Kyushu – Japanin kolmanneksi suurin pääsaari

Kyushu on yksi Japanin neljästä pääsaaresta, joka sijaitsee maan lounaisosassa. Tämä viehättävä saaristo tarjoaa runsaasti historiaa, kulttuuria ja henkeäsalpaavia maisemia, jotka houkuttelevat kävijöitä ympäri maailmaa. Kyushu on tunnettu sen ainutlaatuisesta kulttuurista, joka on saanut vaikutteita sekä Japanista että muista Aasian maista. Täältä löydät rikkaan perinnön samuraitaistelijoista, ainutlaatuisista rituaaleista ja kauniista käsityötaidoista.

Kyushun alueeseen kuuluu yhteensä seitsemän prefektuuria, jotka ovat Fukuoka, Saga, Nagasaki, Kumamoto, Oita, Miyazaki ja Kagoshima. Näillä alueilla on monimuotoisia maisemia, joihin kuuluvat vuoristot, tuliperäiset kukkulat ja trooppiset metsät. Kyushu tarjoaa laajan valikoiman aktiviteetteja, jotka sopivat kaikentyyppisille matkailijoille, kuten luonnon ystäville, historian harrastajille ja seikkailunhaluisille.

Kun suunnittelet vierailuasi Kyushuun, voit nauttia saaren kuuluisista kuumista lähteistä, tutustua syvällisemmin Japanin merenkulun historiaan sekä ihmetellä ainutlaatuisia kulttuurikohteita, kuten temppeleitä ja historiallisia kaupunkeja. Kyushun alue tarjoaa monipuolisen kattauksen elämyksiä, jotka antavat arvokasta tietoa Japanin rikkaasta historiasta ja kulttuuriperinnöstä.

Sakurajima on yksi Japanin aktiivisimmista tulivuorista.
Sakurajima on yksi Japanin aktiivisimmista tulivuorista.

Historia

Kyushun alue on yksi Japanin historian rikkaimmista. Täällä sijaitsi Japanin ensimmäinen keisarillinen pääkaupunki vuonna 538 jaa. ja se on ollut monen merkittävän tapahtuman näyttämönä. Alueen monimuotoinen historia heijastuu sen kulttuurissa, muistomerkeissä ja perinteissä. Alueella on monia historiallisia nähtävyyksiä, jotka antavat käsityksen sen monimutkaisesta menneisyydestä.

Muinaista Kyushua pidetään Japanin ensimmäisten keisarien asuinpaikkana, ja sen uskotaan olleen Japanin ensimmäisen valtakunnan, Yamaton keskus. Yamaton hallitsijat hallitsivat valtakuntaa Nara-kauden (710-794 jaa.) aikana. He rakensivat silloisen pääkaupungin, nimeltään Dazaifu, joka on nykyisin Fukuokan prefektuurissa.

Kyushun alueella käytiin myös useita merkittäviä taisteluita, kuten Mongolien hyökkäys 1200-luvulla ja Shimabaran kapina 1600-luvulla. Alue oli myös ensimmäinen yhteyspiste ulkomaisten kauppiaiden kanssa, kun portugalilaiset saapuivat 1500-luvulla. Tämä johti siihen, että Kyushu muodosti ponnahduslaudan Japanin avautumiselle lännelle.

Tässä muutamia Kyushun merkittävimpiä historiallisia kohteita:

 • Dazaifu Tenmangu: Pyhäkkö, joka on omistettu Sugawara no Michizane -opettajalle, joka oli myös runoilija ja poliitikko.
 • Nagasaki: Kaupunki, joka kukoisti Hollannin, Portugalin ja myöhemmin myös muiden länsimaisten kauppiaiden ansiosta.
 • Shimabara: Kaupunki, jossa käytiin verinen Shimabaran kapina kristittyjen talonpoikien ja Tokugawan hallinnon välillä.
 • Kumamoto: Täällä sijaitsee Kumamoton linna, joka on yksi Japanin merkittävimmistä linnoista ja nähtävyyksistä.

Luonto

Kyushun alueella voit ihailla monipuolisia luonnonmaisemia, kuten vuoria, rantoja ja aktiivisia tulivuoria.

