Kuvassa käytävästä otettu kuva kapselihotellista Japanissa, jossa uiseta yöpymiskapseleita mahtuu pienempään tilaan.
|

Kapselihotelli – Kompakti majoitusvaihtoehto matkailijoille

Kapselihotellit ovat moderni majoitusvaihtoehto matkustajille, jotka etsivät edullista ja toiminnallista yöpymiskokemusta. Ensimmäinen kapselihotelli avattiin Japanissa 1970-luvulla ja siitä lähtien nämä kompaktit tilat ovat tarjonneet uniikin tavan yöpyä kaupungeissa, joissa tila on rajoitettua. Kapselihotellin ydinajatus on tarjota perusmukavuudet pienessä, yksityisessä moduulissa, joka optimoi käytettävissä olevan tilan tehokkuuden ja tarjoaa matkailijoille henkilökohtaisen lepohetken.

Kapselihotellien majoitusyksiköt ovat yleensä pinottuja ja rivitettyjä huoneita, jotka voi sulkea verholla tai liukuovella. Vaikka tilaa on rajoitetusti, jokainen yksikkö on suunniteltu maksimoimaan käyttömukavuus ja sisältää usein valaistuksen, pistorasioita ja ilmanvaihdon. Hotellit tarjoavat myös yhteisiä tiloja, kuten kylpytilat, lukusalit ja usein myös WiFi-yhteyden. Sisäänkirjautumisprosessi on yksinkertainen, ja hotellit tarjoavat turvallisuutta ja puhtautta korostavan ympäristön matkustaessasi Japanissa.

Keskeiset huomiot:

 • Kapselihotelli tarjoaa toiminnallisen ja taloudellisen yöpymisvaihtoehdon.
 • Yksityisyys ja majoituksen perusmukavuudet varmistetaan kompakteissa yksiköissä.
 • Yhteiset tilat tukevat mukavuutta ja käyttökokemuksen parantamista.
Kuvassa esimerkki yhdenlaisesta kapselihotellista.

Kapselihotellien historia

Kapselihotelleja ei tunneta pitkän historian omaavana ilmiönä. Ensimmäinen kapselihotelli rakennettiin Japanissa, Osakassa vuonna 1979. Näiden hotellien kehitys alkoi vastauksena ahtauteen ja maapulan ongelmaan suurissa kaupungeissa, tarjoten matkaajille ja työssäkäyville sopivan hintaisen ja käytännöllisen yöpymisvaihtoehdon.

Ensimmäisen kapselihotellin nimeltään Capsule Inn Osaka, suunnitteli arkkitehti Kisho Kurokawa. Hotellin kapselit ovat pieniä ”huoneita”, jotka on suunniteltu nukkumista varten. Ne on pinottu vierekkäin ja päällekkäin, minimoiden tarvittavan tilan.

Vuoden 1979 jälkeen kapselihotellit levisivät ympäri Japania ja ovat hiljalleen saavuttaneet suosiota muuallakin. Niiden suunnittelu ja palvelut ovat kehittyneet, mutta perusperiaate, pienet ja edulliset nukkumatilat ovat pysyneet samana.

VuosiTapahtuma
1979Ensimmäinen kapselihotelli avattiin Osakassa, Japanissa.
1980-lukuKapselihotellit yleistyvät ympäri Japania.
2000-lukuKapselihotellien konsepti leviää Aasian ulkopuolelle.
Taulukossa tiivistettynä tärkeitä vuosilukuja kapselihoitellin historiassa, Japanissa.

Kapselihotellit ovat vastaus tarpeeseen majoittua tehokkaasti ja taloudellisesti, säilyttäen yksityisyyttä ja perusmukavuudet. Ne ovat vastaisuudessakin tärkeä osa matkailuteollisuutta tiiviisti asutuilla alueilla, joissa tila on arvokasta.

