| |

Tokion metro – matkustajan opas Tokion metroon

Tokiossa on laaja metrojärjestelmä. Metrolla tai junalla matkustamista pidetään helpoimpana vaihtoehtona Tokiossa sekä yleisesti Japanissa kulkemiselle eri alueille. Tokion metrojärjestelmä jakaantuu kahteen pääjärjestelmään, jota käymme tässä tekstissä lävitse. Metrojen kutsutaan olevan Japanissa helpoin, nopein ja edullinen vaihtoehto Japanissa sekä Tokiossa kulkemiseen.

Johdanto Tokion metrojärjestelmään

Tokiossa on olemassa kaksi erilaista järjestelmää, jotka ovat nimeltään Tokyo metro ja Toei Subway. Tokyo metro tarjoaa matkustajilleen yhdeksän erilaista metrolinjaa, ja matkustusmahdollisuutta on noin 195 kilometriä 179 eri aseman välillä. Tokyo Metron linjoilla matkustaa keskimäärin 7.6 miljoonaa asiakasta päivittäin.

Tokion metro on hyvin tarkka aikataulustaan.
Tokion metro on hyvin tarkka aikataulustaan.

Toei lines on toinen pää metro-operaattoreista. Tällä metro-operaattorilla on neljä erilaista metrolinjaa. Nämä ovat nimeltään Asakusa line, Mita line, Shinjuku line ja Oedo line. Keskiarviolta Toei linjoilla kulkee yli 2.8 miljoonaa ihmistä päivittäin. Nämä linjat menevät kätevästi kaupungin ympäri ja lisäksi näiltä linjoilta on helppo matkustaa Naritan -ja Hanedan lentokentille.

Kuitenkaan matkustajan ei näistä kahdesta matkustaessaan tarvitse välittää, koska ne ovat linkitettyinä toisiinsa ja matkustaja pystyy valitsemaan kumman tahansa matkalleen. Lisäksi maksukortin hankkiminen metromatkallesi kannattaa, sillä silloin sinun tarvitse miettiä, millä junalla matkustat.

Kaikista kätevin junalla mentävä linja Tokiossa on Tokyo Loop Line. Tämä linja, toiselta nimeltään on Yamanote line ja se on Tokion kaikista tärkein junalinja. Se on muodoltaan tekee ympyrän eli niin sanotun silmukan kiertäen kaikki Tokion suurimmat ydinkeskustat. Yamanote nimisellä linjalla olevan yksittäisen junan pituus on noin 200 metriä. Silti linjalta lähtee junia noin kahdesta aina neljän minuutin välein jokaiseen suuntaan.

Miksi Tokion metro on niin vaikuttava

Tokiossa ja koko Japanin alueella on vaikuttava metrojärjestelmä, jossa on myös laajat yhteydet maan alla. Tokion alueella on yli 280 metroasemaa, joilta pääset nopeasti sekä kätevästi lähelle haluamaasi kohteeseen. Ensikertalaiselle metrojärjestelmä voi tuntua aluksi sekavalta, mutta lopulta opit matkustamaan nopeasti metrolla Tokiossa ja järjestelmä on helppo käyttöinen sekä selkeä. Tokion metrojärjestelmässä käytetään erilaisia värejä kartoissa eri linjoille ja opasteet sekä kuulutukset ovat monella eri kielellä. Lisäksi metrolla Japanissa matkustaminen on halpaa ja voi säästää rahaa matkallasi.

Näin käytät Tokion metroa: helppo askel askeleelta -opas

On olemassa monia erilaisia vaihtoehtoja lippujen ostamiseen metroa varten. Jokaisella asemalla on olemassa maksuautomaatti, jossa on monilla eri kielillä valittavaksi palveluja lippujen ostoon. Sinun on mahdollista ostaa vain yhdelle matkalle yksittäinen lippu tai voit harkita älykkään maksukortin hankkimista vierailusi ajaksi. Tutustutaan nyt erilaisiin vaihtoehtoihin metrolippujen ostamiseksi Tokiossa.

