|

Kantō – Fuji vuoren ja Tokion metropolin alue

Kantō on Japanin suurin ja väkirikkain alue, johon kuuluu seitsemän prefektuuria: Tokio, Chiba, Saitama, Gunma, Tochigi, Ibaraki ja Kanagawa. Alue sijaitsee Japanin itärannikolla ja sen keskus on Kantōn tasanko. Väestö on keskittynyt laajoille alueille erityisesti metropolialueella, joka käsittää koko Tokion ja osia naapuriprefektuureista, kuten Chiban, Saitaman ja Kanagawan.

Kantōn alueella on monipuolista kulttuuria ja historiaa, sekä kytköksiä maailmanperintökohteisiin, kuten Nikkon Tōshō-gūn pyhäkköön ja Kamakuran Tsurugaoka Hachimangūn pyhäkköön. Alue tarjoaa myös upeat mahdollisuudet ulkoiluun, kuten Fuji-Hakone-Izu National Parkin alue. Lisäksi Kantōn alueella liikkuvilla matkailu on helppoa laajan julkiisen liikenteen ansiosta.

Tokio on alueen suurin vetonaula, jossa käy vuosittain suuri määrä turisteja. Monet lähtevät matkalle Japaniin etsimään parhaita kohteita, nauttimaan ruokailumahdollisuuksista ja tutustumaan sen kulttuuriin. Tutustaan nyt Kantōn alueeseen paremmin!

Tokio ja Fuji -vuori sijaitsevat Kanto alueella.
Tokio ja Fuji -vuori sijaitsevat Kantōn alueella.

Kantō maantieteellisesti

Kantōn alueella on vuoria, vesistöä ja saaria. Vuoristoalueita ovat muun muassa Hakone, Chichibu, Nikko ja Nasu. Alueen kuuluisin vuori on tietenkin Mount Fuji, Japanin korkein ja tunnetuin vuori, joka sijaitsee lähellä Kamakuraa.

Vesistöihin kuuluu monia jokia ja järviä sekä Sagamin lahti, joka tarjoaa tärkeitä kalastusmahdollisuuksia alueen asukkaille sekä virkistysmahdollisuuksia matkailijoille. Lähistöllä sijaitsee myös pienempiä saaria, jotka tarjoavat ainutlaatuisia maisemia ja elämyksiä.

Kantōn alueella on useita kaupunkeja, joilla jokaisella on oma ainutlaatuinen maantieteellinen viehätyksensä. Kamakura tunnetaan historiallisista temppeleistään ja rannoistaan. Lisäksi se tunnetaan Honsyun ensimmäisen samuraiden hallituksen kotikaupunkina. Hakone puolestaan houkuttelee luonnonkauneudellaan ja kuuluisilla kuumilla lähteillään, jotka ovat suosittuja kohteita rentoutumiseen.

Kawasaki sijaitsee Tokion ja Jokohaman välissä, joka on tunnettu monipuolisesta teollisuudestaan sekä kulttuuriaarteistaan, kuten Daishin temppelistä. Nikko tarjoaa upeita maisemia, joissa yhdistyvät vuoristot, järvet, vesiputoukset ja ainutlaatuiset rakennukset.Matkailun ja asumisen kannalta tärkeä alue on myös Nasu, joka tarjoaa maaseudun elämyksiä vilkkaan kaupunkielämän vastakohtana.

Kanto tarjoaa monia mahdollisuuksia tutustua Japanin luontoon ja kulttuuriin. Maaseutualueilla voit nauttia rauhallisista kävelyretkistä, pyöräilyreiteistä ja ulkoilumahdollisuuksista, kun taas kaupungeissa voit kokea vilkasta elämänmenoa ja tutustua paikalliseen historiaan.

Vuoret

Kantōn alueella on useita vaikuttavia vuoria, jotka tarjoavat upeita maisemia ja retkeilymahdollisuuksia. Tsukuba vuori sijaitsee Ibarakin prefektuurissa ja on yksi alueen tunnetuimmista vuorista. Sen huipulta voit nauttia upeista näkymistä alueelle sekä nauttia luonnosta.

