Nagoya sijaitsee Aichin prefektuurissa ja on Japanin kolmanneksi suurin kaupunki.

Nagoya – Japanin kulttuurihelmi

Nagoya on kaupunki, joka sijaitsee keskeisellä paikalla Japanissa ja on tunnettu teollisuudestaan, historiastaan ja kulttuuristaan. Se on Aichin prefektuurin pääkaupunki ja maan neljänneksi suurin kaupunki väkiluvultaan.

Historiallisesti se on ollut merkittävä kaupan ja kulttuurin keskus, joka tunnetaan vahvasta taloudestaan sekä autoteollisuudestaan. Erityisesti se on Toyotan pääkonttorin kotikaupunki.

Kaupunki tarjoaa lukuisia nähtävyyksiä, kuten Nagoyan linnan, joka on kuuluisa kultaisista delfiinihahmoistaan katon harjalla. Kulttuurin ja historian ystävät löytävät kaupungista myös monipuolisia museoita ja temppeleitä.

Näiden joukossa on muun muassa Tokugawan taidemuseo, joka tarjoaa ainutlaatuisen katsauksen samurai sukujen historiaan.

Kuva Nagoyasta keväällä kirsikankukkien loisteessa.

Nagoyan historia

Nagoyan historia on merkittävästi sidoksissa Edo-kauteen ja Tokugawa-sukuun sekä merkittäviin tapahtumiin, jotka muovasivat kaupunkia Meiji-palautukseen ja toisen maailmansodan kautta.

Edo-kausi ja Tokugawa-suku

Nagoya kehittyi voimakkaasti Edo-kaudella (1603–1868), joka oli pitkän rauhan ja vaurauden aika. Tokugawa-suku, joka hallitsi Japania tänä aikana, vaikutti alueen poliittiseen ja kulttuuriseen elämään. Tuollon Tokugawa Ieyasu, shogunaatti perusti hallintonsa Nagoyaan. Hänen suvunsa rakennutti Nagoyan linnan, joka on edelleen kaupungin merkittävä maamerkki.

Meiji-palautus ja toinen maailmansota

Meiji-palautus vuonna 1868 merkitsi keisarivallan palauttamista ja Japanin nopeaa modernisaatiota. Toisen maailmansodan aikaan Nagoya oli yksi Japanin tärkeimmistä teollisuuskeskuksista, mikä teki siitä merkittävän kohteen liittoutuneiden pommituksille. Sodan jälkeen kaupunki rakennettiin uudelleen, ja siitä tuli nykyaikainen metropoli, jossa on huomattava autoteollisuus, kuten Toyota, sekä vahvat perinteet ja historia.

Maantiede ja ilmasto

Nagoya sijaitsee Honshun saarella, joka on Japanin suurin saari. Nagoya levittäytyy suurelta osin Nōbin tasangolle. Nōbi-tasanko on maanviljelyn kannalta arvokasta aluetta, joka hyödyttää paikallista ruoantuotantoa.

Kaupunki rajoittuu pohjoisessa Owarin lahden vesille, ja etelässä se avautuu Isen lahdelle. Lahdet toimivat merkittävinä vesiteinä ja ovat tärkeitä sekä ekologisesti että taloudellisesti.

Ilmasto ja vuodenajat

Nagoyan ilmastoa hallitsee kostea subtropiikka, joka tuo mukanaan lämpimät kesät ja leudot talvet. Vuoden aikana ilmasto vaihtelee selkeiden vuodenaikojen mukaan. Kesät ovat usein kuumia ja kosteita, kun taas talvet ovat suhteellisen leutoja, joskin lumi on satunnainen vieras. Sääolosuhteet vaihtelevat kuitenkin vuodenaikojen ja eri alueiden, kuten Ise-lahden rannikon ja Nōbi-tasangon välillä. Kirsikankukkien kukinta on yksi vuoden kohokohdista, ja se ilmoittaa kevään saapumisesta.