Konseptin ja muotoilun perusteet

Kapselihotelli on majoitusmuoto, jossa keskitytään tehokkaaseen tilankäyttöön tarjoamalla kompakteja, moduulimaisia yksityisiä nukkumisyksiköitä. Nämä kapselit ovat optimoituja matkustajille, jotka arvostavat yksityisyyttä ja toiminnallisuutta.

Kapselisi on yleensä muutaman metrin pituinen, leveä ja korkea. Jokainen yksikkö on suunniteltu nukkumista varten, jossa on tarvittavat mukavuudet. Vaikka tila on rajallinen, saat oman suljetun alueen, jossa on liukuovi tai verho yksityisyyden varmistamiseksi. Kapselit on suunniteltu ergonomisesti ja ne usein sisältävät sisäänrakennettuja varusteita, kuten valaistuksen, pistorasiat ja ilmanvaihdon.

Valaistus kapseleissa on säädettävissä, mikä mahdollistaa valon määrän sopivan asettamisen. Pistorasioita on yleensä vähintään yksi, joka mahdollistaa elektronisten laitteiden lataamisen. Äänieristys kapselissa pitää huolen, että melu pysyy mahdollisimman vähäisenä.

Kapseleiden kompakti suunnittelu on mahdollistanut useampien yksiköiden mahtumisen pienempään tilaan. Hotelliin verrattuna kapselihotelli on edullisempi vaihtoehto perinteiseen hotellihuoneeseen verrattuna, koska vähemmän tilaa per matkustaja. Kapseleissa majoittuminen on helppoa ja puhtautta on helpompi ylläpitää, mikä tekee siitä erinomaisen vaihtoehdon lyhytaikaiseen majoittumiseen.

Majoitusyksiköt

Kapselihotellissa majoitusyksiköt ovat pieniä, kennomaisia tiloja, jotka on suunniteltu tarjoamaan perusmukavuudet matkaajille. Niissä on juuri tarpeeksi tilaa mahtua nukkumaan ja ne ovat erityisen suosittuja Japanissa, jossa ne tunnetaan nimellä ”kapselihotelli”.

VarusteetKuvaus
SäilytyslokeroHenkilökohtaisten esineiden säilyttämiseen tarkoitettu pieni kaappi.
IlmastointiSäädettävä ilmanvaihto mukavuuden ylläpitämiseksi.
PistorasiaElektroniikan lataamista varten.
WiFiInternet-yhteys usein sisältyy hintaan.
ValaistusSisäänrakennettu lukuvalo.
YksityisyysLiukuovi tai kangasverho.

Kapselit tarjoavat yksinkertaisen, mutta turvallisen ja siistin ympäristön nukkumiseen, johon sisältyy välttämättömät mukavuudet. Ne sopivat lyhytaikaiseen majoitukseen, kuten lepoon lentokentillä tai kaupunkikeskustoissa. Yksi kapseli on lähtökohtaisesti tarkoitettu vain yhdelle henkilölle eivätkä välttämättä tarjoa perinteisen hotellihuoneen palveluita tai tilaa.

Yhteiset tilat

Kapselihotelleissa saatat löytää useita yhteisiä tiloja, jotka ovat tarkoitettu rentoutumiseen ja muiden matkustajien tapaamiseen. Nämä alueet ovat keskeisiä hotellikokemuksellesi ja mahdollistavat mukavuudet, joita kapselit eivät välttämättä tarjoa.

Sosiaalisten tilojen osalta, kapselihotellit tarjoavat yleensä lounge-alue. Ne ovat usein viihtyisiä, joissa voit lukea tai käyttää kannettavaa tietokonetta. Voit monesti tilassa katsoa televisiota ja tutustua muihin matkailijoihin. Lisäksi yhteisissä tiloissa on tarjolla ruokailutilat, joissa on tarjolla keittiövälineitä, jääkaapit ja mikroaaltouuneja ruoan valmistamista varten.

Lisäksi yleisissä tiloissa on kylpyhuoneet sekä saunat, joissa voit virkistäytyä matkasi aikana. Kylpytilat on jaettu sukupuolen mukaan viihtyisän asioimisen mahdollistamiseksi.

