Aime-kortti mahdollistaa arcadepelien saavutusten tallentamisen Japanissa.

Aime – Pelikortti Japanin pelihalleihin

Aime on Japanissa suosittu kortti ja sen avulla pelaajat voivat tallentaa pelitietonsa ja edistymisensä pelatessaan erilaisia arcade-pelejä. Tämä innovatiivinen kortti hyödyntää IC-teknologiaa, eli samankaltaista sirutekniikkaa kuin mitä monissa julkisen liikenteen maksukorteissa käytetään. Se on erityisen suosittu rytmipeleissä, joissa pelaajien edistyminen ja saavutukset halutaan säilyttää.

Kortti on SEGAn kehittämä ja sen avulla pelaaja voi rekisteröidä henkilökohtaisen profiilin, joka seuraa hänen saavutuksiaan eri peleissä. Kortit ovat vaihdettavissa ja niitä voidaan käyttää eri arcade-peleihin, jotka tukevat aimen järjestelmää. Kortti mahdollistaa myös muitakin toimintoja, kuten kilpailuja ja ranking-listoja, jotka parantaa pelikokemusta entisestään. Kortin rekisteröinti ja hallinta tapahtuu automaattien ja erilaisten online-palveluiden kautta, jolloin pelaajat voivat helposti seurata omaa pelihistoriaansa.

SEGAn lisäksi muutkin pelilaitteiden valmistajat, kuten Konami ja Taito ovat tuoneet markkinoille omia korttejaan, kuten e-Amusement Pass ja NESiCA, jotka kilpailevat ominaisuuksiltaan aime-kortin kanssa. Kortit eroavat toisistaan niin designin kuin toiminnallisuudenkin osalta, mutta kaikilla on sama perusidea: pelitietojen ja peliin liittyvien saavutusten tallentaminen.

AIME kortti on koneessa oikealla alhaalla.
AIME kortteja voit ostaa pelihalleissa olevista koneista.

Aime-kortin yleiskatsaus

Aime-kortti on kontaktiton älykortti, jota käytetään monissa videopeliarcadeissa Japanissa. Tämä kortti mahdollistaa pelien tulosten tallentamisen ja pelaajien edistymisen seurannan eri pelikoneilla.

Kortin pystyt ostamaan suoraan pelihalleista, joissa voit pelata arcade-pelejä. Yleensä pelihallissa on automaatti, josta saat ostettua kortin. Kortin käyttöönotto tapahtuu niin, että kortilla tulee pelata ensiksi yksi peli pelikoneella pelihallissa, kunnes tämän jälkeen pystyt rekisteröimään kortin. Voit myös halutessasi lisätä rahaa pelikortille pelaamista varten.

Korttia käytettäessä pääset määrittämään oman profiilin, nimesi sekä valita oman avatarin. Tämän jälkeen pääset tarkastelemaan pelihistoriaasi ja saavutuksiasi. Pääset myös seuraamaan tulostaulukkoja ja vertailemaan tuloksiasi muiden kilpailijoiden kanssa halutessasi. Kortti toimii useiden pelien ja pelilaitteiden kanssa. Yhteensopivuus vaihtelee pelin ja pelihallin mukaan. Pelihalleja löydät Japanista lähes jokaiselta nurkalta. Yksi suosittu viihdealue Japanissa on Akihabara, joka on erikoistunut elktroniikkaan ja animeen.

Muista säilyttää korttisi huolellisesti, sillä se sisältää arvokasta tietoa peliuraa koskien. Kadonnutta tai varastettua korttia ei yleensä voida palauttaa ja kaikki siihen liittyvä pelitieto menetetään. Kortin käyttö voi olla koukuttavaa, joten pelaa vastuullisesti ja pidä huolta taloudestasi.

Erilaiset aime-kortit

Peruskortti: Tämä on yleisin aime-kortti. Sen avulla voit tallentaa pelitiedot ja synkronoida ne useiden eri pelilaitteiden kanssa. Kortti on väriltään yleensä sininen tai punainen. Ominaisuuksia kortissa on pelidatan tallennus ja nimimerkin rekisteröinti.

Rajoitetun erän kortit: Nämä kortit julkaistaan erityistapahtumien tai kampanjoiden aikana, ja niissä voi olla ainutlaatuisia kuvioita tai kuvia. Ominaisuuksiltaan kortissa on kaikki peruskortin toiminnot.

Yhteistyökortit: Tietyt pelit saattavat julkaista yhteistyössä tehtyjä kortteja, joissa on suosittujen hahmojen tai brändien kuvituksia. Tällaisia ovat esimerkiksi animehahmo- tai videopelikortit.

