|

Ghibli museo Tokio – Opas Studio Ghiblin taikamaailmaan

Ghiblin museo sijaitsee Tokiossa, Japanissa, ja se on omistettu kuuluisalle Studio Ghiblin animaatiostudiolle. Tämä uskomaton paikka tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden uppoutua Studio Ghiblin maailmaan ja kokea sen lumoava taikuus. Museossa on esillä monia ihastuttavia näyttelyitä, jotka esittelevät studion tunnetuimpia teoksia, kuten Henkien kätkemä, Naapurini Totoro ja Kätketty linnake.

Museon rakennus itsessään on mestariteos, jossa on värikkäitä lasimaalauksia ja monimutkaisia arkkitehtuurisia yksityiskohtia. Kun astut sisään, saat käsityksen siitä, kuinka Hayao Miyazaki ja hänen tiiminsä luova prosessi toimii, ja voit ihailla studion alkuperäisiä luonnoksia ja tarinoiden suunnitelmia. Erityinen kohokohta on museon tilapäisten näyttelyiden alue, joka kehittyy jatkuvasti tarjotakseen uusia kokemuksia ja oivalluksia Ghibli faneille.

Ghibli-museossa on myös elokuvateatteri, joka esittää yksinomaan Studio Ghiblin lyhytelokuvia. Nämä elokuvat ovat harvinaisuuksia, joita ei ole saatavilla mistään muualta, joten tämä on ainutlaatuinen tilaisuus nähdä ne omilla silmilläsi. Museossa järjestetään lisäksi erilaisia ​​työpajoja ja tapahtumia, joissa voit ilmaista omaa luovuuttasi ja inspiroitua Ghiblin mestariteoksista.

Ghibli museon ympärillä on paljon nähtävää ja koettavaa
Ghibli museon ympärillä on paljon nähtävää ja koettavaa

Museo Ghibli yleisesti

Museo Ghibli sijaitsee Mitakassa, Tokiossa, ja se on omistettu tunnetulle japanilaiselle animaatioelokuvastudiolle, Studio Ghiblille. Tämä ainutlaatuinen museo on perustettu vuonna 2001 ja sen on suunnitellut itse Hayao Miyazaki, yksi Studio Ghiblin perustajista. Museossa pääset tutustumaan Studio Ghiblin klassikkoteosten taiteeseen, käsityöläisyyteen ja teknologiaan.

Museo Ghibliin saapuessasi sinua tervehtii maaginen ja värikäs ympäristö, joka johdattaa sinut Miyazakin elokuvien maailmaan. Museorakennus itsessään on taideteos – sen sisustus ja arkkitehtuuri ovat täynnä yksityiskohtia, ja julkisivu on koristeltu rehevillä kasveilla ja veistoksilla.

Museossa on useita näyttelyalueita, joihin kuuluvat:

 • Säännölliset vaihtuvat näyttelyt: Nämä näyttelyt vaihtuvat muutaman kerran vuodessa ja esittelevät erilaisia aiheita liittyen Studio Ghiblin teoksiin ja animaatioon yleensä.
 • Catbus eli kissabussi -leikkitila: Tässä leikkipaikassa lapset voivat kiivetä suureen versioon Totoron kissabussista.
 • Tri Hawkin satulahuone: Elokuvasta ”Laputa – taivaan linna” inspiroitunut huone, jossa on huonekaluja ja esineitä elokuvasta.
 • Miten elokuvia tehdään: Tässä näyttelyssä opit animaation periaatteita, tekniikoita ja historiaa.

Vieraillessasi museossa älä unohda käydä museon elokuvateatterissa, jossa voit katsella lyhytelokuvia, jotka on suunniteltu erityisesti museon kävijöille. Nauti myös Ghibli -teemaisista tuotteista museon lahjatavarakaupasta ja vie kotiin jotain unohtumatonta.

Muistathan, että Museo Ghibliin pääsee vain ennakkoon ostetulla pääsylipulla – museo ei myy lippuja paikan päällä. Liput on ostettava ennalta ja vierailupäivä on valittava etukäteen.

Tutustu Museo Ghibliin ja uppoutumaan Hayao Miyazakin ja Studio Ghiblin lumoavaan maailmaan Tokiossa, Japanissa.

Museorakennus ja julkiset tilat

Museo Ghibli sijaitsee Tokiossa ja se on omistettu animaatiostudion tuotannolle. Kun saavut paikalle, sinua tervehtii Hekien kätkemä -alueen kaunis luonto. Tarkista pääsyliput etukäteen, sillä ne täytyy ostaa ennen vierailupäivää ja ne voivat olla nopeasti loppuunmyyty.

Sisällä museossa on useita näyttelyitä, jotka esittelevät Ghibli-studion menestystarinoita ja animaatioprosessia. Yksi suosituimmista näyttelyistä on Ponyo on the Cliff by the Sea, joka tarjoaa kiehtovan katsauksen tarinaan ja hahmoihin.

Lapset nauttivat varmasti kissabussi-alueesta, joka on suoraan otettu Totoro elokuvasta. Siellä lapset voivat kiivetä elokuvasta tutun bussin sisään ja leikkiä vapaasti. Museon keskiössä on erikoinen spiraaliporras, joka johtaa sinut seuraavalle tasolle ja paljastaa lisää nähtävyyksiä.

Saturn teatteri on yksi museon kohokohdista. Siellä voit katsella lyhyitä Ghiblin animaatioita, joita ei ole esitetty missään muualla. Teatterin läheisyydestä löytyy katolla sijaitseva puutarha, jossa voit levätä ja nauttia maisemista.

