|

Osaka Station – Osakan rautatieasema tutuksi

Osakan asema on merkittävä rautatieasema Osakassa, Japanissa. Se on yksi maan vilkkaimmista asemista, joka palvelee useita juna- ja metroreittejä. Aseman historia ulottuu 1800-luvulle, ja sen merkitys sekä paikallisille, että matkailijoille on vain kasvanut vuosien varrella.

Osakan asema on portti moniin Osakan suosituimpiin nähtävyyksiin ja ostoskeskittymiin, kuten Universal Studios Japaniin ja Umedan Sky Buildingiin. Asema tarjoaa erilaisia palveluita matkustajille, mukaan lukien ravintolat, ostoskeskukset ja hotellit.

Tässä artikkelissa tutustumme tarkemmin Osakan asemaan, sen palveluihin ja ympäröiviin alueisiin, ja annamme sinulle vinkkejä, kuinka voit sujuvasti liikkua asemalla ja Osakan kaupungissa.

Osakan rautatieasemalta lähtee myös Shinkansen linjat, eli luotijunat.
Osakan rautatieasemalta lähtee myös Shinkansen linjat eli luotijunat.

Historia

Osakan aseman historia juontaa juurensa myöhäiseen 19. vuosisataan. Tuohon aikaan Osakan kaupungilla oli erityinen tunnelma, joka tunnetaan nimellä Osaka temperament. Tämä kilpailuhenkinen luonne herätti halun hyödyntää markkinamahdollisuuksia ja edisti kehityksen mahdollistamista.

Asemalla on ollut suuri merkitys kaupungin kehityksessä, sillä se on tarjonnut yhteyden muualle Japaniin ja vaikuttanut Osakan kaupalliseen menestymiseen. Osaka Station eli Osakan rautatieasema on muodostanut tärkeän solmukohdan eri alueiden välillä, ja se houkutellut monia liikemiehiä ja yrittäjiä rakentamaan liiketoimintaansa sen lähelle.

Ajan myötä Osakan asemasta on tullut yksi Japanin vilkkaimmista rautatieasemista. Se ei ole pelkästään merkittävä liikenteen solmukohta, vaan myös keskeinen osa Osakan kulttuuria ja elämää.

Rautatieasema ja sen ominaisuudet

Osakan asemalla on useita eri ratoja ja junia, jotka palvelevat läntistä Japania, ja Kansain alueen asukkaita ja matkustajia. Asema on erityisen tunnettu Shinkansen liikenteestä, joka yhdistää sen muihin Japanin suurkaupunkeihin, kuten Tokioon ja Kiotoon. Päätepysäkki Tokiossa on Tokion rautatieasema, eli Tokyo Station. Täältä löydät myös JR Takarazuka nimisen linjan, joka kulkee ääriasemilta Naraan, Wakayamaan ja Kansain kansainväliselle lentokentälle.

Lähiseudulla sijaitsee myös useita muita asemia, sekä monia paikallisliikenteen junia. Umedan asema on erityisen merkittävä kuljetuskeskus, josta löytyy Hankyu, Hanshin ja Hankyu Railway -yhtiöiden junia. Toisella puolella Osakan asemaa on Higashi-Umeda niminen asema, joka palvelee Osaka Metron Midosuji linjan matkustajia.

Shinkansen ja muut linjat

Shinkansen on Japanin nopea juna, joka on keskeinen osa Osakan aseman järjestelmää. Se yhdistää Osakan muihin suuriin japanilaiskaupunkeihin nopeilla ja tehokkailla rautatielinjoilla. Lisäksi Osakan asemalta pääsee helposti muihin paikallisesti merkittäviin kohteisiin, kuten Namban asemalle käyttämällä Midosujin- ja Yotsubashi metroa.

Lisäksi Osakan asemalta löytyy useita muita junalinjoja, kuten JR Osaka Line, joka palvelee Kansain alueen matkustajia. Nishi-Umedan asemalta voit ottaa JR Tozai linjan, joka kulkee läpi suurimman osan Osakan metropolialueesta. Kitashinchin asemalta löytyy puolestaan kätevä yhteys Hanshin Railway- ja JR Kyoto junalinjoille.

Kokonaisuudessaan Osakan aseman monipuolinen junaliikenne tekee siitä yhden Kansain alueen tärkeimmän ja vilkkaimman rautatieaseman. Täältä pääset kätevästi niin paikallisliikenteeseen, kuin kaukojuniinkin sujuvasti ja nopeasti.

