|

Naritan kansainvälinen lentoasema (NRT)

Naritan kansainvälinen lentoasema (NRT) on yksi Japanin suurimmista ja vilkkaimmista lentoasemista, joka sijaitsee noin 60 kilometriä Tokion itäpuolella. Lentoasema on toiminut tärkeänä porttina Japaniin ja Aasiaan vuodesta 1978 lähtien, ja se on nykyään yksi maailman vilkkaimmista lentoasemista. Tässä artikkelissa kerromme Naritan lentoaseman historiasta, terminaaleista, palveluista, kulkuyhteyksistä sekä sen tulevaisuuden näkymistä.

Lentoaseman merkitys ja rooli Japanissa

Naritan kansainvälinen lentoasema on Japanin toiseksi vilkkain lentoasema matkustajamäärältään, heti Tokion Hanedan lentoaseman jälkeen. Naritan lentoasema sijaitsee Chiban prefektuurissa ja se palvelee yli 40 miljoonaa matkustajaa vuosittain. Se on tärkeä solmukohta monille kansainvälisille ja kotimaisille lentoyhtiöille. Naritan lentoasema on myös merkittävä rahtiliikenteen keskus Japanissa ja Aasiassa.

Naritan kautta kulkevat niin Japanin sisäiset lennot kuin pitkän matkan kansainväliset lennot, ja se on erityisen suosittu reittilentojen päätepiste Aasian ja Pohjois-Amerikan välillä. Lentoaseman rooli on korostunut entisestään viime vuosina, kun matkailu Japaniin on kasvanut ja kansainvälinen liikenne on lisääntynyt. Tämä artikkeli tarjoaa kattavan katsauksen Naritan kansainvälisen lentoaseman monipuolisiin palveluihin ja toimintaan.

Naritan lentoaseman historia

Naritan kansainvälinen lentoasema tunnettiin aiemmin nimellä New Tokyo International Airport. Kenttä avattiin vuonna 1978 vastaamaan kasvavaan kysyntään kansainvälisille lennoille, kun Tokion Hanedan lentoasema oli ylikuormittunut. Koska Narita sijaitsee vain noin 60km päässä Tokiosta, valittiin se sopivaksi rakennuskohteeksi.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan Naritan lentoaseman rakentaminen piti aloittaa jo 1960-luvulla, mutta paikallisten asukkaiden ja aktivistien vastustus viivästytti hanketta. Vastustus johtui muun muassa maankäyttöön liittyvistä kiistoista ja ympäristövaikutuksista. Lopulta lentoaseman ensimmäinen kiitorata valmistui ja avattiin käyttöön vuonna 1978, ja toinen kiitorata avattiin vuonna 2002.

Tärkeät tapahtumat ja muutokset

Naritan lentoaseman historiaan kuuluu monia merkittäviä tapahtumia ja muutoksia. Yksi näistä oli 1980-luvulla toteutettu laajennus, joka sisälsi uuden matkustajaterminaalin ja pysäköintialueen rakentamisen. Laajennus paransi lentoaseman palveluita ja kapasiteettia, jotta se pystyi vastaamaan entistä paremmin kasvavaan lentoliikenteen kysyntään. Vuonna 2004 lentoaseman nimi muutettiin virallisesti Naritan kansainväliseksi lentoasemaksi, mikä heijasteli sen asemaa Japanin tärkeimpänä kansainvälisenä porttina.

Vuonna 2010 valmistui Naritan lentoaseman kolmas matkustajaterminaali, joka on erityisesti suunniteltu halpalentoyhtiöitä varten. Terminaali 3:n rakentaminen auttoi lentoasemaa houkuttelemaan lisää lentoyhtiöitä ja matkustajia sekä parantamaan palveluiden monipuolisuutta. Naritan lentoasema on kehittynyt merkittävästi vuosien varrella ja jatkaa edelleen kasvuaan ja kehitystään ja se on välttämätön osa Japanin ja koko Aasian lentoliikenneverkostoa.

Naritan terminaalit ja lentoyhtiöt

Naritan kansainvälinen lentoasema on Japanin tärkein kansainvälinen portti ja yksi Aasian suurimmista liikennekeskuksista. Sen kolme terminaalia ja monipuoliset palvelut tekevät matkustamisesta miellyttävän ja sujuvan kokemuksen. Käydään nyt lävitse nämä Naritan lentokentällä olevan kolmen eri terminaalien tarjontaa.

