|

Osakan linna – Tutustu Japanin historialliseen linnoitukseen

Osakan linna on yksi Japanin tunnetuimmista linnoista, joka sijaitsee Osakan kaupungin sydämessä. Tämä historiallinen rakennus rakennettiin alun perin vuonna 1583 Toyotomi Hideyoshin toimesta, joka oli yksi aikansa merkittävimmistä sotapäälliköistä. Nykyinen linna on kuitenkin rakennettu uudelleen vuonna 1931, joten sen ulkoasu on hieman erilainen kuin alkuperäisen.

Kun vierailet Osakan linnassa, pääset tutustumaan paitsi sen upeaan arkkitehtuuriin, mutta myös linnaan liittyvään mielenkiintoiseen historiaan. Linnan sisällä on museo, joka käy läpi Osakan ja Japanin historian eri vaiheita aina 14-luvulta alkaen. Kartanoiden koristeellisuus ja ympäröivä puisto tarjoavat mukavan paikan viettää aikaa ja ihailla näkymiä.

Linnan ympärillä on kauniita puutarhoja ja vesistöjä, joissa voit kävellä tai viettää rauhallisia hetkiä. Varsinkin kirsikankukkien kukinta-aikaan Osakan linna on todella vaikuttava näky ja siellä järjestetäänkin monia kirsikankukkajuhlia. Tämä on hyvä hetki vierailla linnassa ja kokea japanilainen perinne parhaimmillaan.

Osaka Castle, eli Osakan linna sijaitsee aivan Osakan sydämmessä.
Osaka Castle, eli Osakan linna sijaitsee aivan Osakan sydämmessä.

Osakan Linna

Osakan linna on merkittävä japanilainen linna ja tärkeä matkailukohde. Se sijaitsee 大阪城 eli Osakan linnan puistossa. Sijainti on erinomainen, sillä se tarjoaa historiallisen kohteen lisäksi myös vehreän ympäristön ja kauniit näkymät.

Päätornin Rakentaminen

Linna rakennettiin ensimmäisen kerran 1500-luvulla ja sen päätorni on nähnyt historian saatossa monia vaiheita. Kun vierailet linnassa, huomaat miten taitava kädenjälki ja suunnittelu ovat olleet osana rakentamista. Linna on ollut sekä hallinnollinen keskus, että sotilasstrateginen tukikohta.

Rekonstruktio

Ajan saatossa linnaa on jouduttu rekonstruoimaan useita kertoja erilaisten vaurioiden vuoksi. Nykyinen rakennus on peräisin 1900-luvulta ja sen sisällä toimii myös museo, jossa voit tutustua linnaan ja sen historiaan tarkemmin. Rekonstruktio on tehty kunnioittaen alkuperäistä arkkitehtuuria ja perinteitä, jotta voit kokea linnan tunnelman mahdollisimman autenttisesti. Muista kuitenkin nauttia myös 大阪城 eli Osakan linnan puiston kauniista maisemista ja virkistävästä ilmapiiristä. Osakan linna tarjoaa sinulle hienon kokemuksen historiasta, arkkitehtuurista ja kulttuurista.

Alue

Osakan linnan ympärillä on kaunis Osakan linnapuisto, joka on täydellinen paikka rentoutumiseen. Tämä puisto kattaa laajan alueen ja siellä on runsaasti tilaa piknikille tai kävelylle. Puiden alla voit nauttia kirsikkapuiden kukinnasta keväällä. Linnapuistosta löydät myös tyrmiä, joka voi lisätä retkesi kimallusta.

Vallihauta

Osakan linnanpuistoa ympäröi vankat kivimuurit, jotka ulottuvat korkealle ilmaan. Linnan muurien välittömässä läheisyydessä on syvä vallihauta, joka tarjosi aikoinaan suojaa linnalle. Nyt voit kävellä vallihautaa pitkin tai jopa käydä souturetkellä siellä.