Suica ja Pasmo: älykkäät kortit Tokion metroon

Kaikista helpointa juna- tai metromatka on maksaa Pasmo tai Suica nimisellä kortille, johon voi ladata rahaa. Kortteja kutsutaan niin sanotuiksi prepaid korteiksi, jotka ovat todella suosittuja Japanissa. Kortti helpottaa matkustamista, koska voit käyttää sitä kaikkiin juniin, metroihin sekä busseihin Japanissa. Tällöin sinun tarvitse tällöin ostaa erikseen lippua jokaiselle matkalle. Lisäksi kortti on monikäyttöinen, jota voidaan käyttää myös esimerkiksi lähikaupassa ostosten maksamiseen. Käydään nyt lävitse näiden kahden suosituimman kortin eroavaisuudet.

Suica vai Pasmo?

Suica niminen kortti on JR East nimisen, Japanin pää junayrityksen omistama kortti. Suica kortti toimii täysiin samoihin asioihin kuin Pasmo, mutta eroavaisuutena on se, mistä Suica kortin saa hankittua. Suica kortti on ostettavissa myyntiautomaateista JR juna-asemilta sekä lippujen myyntipisteeltä asemalta. Suica kortti on mahdollista ostaa myös netistä ja ladata puhelimeen sähköisenä.

Pasmo on monien yksityisten kuljetusyritysten yhteisesti omistama kortti. Pasmo kortti on hankittavissa myyntiautomaatista metroasemilta Tokiossa sekä lippujen myyntipisteeltä asemalta. Pasmo kortteja on olemassa monia erilaisia, kuten tavallinen blank PASMO kortti, jonka kuka tahansa voi ostaa, mutta kortilla ei esimerkiksi ole takuuta, jos se asiakkaalta hukkuu. Lisäksi on olemassa personalized PASMO kortti, jolloin korttia voi käyttää ainoastaan nimetty henkilö ja kortti on henkilökohtainen. Tähän korttiin kuuluu palvelu, jos korttisi katoaa. Pasmolla on myös olemassa lapsille tarkoitettu oma kortti sekä commuter pass, joka kääntyy suomeksi, työssä käyvän kortti. Kortti helpoittaa esimerkiksi matkustuskustannusten laskemisessa ja on myös asiakkaan henkilökohtainen kortti.

Paljon maksaa Suica/Pasmo kortin hankkiminen?

Suica tai Pasmo kortti on hankittavissa helposti aikuiselle, että lapselle myyntiautomaatista. Kortin hinnalla ei ole merkitystä iällä ja myös lapselle tulee hankkia matkustuskortti matkustamiseen. Kortin ostaminen ei lapselle ole halvempi, mutta lapsen matkustaessa, junamatkat ovat halvempia kuin aikuiselle. Kortti automaatissa maksaa noin Y1,000 jeniä eli noin kymmenen euroa. Tämä kymmenen euron osto kuitenkin lataa jo asiakkaalle käyttöön Y500 jenin eli noin viiden euron talletuksen käyttörahaa. Pasmolla on olemassa myös ainoastaan Japanissa vieraileville turisteille oma kortti, jolla on mahdollista matkustaa laajasti Japanin kanton alueella 28 päivän ajan sekä kortilla voi saada esimerkiksi alennuksia näyttäessäsi korttia ostoksia tehdessä.

Suica/Pasmo kortin lataaminen

Suica tai pasmo nimisen kortin lataaminen on helppoa. Mennessäsi metroasemalle, on asemilta yleensä löydettävissä maksuautomaatti, josta voit ostaa Suica tai Pasmo kortin, mutta myös ladata kortille rahaa. Rahan lataaminen maksuautomaatilla on helppoa, koska automaatti on mahdollista laittaa eri kielille, kuten englanniksi. Tämä helpoittaa ostoksen tekmistä ja yleensä suuremmilla juna-asemilla on henkilökuntaa, joilta voit kysyä apua kortin lataukseen.

Suica/Pasmo kortin käyttäminen

Kun olet ladannut kortille rahaa, voit käyttää sitä kätevästi esimerkiksi metrolla matkustaessa. Valitessasi oikean reitin ja raiteen, on edessäsi portti. Suica tai Pasmo kortti luetaan portissa olevaan lukijaan ja näiden porttien avulla kortilta lähtee tarvittava summa metrolipun maksuun. Poistuessasi metrosta sinua vastassa on taas portti, johon kortti luetaan uudelleen. Tämän poistumisportin yhteydessä näet lukiessasi kortin portin lukijaan, paljonko kortiltasi veloitettiin rahaa metromatkaan. Täältä löydät vielä Japanilaisen junayrityksen tekemän virallisen videon Suica kortilla matkustamisesta.

