Minato Mirain on tunnettu kaupungiosan Jokohamassa.
|

Minato Mirai – Jokohaman vetovoimainen kaupunginosa

Minato Mirai on Jokohaman kaupunginosa, joka tunnetaan futuristisista rakennuksistaan ja merellisestä tunnelmastaan. Alue on suosittu kohde niin paikallisten kuin matkailijoidenkin keskuudessa, tarjoten monipuolista viihdettä, kulttuuria ja ostosmahdollisuuksia. Minato Mirain siluetti on tunnistettavissa sen korkeista rakennuksista ja pyöreän muotoisesta Cosmo World nimisen huvipuiston maailmanpyörästä, jotka yhdessä luovat alueelle omaperäisen ja modernin ilmeen.

Jokohaman satamakaupungin alueena Minato Mirai sijaitsee keskeisellä paikalla ja on helposti saavutettavissa niin julkisilla liikennevälineillä kuin omalla autollakin myös muualta Japanista. Sen kehitys on ollut merkittävässä osassa kaupungin muodonmuutosta teollisuusalueesta vilkkaaksi kaupunginosaksi, joka tarjoaa asuntoja, toimistotiloja sekä lukuisia vapaa-ajan palveluita. Alueen hotellit tarjoavat laadukasta majoitusta niin liikematkailijoille kuin lomailijoillekin ja Minato Mirain lukuisat tapahtumat houkuttelevat vierailijoita ympäri vuoden.

Päivänäkymä Minato Mirain yltä Jokohamasta.

Historia

Minato Mirai 21 tarkoittaa ”Tulevaisuuden Satama 21” ja on merkittävä osa Jokohamaa. Sen historia on tiiviisti kytkeytynyt Jokohaman satamaan, joka avattiin kansainväliselle kaupalle 1859. Jokohaman sataman perustaminen oli avainasemassa Japanin modernisoitumiselle Meiji-restauraation aikana.

Jokohaman satama kehittyi nopeasti tärkeäksi kaupalliseksi tukikohdaksi, joka toimi osana Japanin teollistumista ja kasvua. 1980-luvulle mentäessä, kun teollisuusalueet alkoivat siirtymään muualle, vanha satama-alue asetettiin uudistamisen kohteeksi. Tämä uudistusprojekti nimettiin nimellä Minato Mirai 21.

Projektin Tavoitteet:

 • Luoda uusi kaupunginosa liiketoiminnalle ja kulttuurille
 • Edistää teknologista innovaatiota
 • Parantaa alueen elinkelpoisuutta

Vuonna 1989 Minato Mirai 21 ensimmäinen vaihe valmistui. Siitä lähtien alue on kasvanut ja kehittynyt dynaamiseksi kaupunkikeskittymäksi, jossa on toimistoja, hotelleja, kauppoja, museoita ja viihdepalveluita.

1980-luvun lopulta alkaneet työt ovat muuttaneet entisen teollisuusalueen kukoistavaksi metropoliksi, joka edelleen juhlii ja kunnioittaa Jokohaman rikasta satamakaupungin perintöä. Jokohaman satama ja Minato Mirain alue jatkavat yhdessä alueen elinvoimaisuuden ja innovaation edistämistä.

Maamerkit ja nähtävyydet

Minato Mirai -alue tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän moderneja maamerkkejä ja viihdetarjontaa. Alueen nähtävyydet tarjoavat nähtävää niin historiansa arvostajille kuin modernin arkkitehtuurin ihailijoille.

Yokohama Landmark Tower

Yokohama Landmark Tower on 296 metriä korkea pilvenpiirtäjä, joka hallitsee Jokohaman siluettia. Tornissa on observatoriokerros, josta avautuu henkeäsalpaavat näkymät kaupungin ylle ja Tokion lahdelle. Tornin alakerrassa sijaitsee myös ostoskeskus monine liikkeineen.

Yokohama Cosmo World

Yokohama Cosmo World on viihtyisä huvipuisto, joka on tunnettu erityisesti suuresta Cosmo World Ferris Wheel -maailmanpyörästä. Huvipuistosta löydät niin perheen pienimpien suosikit kuin jännittäviä laitteitakin.