Kyushun korkein vuori on Mount Aso, joka on myös yksi alueen aktiivisista tulivuorista. Se tarjoaa vaikuttavan näkymän kraatterijärveen ja upeisiin laaksoihin. Retkeilyreitit ympäröivät vuorta, joten voit tutustua siihen omassa tahdissasi.

Alueen rannat ovat yhtä inspiroivia kuin vuoretkin. Kauniit hiekkarannat, kuten Miyazaki ja Fukuoka tarjoavat täydellisen ympäristön rentoutumiseen ja auringonottoon. Voit myös kokeilla vesiurheilulajeja, kuten snorklausta, sukellusta ja surffausta tai tutustua alueen luontopolkuihin.

Kyushulla sijaitsee myös useita aktiivisia tulivuoria. Käynnit näihin tulivuorimaisemiin ovat erittäin suosittuja, ja voit päästä lähelle kraattereita ja sulfaattialueita. Esimerkiksi Sakurajima on yksi Japanin aktiivisimmista tulivuorista, ja sen purkauksia voi seurata turvallisesti tarkkailupaikoilta.

Kaupungit ja prefektuurit

Fukuokan prefektuuri on Kyushun alueen pääkaupunki ja suurin kaupunki. Fukuoka tarjoaa runsaasti ostosmahdollisuuksia, kulttuurikohteita ja kulinaarisia nautintoja.

Beppu sijaitsee Oita Prefektuurissa ja on kuuluisa kuumista lähteistään, joita kutsutaan nimellä onsen. Beppu tarjoaa myös kauniita maisemia ja rentouttavia kylpyläkokemuksia.

Kagoshima on Kagoshima prefektuurin pääkaupunki. Se on tunnettu aktiivisesta tulivuorestaan nimeltä Sakurajima sekä historiallisista kohteistaan, kuten Senganen puutarha.

Kumamoto Prefektuurissa sijaitsee samanniminen kaupunki, joka tunnetaan jylhästä Kumamoton linna -nähtävyydestään, japanilaisista puutarhoista ja herkuistaan.

Miyazaki on Miyazakin prefektuurin pääkaupunki ja se tarjoaa vehreitä maisemia, kulttuurikohteita, sekä mahdollisuuksia vesiurheiluun rannikolla.

Nagasaki on Nagasakin prefektuurin pääkaupunki. Se on tunnettu erityisesti historiallisista laivaveistämöistään, Hollantilaisten aikakauden vaikutteista sekä toisen maailmansodan aikaisista tapahtumista.

Sagan prefektuurissa voit löytää Sagan kaupungin, joka on tunnettu muun muassa sitomisposliinistaan ja karaokesta.

Oita Prefektuurin pääkaupunki on Oita, joka on luonnonkaunis alue tarjoten vehreitä vuoria, runsaasti kylpylöitä ja monipuolisia ulkoilumahdollisuuksia. Kyushun alueen kaupungit ja prefektuurit tarjoavat monipuolisesti elämyksiä, historiaa, kulttuuria ja luontoa.

Tutustu kaikkiin Japanin saariin blogistamme!

Yakushima

Yakushima on ainutlaatuinen saari Kyushun alueella, ja se on tunnettu sen upeasta luonnosta ja monimuotoisesta ekosysteemistä. Saarella pääset nauttimaan sen kauneudesta, joista merkittävimpiä ovat ikivanhat puut ja rehevät metsät. Saarella on myös monia luonnonpuistoja ja käyntikohteita, jotka tarjoavat upeita elämyksiä kaikille luonnonystäville.

Yakushiman maastossa on monia vaellusreittejä, jotka sopivat kaikenikäisille ja -kuntoisille retkeilijöille. Vaellusreitit vievät läpi huikeiden maisemien, ja luonto ympärillä tarjoaa rauhaa ja rentoutumista. Vaelluksen aikana voit törmätä erilaisiin eläimiin, kuten Yakushiman makaakiin ja herttuanpeuraan. Saaren runsas kasvillisuus ja eläimistö ovat poikkeuksellisen kiehtovia, ja sinun kannattaa ehdottomasti käyttää aikaa niiden tutkimiseen.

Majoitusvaihtoehdot Yakushimalla ovat monipuoliset. Voit valita majoittumisesi useista laadukkaista hotelleista, perinteisistä japanilaisista majataloista (ryokan) tai rentouttavista onsen-kylpylöistä. Riippumatta siitä minkä tyyppisen majoituksen valitset, palvelut ovat yleensä erinomaisia ja vieraanvaraisuus lämmintä. Muista myös maistaa saaren herkullisia paikallisia ruokia, kuten lentokalan sashimia tai tonnikalaa.