Tokion metrolippujen ostaminen, hinnat ja erilaiset lipputyypit

Jos kuitenkin haluat ostaa yksittäiset metroliput matkallesi, on tämä myös mahdollista. Tällaisen voit ostaa myös maksuautomaatista miltä tahansa metroasemalta. Hinta määräytyy matkan pituuden mukaan. Jos ostat yksittäisen lipun automaatista, on sinun otettava huomioon matkustat Tokyo Metron vai Toei linjalla, koska nämä ovat eri yrityksiä, erillisiä maksusysteemeillä. Sinun täytyy ostaa siis erikseen lippu, kummalla matkustat. Tokyo Metro:n metroliput maksavat 170 yenin ja 320 yenin välillä. Tämä on euroissa noin hieman yli eurosta noin kolmeen euroon. Toei linjalla matkustaessasi metroliput ovat hieman kalliimpia, noin 180 yenin ja 430 yenin välillä, eli noin alle kahdesta eurosta noin neljään euroon. Ostaessasi yksittäisen lipun, voit käyttää sen valitsemalla aluksi oikean metromatkallesi ja laittamalla lipun ennen asemaa olevan portin keltaisella merkittyyn ”aukkoon”. Kun laitat lipun porttiin, pongahtaa se sinulle takaisin. Ota lippu mukaasi ja poistuessasi metron portista, laita lippu uudelleen portin oikeaan kohtaan. Lippu täytyy olla mukanasi metromatkan ajan.

Metropassi

Sinun on myös mahdollista ostaa metrossa matkailuun passi. Voit ostaa metropassin, jolla voit matkustaa muutaman päivän kaikilla metroyhteyksissä. Metropasseja voi ostaa, jotka ovat voimassa yhdestä kolmeen päivään, halusi mukaan. Näitä metropasseja voit ostaa esimerkiksi Tokyo Metso Pass toimistosta, turistien informaatiopisteiltä joiltain metroasemilta, joistain hotelleista sekä myös isoimmista kaupoista, kuten Bic Camera. Metropassin ostamiseen tarvitaan asiakkaalta passi sen vuoksi, että voidaan todentaa asiakkaan olevan turisti.

Tokio metrokartta: reittisuunnittelu ja ymmärrys metrojärjestelmästä

Tokion metrojärjestelmä voi tuntua aluksi monimutkaiselta, mutta on järkevä sekä nopea tapa matkustaa Tokion alueella. Metrojärjestelmän käyttäminen helpottuu esimerkiksi käyttämällä sovelluksia kuten Google Maps, joka ehdottaa sinulle käytettävät metrot, metroasemat sekä suositeltavat poistumisreitit asemalta. Lisäksi sovellus arvioi, kuinka kauan matkaan kestää sekä osaa myös huomioida muut mahdolliset julkiset kulkuvälineet, kuten bussit. Yleisesti metrot kulkevat Japanissa alkaen aamuisin viideltä aina puoleen yöhön asti. Huomioithan, että metrot eivät siis yleisesti kulje yöaikaan! Lisäksi metroasemilla on yleensä saatavilla free wifi, joka antaa sinulle mahdollisuuden ilmaiseen internet yhteyteen metroasemilla.

Tutustu Tokion metroasemiin ja metroaikatauluihin

Tokion ensimmäinen metrolinja avattiin vuonna 1927, joka on nimeltään Ginza-linja. Tällä hetkellä Tokion metrokartta koostuu noin kuudestatoista metrolinjasta, joiden varrella on noin 223 asemaa. Tokion metrojärjestelmä onkin maailman suurin paikallisliikennejärjestelmä, jossa ihmisiä matkustaa päivittäin yli 20 miljoonaa ihmistä. Ohessa taulukko Tokion metrolinjoista.

KUVA METROKARTTA?

