|

Osakan historiallinen museo – Tutustu historian aarteisiin Osakassa

Osakan historiallinen museo on yksi kaupungin merkittävimmistä kulttuurinähtävyyksistä, joka tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden sukeltaa syvälle Japanin menneisyyteen ja tutkii Osakan historiaa. Tämä moderni museo on suunniteltu siten, että se vie sinut ajassa taaksepäin esittelemällä kaupungin kehitystä muinaisista ajoista nykypäivään asti. Museon kokoelmat koostuvat lukuisista arkeologisista löydöistä, historiallisista asiakirjoista ja taiteesta, jotka kaikki kertovat tarinan kaupungista, joka on nyt Japanin kolmanneksi. Lisäksi Osaka on tunnettu vilkkaasta yöelämästään ja kansakunnan keittiönä.

Museo sijaitsee aivan Osakan linnan vieressä, ja se on helppo yhdistää vierailuun tässä kuuluisassa historiallisessa monumentissa. Osakan historiamuseon rakennus itsessään on arkkitehtuurisesti vaikuttava, ja sen ikkunoista avautuu upeat näkymät sekä linnaan että kaupungin siluettiin. Museon sisätiloissa näyttelyt on jaettu neljälle eri tasolle, joista jokainen edustaa erilaista aikakautta Osakan historiassa.

Kun vierailet Osakan historiallisessa museossa, löydät monipuolisia näyttelyitä ja interaktiivisia esityksiä, jotka auttavat sinua ymmärtämään paremmin kaupungin ja sen asukkaiden elämää eri aikakausina. Lisäksi museossa järjestetään säännöllisesti erilaisia tapahtumia ja työpajoja, jotka syventävät vierailijoiden kokemuksia ja lisäävät ymmärrystä Osakan rikkaasta historiasta ja kulttuuriperinnöstä.

Historia

Osakan historian juuret ulottuvat kauas muinaisiin aikoihin. Tiesitkö, että Naniwan palatsi oli yksi Japanin tärkeimmistä hallintokeskuksista? Se rakennettiin 600-luvulla. Museo esittelee näyttävästi tämän merkittävän paikan koko ajanjakson.

Tutkittaessa historian eri aiheita saat tietoa paitsi palatsista, mutta myös Osakan kehityksestä muinaisen Japanin ilmapiirissä. Museo kattaa laajasti eri aikakausia, alkaen varhaisista esihistoriallisista ajoista, kuten Jōmon-kaudesta (noin 14 000–300 eaa.), aina Naniwan palatsin rakentamiseen ja sitä seuranneisiin muutoksiin yhteiskunnassa ja kulttuurillisesti.

Museo tarjoaa monia näkökulmia Osakan historiaan, kuten sen vaikutuksia talouteen, politiikkaan, uskontoon ja kulttuuriin. Voit tutkia erilaisia näyttelyitä, jotka kertovat tarinoita paikallisista mestariteoksista ja arkeologisten löytöjen merkityksestä. Näihin sisältyy esimerkiksi Naniwan palatsin maanmittausjärjestelmä, joka oli keskeinen asia kaupungin perustamisessa ja kehittämisessä.

Museo tarjoaa rikkaan ja monipuolisen kokemuksen, joka auttaa sinua sukeltamaan syvälle Osakan historiaan ja ymmärtämään, kuinka sen ainutlaatuinen kulttuuri on muovautunut vuosisatojen kuluessa. Vierailu saa sinulle uusia perspektiivejä Osakan menneisiin aikoihin ja Japanin historiaan.

Pysyvä näyttely

Osakan historiallisessa museossa pysyvä näyttely tarjoaa kattavan katsauksen kaupungin historiaan ja kulttuuriin. Näyttelyssä on esillä monipuolisia esineitä, kuten mittakaavamalleja, elämänkokoisia rekonstruktioita, keskeisiä valokuvia ja muita visuaalisia elementtejä, jotka auttavat hahmottamaan menneisyyden tapahtumia.

Mittakaavamallit ovat erityisen vaikuttavia, ja ne esittelevät Osakan kaupungin kehitystä eri aikakausina. Mallit kattavat muun muassa Naniwa-kyūn, joka oli Japanin pääkaupunki 600- ja 700-luvulla, sekä Ōsaka-jōn eli Osakan linnan, joka on ollut merkittävä paikallinen monumentti jo vuosisatojen ajan.

Elämänkokoiset rekonstruktioit museossa antavat sinulle mahdollisuuden astua suoraan historiaan ja kokea, miltä elämä Osakassa on saattanut tuntua eri aikakausina. Pysyvä näyttely esittelee muun muassa Muromachi-kauden kauppiaan talon sekä Edo-kauden kodin, joten pääset tutustumaan vanhoihin arkielämän yksityiskohtiin.

