|

Osakan kansallinen taidemuseo

Osaka on Japanin kolmanneksi suurin kaupunki, joka tunnetaan vilkkaasta yöelämästään, modernista arkkitehtuuristaan ja kulinaarisesta perinnöstään, minkä vuoksi sitä kutsutaankin usein ”kansakunnan keittiöksi”. Tämä kaupunki on myös merkittävä taiteen ja kulttuurin keskus, jossa sijaitsee useita museoita, taidegallerioita ja teattereita. Eräs tämän alueen kulttuurikohokohdista on ehdottomasti Osakan kansallinen taidemuseo (NMAO), joka on omistettu kansainväliselle taiteelle.

Osakan kansallinen taidemuseo sijaitsee Nakanoshiman nimisellä saarella, ja on osa Japanissa toimivaa kansallisen taiteen museoiden verkostoa. Tämä arvostettu taidemuseo tarjoaa kävijöilleen erinomaisen mahdollisuuden tutustua sekä japanilaiseen että kansainväliseen nykytaiteeseen. Museo avattiin yleisölle ensimmäisen kerran vuonna 1977.

Museon kokoelmat koostuvat eri taiteilijoiden teoksista, joiden joukossa on sekä japanilaista että ulkomaista nykytaidetta. Osakan kansallinen taidemuseo järjestää myös erilaisia väliaikaisia näyttelyitä ja tapahtumia, jotka tarjoavat vierailijoille ajankohtaista tietoa niin paikallisesta kuin kansainvälisestäkin taidekentästä. Lisätietoja Osakan kaupungista voit lukea Osaka sivultamme!

Kokoelmat ja näyttelyt

Osakan kansallinen taidemuseo tunnetaan laajasta kokoelmastaan ja monipuolisista näyttelyistään. Tässä museossa voit tutustua sekä nykytaiteen mestariteoksiin että historiallisiin aarteisiin.

Kokoelmissa on yli 8 000 teosta, mukaan lukien nykytaidetta, perinteistä japanilaista taidetta ja kuvanveistollisia teoksia. Niiden avulla voit saada kattavan käsityksen Japanin taiteen kehityksestä ja sen vaikutuksesta maailman muuhun taiteeseen. Museo tarjoaa myös opastettuja kierroksia, joiden aikana saat lisätietoa kokoelmien taustasta ja yksityiskohdista.

Museossa järjestetään säännöllisesti erikoisnäyttelyitä, jotka keskittyvät tiettyihin aiheisiin, taiteilijoihin tai taidesuuntauksiin. Erikoisnäyttelyt tarjoavat mahdollisuuden tutustua tarkemmin esimerkiksi tietyn taiteilijan tuotantoon tai eri maiden välisiin taideyhteyksiin. Näyttelyt ovat usein interaktiivisia, joten voit osallistua työpajoihin tai taidekeskusteluihin ja syventää omaa taideymmärrystäsi.

Lisäksi museo järjestää kokoelmanäyttelyitä, joissa esitellään museon omistamia teoksia. Kokoelmanäyttelyt vaihtelevat teemoiltaan ja niissä korostuvat usein tietyt taiteenlajit tai aikakaudet. Kokoelmanäyttelyt ovat erinomainen tilaisuus tutustua museon kokoelmaan laajemmin ja saada käsitys sen monipuolisuudesta.

Erikoisnäyttelyt

Osakan kansallisessa taidemuseossa voit nauttia monista erikoisnäyttelyistä, jotka tarjoavat ainutlaatuisia ja mielenkiintoisia kokemuksia. Tässä on muutamia näyttelyitä, joita saatat kohdata museossa.

 • Maalaukset ja veistokset maailmalta: Tämä näyttely esittelee monipuolisesti maailmanlaajuista taidetta, jonka kautta voit tutustua eri kulttuurien ja aikakausien mestariteoksiin. Mukana on niin eurooppalaisia klassikoita kuin itämaisia harvinaisuuksia.
 • Japanilainen taide kautta aikojen: Tässä näyttelyssä pääset syventymään Japanin taidehistoriaan aina muinaisista Jomon-kauden keramiikkateoksista modernin ajan kalligrafiaan ja grafiikkaan.
 • Valokuvataiteen helmet: Valokuvataiteen näyttely tarjoaa mahdollisuuden tutustua tunnettujen valokuvaajien teoksiin ja nähdä, miten ne ovat vaikuttaneet yhteiskuntaan ja kulttuuriin läpi aikojen.