Nishinomarun Puutarha

Osaka linnan alueella on myös upea Nishinomarun puutarha, johon voit tutustua erilaisine ​​kasveineen ja kukkineen. Puutarhassa solisevat purot ja monimuotoinen kiviarkkitehtuuri luovat rentouttavan tunnelman. Älä unohda pysähtyä ihailemaan kaunista sammaleen peittämää kiviaitaa.

Museo

Osakan linnaan liittyvä museo on paikka, jossa voit tutustua linnan historiaan ja sen moniin kerrostumiin. Museossa on esillä erilaisia esineitä, jotka kertovat tarinoita menneistä ajoista ja saatat oppia uusia asioita tästä mahtavasta rakennuksesta. Lisäksi Osakan historian museo sijaitsee lähellä Osakan linnaa, joten voit yhdistää näiden kahden nähtävyyden vierailun samalle päivälle. Tässä museossa perehdytään Osakan kaupungin ja alueen kehitykseen ajan saatossa erilaisten näyttelyiden avulla.

Museokierros: Osaka Castle Museumissa voit ihailla linnan upeita taideteoksia, kulttuuriesineitä ja muita arvokkaita aarteita. Lisäksi voit tutustua mm. Toyotomi Hideyoshin elämäntarinaan, joka oli yksi Japanin suurimmista sotapäälliköistä ja toimi Osakan linnan rakennuttaja. Museon interaktiiviset osiot auttavat sinua hahmottamaan linnan rakenteen ja sen muutosten yhteyksiä eri aikakausiin.

Osakan historian museossa taas voit seurata kaupungin kasvua aina esihistoriallisista ajoista nykypäivään. Museon multimediaesitykset tarjoavat kiehtovaa tietoa sekä näyttelyiden esineet kertovat tarinoita menneisyydestä. Museot ovat erinomainen tilaisuus oppia lisää Osakan linnaa ympäröivästä historiasta ja kulttuurista. Joten älä epäröi, vaan suuntaa matkasi kohti Osakan linnaa ja historian museota seuraavalla Japanin matkallasi!

Kuljetus

Osakassa sijaitseva Osaka-jo eli Osaka Castle on upea nähtävyys. Sinne pääset helposti eri kulkuvälineillä. Tässä muutama vinkki reissullesi!

Junalta astuessasi Oskan linnan läheisyyteen, on kulkureitit alueelle helpot ja opastetut. Osakajokoen asema on Osaka Loop nimisen metrolinjan varrella ja se on lähin asema linnalle. Saapuessasi Osakaan, Osaka Station eli Osakan asema sijaitsee noin 2,8 km päässä linnasta, kun taas Morinomiya Station on noin 1,8 km päässä. Kartoista ja opasteista apua saaden löydät näppärästi kulkuyhteyden eri asemilta. Poikkea matkasta, käytä aikaa nähtävyyksien ihmettelyyn ja rentoudu ravintolloissa.

Sisäänpääsy linnalle on sujuva, kun seuraat opasteita Tanimachi Yonchome Station -asemalta. Huomaa, että Tanimachi 4-chome Station on vain toinen nimi samalle asemalle. Tähän asemaan pääset helposti Tanimachi-linjalla ja Chuo-linjalla.

Miksi et käyttäisi JR Loop Line -junaa? Se kiertää keskustan ja tarjoaa parhaat kulkuyhteydet monille nähtävyyksille. Varmista vain, että sinulla on hetki aikaa nauttia upeista maisemista junasta käsin! Nyt kun tiedät miltä asemilta nouset ja poistut junasta, matkasi määränpäähän on helppo ja mukava. Nauti matkastasi Osaka Castlen läheisyyteen ja muista, että mattkustaminen kohteeseen on puolet hauskasta reissusta!