Ostokset

Osakan asemalla on monia ostosmahdollisuuksia, kuten Osaka Station City, joka tarjoaa laajan valikoiman kauppoja ja tavarataloja. Osakan aseman kaupunkialue on jaettu kahteen osaan: Pohjoinen Osaka (Kita) ja Eteläinen Osaka (Minami). Molemmilla alueilla on monia kauppoja ja ravintoloita, jotka houkuttelevat matkustajia ja paikallisia asukkaita luokseen. Täällä voit löytää muotiliikkeitä, elektroniikkakauppoja, elokuvateattereita ja paljon muuta.

Yksi suosituimmista ostospaikoista on Yodobashi Camera, joka on suuri elektroniikkaliike. Sieltä voit ostaa uusimpia oheistuotteita ja muuta elektroniikkaan liittyvää. Saman ketjun liikkeen löydät myös Tokion Akihabarasta.

Tavaratalot ja ostoskeskukset

Tämän lisäksi löydät useita tavarataloja ja ostoskeskuksia läheltä Osakan asemaa, Umedan aluetta. Tunnettuja tavarataloja ovat esimerkiksi Daimaru ja Lucua. Näissä tavarataloissa voit tehdä vaateostoksia, ostaa kotitaloustavaroita ja tutustua paikallisiin herkkuihin.

Grand Front Osaka on toinen massiivinen ostoskeskus, joka sijaitsee aivan Osakan aseman vieressä. Se koostuu eri osastoista, kuten Urban Center ja Tower Blocks. Jos etsit luksusbrändejä tai haluat vain ihailla upeaa arkkitehtuuria, Grand Front Osakan tulisi olla ostoslistallasi.

Lisäksi alueella on useita maanalaisia ostospaikkoja, joita löytyy Umedan alueelta. Nämä maanalaiset ostoskeskukset tarjoavat monenlaisia tuotteita ja palveluita matkailijoille, ja paikallisille, joten ne ovat hyvä paikka piipahtaa sateisena päivänä tai päästäkseen pois helteestä lämpimänä päivänä.

Osakan asemalla on paljon tarjottavaa ostosten suhteen. Vaihtoehtoja löytyy erilaisista kaupoista, tavarataloista ja ostoskeskuksista alueen maanalaisiin ostospaikkoihin. Koet varmasti unohtumattomia ostoskokemuksia tällä vilkkaalla alueella.

Osakan rautatieasemalla digitaaliset näytöt näyttävät tärkeät tiedot japaniksi, mutta myös usein englanniksi.
Osakan rautatieasemalla digitaaliset näytöt näyttävät tärkeät tiedot japaniksi, mutta myös usein englanniksi.

Ravintolat ja viihde

Osakan asemalla löydät monipuolisia ruokailu- ja viihdevaihtoehtoja. Ravintolat tarjoavat erilaisia ruokalajeja, joten löydät varmasti omaan makuusi sopivan vaihtoehdon.

Asemalla sijaitsee monia japanilaisia ravintoloita, joissa voit maistella perinteisiä ruokia, kuten sushia ja ramenia. Myös kansainvälisiä ruokia tarjoavia paikkoja, kuten italialaisia, amerikkalaisia ja kiinalaisia ravintoloita löytyy runsaasti.

Vehreä Shinsaibashi on puolestaan täynnä trendikkäitä kahviloita ja baareja, joissa voit nauttia aterian tai nauttia iltavirvokkeita. Tässä on joitakin suosittuja paikkoja, joista valita:

  • Sushi Miyabi – Tunnettu korkealaatuisesta sushistaan.
  • Aoba – Ihanteellinen paikka herkulliselle ramen aterialle.
  • La Bottega del Pane – Tarjoilee italialaisia leipiä ja pizzoja.
  • Café Segovia – Yunnelmallinen kahvila trendikkäiden Shinsaibashin kujan varrella

Viihde puolella asemalta löytyy monia elokuvateattereita, karaokebaareja ja pelihalleja, joissa voit viettää aikaa ennen junan lähtöä tai kavereiden kanssa. Älä unohda tutustua Osakan aseman ympäristön ostosalueisiin, kuten Grand Front Osakaan ja Yodobashi Cameraan löytääksesi lisää ruoka- ja viihdepaikkoja.

