Matka Kiotoon – Vinkit Kioton parhaisiin nähtävyyksiin

Matka kiotoon alkaa tästä! Nappaa reppusi ja suuntaa Japanin kulttuuri- ja historia-aarteisiin Kiotoon. Tämä lumoava kaupunki tarjoaa matkailijoilleen ainutlaatuisen ikkunan vanhaan Japaniin, yli tuhatvuotisen historian aina Heian-kaudesta lähtien. Seikkailu Kiotoon vie matkailijat kiehtovalle matkalle läpi perinteisen japanilaisen kulttuurin, jossa voi kokea kaiken ainutlaatuisista temppeleistä ja puutarhoista moderneihin ruokaelämyksiin.

Kioto on kaupunki, joka yhdistää menneisyyden ja nykyisyyden saumattomasti. Sen kapeille kujille on helppo eksyä ja ihmetellä kauniita perinteisiä rakennuksia, jotka kertovat tarinoitaan vuosisatojen takaa. Kaupunki tunnetaan erityisesti historiallisista temppeleistään ja pyhätöistään, jotka kuuluvat Unescon maailmanperintöluetteloon. Kinkaku-ji eli kultainen paviljonki, Kiyomizu-dera ja Fushimi Inari-taisha ovat vain muutamia monista vierailun arvoisista kohteista.Myös Kiyomizudera on yksi tunnetuimmista Kioton temppeleistä.

Kioto tunnetaan myös sen Fushimi Inari-pyhäkön tuhansista porteista.
Kioto tunnetaan myös sen Fushimi Inari-pyhäkön tuhansista porteista.

Matkustaminen Kiotoon tarjoaa myös runsaasti mahdollisuuksia tutustua japanilaiseen ruokakulttuuriin. Tunnettu shojinryori-ruokalaji, joka koostuu kasvisruoasta, on ainutlaatuinen osa kiotolaista ruokakulttuuria. Lisäksi kaupungin tunnetut matcha-teejuomavarannot ja viehättävät kahvilat tarjoavat paitsi herkullisia tuotteita, myös mahdollisuuden tutustua paikallisen elämäntyylin rikkauteen.

Matkustaminen Kiotoon

Matkustaminen Kiotoon on melko helppoa ja nopeaa, kunhan matkailija valitsee sopivimman kulkuvälineen määränpäähänsä. Tässä artikkelissa käsitellään rautateitä ja junia, busseja ja metroa Kiotoon matkustettaessa.

Lennot

Kun suuntaat Helsingistä Kiotoon, laskeutuminen tapahtuu yleensä kansainväliselle Kansain (KIX) lentokentälle. Tästä matka Kiotoon on noin 100km tai 1-1,5h. Lue tästä, miten lento Kiotoon onnistuvat parhaiten.

Rautatie ja junat

Japanin rautateiden verkosto on laaja ja toimiva. Kioton asema on suuri rautatieasema, joka tarjoaa monia junayhteyksiä eri puolille Japania. Useimmat matkailijat varaavat lennot Osakaan esimerkiksi Finnairin lennoilla. Osakasta Kiotoon pääsee näppärästi nopeilla Shinkansen-junilla, kuten Hikari, Kodama ja Nozomi. Nämä junat ovat tunnettuja erinomaisesta aikataulunmukaisuudestaan ja mukavuudestaan. Jos Shinkansen ja junat muuten kiinnostavat on Kiotossa rautatiemuseo.

Shinkansen-junien lisäksi Japanin rautateillä liikennöivät myös paikallisjunat ja kaukojunat, jotka ovat aikataulunmukaisesti luotettavia ja hinnaltaan edullisempia.

Bussi ja metro

Kioton kaupungissa liikkuminen on myös helppoa käyttämällä busseja ja metroa. Japanilaiset bussit ovat usein hyvin mukavia ja tehokkaita, ja ne tarjoavat laajan valikoiman reittejä ympäri kaupunkia. Bussit ovat usein edullisia, ja matkailijan on hyvä ottaa huomioon, että paikallinen käteinen maksuväline on tärkeä – korttimaksu ei aina ole mahdollista.

Kioton metrojärjestelmä on pienempi kuin esimerkiksi Tokion, mutta se kattaa silti tärkeimmät paikat ympäri kaupunkia ja on helppo ja tehokas tapa liikkua. Metrolla matkustettaessa kannattaa tutustua lippuautomaattien käyttöön tai hankkia Metron matkakortti.

Mikäli matkailija haluaa liikkua taksilla, Kioton kaupungilla on tarjota runsaasti takseja, joilla voi matkustaa mukavasti ja nopeasti paikasta toiseen. Monet japanilaiset taksikuskit puhuvat jonkin verran englantia, ja yleensä heidän kanssaan pääsee sopuun matkan hinnasta.

