Ueno parkin läheisyydessä on paljon erilaista nähtävää
|

Ueno Park – Japanin viidenneksi vanhin puisto

Ueno Park on Japanin viidenneksi vanhin puistoalue. Tähän alueeseen kuuluu muun muassa Uenon eläintarha, monia erilaisia museoita. Lisäksi alueella sijaitsee alkuperäisiä ja historiallisia temppeleitä. Tämä kyseinen puisto avattiin yleisölle 1873 vuonna ja sen virallinen nimi on Ueno Onshi-Koen, joka vapaasti käännettynä tarkoittaa Uenon Imperiaalista puiston lahjaa. Lisäksi alueella sijaitsee viimeisen oikean samurain patsas. Alueella myös on shrinen yhteydessä punaisia torii nimisiä portteja, joiden lävitse voit kävellä ja myös kohde on hieno paikka ottaa kuvia.

Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi
Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi

Ueno Parkin kirsikan kukat

Onhan Ueno Park kuuluisin juuri näiden kirsikan kukkien vuoksi ja noin kaksi miljoonaa ihmistä käy näitä katsomassa keväisin. Ensimmäiset kirsikankukkien puut tuonne puistoon istutettiin vuonna 1604 ja alueella onkin yli tuhat kirsikkakukallista puuta. Kukat kukkivat yleensä myöhäisestä maaliskuusta huhtikuun alkuun. Ueno Parkissa järjestetään vuosittain festivaaleja ja tapahtumia, jolloin ihmiset menevät esimerkiksi piknikille puiden alle.

Kan´eiji temppeli

Ennen aikaa kun Uenon puistoalue perustettiin tälle alueelle, kyseinen Uenon alue kuului Kan´eijin temppelille. Tämä buddhalainen rakennelma on vuodelta 1625, mutta suurin osa siihen kuuluvista rakennuksista tuhoutui vuonna 1868 sodassa, jonka jälkeen puistoalue perustettiin. Jäljelle jääneet rakennukset ovat tärkeitä Japanilaisia kulttuurillisia kohteita.

Ueno Toshogu Shrine

Ueno Toshogu temppeli on shintolaisuuden kunnioittamiselle tarkoitettu temppeli, joka rakentui Uenoon vuonna 1627. Temppeli on esimerkki Edo nimisen aikakauden arkkitehtuurista. Se rakennettiin kunnianosoituksena henkilölle nimeltä Tokugawa leyasu, joka perusti Tokugawa Shogunaten, suomeksi käännettynä Japanilaisen sotilashallinnon Edon aikakaudella. Vaikka Japanissa on ollut sotaa ja maanjäristyksiä, tämä rakennelma on pysynyt yhtenäisenä vuosista huolimatta.

Kyseistä temppeliä pääset ihailemaan ilmaiseksi. Kuitenkin, vieraat eivät välttämättä pääse tutkimaan kaikkiin paikkoihin ja osa nähtävistä voi olla maksullisia. Kyseinen temppeli on tunnettu turistien kohde.

Lisäksi alueella on pionien puutarha, joka aukeaa vuosittain Uuden vuoden päivästä aina helmikuun puoleenväliin. Uudelleen puistoalue aukeaa Huhtikuun puolesta välistä ja on auki toukokuulle saakka. Puutarhaan pääsymaksu on 700 jeniä ja se on perustettu aikoinaan Japanin ja Kiinan ystävyyssuhteiden kunniaksi. Löydät lisää tietoa Ueno Toshogu Shrinestä heidän sivuiltaan.

Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi
Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi

Ueno Parkin museot

Museoita tällä alueella on runsaasti. Näistä esimerkkeinä National Museum of Western art (kansainvälisen taiteen museo), National Museum of Nature and Science (Kansallinen luonnon ja tieteen museo) ja Tokyo National Museum (kansallismuseo). Nämä Uenon alueen museot ovat saaneet maininnan maailman parhaimmistoon. Alla esittelyitä muutamista museoista.

Tokyo National Museum

Tokyo National Museum eli Tokion kansallismuseo Japanin vanhin ja suurin kansallismuseo, jossa on nähtävillä noin 110,000 yksittäistä teosta. Museo on siirretty Uenon puistoon vuonna 1882. Nähtävillä on teoksia Japanista, mutta myös muista Aasian maista. Tähän museoon kuuluu kuusi erillistä rakennusta täynnä nähtävää kohdentuen taiteeseen sekä antiikkiin. Lisäksi museolla on myös ulkopihalla nähtävää ja taideteoksia. Yksi merkittävä taideteos tässä kyseisessä museossa on aikoinaan Ikeda samurai klaanille kuulunut pääportti.

Uenon luonnontieteellisessä museossa voi törmätä kilpikonnaan.

