|

Arashiyama – Japanin kaunein bambumetsä

Arashiyama on alue läntisessä Kiotossa, Japanissa, joka tunnetaan sen luonnonkauniista maisemista ja kulttuurihistoriasta. Alueen rauhallisuus tarjoaa täydellisen paikan rentoutumiselle ja rauhoittumiselle kaukana kaupungin hälinästä. Alueelle on helppo matkustaa Kioton keskustasta julkisilla liikennevälineillä ja se on suosittu kohde sekä paikallisten, että turistien keskuudessa.

Arashiyaman ensisijaisena vetovoimana ovat sen kauniit, kausittain vaihtuvat maisemat. Keväällä saatat ihailla herkkiä vaaleanpunaisia kirsikkapuita kukkiessaan, syksyllä taas metsät hehkuvat upeissa kultaisissa ja punaisissa sävyissä. Alueen tunnetuin nähtävyys on Togetsukyo-silta, joka ylittää luonnonkauniin Hozugawa-joen tarjoten ainutlaatuisia näkymiä ympäröivään luontoon.

Arashiyama ei ole pelkästään luontoa, vaan alueella on myös runsaasti kulttuurihistoriaa ja kiinnostavia temppeleitä. Yksi suosituimmista käyntikohteista on kuvankaunis Tenryu-ji temppeli, joka on yksi Kioton viidestä suuresta zen-temppelistä. Sen lisäksi löydät Arashiyamasta useita muita temppeleitä ja historiallisia rakennuksia tutkittavaksi.

Sijainti ja liikenneyhteydet

Arashiyama sijaitsee läntisessä osassa Kioton kaupunkia ja sinne on helppo päästä julkisilla liikenneyhteyksillä. Voit matkustaa Arashiyamaan Kioton päärautatieasemalta junalla, bussilla tai raitiovaunulla.

Junalla matkustaessasi voit valita useista eri linjoista, kuten JR Sagano-linjan tai Keifuku Randen linjan. JR Sagano linjan junat lähtevät Kioton päärautatieasemalta ja matka Arashiyamaan kestää noin 15 minuuttia. Keifuku Randen linjan raitiovaunut ovat hitaampia, mutta ne kulkevat monien mielenkiintoisten nähtävyyksien ohi ja tarjoavat vaihtoehtoisen tavan tutustua kaupunkiin.

Bussilla matkustaessasi sinun kannattaa ottaa Kiotoon saapuva lento ja sen jälkeen nousta Kioton päärautatieasemalta lähtevään bussiin. Bussilinjat 28 ja 91 vievät sinut suoraan Arashiyamaan noin 30–40 minuutissa riippuen liikennetilanteesta.

Arashiyaman alue on suhteellisen kompakti, joten voit helposti liikkua kävellen tai vuokraamalla polkupyörän paikallisista liikkeistä. Polkupyörät tarjoavat miellyttävän tavan tutustua alueen luontokohteisiin, kuten bambumetsään ja Togetsukyon siltaan.

Historia ja kulttuuri

Arashiyama on tunnettu kauniista luonnostaan ja historiallisista kohteistaan. Tämä alue sijaitsee Kioton länsiosassa ja se on tärkeä osa kulttuuria. Ensimmäiset maininnat Arashiyamasta löytyvät jo Heian-kauden (794-1185) ajoilta. Tuolloin aatelisto vietti vapaa-aikaansa tämän viehättävän alueen kirsikkapuistojen ja tähtitaivaan alla. Myöhemmin, Muromachi-kaudella (1336–1573), alueelle rakennettiin useita temppeleitä ja huviloita, jotka auttoivat tämän alueen kulttuurin kehitystä.

Yksi tunnetuimmista kohteista Arashiyamassa on Tenryū-ji -temppeli, joka on perustettu vuonna 1339. Se on Unescon maailmanperintökohde ja yksi Kioton viidestä suuresta zen-temppelistä. Tenryū-jin puutarha on myös merkittävä esimerkki japanilaisesta maisemasuunnittelusta.

Arashiyaman bambumetsä on myös ikoninen nähtävyys, joka hurmaa kävijät sen tuuhealla vihreällä ja rauhoittavalla tunnelmalla. Bambumetsän läheisyydestä löytyy myös Nonomiya-jinja, pieni shintolainen pyhäkkö, joka on merkittävä kulttuurin kannalta.