Yakushiman saavuttaminen on helppoa, sillä sinne on useita lautta- ja lentoyhteyksiä pääsaarelta ja Kyushun alueen suurimmista kaupungeista. Kun suunnittelet matkaa Yakushimaan, kannattaa varailla alueella ainakin muutama päivä, jotta saat mahdollisuuden nauttia saaren monista aktiviteeteista ja kauniista luonnosta. Yakushima on ehdottomasti vierailun arvoinen kohde Kyūshūn alueella ja sen kokemukset jäävät varmasti mieleesi pitkäksi aikaa.

Nagasaki

Nagasaki on kaupunki Kyushun alueella, joka on tunnettu vahvasta historiaansa ja erityisestä kulttuuristaan. Kaupungissa on monia nähtävyyksiä, jotka voivat kiinnostaa sinua.

Rauhanpuisto muistuttaa sinua toisen maailmansodan aikaisista tapahtumista ja Nagasakin roolista ydinpommin kohteena. Vieressä sijaitsee Atomipommin museo, joka kertoo tarinan sodan vaikutuksista ja tarjoaa näkemyksiä rauhan rakentamiseen.

Nagasakissa voit kokea myös ainutlaatuisia kulttuuritapahtumia. Esimerkiksi Glover Garden on ulkoilmamuseo, joka esittelee vanhoja länsimaisia kauppiaiden asuintaloja, mukaan lukien rakennuksia, jotka ovat kuuluisia Madame Butterfly -oopperan innoittajina.

Suosittua paikallista herkkua Champon nuudelit, jotka ovat saaneet vaikutteita Kiinasta ja sopivat hyvin lautaselle yhdessä tuoreiden merenelävien kanssa. Monet ravintolat tarjoavat tätä herkkua Nagasakin alueella.

Lopuksi, muista käydä Nagasaki Biopark Zoossa, joka tarjoaa mahdollisuuden nähdä eksoottisia eläimiä ja kasveja.

Kagoshima

Kagoshima on yksi Kyushun alueen tunnetuimmista kaupungeista Etelä-Japanissa. Se sijaitsee Kagoshiman lahden rannalla ja tarjoaa useita kiinnostavia nähtävyyksiä ja aktiviteetteja.

Sakurajima on aktiivinen tulivuori, joka on kaupungin tunnetuin maamerkki. Se sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä kaupungista ja tarjoaa ainutlaatuisia mahdollisuuksia patikointiin ja valokuvaukseen. Voit mennä sinne laivalla ja monet turistit käyttävät päivän tutustuakseen alueeseen.

Toinen kiinnostava kohde Kagoshimassa on Sengan-en puutarha, joka on kaunis historiallinen puisto, joka kuului Shimazu-klanin hallitsijoille. Puistossa on muun muassa kauniita japanilaisia puutarhoja, historiallisia rakennuksia ja upeita näköaloja lahden yli. Se on erinomainen paikka rentoutumiseen ja kulttuurihistorian oppimiseen.

Kagoshiman kulinaarisessa maailmassa voit nauttia paikallisista herkuista kuten kurobuta, joka on erittäin suosittu ruokalaji alueella. Monet ravintolat tarjoavat erilaisia kurobutaa sisältäviä annoksia, kuten lihapataa tai grillattua lihaa.

Kagoshiman alueella on myös useita onsen- eli lämpövesikylpyläkohteita, joista voit nauttia rentouttavista kylvyistä ja luonnonkauniista maisemista. Erityisen tunnettu kylpyläkohde on Kirishima Onsen -alue, joka on suosittu paikallisten ja turistien keskuudessa.

Kun matkustat Kagoshimaan, suosittelemme tutustumaan kaupungin julkiseen liikenteeseen, kuten raitiovaunuihin, jotka ovat helppo ja kätevä tapa tutustua kaupungin eri osiin. Lisäksi voit vuokrata polkupyörän ja kokea alueen viehättävät kujat ja rannat omin päin.