Toinen merkittävä vuori Kantōn alueella on vuori nimeltä Akagi , joka sijaitsee Gunman prefektuurissa. Tämä vuori tarjoaa erilaisia aktiviteetteja, kuten patikointia, laskettelurinteitä talvisin ja luonnonpuistoja.

Kantōn vuoristojen joukossa on myös Nokogiri vuori Chiban prefektuurissa. Tämä vuori ei ole niin korkea, mutta tarjoaa historiallisesti merkittävän paikan monille temppeleille ja buddhalaisille veistoksille.

Lopuksi, vuori Tanzawa Kanagawan prefektuurissa tarjoaa monipuolisen retkeily- ja luontokokemuksen. Sen huipulla saat aivan uudenlaisen näkökulman läheiseen vuoristoon ja voit kokea monipuolisempia retkeilyreittejä sopivan haasteen löytämiseksi.

Vesistöt

Kantōn alueella on monia vesistöjä, jotka tarjoavat erilaisia mahdollisuuksia vieraillessasi Japanissa. Alueen suurin joki on Tone-joki, joka virtaa läheltä Tokiota. Tämän joen luona sinulla on mahdollisuus harrastaa veneilyä, kalastusta ja patikointia.

Alueelta löytyy myös paljon erikokoisia järviä sekä lammikoita, jotka tarjoavat erinomaiset olosuhteet virkistys- ja luontomatkailuun. Esimerkiksi Kasumigaura-järvi sijaitsee Ibarakin prefektuurissa, joka on toiseksi suurin järvi Japanissa. Siellä voit nauttia lintujen tarkkailusta sekä vesiurheilusta. Alueen vesistöt tarjoavat myös monenlaisia ekosysteemejä, jotka ovat elintärkeitä uhanalaisille kasvilajeille.

Lisäksi Kantōn alueen rannikot ja satamat tarjoavat monipuolisia työmahdollisuuksia asukkaille. Esimerkiksi Yokohaman satama on yksi maailman kiireisimmistä satamista, joka työllistää suuren määrän ihmisiä logistiikka- ja vientiteollisuudessa.

Käytännön tietoa:

  • Jokien ja järvien vedet Japanissa voivat olla kylmiä, joten varustaudu asianmukaisilla varusteilla mennessäsi uimaan tai veneilemään.
  • Noudata paikallisia sääntöjä ja ohjeita vieraillessasi vesistöjen äärellä. Se on tärkeää paitsi oman turvallisuutesi, mutta myös luonnon monimuotoisuuden vuoksi.

Saaret

Kantōn alueella on monia saaria, joissa voit nauttia rauhasta ja kauniista luonnosta. Tutustutaan nyt muutamiin.

Enoshima on suosittu turistikohde, joka sijaitsee noin tunnin matkan päässä Tokiosta. Voit viettää täällä esimerkiksi päivän tutustumalla historiallisiin temppeleihin, nauttimalla upeista merinäköaloista ja kokeilemalla herkullisia paikallisia erikoisuuksia, kuten shirasu-donia, joka on kalaa riisipedillä.

Sarushima on Tokionlahden ainoa luonnollinen saari, joka tarjoaa kävijöille mahdollisuuden paeta kaupungin hälinästä. Voit esimerkiksi tehdä päiväretken saaren hiekkarannoille, mennä uimaan tai snorklaamaan sen kirkkaissa vesissä. Saarella on myös historiallinen linnoitus, joka on mielenkiintoinen vierailukohde.

Miura-alueen saarella on kaunis ranta, jolla on laaja valikoima vesiurheilumahdollisuuksia. Alue on erityisen tunnettu purjelautailusta ja voit myös löytää täältä erilaisia veneily- ja kalastusaktiviteetteja. Ranta on myös mainio paikka rentoutumiseen ja ihailla upeita auringonlaskuja. Tutustu blogitekstiimme ja ota Japanin saaret haltuun.

Nämä ovat vain joitakin esimerkkejä Kantōn alueen saarista. Jokaisella saarella on oma viehätyksensä ja ainutlaatuinen luontonsa, joista voit löytää oman suosikkisi.