Terminaali 1

Terminaali 1 on Naritan lentoaseman vanhin ja suurin terminaali. Se avattiin vuonna 1978, ja siitä lähtevät ja saapuvat pääasiassa oneworld- ja SkyTeam-allianssien lentoyhtiöiden lennot. Terminaali on jaettu kahteen osaan, Eteläsiipeen ja Pohjoissiipeen, jotka molemmat tarjoavat monipuoliset palvelut matkustajille. Terminaali 1:n palveluihin kuuluvat muun muassa monipuoliset ravintolat, kahvilat ja baarit, ostosmahdollisuudet, lounge-tilat, valuutanvaihtopisteet, pankkiautomaatit, matkatavarasäilytys, Wi-Fi-yhteys ja perheille suunnatut palvelut.

Terminaali 2

Terminaali 2 avattiin vuonna 1992, ja se on pääasiassa Star Alliance -lentoyhtiöiden käytössä. Terminaali 2 tarjoaa matkustajille laajan valikoiman palveluita ja mukavuuksia, kuten ravintoloita, ostosmahdollisuuksia, lounge-tiloja, pankkiautomaatteja, matkatavarasäilytystä ja Wi-Fi-yhteyden. Lisäksi Terminaali 2:ssa on erillinen alue kotimaan lentojen lähtöselvitykselle ja saapuville lennoille, mikä tekee siirtymisestä kansainvälisten ja kotimaan lentojen välillä helpompaa.

Terminaali 3

Terminaali 3 avattiin vuonna 2015, ja se on erityisesti suunniteltu halpalentoyhtiöiden tarpeisiin. Terminaalin rakenteessa on keskitytty tehokkuuteen ja edullisiin ratkaisuihin, mutta sieltä löytyy silti peruspalvelut matkustajille, kuten ravintoloita, ostosmahdollisuuksia, pankkiautomaatteja ja Wi-Fi-yhteyden. Terminaali 3:n käyttäjiä ovat muun muassa Jetstar Japan, Peach ja Vanilla Air. Terminaalin minimalistinen muotoilu ja yksinkertaiset palvelut mahdollistavat edullisten lentojen tarjoamisen asiakkaille.

Tärkeimmät lentoyhtiöt ja kumppanuudet

Naritan lentoasemalla on tarjolla myös muita palveluita matkustajille. Tällaisia ovat esimerkiksi hotellit lentoaseman läheisyydessä, pysäköintialueita eri tarpeisiin, autonvuokrauspalveluita, matkatoimistoja ja konferenssitiloja. Lisäksi lentoasemalla on useita vammaispalveluita, kuten liikuntarajoitteisille tarkoitettuja pysäköintipaikkoja, inva-WC:t ja erityiset odotustilat.

Ympärivuotiset kulttuuritapahtumat ja -näyttelyt

Naritan kansainvälinen lentoasema pyrkii edistämään japanilaista kulttuuria tarjoamalla matkustajille mahdollisuuden tutustua maan perinteisiin ja taiteeseen. Lentoasemalla järjestetään ympäri vuoden erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten teeseremonioita, perinteisiä musiikki- ja tanssiesityksiä sekä käsityöpajoja. Lisäksi lentoasemalla on useita taidenäyttelyitä ja kulttuurinäyttelyitä, jotka esittelevät japanilaista historiaa, kulttuuria ja estetiikkaa.

Liikenneyhteydet Naritan lentoasemalta

Naritan lentoasemalta on hyvät liikenneyhteydet Tokioon ja muihin Japanin kaupunkeihin. Matkustajat voivat valita useista eri vaihtoehdoista, kuten junista, linja-autoista ja taksista. Suosittu ja nopea tapa matkustaa Tokioon on Narita Express -juna (NEX), joka vie matkustajat noin tunnissa Tokion päärautatieasemalle. Linja-autoyhteydet ovat myös käteviä ja edullisia, tarjoten kuljetuksen moniin eri kohteisiin. Jos haluat säästää rahaa ja aikaa, älä valitse NEXiä vaan Chūō Line. Näin säästät useita kymppejä samalla matkalla.

