsee Hiroshiman atomipommin muistomerkki ja rauhan puisto. Historiasta kiinnostunut saattaa olla kiinnostunut myös Hiroshiman puistosta ja Miyajimanin kylästä. Tottorin prefektuuri puolestaan on kuuluisa luonnonkauniista rannikosta ja hiekkadyynistä.

Shimanen prefektuuri on kuuluisa sen monista historiallisista ja luonnonläheisistä alueista. Matsue-jō on yksi 12 linnasta, joka on erinomainen esimerkki historiallisesta arkkitehtuurista. Iwamin hopeakaivokset ovat myös suosittu kohde, koska ne ovat Unescon maailmanperintökohde.

Yamaguchin prefektuuri tarjoaa ihastuttavia rannoista, kuten Tsunoshiman silta ja rantoja, sekä kulttuurihistoriallisia kohteita, kuten rauhallinen Rurikō-ji -temppeli ja Kintaikyo-silta.

Chugokun alueen ehkä tunnetuin kaupunki on Hiroshima.
Chugokun alueen ehkä tunnetuin kaupunki on Hiroshima.

Miyajima

Miyajima on kaunis saari Chugokun alueella, lähellä Hiroshimaa. Saari on tunnettu sen Itsukushiman pyhäköstä, joka on yksi Japanin kuuluisimmista nähtävyyksistä.

Seuraavassa on joitakin Miyajiman kohokohtia:

 • Itsukushiman pyhäkkö: Tämä pyhäkkö on rakennettu vuoden 1168 jälkeen ja siellä sijaitsee kuuluisa vesillä leijuva torii-portti. Se on myös Unescon maailmanperintökohde.
 • Daishō-in: Yksi Japanin vanhimmista ja merkittävimmistä buddhalaisista temppeleistä sijaitsee täällä.

Miyajimasta on helppo päästä junalla tai laivalla Hiroshiman kaupungista. Saari tarjoaa useita majoitusvaihtoehtoja, kuten hotelleja ja ryokaneita, perinteisiä japanilaisia majataloja.

Shikoku

Shikokun alue sijaitsee Japanin kaakkoisosassa, ja se koostuu neljästä prefektuurista: Ehime, Kagawa, Tokushima ja Kochi. Alue tunnetaan kauniista luonnostaan, kulttuuristaan ja historiallisista kohteistaan.

Ehime prefektuurissa voit vierailla Matsuyaman linnassa, joka on yksi Japanin vanhimmista ja parhaiten säilyneistä linnoista. Lisäksi voit rentoutua tunnetussa Dogo Onsen -kylpylässä.

Shikoku koostuu neljästä prefektuaarista, jotka ovat Ehime, Kagawa, Tokushima ja Kochi.
Shikoku koostuu neljästä prefektuaarista, jotka ovat Ehime, Kagawa, Tokushima ja Kochi.

Kagawa on tunnettu erityisesti udon-nuudeleistaan, jotka ovat todella suosittuja alueen kävijöiden keskuudessa. Täällä voit myös tutustua Ritsurin-koen puistoon, joka tarjoaa kauniita maisemia ja rauhallista tunnelmaa.

Tokushima on kuuluisa Awa Odori -festivaalista, joka järjestetään elokuussa ja houkuttelee tuhansia ihmisiä tanssimaan ja juhlimaan kaduilla. Alueen luonnonkaunista Naruto-merivirtaa ei myöskään pidä unohtaa, jossa näet vaikuttavia pyörteitä.

Kochi puolestaan viehättää matkailijoita rikkaan historian ja luonnon yhdistelmällä. Käy Kochin linnassa, joka on yksi Japanin tärkeimmistä historiallisista linnoista, tai tee vaellusretki Shirasaki Ocean Parkiin, jossa voit ihailla upeita rannikkonäkymiä.

Naoshima

Naoshima sijaitsee Shikokun saarella, joka on yksi Japanin neljästä pääsaarelta. Shikokun alueeseen kuuluvat Ehime, Kagawa, Tokushima ja Kochi prefektuurit, ja alue on tunnettu sen upeista luontokohteista ja historiallisista linnoista.

Tällä alueella on myös useita vaikuttavia linnoja, kuten Matsuyaman linna Ehime prefektuurissa ja Kochin linna Kochi prefektuurissa. Näissä linnoissa voit tutustua Japanin sotilasarkkitehtuurin huippuun ja kokea samuraiden elämää.

Yhteenvetona voi sanoa, että Naoshima ja koko Shikokun alue tarjoavat paljon nähtävää ja koettavaa matkailijoille. Kävijät voivat kokea Japanin rikkaiden perinteiden, kulttuurin ja historian monipuolisesti.

