Jokohaman asema on tärkeä solmukohta Jokohaman liikenteelle, josta löytyy paikallisia kuin kansainvälisiäkin matkailijoita.
|

Jokohaman asema – Portti Japanin kaupunkielämään

Jokohaman asema on yksi Japanin vilkkaimmista rautatieasemista, joka palvelee päivittäin satoja tuhansia matkustajia. Se sijaitsee Jokohamassa, Kanagawan prefektuurissa ja on tärkeä vaihtoasema useille rautatielinjoille. Asema on keskeinen solmukohta, joka yhdistää ihmiset paikallis- ja kaukojunien, sekä bussiliikenteen kautta.

Asema avattiin alun perin vuonna 1872, ja sen jälkeen se on kasvanut ja kehittynyt merkittävästi. Nykyisin sen ympärille on rakennettu laaja kauppakeskus ja toimistoalue, joka on tehnyt siitä paitsi liikenteen, mutta myös kaupan ja liike-elämän keskuksen. Kuljetusvaikutusten lisäksi Jokohaman asemalla on kulttuurinen merkitys Japanissa. Se on esiintynyt kirjallisuudessa ja populaarikulttuurissa, mikä kertoo sen sosiaalisesta ja historiallisesta arvosta.

Kuva Jokohaman asemasta.

Historia

Jokohaman asema avattiin ensimmäisen kerran 29. toukokuuta 1872. Se oli Japanin ensimmäisten rautatielinjojen varrella, joka yhdisti Jokohaman Tokion asemaan. Alun perin yksityisomistuksessa oleva asema kansallistettiin vuonna 1909.

Vuonna 1928 asema siirtyi nykyiselle paikalleen ja sitä on laajennettu monta kertaa vastaamaan matkustajamäärän kasvua. Historiassa, toisen maailmansodan aikana asema vaurioitui ilmapommituksissa, mutta se rakennettiin uudelleen ja avattiin uudelleen 1945.

Viimeisimpinä vuosikymmeninä, erityisesti 1990-luvulla, Jokohaman asema on kokenut huomattavia muutoksia. Modernisointi- ja laajennusprojektit ovat tehneet siitä yhden maailman vilkkaimmista liikenteen solmukohdista. Useat juna- ja metroreitit risteävät tässä keskeisessä kohdassa ja asemalla on vaikuttava määrä kaupallisia tiloja.

Rakentaminen

Alkuperäinen Jokohaman aseman rakennus valmistui vuonna 1872, jolloin asema oli vain yksinkertainen puurakennus. 1900-luvun alussa rakennus korvattiin massiivisemmalla punatiilirakennuksella. Toisen maailmansodan pommitusten jälkeen 1945 aseman rakenteesta jäi jäljelle vain rauniot. Aseman ympärille on vuosien varrella muodostunut merkittävä kaupan ja kulttuurin keskus, ja se on käynyt läpi useita laajentumis- ja uudelleenrakennusprojekteja tarpeiden muuttuessa.

Laajennukset

Jokohaman asema on kokenut useita laajennuksia vuosien varrella. Laajentamista asemalle alettiin tehdä 1960-luvulla, jolloin asemaa laajennettiin vastaamaan kasvavaa matkustajamäärää. 1970-luvulla asemalle lisättiin uusia paikallis- ja kaukojunalaitureita ja 2000-luvun alussa aloitettiin projekti, missä asemalle rakennettiin lisää palveluita ja liiketiloja.

VuosiLaajennuksen kuvaus
1967Rakennettiin uusi aseman rakennus, laajennettiin laitureita.
1980Lisätty kauppakeskus ja toimistotilaa.
1993Aseman yhteyteen rakennettiin hotelli.
2000Asemaa laajennettiin edelleen vastaamaan kasvavaa matkustajamäärää.
2020Uusi East Gate -aukio valmistui.
Taulukossa kerätty tietoa Jokohoman aseman laajennuksista.