Lyhyesti sanottuna, Matkustaminen Kiotoon ja sen ympäristössä hoidetaan helposti ja sujuvasti käyttämällä rautateitä, junia, busseja ja metroa, kuten Japanilaiset yleensäkin.

Kioton historia ja kulttuuri

Kioto on yksi Japanin kuuluisimmista kaupungeista, joka tunnetaan rikkaasta historiastaan, kulttuuristaan ja kauniista luonnostaan. Se sijaitsee Japanin Kansain alueella ja oli maan pääkaupunki ennen Tokiota.

Kioton historia ulottuu yli 1000 vuoden taakse, ja se oli Japanin pääkaupunki vuosina 794-1868. Tällöin kaupunki kehittyi vahvaksi kulttuurikeskukseksi, joka tunnetaan ennen kaikkea geishojen ja maikojen (oppipoikageishojen) perinteestä. Kioton kaupunki edustaa Japanin historiaa ja kulttuuria erittäin hyvin.

  • Geishat ovat perinteisiä japanilaisia ​​taiteilijoita, jotka esittävät klassista musiikkia, tanssia ja laulua. Maikot ovat geishojen oppilaat, jotka opettelevat esittämään näitä taitoja.
  • Kiotossa on pukeutumistyylejä, jotka eroavat suuresti nykyaikaisemmalta Tokion tyyliltä, ​​ja monet ihmiset käyttävät edelleen perinteisiä japanilaisia ​​asuja, kuten kimonoja.

Kioton nähtävyydet ja luonto

Kioton nähtävyyksiä ja luontoa kannattaa ehdottomasti tutkia. Kaupungissa on yli 1600 buddhalaista temppeliä, yli 400 shinto-aluetta ja 17 UNESCOn maailmanperintökohdetta.

  • Kinkaku-ji eli kultainen paviljonki on yksi kuuluisimmista temppeleistä, ja se on rakennettu kokonaan kullasta. Se kuvastaa hyvin Japanin historiallista arkkitehtuuria ja on ehdoton käyntikohde.
  • Arashiyama on toinen suosittu kohde, joka tarjoaa kauniita maisemia erityisesti kirsikankukinnan aikaan. Alueella on myös kuuluisa bambumetsä, joka on ainutlaatuinen luontokohde Kiotossa.

Kiotosta löytyy siis monia näyttäviä nähtävyyksiä ja luonnonkauniita paikkoja, jotka tarjoavat unohtumattoman kokemuksen Japanin entisessä pääkaupungissa.

Temppelit ja linnoitukset

Kiotossa on monia upeita temppeleitä ja linnoituksia, jotka houkuttelevat matkailijoita ympäri maailmaa. Tässä jaossa kerromme lyhyesti joistakin suosituimmista temppelistä, kuten Kiyomizu-deran temppelistä ja Kultaisen Paviljongin temppelistä, sekä Nijon linnasta.

Kuuluisat temppelit

Kiyomizu-deran temppeli sijaitsee Higashiyaman vuorenrinteellä ja on yksi Kioton tunnetuimmista rakennuksista. Sen upeat näkymät yli kaupungin houkuttelevat vierailijoita erityisesti kirsikankukinnan ja ruskan aikaan. Kiyomizu-deran temppeli on otollinen paikka rauhoittumiseen ja tutustumiseen japanilaiseen kulttuuriin.

Toinen tunnettu temppeli on Kultaisen Paviljongin temppeli, eli Kinkakuji. Sen loistelias ulkomuoto, johon kuuluu kultauksin koristeltu yläosa ja kaunis puutarha, tekee siitä yhden Kioton ehdottomista käyntikohteista. Kultaisen Paviljongin temppelin vieressä sijaitsee myös Ginkakuji eli Hopeinen Paviljonki, joka on tunnettu puutarhoistaan ja arkkitehtuuristaan.

Nijon Linna

Nijon linna on yksi Kioton merkittävimmistä linnoituksista. Sen suuret muurit ja monet kauniit rakennukset, kuten palatsit ja koristeltu porteista, kertovat Japanin sotilasaristokratian menneisyydestä. Nijon linna on erityisen suosittu kohde historiasta ja arkkitehtuurista kiinnostuneille matkailijoille. Siellä voi myös ihailla erilaisia taideteoksia ja esineitä, jotka ovat peräisin linnan loistokkailta ajoilta.

Gionin kaupunginosa

Gionin kaupunginosa on yksi Kioton kuuluisimmista alueista, tunnettu sen perinteisistä rakennuksista, ravintoloista ja teehuoneista. Se on myös kodiksi monille geishoille ja maikoille, nuorille geisha-kokelaille, jotka esiintyvät siellä erilaisissa tilaisuuksissa.