Lisäksi Arashiyamasta löydät kiehtovan Hanatoro nimisen tapahtuman, joka järjestetään joka vuosi kahdesti: kerran keväällä ja kerran syksyllä. Tämän tapahtuman aikana alueen temppeleitä ja polkuja valaistaan tuhansilla kynttilöillä, mikä luo maagisen ilmapiirin.

Käydessäsi Arashiyamassa voit kokea monia ainutlaatuisia kulttuurielämyksiä, kuten kimonoon pukeutumisen, teeseremonian tai perinteisen japanilaisen ruoan nauttimisen. Nämä kokemukset tarjoavat sinulle mahdollisuuden syventää ymmärrystäsi japanilaisesta kulttuurista ja historiasta.

Bamboometsä

Arashiyamassa sijaitseva Bamboometsä on yksi alueen tunnetuimmista nähtävyyksistä. Kävellessäsi tämän kauniin metsän halki, tunnet kuinka rentoudut ja harmonia ympäröi sinut. Korkeat bambut päästävät valoa lävitseen ja kuulet puunrunkojen hiljaisen rapinan tuulessa.

Bamboometsässä on lukuisia polkuja, joita pitkin voit kulkea ja ihailla vihreitä bambuja, sekä metsän luontokappaleita. Se on myös valokuvaajien suosima paikka, joten muista ottaa kamera mukaasi.

Voit kulkea metsän läpi useita reittejä:

 • Sisäänkäynniltä pohjoiseen: Tämä reitti kulkee bambumetsän läpi ja johtaa Tenryu-ji temppelin pohjoispuolelle.
 • Togetsukyo sillalta etelään: Reitti alkaa sillalta ja päättyy Nonomiya-jinjaan, jossa voit tutustua muinaiseen shintolaistemppeliin.

Kun vierailet Bamboometsässä:

 • Käy aikaisin aamulla tai myöhään illalla, jolloin alue on rauhallisempi, eikä turisteja ole niin paljon.
 • Noudata aluetta koskevia sääntöjä, kuten kerää jätteet pois metsästä ja kunnioita metsän rauhaa.
 • Nauti metsän viilentävästä tunnelmasta, erityisesti kuumana kesäpäivänä.

Bamboometsä tarjoaa miellyttävän ja rauhoittavan kokemuksen. Se on erinomainen paikka vierailla, kun olet Arashiyama alueella. Nauti olostasi tässä ainutlaatuisessa ja kauniissa paikassa.

Tenryu-Ji temppeli

Tenryu-Ji on yksi Arashiyaman upeimmista temppelistä, joka on perustettu vuonna 1339. Se on yksi Rinzai Buddhismin päätemppeleistä ja se on Unescon maailmanperintökohde. Tässä temppelissä voit tutustua sekä Japanin historiaan, että syvällisemmin mietiskelyyn.

Tutustu Tenryu-Jin puutarhoihin, jotka ovat tunnettuja niiden rauhallisuudesta ja kauneudesta. Kävellessäsi pitkin kivettyjä polkuja, huomaat Sogenchitein, joka on kuuluisa perinteinen japanilainen puutarha. Se on suunniteltu antamaan sinulle mahdollisuuden kokea luonnon kauneuden ja harmonian.

Kokeile seuraavia aktiviteetteja Tenryu-Ji temppelissä:

 • Osallistu meditaatioistuntoon, jossa voit löytää mielenrauhan ja oppia paremmin ymmärtämään zen-mietiskelyä.
 • Seuraa Opastettuja kierroksia temppelin alueella, jotka tarjoavat sinulle lisätietoa Rinzai Buddhismista ja Tenryu-Jin historiasta.
 • Käy temppelin sisätiloissa, joisya löydät vaikuttavan kokoelman buddhalaisia ​​veistoksia ja maalauksia, sekä ihaile Tyohoon mainetta ja kunniaa symboloivaa maalausta.

Tenryu-Ji temppeli tarjoaa rikkaan ja kiehtovan kokemuksen kaikille, jotka ovat kiinnostuneita Japanin kulttuurista, historiasta. Löydä sen monet salaisuudet omasta perspektiivistäsi katsottuna.

