Kuva päivänä hämärtyessä Osakan suosituimmalta viihdealueelta, Dotonborista.
|

Dotonbori – Osakan suosituin viihdealue

Dotonbori on eloisaa välkettä ja vilinää huokuva alue Osakan sydämessä. Tämä kaupunginosa on tunnettu etenkin neonvaloistaan, suureellisista mainostauluistaan ja vilkkaasta yöelämästään. Historiallisesti Dotonbori on ollut viihdekeskittymä jo Edo-kaudelta lähtien ja se on säilyttänyt edelleen asemansa yhtenä Japanin vaikuttavimmista katualueista, joka tarjoaa vierailijoille ainutlaatuisen kulttuurisen kokemuksen.

Maa-alaltaan pieneen, mutta vaikutukseltaan suureen Dotonboriin mahtuu monia suosittuja ravintoloita, jotka tarjoilevat klassista Osakan katuruokaa, kuten takoyaki-palloja ja okonomiyaki -pannukakkuja. Alueen ostoskatuilla ja kauppakeskuksissa voit perehtyä paikallisiin tuotteisiin ja kansainvälisiin brändeihin. Alueen viihdetarjonta ulottuu teattereista ja elävästä musiikista aina teemapuistojen kaltaisiin kokemuksiin saakka, minkä vuoksi Dotonbori on kiehtova kohde niin päivä- kuin yöaikaan. Osaka on Länsi-Japanin pääkaupunki. Se sijaitsee Japanin saarella, Länsi-Honshun etelärannikolla.

Dotonbori ilta-aikaan. Kuvassa oikealla näkyy myös Glico Man.

Historia ja kulttuurinen merkitys

Dōtonborigawa -kanavan varrella sijaitseva Dotonbori on perustettu vuonna 1612 kauppias Yasui Dōtonin toimesta. Historiallisesti Dotonbori on tunnettu teattereistaan, jotka kukoistivat Edo-kaudella. Nykyisin se on tunnettu kirkkaista valoistaan, sekä vilkkaasta ja monipuolisesta ruoka-, ostos- ja viihdetarjonnastaan.

Dotonborin historia

Dotonbori on yksi Osakan tunnetuimmista matkailukohteista. Alueen historia ulottuu Edo-kaudelle (1603–1868), jolloin sen perusti Yasui Doton tavoitteenaan luoda uusi kanava kaupankäynnin tukemiseksi. Valitettavasti Doton menehtyi Osakan linnan piirityksessä ennen sen valmistumista. Myöhemmin hänen työtoverinsa saivat kanavan valmiiksi ja nimesivät sen hänen mukaansa kunnianosoituksena.

1900-luvun alussa Dotonborista kehittyi Osakan viihdekeskus. Monet teatterit, elokuvateatterit ja kahvilat rakensivat alueelle mainetta kulttuurin ja taiteen keskuksena. Vaikka monet historiallisista teattereista ovat sittemmin sulkeutuneet, Dotonbori on säilyttänyt maineensa vilkkaana ja eloisana kohteena.

Alueen ikonisin maamerkki on suuri Glico juoksumies -mainostaulu, joka valmistui ensimmäisen kerran vuonna 1935. Tämä maamerkki edustaa Dotonborin henkeä ja innovaatiota, joka on suosittu valokuvauskohde.

Merkittävät maamerkit

Dotonborin alueella havaitset heti värikkään ja vilkkaan ympäristön. Glico juoksumies on yksi tunnetuimmista maamerkeistä. Neonvalomainos edustaa Japanin pitkäaikaista makeisten valmistajaa ja on suosittu valokuvauskohde. Muita huomionarvoisia maamerkkejä ovat:

 • Dotonbori joki: Sen varrella voit nauttia risteilystä ja nähdä alueen neonvalot uudesta perspektiivistä.
 • Kani Doraku -rapu: Tämä on liikkuva rapuveistos, joka sijaitsee samannimisen ravintolan edessä ja on alueen suosittu maamerkki.

Ravintolat ja ruoka

Osakassa sijaitseva Dotonbori on tunnettu vilkkaasta ravintolakulttuuristaan. Alue tarjoaa monipuolisen kattauksen japanilaisen keittiön herkkuja ja voit kokeilla kaikkea perinteisestä katutyylin ruoasta aina modernimpaan saakka.

Takoyakia löytyy monista kioskeista. Ne ovat grillattuja mustekalapaloja vehnätaikinassa. Kukuru on yksi tunnetuimmista takoyaki -myymälöistä alueella. Okonomiyaki on toinen Osakan herkku, joka on maittava pannukakku, joka valmistetaan usein asiakkaiden edessä. Okonomiyaki Mizuno tarjoilee Osakatyylistä okonomiyakia, joka on paikallisten ja turistien suosiossa.