Jokohaman asemalla on myös tulevaisuuden suunnitelmia laajentua yhä suuremmaksi asemaksi, joka palvelisi asiakkaitaan yhä monipuolisemmin ja paremmin. Vuonna 2023 julkaistiin uusia laajennussuunnitelmia aseman parantamiseksi. Vuonna 2027 aseman odotetaan kattavan vielä laajemmin erilaisia palveluita alueen tulevien kehityssuunnitelmien jälkeen, jotka vastaisivat kasvavan Jokohaman kaupungin tarpeita.

Rautatieaseman rakenne

Jokohaman asema on yksi Japanin vilkkaimmista rautatieasemista. Asema sijaitsee Jokohaman kaupungissa ja on osa laajaa joukkoliikenneverkostoa. Aseman infrastruktuuri on suunniteltu käsittelemään suuria matkustajamääriä ja se koostuu lukuisista raiteista, laitureista ja palveluista. Asemalla on yhteensä 10 rautatielinjaa, jotka palvelevat eri operaattoreita.

Aseman arkkitehtuuri yhdistää modernin lasi- ja teräsrakenteet japanilaiseen designiin, mikä heijastaa Jokohaman dynaamista kaupunkiympäristöä. Valaistus ja opasteet on suunniteltu selkeyttä ja helppokäyttöisyyttä silmällä pitäen.

Liikenneasemat

Jokohaman asema on yksi maan vilkkaimmista rautatieasemista. Se sijaitsee keskeisellä paikalla, Tokion eteläpuolella.

Junaliikennettä hallinnoi useat operaattorit, kuten: JR East (Japan Railways East), Tokyu Corporation, Keikyu Corporation, Sagami Railway ja Yokohama Minatomirai Railway. Asemarakennus tarjoaa monipuolisia palveluita, kuten yhteyden shinkansen junalinjoille, paikallisjunalle sekä pikajunille, jotka tarjoavat nopeita yhteyksiä Tokioon ja muualle Kanton alueelle.

Asemaa käyttää päivittäin sadattuhannet ihmiset. Palveluita asemalta esimerkiksi löytyy kauppojen ja ravintoloiden osalta. Lisäksi asemalla on käytettävissä pankkiautomaatteja, valuutanvaihtopisteitä sekä informaatiotiskejä.

Kauppakeskus

Jokohaman asemalla sijaitseva kauppakeskus tarjoaa monipuolisia ostosmahdollisuuksia. Tämä kauppakeskus on yksi suurimmista alueella ja se houkuttelee kävijöitä laajan liiketarjonnan sekä mukavuuksien ansiosta. Löydät täältä viimeisimmät muotitrendit kansainvälisiltä ja paikallisilta brändeiltä sekä pystyt hankkimaan uusimmat gadgetit ja teknologiset laitteet. Ostoskeskuksessa on myös tarjolla useita vaihtoehtoja maistella paikallisia herkkuja ja kansainvälistä ruokaa.

Kulkuyhteydet

Saapuminen kauppakeskukseen on vaivatonta, sillä se sijaitsee keskeisellä paikalla. Jokohaman asema on yhteydessä useisiin junalinjoihin, sekä monet bussireitit kulkevat keskuksen läpi tai sen läheltä. Palvelut ovat käytettävissäsi pitkin päivää, ja niiden avulla voit nauttia ostoskokemuksestasi ilman huolia.

Toimistoalueet

Jokohaman asema on yksi maan vilkkaimmista asemista, ja sitä ympäröivä alue on merkittävä toimistoalue. Toimistoalueet ovat keskeisiä liike-elämän kannalta ja tarjoavat monenlaisia palveluita yrityksille ja ammattilaisille.