Geishat ja maikot

Gion on yksi niistä harvoista paikoista, joissa voit kokea aidon geisha-kulttuurin. Geishat ovat naispuolisia taidelijoita, jotka on koulutettu tanssimaan, laulamaan, soittamaan perinteisiä japanilaisia ​​instrumentteja ja pitämään seuraa hienoissa ravintoloissa. Maikot ovat geisha-koulutuksessa olevia nuoria naisia, jotka opiskelevat perinteisiä taitoja ja vetävät puoleensa katseita herkästi täsmällisellä kimonoillaan ja kauniilla meikeillä.

Ravintolat ja teehuoneet, joihin geishat ja maikot usein esiintyvät, ovat suosittuja paikkoja vierailla matkailijoiden keskuudessa halukkaita kokemaan erityinen osa japanilaisesta kulttuurista.

Gion Matsuri Festivaali

Gion Matsuri on yksi Japanin kuuluisimmista festivaaleista, joka pidetään joka vuosi heinäkuussa. Festivaali tunnetaan parhaiten sen upeista prosessioista, joissa on värikkäitä kärryjä, jotka kutsutaan ”Yama” ja ”Hoko”. Nämä vaunut kuljettavat pyhät esineet ja koristelevat kaupunginosan kadut.

Festivaalin aikana alueen kadut ja kujat täyttyvät ruoka- ja juomakojuista, peleistä sekä erilaisista kulttuurista toiminnoista. Gion Matsurin aikana on mahdollista nähdä geishat ja maikot osallistuvan festivaalin juhliin ja erilaisiin tapahtumiin, kuten tanssiesityksiin ja teeseremonioihin. Gionin alueella järjestetään myös erilaisia ​​nitamatsuri-rituaaleja (yövalaistus), joissa kävijät voivat nauttia näkymistä yövalaistussa Gionissa. Lue lisää Gion Matsuri festivaalista!

Ravintolat ja majoitus

Kiotossa on monia herkullisia ravintoloita, jotka tarjoavat paikallisia ja kansainvälisiä ruokia. Perinteisten japanilaisten ravintoloiden lisäksi löydät myös italialaisia, ranskalaisia ja muita ruokapaikkoja. Jos haluat kokea aitoja japanilaisia makuja, kokeile Kaiseki-ryōri -ateriaa, joka koostuu useista pienistä ruokalajeista. Yksi tunnettu Kaiseki-paikka on Gion Karyo, joka tarjoaa laadukasta ruokaa.

Lisäksi Kioto on tunnettu matchasta, vihreästä teestä valmistetusta jauheesta, jota käytetään erilaisissa ruoissa ja juomissa. Voit kokeilla matcha-jälkiruokia, kuten kakkuja ja jäätelöä, sekä perinteisiä matcha-teetä.

Hostellit Ja Hotellit

Majoitusvaihtoehdot Kiotossa ovat monipuoliset, ja löytyy sekä edullisia hostelleja että ylellisiä hotelleja. Vaihtoehtoja löytyy jokaiselle budjetille.

  • Hostellit: Edullisempaan majoittumiseen Kioto tarjoaa hostelleja, jotka sopivat erityisesti nuorille matkailijoille tai niille, jotka etsivät yhteisöllistä tunnelmaa. Osa hostelleista tarjoaa myös yksityisiä huoneita paremman yksityisyyden takaamiseksi. Esimerkiksi K’s House ja Piece Hostel ovat suosittuja vaihtoehtoja.
  • Hotellit: Jos haluat panostaa mukavuuteen ja laadukkaampaan majoitukseen, hotellit ovat hyvä valinta. Kioto tarjoaa niin kansainvälisiä ketjuhotelleja kuin paikallisia hotelleja. Suosittuja hotelleja ovat esimerkiksi The Sodoh Higashiyama Kioto ja Kioto Granbell Hotel.

Kun valitset majoitusta, muista ottaa huomioon se, että monet hostellit ja hotellit tarjoavat sake-maistiaisia. Tämä on mahtava mahdollisuus tutustua perinteiseen japanilaiseen riisiviiniin ja kokea sen monipuoliset maut aidoimmillaan.

Arashiyaman alue

Arashiyaman alue on yksi Kioton suosituimmista turistikohteista. Matkailijat voivat tutustua alueen moniin nähtävyyksiin ja kokea aidon japanilaisen tunnelman.

Bambumetsä

Arashiyaman Bambumetsä on yksi alueen tunnetuimmista paikoista. Bambumetsä tarjoaa rauhallisen paon, jossa matkailijat voivat kuljeskella pitkin polkuja ja ihastella jättimäisten bambujen kauneutta. Bambujen keskellä kävellessään vieraat voivat kuvitella olevansa osa muinaista Japania.