Näyttelyt vaihtuvat säännöllisesti, joten voit löytää aina jotain uutta ja kiinnostavaa jokaisella vierailulla. Tarkista museon verkkosivuilta tai ilmoitustaululta tulevista erityisnäyttelyistä ja niiden aikatauluista. Näin varmistat, että et jää paitsi mielenkiintoisista ja inspiroivista kokemuksista.

Kun suunnittelet vierailuasi museoon, ota huomioon aukioloajat ja pääsymaksut. Jotkut erityisnäyttelyt saattavat vaatia erillisen lipun hankintaa. Myös museokahvila ja lahjatavarakauppa kannattaa tarkistaa vierailusi aikana, sillä niiden valikoima saattaa vaihdella näyttelyiden mukaan.

Nykytaiteen kokoelmat

Osakan kansallisessa taidemuseossa voit tutustua vaikuttaviin nykytaiteen kokoelmiin. Näihin kokoelmiin kuuluu monia tunnettujen taiteilijoiden teoksia, sekä nousevien tähtien inspiroivia luomuksia.

Nauti monipuolisesta teemasta, joka sisältää omaperäisiä maalauksia, veistoksia, valokuvia ja monia muita nykytaiteen muotoja. Tämä kokemus tarjoaa sinulle mahdollisuuden upota syvemmälle tämän kiehtovan taiteen maailmaan, ja ymmärtää sen monimuotoisuutta ja voimaa.

Osakan kansallinen taidemuseo pystyy ylläpitämään korkealaatuisia näyttelyitä ja kokoelmia seuraavien resurssien ja palveluiden avulla:

 • Laajalla verkostolla nykytaiteilijoiden kanssa,
 • Nykyaikaisten taidegallerioiden ja instituuttien yhteistyöllä,
 • Tukikohtana toimivien erilaisten taideyhdistykset ja sponsoreiden tuella ja
 • Taidetta ymmärtävien ja motivoituneiden henkilökunnan jatkuvalla oppimisella.

Hyödynnä museon tarjoamat koulutusohjelmat, työpajat ja luennot, jotka auttavat sinua syventämään tietämystäsi ja ymmärrystäsi nykytaiteesta. Käytä hyväksesi museon tarjoamaa asiantuntemusta ja oppaita, jotka auttavat sinua arvostamaan nykytaiteen kiehtovaa maailmaa entistä enemmän.

Osakan kansallisessa taidemuseossa vietetty aika on epäilemättä ikimuistoinen kokemus, joka rikastuttaa käsitystäsi nykytaiteesta ja mahdollistaa ainutlaatuisia oivalluksia taiteen monimuotoisuudesta ja kehityksestä.

Museon sijainti ja saavutettavuus

Osakan kansallinen taidemuseo sijaitsee Nakanoshima-saarella, joka on keskeinen osa Osakaa. Saapuessasi tähän mielenkiintoiseen paikkaan voit käyttää julkista liikennettä, kuten metrolinjoja tai junia.

Higobashin asemalta on vain lyhyt kävelymatka museolle, ja reitti on selkeä ja helppo seurata. Samoin Watanabebashin asemalta on vain muutaman minuutin kävelymatka museoon. Nakanoshiman saari tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa, joten voit nauttia matkastasi museoon sen erilaisten nähtävyyksien ja tunnelman ansiosta.

Julkisen liikenteen lisäksi voit tietenkin käyttää muita kulkuvälineitä, kuten takseja tai polkupyöriä, joiden avulla voit tutustua Osakan keskustaan ja sen nähtävyyksiin.

Junalla tai metrolla museolle kulkeminen

Osakan kansallinen taidemuseo sijaitsee kätevästi lähellä useita julkisen liikenteen vaihtoehtoja. Tässä osiossa käymme läpi, kuinka pääset museolle julkisilla kulkuvälineillä helposti ja vaivattomasti.