Majoitus

Kun suunnittelet vierailua Osakan linnaan, kannattaa sinun varata majoitus sopivasta hotellista. Sopivuus voi esimerkiksi tarkoittaa hotellin tarjoamia palveluita, budjettiin sopivuutta sekä hotellin sijaintia. Tässä on muutamia vinkkejä hotellien valintaan lähellä nähtävyyttä.

Hotellit lähellä Osakan linnaa: Alueelta löytyy paljon erilaisia hotelleja, jotka sijaitsevat lähellä linnaa. Hyvä vinkki on tarkistaa asiakkaiden antamat arvostelut. Varaa huoneesi ajoissa, jotta saat parhaat tarjoukset yöpymiselle. Tässä pari esimerkkiä hotelleista alueella.

  • Osaka Castle Hotel on vain muutaman minuutin päässä Osakan linnasta sijaitseva hotelli ja sen ikkunoista on upeat näkymät linnaan.
  • Imperial Hotel Osaka tarjoaa ylellisiä palveluja ja kaikista huoneista on näkymät joko jokeen tai puistoon.

Majoituksen hakeminen: Käytä esimerkiksi ebookers.fi -sivustoa etsiessäsi majoitusvaihtoehtoja. Sieltä löydät laajan valikoiman hotelleja ja vertailet helposti hintoja sekä saatavuutta. On tärkeää vertailla hintoja, sillä hinnat voivat vaihdella sesongin ja varaustilanteen mukaan.

Muut majoitusvaihtoehdot: Jos hotellit eivät ole sinun juttusi, voit myös tutustua esimerkiksi hostelleihin tai Airbnb-asuntoihin. Nämä vaihtoehdot voivat tarjota kodikkaamman tunnelman ja edullisemman hinnan. Muista, että suunnittelu ja ajoissa varaaminen ovat avain onnistuneeseen matkaan, joten aloita majoituksen etsiminen hyvissä ajoin ennen matkaasi Osakan linnaan.

Hinnat

Osaka Castle on upea paikka vierailla ja tässä osiossa kerromme sinulle pääsymaksuista ja muista kuluista. Pääsymaksu Osakan Castleen eli linnaan on 600 jeniä aikuisille (noin 5,5 euroa). Alennettu hinta on saatavilla opiskelijoille, eläkeläisille ja lapsille. Jos vieraillet suuren ryhmän (yli 15 henkilöä) kanssa, saatat saada alennuksen pääsymaksusta. Sinun ei tarvitse huolehtia ylimääräisistä maksuista kierrelläksesi Osaka Castlen puutarhoja ja ulkoalueita, sillä ne ovat avoinna yleisölle maksutta. Kuitenkin, tietyt erityistapahtumat tai näyttelyt voivat vaatia erillisen lipun ostamisen.

Muista: Voit käyttää luottokorttia tai käteistä pääsylippujen ostoon. Huomaa kuitenkin, että jotkut lähikaupat saattavat hyväksyä vain käteistä. On hyvä varata mukaan myös vähän käteistä rahaa, jos haluat ostaa jotain pientä evästä tai matkamuistoja matkan varrella. Nauti vierailustasi Osaka Castleen ilman stressiä kustannuksista ja pidä hauskaa tutkiessasi tämän historiallisen linnoituksen kauneutta ja viehätystä!

Aukioloajat

Tässä ovat Osakan linnan aukioloajat, jotta tiedät, milloin voit vierailla ja nauttia tästä historiallisesta kohteesta. Kuitenkin on hyvä tarkastaa mahdolliset muutokset nähtävyyden omilta sivuilta. Osakan linna on avoinna yleisölle koko vuoden. Aukioloajat vaihtelevat kuitenkin jonkin verran eri vuodenaikoina:

  • Kevätkausi (maaliskuun 1. päivä – toukokuun 31. päivä): Osakan linna on avoinna klo 9:00 – 17:00. Viimeinen sisäänpääsy on klo 16:30.
  • Kesä- ja syyskausi (kesäkuun 1. päivä – marraskuun 30. päivä): Osakan linna on avoinna klo 8:45 – 18:00. Viimeinen sisäänpääsy on klo 17:30.
  • Talvikausi (joulukuun 1. päivä – helmikuun 28. tai 29. päivä): Osakan linna on avoinna klo 9:00 – 16:30. Viimeinen sisäänpääsy on klo 16:00.