Elokuvateollisuus

Arashiyamalla on ollut merkittävä rooli elokuvateollisuudessa. Monet kuuluisat elokuvat ovat kuvanneet kauniita maisemia ja ikonisia bambumetsiä täällä. Ensimmäinen elokuva, joka kuvattiin alueella, oli japanilainen klassikko nimeltä Arashiyama Shimizu. Se sai suuren suosion katsojiltaan ja sitä seurasi monia muita suosittuja elokuvia, jotka nostivat alueen profiilia. Tällaisia ovat esimerkiksi Ugetsu, Sansho the Bailiff ja Shunpu Den.

Nämä elokuvat ovat omalta osaltaan kasvattaneet Arashiyaman kansainvälistä tunnettavuuttaan ja vetäneet paikalle turisteja joka puolelta maailmaa. Elokuvateollisuuden lisäksi useat televisiosarjat ja mainokset ovat myös lanseeranneet näyttäviä tuotantojaan täältä. Niiden toivotaan lisäävän alueen tunnettuutta ja houkuttelevuutta entisestään vierailijoita luokseen.

Arashiyaman ainutlaatuinen maisema inspiroi elokuvantekijöitä jatkamaan työtään tällä alueella. Voimme olla varmoja siitä, että tämä kaunis paikka näkyy tulevaisuudessa lisää elokuvissa ja televisiokuvausten myötä.

Luonto ja aktiviteetit

Arashiyama on upea paikka, jossa voit nauttia luonnosta ja monista aktiviteeteista. Täällä on tarjolla seuraavia aktiviteetteja:

 • Kävele lumoavassa bambumetsässä, joka on yksi Arashiyaman tunnetuimmista nähtävyyksistä. Tämä vihreä ja rauhallinen paikka on täydellinen rentoutumiseen ja valokuvaamiseen.
 • Vieraile tässä jännittävässä puistossa, joka on koti yli 100 Japanin makakille. Voit ruokkia ja katsoa apinoita lähietäisyydeltä, sekä ihailla upeita näköaloja Arashiyaman maisemista.
 • Varaa melontaretki Hozu-joella ja koe jännittävä seikkailu vesillä. Tämä aktiviteetti antaa sinulle mahdollisuuden nähdä Arashiyaman kauniit maisemat eri näkökulmasta.
 • Tenryu-ji temppeli, tutustu tähän kuuluisaan temppeliin, joka on yksi Arashiyaman tärkeimmistä nähtävyyksistä. Ihastele sen kaunista puutarhaa ja historiallisia rakennuksia.

Seuraavassa taulukossa esitellään joitakin Arashiyaman aktiviteetteja ja niiden hintoja:

AktiviteettiHinta
BambumetsäIlmainen
Monkey Park Iwatayama500 jeniä
Hozu-joen melonta4 000 jeniä
Tenryu-ji temppeli500 jeniä

Muista myös, että Arashiyama on tunnettu kauniista kirsikkapuiden kukinnasta keväällä ja värikkäistä lehdistä syksyllä. Voit rauhassa kävellä alueen pienten teiden varrella ja nauttia luonnon kauneudesta näinä vuodenaikoina.

Togetsukyo silta

Togetsukyo Silta on kaunis, historiallinen silta, joka ylittää Katsura-joen Arashiyama-alueella lähellä Kiotoa. Tämä paikka on tunnettu maalaismaisesta maisemastaan ja kirsikkojen kukinnoista keväällä.

Kun vierailet Togetsukyo Sillalla, voit nauttia upeista näkymistä vuorille, varsinkin kun lehdet vaihtavat väriään syksyllä. Silta tarjoaa myös mahdollisuuden havainnoida eläimistöä, kuten lintuja ja kaloja joessa. Se on täydellinen paikka valokuvaukselle ja rentoutumiselle.

Lähellä siltaa löytyy useita ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat paikallisia herkkuja, kuten matcha-teetä ja soba-nuudeleita. Voit myös vierailla Arashiyaman Bambumetsässä, joka sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä täältä.

 • Käyntiajat: Togetsukyo Silta on avoinna yleisölle 24/7.
 • Miten päästä sinne: Paras tapa saapua sillalle on joko junalla Saga-Arashiyama-asemalle tai bussilla linjalla 28 Kioton asemalta.

Muista ottaa ilo irti Arashiyaman Togetsukyo sillasta, sillä sen rauhallisuus ja kauneus tekevät vierailusta unohtumattoman kokemuksen.