Hanzomon Line Asemat: Z01 Shibuya, Z02 Omote-sando, Z03 Aoyama-itchcome, Z04 Nagatcho, Z05 Hanzomon, Z06 Kudanshita, Z07 Jimbocho, Z08 Otemachi, Z09 Mitsukoshimae, Z10 Suitengumae, Z11 Kiyosumi-shirakawa, Z12 Sumiyoshi, Z13 Kinshicho, Z14 Oshiage (Skytree).
Ginza Line Asemat: G01 Shibuya, G02 Omote-sando, G03 Gaiemmae, G04 Aoyama-itchome, G05 Akasa-mitsuke, G06 Tameike-sanno, G07 Toranomon, G08 Shimbashi, G09 Ginza, G10 Kyobashi, G11 Nohombashi, G12 Mitsukoshimae, G13 Kanda, G14 Suehirocho, G15 Ueno-hirokoji, G16 Ueno, G17 Inaricho, G18 Tawaramachi, G19 Asakusa.
Marunouchi Line M01 Ogikubo, M02 Minami-asagaya, M03 Shin-koenji, M04 higashi-koenji, M05 Shin-nakano, M06 Nakano-sakaue, M07 Nishi-shinjuku, M08 Shinjuku, M09 Shinjuku-sanchome, M10 Shinjuku-gyoemmae, M11 Yotsuya-sanchome, M12 Yotsua, M13 Akasaka-mitsuke, M14 Kokkai-gijidomae, M15 Kasumigaseki, M16 Ginza, M17 Tokyo, M18 Otemachi, M19 Awajicho, M20 Ochanomizu, M21 Hongo-sanchome, M22 Korakuen, M23 Myogadani, M24 Shin-otsuka, M25 Ikebukuro.
Marunouchi Branch Line (Honancho Line) Logo of Tokyo Metro Marunouchi branch Line.svgMB03 Honancho, MB04 Nakano-fujimicho, MB05 Nakano-shimbashi, MB06 Nakano-sakaue.
Hibiya Line H01 Naka-meguro, H02 Ebisu, H03 Hiro-o, H04 Roppongi, H05 Kamiyacho, H06 Toranomon-hills, H07 Kasumigaseki, H08 Hibiya, H09 Ginza, H10 Higashi-ginza, H11 Tsukiji, H12 Hatchobori, H13 Kayabacho, H14 Ningyocho, H15 Kodemmacho, H16 Akihabara, H17 Naka-okachimachi, H18 Ueno, H19 Iriya, H20 Minowa, H21 Minami-senju, H22 Kita-senju.
Tózai Line T01 Nakano, T02 Ochiai, T03 Takadanobaba, T04 Waseda, T05 Kagurazaka, T06 Iidabashi, T07 Kudanshita, T08 Takebashi, T09 Otemachi, T10 Nihombashi, T11 Kayabacho, T12 Monzen-nakacho, T13 Kiba, T14 Toyocho, T15 Minami-sunamachi, T16 Nishi-kasai, T17 Kasai, T18 Urayasu, T19 Minami-gyotoku, T20 Gyotoku, T21 Myoden, T22 Baraki-nakayama, T23 Nishi-funabashi.
Chiyoda Line C01 Yoyogi-uehara, C02 Yoyogi-koen, C03 Meiji-jingumae (Harajuku), C04 Omote-sando, C05 Nogizaka, C06 Akasaka, C07 Kokkai-gijidomae, C08 Kasumigaseki, C09 Hibiya, C10 Nijubashimae (Marunouchi), C11 Otemachi, C12 Shin-ochanomizu, C13 Yushima, C14 Nezu, C15 sendagi, C16 Nishi-nippori, C17 Machiya, C18 Kita-senju, C19 Ayase, C20 Kita-ayase.
Chiyoda Branch Line C19 Ayase, C20 Kita-ayase.
Yurakucho Line Y01 Wakoshi, Y02 Chikatetsu-narimasu, Y03 Chikatetsu-akatsuka, Y04 Heiwadai, Y05 Hikawadai, Y06 Kotake-mukaihara, Y07 Senkawa, Y08 Kanamecho, Y09 Ikebukuro, Y10 higashi-ikebukuro, Y11 Gokokuji, Y12 Edogawabashi, Y13 Iidabashi, Y14 Ichigaya, Y15 Kojimachi, Y16 Nagatacho, Y17 Sakuradamon, Y18 Yurakucho, Y19 Ginza-itchome, Y20 Shintomicho, Y21 Tsukishima, Y22 Toyosu, Y23 Tatsumi, Y24 Shin-kiba.
