Hokkaido – Japanin pohjoisin saari

Hokkaido on Japanin pohjoisin saari, joka tunnetaan luonnonmaisemistaan ja ainutlaatuisesta kulttuuristaan. Tämä kaunis saari tarjoaa monia erilaisia elämyksiä ympäri vuoden, kuten laskettelua, patikointia ja festivaaleja.

Sapporo on Hokkaidon pääkaupunki, jossa yhdistyy moderni arkkitehtuuri, historialliset kohteet ja kaupungin syke. Täällä voit nauttia herkullisesta ruoasta, kuten tuoreista meren antimista sekä tämän kanssa paikallisissa panimoissa valmistetuista oluista.

Hokkaido tarjoaa vierailijoilleen monipuolisen valikoiman nähtävyyksiä, jotka yhdistävät ainutlaatuisen luonnon ja kulttuurin. Sen lisäksi saaren herkullinen ruoka ja vieraanvarainen paikalliskulttuuri takaavat unohtumattoman matkakokemuksen vierailijoilleen.

Hokkaido on Japanin pohjoisin saari. Matkallasi Hokkaidossa voit nähdä myös lunta.
Hokkaido on Japanin pohjoisin saari. Matkallasi Hokkaidossa voit nähdä myös lunta.

Hokkaidon sijainti

Hokkaido on Japanin suurin saari ja se sijaitsee maan pohjoisosassa. Alueen pinta-ala on noin 83 000 neliökilometriä ja se on jaettu useisiin hallinnollisiin alueisiin. Saari erotettuu muusta Japanista Tsugarun nimisellä salmella.

Hokkaidon tunnetuimpia vuoria ovat Daisetsuzan ja Shiretoko, jotka tarjoavat monia ulkoilumahdollisuuksia ja nähtävyyksiä kuten:

 • kuumia lähteitä,
 • järviä ja
 • vesiputouksia.

Hokkaidon merkittävimpiä kaupunkeja ovat aiemmin mainittu Sapporo ja tämän lisäksi Hakodate, Asahikawa, Otaru ja Kushiro. Näissä kaupungeissa voit kokea alueen ainutlaatuisia kokemuksia, kuten:

 • Sapporon talvi- ja kesäfestivaalit,
 • Hakodaten yöllinen kaupunkinäkymä Goryokakun tornista ja
 • Otarun historiallinen kanava.

Hokkaidon luonto

Hokkaidon luonto on erinomainen syy vierailla tällä saarella. Vuoristoalueilla voit vaeltaa ja nauttia retkeilystä kansallispuistoissa. Hokkaidolla on tunnetusti viisi kansallispuistoa, jotka ovat kaikki näkemisen arvoisia.

Daisetsuzanin kansallispuisto on saaren suurin. Siellä voit kävellä poluilla ihaillen vihreitä metsiä ja vaikuttavia vesiputouksia. Muut kansallispuistot tarjoavat myös ainutlaatuisia elämyksiä, kuten kukkaniittyjä ja metsiä. Luonnonystävänä löydät Hokkaidosta paljon erilaista nähtävää. Saaren monimuotoisuus antaa sinulle mahdollisuuden ihailla erilaisia maisemia ja kokea luonnon parasta antia.

Hokkaidon kaupungit

Hokkaidon alueella on useita merkittäviä kaupunkeja, joihin kannattaa tutustua. Sapporo on alueen suurin ja tunnetuin pääkaupunki, jossa asuu noin 1,9 miljoonaa ihmistä. Sapporo tunnetaan kansainvälisistä talviurheilutapahtumistaan sekä Sapporo -nimisestä oluesta.

Toinen tunnettu kaupunki on historiallinen Hakodate, joka sijaitsee Hokkaidon eteläosassa. Hakodaten yöllinen näköala kaupungin vuorelta on erittäin suosittu turistikohde. Täällä voit käydä esimerkiksi Matsumae nimisessä linnassa.

Otaru on pienempi rannikkokaupunki, joka sijaitsee luoteeseen Sapporosta. Otaru on kuuluisa vanhoista historiallisista rakennuksia ja kapeista kaduista. Lisäksi alueella on romanttinen Otarun kanava.

Asahikawa on Hokkaidon toiseksi suurin kaupunki, joka sijaitsee saaren keskiosassa. Asahikawa tunnetaan porttina alueen luontokohteisiin. Asahikawan lähellä on useita kuuluisia kansallispuistoja, kuten Daisetsuzan.

Kaupunkien asukasluku vaihtelee suuresti:

 • Sapporo: 1 900 000 asukasta.
 • Asahikawa: 335 000 asukasta.
 • Hakodate: 275 000 asukasta.
 • Otaru: 115 000 asukasta.

