nakano broadway tokion salainen ostosparatiisi
|

Nakano Broadway – Tokion salainen ostosparatiisi

Nakano Broadway on kymmenkerroksinen ostoskeskus, joka sijaitsee Nakanon alueella. Rakennus avattiin vuonna 1966 ja se tuolloin tunnettiin subkulttuurin pyhänä paikkana. Tähän aikaan Nakano Broadwayn kerrottiin olevan parhain rakennus Aasiassa, mutta kuitenkin vuosien saatossa Nakano Broadway sai kilpailukumppaneita muualle Tokion alueelle nousevista ostoskeskuksista ja lopulta vuonna 1880 moni sen liiketiloista oli tyhjillään. Lopulta kuitenkin Nakano Broadway alkoi pikkuhiljaa saada uutta huomiota ihmisten keskuudessa, joka alkoi Mandrake nimisellä mangakaupalla, joka alkoi avata uusia liikkeitä yhä laajemmin rakennukseen. Nykyään ostoskeskuksen hyvä maine on kiirinyt maailmalle asti ja kohde on hyvin suosittu. Sitä pidetään vaihtoehtoisena paikkana Akihabarassa vierailulle.

Rakennuksessa onkin nykyään arviolta noin 330 pientä liikettä täynnä löytöjä. Sen yläkerrassa on myös asutusta, jossa asukkaat pääset vierailemaan kattoterassilla. Kerroksista löytyy asukkaille esimerkiksi leikkikenttä ja puutarhaa, uima-allas sekä golf kenttä.

Nakano Broadwaylta löydät paljon aitoja arvokelloja eri hintaluokista.
Nakano Broadwaylta löydät paljon aitoja arvokelloja eri hintaluokista.

Mistä Nakano Broadway on tunnettu?

Nakano Broadway on tullut tunnetuksi otaku-kulttuurin keskuksena, jossa on monia manga-, anime- ja peliliikkeitä. Se on tunnettu sen lukuisista kaupoistaan, joissa näitä tuotteita on asiakkaille myynnissä. Lisäksi alueella on lukuisia Mandrake kauppoja eli japanilaisia yrityksiä tai yritysketjuja, jotka myyvät käytettyjä esineitä. Itse Nakano Broawayssä on siis asiakkaille neljä kerrosta täynnä liikkeitä. Ostoksia tehdessäsi voit täältä löytää esimerkiksi anime tuotteita, mangaa, keräilyesineitä, figuureja, retroja pelejä ja pelikonsoleita ja matkamuistoja.

Näiden kauppojen lisäksi tästä suuresta rakennelmasta löytyy myös ruokakauppoja sekä esimerkiksi vaateliikkeitä sekä kenkäkauppoja. Lisäksi alueella on myös liikkeitä, jotka myyvät käytettyjä merkkituotteita edullisesti, kuten Louis Vuittonia sekä Rolexin kelloja. Nakano Broadwayltä on siis mahdollista löytää monia muita merkkituotteita edullisin hinnoin, lisäksi tax free:nä eli verottomana.

Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi
Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi

Nakano Broadway: 1. kerros

Ensimmäisessä kerroksessa on laajasti erilaisia kauppoja asiakkaille tarjolla. Tällaisia ovat esimerkiksi kosmetiikkaliikkeet sekä vaateliikkeet. Ensimmäisestä kerroksesta löytyy myös herkullisia konditorioita sekä lukuisia gachapon nimisiä pelikoneita.

Pohjakerros on jaettu kahteen osaan. Sen toinen puoli on muotiin sekä elämäntyyliin keskittynyt alue. Kerroksesta löytyy esimerkiksi kodin tuotteita, kauneustuotteita ja Kimono-nimisiä vaatteita. Toinen osa on taas ruokailuun keskittynyt alue, jossa voit käydä syömässä esimerkiksi ravintolassa nauttimassa ramenia, herkuttelemassa kahviossa, että ostamassa ruuanlaittoon liittyviä tuotteita. Myynnissä on myös japanilaisia ruokailuvälineitä ja muita kodin tuotteita.

Nakano Broadway 2.-3. kerros

Rakennuksen toinen- ja kolmas kerros ovat täynnä liikkeitä animen ja pelien ystäville. Nämä kerrokset ovat Nakano Broadwayn tuottavimmat ja tunnetuimmat kerrokset. Näistä kerroksista voit löytää retroja, että käytettyjä tuotteita edullisin hinnoin. Myynnissä on esimerkiksi figuureja, leluja, anime-tuotteita, Pokemon tuotteita, pehmoleluja ja keräilykortteja. Lisäksi täältä on mahdollista löytää cosplay asusteita. Jokaisella kaupallaan on oma teemansa, jonka tuotteita liikkeissä on esillä. Tässä sinulle hieman esimerkkejä sekä suosituksia kaupoista, joissa voit vierailla Nakano Broadwayllä.