Korttien keräilyarvo riippuu niiden harvinaisuudesta ja siitä, kuinka suosittuja kuvitukset ovat fanien keskuudessa. Kortin ulkonäkö ei vaikuta sen toiminnallisuuteen pelien tallennuksessa.

Korttien vertailu

Kun tutustut Japanin arcade-peleihin, huomaat nopeasti, että pelikortit ovat keskeinen osa kokemusta. Kortit, kuten aime, e-Amusement Pass ja NESiCA tarjoavat henkilökohtaisen tavan seurata peliedistymistäsi ja saavutuksiasi. Jokaisella kortilla on omat ainutlaatuiset ominaisuudet.

KorttiJulkaisijaYhteensopivuus pelien kanssa
aimeSEGAUseimmat SEGA arcade-pelit
e-Amusement PassKonamiKonamin peleissä, kuten Bemani-sarja
NESiCATaitoTaiton ja muiden osallistuvien julkaisijoiden pelit

Aime-kortti toimii pääasiassa SEGAn pelikoneilla. Kortti tallentaa pelaajaprofiilisi tiedot ja edistymisen SEGAn peleissä. e-Amusement Pass puolestaan on Konamin pelaajadatan tallentamiseen, erityisesti Bemani-musiikkipelisarjassa. NESiCA on Taiton vastaus arcadepelaajien tarpeisiin, ja se tukee laajaa valikoimaa pelejä.

Kun valitset korttia, mieti, mitä pelisaliin liittyviä toimintoja arvostat eniten. Haluatko keskittyä tietyntyylisiin peleihin vai pitääkö sinun voida käyttää korttia mahdollisimman monessa pelissä?

SEGA aime vs. Konami e-Amusement Pass

SEGA aime ja Konami e-Amusement Pass ovat molemmat elektronisia kortteja, joita käytetään arkadepeleissä henkilökohtaisten saavutusten tallentamiseen ja pelikokemuksen mukauttamiseen Japanissa. Ne tarjoavat sinulle mahdollisuuden tallentaa pelitiedot ja seurata edistymistäsi monissa peleissä.

Vaikka molemmat kortit palvelevat samankaltaista tarkoitusta, niiden ero tulee ilmi yhteensopivuudessa ja tietyissä ominaisuuksissa, kuten mobiilisovellustuen tarjoamisessa ja pelitarjonnassa. Valitsemasi kortti riippuu siitä, mitkä palvelut ja pelit ovat sinulle tärkeimpiä.

Taito NESiCA vs. SEGA aime

Kun vertailet Taiton NESiCA-järjestelmää ja SEGAn aime-korttijärjestelmää, tärkeintä on tunnistaa kunkin järjestelmän perusominaisuudet. Molemmat ovat suunniteltu parantamaan pelikokemustasi, tallentamaan edistymisesi ja tarjoamaan bonuksia, mutta ne eroavat teknologiassaan ja käytettävyydessään.

Käyttäessäsi Taiton NESiCA-korttia, sinun on hyvä tiedostaa sen rajoitus Taiton peliekosysteemiin, mutta nautit laajemman pelitietodatan synkronisoinnista. Sitävastoin aime-kortti tarjoaa enemmän vapautta ja on yhteensopiva eri pelivalmistajien pelien kanssa, mahdollistaa nopeamman sisäänkirjautumisen ja useampien bonusten keräämisen. Valinta riippuu pelitottumuksistasi ja siitä, millaisia pelejä yleensä pelaat.

Aime-kortin rekisteröinti ja hallinta

Rekisteröidessäsi kortin, sinun tulee ensin hankkia fyysinen kortti peliarcadesta ta netistä. Tämän jälkeen sinun tulee pelata yksi peli peliautomaatilla käyttäen korttia. Kun olet saanut kortin, seuraava askel on aktivoida se käyttöön.

 1. Rekisteröinti:
  • Siirry aime-palvelun viralliselle verkkosivustolle.
  • Luo SEGA ID tai kirjaudu sisään, jos sinulla on jo tili.
  • Noudata ohjeita ja syötä kortin numero rekisteröintiprosessissa.
 2. Pelitietojen hallinta:
  • Kun kortti on rekisteröity, pelaamasi pelit tallentavat pelitietosi automaattisesti, kun käytät korttia.
  • Voit tarkastella ja hallita pelitilastoja ja -saavutuksiasi aime-portaalin kautta.
 3. Lompakon käyttö:
  • Voit liittää digitaalisen lompakon tiliisi.
  • Aime-lompakko mahdollistaa pelien maksujen suorittamisen nopeasti ja helposti.