Voit käyttää junaa päästäksesi museolle. Lähin juna-asema on Osaka-Uehommachi, josta on vain lyhyt kävelymatka museolle. Voit ottaa Kintetsu-linjan päästäksesi tälle asemalle, johon pääsee useimmista eri Osakan alueen rautatieasemista. Myös JR Osaka Loop Linelta on helppo yhteys Kintetsu-linjalle monilta asemilta.

Pääset Osakan kansallisen taidemuseon lähelle myös metrolla. Tanimachi Yonchomen metroasema on vain 5 minuutin kävelymatkan päässä museosta, ja se on hyvin saavutettavissa useimmista Osakan keskustan alueista. Tältä asemalta löytyvät Tanimachi-linja ja Chuo-linja, jotka tarjoavat yhteyden moniin muihin Osakan kaupunginosiin.

Lisäksi useat bussilinjat kulkevat lähellä Osakan kansallista taidemuseota. Voit hypätä bussiin monista läheisen keskustan pysäkeiltä ja saapua suoraan museon viereen. Erityisesti bussilinjat 21 ja 62 palvelevat taidemuseon aluetta.

Muistathan aina tarkistaa tarkat ajantasaiset aikataulut ja reittiohjeet ennen matkaan lähtöä, jotta voit varmistaa sujuvan matkan Osakan kansallisen taidemuseon upeaan maailmaan.

Nakanoshiman saari ja sen ympäröivä alue

Nakanoshiman saari sijaitsee Osakassa, ja on tutustumisen arvoinen kohde. Täällä voit käydä juuri Osakan kansallisessa taidemuseossa, joka tarjoaa upean kokoelman japanilaista ja kansainvälistä taidetta.

Museon lisäksi saarella on kauniita puistoja, kuten Nakanoshiman puisto, joka on suosittu paikka rentoutumiseen ja piknikeille. Alueella on myös useita kahviloita ja ravintoloita, joissa voit nauttia erilaisia japanilaisia herkkuja.

 • Yodoyabashi on yksi kuuluisimmista alueista saarella, ja sieltä löytyy suuri kulttuurikeskus, joka tunnetaan myös nimellä Osakan kulttuurikeskus. Täällä voit kokea saaren musiikki- ja teatteriesityksiä sekä monia muita tapahtumia.
 • Kitahamasta löytyy puolestaan useita arkkitehtonisia helmiä, kuten vanhoja liike- ja toimistorakennuksia. Kitahaman alue onkin täynnä historiaa, ja suosittelemme kävelemään sen viehättävillä kaduilla.

Jos olet kiinnostunut arkkitehtuurista, kannattaa ihastalle saaren upeita rakennuksia. Kaupungintalojen rivi on kuuluisa Osakan tärkeimmistä ja vanhimmista historiallisista rakennuksista.

Kun olet vieraillut Nakanoshiman saarella, on helppo ymmärtää, miksi se on niin suosittu kohde paikallisten sekä turistien keskuudessa. Alue tarjoaa monipuolisesti kulttuuria, historiaa ja kaunista luontoa – kaikkea mitä voit toivoa upealta matkalta Osakaan.

Osaka kansallisgallerian historia

Tunnettu arkkitehti César Pelli suunnitteli Osakan kansallisgallerian, joka avattiin yleisölle 1990-luvulla. Pelli on kunnioitettu koko maailmassa ainutlaatuisesta ja innovatiivisesta työstään muun muassa Osakan tiedemuseon parissa.

Ensimmäiset vaiheet: Kansallisgallerian historia alkoi Expo-museo taidemuseon perustamisella. Tämä museo oli alun perin Expo ’70 -maailmannäyttelyyn rakennettu taidegalleria, joka toimi näyttelyalueena kansainvälisille nykytaidekollektioille.

Uuden gallerian synty: Kun Expo ’70 päättyi, taidekokoelma säilyi, ja oikeat tilat sen säilyttämiseen ja esittelemiseen löydettiin Osakasta. Näin päätettiin perustaa uusi galleria, Osakan kansallisgalleria, joka sijaitsee lähellä Osakan tiedemuseota. Tämä sijainti tarjoaa hyvät yhteydet ympäröivään kulttuuri- ja tiedekeskuksiin.