Nauti vierailustasi Osakan asemalla, missä voit kokea monipuolisia ravintolavaihtoehtoja ja viihtyisiä viihdealueita.

Yhdyskäytävät ja rakennukset

Pohjoisen portin rakennus on Osakan aseman keskeinen maamerkki ja osa yhdyskäytävien verkostoa. Tämä rakennus tarjoaa useita palveluita, kuten ostoskeskuksen, ravintoloita ja muita virkistysmahdollisuuksia. Voit ihailla Umeda Sky Buildingin upeaa arkkitehtuuria ja näköalaa rakennuksen läheisyydessä.

Eteläinen rakennus sijaitsee vastapäätä pohjoista rakennusta ja on yhtä tärkeä osa Osakan aseman yhdyskäytäviä. Myös Eteläisen rakennuksen alueella on monia palveluita ja virkistysmahdollisuuksia, mukaan lukien ostoskeskus ja ravintoloita. Näitä rakennuksia ympäröivät useat liikenneyhteydet, kuten junat, metrot ja bussit, mikä tekee matkustamisesta helppoa ja kätevää.

Huomaathan, että Umeda Sky Building on erillinen rakennus, joka sijaitsee hieman kauempana tältä alueelta. Umeda Sky Building on näyttävä maamerkki ja näköalatasanne, josta voi ihailla upeaa kaupunkimaisemaa. Sinne pääsee kätevästi joko kävellen tai julkisilla kulkuvälineillä.

Palvelut ja mukavuudet

Asemalla voit käyttää ICOCA nimistä korttia, joka on laajalti käytössä eri rautatieyhtiöiden, kuten JR Westin, sekä metroyhteyksien, kuten Namban- ja Tennōjin asemilla. ICOCA -kortin avulla matkustaminen on helppoa ja kätevää, koska se toimii sähköisenä rahana ja voit käyttää sitä maksuvälineenä myös erilaisten palvelujen yhteydessä.

Lipunmyynti ja palvelut


Osakan asemalla on tarjolla useita lippupalveluja, jotka ovat hajautettu eri puolille asemaa. Voit löytää palvelut kuten vihreän lipunmyyntipisteen, vihreän lipunmyyntiautomaatin, sekä vihreän lipunmyyntiautomaatti Plussan. Lisäksi asemalta löytyy kausilippuja myyvä automaatti keskeisiltä alueilta, kuten keskusaukiolla, jota kutsutaan nimellä Keskiportti, sekä Midosujin sisäänkäynniltä, joka on merkitty nimellä Midosujin portti. Lippupalvelujen aukioloajat ovat yleensä melko joustavat, minkä ansiosta voit ostaa ja noutaa lippusi milloin se sinulle parhaiten sopii ja joustavasti.

Liikenneyhteydet ja pysäköinti

Osakan asema tarjoaa erinomaiset julkisen liikenteen yhteydet. Se on kaupungin tärkein rautatieasema ja se yhdistää useita rautatieyhtiöitä, kuten JR Westin ja Osakan metrojärjestelmän. Asemalta pääsee helposti eri puolille kaupunkia, esimerkiksi Shin-Osakan asemalle ja Namban alueelle, sekä kaupungin ulkopuolelle.

Asemalta löytyy myös taksipalvelu, joka on kätevä vaihtoehto, jos matkustat raskaiden matkatavaroiden tai pienten lasten kanssa. Lisäksi voit käyttää aseman autonvuokrauspalvelua, joka tarjoaa vastuullisen vaihtoehdon ajoneuvon vuokraamiseen aseman lähialueella.

Pysäköinti on järjestetty parkkeeraa ja matkusta -tyyppisesti, jolloin voit jättää autosi aseman parkkipaikalle ja jatkaa matkaasi julkisilla kulkuvälineillä. Aseman käytävät on suunniteltu hyvin, joten sinun ei tarvitse huolehtia esteettömyydestä. Löydät asemalta hissejä ja liukuportaita, jotka helpottavat liikkumista eri kerrosten välillä.

Pienten hätätilanteiden varalta asema tarjoaa palvelun nimeltä Lasten hätänumeroasema, joka on tarkoitettu auttamaan hätätilanteessa olevia lapsia. Aseman alueella on myös runsaasti kolikkolukollisia säilytyslokeroita, joihin voit jättää matkatavarasi turvallisesti säilytykseen vierailusi ajaksi. Säilytyslokeroita on saatavilla useissa eri koissa ja hintaluokissa.