Aime-kortin rekisteröinti

Rekisteröidäksesi kortin, sinun on ensin ostettava se mistä tahansa SEGAn arcade-hallista Japanissa. Rekisteröintiprosessi on yksinkertainen ja nopea, ja se mahdollistaa pelitietojen tallentamisen ja seurannan eri pelikoneilla.

Rekisteröintiprosessin askeleet:

 1. Osta aime-kortti: Mene mihin tahansa SEGAn toimipisteeseen ja osta kortti.
 2. Skannaa kortti: Etsi aime-skanneri ja skannaa uusi korttisi.
 3. Luo profiili: Syötä henkilökohtaiset tietosi ohjeiden mukaisesti. Näitä tietoja käytetään pelitilisi luomiseen.
 4. Valitse nimimerkki: Valitse itsellesi uniikki nimimerkki. Muista, että nimimerkki on näkyvissä muille pelaajille.

Arcade-pelit ja aime

Aime-kortti on SEGAn kehittämä järjestelmä, joka tarjoaa sinulle pääsyn interaktiiviseen kokemukseen Japanin pelihalleissa. Se on magneettiraitakortti, jonka avulla voit tallentaa edistymisesi ja saavutuksesi eri peleissä. Kun rekisteröidyt palveluun, voit aloittaa pelien edistymisen tallentamisen ja sisällön lukitsemisen avaamisen.

Pelatessasi näiden pelien parissa, aime-kortti tekee kokemuksestasi henkilökohtaisemman ja dynaamisemman. Voit myös helposti vaihtaa pelikoneiden välillä säilyttäen kaikki saavutuksesi. Pelihallien online-ratkaisut tuovat yhteisön yhteen ja tekevät pelaamisesta sosiaalisen tapahtuman.

Rytmipelit

Aime-kortti on avainpääsy Japanin suosituimpiin arcade-rytmipeleihin. Kun hallussasi on aime, voit pelata pelejä kuten Groove Coaster, WACCA ja Chunithm. Kortin avulla tallennat pisteet, edistymisen ja mukautat hahmoasi.

Groove Coaster yhdistää yksinkertaiset ohjaimet sykähdyttävään musiikkiin. Paina nappia tai liiku ohjaimella musiikin tahdissa.

WACCA vie sinut pyörivän näytön äärelle, missä tunnistat ja seuraat musiikillisia kuvioita. Tunnistimen tarkkuus ja näyttävä visuaalinen ilme tekevät pelistä lumoavan.

Chunithm antaa sinun upota pianon kaltaisiin kosketuksiin, kun seuraat dynaamista soittolistaa. Kädet liikkuvat leveällä infrapunatunnistimilla varustetulla alueella, ja pelaaminen vaikuttaa musiikilliseen esitykseen.

Kun käytät korttia, voit kerätä pisteitä ja avata uusia kappaleita. Saatat myös löytää yhteisön, joka jakaa intohimosi rytmipeleihin. Pelien sosiaalinen komponentti on vetovoimainen ja motivoiva, ja pääset vertaamaan taitojasi muiden pelaajien kanssa.

Pelin edistyminen aime-kortin avulla

Aime-kortti on kehitetty parantamaan pelikokemustasi, erityisesti kun kyse on rytmi- ja arcade-peleistä. Tämän kortin käyttöönotto mahdollistaa peliedistymisen tallentamisen, mikä tarkoittaa, että voit jatkaa siitä, mihin viimeksi jäit.

Edistyksesi tallentuu automaattisesti kun käytät korttia. Pelitallennuksesi synkronoidaan automaattisesti. Edistymisesi säilyy turvallisesti pilvipalvelussa. Saavutat uusia tasojen lukituksen avauksia pelaamalla. Henkilökohtaiset saavutukset ja bonusmateriaalit aukeavat edetessäsi.

Rytmi ja arcade-peleissä keräät aimen avulla enemmän kappaleita ja skinejä. Pääset muokkaamaan pelihahmojasi ja -laitteitasi.

Aime-kortin tuki

Aime-kortti tarjoaa sinulle mahdollisuuden tallentaa edistymisesi ja saavutuksesi monissa eri arcade-peleissä Japanissa. Kun käytät korttia, voit jatkaa peliä siitä mihin viimeksi jäit ja henkilökohtaiset ennätyksesi pysyvät tallessa.