Ramenin ystävät ilahtuvat alueella sijaitsevista lukuisista ramen -ravintoloista. Ramenkeitot voivat vaihdella yksinkertaisista liemiin perustuvista versioista monimuotoisempiin luomuksiin. Sushi on Kansain alueen toinen suosikki ja Dotonborin ylpeys, joka tarjoilee tuoreimpia meren antimia. Kani Douraku ja Zubora-ya ovat kuuluisia tämän herkun tarjoilusta.

Dotonborin kaduilla huomaat värikkäitä opasteita, jotka houkuttelevat kushikatsu -ravintoloihin, kuten Kushikatsu Daruma. Tässä ravintolassa tarjoillaan hartaasti paistettuja liha- ja vihannesvartaita, jotka dippaillaan seesamikastikkeeseen.

Dotonborissa on myös mahdollisuus maistaa harvinaisempaa japanilaista ruokaa, kuten fugua eli pallokalaa. Zubora-ya on tunnettu paikka kokeilla tätä eksoottista annosta.

”Kuidaore” eli ”syö itsesi konkurssiin” on alueen tunnuslause ja se kuvastaa paikallista intohimoa ruokaan. Harijun ravintola esimerkiksi tarjoilee premium luokan japanilaista naudanlihaa, joka on yksi syy Osakan niin sanotulle kuidaore -maineelle.

Käydessäsi Ichiran-ramenissa, voit nauttia henkilökohtaiseen syömiskokemukseen keskittyneestä ympäristöstä. Ramen on räätälöitävissä oman makusi mukaan.

Ostokset ja viihdealueet

Shinsaibashi on tunnettu ostos- ja viihdealue Osakassa. Se on eläväinen katu, joka vilisee myymälöitä ja on täydellinen paikka shoppailuun. Shinsaibashi-Sujin ostoskatu on noin 600 metriä pitkä ja tarjoaa monenlaisia kauppoja, joista löydät niin tunnettuja kansainvälisiä merkkejä kuin paikallisia erikoisuuksia.

Amerikamura, joka tunnetaan myös nimellä Amemura on nuorten suosiossa oleva alue. Se on tunnettu länsimaisesta kulttuuristaan ja sieltä löydät vaateliikkeitä sekä paikallista taidetta. Amerikamurassa sijaitseva Triangle Park on suosittu kokoontumispaikka.

Namban alueella voit kokea Osakan yöelämän, joka kuhisee baareja, klubeja ja izakayoja. Se on erinomainen paikka kokea perinteinen japanilainen juomakulttuuri ja tavata paikallisia.

 • Klubit: Täydellisiä paikkoja tanssimiseen ja kansainvälisten DJ esitysten seuraamiseen.
 • Baarit: Vaihtoehtoja löytyy jokaiseen makuun, aina rauhallisista cocktailbaareista eloisampiin pubiympäristöihin.
 • Izakayat: Nämä japanilaiset pubit tarjoilevat pientä purtavaa ja juomia täydellistä illanviettoa varten.

Entertainment Districtin sydämessä voit viettää aikaa myös pelihalleissa. Arcadet ovat kiinnostava osa japanilaista kulttuuria ja tarjoavat huvin lisäksi taitopelien jännitystä. Monikerroksinen Don Quijote -kauppakeskus on tunnettu sen epätavallisesta valikoimasta ja on omiaan kuvastamaan Dotonborin eläväistä tunnelmaa.

Ostoskatuja alueella:

 • Ebisubashi-suji Shopping Street: Täältä löydät monipuolisia ostosmahdollisuuksia, ravintoloita sekä kahviloita.
 • Shinsaibashi-suji Shopping Street: Vilkas ja trendikäs ostoskatu, jonka varrella on lukuisia myymälöitä ja boutique-liikkeitä.

Nähtävyydet ja aktiviteetit

Dotonborin alue Osakassa on tunnettu intensiivistä neonvaloistaan, jotka loistavat kirkkaasti yötaivaalla. Vieraillessasi voit kokea kiehtovan sekoituksen modernia ja perinteistä Japania. Kävely Dotonborin kanavan varrella tarjoaa upeita valokuvapaikkoja ja mahdollisuuden nähdä nämä ikoniset valot heijastuvan veden pinnasta.

Teatterialueena Dotonbori on täynnä toimintaa, mistä löytyy useita teattereita ja näytelmätaloja. Yksi tärkeimmistä kohteista on Shochikuzan teatteri, joka tarjoaa perinteistä kabuki-oopperaa. Voit astua menneisyyden maailmaan ja kokea japanilaisen kulttuurin rikkauden.

Teatterikokemuksen lisäksi voit osallistua Tonbori jokiristeilylle, joka tarjoaa ainutlaatuisen näkökulman kaupunkiin suoraan vedestä. Risteilyn aikana näet Dotonborin elävän energian uudesta perspektiivistä.

Kulttuurinnälkäisille Kamigata Ukiyoe museo esittelee Japanin kuuluisaa puupiirrostaidetta. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus nähdä taidetta, joka on vaikuttanut maailmalaajuisesti.