Kantōn asukasluku ja kaupungit

Kantōn alueella asuu noin 43 miljoonaa ihmistä, mikä tekee siitä Japanin väkirikkaimman alueen. Alueen suurin kaupunki on Tokio, Japanin pääkaupunki, jonka väkiluku on noin 14 miljoonaa ihmistä. Tokio tarjoaa monia matkailukohteita, kuten vaikuttavia temppeleitä, rauhallisia puistoja ja vilkasta ostoselämää. Jos suunnittelet matkaa tänne, kannattaa tarkastella lentoja Tokioon.

Toiseksi suurin kaupunki Kantōn alueella on Yokohama, jonka väkiluku on noin 3,7 miljoonaa ihmistä. Se sijaitsee lähellä Tokiota ja tarjoaa viehättäviä satamamaisemia, monipuolista kulttuuritarjontaa ja suosittuja ruokakohteita.

Chiba on alueen kolmanneksi suurin kaupunki, jossa asuu noin miljoona ihmistä. Se tunnetaan Tokyo Disney Resortista, urheilutapahtumista, rannoista ja punaisista auringonlaskuista. Käydessäsi Kantōn alueella kannattaa tutustua näiden kaupunkien tarjontaan ja nauttia monipuolisista kulttuuri- ja matkailumahdollisuuksista.

Tokio

Tokion alue on yksi Kantō -alueen merkittävimmistä osista. Sen metropolialue on yksi maailman suurimmista ja väkirikkaimmista. Nähtävää ja koettavaa riittää niin kulttuurin, historian kuin modernin arkkitehtuurin ystäville.

Liikkuminen alueella on helppoa metrolla, junalla ja bussilla. Muista hankkia itsellesi Suica-kortti, jolla voit matkustaa kätevästi eri kulkuvälineillä. Tokio tarjoaa monenlaisia ostosmahdollisuuksia, kuten esimerkiksi  Akihabaran elektroniikkakaupat ja Ginzan tyylikkäät liikkeet.

Tokion merkittäviä historiallisia nähtävyyksiä ovat esimerkiksi Tokion keisarillinen palatsi ja Asakusan alue temppelineen. Muita suosittuja kohteita ovat Odaiba – keinosaari futuristisella arkkitehtuurilla sekä Roppongi Hills Mori Tower, josta avautuu upeat näköalat kaupungin ylle.

Tutustu myös Tokion onipuoliseen ruokatarjontaan. Kokeile erilaisia ruokapaikkoja, kuten paikallisia ramen-ravintoloita, izakaya-ravintoloita ja tietenkin arvostettuja sushi-ravintoloita.

Tokio kuuluu Kanton alueeseen.
Tokio kuuluu Kanton alueeseen.

Kamakura

Kun vierailet Kantōn alueella, älä unohda Kamakuraa! Tämä historiallinen kaupunki sijaitsee noin 50 kilometriä etelään Tokiosta ja se tarjoaa ainutlaatuisen katsauksen Japanin muinaiseen kulttuuriin.

Kamakuran turistikohteet:

  • Kotoku-inissä sijaitsee suuri pronssinen Daibutsu veistos, joka esittää Amida Buddhaa. Tämä veistos on Kamakuran tunnetuin nähtävyys.
  • Tsurugaoka Hachimangu on Kamakuran tärkein shintotempeli. Muista vierailla siellä juhla-aikoina, kun temppelin ympärillä järjestetään erilaisia tapahtumia.
  • Hasedera on tunnelmallinen buddhalainen temppeli, josta avautuu henkeäsalpaavat näkymät Sagamin lahdelle.

Kamakurassa on myös useita kauniita vaelluspolkuja, kuten Daibutsun vaellusreitti, joka yhdistää Kotoku-inin ja Zeniarai Benzaiten Ugafukun temppelit. Vaellusmatkat tarjoavat upeat näkymät ympäröivälle luonnolle ja kulttuurikohteille.

Tutustu lisäksi kaupungin perinteisiin teehuoneisiin, kahviloihin ja pieniin putiikkeihin, jotka tarjoavat paikallisia käsintehtyjä tuotteita. Kamakurassa vieraileminen tarjoaa mahdollisuuden kokea rikasta japanilaista kulttuuria ja historiaa lähietäisyydeltä.