Fukuoka

Fukuoka on suurin kaupunki ja taloudellinen keskus Kyūshūn alueella. Se sijaitsee pohjoisessa, Hakatan lahdella. Kaupungin merkittäviä nähtävyyksiä ovat mm. Fukuokan linnan rauniot, Ohorin puisto ja Fukuokan messukeskus.

Täällä voit nauttia monipuolisista kulttuurielämyksistä, kuten perinteisistä japanilaisista teatteriesityksistä, museoista sekä koko Japanin parhaista ravintoloista. Fukuokan ruokatarjonta on erittäin monipuolista ja siellä tarjoillaan muun muassa tunnettuja paikallisia erikoisuuksia, kuten:

 • Hakata ramen – herkullinen, paksu tonkotsu-liemiin perustuva nuudelikeitto.
 • Motsunabe – maukas pata, jossa on sisäelimiä, tofua ja vihanneksia.
 • Mentaiko – maustettu ja fermentoitu pollock-mätiruoka.

Fukuokassa voit myös tutustua moniin vanhoihin temppeleihin ja pyhättöihin, kuten Dazaifu Tenmangu -pyhätöllä ja Kushida-jinja -temppelissä.

Kaupunki tunnetaan myös ostospaikoistaan, joista suosittuja ovat esimerkiksi Canal City Hakata -ostoskeskus sekä Tenjin -alue, joka tunnetaan monipuolisista kaupoistaan ja ruokapaikoistaan.

Tutustu Fukuokaan julkisilla liikennevälineillä, kuten metroilla ja busseilla, jotka tarjoavat nopean ja kätevän tavan kiertää kaupunkia. Julkisen liikenteen lisäksi voit aivan hyvin vuokrata polkupyörän ja tutustua kaupunkiin pyöräillen, mikä on suosittu tapa liikkua paikallisten keskuudessa.

Kulttuuri ja perinteet

Kyushun alueen kulttuuri ja perinteet heijastavat sen monipuolista historiaa ja rikasta kulttuuriperintöä. Täällä voit kokea ainutlaatuisen yhdistelmän vanhoja ja uusia tapoja, jotka tekevät tästä alueesta niin houkuttelevan.

Yksi Kyushun kulttuurin keskeinen osa on sen teekulttuuri. Alueelta löytyy erilaisia teenvalmistuksen tyylejä, kuten sencha ja gyokuro. Tee on Kyushun ylpeys ja sen tuotanto on tärkeä osa alueen taloutta ja identiteettiä.

Kyushun kulinaariset erikoisuudet ovat myös osa sen kulttuuriperintöä. Tonkotsu ramen, eli lihaliemi-pohjainen ramen-keitto, on erityisesti Fukuokan alueen tunnettu herkku. Tämä herkullinen keitto on tunnettu sen kermaisesta ja täyteläisestä liemestä, joka on valmistettu pitkään haudutetuista sianluista.

Toinen merkittävä kulttuurin ilmentymä Kyushulla on sen rikas ja vanha keraamisen taiteen perinne. Pottery, tai suomeksi keramiikka, on monilla alueen taiteilijoilla ja käsityöläisillä arvostettu taito. Esimerkiksi Aritan, Karatsun ja Ontan alueilla valmistetaan kauniita ja korkealaatuisia keramiikkatuotteita, joita voi ihailla paikallisissa gallerioissa ja myymälöissä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Kyushun alue tarjoaa upean mahdollisuuden tutustua Japanin monimuotoiseen kulttuuriin ja perinteisiin. Alueen rikas teekulttuuri, herkullinen tonkotsu ramen ja upea keramiikkataide ovat vain muutama syy, miksi sinun kannattaa kokea Kyushu henkilökohtaisesti.

Luonnonpuistot ja retkeilykohteet

Kyushun alueella on monia upeita luonnonpuistoja ja retkeilykohteita, joista voit nauttia kauniista luonnosta ja aktiivisista tulivuorista. Sakurajima on yksi alueen kuuluisimmista tulivuorista, ja sen ympärillä on useita komeita patikkareittejä, joilla voit ihailla ainutlaatuisia maisemia.