Jokohaman aseman ympäristössä on tunnettuja liikekeskuksia ja toimistorakennuksia, jotka ovat koti monille kansainvälisille ja kotimaisille yrityksille. Voit löytää alla olevasta taulukosta esimerkkejä merkittävistä toimistorakennuksista:

ToimistorakennusSijaintiHuomioitavaa
Landmark TowerMinato Mirai 21Japanin toiseksi korkein rakennus
Yokohama Business ParkShin-YokohamaMonipuoliset liike- ja toimitilat
Queen’s Tower AMinato Mirai 21Toimistotilaa ja kaupallisia palveluita

Toimistoalueiden monipuolinen tarjonta ja strateginen sijainti lähellä liikennekeskuksia, kuten Jokohaman asemaa, tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon yrityksille laajentaa tai perustaa toimintansa Jokohamaan.

Liikenneyhteydet

Jokohaman asemalla on monia liikenneyhteyksiä, jotka yhdistävät sen muihin kaupunkeihin ja paikallisiin nähtävyyksiin. Voit saapua asemalle useilla eri rautatieyhtiöiden linjoilla.

Jokohaman asemalta lähtee useita bussilinjoja eri puolille kaupunkia ja sitä ympäröiville alueille. Asema on suosittu matkailijoiden keskuudessa, sillä se tarjoaa suorat yhteydet Hanedan lentokentälle Keikyu-linjan kautta. Taksipalvelut löytyvät aseman etupuolelta ja niitä on saatavilla ympäri vuorokauden.

Käytännön vinkki: Suositeltavaa on hyödyntää elektronisia matkakortteja, kuten Suica tai Pasmo nopeuttaaksesi matkustustasi ja välttääksesi jonottamista lippuautomaateille.

Paikallisjunat

Jokohaman asemalta lähtevät paikallisjunat ovat tehokkaita ja usein käytettyjä liikennevälineitä, jotka palvelevat miljoonia matkustajia vuosittain. Asemalta pääsee lukuisiin kohteisiin Kanagawan prefektuurissa sekä Tokion metropolialueella.

Junayhteydet ovat jaettu seuraavasti:

  • Keikyū-linjat: Liikennöivät Jokohaman ja Hanedan lentokentän välillä sekä laajalle alueelle etelään.
  • Tokyu Toyoko -linja: Suorat yhteydet Tokion Shibuyaan.

Paikallisjunat kulkevat tiheästi, erityisesti ruuhka-aikoina. Aikataulut ovat tarkasti suunniteltuja ja niitä on saatavilla sekä asemalla että verkossa. Paikallisjunat ovat suosittuja ja ne voivat olla ruuhkaisia työmatka-aikoina.

Kaukojunat

Jokohaman asemalta pääset liittymään Japanin kattavaan kaukojunaverkostoon. Kun suunnittelet matkaa Jokohaman kautta, huomioi seuraavat tärkeät kaukojunayhteydet:

Tokion suuntaan mentäessä, shinkansen on Japanin kuuluisa luotijuna, joka kulkee suurten kaupunkien välillä erittäin nopeasti. Tokaido Main Line on yksi tärkeimmistä linjoista, joka yhdistää Tokion ja Koben välin pysähtyen monessa suuressa kaupungissa.

Yokosuka Line vie sinut suoraan Tokioon, Naritan kentälle ja Chibaan. Shonan-Shinjuku Line linkittyy suoraan Tokioon sekä etelään Odawaraan, ja pohjoiseen Utsunomiyaan ja Takasakiin.

JunalinjaMääränpääMatka-aika
ShinkansenTokio, Osaka, NagoyaNopeat yhteydet
Tokaido Main LineKobe, Nagoya, TokioUseita pysähdyksiä
Yokosuka LineNarita, ChibaSuora yhteys
Shonan-ShinjukuOdawara, UtsunomiyaSuorat ja nopeat yhteydet

Kun matkustat kaukojunilla, tarkasta aina aikataulut ja varaa istumapaikkasi etukäteen etenkin huippusesongin aikana. Lippujen hinnat vaihtelevat etäisyyden ja palvelun tason mukaan.

Bussiliikenne

Jokohaman asemalle saapuessasi huomaat nopeasti, että bussiliikenne on keskeinen osa aseman palveluita. Asema toimii monien linja-autojen lähtö- ja määränpäänä, mikä tarjoaa sinulle kätevän yhteyden useisiin kohteisiin.