Hakone

Hakone on suosittu matkakohde Kantōn alueella, joka tunnetaan sen luonnonkauneudesta ja kuumien lähteiden kylpylöistä. Vieraile Hakoneen kansallispuistossa, joka tarjoaa upeita maisemia ja käyntejä lähistöllä oleviin temppeleihin.

Kun vierailet Hakonessa, voit nauttia monista aktiviteeteista kuten vuoristoradalla ajelusta Hakone Tozan rautatien varrella, josta avautuu näkymiä vehreään laaksoon, kuumista lähteistä esimerkiksi Hakone Kowakudanissa tai Tenzan no Yunissa ja nähtävyyksistä, kuten Hakone-jinja-temppelin ja Owakudanin tuliperäisen laakson ihmettely.

Voit myös tehdä retken Hakone Gora Parkin puistoon, joka on rauhallinen ja kaunis viheralue. Se on koti monille kauniille puutarhoille, joista jokaisella on oma uniikki teemansa. Puutarhojen lisäksi siellä on taidegallerioita ja käsityöläisputiikkeja.

Kun vierailet alueella, kannattaa pysähtyä Lake Ashin rannalle. Se tarjoaa kauniita maisemia ympäröivälle vuoristolle ja on täydellinen paikka rentouttavalle kävelylle. Järven rannalta on mahdollista nähdä Mt. Fujin huippu selkeänä päivänä.

Hakone on ihanteellinen kohde, jos haluat kokea parhaita paloja japanilaisesta kulttuurista ja luonnosta lyhyen matkan päässä pääkaupunkiseudulta.

Jokohama

Jokohama on Japanin toiseksi suurin kaupunki, joka sijaitsee Kantōn alueella Tokionlahden rannalla. Tässä osiossa kerrotaan lyhyesti Jokohaman historiasta, nähtävyyksistä ja kaupungin roolista Japanin taloudessa.

Jokohaman satama avattiin ulkomaankaupalle 1800-luvun puolivälissä ja se on nykyään yksi maailman suurimmista satamista. Vuosien varrella satama-alueen kehittyessä, Jokohama on kasvanut monipuoliseksi ja kansainväliseksi kaupungiksi, jossa asuu yli kolme miljoonaa asukasta.

Jokohaman nähtävyyksiin kuuluu monia erilaisia kohteita kulttuurista ja historiasta kiinnostuneille. Esimerkkejä näistä ovat Aasian suurin Chinatown, jonka lukuisat ravintolat, kaupat ja tapahtumat tarjoavat monipuolisen kokemuksen kiinalaisesta kulttuurista. Minato Mirai 21 -alue on moderni ja futuristinen kaupunginosa on suosittu paikka shoppailijoille ja viihdettä etsiville. Minato Mirain alueelta löytyy esimerkiksi huvipuisto ja tiedemuseo.

Jokohama on Japanin talouden kannalta merkittävä kaupunki. Sen asema satamakaupunkina on tuonut runsaasti liiketoiminnan mahdollisuuksia, erityisesti kauppaa ja alihankintoja koskevien yritysten keskuudessa. Lisäksi monikansalliset yritykset ovat perustaneet pääkonttoreitaan ja toimistojaan Jokohamaan, mikä kertoo kaupungin taloudellisesta menestyksestä ja roolista Japanin taloudessa.

Chiba

Chiba on yksi Kantōn alueen kuuluisista prefektuureista ja se sijaitsee Honshūn saarella Japanissa. Tutustutaan nyt Chiban moniin nähtävyyksiin ja ainutlaatuisiin piirteisiin seuraavaksi.

Chibasta löytyy Naritan kansainvälinen lentokenttä, joka on yksi Aasian vilkkaimmista lentokentistä. Tämä lentokenttä on tärkeä liikenteen solmukohta sekä Japanin sisäisille että kansainvälisille lennoille. Naritan lentokenttä tarjoaa monipuolisia palveluita, kuten ostosmahdollisuuksia ja lukuisia ravintoloita.

Toinen tärkeä nähtävyys Chiban alueella on Tokyo Disney Resort, joka on Japanin ensimmäinen Disney-teemapuisto ja se avattiin vuonna 1983. Tämä teemapuisto koostuu kahdesta osasta: Tokyo Disneyland ja Tokyo DisneySea. Voit nauttia upeista huvipuistolaitteista, esityksistä ja monista muista viihteen muodoista.