Jooga Arashiyamassa

Arashiyama on upea paikka, jossa voit nauttia joogasta. Tässä osiossa kerrotaan, miten voit kokea joogan Arashiyamassa parhaimmillaan. Kun saavut Arashiyamaan, sinulle avautuu monia mahdollisuuksia harjoittaa joogaa. Voit valita julkisen puiston, rannan tai jopa vuoren huipun. Ympäröivä luonto tarjoaa rentouttavan ympäristön, joka auttaa keskittymään ja rauhoittumaan.

Tässä muutamia vinkkejä, joiden avulla voit nauttia joogasta Arashiyamassa:

 • Aloita päiväsi varhain. Aamu on paras aika joogan harjoittamiseen, sillä ilma on raikas ja ympäristö rauhallinen.
 • Varaa mukaasi tarvittavat välineet, kuten joogamatto ja vesipullo. Voit myös vuokrata joogamaton paikan päältä, jos haluat matkustaa kevyemmin.
 • Valitse sopiva paikka joogan harjoittamiseen. Arashiyamasta löytyy monia ihanteellisia paikkoja, kuten Togetsukyon silta, Sagano Bamboo Forest ja Iwatayama Monkey Park.
 • Muista pysähtyä hetkeksi ihailemaan kaunista luontoa ennen jooga-istuntoa. Tämä auttaa sinua rauhoittumaan ja keskittymään.

Arashiyamassa joogaamisen etuja ovat mm.:

 • Mielen ja kehon tasapainon löytäminen upeassa ympäristössä.
 • Stressin lievittäminen ja rentoutuminen luonnon helmassa.
 • Energian saaminen ja virkistäytyminen arjen keskellä.

Jooga Arashiyamassa tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden yhdistää keho, mieli ja luonnon kauneus. Se on kokemus, joka jää mieleen pitkäksi aikaa.

Majoitus ja ravintolat

Arashiyamassa tarjolla laadukkaita majoitusmahdollisuuksia ja upeita ravintoloita. Alueelta löytyy monipuolisia vaihtoehtoja, kuten perinteiset ryokanit, viihtyisät hotellit ja kotoisat henkilökohtaiset majatalot (bed & breakfast). Ryokan tarkoittaa perinteitä japanilaista majoitusvaihtoehtoa.

Kokeile ainutlaatuista majoitusta arvostetuissa ryokaneissa, joissa pääset tutustumaan japanilaiseen kulttuuriin ja vieraanvaraisuuteen. Nauti tatami-lattialla tarjoiltava aamiainen ja illallinen, tai rentoudu kuumissa lähteissä (onsen).

Esimerkkejä ryokaneista:

 • Hiiragiya Ryokan
 • Tawaraya Ryokan
 • Sumiya Ryokan

Ylellisistä keskustassa sijaitsevista hotelleista löytyy moderneja ja mukavia majoitusvaihtoehtoja. Monet hotelleista tarjoavat erinomaiset näkymät joelle ja lähellä sijaitseviin temppeleihin, sekä kattavia palveluita.

Esimerkkejä hotelleista:

 • The Ritz-Carlton Kyoto
 • Arashiyama Benkei
 • Suiran, a Luxury Collection Hotel, Kyoto

Kodinomaiset bed & breakfast -majatalot ovat täydellisiä, jos haluat yksilöllisen ja intiimin majoituskokemuksen alueella. Nauti majoittajien vieraanvaraisuudesta ja heidän paikallistuntemuksestaan.

Esimerkkejä B&B-majataloista:

 • Mulberries Kyoto
 • Guesthouse Engawa
 • Guesthouse Hana

Arashiyaman ravintolatarjonta on yhtä laaja ja monipuolinen kuin majoitusvaihtoehdotkin. Alueen ravintoloista löydät japanilaisen keittiön eri muodot, kuten sushi, ramen, kaiseki ja tempura. Monet ravintolat tarjoavat myös luonnonkauniit näkymät ja houkuttelevat sesonkiluonteiset valikot, kuten kirsikkapuiden kukinnan aikaan tai äyriäisherkuilla varustetut talvimenut.

 • Arashiyama Yoshimura: Erinomainen paikka nauttia paikallisia erikoisuuksia, kuten sobaa ja tempuraa.
 • Tsukemono Yatarō: Perinteisiä japanilaisia suolakurkkuja tarjoavasta kaupasta löydät myös herkullisia välipaloja.
 • Arashiyama Tea: Viehättävä kahvila, jossa voit nauttia matcha-teetä ja paikallisia makeisia.