Kulttuuri ja historia Hokkaidossa

Hokkaidon saarella on rikas kulttuuri ja historia. Ainu on Japanin pohjoinen alkuperäiskansa, jonka perinteet ja käsityöt ovat merkittävä osa Hokkaidon kulttuuriperintöä, jota voit tutkia Hokkaidossa sijaitsevassa museossa.

Hokkaidon moderni historia alkoi 1800-luvulla, jolloin Japanin hallitus laajensi alueelle rautateitä ja satamia, ja yritti siirtää paikallisväestöä maanviljelijöiksi. Tämä vaikutti alueen kulttuuriin ja yhdisti japanilaisuutta ja Ainujen kulttuuria yhteen.

Hokkaidossa on lukuisia museoita, joista löytyy esimerkiksi taidetta, musiikkia, teatteria ja käsityöperinteitä. Erityisesti sinun kannattaa käydä Sapporo Art Parkissa ja Hokkaidon museossa tutustumassa alueen taiteeseen ja kulttuuriin.

Hokkaidon aktiviteetit ja nähtävyydet

Hokkaidon saari tarjoaa upeita nähtävyyksiä ja aktiviteetteja vierailijoille ympäri vuoden. Esimerkiksi Niseko on kuuluisa hiihtokeskuksistaan, joiden laskettelurinteitä pidetään maailman parhaina.

Rusutsu on yksi suosittu hiihtokeskus, joka tarjoaa upeat olosuhteet hiihtoon ja lumilautailuun. Se on yksi Japanin suurimmista hiihtokeskuksista, ja sen rinteet ovat ihanteellisia kaiken tasoisille hiihtäjille.

Samaan aikaan Furano lumoaa kävijät kauniilla kukillaan kesäisin. Hokkaidossa voit samalla tutustua alueen erilaisiin eläimiin. Voit tavata ruskeakarhuja tai peuroja, ja nähdä harvinanisia lintulajeja, kuten tunturikihuja.

Helmikuussa Sapporo Snow Festival on yksi Hokkaidon kohokohdista. Tämä suosittu talvitapahtuma houkuttelee joka vuosi yli kaksi miljoonaa kävijää, jotka tulevat ihailemaan jää- ja lumiveistoksia. Festivaalilla on esimerkiksi lumiliukumäkiä, konsertteja ja herkullista ruokaa. Tutustu blogiimme ja ota haltuun kaikki Japanin saaret.

Hokkaidon ruoka

Hokkaido on tunnettu herkullisista ruokalajeistaan, joista sinun kannattaa kokeilla vieraillessasi alueella. Monet Hokkaidon erikoisuuksista kuten ovat saaneet mainetta ympäri maailmaa niiden ainutlaatuisen maun ansiosta osana japanilaista ruokakulttuuria.

Ramen on yksi Hokkaidon kuuluisimmista ruokalajeista. Sen alkuperä juontaa juurensa Kiinasta, mutta Hokkaidon erityisen kylmät talvet loivat ramenista omanlaisensa versiot tästä suositusta nuudeliruuasta. Erilaisia versioita tästä ruuasta löytyy myös eripuolilta saarta, joiden makuihin kannattaa ehdottamasti tutustua.

Hokkaidon ramen on erittäin suosittu ruoka ja se on jaettu erilaisiin alatyyppeihin. Voit nauttia esimerkiksi Hakodaten ramenista, joka on tunnettu shio-pohjaisesta liemestään tai Asahikawan ramenista, joka tarjoaa maistuvan soija- tai misopohjaisen liemen nuudeleiden ja paahdettujen vihannesten kera.

Kun puhutaan herkullisista meloneista, Hokkaido on erityisen tunnettu laadukkaista Yubari King -meloneistaan. Nämä melonit ovat kahden cantaloupe-lajikkeen sekoituksia. Hedelmät ovat arvokkaita, mutta niiden makea ja mehukas maku on vertaansa vailla. Niitä ostetaan esimerkiksi lahjaksi tai nauttia paikan päällä makean jälkiruoan muodossa.

Lisäksi Hokkaido on kuuluisa rikkaasta maitotuotannostaan, mikä tekee siitä täydellisen paikan löytää laadukasta jäätelöä. Monet paikalliset kahvilat ja myymälät tarjoavat erilaisia makuja, joissa korostuvat alueelliset erikoisuudet, kuten laventeli.

Hokkaidon ostosmahdollisuudet

Sapporon kauppakeskukset tarjoavat monenlaisia ostospaikkoja. Yksi suosituimpia on Sapporo Factory, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Siellä voit löytää sekä kansainvälisiä että paikallisia tuotemerkkejä eri hintatasoissa. Toinen suuri kauppakeskus on nimeltään Aurora Town, joka sijaitsee maan alla.