Matsuyama

Matsuyama on kaupunki, joka sijaitsee Shikokun saarella Japanissa. Se on Ehime prefektuurin pääkaupunki ja suurin kaupunki.

Matsuyamassa sijaitsee yksi Japanin kuuluisimmista linnoista, nimeltään Matsuyaman linna. Tämä linna on hieno esimerkki perinteisestä japanilaisesta arkkitehtuurista ja yksi harvoista, jotka ovat säilyneet alkuperäisessä muodossaan. Linnasta on upeat näköalat kaupunkiin ja ympäröivään Shikokun alueeseen.

Liikenneyhteydet Matsuyamaan ja muihin Shikokun alueen kaupunkeihin ovat erinomaiset. Voit valita junan, bussin tai lentokoneen matkustaaksesi tällä alueella. Shikokun alue tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa, joten suunnittele vierailusi hyvin ja nauti olostasi tässä kauniissa osassa Japania.

Takamatsu

Takamatsu on kaupunki Shikokun saarella Japanissa. Takamatsu on tärkeä satamakaupunki, joka yhdistää Shikokun alueen muihin Japanin alueisiin. Alueella on useita loistavia linnoja, joihin kannattaa tutustua. 

Ritsurin Koen on yksi Japanin kuuluisimmista puutarhoista, joka sijaitsee Takamatsussa. Puutarha on täynnä historiaa ja tarjoaa upeat puitteet rentoutumiseen ja nähtävyyksien ihailemiseen.

Kyushu/Okinawa

Kyushu/Okinawa-alue koostuu Kyushusta, Japanin kolmanneksi suurimmasta saaresta, sekä Okinawasta ja Ryukyu-saarista etelämpänä. Kyushu tunnetaan lämpimistä säistä, runsaasta luonnosta ja tärkeästä kulttuurihistoriastaan.

Kyushun ja Okinawan alue koostuu yhdestä isommasta ja kahdesta pienemmästä saaresta.
Kyushun ja Okinawan alue koostuu yhdestä isommasta ja kahdesta pienemmästä saaresta.

Kyushu -saaren suurimpia kaupunkeja ovat Fukuoka, Nagasaki ja Kumamoto. Kukin niistä tarjoaa omat kiehtovat nähtävyytensä ja kokemuksensa.

 • Fukuoka on alueen taloudellinen keskus, jossa menneisyys ja nykypäivä elävät sulassa sovussa. Kaupungin kuuluisimpiin nähtävyyksiin kuuluvat Fukuokan linna ja Ōhori-puisto.
 • Nagasaki on historiallisesti merkittävä kaupunki, jossa kannattaa tutustua rauhan puistoon ja atominuhripatsaaseen, jotka muistuttavat toisen maailmansodan aikaisesta atomipommituksesta.
 • Kumamoto tunnetaan erityisesti Kumamoton linnaa ympäröivän kauniin puiston maisemista sekä Suizenji-jojuen-puistosta, joka tarjoaa upean näyttämön teeseremonioille.

Okinawa-prefektuuri käsittää laajan saariryhmän, johon kuuluvat Ryukyu-saaret. Okinawan pääsaarella sijaitsee Naha, alueen pääkaupunki. Nahan nähtävyyksiin kuuluvat historiallinen Shurin linna ja paikallista kulttuuria esittelevä Okinawa Prefectural Museum & Art Museum.

Ryukyu-saarilla voit nauttia trooppisista rannoista, auringosta ja uimisesta, samalla tutustuen alueen rikkaaseen kulttuurihistoriaan.

Yakushima

Yakushima on kaunis saari Kyushun alueella. Saarella on upea luonto ja kulttuuri, joka kutsuu matkailijoita nauttimaan sen tarjoamista elämyksistä.

Yakushimassa sijaitsee lisäksi Unescon maailmanperintökohteena oleva luonnonpuisto, joka tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden tutustua saaren ainutlaatuiseen luontoon ja harvinaisiin lajeihin. Yakushima tunnetaan erityisesti ikivanhoista cryptoimeria-puista, jotka ovat jopa tuhansien vuosien ikäisiä.

Nagasaki

Nagasaki sijaitsee Kyushun saarella, joka on yksi Japanin neljästä pääsaaresta. Nagasaki tunnetaan historiallisista tapahtumista ja rikkaasta kulttuuristaan. Kaupunkiin saapuneet lännessä olevat kauppiaat ja lähetyssaarnaajat ovat jättäneet jälkensä tämän päivän Nagasakiin. Esimerkiksi Dejima on keinosaari, joka toimi Hollannin ja Portugalin kauppapaikkana Japanin politiikan aikakaudella. Toinen merkittävä historiallinen kohokohta on Nagasakin atomipommi toisen maailmansodan aikaan.