Perinteiset ryokanit

Arashiyaman alueella voit kokea perinteisen japanilaisen majoituksen valitsemalla yöpaikaksesi ryokanin. Ryokan on japanilainen majatalo, joka tarjoaa paitsi majoitusta, myös erinomaisen mahdollisuuden tutustua paikalliseen kulttuuriin ja perinteisiin.

Yksi suosituimmista ryokaneista Arashiyamassa on Hanaikada. Se sijaitsee lähellä Togetsukyo-siltaa, joka tarjoaa henkeäsalpaavat näkymät erityisesti kirsikankukinta- ja ruska-aikaan. Hanaikada tarjoaa huoneita, joissa on perinteiset tatami-matot ja futon-vuoteet. Voit myös nauttia kylpyläpalveluista sekä japanilaisen illallisen ja aamiaisen, jotka valmistetaan paikallisista raaka-aineista.

Toinen erinomainen vaihtoehto on Arashiyama Benkei, joka sijaitsee joen varrella ja tarjoaa upeat näkymät ympäröivään luontoon. Tässä ryokanissa voit kokea perinteisen japanilaisen vieraanvaraisuuden ylellisessä ilmapiirissä. Hotellin kylpylässä voit rentoutua ja nauttia omasta kuumasta lähteestä.

Joitakin muita suosittuja ryokaneja Arashiyamassa ovat:

 • Ranzan: Tämä ryokan sijaitsee rauhallisella paikalla metsän keskellä ja tarjoaa perinteisiä huoneita sekä suuria, ylellisiä sviittejä.
 • Arashiyama Onsen Shiki No Yado Ryuouin: Tämä ryokan tarjoaa sekä länsimaalaisia että japanilaisia huonetyyppejä. Kylpyläpalvelut sisältävät kuumia lähteitä sisällä ja ulkona sekä perinteisen japanilaisen saunan.

Nämä perinteiset ryokanit tarjoavat sinulle mahdollisuuden kokea aitoa japanilaista elämäntapaa, nauttia kulttuurista ja rentoutua kauniissa ympäristössä. Kun valitset majoituksen Arashiyamassa, ryokan on erinomainen tapa tehdä vierailusta entistäkin ikimuistoisempi.

Paikalliset erikoisuudet

Arashiyaman alueella on useita paikallisia erikoisuuksia, jotka kannattaa kokea vierailusi aikana. Bambumetsä on yksi alueen tunnetuimmista nähtävyyksistä. Kävele sen halki ja ihastele korkeita bambuja, jotka muodostavat vaikuttavan vihreän tunnelin ympärillesi.

Toinen alueen erikoisuus on Togetsukyo-silta, joka ylittää Katsura-joen. Tämä historiallinen silta on kaunis näky erityisesti keväällä, jolloin ympäröivät kirsikkapuut kukkivat. Kävely sillalla tarjoaa upeita maisemia ja miellyttävän tunnelman.

Arashiyaman alueella voit myös vierailla useissa temppeleissä, kuten Tenryu-ji temppelissä. Tämä on yksi alueen tärkeimmistä zen-buddhalaisista temppeleistä, ja sen puutarha on tunnettu kauniista maisemastaan. Tutustu temppelin sisätiloihin ja nauti rauhallisesta tunnelmasta.

Yksi poikkeuksellinen kokemus Arashiyamassa on Sagano Romantic Train -juna, joka vie sinut luonnonkauniille matkalle Hozu-joen laaksoon. Matkan aikana voit ihailla kauniita maisemia, kuten vuoristoa, jokia ja vehreitä metsiä. Tämä matka sopii erinomaisesti rentoutumiseen ja nauttimiseen kauniista Japanin luonnosta.

Arashiyaman alueella on myös monia paikallisia käsityöläisiä, jotka valmistavat erilaisia tuotteita, kuten Yatsuhashi-nimisiä makeisia. Nämä neliskulmaiset, riisijauhosta valmistetut makeiset ovat erittäin suosittuja ja niitä voi ostaa monista paikallisista kaupoista.

Muista käyttää vierailusi aikana hyväksesi Arashiyaman monipuolista tarjontaa ja tutkia tämän ainutlaatuisen alueen paikallisia erikoisuuksia.