Liiketilojen osalta kapselihotelleissa on tarjolla kokoustiloja. Pystyt näissä työskentelemään häirittömästi tilassa, jossa kunnioitetaan hiljaisuutta ja työrauhaa. Muita tarjolla olevia palveluita ovat pesulapalvelut, joissa voit pestä vaatteitasi itsepalveluperiaatteella ja tarjolla on säilytyslokeroita, joissa voit turvallisesti säilyttää arvoesineitäsi lukollisessa lokerossa.

Sisäänkirjautumisprosessi

Kun saavut kapselihotelliin, kohtaat yleensä automatisoidun sisäänkirjautumiskioskin. Kioski ohjaa sinut läpi sisäänkirjautumisen vaiheiden. Alla on yksinkertaistettu prosessi:

 1. Tunnistautuminen: Syötä kioskiin henkilötietosi ja varausnumerosi.
 2. Maksu: Maksa yöpymisesi varausnumeroasi käyttäen, mikäli et ole jo maksanut sitä etukäteen.
 3. Avainkortti: Saat avainkortin, joka antaa pääsyn kapseliisi ja yhteisesti käytettäviin tiloihin.
 4. Ohjeet ja säännöt: Lue ja hyväksy hotellin säännöt, jotka saattavat sisältää hiljaisuusajan noudattamista ja yhteisten tilojen käyttöä koskevia ohjeita.
 5. Varusteet: Sinulle annetaan usein kylpytakki ja tossut käytettäväksi hotellin tiloissa.

Tärkeitä huomioita ennen majoittumista kapselihotellissa on varmistaa, että sinulla on voimassa oleva henkilöllisyystodistus. Tarvitset tätä varausta tehdessä. Kapselihotellin sisäänkirjautumisprosessi on optimoitu nopeaksi ja tehokkaaksi, mikä mahdollistaa helpon startin majoittumisellesi.

Kapselit tarjoavat rajoitetun yksityisyyden, joten ole tietoinen muiden vieraiden läsnäolosta ja äänen tasosta. Käytännöt voivat vaihdella hotellikohtaisesti, joten tarkista etukäteen sinua koskevat tarkat ohjeet.

Kapselihotellien edut

Kapselihotellit tarjoavat ainutlaatuisia etuja. Tässä lyhyessä katsauksessa teille esitellään, miksi kapselihotelli voi olla hyvä valinta.

Yksi merkittävimmistä eduista on hinta. Kapselihotellien hinnat ovat usein edullisempia kuin perinteisten hotellihuoneiden. Pienemmät yksiköt tarkoittavat pienempiä kustannuksia.

Monet kapselihotellit sijaitsevat keskeisillä paikoilla lähellä julkisen liikenteen solmukohtia. Pääset helposti kulkemaan kaupungilla. Ne ovat optimaalinen valinta lyhyille pysähdyksille tai liikematkoille.

Kapselihotellit ovat suunniteltu toimivuuteen ja tehokkuuteen. Niissä on kaikki tarvittava kompaktissa muodossa. Henkilökohtainen tila on suunniteltu selkeäksi ja käytännölliseksi.

Vaikka tilaa onkin rajallisesti, kapselihotellit tarjoavat yksityisen nukkumatilan. Voit vetäytyä omaan kapseliinne milloin haluat. Usein henkilökohtaiset kapselit on lukittavissa, mikä tuo lisäturvaa.

Taloudellisuus

Kapselihotellit ovat tunnettuja kustannustehokkuudestaan. Ne tarjoavat matkustajille edullisen vaihtoehdon yöpymiseen erityisesti kaupunkialueilla, joissa majoitus voi olla kallista. Tässä on joitakin taloudellisia etuja, joita kapselihotellit tarjoavat.

Alhaisemmat yöpymiskustannukset: Kapselihotellin hinta on yleensä vain murto-osa perinteisen hotellihuoneen hinnasta, mikä tekee siitä houkuttelevan valinnan budjettitietoisille matkustajille.