Asemalta löydät useita bussiterminaaleja, jotka on nimetty ottaen huomioon niiden sijainti aseman rakennuksessa. Itäterminaali palvelee paikallisliikennettä sekä pitkänmatkan busseja ja länsiterminaalia käytetään pääasiassa kaupunkialueen bussiliikenteeseen. Bussilinjojen valikoima on laaja ja kattaa monipuolisesti Jokohaman sekä lähikuntien alueet. Tärkeimpiä linjoja ovat: Linja 8, Linja 20 ja Linja 58. Express-linjat nopeuttavat matkaasi kaupungin eri osiin ja lähiliikenne tarjoaa kätevän pääsyn lähialueille.

Bussien aikataulut ja maksutiedot löydät selvästi merkittyinä kunkin terminaalin informaatiotauluista. Tietoa voi hakea myös sähköisesti mobiilisovellusten ja aseman verkkosivujen kautta.

Muu liikenne

Jokohaman asemalla sinulla on pääsy erilaisiin liikenneyhteyksiin, jotka täydentävät junapalveluita. Pyörävuokrauspisteitä löytyy asema-alueen läheisyydestä. Pyöräily on kätevä tapa lyhyiden etäisyyksien liikkumiseen. Lisäksi veneily on mahdollista! Satamasta pääset vesibussilla nähtävyyksien luo ja naapurikaupunkeihin.

Kulttuurivaikutukset

Jokohaman asema on usein näyttämönä Japanin populaarikulttuurille, erityisesti mangalle ja animelle. Olet saattanut huomata aseman ja sen ympäristön ilmestyvän taustana monissa teoksissa, mikä kertoo sen merkityksestä ja tunnistettavuudesta.

Kulttuuriset viittaukset ovat tärkeä osa Jokohaman aseman identiteettiä ja ne vaikuttavat suuresti siihen, miten ihmiset näkevät aseman paitsi liikenteen solmukohtana myös kulttuurisena maamerkkinä. Sinulle saattaa tulla eteen näitä viittauksia nauttiessasi japanilaista populaarikulttuuria.

Jokohaman aseman populaarikulttuuri

Yokohama-asema on merkittävä tukikohta monille kirjallisuuden ja populaarikulttuurin elementeille. Aseman alueella sijaitsee Luminainen Nokome, joka on suosittu manga- ja anime-kauppa tarjoten laajan valikoiman sarjakuvia, hahmofiguureja ja oheistavaroita. Aseman läheltä löytyy Yokohama Arena, joka isännöi suuria musiikkikonsertteja ja otaku-kulttuuritapahtumia.

PaikkaTarkoitus
Luminainen NokomeManga- ja anime-tuotteiden osto
Yokohama ArenaKonsertit ja populaarikulttuuri-tapahtumat

Jos käyt Jokohaman asemalla, huomaat sen merkityksen Japanin populaarikulttuurille. Mikäli olet siellä tapahtumien aikaan, saatat kohdata cosplayta harrastavia ihmisiä ja populaarikulttuurin edelläkävijöitä. Jokohaman asema on enemmän kuin pelkkä matkustuspaikka vaan se on portti monipuoliseen ja elävään kulttuurielämään.

Kehitys ja projektit

Jokohaman asema on ollut useiden kehityshankkeiden ja projektien kohteena viime vuosikymmenien aikana. Aseman toiminnallisuuden parantamiseksi ja matkustajaliikenteen kasvuvauhdin ylläpitämiseksi on tehty laajamittaisia päivityksiä. Nämä projektit ovat kasvattaneet aseman kapasiteettia ja tehneet asiakaskokemuksesta yhä sujuvamman.

Jokohaman asema on myös panostanut kestävään kehitykseen. Aseman katolle on asennettu aurinkopaneeleja sekä asemalla on otettu käyttöön energiatehokkaita valaistusjärjestelmiä. Näillä toimilla on pyritty vähentämään ympäristövaikutuksia ja parannettu aseman energiatehokkuutta.