Lopuksi, Chibassa on useita luonnonkauniita paikkoja, kuten Kujūkuri-ranta ja Kasamatsu-puisto. Kujūkuri-ranta on 66 kilometriä pitkä ja tarjoaa mahdollisuuden nauttia rentouttavista hetkistä meren äärellä. Kasamatsu-puisto sijaitsee Nakadon järvellä, joka on puolestaan ihanteellinen paikka vierailla viikonloppuretkillä Chiban alueella.

Maa- ja metsätalous

Kantōn alueella maatalous on tärkeä osa alueen taloutta ja yhteiskuntaa. Tällä alueella viljellään paljon riisiä, joka on merkittävä viljelykasvi Japanissa. Riisinviljely on levinnyt erityisesti vesistöalueiden ympärille, jossa maaperä on hedelmällistä ja kastelun tarve on helpompi toteuttaa.

Kantōn alue on tunnettu myös sen monimuotoisesta metsätaloudesta. Metsät peittävät suuren osan maastoalueista, tarjoten työtä ja resursseja paikallisille asukkaille. Keskeisiä metsätalouden kohteita ovat harvennushakkuut ja avohakkuut. Metsätalouden tuotteita ovat mm. puuraaka-aineet, polttopuut ja monenlaiset puutuotteet, kuten huonekalut ja rakennusmateriaalit.

Joitakin tärkeitä seikkoja, jotka voivat vaikuttaa Kantōn alueen maa- ja metsätalouteen ovat ilmastonmuutos ja väestönkehitys. Ilmastonmuutos voi vaikuttaa esimerkiksi sään ääri-ilmiöihin, kuten kuivuuteen tai rankkasateisiin, jotka voivat haitata esimerkiki riisin viljelyä. Väestönkehitys puolestaan voi johtaa lisääntyneeseen kysyntään maataloustuotteiden osalta, samalla kun lisääntyvä asutus voi vähentää metsäalueita.

Kantō alueena toteuttaa kestävämpää maan- ja metsätaloutta erilaisten toimien avulla. Alueen viranomaiset ja viljelijät pyrkivät kehittämään riisinviljelyä esimerkiksi tehokkaamman kastelun ja parempien lajikkeiden avulla. Metsätaloudessa puolestaan tehdään työtä monimuotoisuuden säilyttämiseksi ja resurssien kestävän käytön varmistamiseksi. Näin Kantōn alueen maa- ja metsätalouden kehitys on varmoilla askelilla kohti kestävämpää ja turvallisempaa tulevaisuutta.

Historia

Kantō on Japanin suurin alue, jolla on vahva historia, joka ulottuu Edo-kaudelle (1603-1868). Alue on tunnettu taloudellisesta ja kulttuurisesta vaikutuksestaan Japanin historiaan. Edo-kauden aikana se oli Japanin poliittisen voiman keskipiste, koska siellä sijaitsi Tokugawa-shōgunaatti.

Kantō koostuu seitsemästä prefektuurista: Tokio, Kanagawa, Chiba, Saitama, Gunma, Tochigi ja Ibaraki. Jokaisella näistä alueista on omat ainutlaatuiset historialliset piirteensä. Edo-kaudella Tokugawa Ieyasu perusti hänen hallintonsa Edoon (nykyinen Tokio), mikä johti alueen nopeaan kehitykseen ja Japanin keskusvaltaan. Edo muuttui nopeasti yhdeksi maailman suurimmista kaupungeista, ja se houkutteli taiteilijoita, käsityöläisiä ja kauppiaita ympäri maata.

Alueelliset erot olivat huomattavat Edo-kaudella. Pohjois-Kantōn kuten Gunman ja Tochigin prefektuurien maatalousasemat ja kylät hyötyivät suuresti rauhasta ja vakaudesta, jotka alueelle saatiin Tokugawan hallinnon kautta. Etelä-Kanto kuten Chiba ja Ibaraki, kukoistivat kaupankäynnin ja kulttuurivaihdon kautta Edoon. Samaan aikaan Kanagawan prefektuuri, joka sijaitsee meren rannikolla, kehittyi nopeasti satama- ja kauppapaikkana, mikä auttoi sen taloudellista kasvua.