Kortin yhteensopivuus:

 • Rytmi- ja musiikkipelit: Aime-kortti toimii useiden suosittujen rytmi- ja musiikkipelien kanssa. Sinun on helppo seurata edistymistäsi ja henkilökohtaisia ennätyksiäsi.
 • Taistelu- ja toimintapelit: Kortti tallentaa hahmosi tason ja varusteet, mikä mahdollistaa sujuvan pelikokemuksen.
 • Urheilu- ja kilpa-ajopelit: Saavutuksesi eri urheilu- ja ajopeleissä säilyvät kortilla, mukaan lukien parhaat kierrosajat ja turnaussijoitukset.

Näin käytät korttia:

 1. Liitä kortti pelikoneeseen.
 2. Peleissä on yleensä aloitusruutu, jossa voit kirjautua sisään kortillasi.
 3. Pelikone lukee kortilta tiedot ja lataa profiilisi.

Muista, että tietyt pelit saattavat vaatia kortin rekisteröintiä valmistajan verkkopalvelussa ennen käyttöä. Jotkin pelikoneet tarjoavat kustomointivaihtoehtoja ja erikoissisältöä kortin käyttäjille. Kortti on suunniteltu kestämään pitkään ja sitä voidaan käyttää laajasti eri pelihalleissa ympäri Japania.

Aimen järjestelmä

Aimen järjestelmä on innovatiivinen RFID-korttipohjainen maksu- ja tunnistautumisjärjestelmä, jota käytetään erityisesti Japanissa toimivissa pelihalleissa. Sinun aime-korttisi toimii digitaalisena lompakkona, mahdollistaen nopean pääsyn peleihin ilman kolikoita tai seteleitä.

Perustiedot aimen järjestelmästä:

 • Julkaisupäivämäärä: 2012
 • Teknologia: RFID (Radio Frequency Identification)
 • Käyttötarkoitus: Pelikoneiden henkilökohtainen tunnistautuminen ja maksaminen

Kun rekisteröidyt järjestelmään, sinun tulee yhdistää korttisi SEGA käyttäjätiliin. Tämän jälkeen voit ladata kortille arvoa ja käyttää sitä maksuvälineenä pelikoneissa. Kortti tallentaa myös pelitietosi ja edistymisesi, jotta voit jatkaa siitä, mihin viimeksi jäit.

AIME kortti maksaa noin 2 euroa tai 300 yeniä.
AIME kortit maksavat noin 300 yeniä. Euroissa tämä tekee hiukan alle 2eur.

Aime-kortteja voi käyttää monissa SEGAn pelihalleissa ja niissä olevissa yhteensopivissa peleissä. Yhteensopivat pelit ja niiden sijainnit löydät SEGAn verkkosivustolta tai suoraan pelihallista. Muista, että kortti on henkilökohtainen ja tulee pitää turvassa kuten muutkin maksukortit. Kadotetun tai varastetun kortin sulkeminen onnistuu nopeasti SEGA asiakaspalvelun kautta.

Aime-kortin hankinta ja kauppa

Useimmat pelihallit myyvät aime-kortteja. Hinnat voivat vaihdella. Yleisesti pelihallin automaatista ostettu aime maksaa noin 300-500 jeniä eli noin 2-3 euroa pyöristettynä. Erilaiset verkkokaupat tarjoavat myös kortteja, kuten eBayssa yksityishenkilöt voivat myydä käytettyjä tai uusia kortteja.

Muista, että kortin hinta voi vaihdella harvinaisuuden ja kysynnän mukaan. Olipa kyse uusien tai käytettyjen korttien ostosta tai myynnistä, varmista aina turvallinen ja luotettava transaktio.

Aime-korttien myynti ja jälkimarkkinat

Jos sinulla on aime-kortteja, joita et enää tarvitse tai haluat myydä eteenpäin, voit tehdä sen esimerkiksi eBayssä. Kansainvälinen kauppapaikka eBay on suosittu paikka korttien myyntiin. Muista kuvata korttisi ja pelitilastosi tarkasti, jotta ostajat ymmärtävät, mitä he ovat ostamassa. On olemassa myös harrasteryhmiä, sosiaalisen median ryhmiä, jotka keskittyvät pelihalleihin ja korttien vaihtoon.

Muistettavaa:

 • Tarkasta aina kortin kunto ennen ostotapahtumaa.
 • Pidä mielessä, että digitaaliset sisältöoikeudet ja pelitilastot voivat vaikuttaa myyntihintaan.
 • Varmista, että siirrät pelitiedot asianmukaisesti jos myyt kortin sisältäen pelihistoriaa.