Huomaa: Osakan linna on suljettu joka vuosi joulukuun 28. ja 31. päivien välisenä aikana. Aukioloajat on jaettu selkeästi eri vuodenaikoihin, jotta voit suunnitella vierailusi täydellisesti. Toivottavasti nautit matkastasi Osakan linnaan!

Nähtävyydet

Osaka Castle eli Osakan linna on mahtava yksi matkasi kohteista. Osaka Museum of History sijaitsee lähellä linnaa ja se tarjoaa loistavan yleiskuvan koko alueen historiasta. Voit mennä sinne helposti paikallisella metrolla tai ottaa mukavan kävelymatkan.

Kun olet saapunut linnaan, löydät itsesi täydelliseltä piknikpaikalta. Voit pakata matkaan omat eväät tai ostaa näitä paikalliselta kioskilta ja nauttia niitä samalla kun ihailet upeaa samuraimaisemaa. Aikoinaan linna oli samuraiden ja feudal lordien koti ja sinulla on nyt ainutlaatuinen tilaisuus astua heidän kotiinsa kuin kävelisit heidän kengissään.

Edo-kauden arkkitehtuuri on erittäin näkyvissä Osaka Castle -alueella. Huomaa turrets ja Aoyamon Gate, jotka ovat kaksi linnan pääporteista. Ne ovat oivallinen esimerkki siitä, miten linnoitus suunniteltiin. Niiden tarkoituksena oli paitsi vaikuttavuus, mutta myös suojata hallitsijaa ja hänen alaisiaan vihollisen hyökkäyksiltä.

Muista vierailla myös alueen temppeleissä, kuten Honganji Temple ja Ishiyama Honganji Temple. Ne tarjoavat rauhoittavan ja henkisen kokemuksen, joka tasapainottaa hyvin linnan sotilaallisen historian. Vähän matkan päässä voit löytää myös Hokoku Temple nimisen temppelin, joka on omistettu Toyotomi Hideyoshille, yhdelle Japanin suurimmista sotapäälliköistä. Nauti vierailustasi Osaka Castle -alueella ja muista, että sekoittuminen paikallisten kanssa ja kohteesta nauttiminen on paras tapa kokea kaikki sen tarjoamat kiehtovat nähtävyydet.

Tapahtumat

Osaka-linnassa on monia erilaisia tapahtumia, joista voit nauttia vierailusi aikana. Keväällä voit osallistua kuuluisaan kirsikkapuun kukinnan tarkkailuun. Tänä vuodenaikana linnan lähistöllä on hienoja sakura-näyttelyitä ja puistossa kuohuu tunnelma niiden kauneudesta. Linnalle on tarjolla erilaisia esityksiä koko vuoden ajan, joten voit aina löytää jotain ainutlaatuista kokea juuri sinulle. Esitykset sisältävät teatteriesityksiä, musiikkikonsertteja ja kulttuurifestivaaleja. Voit myös vieraillessasi ottaa selvää mitä kulttuuri- ja taide-elämyksiä alueella on tarjolla.

Osakajo Hall on yksi suurimmista konserttisaleista Osaka-linnan alueella. Täällä järjestetään suurikokoisia tapahtumia ja kuuluisat artistit esiintyvät satojen ihmisten edessä. Tämä paikka tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden nauttia livemusiikista ja taiteesta samalla, kun nautit historiallisesta linnasta.

Ei ole väliä, millaista tapahtumaa etsit, Osaka-linnassa löydät varmasti jotain mielenkiintoista. Tuleviin tapahtumiin ennen matkaa on hyvä tutustua, sillä ne tekevät vierailustasi erityisen. Muista aina tarkistaa tapahtumakalenterista, mitä on tulossa ja varmistaa, että et jää paitsi erityisistä kokemuksista.