Kulttuuri ja nähtävyydet

Nagoyan kulttuuri on rikas ja monipuolinen, tarjoten matkailijoille ainutlaatuisia kokemuksia historiallisista linnoista aina nykyaikaisiin museoihin saakka. Kaupunki juhlistaa perinteitään useilla festivaaleilla, jotka värittävät katukuvaa ympäri vuoden.

Nagoyan linna ja Atsuta-jingū

Nagoyan linna on kaupungin tunnetuimpia historiallisia maamerkkejä. Sen kultainen delfiinipatsas nimeltä kinshachion tunnusomaista linna-arkkitehtuurille, ja symboloi vaurautta ja hyvää onnea. Linna on avoinna 9:00–16:30 välillä ja pääsylippu aikuiselta 500 jeniä eli noin 3,10 euroa, lapset pääsevät ilmaiseksi.

Atsuta-jingū, yksi Japanin tärkeimmistä shintolaisista pyhäköistä. Se on säilyttänyt legendaarisen Kusanagi-no-Tsurugin, joka on yhden kolmesta keisarillisen regalian esineestä. Se on avoinna joka päivä auringon noususta sen laskuun saakka. Pyhäkköön on vapaa pääsy, mutta joistain erityisistä näyttelyistä saatetaan ottaa maksu.

Museot ja taide

Nagoyan museot esittelevät laajasti sekä japanilaista että kansainvälistä taidetta. Tokugawan taidemuseossa näet samuraiden taide-esineitä, kun taas Nagoyan kaupungin taidemuseo tarjoaa modernin taiteen elämyksiä. Näissä museoissa voit uppoutua kulttuurin ytimeen ja saada käsityksen alueen taiteellisesta historiasta ja nykyisyydestä.

Festivaalit ja tapahtumat

Festivaalit ja tapahtumat ovat keskeinen osa Nagoyan kulttuurielämää. Nagoyan festivaali kerää ihmisiä katsomaan loistokkaita paraateja, jotka juhlistavat kaupungin historiaa ja kulttuuria. Voit kokea perinteisiä esityksiä, kuten Yosakoi tanssia ja teatteria, sekä nauttia katuruokaa ja paikallista vieraanvaraisuutta.

Talous ja teollisuus

Nagoyan talous perustuu vahvasti teollisuuteen, erityisesti autoteollisuuteen, jonka keskiössä on Toyota-konserni. Sataman kautta tapahtuva merenkulku tukee kaupungin ulkomaankauppaa ja teollisuutta. Lisäksi monipuoliset teollisuudenalat, kuten ilmailu, kemikaalit ja erikoisteräkset ovat merkittävässä roolissa Nagoyan taloudellisessa maisemassa.

Autoteollisuus ja Toyota

Nagoyan alue on tunnettu autoteollisuuden keskittymästä, jota Toyota Motor Corporation dominoi. Toyota on merkittävä työllistäjä ja talouden liikuttaja sekä Japanissa että kansainvälisesti. Se tekee alueesta yhden maailman suurimmista autoteollisuuden keskuksista. Toyota tuottaa laajan valikoiman ajoneuvoja, ja yhtiön toiminta kattaa niin henkilöautot kuin raskaan kaluston.

Satama ja merenkulku

Nagoyan satama on yksi Japanin vilkkaimmista ja edistyneimmistä, ja se on avainasemassa ulkomaankaupan ja merenkulun kannalta. Satama palvelee monia teollisuudenaloja, kuten laivanrakennusta ja kemikaalien tuotantoa. Sataman infrastruktuurin kautta kuljetetaan sekä raaka-aineita että valmistuotteita, mikä tukee laajemmin alueellista ja kansainvälistä kauppaa.

Muut teollisuudenalat

Nagoyan talous ei rajoitu pelkästään autoteollisuuteen ja satamatoimintaan. Alueella on myös vahvat ilmailu-, kemikaali-, petrokemikaali- ja erikoisteräksen teollisuudenalat.