Majoitus vain tarpeen mukaan: Et maksa ylimääräisistä tiloista tai palveluista, jotka eivät ole välttämättömiä lyhytaikaiselle oleskelulle.

PalveluPerinteinen HotelliKapselihotelli
Yöpymisen hintaKorkeampiMatalampi
Huoneen kokoSuurempiKompakti
LisäpalvelutMoniaVähäiset
Taulukossa vertailtu kapselihotellin palveluita perinteiseen hotelliin.

Muistathan, että vaikka säästöjä syntyy, kapselihotellien tarjoama yksityisyys ja mukavuus ovat rajallisempia verrattuna perinteisiin hotelleihin. Jos ensisijainen tavoitteesi on löytää edullinen yöpymispaikka ja olet valmis joustamaan tilasta ja ylellisyydestä, kapselihotelli voi olla erinomainen valinta. Yksinkertaisuus ja perustoiminnot värittävät kapselihotellien kokemusta, tuoden esille niiden taloudellisuuden.

Yksityisyys

Kapselihotelli tarjoaa sinulle henkilökohtaista tilaa yhteistilojen keskellä. Kapselissa oleskellessasi nautit omasta rauhasta, sillä jokainen yksikkö on suunniteltu tarjoamaan visuaalista ja akustista yksityisyyttä. Kapselit ovat rakennettu vaimentamaan ulkoisia ääniä ja useimmissa kapseleissa on liukuovet tai verhot, jotka voit sulkea nukkumaan mennessäsi.

Sijainti

Kun valitset kapselihotellin yöpymiseen, sijainnin merkitys korostuu. Usein löydät nämä hotellit suurten kaupunkien keskustoista tai liikennekeskusten, kuten rautatieasemien ja lentokenttien läheisyydestä. Tässä on esimerkki siitä, miten sijainti voi vaikuttaa valintaasi.

Kapselihotellin läheisyys julkisen liikenteen solmukohtiin tekee siitä kätevän tukikohdan kaupungilla liikkumiseen. Löydät yleensä kapselihotelleja kävelymatkan päästä päärautatieasemilta. Joillakin lentokentillä on omat kapselihotellinsa, joiden avulla voit levätä pitkien lentojen välillä.

Monet kapselihotellit ovat lähellä ravintoloita, baareja ja ostosalueita, joten voit nauttia paikallisesta kulttuurista ja yöelämästä. Mahdollisuus päästä nopeasti suosittuihin turistikohteisiin on etu, mikäli aikasi kaupungissa on rajallinen.

Tarkistettava seikkaMiksi tärkeää
LiikenneyhteydetVarmistaa helpon pääsyn kaupungin eri osiin.
Läheiset palvelutMahdollistaa viihteen ja päivittäistavaroiden saannin.
TurvallisuusOlennainen seikka yksin matkustaville tai turvallisuudesta erityisesti huolehtiville.
Yllä on esitetty tarkistuslista, jonka avulla voit arvioida kapselihotellin sijainnin sopivuuden omalle matkallesi.

Kapselihotellien rajoitukset

Kapselihotellit tarjoavat taloudellisen ja ainutlaatuisen majoitusratkaisun, mutta niillä on myös omat rajoituksensa, jotka sinun on hyvä tiedostaa ennen varauksen tekemistä.

Kapselihuoneesi on pieni ja optimoitu nukkumista varten. Se ei tarjoa tilaa suurelle matkatavaralle tai mukavalle oleskelualueelle kapselissa. Vaikka sinulla on oma tilasi, se on äänieristykseltään rajallinen. Muista muiden asiakkaiden läsnäolo.

Perusmukavuudet ovat usein saatavilla, mutta ne eivät välttämättä vastaa täyden palvelun hotellin tarjontaa. Nämä hotellit on suunniteltu lyhytaikaiseen oleskeluun, joten ne eivät välttämättä sovellu pitkäaikaiseen asumiseen. Hotellin rakenne voi rajoittaa sosiaalisia kohtaamisia, sillä useimmissa kapselihotelleissa ei ole yleisiä tapaamistiloja.