Tapahtumat ja festivaalit

Arashiyama on täynnä mielenkiintoisia tapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden. Kasvien katselu on yksi suosituimmista aktiviteeteista alueella. Keväällä voit ihailla kauniita kirsikankukkia, kun taas syksyllä alueen värikkäät vaahteranlehdet houkuttelevat matkailijoita.

Arashiyama Hanatōro järjestetään joka vuosi joulukuussa ja on ehdottomasti yksi alueen kohokohdista. Tämä valofestivaali valaisee Togetsukyo-sillan ja useita temppeleitä ympäri aluetta, sillä vieraat voivat kuljeskella tunnelmallisissa katuvaloissa. Festivaalin aikana järjestetään myös erilaisia kulttuuritapahtumia ja teeseremonioita.

Tässä taulukossa on esitelty muutamia tärkeitä tapahtumia ja festivaaleja Arashiyamassa:

TapahtumaAikajakso
Kirsikankukkien katseluKevät
Vaahteranlehtien katseluSyksy
Arashiyama HanatōroJoulukuu
Sagano Romantic TrainYmpäri vuoden

Näitä tapahtumia ja festivaaleja ei kannata jättää väliin, kun suunnittelet vierailua Arashiyamaan. Ne tarjoavat ainutlaatuisen tilaisuuden kokea japanilaista kulttuuria ja nauttia alueen luonnonkauneudesta. Arashiyama on toimintaa, kauneutta ja kulttuuria täynnä oleva kohde, joka jättää unohtumattomia muistoja vierailijalle. Nauti retkestäsi ja anna Japanin kauneuden lumota sinut.

Hyvinvointi

Arashiyama tunnetaan kauniista luonnostaan ja historiallisista rakennuksistaan, mutta se tarjoaa myös erinomaisia mahdollisuuksia joogaan ja terveyteen. Voit kokea harmoniaa ja tasapainoa kauniissa ympäristössä, joka sopii täydellisesti tähän tarkoitukseen.

Kun vierailet Arashiyamassa, voit osallistua joogatunneille, jotka pidetään eri paikoissa, kuten puistoissa ja temppeleissä. Ne tarjoavat sinulle mahdollisuuden tutustua paikallisiin opettajiin ja oppia uusia taitoja sekä rentoutua ja parantaa terveyttäsi.

Lisäksi voit tutustua terveysruokaravintoloihin, joista löydät monia herkullisia ja terveellisiä vaihtoehtoja. Tästä syystä Arashiyama on ihanteellinen paikka vierailla, jos olet kiinnostunut terveydestä ja hyvinvoinnista.

Arashiyamassa voit myös kokeilla luontopolkuja ja metsäkylpyä eli shinrin-yokua. Metsäkylpy auttaa sinua rentoutumaan ja parantamaan terveyttäsi yhteydesi luontoon syvällisemmin.

Arashiyaman ympäristössä voit yhdistää kulttuurikokemuksen terveyteen ja hyvinvointiin edistäviin aktiviteetteihin. Näin saat parhaan mahdollisen kokemuksen vierailullasi, joka pakottamatta muistutat ikuisesti.

Vinkkejä matkailijoille

Arashiyama on yksi suosituimmista turistikohteista Japanissa. Täällä voit nauttia luonnonkauniista maisemista ja rikkaasta kulttuurista. Kun suunnittelet Matka Kiotoon, varmista, että sisällytät Arashiyaman matkasuunnitelmiisi.

Vieraillessasi Arashiyamassa, yksi ensimmäisistä kohteista, jotka kannattaa kokea, on kuuluisa bambumetsä. Tämä henkeäsalpaava paikka tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden kävellä pitkin polkuja ja ihailla korkeita, kauniita bambuja ympärilläsi.

Toinen kiinnostava kohde on Togetsukyo-silta, joka ylittää Hozu-joen. Silta on erityisen kaunis keväällä, kun kirsikkapuut kukkivat, ja syksyllä, kun lehdet vaihtavat väriä. Lisäksi voit vuokrata veneen ja nauttia rauhallisesta Hozu-joen risteilystä.

Arashiyaman alueella on myös useita temppeleitä ja nähtävyyksiä, kuten Tenryu-ji -tempelli, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Siellä voit tutustua japanilaiseen puutarhaan ja meditoida zen-buddhalaisessa temppelissä.