Palvelut ja mukavuudet

Naritan kansainvälinen lentoasema tarjoaa matkustajille monipuoliset palveluita ja mukavuuksia. Nämä on suunniteltu tekemään oleskelusta ja lennolle lähdöstä mukavaa ja sujuvaa. Käydään seuraavaksi läpi joitakin tärkeimpiä palveluja ja mukavuuksia, joita voit hyödyntää lentoasemalla.

Ravintolat ja kahvilat

Kentältä löytyy niin perinteisiä japanilaisia ruokia kuin kansainvälisiä herkkuja, kuten sushi, ramen, tempura, pizza ja hampurilaiset. Lentoaseman kahviloissa matkustajat voivat nauttia juomia ja kevyitä välipaloja ennen lentoaan tai lennon jälkeen. Ravintoloita löytyy niin aasialaiseen, kuin länsimaalaiseenkin makuun.

Ostosmahdollisuudet

Naritan lentoasemalla on laaja valikoima kauppoja, jotka tarjoavat monenlaisia tuotteita, kuten vaatteita, elektroniikkaa, kosmetiikkaa, matkamuistoja ja paljon muuta. Duty-free-alueelta matkustajat voivat ostaa verovapaita tuotteita, kuten alkoholia, tupakkaa ja luksusmerkkien tuotteita. Lentoasemalla on myös useita erikoisliikkeitä, jotka tarjoavat perinteisiä japanilaisia tuotteita, kuten kimonoja, keramiikkaa ja teetä. Kentällä kannattaa etsiä juuri niitä tuotteita, joita ei välttämättä omasta kotimaasta löydy. Suomessa esimerkiksi hyvän umeshun ostaminen alkon kautta on kallista, joten tätä kannattaa hankkia, mikäli alkoholia tulee nautittua.

Lounge-tilat

Naritan lentoasemalla on useita lentoyhtiöiden ylläpitämiä lounge-tiloja, jotka tarjoavat mukavuutta ja ylellisyyttä matkustajille. Loungesissa matkustajat voivat rentoutua ennen lentoaan, nauttia juomia ja välipaloja, työskennellä tai ladata laitteitaan. Pääsy loungeihin perustuu yleensä lentolipun luokkaan, lentoyhtiön kanta-asiakasohjelman tasoon tai päivämaksuun. Jos sinulla on Finnairin gold- tason jäsenyys (tai parempi) tai business- luokan lento, pääset pääterminaalissa olevaan finnairin loungeen.

Lisäpalvelut, kuten WiFi, pankit ja valuutanvaihto

Naritan lentoasema tarjoaa ilmaisen Wi-Fi-yhteyden matkustajille. Lisäksi lentoasemalla on useita latauspisteitä, joissa matkustajat voivat ladata puhelimiaan, tablettejaan ja muita elektronisia laitteitaan. Myös valuutanvaihtopisteitä on useita lentoaseman eri osissa, jotta voit vaihtaa rahaa paikalliseen valuuttaan tai päinvastoin. Lisäksi lentoasemalta löytyy useita pankkiautomaatteja, joista voit nostaa käteistä.

Kuljetus Naritan lentoasemalta Tokioon

Naritan kansainväliseltä lentoasemalta on erinomaiset yhteydet Tokioon ja muualle Japaniin. Tässä kappaleessa käsitellään erilaisia kulkuyhteyksiä Naritan lentoasemalta Tokioon ja sen ympäristöön. Tämä helpottaa sinua matkustajana valitsemaan itsellesi parhaiten sopivan vaihtoehdon.

Junayhteydet

Naritan lentoasemalta on nopeat ja kätevät junayhteydet Tokioon ja sen lähiympäristöön. Narita Express (NEX) on suosittu junavaihtoehto, joka kulkee suoraan lentoasemalta Tokion keskustaan noin tunnissa. Lisäksi Keisei Skyliner tarjoaa nopean yhteyden lentoasemalta Uenoon ja Nipporiin. Molemmat junat ovat mukavia ja tarjoavat runsaasti tilaa matkatavaroille. Chūō Line kulkee myös suoraan Tokion keskustaan ja on halvempi kuin NEX.