Ueno Royal Museum

Ueno Royal Museum eli Uenon kuninkaallinen museo avasi ovensa vuonna 1972 ainoana yksityisenä museona Uenon puistoalueella. Museossa on esillä erilaisia luovia näyttelyitä, joissa on on nähtävillä esimerkiksi kalligrafiaa sekä nykyaikaista taidetta. Kyseessä on pienempi, intiimimpi tila, jossa on vaihtuvia näyttelyitä. Lisäksi pihalla on useita pronssipatsaita sekä kivisiä monumentteja.

Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi
Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi

National Museum of Western Art

National Museum of Western Art eli Tokion länsimaisen taiteen kansallismuseo perustettiin vuonna 1959 ja on Japanilaisen businessmiehen nimeltä Kojiro Matsutakan taiteen kokoelma. Tämä rakennelma on Sveitsiläis-Ranskalaisen arkkitehdin suunnittelema ja vuonna 2016 tämä kohde pääsi yhdeksi UNESCO:n maailmaanperintökohteiden listalla. Museossa on esillä nähtävää aina renessanssiajalta lähtien, myös kuuluisuuksien, kuten Picasson tai Van Goghin taidetta.

National Museum of Nature and Science

National Museum of Nature and Science, suomennettuna Japanin luonnon ja tieteen kansallismuseo on 1877 vuonna avattu Japanin suurin tieteen museo. Esillä museossa on yli 25,000 teosta, kuten dinosauruksia sekä avaruuden tekniikkaa. Museossa on esillä myös useita näytteitä luonnontieteestä toiveena säilyttää näitä tuleville sukupolville. Lisäksi museossa on 360 asteen kuvakulman teatteri, missä näytetään elokuvia liittyen taiteeseen sekä tieteeseen.

Shitamachi Museum

Shitamachin museo on 1980 vuonna avattu museo lähellä Shinobazu nimistä lampea. Sana Shitamachi kääntyy suomeksi Japanin kaupungin keskusta. Tässä kaksikerroksisessa museossa on nähtävillä Taisho nimisen ajanjakson tyylikauteen liittyvää irtaimistoa. Taisho niminen aikakausi vallitsi Japanissa 1910-1920 luvuilla, joilla johdatetaan vierailijat aikaan ennen Japanissa ollutta sota-aikaa. Museosta löytyy esimerkiksi tuolle aikakaudelle sijoittuvia huonekaluja ja muisteloita.

Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi
Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi

Ueno Zoo

Ueno Zoo, eli Uenon eläintarha on yksi Tokion suurimmista eläintarhoista ja suosittu vierailukohde matkailijoille ja paikallisille asukkaille. Ueno Zoossa on yli 500 eläinlajia, mukaan lukien harvinaisia ​​ja uhanalaisia ​​lajeja, kuten jääkarhuja, jättiläispandoja ja Sumatran tiikereitä. Eläintarha on jaettu useisiin eri osastoihin, kuten lintuosastoon, nisäkäsoastoon ja matelijaosastoon. Ueno Zoo on myös kuuluisa jättiläispandoistaan, joita on kaksi, ja jotka ovat suosittuja nähtävyyksiä. Lisäksi eläintarhassa on monia tapahtumia ja esityksiä, joita järjestetään päivittäin, mukaan lukien ruokintanäytöksiä ja lintushowta. Ueno Zoo on paikka, jossa voi nauttia luonnon monimuotoisuudesta ja oppia lisää eläimistä ja niiden suojelusta.

Uenon eläintarhasta löydät myös pandoja.

Miksi vierailla Ueno Parkissa?

Ueno Park on yksi Tokion suurimmista puistoista ja sillä on pitkä historia, joka juontaa juurensa Tokugawa-shogunaatin aikakauteen. Puistossa on paljon nähtävää, kuten kauniita japanilaisia ​​puutarhoja, historiallisia temppeleitä ja museoita, jotka esittelevät japanilaista kulttuuria ja taidetta. Lisäksi Ueno Park on erinomainen paikka kirsikkapuiden kukinnan ihailemiseen keväällä. Puistossa on myös monia kahviloita ja ravintoloita, joissa voi nauttia japanilaisesta ruuasta. Ueno Park tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden tutustua japanilaiseen kulttuuriin ja nauttia kauniista luonnosta ja historiasta samalla kun se tarjoaa rentouttavan paikan kaupungin vilinän keskellä. Siksi jokaisen matkailijan, joka haluaa kokea Tokion monipuolisuutta ja kauneutta, tulisi ehdottomasti vierailla Ueno Parkissa. Voit samalla vierailla myös lähettyvillä olevalla Ameyokon alueella!

Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi
Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi

Samankaltaiset artikkelit