Erikoisterästen tuotanto hyödyntää viimeisintä teknologiaa ja ala toimittaa materiaaleja vaativiin käyttötarkoituksiin niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Ilmailuteollisuus tukeutuu paitsi lennokkien ja lentokoneiden valmistukseen myös siihen liittyvään teknisen osaamisen ja palveluiden kysyntään.

Näiden teollisuudenalojen monipuolisuus vahvistaa Nagoyan asemaa Japanin taloudellisena voimana.

Liikenne ja infrastruktuuri

Nagoyan liikenteellinen verkosto on tehokas ja monipuolinen, tarjoten kattavia palveluita niin paikallisessa liikenteessä kuin kaukoliikenteessäkin.

Nagoyan asema ja julkinen liikenne

Nagoyan asema on yksi Japanin vilkkaimmista rautatieasemista, ja se toimii tärkeänä solmukohtana niin kaupungin sisäisessä liikenteessä kuin kaukoliikenteessäkin.

Voit hyödyntää monia julkisen liikenteen vaihtoehtoja, kuten paikallisjunia, metroa ja busseja. Nagoyan asema on keskipiste useille JR (Japan Railways) linjoille sekä Meitetsu ja Kintetsu yhtiöiden junille. Nagoyan metrolla pääset nopeasti kaupungin eri osiin. Se koostuu kuudesta linjasta, jotka yhdistävät keskeisiä alueita. Lisäksi Nagoyassa on laaja bussiverkosto, joka tarjoaa yhteyksiä, jota rautatie ja metro ei kata.

Nagoyan lentokenttä ja Shinkansen

Nagoyan lentokenttä on tunnettu myös nimellä Chubu Centrair International Airport, joka palvelee sinua kansainvälisillä ja kotimaan lennoilla. Se sijaitsee noin 35 kilometrin päässä Nagoyan keskustasta, ja sinne pääsee mukavasti muun muassa Meitetsu junan avulla. Shinkansenit ovat luotijunia, jotka yhdistävät Nagoyan muihin suurkaupunkeihin kuten Tokioon, Osakaan ja Fukushimaan.

Vapaa-aika ja toiminnot

Nagoyassa on monipuolisia vapaa-ajanviettomahdollisuuksia. Vaihtoja löytyy esimerkiksi shoppailun, puutarhojen ja urheilutapahtumien välillä.

Ostokset ja kaupankäynti

Nagoyan ostosmahdollisuudet ovat monipuoliset. Osu-kauppakatu on kuuluisa viehättävästä tunnelmastaan ja lukemattomista myymälöistään. Sieltä löytyy esimerkiksi elektroniikkaa ja muotia. Ostoskatu on avoinna päivittäin, aamusta iltaan. Lisäksi alueella järjestetään festivaaleja ja tapahtumia.

Puistot ja puutarhat

Nauti luonnon rauhasta Higashiyama Zoo and Botanical Gardens -puutarhassa. Se kattaa suuren alueen ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua moniin kasvilajeihin sekä rentouttavaan ajanviettoon. Puutarhassa on yli 7000 erilaista kasvilajia. Lisäksi puutarhasta löytyy opastettuja kierroksia ja kahviloita.

Urheilu ja viihde

Toyota Stadium on täydellinen kohde jalkapallon ystäville. Se on moderni stadioni, joka tarjoaa huippuluokan urheiluviihdettä ja intensiivistä tunnelmaa. Stadionilla järjestetään useita tapahtumia esimerkiksi jalkapalloon ja rugbyyn liittyen. Stadionille mahtuu 45 000 katsojaa.

Koulutus ja tutkimus

Nagoyassa sijaitsee useita arvostettuja korkeakouluja, jotka tarjoavat laadukasta koulutusta ja ovat tunnettuja tutkimustoiminnastaan. Tutustutaanpa kolmeen merkittävään instituutioon.