Bussiyhteydet

Lentoasemalta on myös useita bussiyhteyksiä Tokioon ja sen ympäristöön. Airport Limousine Bus -palvelu kuljettaa matkustajat eri puolille Tokiota, kuten Shinjukuun, Shibuyaan ja Ginzaan. Bussit ovat mukavia ja tarjoavat hyvän vaihtoehdon, jos määränpää sijaitsee lähellä bussipysäkkiä. Bussimatka Tokion keskustaan kestää yleensä noin 1,5-2 tuntia liikennetilanteesta riippuen. Takaisin päin tultaessa T-CAT kuljettaa bussilla nopeasti Tokion molempiin lentokenttiin.

Taksit ja autonvuokraus

Taksit ovat toinen vaihtoehto matkustaa Naritan lentoasemalta Tokioon, vaikka ne ovat yleensä kalliimpia kuin junat ja bussit. Taksimatka Tokion keskustaan kestää noin 1-1,5 tuntia riippuen liikennetilanteesta. Matkustajat voivat myös vuokrata auton lentoasemalta, jos he haluavat liikkua omatoimisesti Japanissa. Taksiin kannattaa varata noin 10 000 yeniä, eli noin 100e.

Kulkuyhteydet eri puolille Japania

Naritan lentoasemalta on hyvät kulkuyhteydet myös muualle Japaniin. Shinkansen-pikajunien asemille, kuten Tokio, Shinagawa ja Ueno, pääsee helposti Narita Expressin tai Keisei Skylinerin avulla. Lisäksi useat bussiyhteydet tarjoavat kuljetuksia suoraan lentoasemalta eri puolille Japania, kuten Nikkoon, Hakoneen ja Kioton alueelle.

Lentoaseman lähellä olevat hotellit ja majoitus

Naritan kansainvälisen lentoaseman läheisyydessä on useita majoitusvaihtoehtoja. Alueelta löytyy vaihtoehtoja tarkan budjetin matkustajille, kuin myös hieman kalliimpia vaihtoehtoja. Tässä kappaleessa käsitellään hotelleja ja muita majoitusvaihtoehtoja, jotka sijaitsevat lentoaseman sisällä tai sen läheisyydessä.

Lentoaseman sisällä olevat hotellit

Naritan lentoasemalla on useita hotelleja, jotka sijaitsevat suoraan terminaalien sisällä tai niiden välittömässä läheisyydessä. Näitä hotelleja ovat esimerkiksi Nine Hours Narita Airport Capsule Hotel, joka tarjoaa kapselihuoneita lyhytaikaista majoitusta varten, ja Narita Airport Rest House, joka on kätevä yöpymispaikka erityisesti myöhäisillan tai aikaisen aamun lentoja varten. Kapselihotellit ovat pieniä huoneita, johon menee yleensä vain yksi matkustaja. Jos matkustat yksin ja sinulla on vain käsimatkatavarat, voi tämä olla järkevä vaihtoehto.

Lähialueen hotellit ja majoitusvaihtoehdot

Lentoaseman läheisyydessä on myös useita muita hotelleja ja majoitusvaihtoehtoja, jotka tarjoavat hyvän hinta-laatusuhteen ja helpon pääsyn lentoasemalle. Esimerkiksi Narita Tobu Hotel Airport, Hilton Tokyo Narita Airport Hotel ja Hotel Nikko Narita sijaitsevat vain lyhyen ajomatkan päässä lentoasemasta ja tarjoavat ilmaisen kuljetuspalvelun terminaaleihin. Lisäksi Naritan kaupungissa on useita edullisia hotelleja ja perinteisiä ryokaneja, joista matkustajat voivat valita sopivan majoituksen. Naritan kaupunkiin pääsee helposti lentoasemalta junalla tai bussilla.

Turvatarkastus ja matkatavaroiden rajoitukset

Turvatarkastukset Naritan kansainvälisellä lentoasemalla noudattavat kansainvälisiä turvallisuusstandardeja. Tässä pätevät siis samat säännöt, kuin esimerkiksi Helsinki-Vantaalla. Nestemäisten aineiden, aerosolien ja geelien on oltava enintään 100 millilitran pakkauksissa, ja ne tulee pakata läpinäkyvään, suljettavaan muovipussiin. Kiellettyjä esineitä, kuten teräaseita tai suuria nestemääriä, ei saa viedä matkustamoon.