Kirishima tarjoaa upeat puitteet retkeilyyn monipuolisine polkuineen ja jylhine vuorimaisemineen. Täällä voit kokea Kyushun alueen luonnon monimuotoisuuden ja rikkaan tuliperäisen toiminnan. Samalla alueella sijaitsee myös Usuki, joka tunnetaan erityisesti kivimuodostumiensa ja kalliokaiverrustensa ansiosta. Nämä kohteet sopivat erinomaisesti päiväretkille, jotka tarjoavat unohtumattomia elämyksiä.

Mount Aso, Japanin suurin aktiivinen tulivuori, on myös erinomainen kohde retkeilyyn. Ason alueella on monia hienoja vaellusreittejä ja näköalapaikkoja, jotka antavat sinulle mahdollisuuden tutustua tulivuoren ainutlaatuisiin ominaisuuksiin. Täältä löydät myös useita luonnonlähteitä, jotka tarjoavat rentouttavia kylpyelämyksiä.

Viimeisenä mainittakoon Takachiho Gorge, joka on erittäin suosittu patikointikohde luonnonkauniiden vesiputousten ja kallioiden ansiosta. Voit kävellä rotkon reunoilla tai vuokrata veneen ja kokea henkeäsalpaavat näkymät jokivarren kautta. Tämä paikka on täydellinen päiväretkelle, joka jättää sinulle ikimuistoisia kokemuksia Kyushun alueen luonnon helmassa.

Liikenne ja matkailu

Kyushun alueella liikkuminen on helppoa ja nopeaa käyttämällä erilaisia kulkuvälineitä. Kyushu Shinkansen on erinomainen valinta, kun haluat matkustaa suurten kaupunkien välillä, kuten Fukuoka, Kumamoto ja Kagoshima. Tämän nopean junayhteyden ansiosta voit nauttia maisemista ja säästää aikaa matkallasi.

Jos haluat tutustua alueeseen paikallisemmin, bussit ovat käteviä ja edullisia vaihtoehtoja. Monet bussit kulkevat säännöllisesti kaupunkien välillä ja paikallislinjat tarjoavat reittejä, jotka vievät sinut nähtävyyksille ja muihin mielenkiintoisiin kohteisiin. Bussilippujen hinnat vaihtelevat matkan pituudesta ja palvelun tasosta riippuen.

Kyushun alueella on useita lentokenttiä, jotka tarjoavat erilaisia vaihtoehtoja matkustaa sinne sekä alueen sisällä:

 • Fukuokan lentoasema
 • Nagasakin lentoasema
 • Kumamoton lentoasema
 • Oitan lentoasema
 • Kagoshiman lentoasema
 • Miyazakin lentoasema

Näiltä lentoasemilta löytyy useita kotimaan ja kansainvälisiä lentoja, joten voit helposti saapua Kyushulle tai jatkaa matkaasi muihin Japanin tai Aasian kohteisiin.

Sää ja ilmasto

Kyushu on tunnettu miellyttävästä ilmastostaan, joka tarjoaa erinomaiset olosuhteet ulkoiluun ja nähtävyyksien katseluun. Sää on useimmiten lämmin ja leuto, mutta eroja vuodenaikojen välillä on havaittavissa.

Kesäisin Kyushun lämpötila nousee usein yli 30 asteen ja ilma on kostea. Voit kuitenkin nauttia upeista festivaaleista ja tapahtumista, joita järjestetään ympäri aluetta. Muista käyttää aurinkosuojaa ja juoda paljon vettä, jotta pysyt terveenä ja jaksat tutustua alueeseen.

Syksy on yksi parhaista ajoista vierailla Kyushussa, sillä lämpötilat laskevat hieman ja luonto näyttäytyy kauneimmillaan ruskan aikaan. Lämpötila on mukavan viileä ja sateiden määrä myös vähenee kesän jälkeen.

Talvi tuo mukanaan viileämmät lämpötilat ja välillä lunta, etenkin vuoristoisilla alueilla. Talviaikaan on myös vähemmän turisteja, joten voit nauttia rauhallisemmasta tunnelmasta. Lämpötilat ovat useimmiten 0-10 asteen välillä.

Kevät on toinen suosittu matkustusaika Kyushussa, kun kirsikkapuiden kukinta kietoo koko alueen kauniiseen vaippaan. Lämpötilat alkavat nousta huhtikuussa, ja sateet lisääntyvät kohti kesää mentäessä. Keväällä on myös mahdollisuus nähdä erilaisia kukkivia kasveja ja festivaaleja.