Yokohama Red Brick Warehouse

Historialliset Yokohama Red Brick Warehouse -varastorakennukset toimivat nykyään shoppailun ja kulttuurin keskuksena. Niissä on monia erikoisliikkeitä, ravintoloita ja kahviloita, jotka houkuttelevat niin paikallisia kuin matkailijoita luokseen.

Yokohama Air Cabin

Yokohama Air Cabin on köysirata, joka liikennöi Minato Mirain alueen yllä ja tarjoaa ainutlaatuisen näköalan kaupunkiin. Tämä on tehokas ja huvittava tapa matkustaa alueen eri nähtävyyksien välillä.

Pacifico Yokohama

Pacifico Yokohama on suuri monitoimikeskus, joka isännöi konferensseja ja tapahtumia. Sen tunnistaa helposti sen ainutlaatuisesta muotoilusta ja strategisesta sijainnistaan meren äärellä.

Nippon Maru ja Nipponmaru Memorial Park

Suruliputettu purjealus Nippon Maru ja viereinen puisto ovat kunnianosoitus Japanin merenkulun historialle. Alueella on museo, joka esittelee laivan ja Japanin merenkulun historiaa.

Yokohama Sky Garden Observatory

Sky Garden Observatory sijaitsee Landmark Towerin 69. kerroksessa ja tarjoaa 360 asteen näkymät, jotka ulottuvat Tokion siluetille saakka. Paikasta voit ihailla myös Fuji vuorta.

Queen’s Square Yokohama

Queen’s Square Yokohama on suuri ostos- ja viihdekeskus, joka sijaitsee kätevästi aivan Minato Mirain rautatieaseman vieressä. Monipuoliset kaupat ja ravintolat tekevät siitä ihanteellisen paikan shoppailuun ja ajanviettoon.

Minato Mirai -siluetti

Minato Mirai on tunnettu paitsi merkittävien rakennusten ja vetonaulojensa myös upean siluettinsa ansiosta, joka muodostuu korkeista torneista ja arkkitehtuurisesti merkittävistä rakennuksista. Siluetti näyttää erityisen kauniilta iltaisin, kun rakennukset ja maailmanpyörä loistavat väreissä.

Taide ja kulttuuri

Minato Mirai tarjoaa monipuolisia kulttuurikokemuksia taiteen ja historian ystäville. Täältä löydätte museoita, jotka tarjoavat interaktiivisia näyttelyitä, taidetta, teknologiaa ja merihistoriaa.

Yokohama Museum of Art

Jokohaman taidemuseo tarjoaa laajan kokoelman sekä japanilaista, että kansainvälistä taidetta. Näyttelyt vaihtelevat nykytaiteesta historiallisiin teoksiin antaen kattavan katsauksen taiteen eri aikakausiin.

 • Kokoelmat: Moderni ja nykytaide, valokuvaus.
 • Erityisnäyttelyt: Vaihtuvat teemat ja taiteilijat.

Cup Noodles Museum

Cup Noodles -museo on erikoismuseo, joka on omistettu pikanuudeleiden historialle ja luovalle prosessille. Tämä on erinomainen paikka perheille, sillä se tarjoaa interaktiivisia aktiviteetteja ja mahdollisuuden suunnitella oma nuudelipaketti.

 • Aktiviteetit: Nuudelien valmistus ja oman paketin suunnittelu.
 • Näyttelyt: Pikanuudeleiden historia, Momofuku Andon elämäntyö.

Mitsubishi Minatomirai Industrial Museum

Mitsubishi Minatomirai teollisuusmuseo keskittyy teknologian ja koulutuksen tarjoamiseen. Voit tutustua teknologian kehitykseen ja merkitykseen yhteiskunnassa osallistavien näyttelyiden kautta.

 • Teemat: Avaruus, ilmailu ja laivanrakennus.
 • Välineet: Interaktiiviset simulaattorit ja koneet.