Pienessä, mutta tunnelmallisessa Hozenji Yokochossa voit tuntea perinteisen Osakan hengen. Kävellessäsi kapeilla kivetyillä poluilla löydät Hozenjin temppelin, joka on rauhallinen keidas keskellä vilkasta kaupunkia.

Viihdekeskuksena Dotonbori tarjoaa erilaisia aktiviteetteja, kuten valtavan maailmanpyörän, josta avautuu henkeäsalpaavat näkymät. Lisäksi voit vierailla Konamon museossa, jossa opit kaiken takoyakin ja okonomiyakin valmistuksesta.

Taiteet ja esitykset

Kun vierailet Dotonborissa, voit kokea kattavan valikoiman taide-elämyksiä ja esityksiä. Alueelta löytyy useita teattereita, jotka tarjoavat monipuolista viihdettä:

 • Shochikuza teatteri: Historiallinen näyttämö, joka tunnetaan eritoten kabuki-esityksistään.
 • Namba Grand Kagetsu (NGK): Yksi pääpaikoista manzai komediaille ja muulle live-viihteelle.
 • Perinteinen nukketeatteri nimeltä bunraku, joka lisättiin vuonna 2003 Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon.
 • Kamigata Ukiyoe -museo: Esittelee japanilaista puuleikkaustaidetta.
 • Dotonbori Taro Okamoto -muistiomuseo: Kuvataiteilija Taro Okamoton töitä.

Kulkuyhteydet

Osakassa sijaitseva Dotonbori on helposti saavutettavissa erilaisilla kulkuvälineillä. Namban asema on yksi keskeisimmistä solmukohdista päästäkseen Dotonborin alueelle. Asemalta on suora yhteys mm. Midosuji linjalle, joka on Osakan metron päälinja, sekä myös JR Namban asemalle, joka palvelee Japanin rautatien käyttäjiä.

 • Namba Subway Station tarjoaa yhteydet useille linjoille, mikä tekee siitä ihanteellisen aloituspisteen, kun tavoitteenasi on tutustua Dotonboriin.
 • JR Namba Station on erinomainen vaihtoehto, jos saavut alueelle kauempaa Japanista.

Shinsaibashi-suji on kävelykatu, joka yhdistää Namban alueen Shinsaibashin alueeseen. Sen varrelta löydät monipuolisen valikoiman kauppoja ja palveluita.

Ostoskatujen merkitys

Dotonbori on yksi Osakan tunnetuimmista ostoskaduista ja se tarjoaa runsaan visuaalisen kokemuksen. Kävellessäsi vilkkailla kaduilla näet kirkkaat neonvalot ja monenlaiset kyltit. Nämä elementit ovat osa alueen kaupallista energiaa ja kutsuvat sinut tutustumaan lukuisiin myymälöihin.

Etenkin Dotonburi joen varrella alue tunnetaan neonkylttien loistosta, jotka valaisevat Daikokubashi ja Nippombashi siltoja. Siltojen välittömässä läheisyydessä on erityisen eläväinen tunnelma nähdessäsi vastarannalla komeilevat koristeelliset mainokset ja opasteet.

Kylttien ja näyteikkunoiden tarkoitus on houkutella asiakkaita sisään ja luoda illuusio alueen jatkuvasta elinvoimaisuudesta. Merkittäviä ovat nimenomaan ne, jotka ovat säilyneet vuosikymmenien ajan, kuten Glico Man. Matkamuistoja etsiessäsi kohtaat monia pikkuliikkeitä, jotka myyvät ainutlaatuisia japanilaisia tuotteita.

Usein Kysytyt Kysymykset

Dotonborissa kannattaa maistaa paikallista okonomiyakia ja takoyakia. Muita suosittuja vaihtoehtoja ovat sushi ja ramen-ravintolat.

Osakan linnalta Dotonboriin pääse helposti julkisilla kulkuneuvoilla. Voit ottaa metron vihreän linjan Tanimachin suuntaan ja vaihtaa Hommachin asemalla siniselle linjalle ennen kuin poistut Namban asemalla.

Minamissa ei kannata jättää väliin kuuluisaa Glico-juoksijan mainosta ja Ebisu-siltaa. Hozenji Yokocho ja Shinsekai ovat myös alueen suosittuja kohteita.

Ilta-aikaan Dotonborin valot syttyvät täyteen loistoonsa, ja alue herää eloon neonvalojen ja katukeittiöiden myötä. Lisäksi voit kokeilla yöelämää ja paikallisia baareja kokemuksen täydentämiseksi.

Parasta aikaa vierailla Dotonborissa on kevät tai syksy, kun sää on miellyttävä ja alueen festivaalit, kuten Tenjin Matsuri ja Dotonbori River Festival ovat täydessä vauhdissa.

Dotonbori tarjoaa enemmän viihde- ja ruokailuvaihtoehtoja, kun taas Kuromon markkinoilta löytyy laaja valikoima tuoreita elintarvikkeita ja paikallisia herkkuja. Molemmilla on omat ainutlaatuiset viehätyksensä shoppailijoille.

Samankaltaiset artikkelit