Namboku Line N01 Meguro, N02 Shirokanedai, N03 Shirokane-takanawa, N04 Azabu-juban, N05 Roppongi-itchome, N06 Tameike-sanno, N07 Nagatacho, N08 Yotsuya, N09 Ichigaya, N10 Iidabashi, N11 Korakuen, N12 Todaimae, N13 Hon-komagome, N14 Komagome, N15 Nishigahara, N16 Oji, N17 Oji-kamiya, N18 Shimo, N19 Akabane-iwabuchi.
Fukutoshin Line F01 Wakoshi, F02 Chikatetsu-narimasu, F03 Chikatetsu-akatsuka, F04 Heiwadai, F05 Hikawadai, F06 Kotake-mukaihara, F07 Senkawa, F08 Kanamecho, F09 Ikebukuro, F10 Zoshigaya, F11 Nishi-waseda, F12 Higashi-shinjuku, F13 Shinjuku-sanchome, F14 Kita-sando, F15 Meiji-jingumae (Harajuku), F16 Shibuya.
Asakusa Line, Toei A01 Nishi-Magome, A02 Magome, A03 Nakanobu, A04 Togoshi, A05 Gotanda, A06 Takanawadai, A07 Sengakuji, A08 Mita, A09 Daimon, A10 Shimbashi, A11 Higashi-Ginza, A12 Takarachō, A13 Nihonbashi, A14 Ningyōchō, A15 Higashi-Nihonbashi, A16 Asakusabashi, A17 Kuramae, A18 Asakusa, A19 Honjo-Azumabashi, A20 Oshiage (Skytree).
Mita Line, ToeiToei Mita line symbol.svgI01 Meguro, I02 Shirokanedai, I03 Shirokane-takanawa, I04 Mita, I05 Shibakoen, I06 Onarimon, I07 Uchisaiwaicho, I08 Hibiya, I09 Otemachi, I10 Jimbocho, I11 Suidobashi, I12 Kasuga, I13 Hakusan, I14 Sengoku, I15 Sugamo, I16 Nishi-sugamo, I17 Shin-itabashi, I18 Itabashikuyakushomae, I19 Itabashihoncho, I20 Motohasunuma, I21 Shimura-sakaue, I22 Shimura-sanchome, I23 Hasune, I24 Nishidai, I25 Takashimadaira, I26 Shin-takashimadaira, I27 Nishi-takashimadaira.
Shinjuku Line, ToeiToei Shinjuku line symbol.svgS01 Shinjuku, S02 Shinjuku-sanchome, S03 Akebonobashi, S04 Ichigaya, S05 Kudanshita, S06 Jimbocho, S07 Ogawamachi, S08 Iwamotocho, S09 Bakuro-yokoyama, S10 Hamacho, S11 Morishita, S12 Kikukawa, S13 Sumiyoshi, S14 Nishi-ojima, S15 Ojima, S16 Higashi-ojima, S17 Funabori, S18 Ichinoe, S19 Mizue, S20 Shinozaki, S21 Motoyawata.
Ōedo Line, Toei Toei Oedo line symbol.svgE01 Tochomae, E02 Higaishi-shinjuku, E03 Wakamatsu-kawada, E04 Ushigome-yanagicho, E05 Ushigome-kagurazaka, E06 Iidabashi, E07 Kasuga, E08 Hongó-sanchóme, E09 Ueno-okachimachi, E10 Shin-okachimachi, E11 Kuramae, E12 Ryógoku, E13 Morishita, E14 Kiyosumi-shirakawa, E15 Monzen-nakacho, E16 Tsukishima, E17 Kachidoki, E18 Tsukijishijó, E19 Shiodome, E20 Daimon, E21 Akabanebashi, E22 Azabu-juban, E23 Roppongi, E24 Aoyama-itchóme, E25 Kokuritsu-Kyógijó, E26 Yoyogi, E27 Shinjuku, E28, Tochomae, E29 Nishi-shinjuku-gochome, E30 Nakano-sakaue, E31 Higashi-Nakano, E32 Nakai, E33 Ochiai-minami-nagasaki, E34 Shin-egota, E35 Nerima, E36 Toshimaen, E37 Nerima-kasugachó, E38 Hikarigaoka.
Rinkai Line File:Rinkai Line symbol.svgR01 Shin-Kiba, R02 Shinonome, R03 Kokusai-Tenjijó, R04 Tokyo Teleport, R05 Tennózu Isle, R06 Shinagawa Seaside, R07 Óimachi, R08 Ósaki.
Tokion virallinen metrojen kotisivu: https://www.tokyometro.jp/en/ .