NYK Maritime Museum

NYK merenkulkumuseo perehdyttää sinut Jokohaman sataman ja laivaliikenteen historiaan. Museo tarjoaa syvällistä tietoa merihistoriasta ja laivanrakennuksesta kunnioittaen alueen pitkää merenkulun perinnettä.

 • Kohokohdat: Vanhat laivamallit ja merenkulun esineistö.
 • Opetus: Meriliikenteen kehitys ja satamateknologiat.

Ostokset

Minato Mirain alue tarjoaa kattavia ostoskokemuksia, jotka yhdistävät sekä perinteisen että modernin japanilaisen kulttuurin. Voit löytää laajan valikoiman kauppoja, muotiliikkeitä, ravintoloita sekä erikoistarjouksia.

Landmark Plaza

Landmark Plaza on kauppakeskus, joka sijaitsee Minato Mirain tunnusomaisen rakennuksen, Yokohama Landmark Towerin alakerroksissa. Tässä ostoskeskuksessa on yli 170 liikettä, mukaan lukien muodin ja korujen myymälät.

 • Muoti & Asusteet: Vastaa vaativankin ostajan toiveisiin.
 • Ravintolat: Monipuolinen ruokatarjonta, josta löytyy jotain jokaiseen makuun.

World Porters

World Porters on toinen suuri ostos- ja viihdekeskus Minato Mirain alueella. Keskuksesta löytyy elokuvateattereita sekä tapahtumatiloja. Lisäksi keskuksessa on laaja valikoima japanilaisia- sekä kansainvälisiä ruokailumahdollisuuksia.

Ruoka ja juoma

Minato Mirain alueella koet Japanin ruokakulttuurin eloisuuden ja monimuotoisuuden. Täältä löydät kaikkea huippuluokan japanilaisista ravintoloista mukaviin pubeihin ja tunnelmallisiin kahviloihin.

Japanilainen keittiö

Kun haluat nauttia aidosta japanilaisesta ruoasta, suosittelemme vierailemaan Queen’s Towers -rakennusten ravintoloissa, jotka tarjoavat laajan valikoiman japanilaisia herkkuja. Voit kokea perinteisen kaisekin eli japanilaisen monen ruokalajin aterian tai maistaa raikkaita sushiannoksia, jotka vievät kielen mennessään. Jos kaipaat kiinalaista ruokaa, kannattaa suunnata Jokohamassa sijaitsevaan Chinatowniin.

Pubeja ja baareja

Illan tullen Minato Mirai herää eloon, ja on aika tutustua alueen vilkkaaseen yöelämään. Voit rentoutua työpäivän jälkeen viihtyisissä pubeissa tai nauttia elävästä musiikista trendikkäissä baareissa. Löydät useita paikkoja, joissa on tarjolla hyvä valikoima oluita, sakea sekä muita alkoholijuomia.

Kahvilat ja teehuoneet

Jos kaipaat päiväsi tauolle rauhaa tai haluat kohottaa kofeiinitasoja, Jokohaman kahvilat ja teehuoneet ovat täydellinen valinta. Etsitpä sitten perinteistä japanilaista teetä tai modernia kahvikokemusta, voit nauttia ainutlaatuisesta tunnelmasta ja maistuvista leivonnaisista. Kahviloita on useita Minato Mirain alueella ja vaikuttava valikoima erilaisia vaihtoehtoja on löydettävissä.

Vapaa-aika ja viihde

Vapaa-ajan ja viihteen monipuolisuus tekee Minato Mirai 21 -alueesta ainutlaatuisen kohteen. Alue tarjoaa elämyksiä niin kulttuurin, rentoutumisen kuin seikkailun ystäville.

Minato Mirai 21 -alueen virkistys

Minato Mirai 21 on Yokohaman vesistön äärellä sijaitseva futuristinen kaupunginosa, joka tarjoaa upeita elämyksiä ja tapahtumia. Viihde ja kulttuuri elävät täällä käsi kädessä. Voit nauttia merellisestä maisemasta ja osallistua erilaisiin tapahtumiin, jotka heijastavat Japanin rikasta kulttuuria.