Edo Kausi

Edo Kausi oli merkittävä ajanjakso Japanin historiassa, joka vallitsi vuosien 1603 ja 1868 välillä. Tänä aikana Edo (nykyinen Tokio) oli maan pääkaupunki, ja sen alue oli yksi tärkeimmistä alueista Kantōn alueella. Tämä ajanjakso oli poliittisen vakauden, taloudellisen kasvun ja kulttuurisen kukoistuksen aikaa.

Yhteiskunnallisesti Edo Kausi oli hierarkkinen, jossa samurait olivat ylimmällä tasolla ja heidän alapuolellaan olivat talonpojat, käsityöläiset ja kauppiaat. Kausi tunnetaan myös shogunaatti systeemistä, jossa shoguni oli ylintä valtaa käyttävä sotilasjohtaja.

Taloudellisesti Kantōn alue koki merkittävää kasvua Edo Kauden aikana. Kaupankäynti muiden alueiden kanssa lisääntyi ja monenlaisista käsityöläisistä, kuten tekstiilituottajista ja keraamikoista oli paljon kysyntää. Tokiosta tuli vauraan porvariston keskus, joka hankki mahtinsa kaupankäynnillä ja rahoituksella.

Kulttuuri kukoisti Edo Kauden aikana. Se näkyi uusissa taiteen muodoissa, kuten ukiyo-e (värikkäät puupiirrokset) ja kabuki (perinteinen teatteri). Edo Kauden aikana Kantōn alue oli keskellä taiteellista virtaa ja sen kulttuuri vaikutti myös muihin Japanin alueisiin.

Edo Kauden päättymiseen johti monia syitä. Yksi merkittävimmistä oli länsimaiden, erityisesti Yhdysvaltojen vaikutus Japaniin. Tämä johti lopulta Meiji-restauraatioon, jolloin keisari Mutsuhito nousi valtaan ja Japani alkoi nopeasti modernisoitua ja länsimaistua.

Kysymyksiä ja vastauksia

Kantōn alue on Japanin taloudellinen ja poliittinen keskus. Se on maan suurin ja tiheimmin asuttu alue, joka kattaa noin kolmanneksen Japanin väestöstä. Alueella sijaitseva Tokio, Japanin pääkaupunki, on maailman suurin kaupunkialue.

Kantōn alue tarjoaa monia upeita nähtävyyksiä, kuten Tokion keisarillisen palatsin, historiallisen Asakusan alueen ja Mount Takao vuoren. Alueella on myös useita kuuluisia temppeleitä ja hiekkarantoja, sekä Tokio Disneyland ja Hakkeijima Sea Paradise -teemapuistoja.

Kantōn alue poikkeaa muista Japanin alueista sen suurkaupunkiluonteen, taloudellisen merkityksen ja väestön tiheyden vuoksi. Maantieteellisesti se sijaitsee Japanin itärannikolla ja koostuu pääasiassa tasangoista, vuoristoista ja sisävesistä.

Kantōn alue on kokenut lukuisia luonnonkatastrofeja, kuten maanjäristyksiä, tsunameja ja taifuuneja. Yksi historian kohtalokkaimmista tapahtumista oli vuoden 1923 suuri Kantōn maanjäristys, joka tuhosi suuren osan Tokiosta.

Pokémon-tarinan luoja Satoshi Tajiri on kotoisin Kantōn alueelta, joten alueen erilaiset maisemat ja eläimet ovat olleet suuri inspiraation lähde hänelle. Kantōn alue onkin mallina Pokémonin ensimmäiselle fiktiiviselle maailmalle, joka sisältää monia Japanin luonnon ja kulttuurin vaikutteita.

Kantōn alueen suurimmat kaupungit ovat Tokio, Yokohama, Kawasaki, Saitama, Chiba ja Sagamihara. Näistä kaupungeista Tokio on Japanin pääkaupunki ja maailman suurin kaupunkialue, kun taas Yokohama on maan toiseksi suurin kaupunki.

Samankaltaiset artikkelit