Taloudellinen merkitys

Kyushun alueella on merkittäviä teollisuudenaloja, jotka tuottavat suuren osan Japanin tuotteista ja energiaa. Sinun kannattaa huomioida seuraavat alueelle tärkeät teollisuudenalat ja tuotteet:

Rauta ja teräs: Kyushu on yksi Japanin suurimmista raskaan teollisuuden keskittymistä. Alueella on useita valtavia terästehtaita, jotka tuottavat suuren osan maan terästuotannosta.

Kemikaalit: Kyushun alueella toimii suuri määrä kemikaalitehtaita, joilla on tärkeä rooli maan kemian- ja materiaaliteollisuudessa. Tehtaissa valmistetaan muun muassa muoveja, typpiyhdisteitä ja elintarvikkeiden lisäaineita.

Viljelyn osalta Kyushu on tunnettu seuraavista tuotteista:

 • Riisi: Kyushu on yksi Japanin tärkeimmistä riisinviljelyalueista. Alueen sato on laadukasta, ja erityisen kuuluisaa on Saga-kenin Yumigataki-riisi.
 • Tupakka: Pienestä pinta-alastaan huolimatta Kyushu tuottaa merkittävän osan Japanin tupakasta.
 • Bataatti: Alueella viljellään runsaasti bataattia. Kyushun makea bataatti on arvostettu sen herkullisuuden ja monipuolisen käyttömahdollisuuksien ansiosta.
 • Sitrus-hedelmät: Aluetta ympäröivä lämmin meri mahdollistaa sitrushedelmien, kuten yuzu, mikan, amanatsu ja kabosu viljelyn. Nämä hedelmät ovat suosittuja paitsi tuoreina, myös mehuina, hilloina ja muissa jalosteissa.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Paras aika matkustaa Kyushuun riippuu omista mieltymyksistä ja siitä, mitä haluat kokea matkallasi. Kevät (maaliskuu – toukokuu) tarjoaa lämpimiä säitä ja kauniita kirsikankukintoja. Kesällä (kesäkuu – elokuu) voi olla erittäin kuuma ja kostea, mutta myös festivaalisesonkia. Syksy (syyskuu – marraskuu) tarjoaa viileämpiä lämpötiloja ja värikkäitä lehtiä. Talvi (joulukuu – helmikuu) on hiljaisempaa aikaa matkustaa, mutta mukavan viileää.

Fukuokassa on monia nähtävyyksiä, kuten Canal City, Ohori-koen puisto, Fukuoka Tower ja Hakata Machiya Folk Museum. Voit myös vierailla Kushida-jinjassa, joka on historiallinen shintolainen pyhäkkö, tai nauttia ranta-aktiviteeteista Momochi Seaside Parkissa.

Miyazakissa voi kokea monenlaisia aktiviteetteja, kuten mennä uimaan läheisille rannoille, erityisesti Aoshiman rannalle. Voit myös tutustua kauniista Takachihon rotkosta, joka tarjoaa vaikuttavia vesiputouksia ja maisemia. Miyazakissa järjestetään myös useita festivaaleja, kuten Hina Matsuri ja Gion Matsuri.

Kyushun suurin kaupunki on Fukuoka, joka on myös alueen taloudellinen ja kulttuurinen keskus. Fukuoka on yhdistelmä modernia kaupunkielämää ja perinteistä japanilaista kulttuuria.

Kyushun alueen tunnusomaisia ruokia ovat esimerkiksi Hakata ramen, joka on erityisen suosittu Fukuokassa. Alueelta löytyy myös monia merenantimia ja raakafisuja (sashimi). Osassa Kyushua, kuten Kagoshimassa, on tarjolla paikallisia herkkuja, kuten kurobuta, eli mustavasikan lihaa tai satsuma-imo, paikallinen bataattilaji.

Sagan kaupungin matkailukohteita ovat esimerkiksi Saga Castle, joka on historiallinen linna keskustan alueella. Voit myös käydä Yoshinogari Historical Parkissa, joka on historiallinen ulkoilmamuseoalue, joka esittelee muinaista Yayoi-kulttuuria. Lisäksi suosittelemme vierailemaan Karatsu Castlessa ja off the beaten path -kohteissa, kuten Nanatsugaman kirkkaan sinisen laguunin alueella.

Samankaltaiset artikkelit