Ruokailu

Osakassa on runsaasti herkullisia ravintoloita, joista voit nauttia vieraillessasi Osakan linnalla. Lähialueelta löytyy myös varmasti ruokailulle erilaisia ja sopivia vaihtoehtoja. Tässä muutama vaihtoehto, jotka saattavat kiinnostaa sinua:

Dotonbori: Tämä vilkas ruokailualue on vain lyhyen matkan päässä Osakan linnasta ja tarjoaa lukuisia ravintoloita, joissa voit kokeilla paikallisia herkkuja. Tällaisia ovat esimerkiksi takoyakia, okonomiyakia ja kushikatsua. Älä unohda käydä kuuluisassa Ichiran Ramen -ravintolassa, joka tarjoaa maistuvaa ramen-keittoa!

Shinsekai: Jos haluat kokea vanhan Osakan tunnelmaa, suuntaa Shinsekaihin. Täältä löydät perinteisiä izakaya-ravintoloita ja katuruokakojuja, jotka tarjoavat kaikkea yakitorista tempuraan. Kokeile ehdottomasti myös Kamikaze -ravintolaa, joka tunnetaan takoyakin syntykodiksi.

  • Sushitarjonta: Yksi parhaista sushi-paikoista Osakassa on Endo Sushi. Se sijaitsee kauppahallissa lähellä Osakan linnaa. Tässä pienehkössä, mutta tyylikkäässä ravintolassa voit nauttia tuoreista nigireistä ja muista sushilajeista.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä Osakan monipuolisesta ruokakulttuurista, johon kannattaa tutustua vieraillessasi tässä historiallisessa kaupungissa. Muista myös maistella paikallisia oluita tai vaikkapa sakea aterian yhteydessä. Nauti herkullisista ruokaelämyksistä ja antoisasta matkastasi Osakan linnaan!

Usein kysytyt kysymykset

Osakan linna on kuuluisa sen rikkaasta historiasta, kauniista ulkonäöstään ja mahtavasta sijainnistaan. Se on rakennettu 16. vuosisadalla ja on ollut monien taistelujen näyttämö. Komea valkoinen ulkomuoto ja ympäröivä puistoalue tekee siitä erittäin suositun turistikohteen.

Kyllä, ehdottomasti! Osakan linnan sisällä on mielenkiintoinen museo, joka esittelee linnaa ja sen historiaan liittyviä esineitä. Voit myös kiivetä linnan näköalatasanteelle, josta avautuu upea näköala kaupunkiin.

Osakan linnan puistoon pääsee ilmaiseksi. Kuitenkin museoon ja näköalatasanteelle on pääsymaksu. Aikuisille hinta on yleensä noin 600 jeniä eli noin 5,5€ ja lapsille maksu on alhaisempi.

Osakan linna on kärsinyt monista tuhoista vuosien saatossa. Se on mm. tuhoutunut useita kertoja sotien ja tulipalojen seurauksena. Nykyisin nähtävissä oleva rakennus on kuitenkin jälleenrakennettu ja uudistettu useaan otteeseen, joten se on pysynyt hyvässä kunnossa.

Osakan linnan liput voi ostaa linnan alueelta sijaitsevasta lipunmyyntipisteestä. Ostaessasi pääsylipun, muista varata varmuudeksi käteistä mukaan. Monet lipunmyyntipisteet eivät välttämättä hyväksy korttimaksua.

Osakan linna on melko suuri ja sen alue kattaa noin 15 hehtaaria. Linnan rakennus itsessään on kahdeksankerroksinen ja sen korkeus on noin 58 metriä. Linnan ympärillä oleva puisto on käymisen arvoinen ja siellä voit nauttia kauniista maisemista ja rentoutua.

Samankaltaiset artikkelit