Muista myös kokeilla paikallisia herkkuja, kuten Yudofu, tofu-ruoka, joka on perinteinen Arashiyaman alueella. Voit myös tehdä ostoksia pienissä putiikeissa ja käsityöläismyymälöissä, jotka tarjoavat ainutlaatuisen valikoiman japanilaisia tuotteita ja lahjatavaroita.

Hyödynnä vierailuasi Arashiyamaan ja nauti ainutlaatuisista kokemuksista, joiden avulla voit tutustua Japanin historiaan ja kulttuuriin syvemmin.

Paras aika vierailla

Arashiyama on upea matkakohde, johon voit tutustua eri vuodenaikoina. Tässä osiossa annetaan suosituksia parhaasta ajankohdasta vierailla tässä kauniissa paikassa.

Kevät (maaliskuu-huhtikuu) on suosituin aika vierailla Arashiyamassa. Tänä aikana kirsikkapuiden kukinta tuo paikalle paljon turisteja, jotka haluavat nähdä kuuluisat kukkivat puut. Paras hetki nähdä kirsikkapuiden kukinta on yleensä huhtikuun alussa, mutta tarkka aika vaihtelee vuosittain.

Kesä (kesäkuu-elokuu) on toinen vaihtoehto, jos haluat vierailla Arashiyamassa. Kesällä sää on lämmin ja kostea, joten varmista, että olet varustautunut asianmukaisesti päivän aktiviteetteja varten. Kesäkaudella pääset nauttimaan Arashiyaman Oigawa-joki -jokiristeilyistä ja upeista maisemista.

Syksy (syyskuu-marraskuu) on myös kaunis aika vierailla Arashiyamassa. Tämä on paras aika ihailla alueen värikkäitä syyslehtiä. Arashiyaman tunnettu Tenryu-ji-temppeli ympäröineen puutarhoineen on erityisen suosittu paikka syksyllä, joten kannattaa vierailla täällä.

Talvi (joulukuu-helmikuu) voi olla kylmä, mutta vähemmän turisteja tarkoittaa rauhallisempaa kokemusta Arashiyamassa. Lumipeitteiset maisemat lisäävät alueen lumoavaa kauneutta. Voit myös nauttia noteettista teetarjottimesta paikallisissa teehuoneissa ja kokea japanilaisen vieraanvaraisuuden.

Välttämättömyydet

Arashiyama on upea matkakohde, joten varmista, että olet valmistautunut kunnolla vierailuusi. Tässä on joitain välttämättömiä asioita, jotka sinun tulisi pakata reissullesi:

 • Arashiyama sijaitsee Japanissa, ja sää voi vaihdella eri vuodenaikoina. Varmista, että tarkistat sääennusteen ennen matkaa ja pakkaa sen mukaisesti. Kesällä kevyet, hengittävät vaatteet ovat parhaita, kun taas talvella tarvitset lämpimämpiä vaatteita.
 • Arashiyaman alueelta löytyy paljon nähtävää, joten mukavat kengät, kuten lenkkarit tai vaelluskengät, ovat välttämättömät. Voit kiertää temppelialueita, kokeilla Bambumetsän kävelyreittiä ja ihailla upeita näkymiä Togetsukyo-sillalta.
 • Arashiyamassa on monia paikkoja, joissa haluat vierailla, joten on hyvä idea ottaa mukaan kartta tai opaskirja alueesta. Voit käyttää paperikarttaa tai ladata sovelluksen puhelimeesi.
 • Monissa Arashiyaman kohteissa sinun on maksettava pääsymaksu, ja monet paikalliset kaupat eivät välttämättä hyväksy luottokortteja. On hyvä idea ottaa mukaan jonkin verran käteistä, jotta voit nauttia vierailustasi huoletta.
 • Arashiyamassa riittää upeita valokuvauskohteita, kuten Bambumetsä, Togetsukyo-silta ja Tenryu-ji -temppeli. Kamera tai älypuhelin, jossa on hyvä kamera, on ehdottomasti pakattava matkalle.

Muista myös, että Arashiyaman vierailulla kannattaa kunnioittaa paikallista kulttuuria ja perinteitä. Esimerkiksi, kun vierailet temppeleissä, ole hiljaa ja kunnioittava, äläkä ota kuvia, ellet ole varma, että se on sallittua.