Fushimi Inarin Pyhäkkö

Fushimi Inarin Pyhäkkö on toinen Arashiyaman alueen vierailemisen arvoinen paikka. Pyhäkkö tunnetaan sen tuhansista punaisista torii-porteista, jotka kaartuvat polkujen ylle. Vierailijat voivat kokea ainutlaatuisen experience ja nauttia upeista näkymistä ylös Higashiyama-vuorelle.

Arashiyaman alue ja sen nähtävyydet tarjoavat unohtumattoman elämyksen Kioton vierailijoille, jotka haluavat tutustua Japanin rikkaaseen kulttuuriin ja historiaan.

Näköalapaikat

Kiotossa matkailijat voivat nauttia upeista näköaloista useissa eri paikoissa. Yksi suosituimmista näköalapaikoista on Kiyomizu-dera -temppeli. Tämä temppeli on kuuluisa siitä, että se tarjoaa henkeäsalpaavan näköalan yli kaupungin etenkin keväällä kirsikankukkien aikaan ja syksyllä, kun lehdet vaihtavat väriä.

Toinen suosittu näköalapaikka on Arashiyama Monkey Park Iwatayama. Täällä kävijät pääsevät ihailemaan paitsi villejä apinoita, myös upeita näkymiä Katsura-joelle ja ympäröiville vuorille. Vierailijoiden tulee varautua noin 20 minuutin kävelyyn ylämäkeen päästäkseen puistoon, mutta näkymät ovat sen arvoisia.

Kiotossa voi myös vierailla Fushimi Inari Taisha -temppelialueella, joka tunnetaan tuhansista punaisista torii-porteistaan. Vaikka tämä ei ole perinteinen näköalapaikka, niin seesteinen tunnelma ja kaunis luonto tarjoavat omalaatuisen kokemuksen.

Lopuksi, Kioto Tower on myös vierailun arvoinen paikka. Tornista avautuu 360 asteen panoraamanäkymä kaupunkiin, joka voi olla erityisen kaunis auringonlaskun aikaan. Tornin huipulla sijaitseva näköalatasanne on 100 metriä korkea, ja sinne pääsee hissillä.

Nämä ovat vain muutamia suosituista näköalapaikoista Kiotossa, joissa kävijät voivat ihailla kaupungin kauneutta ja sen ympäröivää luontoa. Jokainen paikka tarjoaa omanlaisensa elämyksen, joten suosittelemme käymään useammassa paikassa, jotta saat kokonaisvaltaisen kuvan kaupungin monipuolisista näköaloista.

Usein kysytyt kysymykset

Kiotoon pääsee helposti Tokiosta junalla, bussilla tai lentäen. Nopein ja suosituin tapa on ottaa Shinkansen-elokuvajuna, joka vie noin 2-3 tuntia. Bussimatka kestää noin 7-8 tuntia, mutta on kustannustehokkaampi vaihtoehto. Lentäminen on harvoin käytännöllistä, koska vaaditaan matkustamaan Kansain tai Itami-lentokentälle.

Kioto tunnetaan temppelien, pyhäkköjen ja perinteisten puutarhojen kaupunkina. Suosittuja nähtävyyksiä ovat muun muassa Kinkakuji (Kultainen paviljonki), Fushimi Inari-Taisha, Arashiyaman bambumetsä ja Kiyomizudera.

Hintataso Kiotoossa on samanlainen kuin muualla Japanissa. Majoitus voi vaihdella edullisista kapseleista luksushotelleihin. Ravintolat tarjoavat laajan valikoiman hintoja, mutta yleensä voi syödä kohtuulliseen hintaan. Julkisen liikenteen kustannukset ovat kohtuulliset, etenkin käytettäessä päivälippuja.

Osaka on tunnettu vilkkaasta ilmapiiristä, ostosmahdollisuuksista ja ruokakulttuurista. Suosittuja nähtävyyksiä ovat Universal Studios Japan, Osakan linna, Dotonbori-alue ja Umedan pilvenpiirtäjä.

Nijōn linna on avoinna päivittäin kello 8.45–17.00 paitsi tiistaisin joulukuusta helmikuuhun. Sisäänpääsy maksaa 1 000 jeniä aikuisille ja 350 jeniä lapsille. Linnaan pääsee helposti metroaseman Nijōjō-mae-pysäkiltä ja se on 10 minuutin kävelymatkan päässä JR Nijōn asemalta.

Kioton sää vaihtelee vuodenajan mukaan. Kevät- ja syyskuukausina on miellyttävä ilmasto, kesällä on kuuma ja kostea ja talvella on viileää, mutta harvoin lunta. Tarkista ajankohtainen sääennuste ennen matkaa ja valmistaudu asianmukaisesti.

Samankaltaiset artikkelit