Arkkitehtuuri ja tyylisuuntaukset: César Pelli suunnitteli Osakan kansallisgallerian arkkitehtuurin niin, että se yhdistää perinteisen japanilaisen estetiikan nykyaikaiseen ja kansainväliseen kuvataiteeseen. Oivaltava käyttö bambusta rakennuksen sisällä ja ulkopuolella luo kutsuvan ja rauhallisen ilmapiirin vierailijoille.

Kokoelmat: Kansallisgalleria on koti monille arvokkaille taideteoksille ja kokoelmille, jotka käsittävät monia eri taiteenlajeja ja tyylisuuntia. Se tunnetaan erityisesti sen japanilaisesta nykytaiteesta.

Aukioloajat

Osakan kansallisen taidemuseon aukioloajat ovat monipuoliset, jotta voit nauttia taidenäyttelyistä ja tapahtumista mukavasti. Tässä tarkistettu tieto museon aukioloajoista, joka auttaa sinua suunnittelemaan vierailusi.

 • Maanantai: Museo on suljettu maanantaisin varmistaaksemme tilojen ylläpidon ja tulevien näyttelyiden valmisteluun.
 • Tiistai – Perjantai: Auki klo 10:00 – 18:00. Täydellinen aika vierailla museossa arkipäivinä ja välttää viikonloppujen väkijoukkoja.
 • Lauantai ja Sunnuntai: Auki klo 10:00 – 19:00. Näinä päivinä voit tutustua museoon pidempään.

Huomaa, että viimeinen sisäänpääsy on 30 minuuttia ennen sulkemisaikaa. Suosittelemme, että saavut ajoissa, jotta voit nauttia näyttelyistä rauhassa.

Museo saattaa olla suljettu joinakin juhlapyhinä tai ylläpitoa varten. On siis aina hyvä tarkistaa verkkosivuilta ajantasainen tieto ennen suunniteltua vierailua.

Osakan kansallisen taidemuseon aukioloajat on suunniteltu antamaan sinulle mahdollisimman miellyttävän museokokemuksen. Toivomme, että löydät sopivan ajankohdan käydäksesi ihailemassa teoksia ja tapahtumia, joita museo tarjoaa.

Sisäänpääsymaksut

Osakan kansallinen taidemuseo tarjoaa useita lippuvaihtoehtoja, jotta voit valita itsellesi sopivimman. Aikuisten sisäänpääsymaksu on noin 1 500 jeniäOpiskelijat voivat nauttia hieman edullisemmasta hinnasta noin 1 300 jeniä. Alle 18-vuotiaat lapsille pääsylippujen hinta on 800 jeniä. On myös ryhmäalennuksia saatavilla yli 15 hengen ryhmille.

Jos aiot käydä useammissa tilaisuuksissa tai näyttelyissä samana päivänä, harkitse päivälipun hankkimista. Päivälippu maksaa 3 000 jeniä ja antaa sinulle pääsyn kaikkiin näyttelyihin sinä päivänä.

Tässä on tiivistetysti lippuvaihtoehdot:

 • Aikuiset: 1 500 jeniä
 • Opiskelijat: 1 300 jeniä
 • Lapset (alle 18-vuotiaat): 800 jeniä
 • Päivälippu (kaikkiin näyttelyihin): 3 000 jeniä

Maksutavat ovat kattavia ja kävijöille annetaan mahdollisuus maksaa käteisellä, luottokortilla tai mobiilimaksulla. Näin voit valita itsellesi sopivimman maksutavan.

Merkittävät teokset ja taiteilijat

Osakans kansalisessa taidemuseossa on esillä monia tunnettujen taiteilijoiden teoksia. Paul Cézanne on yksi heistä. Hänen vaikutusvaltainen työnsä on ollut merkittävässä osassa modernin taiteen kehitystä, ja hänen teoksensa inspiroivat lukuisia myöhempiä taiteilijoita.

Max Ernst on toinen tärkeä nimi. Hän oli saksalainen surrealisti, joka tunnetaan erityisesti kollaasi-, frottage- ja grattage-tekniikoidensa käytöstä. Hänen omaperäiset ja kiehtovat teoksensa ovat vaikuttaneet surrealismiin ja muihin taidesuuntauksiin.