Mandrake Galaxy on liike, joka on täynnä videopelejä. Täältä voit löytää esimerkiksi harvinaisia 80-luvun videopelejä, joista osa on todella harvinaisia ja vaikeampia löytää. Tämän liikkeen edessä on näytillä asiakkaille pelikonsoleita sekä liikkeen arvokkaimpia ja harvinaisempia pelejä.

Toinen suositeltava liike on nimeltään Special 4. Tässä liikkeessä on myynnissä esimerkiksi figuureja ja arcade pelien palkintoja. Tämä liike on hyvä vaihtoehto löytää esimerkiksi figuuri, joka on harvinaisempaa löytää muista kaupoista. Liikkeeseen tulee jatkuvasti myyntiin uusia tuotteita ja asiakkaat tulevat etsimään esimerkiksi tiettyä figuuria ja täältä se parhaiten onkin löydettävissä. Liikkeessä on esimerkiksi laaja Nendroid sarjan figuurikokoelma.

Kolmannesta kerroksesta löytyy ROBOT ROBOT2 niminen liike, jossa myydään Disney aiheisia tuotteita. Täältä löydät esimerkiksi pehmoleluja, keräilyesineitä sekä vaatteita. Lisäksi liike on tunnettu autojen pienoismalleistaan.

Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi
Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi

Nakano Broadway: 4. kerros

Neljännestä kerroksesta löydät paljon keräilyesineitä sekä esimerkiksi antiikki- ja retroleluja. Lisäksi tästä kerroksesta löytyy The Anime-kan niminen osasto, jossa myydään muun muassa alkuperäisiä animen käsikirjoituksia sekä gengaa, mikä on tarkoittaa alkuperäistä japanilaista animen piirroshahmoa. Myös hyvinkin maailmalla tunnettua animea on tarjolla, kuten Ghiblin teokset sekä Narutoon liittyviä tuotteita. Esineitä mahdollista ostaa tuotteita huutokaupalla ja tuotteet tarvittaessa postitetaan joka puolelle maailmaa. Liikeiden lisäksi tästä kerroksesta löytyy Otaku niminen temppeli sekä taidetta.

Mandrake Henya on yksi suurimmista antiikkilelujen kaupoista. Kauppaan päästäkseni sisään pääset kulkemaan punaisten torii porttien lävitse. Tarjolla on keräilyharvinaisuuksia, että myös edullisempia tuotteita. Tällaisia voivat olla esimerkiksi anime figuurit ja Gundam tuotteet. UFO on myös yksi vierailun arvoinen kohde, jossa pääset pelaamaan erilaisia arcade pelejä ja esimerkiksi pachinkoa.

Pachinko on suosittu peli Japanissa.
Pachinko on suosittu peli Japanissa.

Nakano Sunmall

Nakano Sunmall on 225 metriä pitkä ostoskatu, jonka päässä Nakano Broadway sijaitsee. Nakano Sunmallin ostoskadulle pääset noin viiden minuutin kävelymatkalla poistuessasi Nakanon aseman pohjoisesta uloskäynnistä. Se on kaunis kävelykatu täynnä liikkeitä sekä ihmisten elämää. Katu on kauniisti koristeltu sekä kadulla on lasitettu katu. Nakano Sunmall Tokion yleisin ostoskatu eli shontegai. Tällaiset ostokadut ovat Japanissa hyvin yleisiä ja on kaikista suosituin sekä tunnetuin Tokion alueella. en varrella on satoja kauppoja sekä ravintoloita molemmin puolin katua.

Täällä vieraillessasi kannattaa poiketa maistamaan kadun tunnettua meloonileipää. Se on makea, sokerinen leipää muistuttava leivonnainen, joka on rapea ulkoa, mutta sisältä lämmin ja pehmeä. Toinen suosittu herkku Nakano Sunmallilla on nimeltään oyaki. Nämä oyakit on täytetty joko suolaisella tai makealla täytteellä, esimerkiksi suklaalla tai red been paste:llä. Suomennettuna tämä red been paste on makeutettua punaista papua, joka valmistetaan adsuki nimisistä pavuista.

Nakano Broadwayn ravintolat ja kahvilat

Nakano Broadwayn lähialueella on monipuolisesti ravintoloita, kahviloita sekä pikaruokapaikkoja jokaiseen makuun. Seuraavaksi esitellään kolme erilaista kohdetta, joissa voit poiketa halutessasi ottaa tauon Nakano Broadwayn ostoksista ja haluat päästä nauttimaan japanilaisesta ruokakulttuurista, että juomista. Tässä kolme suositeltavaa aluetta Nakano Broadwayn lähettyviltä.