Joissakin kapselihotelleissa on rajoituksia, kuten ainoastaan verkkovarauksia tai rajoitettu saatavuus sesonkiaikoina. Varmista saatavuus etukäteen. Myös loma-ajat tai alueella olevat tapahtumat saattavat vaikuttaa kapselihotellin varaustilanteeseen.

Varustelu

Kapselihotelleissa majoittuessasi huomaat, että varustelu vaihtelee riippuen hotellista ja sen tarjoamasta palvelutasosta. Alla on lyhyt kuvaus yleisimmistä mukavuuksista, joita voit odottaa löytäväsi.

Peruskapseli sisältää usein yhden hengen patjan tai futonin. Lisäksi kapselissa on säädettävä lukuvalo sekä pistorasioita puhelimen ja muiden sähkölaitteiden lataamiseen. Kapselit ovat ilmastoituja sekä verho tai ovi suojaa yksityisyyttäsi kapselissa.

Yleisissä tiloissa on yleensä jaetut suihku- ja WC-tilat, lukkokaapit, WiFi-yhteys, pöytiä ja tuoleja, sekä lepoalueita televisioineen. Lisäpalveluina kapselihotellit saattavat tarjota pyyhkeet ja hygieniatuotteet, unimaskit ja korvatulpat, herätyspalvelun ja kahvi- ja teeaseman.

Muista tarkistaa hotellisi varustelutaso varauksen yhteydessä, jotta tiedät, mitä odottaa ja mitä mahdollisesti tarvitset tuoda mukanasi.

Yksityisyyden puute

Kapselihotellit tarjoavat ainutlaatuisen matkakokemuksen pieneen hintaan, mutta yksi yleisimmistä varauksista, joita saatat kohdata on yksityisyyden puute. Huomaat, että ominaisuus, joka säästää tilaa jakamalla makuutilat moduuleihin, rajoittaa luonnollisesti henkilökohtaista tilaa.

Kapselit ovat joskus avoimia yläosasta ja ohuet seinät erottavat kapselit viereisistä yksiköistä. Kuulet todennäköisesti muiden vieraiden äänet. Liikkuminen ja puhuminen kuuluvat usein naapurimoduuleihin. Lukittavat säilytystilat ovat usein kapselin ulkopuolella.

Vaikka nämä ovat tyypillisiä piirteitä, monissa kapselihotelleissa on suunnitteluratkaisuja, jotka parantavat yksilöllistä kokemustasi, kuten äänieristys ja yksityisvalaistus. Suosittelemme, että tutustut hotellin tarjoamiin yksityisyyden suojaustoimenpiteisiin varauksen yhteydessä.

Käyttäjäkokemus

Kapselihotellin kokemus on ainutlaatuinen ja se voi vaihdella suuresti riippuen henkilökohtaisista odotuksistasi ja tarpeistasi. Sinulle tarjotaan yksityinen lepokapseli, joka on suunniteltu tarjoamaan käytännöllisen ja toiminnallisen majoitustilan. Kapselit ovat yleensä pieniä ja niissä on perustoiminnot.

Kapselihotellissa yöpyessäsi noudatat yleensä näitä ohjeita:

 1. Toimi hiljaisesti kapselialueella.
 2. Käytä kuulokkeita henkilökohtaisten laitteiden kanssa.
 3. Siivoa kapseli käytön jälkeen.

Vaikka tila on rajallinen, monet matkustajat pitävät kapselihotellia edullisena ja tehokkaana vaihtoehtona perinteisille hotelleille lyhytaikaisissa majoitustarpeissa. On tärkeää tutkia etukäteen hotellin palveluja ja kapselien varustelua, jotta tiedät, mitä odottaa majoitustasi.