Tsuguharu Foujita puolestaan oli japanilainen taiteilija, joka muutti Pariisiin ja kokosi siellä mainetta kansainvälisesti. Hänen ainutlaatuinen tyylinsä yhdisti japanilaisen estetiikan ja länsimaisen taiteen. Foujita oli aikansa suosituimpia taiteilijoita, ja hänen teoksensa ovat edelleen arvostettuja ja suosittuja.

Tietenkään ei voida unohtaa Pablo Picassoa, yhtä kaikkien aikojen suurimmista taiteilijoista. Museo esittelee monia Picasson mestariteoksia, joista osa on tunnettuja maailman ympäri. Hänen omaperäinen ja vallankumouksellinen tyylinsä mullisti taiteen modernin ajanjakson alussa ja jätti pysyvän jäljen taidehistoriaan.

Muita tunnettuja taiteilijoita, joiden teoksia voit ihastella Osakan kansallisessa taidemuseossa ovat esimerkiksi Henri Matisse, Vincent van Gogh ja Marc Chagall. Heidän teostensa avulla pääset syventymään eri taidesuuntauksiin ja tutustumaan tarkemmin näiden merkittävien taiteilijoiden ajatuksiin ja inspiraatioihin.

Taiteilijat

Osakan kansallisessa taidemuseossa voit ihailla monien tunnettujen taiteilijoiden teoksia. Hokusai Katsushika on yksi merkittävimmistä taiteilijoista, jonka luomuksia museo esittelee. Hänen tunnetuin teoksensa Suuri aalto Kanagawasta, joka on museolla nähtävillä ja se on ehdoton nähtävä vierailusi aikana.

Toinen keskeinen hahmo museon kokoelmissa on Yayoi Kusama. Hänen abstraktit, pistemäiset työnsä herättävät huomiota ja kutsuvat katsojiaan pohtimaan taidetta uusista näkökulmista. Kusaman teokset, kuten Infinity Mirror Room, tarjoavat elämyksen, joka jää mieleen pitkäksi aikaa.

Tässä ovat muutamia muita kuuluisia taiteilijoita, joiden töitä Osakan kansallinen taidemuseo esittelee:

 • Utagawa Hiroshige, maisemamaalauksistaan tunnettu ukiyo-e-taiteilija.
 • Yōshū Chikanobu, jonka puupiirrostyöt kuvaavat Meiji-kauden Japania.
 • Tsuguharu Foujita, taitava maalari, joka yhdisteli japanilaista ja länsimaista tyyliä.
 • Takashi Murakami, nykytaiteilija, jonka värikylläiset ja kuvitteelliset hahmot ovat vaikuttaneet pop-kulttuuriin laajasti.

Osakan kansallisen taidemuseon kokoelmista löytyy paljon näkemistä ja kokemista. Se tarjoaa vastustamattoman yhteenvedon japanilaisesta taiteesta ja kulttuurista. Käynti täällä on elämys, joka auttaa ymmärtämään Japanin taidehistoriaa ja sen merkitystä maailmalle. Tervetuloa tutustumaan ja inspiroitumaan!

Teokset

Osakan kansallisessa taidemuseossa voit tutustua monipuoliseen ja vaikuttavaan kokoelmaan japanilaista taidetta. Tämä kokoelma sisältää muun muassa perinteisiä maalauksia, kalligrafiaa, veistoksia ja keraamisia esineitä.

Ensimmäisenä huomiosi kiinnittyy upeisiin ukiyo-e -tyyliin tehtyihin teoksiin, jotka kuvaavat Edo-kauden (1603-1868) elämää ja kulttuuria. Ihastelet yksityiskohtaisia kuvia kabuki-näyttelijöistä, kauniista naisista ja kuuluisista paikoista. Kokoelman helmiä ovat esimerkiksi Katsushika Hokusain ja Andō Hiroshigen mestariteokset.

Toisessa osassa museota voit katsella perinteisiä nihonga-maalauksia. Nämä ovat japanilaistyylisiä maalauksia, jotka tehdään luonnonmateriaaleilla, kuten maanpigmenteillä ja kasviöljyillä. Nämä värikäs ja harmoninen teokset kuvaavat usein maisemia, eläimiä ja kukkia.