Nagasaki tarjoaa monipuolista ruokakulttuuria, ja erilaisista keittiöistä nauttivien matkailijoiden kannattaa kokeilla alueen erikoisuuksia. Kun vierailet Nagasakissa ja Kyushun muissa osissa, pääset näkemään Japanin monipuolisen kulttuurin ja luonnon kauneuden.

Kagoshima

Kagoshima on kaunis alue, joka sijaitsee Kyyshun saarella Japanissa. Alue tunnetaan sen rikkaasta historiasta, luonnonkauneudesta ja kuuluisasta Sakurajiman tulivuoresta.

Kagoshima kuuluu Kyushu-Okinawan alueeseen, joka sisältää muita mielenkiintoisia kaupunkeja, kuten Fukuoka, Nagasaki, Kumamoto ja Naha.

Kagoshiman alueella voit ihailla ainutlaatuisia kulttuurinähtävyyksiä, kuten:

 • Sengan-en-puutarha: Kuuluisa historiallinen puutarha, joka tarjoaa upeat näkymät Sakurajima-tulivuorelle
 • Ishin Furusato Village: Perinteisen japanilaisen arkkitehtuurin ja kulttuurin kylä.
 • Shiroyama-observatorio: Hieno näköalapaikka kaupunkiin ja tulivuoreen.
 • Onsen: Lisäksi alue tunnetaan upeista luonnollisista kylpyläkohteistaan ja rannoistaan, jotka tarjoavat virkistäviä elämyksiä kaikenikäisille matkailijoille.

PKagoshiman alueella sää vaihtelee vuodenajasta riippuen. Kesäisin lämpötilat voivat nousta korkeiksi ja talvisin voi olla viileää. Parhaan sään ajoitus riippuu omista mieltymyksistäsi, mutta kevät ja syksy tarjoavat usein miellyttäviä lämpötiloja ja vähemmän turisteja.

Fukuoka

Fukuoka on tunnettu vilkkaasta kaupungistaan, joka on myös Kyushun suurin kaupunki. Fukuokan kaupunki tarjoaa monipuolisen kulttuurin ja historian. Vieraile esimerkiksi Kushidan pyhäkössä, joka on kaupungin tärkein shintolaistempeli. Toinen mielenkiintoinen nähtävyys on Fukuokan linna, joka kertoo alueen samuraitaustasta.

Alueen ilmasto on miellyttävä, sillä se sijaitsee leutojen merituulten vaikutuspiirissä. Tämä houkuttelee myös paljon matkailijoita saarelle. Fukuokaa ympäröivät lukuisat pienemmät saaret, jotka tarjoavat ainutlaatuisia retkikohteita.

Usein kysytyt kysymykset

Japani on jaettu kahdeksaan alueeseen, joista jokainen koostuu useista prefektuureista. Nämä alueet vaihtelevat kulttuurin, historian ja maantieteen perusteella, mikä tekee matkustamisesta Japanissa erittäin monipuolista

Tokio sijaitsee Kanton alueella, joka on yksi Japanin kahdeksasta alueesta. Kanto sijaitsee Honshun saarella, joka on taloudellisesti ja poliittisesti tärkeä alue. 

Japanin kahdeksan aluetta ovat Hokkaido, Tohoku, Kanto, Chubu, Kansai, Chugoku, Shikoku ja Kyushu. Jokainen alue tarjoaa erilaisia nähtävyyksiä, kulttuuriperintöä ja arkkitehtuuria, joten ne houkuttelevat erilaisia matkailijoita.

Japanin 47 prefektuuria jakautuvat kahdeksan alueen kesken, kuten seuraavassa esitetään:

 • Hokkaido: 1 prefektuuri
 • Tohoku: 6 prefektuuria
 • Kanto: 7 prefektuuria
 • Chubu: 9 prefektuuria
 • Kansai: 7 prefektuuria
 • Chugoku: 5 prefektuuria
 • Shikoku: 4 prefektuuria
 • Kyushu: 8 prefektuuria

Chubun alue sijaitsee Japanin keskiosassa, Honshūn saarella, ja se käsittää yhdeksän prefektuuria. Alueella on monipuolista luontoa, johon kuuluu sekä korkeita vuoria, että kauniita rannikkoseutuja. Chubun alue on tunnettu historiastaan ja kulttuuristaan.

Japanin maantiede vaihtelee eri alueilla huomattavasti. Hokkaidossa, eli pohjoisemmassa on runsaasti metsiä ja vuoria, kun taas Kansaissa, eteläisemmällä alueella on enemmän historiallisia kohteita. Maantiede vaikuttaa myös ilmastoon, esimerkiksi Kyushun eteläpuolella on subtrooppinen ilmasto, kun taas Tohokussa on kylmiä talvia.

Samankaltaiset artikkelit