 • Virkistäytymispaikat:
  • Rinko-Park
  • Kishamichi Promenade
  • Yokohama Cosmo World
 • Kulttuurikohteet:
  • Yokohama Museum of Art
  • Cupnoodles Museum
  • Orbi Yokohama (interaktiivinen museo)

Yokohama Bay Hotel Tokyu ja Manyo Club

Bay Hotel Tokyu tarjoaa ensiluokkaista majoitusta Minato Mirain sydämessä. Hotellista on upeat näkymät merelle ja kohtaat aitoa japanilaista vieraanvaraisuutta.

 • Palvelut:
  • Uima-allas ja kylpylä
  • Useita ravintoloita

Manyo Club on monipuolinen kylpylälaitos, joka tarjoaa rentouttavia hetkiä arjen keskellä. Kokeile perinteistä japanilaista kylpyä ja ammenna voimaa kuumista lähteistä.

 • Kylpylän palvelut:
  • Kuumat lähteet (onsen)
  • Sauna
  • Rentoutumishuoneet

Cosmo World huvipuisto

Cosmo World on perheystävällinen huvipuisto, joka sijaitsee suoraan Minato Mirain vesistönäkymien äärellä. Puisto jakautuu useisiin teema-alueisiin ja siellä on huvituksia kaikenikäisille.

 • Huvipuiston alueet:
  • Wonder Amuse Zone
  • Burano Street Zone
  • Kids Carnival Zone
 • Suosituimmat laitteet:
  • Cosmo Clock 21 -maailmanpyörä
  • Vanishing Coaster Dive Coaster
  • The Water Shooter

Majoitus ja hotellit

Minato Mirain alueella on monipuolinen valikoima hotelleja jokaiseen makuun, tarjoten laadukasta majoitusta niin liikematkailijalle kuin lomailijallekin. Valittavana on merinäköalallisia huoneita, jotka sijaitsevat lähellä liikekeskustaa ja Minato Mirain asemaa.

Yokohama Royal Park Hotel

Yokohama Royal Park Hotel sijoittuu pilvenpiirtäjän huipulle, tarjoten huikaisevat näkymät kaupunkiin ja laajat konferenssitilat. Tämän luksushotellin sviitit ovat tilavia ja niissä tunnette elävänne ylellisyydessä. Pääsy hotellille on vaivatonta, sillä se sijaitsee suoraan Minato Mirain aseman läheisyydessä.

Intercontinental Hotel Yokohama

Intercontinental Hotel Yokohama tunnetaan sen ainutlaatuisesta purjeen muotoisesta rakennuksesta. Se on osa Minato Mirain profiilia ja tarjoaa ylellistä majoitusta sekä erinomaisia palveluita. Hotelli on ihanteellinen valinta liikematkalla oleville, sijaiten strategisesti lähellä talousalueen toimistoja ja tapahtumatiloja.

Washington Hotel

Washington Hotel on käytännöllinen valinta, joka tarjoaa modernit mukavuudet kohtuuhintaan. Sen sijainti Minato Mirain sydämessä tekee siitä helposti saavutettavan ja antaa loistavan pääsyn alueen nähtävyyksiin ja liike-elämän toimintoihin.

Bay Hotel Tokyu

Bay Hotel Tokyu tarjoaa rauhallisen yöpymiskokemuksen meren äärellä. Hotellin palveluissa keskitytään vieraiden rentoutumiseen ja mukavuuteen. Bay Hotel Tokyu on loistava vaihtoehto niille, jotka etsivät rauhaa ja hiljaisuutta vilkkaan kaupungin lähellä.

Liikenneyhteydet

Minato Miraissa matkustaessasi voit luottaa kahteen päähän liikenneyhteyspisteeseen: Minatomirai-linjaan ja Sakuragicho -asemaan. Nämä tarjoavat sujuvan pääsyn alueen keskeisiin kohteisiin sekä hyvät yhteydet Yokohaman laajempaan liikenneverkostoon.