Tutkiessasi museon käytäviä törmäät myös vaikuttaviin veistoksiin, jotka yhdistelevät buddhalaisen ja shintolaisen uskontojen vaikutteita. Erikoishuomio kannattaa kohdistaa Miyamoto Musashin samuraitaidetta kuvaaviin patsaisiin.

Lopuksi, älä unohda vierailla museon keraamisten esineiden kokoelmassa. Täällä voit nähdä hienostuneita saviastioita ja koriste-esineitä, jotka edustavat muun muassa teeseremoniaan ja kodinsisustukseen tarkoitettuja esineitä.

Osakan kansallinen taidemuseo tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen japanilaisen taiteen ihailijoille. Toivottavasti nautit vierailustasi tässä kulttuurillisesti rikkaassa museossa.

Kioto kansallismuseon lähettyvillä

Osakan kansallinen taidemuseo sijaitsee erinomaisella paikalla, josta on helppo tutustua myös muihin lähialueen nähtävyyksiin. Esimerkiksi upea Kioto sijaitsee vain lyhyen matkan päässä Osakasta, ja se tarjoaa lukuisia historiallisia temppeleitä ja pyhäköitä tutkittavaksi. Voit varata myös halutessasi lennot Kiotoon ja kokea Japanin kulttuurin helmiä.

Dōjima-joen ja Tosabori-joen rannat tarjoavat idyllisiä kävely- ja pyöräilyreittejä, joista avautuu kauniit näkymät joen yli. Joen varrella sijaitsee myös useita historiallisia rakennuksia, kuten ikivanhoja siltoja ja perinteisiä japanilaisia taloja. Lisäksi alueelle tyypillisiä ovat viihtyisät kahvilat ja puistot, jotka sopivat niin paikallisille kuin matkailijoillekin.

Matkallasi Kiotoon voit nähdä monia kuuluisia temppeleitä ja pyhäköitä, kuten esimerkiksi Kinkaku-ji ja Kiyomizu-deran. Nämä temppelit edustavat Japanin henkistä ja kulttuurista historiaa upeasti ja tarjoavat loistavia kuvauskohteita. Kioton kadut ovat täynnä kiehtovia historiallisia temppelialueita, upeita puutarhoja ja mahtavia rakennuksia.

Kotimatkalla voit myös tutustua paikalliseen elämään ja kulttuuriin. Ehkäpä haluat kävellä kapeilla kujilla Gionin geishojen kaupunginosassa tai nauttia kupin Kioton erikoisuutta, matcha-teetä, yhdessä perinteisen japanilaisen makean kanssa. Koet varmasti unohtumattoman matkan, jolta saat paljon arvokkaita muistoja ja kokemuksia.

Temppelit ja pyhäköt

Osakan kansallinen taidemuseo sijaitsee historiallisessa kaupungissa, jossa on monia erityisiä temppelit ja pyhäköt. Tässä osiossa käsitellään muutamia näistä huomionarvoisista paikoista, jotka sinun kannattaa vierailla osana Osakan museokierrostasi.

Ensimmäinen temppeli, johon sinun tulisi kiinnittää huomiota, on Shitennoji. Se on yksi Japanin vanhimmista buddhalaisista temppeleistä, ja sen perusti prinssi Shotoku vuonna 593. Shitennoji on tunnettu erityisesti sen viiden kerroksen pagodasta sekä Kondo-hallista, jossa säilytetään arvokkaita buddhalaisia aarteita.

Toinen vierailun arvoinen paikka on Sumiyoshi-Taisha. Tämä perinteinen pyhäkkö on Osakan vanhin shintopyhäkkö ja se on omistettu merijumalille, jotka suojelevat matkailijoita ja kalastajia. Sumiyoshi-Taisha on tunnettu erityisesti upeasta Taiko-sillastaan ja ainutlaatuisesta rakennustyylistään, joka on vailla Kiinan vaikutteita.

Lisäksi Tennoji, joka sijaitsee lähellä museota, kannattaa käydä. Täältä löydät sekä Isshinji-temppelin että Tennoji-pyhäkön. Isshinji on tunnettu Okamoto Nobuhicon veistoksista, jotka on tehty kuolleiden ihmisten luista valmistetusta keramiikasta. Tennoji-pyhäkössä taas voi ihailla vanhoja japanilaisia puutarhoja ja kallioita.