Miten välttää ruuhka-aika Tokion metroissa

Tokiossa on olemassa ruuhka-aikoja. Tällaisia aikoja voit yrittää välttää kulkiessasi metrolla. Onhan siis metroasemilla tuhansia asiakkaita ja ruuhka-aikoina ihmiset menevät hyvin lähekkäin metroon, jotta kaikki mahtuisivat mukaan kyytiin. On siis täysin mahdollista, ettet mahdu istumaan metrossa varatuille penkeille vaan joudut seisomaan matkan ajan. Ruuhka-aikoja metroissa on yleensä kello 07:30 aamusta kello 09:30 aamun välillä sekä iltapäivällä kello 17:30 ja 19:30 välillä.

Suosituimmat turistikohteet Tokion metron varrella

Tässä osiossa käymme lävitse suosituimpia turistikohteita Tokion metron varrella. Metro on kätevä kulkuväline Tokiossa, jonka varrella on myös suuria kaupunkeja ja paljon nähtävää. Lisäksi Tokion metrolla on löydettävissä tietoa, miten tutkia Tokiota metrolla, mitä nähtävää matkan varrella on ja voit samalla välttää sateilta kastumisen. Käydään nyt lävitse joitain suositeltavia kohteita.

Shibuyan risteys ja Hachiko-patsas

Ensimmäinen kohde metromatkamme varrella on Shibuya. Poistuessasi Shibuyan kohdalla metroasemalta, on vastassasi maailman suurin tienylitysristeys. Tämän risteyksen lähettyvillä on Hachiko nimisen rakastetun ja lojaalin koiran patsas. Aseman lähettyvillä on myös paljon ostosmahdollisuuksia, kuten suuri ostoskeskus Shibuya 109, ravintoloita ja kahviloita.

Akihabara: elektroniikkaa ja popkulttuuria

Akihabara on myös kätevästi metromatkan varrella ja kätevä paikka suunnistaa onkin Akihabaran metroasema, jolla pääset Akihabaran ytimeen. Akihabara on Japanilaiden popkulttuurin sydän, sekä elektroniikan, sekä animen ja mangan koti. Alueelta löytyy paljon esimerkiksi teemoiltaan erilaisia kahviloita sekä paljon nähtävää. Se on yksi maailman suurimmista elektroniikan keskittymistä.

Asakusa ja Senso-ji -temppeli

Asakusa ja varsinkin Senso-ji temppeli on hyvin vierailtu kohde Tokiossa. Kävijöitä temppelissä on vuosittain noin 30 miljoonaa ihmistä ja sen historia ulottuu aina vuoteen 628. Alueella sekä yleisesti Asakusan alueella on tapahtumia sekä festivaaleja. Asakusa on alueena historiallisesti kulttuuririkas ja nähtävillä on myös historiallista arkkitehtuuria sekä mielenkiintoisia kohteita nähtäväksi.

Ikebukuro

Ikebukuro on monipuolinen alue, joka on täynnä nähtävää sekä tekemistä. Se on hyvin tunnettu ja suosittu kohde turistien, että paikallisten japanilaistan kohdalla. Alueella on paljon ostosmahdollisuuksia, ravintoloita, museoita ja pyhäkköjä. Ikebukurosta löytyy esimerksi suuri ostoskeskus nimeltä Sunshine City, josta löytyy ostosmahdollisuuksia, teemahuvipuistoja sekä akvaario.

Tokyo Station

Tokyo Station on suuri, Tokion vilkkain ja suurin juna-asema. Asema ei ainoastaan ole paikka julkisille kulkuvälineille, mutta aseman tiloissa on paljon ostos- sekä ruokamahdollisuuksia. Aseman ostoskeskus on useampaan kerrokseen sijoitettu ja hyvin suosittu kohde Tokiossa. Myös aseman ulkopuolella on laajasti nähtävää.