Nakano broadwayn läheisyydestä löytyy paljon erilaisia kahviloita.
Nakano broadwayn läheisyydestä löytyy paljon erilaisia kahviloita.

Fureai Road (ふれあいロード)

Alue nimeltä Fureai Road on Nakanon suurin alue, josta asiakkaat voivat mennä etsimään ruokapaikkoja sekä juotavia. Alueelle pääsee poistumalla Nakanon aseman pohjoisesta poistumisesta. Tämä alue on täynnä kirkkaita mainostauluja, jotka houkutelevat asiakkaita luokseen. Kapeilta kaduilta löydät esimerkiksi ramen ravintoloita ja Japanilaisia baareja, joissa asiakkaat seisovat tarjoilun ajan. Tällainen baari on nimeltään tachinomi. Fureai Roadille myös Nakanossa asuvat paikalliset asukkaat saapuvat yhdessä ystävien kanssa viettämään iltaa esimerkiksi pitkän työpäivän jälkeen.

Shōwa-Shinmichi (昭和新道)

Toinen suosittu alue on nimeltään Shōva-Shinmichi. Sen kuvaillaan olevan samantyylinen paikka, kuin Fureai Road, mutta ehkä hieman pienempi ja kotoisampi. Liiikkeet ovat pienempiä ja hiljaisia ja jotkin ravintolat ottavat kerrallaan vaan noin viisi tai kuusi asiakasta sisälle. Tällä alueella on Shōwa nimisen aikakauden vaikutteita ja kirkaat neonkyltit ovat vaihtuneet japanilaisiin lyhtyihin. Täälläkin henkilökunta, että paikalliset ovat hyvin ystävällisiä ja vieraanvaraisia. Tämä alue herää henkiin iltaisin, joten Fureai Road on suositeltavampi kohde, jos etsit esimerkiksi ruokailumahdollisuuksia päiväsaikaan.

Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi
Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi

Nakano Rengazaka (中野レンガ坂)

Viimeinen esittelyssä lähellä oleva alue ruokailulle ja juomille on nimeltään Nakano Rengazaka. Tänne alueelle löydät poistumalla Nakanon asemalta eteläisestä poistumistiestä. Tämä alue on tunnettu enemmän hienoimmista ravintoloista sekä romanttisesta ilmapiiristään. Aluetta nimitetään Japanin Venetsiaksi. Tänne kannattaa suunnata esimerkiksi treffeille. Iltaisin alue on kauniisti valaistu ja alueelta löytyy trendikkäitä kohteita ruokailulle, että juomille.

Aukioloajat ja sijainti

Läpikäydyt kohteet sijaitsevat siis Nakanossa, joka on yksi kaikista eniten vierailluista kohteista Tokiossa. Se on alue yhdistettynä vanhoja, että uusia rakennuksia täynnä kirkkaita valoja, täynnä kauppoja sekä herkullista katuruokaa. Nakanon alue on vain muutaman metropysäkin päässä Shinjukusta ja se on Tokiossa kaikista tiheiten asutettu alue.

Nakano Broadwaylle on esmerkiksi helppo suunnistaa metrolla Nakanon asemalle. Esimerkiksi tänne löydät Shinjukun asemalta, josta metromatkaa Nakano Broadwaylle on viisi minuuttia. Osoite:

5 Chome-63-3 Nakano, Nakano City, Tokyo 164-0001, Japan

Jokaisella kaupalla ja liikkeellä saattaa olla omat poikkeavat aukioloaikansa, mutta yleisesti kaupat ovat auki Nakano Broadwayllä joka päivä klo 12-20. Loma-ajoilla voi kuitenkin tähän olla merkitystä ja myös jotkin kaupat ovat suljettuina keskiviikkoisin.

Yhteenveto

Nakano Broadway on yksi Tokion suosituimmista matkailukohteista, joka on erityisen tunnettu anime- ja mangakulttuuristaan. Alueella on runsaasti kauppoja, jotka myyvät anime- ja mangatuotteita, keräilyesineitä sekä fanituotteita. Tämän lisäksi alueella on animen ja mangan lisäksi myös monia muita erilaisia liikkeitä, kuten vintage-kauppoja, jotka myyvät uniikkeja löytöjä. Nakano Broadwayn ravintolat, kahvilat ja baarit tarjoavat myös paikallisia ruokia ja juomia, joten voit kokeilla japanilaisia ​​herkkuja sekä tutustua paikalliseen kulttuuriin paremmin. Tämä kaupunginosa on ihanteellinen paikka tutustua japanilaiseen populaarikulttuuriin ja erityisesti anime- ja manga-aiheisiin tuotteisiin. Toivottavasti nautit vierailustasi Nakano Broadwayssa!

Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi
Varaa seuraavan lomasi hotellit ja lennot ebookers.fi

Samankaltaiset artikkelit