Tutustuessasi Osakan kansallisen taidemuseon ympäristöön, älä unohda vierailla näissä arvokkaissa temppeleissä ja pyhäköissä, jotka tarjoavat hienoja esimerkkejä Japanin kulttuurihistoriasta.

Dojima ja Tosabori joet

Dojima- ja Tosabori nimisten jokien varrella voit kokea Osakan monipuolisen kulttuurin ja luonnon. Molemmat joet virtaavat lähellä Osakan kansallista taidemuseota, joten ne ovat helppoja kohteita vierailulle museokäynnin yhteydessä.

Kun kävelet Dojima-joen rannalla, huomaat useita mielenkiintoisia kohteita, kuten Nakanoshima Park -puiston ja historiallisen Yodoyabashi Bridge -sillan. Nämä alueet on suosittuja paikkoja rentoutumiseen, piknikille tai veneilyyn.

Tosabori-joki tarjoaa omaleimaisen maiseman, jossa yhdistyvät sekä perinteiset että modernit arkkitehtuurit. Jokirannan varrella on esimerkiksi vanhoja sakepanimoita ja uusia ostoskeskuksia. Voit myös osallistua jokiristeilyihin ja ihailla kaupunkia eri näkökulmasta.

Seuraavassa muutamia suosittuja aktiviteetteja molemmilla joilla:

 • Veneily: Molemmilta joilta löytyy useita vuokrattavia veneitä, joilla voit viettää mukavan iltapäivän ystävien tai perheen kanssa.
 • Piknik: Nakanoshima Park -puisto on erinomainen paikka nauttia eväistä ja rentoutua upeissa ympäristöissä.
 • Taidegalleriat: Molempien jokien varsilta löytyy pieniä taidegallerioita, jotka esittelevät paikallisten taiteilijoiden teoksia.

Nauti vierailustasi Dojima- ja Tosabori-jokien alueella ja tutustu Osakan kaupungin sydämeen.

Usein kysytyt kysymykset

Osakan kansallisen taidemuseon pääsymaksu vaihtelee näyttelyiden mukaan. Yleensä hinta on noin 500–1500 jeniä (noin 4–13 euroa) aikuisilta, ja alennettu hinta on opiskelijoille ja eläkeläisille. Alle 18-vuotiaat ja erityisryhmät voivat saada ilmaisen sisäänpääsyn tietyin ehdoin.

Osakan kansallinen taidemuseo tunnetaan vaihtuvista näyttelyistään, jotka esittelevät sekä japanilaisia että kansainvälisiä taiteilijoita. Näyttelyt vaihtuvat säännöllisesti, joten on hyvä tarkistaa museon verkkosivusto ennen vierailua, jotta tiedät mitä parhaillaan esitetään.

Osakan kansallinen taidemuseo sijaitsee Nakanoshima-puiston vieressä. Voit helposti saapua sinne julkisilla liikennevälineillä, kuten metrolla tai junalla. Lähin metroasema on Yodoyabashi, joka on noin 10 minuutin kävelymatkan päässä museosta. Voit myös saapua JR Osakajō-kitazume- tai JR Temmabashi-asemille, jotka ovat noin 15 minuutin kävelymatkan päässä.

Osakan kansallisen taidemuseon näyttelyihin liittyy usein monenlaisia erityistapahtumia, kuten taiteilijoiden puheenvuoroja, työpajoja ja opastettuja kierroksia. Tarkista museon verkkosivusto etukäteen nähdäksesi ajankohtaiset tapahtumat ja niiden aikataulut.

Parhaiten voit nauttia museovierailusta, kun museo ei ole ruuhkaisin. Yleensä aamupäivisin. Erityisesti arkipäivisin on vähemmän ruuhkaa. Vältä myös paikallisten loma-aikoja, jos haluat välttää ruuhkaa.

Kyllä, Osakan kansallinen taidemuseo tarjoaa opastettuja kierroksia näyttelyihin. Opastukset ovat saatavilla eri kielillä, mukaan lukien englanniksi ja japaniksi. Tarkista museon verkkosivusto tiedustellaksesi opastuskierrosten aikatauluista ja hinnoista.

Samankaltaiset artikkelit