Nagoyan yliopisto (名古屋大学) on yksi Japanin huippuyliopistoista, joka on saanut kansainvälistä tunnustusta monilla tieteenaloilla. Yliopisto tarjoaa kattavan valikoiman opinto-ohjelmia niin humanistisia, yhteiskuntatieteissä, luonnontieteissä ja tekniikassakin. Tutkimus on korkeatasoista, erityisesti materiaalitieteessä, fysiikassa ja lääketieteessä. Yliopiston infrastruktuuri tukee vaativaa tutkimusta, ja se houkuttelee tutkijoita ympäri maailman.

Nagoyan teknillinen yliopisto (名古屋工業大学) taas keskittyy tekniikan aloihin, tarjoten opiskelijoille teknistä asiantuntemusta ja käytännön valmiuksia. Henkilökuntaa ja opiskelijoita kannustetaan innovointiin, ja yliopiston tutkimus keskittyy soveltavaan tutkimukseen ja teknologian kehittämiseen.

Nagoyan kaupungin yliopisto (名古屋市立大学) tunnetaan erinomaisesta lääketieteellisestä koulutuksestaan ja on merkittävä toimija lääketieteellisessä tutkimuksessa Japanissa. Sen lisäksi, että yliopistolla on vahva painotus lääketieteellisessä tutkimuksessa ja koulutuksessa, se tarjoaa opetusta myös muilla tieteenaloilla.

Nagoyan majoitus ja yöelämä

Nagoya tarjoaa runsaan valikoiman majoitusvaihtoehtoja ja vilkasta yöelämää tutkittavaksesi. Majoitusvaihtoehtoja löytyy jokaiseen makuun ja budjettiin, kun taas yöelämä tarjoaa monipuolista viihdettä ja elämyksiä.

Majoitusvaihtoehdot

Nagoyassa on laaja valikoima majoitusvaihtoehtoja. Budjettitietoisille matkailijoille on tarjolla edullisia hostelleja ja manga-kahviloita, jotka tarjoavat perusmukavuudet ja mahdollisuuden tavata muita reissaajia.

Toisaalta, jos etsit enemmän mukavuuksia, voit valita useista keskitason hotelleista, jotka sijaitsevat kätevästi lähellä liikenneyhteyksiä.

Ylellisyyttä arvostavalle matkailijalle Nagoya tarjoaa viiden tähden hotelleja ja boutique-majoitusta, jotka ovat tunnettuja erinomaisesta palvelusta ja huippuluokan tiloista.

 • Budjettimajoitus
  • Hostellit alkaen 2,000¥ / yö
  • Manga-kahvilat 1,500¥ / yö
 • Keskitason hotellit
  • Useita sijainteja keskustassa
  • Tilavat huoneet alkaen 5,000¥ / yö
 • Ylelliset hotellit
  • Viiden tähden palvelutaso
  • Hinta alkaen 15,000¥ / yö

Yöelämä ja viihde

Nagoyan yöelämä on monipuolinen ja eläväinen. Voit viettää iltaa esimerkiksi Sakae nimisen alueen trendikkäissä baareissa ja klubeissa, joissa DJ soittaa uusimpia hittejä. Jazz-klubien ja live-musiikkipaikkojen ystävät löytävät Nagoyasta intiimejä tiloja, joissa voi nauttia musiikista ja hyvästä seurasta.Nautinnollisen illan viettoon voit varata paikan jostakin kaupungin monista temppeliksi muutetuista ravintoloista, joissa tarjoillaan paikallisia erikoisuuksia.