Keskeiset valokuvat ja visuaaliset elementit auttavat havainnollistamaan eri aikakausien tärkeitä tapahtumia ja henkilöitä. Valokuvakokoelma kattaa sekä mustavalkoisia että värillisiä kuvia, jotka heijastavat aikakausien monipuolisuutta ja kuvaavat Osakan kaupungin kasvua ja muutoksia.

Käydessäsi läpi pysyvät näyttelyt, huomaat, että Osakan historiallinen museo on omistautunut tarjoamaan monipuolisen ja rikkaan kokemuksen tämän upean kaupungin historiasta ja kulttuurista. Pysyvä näyttely on ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka Osakan matkallasi.

Väliaikaiset näyttelyt

Osakan historiallisessa museossa voit tutustua erilaisiin väliaikaisiin näyttelyihin, jotka tuovat monipuolisuutta ja ainutlaatuisia kokemuksia vierailullesi. Nämä näyttelyt kattavat monia aiheita kuten historiallisia tapahtumia ja -henkilöitä, sekä erilaisia kulttuurisia ilmiöitä. Koska nämä näyttelyt vaihtuvat, sinun kannattaa tarkistaa museon verkkosivuilta tai ottaa yhteyttä museoon, jotta saat tarkat tiedot siitä, mitä erikoisnäyttelyitä on saatavilla vierailusi aikana.

Joitakin aiempia väliaikaisia näyttelyitä, jotka ovat herättäneet suurta kiinnostusta, sisälsivät esimerkiksi:

 • Osakan kaupungin historiaa: Tämä näyttely käsitteli Osakan kaupungin kehitystä sen alkutaipaleesta nykypäivään saakka, korostaen tärkeät tapahtumat ja merkkihenkilöt.
 • Perinteiset käsityötaidot: Näyttelyssä olis mahdollistua tutustua moniin Osakan perinteisiin käsityöammatteihin, niiden tarinoihin ja mestareihin.
 • Festivaalit ja juhlat: Tässä väliaikaisessa näyttelyssä pääsi tutkimaan alueen monipuolisia festivaaleja ja juhlia, niiden historiaa ja niiden merkitystä kulttuurille.

Museon lisäksi järjestetään usein myös työpajoja, esitelmiä ja opastettuja kierroksia tiettyihin näyttelyihin liittyen. Nämä tapahtumat voivat tarjota sinulle mahdollisuuden oppia lisää kiehtovista aiheista ja päästä keskustelemaan asiantuntijoiden ja muiden museovieraiden kanssa.

Aukioloajat ja pääsymaksut

Osakan hisroian museossa voit vierailla useimpina päivinä, mutta huomioithan, että se on suljettu tiistaisin ja kansallisten juhlapäivien aikana. Tarkista aukioloajat etukäteen, jotta et saavu paikalle turhaan.

Tavallisesti museo on avoinna seuraavasti:

 • Arkisin: 09:00 – 17:00
 • Viikonloppuisin: 09:00 – 18:00

Pääsylippujen hinnat vaihtelevat ja sisältävät eri alennuksia eri ikäryhmille ja opiskelijoille. Hinnasto on seuraava:

 • Aikuiset: 600 ¥, noin 4 euroa.
 • Korkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijat: 400 ¥, noin 3 euroa.
 • Lukiolaiset: 300 ¥, noin 2 euroa.

On myös mahdollista saada ilmainen pääsy tietyin ehdoin. Esimerkiksi Osakan kaupungin asukkaat, jotka ovat yli 65-vuotiaita, voivat vierailla ilmaiseksi. Lisäksi alle peruskouluikäiset lapset pääsevät museoon ilmaiseksi.

Saapumisohjeet

Museo sijaitsee Chuo-ku kaupunginosassa, lähellä Otemae-asemaa. Voit kulkea metrolla Tanimachi 4-chomen asemalle, josta kävelymatkaa museolle on vain muutaman minuutin verran. Voit nousta junaan esimerkiksi Osakan rautatieasemalta.

Liikkuminen metrolla on helppoa, sillä sinun tarvitsee vain käyttää Chuo Line -metroa. Seuraa opasteita ja pääset perille vaivattomasti. Muista aina tarkistaa metron aikataulut ja reitit ennen matkaasi, jotta vältyt yllätyksiltä ja pääset nauttimaan museosta rauhassa. Varmista, että saavut paikalle vähintään 30 minuuttia ennen sulkemisaikaa, jotta ehdit tutustua museoon rauhassa.

Vinkkejä vierailulle

Vierailemalla Osakan historiallinen museossa voit kokea rikkaan historian ja kulttuuriperinnön. Museo tarjoaa monipuolisia näyttelyitä, jotka kattavat alueen historialliset tapahtumat ja tarinat, kuten Osakan kaupungin synty ja sen merkitys Japanin kehitykselle.