Turvallisuus ja puhtaus

Kapselihotelleissa turvallisuutesi ja puhtaus ovat ensiarvoisen tärkeitä. Turvallisuus varmistetaan useilla eri toimenpiteillä. Kapselit lukitaan turvakorteilla ja henkilökunta valvoo tiloja ympäri vuorokauden. Lisäksi hätäpoistumistiet ovat selkeästi merkittyjä ja niitä ylläpidetään säännöllisesti.

Kun puhutaan puhtaudesta, kapselit ja yhteiset tilat siivotaan ja desinfioidaan huolellisesti joka päivä. Voit odottaa seuraavan tason ylläpitoa:

AlueSiivoustiheys
KapselitJokaisen käytön jälkeen
Yleiset tilatUseita kertoja päivässä
KylpytilatUseita kertoja päivässä

Noudatathan hotellin antamia sääntöjä omalta osaltasi:

 • Älä tuo kapseliin suuria laukkuja tai likaisia vaatteita.
 • Käytä aina hotellin tarjoamia tossuja yhteisissä tiloissa.
 • Pidä henkilökohtaiset tavarasi järjestyksessä ja säilytä ne annetussa lukollisessa kaapissa.

Innovaatiot ja trendit

Kapselihotellit ovat jatkuvasti kehittymässä ja vastaamassa nykyaikaisten matkustajien tarpeisiin. Tässä on joitakin merkittäviä suuntauksia ja innovaatioita:

Älykäs sisäänkirjautuminen: Käytössäsi on usein kasvojentunnistus tai biometrinen sisäänkirjautuminen.

Älykotiominaisuudet: Voit säätää huoneesi valaistusta, lämpötilaa ja muita asetuksia puhelimellasi.

Mukavuus

Kapselit tarjoavat nykyään yhä parempaa äänieristystä ja ovat tilavampia. Saatavilla voi olla yksityisiä suihkuja, lukusalonkeja ja yhteistyötiloja. Saatat myös löytää personoituja kapselihotelleja, joiden sisustukseen on käytetty erikoissuunnittelua, kuten scifi- tai luontoteemaa.

Kestävyys

Monet kapselihotellit käyttävät kierrätettyjä materiaaleja ja uusiutuvaa energiaa. Lisäksi energiansäästötoimenpiteenä voidaan käyttää liiketunnistimella varustettuja valoja ja vettä säästävät suihkut ovat yleisiä.

Kulttuurivaikutukset

Kapselihotellien vaikutus Japanin kulttuuriin on ollut merkittävä. Ne ovat muodostuneet erottamattomaksi osaksi paikallista elämäntyyliä ja tarjoavat ainutlaatuisen näkökulman japanilaiseen minimalismiin ja tehokkuuteen.

Yhteiskunnallinen vaikutus

Kapselihotellit ovat suosittuja liikematkailijoiden keskuudessa, jotka tarvitsevat edullisen majoitusvaihtoehdon keskustan alueilla. Monet työmatkailijat siis käyttävät kapselihotelleja. Kansainväliset matkailijat hakevat näistä hotelleista ainutkertaista kokemusta, mikä on lisännyt kapselihotellien maailmanlaajuista tunnettuutta.

Minimalismi ja tehokkuus

Kapselihotellit heijastavat japanilaista taitoa käyttää rajallista tilaa äärimmäisen tehokkaasti. Muotoilussa korostuu minimalismi; jokainen kapseli sisältää vain tarvittavat mukavuudet.

Sosiaalinen kuva

Kapselihotellit ovat tulleet tunnetuiksi paikkoina, joissa yksilöt voivat vetäytyä omaan rauhaansa suurkaupungin vilinässä. Hotellit tarjoavat yksityisyyttä ja henkilökohtaista tilaa, mikä on arvostettu piirre tiiviisti asutussa yhteiskunnassa.

Populaarikulttuurin esitys

Kapselihotellit näkyvät usein japanilaisessa populaarikulttuurissa, kuten elokuvissa ja animessa, mikä on kasvattanut niiden tunnettavuutta niin paikallisesti kuin kansainvälisestikin.

