Matkustaminen lentokentältä Tokioon
|

Matkustus Naritan lentokentältä Tokioon

Onnittelut, olet varannut lennot Tokioon, lentänyt Helsinki-Vantaalta kohdemaahan, päässyt lentokentältä eteenpäin ja matkustus Naritan lentokentältä tai Hanedan lentokentältä Tokioon voi alkaa. Mikäli valitsit edellisessä blogissa käsitellyn NEX:in, saavut todennäköisesti Tokion rautatieasemalle (Tokyo Station, 東京駅, Tōkyō-eki). Myös edellisessä blogissa käsitelty Chūō Line kulkee Tokyo stationin kautta. Mikäli hotellisi on muualla Tokion alueella, menet tämän aseman ohi, etkä hyppää pois. Esimerkiksi Shibuyassa. Omilla matkoillani olen yöpynyt aina Chuon alueella, joten osaan tästä kertoa parhaiten.

Kartta Tokyo stationin ympäriltä
Kartta Tokyo Stationin ympäristöstä.

Hotellille saapuminen

Olet nyt päässyt asemalle ja metrosta tavarat ulos. Koska lentokentällä tai jo kotona latasit haluamasi alueen kartan ja merkitsit siihen hotellin sijainnin, löydät helposti perille. Mikäli et näin tehnyt, voit vielä tehdä sen vapaalla wifillä metroasemalla. Nämä eivät kuitenkaan toimi yleensä kovin hyvin ja suosittelen käyttämään VPN- palvelua ilmaisten wifien käytössä tai ylipäänsä koko reissun ajan. Itse olen huomannut F-secure Freedomen hyväksi vaihtoehdoksi.

Hotellin merkkaaminen karttapalveluun on hyvä apu, jos Japani ei luista tai paperisen kartan lukutaito ei uudessa paikassa ole hyvä. Paikalliset harvoin puhuvat englantia ja mikäli puhuvatkin on alue hyvin tiuhaa ja usein paikallisetkaan eivät osaa osoittaa suoraa tietä haluamaasi paikkaan.

Koska olet ladannut kartan ja merkannut hotellin, ei puhelimesi GPS käytä lainkaan verkkoyhteyttä. Voit siis surutta käyttää puhelimen opastusta suoraa hotellille. Tämä helpottaa paljon liikkumista myös tuleviin kohteisiin.

Hotellihuoneen käytävä voi olla ahdas, kun kaikki matkalaukut ovat valmiina liikkumaan.

Hotellit ja huoneet Tokiossa

Hotellit muuten eroavat usein vain pienellä aulalla. Tila on Tokiossa kallista ja se käytetään tehokkaasti. Hinta pienelle APA hotellin huoneelle on vain noin 40-60e joten yöpyminen voi olla myös halpaa. Kolikkoautomaatteja on usein pohjakerroksessa tai jopa jokaisessa hotellin kerroksessa. Näistä saat juomaa (alkoholillisia ja -holittomia) ja joskus myös ruokaa. Nämä toimivat 24/7, joten jos päivän kierroksen jälkeen haluat kylmän oluen 2 aikaan yöllä tai vaikka maitolimsaa, saat sen automaatista.

Huoneet ovat pieniä ja kahden hengen huoneeseen ei matkalaukkujen ja vieraiden jälkeen paljon tilaa jää. Huoneessa on yleensä ilmalämpöpumppu, pöytä, tv, sänky ja suihkut/vessat. Neliöiksi heittäisin noin 15m2, joka sisältää myös vessa- ja suihkutilat. Tilaa ei kuitenkaan tarvitse loputtomasti ja lopuksi huoneessa tuleekin vietettyä suhteellisen vähän aikaa.

Voit matkustaa Naritan lentokentältä Tokioon junalla, bussilla tai taksilla. Valinta riippuu budjetistasi ja ajankäytöstäsi.

Nopeimmat yhteydet Naritan lentokentältä Tokioon ovat:

  • Narita Express (N’EX): nopea ja mukava junayhteys suoraan Tokion keskustaan.
  • Keisei Skyliner: nopea junayhteys, joka vie sinut Nipporiin ja Uenoon.

Kyllä, voit käyttää Japan Rail Pass -korttiasi Naritan lentokentältä lähtevissä junissa. Narita Express (N’EX) on erinomainen vaihtoehto Japan Rail Passin haltijoille.

Matka-aika Naritan lentokentältä Tokioon vaihtelee valitsemasi liikennevälineen mukaan:

  • Narita Express (N’EX): noin 60 minuuttia
  • Keisei Skyliner: noin 40 minuuttia
  • Bussi: 90 – 120 minuuttia
  • Taksi: 60 – 100 minuuttia riippuen liikenteestä

Edullisin tapa matkustaa Naritan lentokentältä Tokioon on bussi. Bussimatka kestää pidempään verrattuna junaan, mutta se on edullisin vaihtoehto.

Finnairilla ei ole suoria jatkolentoja Naritan lentokentältä Hanedaan. Kuitenkin voit matkustaa lentokenttien välillä junalla, bussilla tai taksilla.

Samankaltaiset artikkelit