Lisäresurssit ja linkit

Arashiyaman alueella on paljon nähtävää ja koettavaa. Sen upea luonto ja historialliset nähtävyydet tekevät siitä todella vaikuttavan paikan. Tarjolla on useita aktiviteetteja ja elämyksiä, kuten bambumetsä, Togetukyosilta sekä useat temppeleistä ja puutarhoista.

Aloitetaan suunnitelmalla matkat kohteeseen. Esimerkiksi, tarjolla on monia Lennot Tokioon, joista voit valita sopivan itsellesi. Tämän jälkeen tutustu tarkemmin Arashiyaman alueen nähtävyyksiin ja suunnittele, mitkä paikat haluat vierailla.

Arashiyaman matka-asiantuntijat suosittelevat vierailua Sagano-nostalgisten junaradan ja Hozugawa-joen venematkalla. Nämä ainutlaatuiset kokemukset auttavat sinua ymmärtämään alueen kiehtovaa historiaa ja kulttuuria. Myös Jojakkoji-, Nisonin ja Gioji-temppelit ovat erittäin suosittuja kauniista puutarhoistaan ja rauhallisista ilmapiireistään.

Älä unohda piipahtaa Japanin kuuluisimmassa bambumetsässä, jossa voit kokea kävelyn upeiden, korkeiden bambujen välissä ja ottaa upeat valokuvat muistoksi matkalta. Arashiyaman alueella on myös useita hyviä ruokapaikkoja, paikallisia käsitöitä ja kauppoja, joista voit ostaa mielin määrin matkamuistoja ja lahjoja.

Lisätietoa ja vinkkejä Arashiyaman alueen matkailusta löydät Japaniin.com. Se tarjoaa runsaasti tietoa ja inspiraatiota niin ensikertalaisille kuin kokeneemmillekin Japanin matkailijoille. Hyvällä suunnittelulla ja tiedolla varustettuna voit nauttia ikimuistoisesta lomasta Arashiyamassa.

Usein kysytyt kysymykset

Paras aika vierailla Arashiyamassa on keväällä (maaliskuusta toukokuuhun) ja syksyllä (lokakuusta marraskuuhun). Näinä aikoina säät ovat miellyttäviä ja voit nauttia kirsikankukista keväällä ja värikkäistä lehdistä syksyllä.

Arashiyaman alueella suositellaan seuraavia aktiviteetteja:

 • Käy Bamboometsässä (Chikurin no Michi) ja nauti ainutlaatuisesta tunnelmasta.
 • Tee veneretki ja ihaile upeita maisemia.
 • Käy Tenryu-jin temppelissä ja sen kauniissa puutarhassa.
 • Koe Japanin perinteisiä kulttuurielämyksiä kuten kimonojen sovitus, teeseremoniasta tai kalligrafiasta.

Arashiyamaan pääsee Kiotosta helposti julkisilla liikennevälineillä. Voit ottaa esimerkiksi Keifuku Randen -raitiovaunun, JR Sagano-linjan junan tai Hankyu Arashiyama-linjan. Matkaan menee noin 20-30 minuuttia.

Arashiyaman alueelta löytyy monipuolisia ruokapaikkoja, joissa voit nauttia paikallisista erikoisuuksista, kuten tofu-ruoista, unagi-donista (ankeriaalla täytetty riisikulho) ja matcha-jälkiruoista.

Arashiyamassa on monenlaista majoitusta tarjolla mukavuuksilla. Voit valita esimerkiksi perinteisen ryokanin, mukavan hotellin tai edullisen hostellin. Majoituspaikat tarjoavat kylpyläpalveluita ja japanilaista omotenashi-vieraanvaraisuutta.

Kiotossa on paljon nähtävää ja koettavaa. Suosittelemme esimerkiksi seuraavia nähtävyyksiä:

 • Kiyomizudera-temppeli, nähtävyys Unescon maailmanperintökohteiden luettelossa.
 • Fushimi Inari-Taishan pyhäkkö, tunnettu tuhansista punaisista torii-porteista.
 • Japanin keisarillinen palatsi, keisarillisen perheen koti ja hieno esimerkki japanilaisesta arkkitehtuurista.
 • Gionin geisha-kaupunginosa, paikka kokea perinteinen japanilainen kulttuuri ja mahdollisesti nähdä geishoja.

Samankaltaiset artikkelit