Otarun kaupunki on tunnettu sen käsityöläisputiikeista ja lasitaidegallerioista. Voit kiertää kapeita katuja ja ihastella paikallisten taiteilijoiden töitä. Otarusta löytyy myös Sakaimachi Dori, joka on vanhanaikainen ostoskatu. Sieltä voit ostaa esimerkiksi laadukkaita paikallisia herkkuja tai käsintehtyjä lasiesineitä.

Hokkaidossa sijaitsee myös monia myyntihalleja ja toreja. Yksi niistä on Nijo Market Sapporossa, joka on erinomainen paikka maistella paikallisia mereneläviä. Marketilla voit myös tehdä edullisia ostoksia, kuten vaatteita ja matkamuistoja.

Tässä muutamia ostopaikkoja:

 • Rera Chitose Outlet Mall: Sijaitsee lähellä New Chitose -lentokenttää ja tarjoaa yli 400 merkkituotetta myyvää liikettä.
 • Esta & Stellar Place Sapporo: Sapporon asemaa vastapäätä sijaitseva suuri kauppakeskus, josta löytyy vaatteita, kosmetiikkaa, ruokakauppoja ja ravintoloita.
 • Tanuki Koji Shopping Arcade: Sapporon keskustassa sijaitseva historiallinen ostoskatu, joka tarjoaa kodintarvikkeita, vaatteita ja paikallisia herkkuja.

Hokkaidon kuumat lähteet

Hokkaido tarjoaa paljon monipuolisia matkailuelämyksiä. Tässä osiossa käymme Hokkaidon kuumia lähteitä.

Saapuessasi Hokkaidoon, ensimmäinen pysähdys matkallasi voisi olla Jozankei Onsen. Tämä kuuluisa kylpyläalue sijaitsee vain noin tunnin päässä Sapporosta. Alueella on useita kuumia lähteitä, joissa voit rentoutua ja nauttia luonnonkauniista ympäristöstä.

Jos haluat tutustua Hokkaidon muihin kuuluisiin kuumiin lähteisiin, suosittelemme vierailemaan Noboribetsussa. Tämä kuuluisa kuumien lähteiden alue on vain parin tunnin päässä Sapporosta. Alueelta löytyy erityyppisiä kuumia lähteitä, joiden uskotaan hoitavan erilaisia vaivoja.

Muita kohteita Hokkaidossa

Farm Tomita on erityisen suosittu paikallisten ja turistien keskuudessa kesäisin, kun sadat laventelit kukkivat sinisinä ja valkoisina sävyinä.Täällä voit huomata laventelin tuoksun liitävän ilmassa,ja värikkäät pellot ovat kuin suoraan postikortista.

Hokkaidon eläintarha on myös tutustumisen arvoinen kohde, sillä se tarjoaa ainutlaatuisia kokemuksia eläinten katseluun ja valokuvaukseen. Hokkaidon eläintarha tarjoaa mahdollisuuden nähdä esimerkiksi jääkarhuja, hirviä ja pingviinejä.

Hokkaidon caldera-järvet ovat myös vierailun arvoisia kauneutensa ja rauhoittavan luonnon takia. Niiden ympärillä olevat alueet tarjoavat kauniita patikointi- ja luontokokemuksia, kuten Kamuiwakkayuun kanjoni ja Mashu-järvi. Nämä upeat järvet ovat osa ainutlaatuista luontoa, jota Hokkaido tarjoaa.

Kun suunnittelet matkaasi Hokkaidoon, on hyvä idea tarkistaa karttoja ja suunnitella reitti etukäteen. Näin voit varmistaa, että pääset näkemään kaikki kiinnostavat kohteet. Voit löytää karttoja ja lisätietoja Hokkaidon matkailusivustoilta, jotka tarjoavat runsaasti tietoa alueista, aktiviteeteista ja nähtävyyksistä.

Usein kysytyt kysymykset

Ainu-kulttuuri on alkuperäiskansa, joka asuu pääasiassa Japanin pohjoisimmalla saarella, Hokkaidossa. Ainu-kulttuurin erityispiirteitä ovat ainutlaatuinen kieli, perinteet, käsityöt, kuten Ainu-puukirjonta, sekä yhteys luontoon ja jumaliin.

Hokkaidossa yleisesti ilmasto on lauha tai viileä. Lisäksi kesäisin Hokkaidon ilmasto on viileämpi. Tämä mahdollistaa alueella erilaiset talviurheilulajit, kuten hiihdon ja laskettelun.

Hokkaido on yksi Japanin neljästä pääsaaresta. Sitä ympäröi Itämeri, Okhotskin meri ja Tyyni valtameri.

On olemassa kaksi junaa, joilla voit mennä Hokkaidosta Tokioon. Matka Tokiossa päättyy Tokion asemalle. Matka kestää hieman yli neljä tuntia. Paikkavaraus junaan on tehtävä etukäteen.

Samankaltaiset artikkelit