 • Baarit ja klubit
  • Vilkas ilmapiiri ja kansainväliset DJ:t
  • Juomien hinnat noin 500¥ / juoma
 • Jazz-klubit ja live-musiikki
  • Intiimi tunnelma ja laadukas äänentoisto
  • Sisäänpääsy 2,000¥ sisältää yleensä ensimmäisen juoman
 • Temppeliravintolat
  • Ainutlaatuinen ruokailukokemus
  • Annokset alkaen 1,200¥

Nagoyan matkailusuunnitelma

Nagoya on Japanin neljänneksi suurin kaupunki, joka tarjoaa uniikin sekoituksen perinteistä ja modernia. Tässä osiossa esitellään kahden päivän vierailuehdotus lomallesi Nagoyassa sekä kaupungin tärkeimmät käyntikohteet, jotka voit halutessasi sisällyttää matkailusuunnitelmaasi.

Ensimmäinen päivä

Aloita päiväsi kävelemällä läpi Osu Kannonin temppelialue. Suuntaa sitten Osu ostosalueelle, joka tarjoaa paitsi perinteisiä käsitöitä myös modernia animekulttuuria.

Iltapäivällä vieraile Nagoyan linnassa, joka on tunnettu kultaisista delfiinipatsaistaan. Nauti lounasta linnan puistoalueella.

Illalla tutustu Sakaen alueen vilkkaaseen yöelämään ja kokeile kansainvälisesti arvostettua Nagoyan kanaa (Nagoya Cochin) paikallisessa izakaya-ravintolassa.

Toinen päivä

Aamulla veraile Toyota Kaikan Museossa ja osallistu tehdaskierrokselle saadaksesi syvällisen katsauksen Japanin autoteollisuuteen.

Iltapäivällä tutki Atsutan pyhäkköä (Atsuta-jingū) ja sen historiallista merkitystä. Nauti alueelta löytyvästä perinteisestä Kishimen-nuudelikeitosta.

Illalla rentoudu Nagoyan satamassa. Tutustu samalla akvaarioon, joka sijaitsee satama-alueella. Ihastele laskevaa aurinkoa Garden Pieriltä.

Usein Kysytyt Kysymykset

Nagoyan suosituimpia nähtävyyksiä ovat muun muassa Nagoyan linna, Atsuta-jingun pyhäkkö ja Rautatiemuseo. Jokainen näistä kohteista tarjoaa ainutlaatuisen ikkunan japanilaiseen historiaan ja kulttuuriin.

Paras aika vierailla Nagoyassa on keväällä, erityisesti maaliskuun ja toukokuun välillä, kun sää on miellyttävän lämmin ja kirsikankukat ovat täydessä kukassa. Syksy, lokakuusta marraskuuhun, on myös suotuisa aika matkustaa, kun ilmasto on viileä ja lehdet vaihtavat väriä.

Nagoyassa suositeltavia ruokia ovat hitsumabushi (paistettua ankeriasta), kishimen (leveät udon nuudelit), tebasaki (maustetut kanansiivet) ja misokatsu (leivitettyä porsaankyljystä misokastikkeella). Jokainen näistä herkuista heijastaa alueen gastronomista perintöä.

Nagoyassa liikenteen selkärankana toimii kattava julkinen liikennejärjestelmä, joka koostuu metrosta, busseista ja junista. Kaupungissa on myös lukuisia pyöräteitä. Metro on yleisesti ottaen nopein ja kätevin tapa liikkua kaupungin sisällä.

Nagoyan historiallisia kohteita ovat Nagoyan linna, joka tunnetaan kultaisista delfiinikuvistaan, sekä Tokugawa-taidemuseo ja sen japanilainen puutarha. Nämä paikat tarjoavat syvällisen katsauksen alueen menneisyyteen ja kulttuuriperintöön.

Nagoyan linna on ainutlaatuinen sen palatsimaisen rakennustyylin ja kultaisen kujakamarin Kinpaku-jokin monien kattojen huippujen ansiosta. Kujakamari kohoaa sen päätornin huipulle. Sen historiallinen merkitys on myös erityinen seudun herruudessa ja Edo-kauden sotilashistoriassa.

Samankaltaiset artikkelit