Itemit ja saavutusten tallennus

Pelit voivat lisäksi kerätä erityistä statistiikkaa, kuten pelattujen kierrosten määrän tai erikoishahmojen avaamisen. Edistymistietojen tallennus vaatii, että käytät samaa korttia kaikissa yhteensopivissa peleissä. Vaihtaminen toiseen korttiin asettaa uuden tyhjän profiilin, josta aloittaa.

Tekniset tiedot ja muut yksityiskohdat

Aime-kortti on innovatiivinen IC-kortti, joka on suunniteltu parantamaan kokemustasi Japanin pelihalleissa. Se hyödyntää RFID-teknologiaa (Radio Frequency Identification), mahdollistaen nopean ja langattoman kommunikaation peliautomaattien kanssa. Käytä korttia tallentaaksesi peliprofiilisi ja saavutuksesi, sekä käyttääksesi virtuaalivaluuttaa nimeltään PASELI.

Käyttö:

 1. Lataa PASELI kortillesi online-portaalin kautta.
 2. Vie kortti lähelle peliautomaatin lukijaa tunnistautuaksesi.
 3. Pelidatan synkronointi tapahtuu automaattisesti.

Kortti yhdistää sinut ”Amusement IC” -verkkoon, mahdollistaen pelitulosteesi ja -datasi seurannan missä tahansa yhteensopivassa pelihallissa. Teknologiaa käytetään luomaan yksilöllisiä kokemuksia ja edistämään käyttäjäystävällisempää peliympäristöä.

IC-korttien tekninen perusta

Kun käytät aime-korttia, IC-kortti (integroitu piiri) toimii keskeisenä teknisenä osana. Se on varustettu sirulla, joka säilyttää tietosi ja hallinnoi tapahtumiasi peliautomaatteihin liittyen. Kortinsiirto tapahtuu luomalla yhteys lukijalaitteen ja sirun välille; tämä prosessi on nopea ja turvallinen.

Turvatoimena, kortti sisältää useita suojaustekniikoita, kuten salauksen, todistetusti suojatakseen tietojasi. Sinun ei tarvitse huolehtia tietojen turvallisuudesta käyttäessäsi korttia.

Hyödyt kortin käytöstä:

 • Nopea tapahtumien rekisteröinti
 • Helppo kuljettaa ja käyttää
 • Mahdollistaa pelitietojen turvallisen tallennuksen

Online-toiminnot ja palvelut

Aime-kortti tarjoaa lukuisia online-toimintoja ja palveluja. Kortin avulla voit tallentaa ja synkronoida SEGAn pilvipalveluun, jotta voit jatkaa edistymistäsi missä tahansa aime-yhteensopivassa pelihallissa.

Voit hallinnoida tietojan ja tarkastella pelihistoriaa aime-verkkopalvelun tai siihen liittyvän mobiilisovelluksen kautta. Muista, että joidenkin palvelujen käyttö vaatii verkkoyhteyden, ja jotkin palvelut voivat olla alueellisesti rajoitettuja.

Usein kysytyt kysymykset

Rekisteröidäksesi kortin, käy ensin arcade-pelihallissa ja osta kortti automaatista. Sen jälkeen mene aimen viralliselle verkkosivustolle ja luo käyttäjätili seuraamalla annettuja ohjeita. Rekisteröintiprosessin aikana kortti yhdistetään luomaasi tiliin.

Aime-kortilla voi pelata monia eri SEGA arcade-pelejä, kuten muiden muassa ”Maimai”, ”Chunithm”, ja ”Ongeki”. Lisäksi kortti on yhteensopiva useiden muiden pelivalmistajien tarjoamien pelien kanssa.

Initial D -pelissä aime-korttia käytetään tallentamaan edistymistäsi ja autotalliasi. Kortin lukija löytyy pelikabinetista, ja kun viet kortin lukijan luo, peliprofiilisi latautuu automaattisesti.

Kyllä, voit käyttää aime-korttia myös Round 1 -viihdekeskuksen tarjoamissa rytmiikkapeleissä. Tarkista kuitenkin kyseisen pelin yhteensopivuus kortin kanssa ennen pelaamista.

Tällä hetkellä aime-korttia hallinnoidaan pääasiassa pelihallien terminaaleissa, eikä virallista mobiilisovellusta kortin hallinnoimiseen ole julkaistu.

Aime-kortti on tarkoitettu lähinnä arcadehallien käyttäjien identifioimiseen ja pelitietojen tallentamiseen, eikä sitä voi käyttää pelien pelaamiseen internetissä. Verkkopelaamiseen on usein olemassa erillisiä käyttäjätilejä.

Samankaltaiset artikkelit