Kansainvälinen laajentuminen

Kapseleiden hotellien konsepti on levinnyt Japanista useille muille alueille maailmassa. Ensimmäinen kapselihotelli avattiin Osakassa vuonna 1979, ja niiden suosio on kasvanut tasaisesti sen jälkeen.

Eurooppa:

Englanti: Ensimmäiset hotellit ilmestyivät 2010-luvun puolivälissä.

Suomi: Helsinki otti konseptin käyttöön korostaen minimalistista designia vuonna 2016.

Aasia:

Kiina: Kapselihotelleja on jo suurissa kaupungeissa, kuten Shanghaissa.

Singapore: Tiukan tilan hyödyntäminen ovat saaneet kapselihotellit kukoistamaan.

Pohjois-Amerikka:

Yhdysvallat: Ensimmäiset kapselihotellit avattiin suurkaupungeissa, kuten New Yorkissa.

Olet ehkä huomannut, että kapselihotellien laajenemisen taustalla ovat usein kaupungistuminen, matkustustrendit ja tarve tilaa säästäviin majoitusratkaisuihin. Kapselihotellien ominaisuudet, kuten modulaarinen rakenne ja yksityisyyden tuntu pienessä intiimissä tilassa, vetoavat matkailijoihin ympäri maailman.

Kansainvälisillä markkinoilla toimivat ketjut ovat mukauttaneet palveluitaan paikallisten markkinoiden tarpeisiin. Esimerkiksi lisäpalvelut, kuten ilmainen WiFi, yhteiset oleskelutilat ja aulapalvelut ovat yleisiä.

Ympäristövaikutukset

Kapselihotellit ovat tunnettuja tilaa tehokkaasta käytöstään. Ne ottavat vähemmän tilaa ja resursseja perinteisiin hotelleihin verrattuna. Tässä on lyhyt yhteenveto ympäristövaikutuksista, jotka liittyvät kapselihotelleihin:

EdutHuomiot
Erinomainen tilankäyttöRajoitettuja palveluita verrattuna täyden palvelun hotelleihin.
Resurssien säästöPienet yksityiset tilat.
Alhaisempi jätehuoltotarveYhteiset sosiaaliset tilat, kuten suihkut ja WC.
EnergiankulutusPienempien huoneiden myötä energiankulutus per majoitusyksikkö on yleensä alhaisempi.

Kapselihotellien ympäristövaikutukset ovat merkittäviä etenkin kaupunkialueilla, joissa tila on rajattu ja kalliimpi. Perinteisen hotellihuoneen sijaan kapseli tarjoaa yksinkertaisen nukkumisratkaisun, mikä voi olla osa ekologisesti kestävämpää matkailua.

Usein kysytyt kysymykset

Hinnat vaihtelevat sijainnin ja tarjottavien palveluiden mukaan, mutta keskimäärin kapselihotellin yö Tokiossa voi maksaa 2000 – 5000 jeniä. 2000 jeniä on noin 13 euroa ja 5000 jeniä noin 32 euroa.

Osakan parhaat kapselihotellit löytyvät yleensä keskeisiltä alueilta, kuten Umedasta ja Nanbasta, joiden lähellä on hyvät julkisen liikenteen yhteydet.

Kapselihotellit tarjoavat henkilökohtaisen lepotilan kompaktissa muodossa, kun taas perinteiset hotellit tarjoavat huoneita, jotka ovat tilavampia ja usein varustettuja lisäpalveluilla.

Kapselihotellit tarjoavat perusmukavuudet, kuten vuodevaatteet, yhteiset wc- ja suihkutilat sekä yleensä ilmaisen Wi-Fi-yhteyden.

Kapselit ovat suunniteltu tarjoamaan yksityisyyttä verhojen tai liukuovien avulla, ja niissä on usein lukuvalot ja äänieristys.

Jotkut kapselihotellit mahdollistavat pitkäaikaisemman oleskelun, kun taas toiset on tarkoitettu vain yhden yön yöpymisiin. Tarkista aikarajoitukset suoraan hotellilta.

Samankaltaiset artikkelit