Esteettömyyden parantaminen on ollut keskeinen osa kehitystoimia. Ramppien, hissien ja matalalattiabussien avulla varmistetaan, että sinun on helpompi liikkua aseman alueella, riippumatta liikkumiskyvystäsi.

Jokohaman asemalla tehtävät projektien suunnittelut ja toteutukset painottavat innovatiivisuutta, käyttäjäystävällisyyttä ja ympäristön huomioimista. Jatkuvan kehityksen ansiosta sinun on mahdollista nauttia tehokkaammasta ja miellyttävämmästä julkisen liikenteen kokemuksesta.

Tulevat projektit

Jokohaman aseman alue jatkaa kasvuaan ja kehitystään. Tulevissa projekteissa keskitytään parantamaan liikennejärjestelmiä ja matkustusmukavuutta. Lisäraiteita rakennetaan vähentämään ruuhkia ja uusimpia teknologioita käytetään reaaliaikaisen tiedon jakamiseen. Laajennukset tarjoavat uusia tiloja vähittäiskaupalle ja uusia ruokapaikkoja suunnitellaan matkustajien vaatimusten mukaisesti sekä lisäten turvallisuutta.

Ympäristövaikutukset

Jokohaman aseman toiminta vaikuttaa ympäristöönsä monin tavoin. Liikenteen päästöt ovat keskeinen huolenaihe, kun puhutaan rautatieasemien ympäristövaikutuksista. Voit havaita päästöjen vähentyneen viime vuosina esimerkiksi junien moottoritekniikan kehittyessä ja uusiutuvan energian käytön lisääntyessä.

Junaliikenteen energiantarvetta on optimoitu. Tämä näkyy esimerkiksi LED-valaistuksen käyttöönotolla sekä uusiutuvien energialähteiden, kuten aurinkoenergian hyödyntämisenä.
Jokohaman asema pyrkii vähentämään jätteiden määrää ja edistämään kierrätystä.

Junaliikenteen melu on korostunut ympäristökysymys. Aseman lähialueille on asennettu meluvaimentimia ja rakennettu äänivallirakenteita.

Jokohama on toteuttanut toimenpiteitä lajiston suojelemiseksi. Toimia ovat esimerkiksi viheralueiden ylläpito ja laajentaminen, sekä eläinten kulkureittien huomiointi aseman rakennus- ja kunnostustöissä.

Ilmastonmuutoksen vastaisiin toimiin osallistuminen on tärkeää ja Jokohamanasema on mukana päästövähennystavoitteiden asettamisessa ja edistämässä ympäristöystävällisten junien käyttöä edistävä politiikka.

Usein kysytyt kysymykset

Jokohaman asemalta Tokion asemalle pääset nopeasti ja vaivattomasti JR Tokaido-linjaa käyttämällä. Matka kestää tyypillisesti vain 30 minuuttia.

Naritan lentokentälle pääset Jokohamanasemalta kätevimmin Narita Express -junalla, joka liikennöi suoraan asemien välillä. Matka kestää noin 90 minuuttia.

Shin-Yokohama -aseman ympäristöstä löytyy monipuolinen valikoima ravintoloita. Aseman lähistöllä sijaitseva Ramen-museo tarjoaa erilaisia ramen-vaihtoehtoja ja Cubic Plaza ostoskeskuksessa on useita laadukkaita ravintoloita.

Jokohaman asemalta Kamakuran asemalle matkustaminen vie noin 30 minuuttia JR Yokosuka-linjaa käyttäen.

Shin-Yokohama -asemalta löydät matkatavarasäilytyslokerot ja -palvelun väestönsuojan alueelta, joka sijaitsee pääsisäänkäynnin läheisyydessä.

Shin-Yokohama ja Jokohaman asema eivät ole sama paikka. Shin-Yokohama on toinen asema ja sijaitsee noin 8 kilometrin päässä Jokohaman asemasta. Tämä asema on erityisesti tunnettu siitä, että sieltä lähtevät shinkansen pikajunat.

Samankaltaiset artikkelit