Roppongi Hills ja Mori Tower

Robbongi on yksi Tokion vilkkaimmista kaupungeista. Alueella on paljon tärkeitä maamerkkejä ja se on tunnetuin alue yöelämästään. Alueella on esimerkiksi hotelleja, ostosmahdollisuuksia sekä televisioasemia. Mori Tower on 238 metriä korkea pilvenpiirtäjä, joka on kaupungin suurin rakennus. Torin ensimmäisissä osissa on ravintoloita sekä ostosmahdollisuuksia. Tornin yläkerroksista löytyy näköalatasanne sekä modernin taiteen museo.

Ueno

Ueno on myös yksi suositeltavista kohteista metromatkasi varrella. Uenossa on paljon erilaisia museoita ja muita nähtävyyksiä. Alueelta löytyy esimerksi puistoalue, temppeleitä sekä ostosmahdollisuuksia ja herkullisia ruokavaihtoehtoja. Lisäksi alueelta löytyy historiaa ja Japanin vanhin eläintarha Ueno Zoo.

Harajuku / Omote-sando

Harajuku on muodin ja subkulttuurin keskus Japanissa, varsinkin nuorten ihmisten keskuudessa. Harajukun alueelta löytyy 350 metriä pitkä ostoskatu nimeltä Takeshita street. Alueella on myös muutakin, esimerkiksi alueelta löytyy Tokion pääpyhäkkö nimeltään Meiji Jingu. Lisäksi alueelta löytyy museoita sekä perinteinen japanilainen puutarha.

Turvallisuus ja etiketti Tokion metroissa

Turvallisuus Japanissa on hyvin korkealla ja esimerkiksi varkauksia Japanissa tapahtuu vähän. Lisäksi käyttäytyminen ja tapakulttuuri ovat hyvin vahvasti nähtävissä matkustaessasi Japanissa. Kulttuurissa kunnioitetaan vanhempia ja on tietty sääntöjä sekä käytöstapoja, joita on hyvä noudattaa muun muassa kunnioittaen muita kanssamatkustajia metrossa. Tällaisia käytöstapoja metrossa matkustamiseen on esimerkiksi hiljaisuus. Matkustajien kuuluu laittaa puhelin äänettömälle sekä välttää keskustelua metrossa. Lisäksi istuinpaikkaa tulisi tarjota vanhemmalle henkilölle tai sitä tarvitsevalle. Metrossa on myös priority paikkoja. Tokyon Metron omilta nettisivuilta on hyvin löydettävissä lisätietoa.

Yleiset turvallisuusvinkit matkailijoille

Tokio Metro on julkaissut oman turvallisuusohjeen, missä kerrotaan asioista, jotka lisäävät asiakkaiden turvallisuutta matkustaessaan metrolla. On siis hyvä tutustua ohjeistukseen, kuinka tulee toimia esimerksi tulipalon tai luonnonkatastrofin sattuessa.

Tokio Metro ensikertalaiselle

Tokion metrojärjestelmä on laaja ja tarjoaa helpon, nopean ja edullisen tavan liikkua kaupungissa. Järjestelmä koostuu kahdesta pääjärjestelmästä, Tokyo Metrosta ja Toei Subwaysta, jotka kattavat yhteensä yli 280 asemaa. Ensiluokkaisen metroverkon lisäksi Tokiossa on myös tärkeä Yamanote-linja, joka kiertää kaupungin keskustaa.

Tokion metron käyttö on helppoa erilaisten lippuvaihtoehtojen ansiosta. Suica ja Pasmo -kortit ovat suosittuja älykkäitä maksukortteja, jotka toimivat kaikissa junissa, metroissa ja busseissa Japanissa. Kortit ovat myös monikäyttöisiä ja niillä voi maksaa esimerkiksi kaupoissa. Yksittäisiä metrolippuja voi ostaa automaateista, ja matkailijoille on tarjolla erilaisia metropasseja.

Tokion metrokarttojen värikoodaus auttaa hahmottamaan linjoja, ja opasteet sekä kuulutukset ovat monella kielellä. Vaikka järjestelmä voi aluksi tuntua monimutkaiselta, se on käytännöllinen ja nopea tapa liikkua kaupungissa.Toivottavasti näillä ohjeilla matkasi Japaniin onnistuiu hyvin!

Samankaltaiset artikkelit