Läheiset nähtävyydet ja kulttuuri

Osakan asemalta voit helposti vierailla monissa lähellä olevissa nähtävyyksissä ja kulttuurikohteissa. Kioton kaupunki on tunnettu sen perinteisestä arkkitehtuurista ja lukuisista temppeleistään, ja se on vain noin tunnin junamatkan päässä. Kiotosta löydät esimerkiksi Kinkaku-ji kultaisen temppelin ja Kioton keisarillisen palatsin.

Kobe on toinen lähikaupunki, joka on vain lyhyen junamatkan päässä Osakan asemalta. Kobella on laaja valikoima nähtävyyksiä, kuten Meren Park, josta löytyy monia näyttelyitä ja aktiviteetteja sekä akvaarion. Koben tunnelmalliset satama-alueet ja Mount Rokko tarjoavat henkeäsalpaavat näkymät kaupunkiin.

Lähiseudun puutarhoissa on kauniita maisemia ja rauhallisuutta. Esimerkiksi Osakassa sijaitseva Nishinomaru puisto tarjoaa upeita näkymiä Osakan linnaan. Lisäksi voit vierailla Osakajo puistossa, jossa voit ihailla historiallisia rakennuksia ja rentoutua vehreässä ympäristössä.

Pyhäköt ovat merkittävä osa Japanin kulttuuria, ja alueella on niitä monia. Sumiyoshi-taisha on vanhin pyhäkkö Osakassa ja se tarjoaa ainutlaatuisen katsauksen japanilaiseen uskonnolliseen arkkitehtuuriin. Ikuta-jinja on toinen historiallinen pyhäkkö, joka sijaitsee Kobessa.

Osakan aseman lähellä on vauras kaupallinen alue, jossa voit tutustua paikalliseen kaupalliseen elämään ja ostoksiin. Umeda on suosittu ostosalue, jossa on runsas valikoima kauppoja, ostoskeskuksia ja ravintoloita. Voit myös kokea japanilaisen kulttuurin täynnä elämää ja energiaa yömarkkinoilla Shinsaibashissa ja Dotonborissa.

Usein kysytyt kysymykset

Matkalla Osakan asemalta Shin-Osakaan voit käyttää JR-pikajunia, kuten Tokaidoa ja Sanyo-Shinkansen linjan junia. Matka kestää noin 3-5 minuuttia. Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös metroa, mutta se saattaa vaatia yhden tai useamman vaihdon.

Shin-Osaka on toinen suuri rautatieasema Osakassa, joka sijaitsee Osakan aseman luoteispuolella. Shin-Osakan asemalla pysähtyvät kaikki Shinkansen pikajunat, minkä vuoksi siitä on tullut tärkeä yhteyspiste kansallisen raideliikenteen välillä. Osakan asema on kaupungin tärkein paikallisliikenteen solmukohta.

Osakan tärkeimmät rautatieasemat ovat Osaka, Shin-Osaka, Umeda, Namba ja Tennoji. Näillä asemilla on monipuoliset junayhteydet eri puolille kaupunkia ja sen ulkopuolelle. Ne palvelevat myös useita eri rautatieyhtiöitä, kuten JR West, Hankyu, Hanshin ja Nankai.

Osakan asema ja Umedan asema eivät ole sama asia, vaikka ne sijaitsevatkin lähekkäin. Osakan asema on JR Westin hallinnoima asema, kun taas Umedan asema palvelee muita yksityisiä rautatieyhtiöitä, kuten Hankyu, Hanshin ja Osaka Metro.

Osakan silmukkalinja lähtee Osakan asemalta. Voit löytää sen seuraamalla opasteita ja kylttejä, jotka viittaavat ”Osaka Loop Line” tai ”Kanjo-sen”. Ne ovat yleensä merkitty JR tunnuksella. Voit myös kysyä opastusta asemalla olevilta henkilökunnalta tai tarkistaa aseman karttoja selvittääksesi oikean laiturin.

Valitettavasti et voi käyttää JR lippua Osakan metrossa, koska ne ovat erillisiä järjestelmiä ja yhtiöitä. JR lippu on voimassa vain JR juniin, kun taas Osakan metroon tarvitset erillisen lipun tai ICOCA-kortin, joka on ladattava etukäteen.

Samankaltaiset artikkelit