Kun vierailet museossa, tässä muutama vinkki sinulle:

 • Osta liput etukäteen verkosta välttääksesi jonotuksen.
 • Kiertueopas on saatavilla ilmaiseksi englanniksi ja japaniksi, joka auttaa sinua navigoimaan näyttelyitä ja ymmärtämään tärkeitä yksityiskohtia.
 • Museossa on esteetön sisäänpääsy, ja se on avoinna myös liikuntarajoitteisille kävijöille. Tarjolla on hissejä ja rampeja, joten voit helposti liikkua eri näyttelyiden välillä.

Museo on koti useille pysyville näyttelyille ja vaihtuville erikoisnäyttelyille, joista osa sisältää:

 • Kokoelma esineitä, jotka liittyvät Osakan esihistoriaan.
 • Laaja kokoelma arkeologisia löytöjä, kuten keramiikkaa ja työkaluja alueelta.
 • Interaktiivisia ja 3D-mallinnettuja näyttelyitä, jotka havainnollistavat Osakan kaupungin kehitystä eri aikakausien kautta.

Museovierailusi aikana voit myös nauttia laadukkaasta palvelusta, ja saat myös pääsyn museon myymälään ja kahvilaan, josta voit ostaa muistoja ja rentoutua virvokkeiden parissa. Nauti vierailustasi Osakan historiallinen museossa ja ota tämä ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua kaupungin menneisyyteen.

Muut palvelut

Museon alakerrassa sijaitsee ravintola, joka tarjoaa laajan valikoiman herkullisia ruokia ja virvokkeita. Voit nauttia lounasta tai kahvitella mukavassa ympäristössä museokäynnin lomassa.

Museon alemmilla kerroksilla on tarjolla useita lisäpalveluita, kuten:

 • Opastetut kierrokset eri teemoilla ja kiinnostuksen kohteilla
 • Erikoisnäyttelyitä teemoittain vaihtuvilla sisällöillä
 • Interaktiivisia esityksiä ja tapahtumia, jotka sopivat kaikenikäisille
 • Kauppa, jossa löydät mielenkiintoisia museoesineitä, kirjoja ja matkamuistoja

Vieraillessasi Osakan historiamuseossa voit olla varma, että saat nauttia monipuolisista palveluista ja toiminnoista, jotka tekevät kokemuksestasi unohtumattoman. Muista tutustua kaikkiin alemman kerroksen tarjoamiin mahdollisuuksiin, jotta saat täyden hyödyn vierailustasi.

Usein kysytyt kysymykset

Lähellä Osakan historian museota on monia nähtävyyksiä, joita kannattaa tarkistaa. Esimerkiksi:

 • Osakan linna, joka on maamerkki ja suosittu turistikohde.
 • Nakanoshima Park, viehättävä jokiranta-alue puutarhoineen ja siltoineen.
 • Tennōji-eläintarha, jossa on monenlaista villieläinlajia.

Osakan historian museoon pääsee helposti julkisilla liikennevälineillä. Voit ottaa metron Tanimachi -linjalla ja jäädä pois Tanimachi 4-chome -asemalla. Museo on vain lyhyen kävelymatkan päässä asemalta.

Sisäänpääsymaksu Osakan historian museoon vaihtelee, mutta aikuiset maksavat yleensä noin 600 jeniä ja alennetut liput (opiskelijat, eläkeläiset) ovat noin 400 jeniä. Alle 15-vuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi.

Suosittuja museoita Osakassa ovat esimerkiksi:

 • Osakan taidemuseo, joka keskittyy japanilaiseen ja itämaiseen taiteeseen.
 • Osakan tiede- ja teknologiamuseo, joka tarjoaa monipuolisen näyttelyiden ja toiminnan kokoelman eri aloilta.
 • Osakan merimuseo, joka on omistettu merenkulun historialle ja kulttuurille.

Valokuvien ottaminen on sallittua Osakan historian museossa tietyin rajoituksin. Yleensä se on kiellettyä arkaluonteisten tai arvokkaiden esineiden ja asiakirjojen äärellä. Muistathan noudattaa museon sääntöjä ja opasteita.

Osakasta löytyy monia muita taidemuseoita, joihin kannattaa tutustua. Esimerkiksi:

 • Osakan kansallinen taidemuseo, joka keskittyy sekä japanilaiseen että kansainväliseen nykytaiteeseen.
 • Kamigata Ukiyoe -museo, joka esittelee Japanin perinteisen puupiirroksen kuvitustaidon.
 • Nakanoshima-alueen taidekierros, joka ottaa mukaan useita gallerioita ja taidekokoelmia.

Samankaltaiset artikkelit