Minatomirai -linja

Minatomirai -linja palvelee erityisesti Minato Mirain alueella matkustavia ja on suosittu ratkaisu alueen liikenneyhteyksiin. Se alkaa Jokohaman asemalta ja päättyy Motomachi-Chukagain asemalle. Matkallaan linja tarjoaa pääsyn tärkeimpiin nähtävyyksiin, mukaan lukien Minato Mirain aseman, joka sijaitsee suoraan Minato Mirain sydämessä.

 • Aseman nimi: Minatomirai-asema
 • Liitännät: Linja yhdistyy sujuvasti mm. JR Negishi -linjaan Sakuragichon asemalta sekä Yokohaman kaupungin metrolinjan.

Sakuragicho asema

Sakuragicho asema on liikenteen solmukohta, joka palvelee sekä JR Negishi -linjan että Jokohaman kaupungin metron käyttäjiä. Asema sijaitsee lähellä Minato Miraita, tarjoten näin helpon pääsyn alueelle ja sieltä pois.

 • JR Negishi -linja: Yhdistää Jokohaman päärautatieaseman muihin alueisiin, kuten Isogo ja Ōfuna.
 • Jokohaman kaupungin metro: Verkosto yhdistää Sakuragichon moniin muihin Jokohaman osiin.

Alueen kehitys ja tulevaisuus

Minato Mirai -alue Jokohamassa on merkittävä esimerkki modernista kaupunkikehityksestään. Alue on kehittynyt huomattavasti viime vuosikymmeninä. Minato Mirai on kasvanut talouden moottoriksi, jolla on laaja valikoima toimistoja, hotelleja ja konferenssitiloja. Se on vetänyt puoleensa monia kotimaisia ja kansainvälisiä yrityksiä, mikä on lisännyt Jokohaman tunnettuutta merkittävänä liike-elämän keskuksena.

 • Monipuoliset palvelut:
  • Ostoskeskukset
  • Ravintolat
  • Kulttuurilaitokset
 • Virkistystoiminnat:
  • Puistoja
  • Kävelyteitä


Minato Mirain ainutlaatuinen sijainti meren äärellä on helpottanut sen kehitystä merkittäväksi matkailunähtävyydeksi, joka rinnastuu sen taloudelliseen potentiaaliin. Alueen suunnittelussa on keskitytty kestävään kehitykseen ja asukkaiden laatuun.

 • Älykäs kaupunkikehitys:
  • Kestävät energiaratkaisut
  • Älyliikennejärjestelmät
 • Innovaatioita ja teknologiaa:
  • Uudet toimistotilat
  • Digitaalisen infrastruktuurin parantaminen

Minato Mirain tulevaisuus näyttää lupaavalta, kun se jatkaa innovaatioihin- ja teknologian integrointiin kaupunkiympäristöön sekä älykkään kaupunkikehityksen edistämistä. Alue on jatkuvassa muutoksessa ja kehityksessä, joka tekee siitä entistä vetovoimaisemman niin liike-elämälle kuin turisteillekin.

Usein kysytyt kysymykset

Voit saapua Minato Miraihin Minatomirain linjaa käyttäen. Se kulkee suoraan Jokohaman asemalta Minato Mirain asemalle, joka on suurten kauppakeskusten ja nähtävyyksien lähellä.

Cup Noodle museossa voit tutustua keksijä Momofuku Andon tarinaan ja luoda oman cup noodle -version. Museo tarjoaa interaktiivisia näyttelyitä ja työpajoja, jotka valottavat pikanuudeleiden historiaa.

Kannain alueeseen tutustuminen onnistuu parhaiten jalkaisin tai hyödyntämällä opastettuja kierroksia, jotka kattavat historialliset rakennukset, ostoskadut ja paikalliset ravintolat.

Japanin korkeimpiin rakennuksiin lukeutuvat Tokyo Skytree ja Abeno Harukas Osakassa. Minato Mirain 21 -alueella on Landmark Tower, joka on yksi maan korkeimmista pilvenpiirtäjistä.

Japanin oppaat tarjoavat asiantuntevaa tietoa ja suosituksia, jotka helpottavat Minato Mirain alueen parhaiden paikkojen ja kokemusten löytämistä, niin ruokailun, ostosten kuin kulttuurin saralla.

Samankaltaiset artikkelit