Passintarkastus ja tulli

Naritan kentällä passintarkastuspisteitä on paljon. Saapuvien matkustajien tulee esittää voimassa oleva passi ja tarvittaessa viisumi. Tullissa matkustajien tulee ilmoittaa tavarat, jotka ylittävät sallitut tuontirajoitukset tai jotka vaativat erityislupia. Tarkista ennen matkaa Japanin tullisäännöt ja -rajoitukset, jotta voit varmistaa, että matkatavarasi täyttävät vaatimukset.

Naritan lentoaseman tulevaisuus ja kehityssuunnitelmat

Naritan kansainvälinen lentoasema on jatkuvan kehityksen ja kasvun kohteena. Tässä osiossa käsitellään lentoaseman tulevaisuutta, laajennushankkeita sekä parannuksia. Lentokenttä panostaa myös tekemällä ympäristöystävällisiä toimenpiteitä ja kehittämällä kestävää kehitystä.

Laajennushankkeet ja parannukset

Lentomäärien kasvaessa myös Naritan kenttä tulle todennäköisesti kasvamaan. Laajennushankkeet voivat sisältää uusien terminaalien rakentamisen, nykyisten tilojen päivittämisen ja parantamisen sekä liikenneyhteyksien kehittämisen lentoaseman ja sen ympäristön välillä. Nämä hankkeet mahdollistavat suuremman määrän lentoja ja matkustajia sekä parantavat palvelujen saatavuutta ja laatua.

Ympäristöystävälliset toimenpiteet ja kestävä kehitys

Lentoasema pyrkii minimoimaan ympäristövaikutuksensa ja edistämään kestävää kehitystä esimerkiksi energiatehokkuuden, vedenkulutuksen ja jätteenkäsittelyn osalta. Lisäksi lentoasema voi investoida uusiutuviin energialähteisiin, kuten aurinkopaneeleihin, ja toteuttaa hankkeita, jotka edistävät hiilineutraalia toimintaa. Ympäristöystävällisten toimenpiteiden ja kestävän kehityksen avulla Naritan lentoasema voi varmistaa, että se pysyy kilpailukykyisenä ja vastuullisena toimijana kansainvälisessä ilmailualan ympäristössä.

Naritan vai Hanedan lentokenttä

Tokioon ensimmäistä kertaa matkustavalle saattaa lentokentän valinta olla hankalaa. Finnair lentää Helsinki-Vantaalta molemmille kentille. Lue alta lyhyet vertailut lentokenttien välillä.

  1. Sijainti: Haneda on lähempänä Tokion keskustaa (noin 15-20 km) kuin Narita (noin 60 km). Tämä tekee Hanedasta houkuttelevamman vaihtoehdon matkustajille, jotka haluavat päästä nopeasti hotellilleen ja välttää pitkiä kuljetusmatkoja.
  2. Kuljetus: Hanedasta on paremmat ja nopeammat yhteydet Tokion keskustaan, ja se on yleensä helpompi ja halvempi saavuttaa kuin Narita. Hanedasta on monia eri junavaihtoehtoja, kuten Keikyu- ja Tokyo Monorail -linjat, sekä bussiyhteyksiä. Naritasta on myös junayhteyksiä, kuten Narita Express ja Keisei Skyliner, mutta matka-aika on pidempi ja kalliimpi.
  3. Lentoyhteydet: Narita on suosittu kansainvälisten lentojen kohde, joten sieltä saattaa olla enemmän suoria lentoja eri puolilta maailmaa. Haneda on kuitenkin viime vuosina laajentanut kansainvälisiä yhteyksiään ja tarjoaa myös monia lentoja. Haneda on suosittu kotimaan lentojen kohde, joten jos matkustaja aikoo jatkaa matkaa Japanissa, Haneda saattaa tarjota enemmän vaihtoehtoja.
  4. Palvelut: Molemmat lentokentät tarjoavat laajan valikoiman palveluita, kuten ostosmahdollisuuksia, ravintoloita ja loungen tiloja.

Haneda on yleensä parempi vaihtoehto saapumiselle ja lähtemiselle, koska se sijaitsee lähempänä keskustaa ja tarjoaa paremmat ja nopeammat yhteydet. Narita saattaa kuitenkin olla parempi vaihtoehto, jos se tarjoaa suoran lennon matkustajan kotimaasta tai jos hänellä on erityisiä lentoyhteyksiin liittyviä tarpeita. Itse valitsen kohdekentän yleensä sen mukaan, milloin lento Helsinki-Vantaalta lähtee.

Samankaltaiset artikkelit