Museon vieressä on myös kirjasto ja kahvila, joissa voit rentoutua lukemalla tai nauttimalla kupillisen kahvia, sekä paikallisia herkkuja. Kirjastosta löydät Ghibli studion luomuksiin liittyvää kirjallisuutta ja aiheeseen liittyvää materiaalia.

Käydessäsi Museo Ghiblissä voit varmasti kokea sen ainutlaatuisen tunnelman ja oppia mielenkiintoisia yksityiskohtia tämän kuuluisan animaatiostudion tarinan takaa. Suunnittele vierailusi huolella, jotta saat kaiken irti elämyksestäsi.

Ghibli museo Tokio

Ghibli Museo Tokio sijaitsee Inokashiran Puistossa, joka on tunnettu rentouttavasta luonnostaan. Täällä voit nauttia Ghibli elokuvien taianomaisesta ilmapiiristä ja uppoutua maailmaan, joka on saanut inspiraationsa luonnon kauneudesta.

Pääset näkemään museorakennuksen ainutlaatuisen arkkitehtuurin ja kauniin ympäristön, joka ympäröi tätä ainutlaatuista paikkaa. Rakennus on suunniteltu kuuluisan animaatiostudion perustajan, Hayao Miyazakin toimesta. Sen ulkopinta on erittäin värikäs ja on sekoitus sekä vanhaa, että modernia muotoilua. Älä unohda tilaisuutta ihailla tätä rakennusta ulkoa, sillä sen viehätys on huomattava.

Käydessäsi museossa, tulet huomaamaan useita yksityiskohtia, jotka tekevät tästä paikasta erityisen. Löydät esimerkiksi:

 • Tornin huipulla seisovan massiivisen tuulimyllyn, joka on tuttu näky useista Ghibli elokuvista.
 • Upeat seinämaalaukset, jotka kuvaavat erilaisia Ghiblin hahmoja ja luontoaiheita.
 • Katon koristeina toimivat kauniit sepän työt, jotka muistuttavat perinteistä japanilaista käsityötä.

Kierrellessäsi Ghibli Museo Tokiossa, voit myös hyödyntää opastettuja kierroksia, jotka tarjoavat lisätietoa rakennuksen historiasta ja arkkitehtuurista. On mukavaa oppia, kuinka museo on rakennettu ympäristöystävällisiin arvoihin perustuen, kestävän kehityksen- ja luonnon monimuotoisuuden säilyttämisen periaatteita noudattaen.

Nauti vierailustasi museossa ja anna mielikuvituksen lentää kohti Ghibli elokuvien lumoavia maailmoja.

Saturn teatteri

Vierailessasi Ghibli Museossa, Tokiossa, älä unohda käydä Saturn Teatterissa. Tässä ainutlaatuisessa teatterissa voit nauttia eksklusiivisista Studio Ghibli -lyhytelokuvista, joita ei ole nähtävissä missään muualla.

Teatteri on suunniteltu mukavaksi ja kutsuvaksi, joten sinä ja lähimmäisesi voitte istua alas ja uppoutua Ghiblin maailmaan. Saturn Teatteri on nimetty Saturn planeetan mukaan, joka kuvastaa Ghiblin taianomaista ja kiehtovaa laatua.

Teatterissa näytetään vaihtuvia elokuvia, joten jokainen vierailu on uusi ja jännittävä kokemus. Muista tarkistaa näytösten aikataulut ennen vierailua, jotta et menetä tilaisuutta nähdä nämä harvinaiset helmet.

Elokuvien lisäksi voit vierailla teatterin lahjatavarakaupassa ostamassa Ghibli-aiheisia tuotteita, jotka ovat vain saatavilla Saturn Teatterista. Täältä löytyy niin julisteita, DVD:itä ja muita erityisiä matkamuistoja.

Saturn Teatteri on ehdottomasti yksi Ghibli Museon kohokohdista ja se tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen, joka syventää ymmärrystäsi ja arvostustasi Studio Ghibli elokuvista. Älä siis jätä tätä upeaa teatteria väliin vieraillessasi museossa.

Kattopuutarha

Kattopuutarha on ainutlaatuinen osa Ghiblin museota Tokiossa. Täällä voit tutustua Miyazakin taianomaiseen maailmaan ja kokea Ghiblin elokuvien lumouksen.

Kun saavut kattopuutarhaan, huomaat välittömästi sen vehreyden ja kauneuden. Ympärilläsi on monia kasveja ja kukkia, jotka luovat rentouttavan tunnelman. Voit kävellä puutarhapolkuja pitkin ja nauttia rauhallisesta ympäristöstä, joka on täydellinen paikka rentoutua museovierailun jälkeen.

Kattopuutarhassa on myös useita veistoksia, jotka kuvaavat suosittuja Ghiblin hahmoja, kuten Totoro ja No-Face. Voit ottaa valokuvia näiden veistosten kanssa ja tunnistat varmasti monia hahmoja Ghiblin elokuvista täällä.

Lisäksi puutarhassa on kahvila, jossa voit ostaa herkullisia välipaloja ja juomia. Istu alas ja nauti kuppi teetä tai kahvia samalla, kun katsot kauniita ympäristöjä. Kahvilassa myydään myös Ghibli-teemaisia herkkuja, kuten Totoro-leivoksia, joita ei kannata jättää väliin.

Kattopuutarha on todellakin Ghibli museon helmi, joka tarjoaa vierailijoille rauhallisen ja kauniin ympäristön, jossa he voivat rentoutua ja nauttia omasta ajastaan.

Kirjasto

Vierailijalle kirjasto on ehdottomasti yksi mieleenpainuvimmista kohteista. Tässä osiossa saat tietoa kirjaston sisällöstä ja omaleimaisista elementeistä.

Kun astut sisään kirjastoon, huomaat heti sen ainutlaatuisen tunnelman. Ympäristö on suunniteltu inspiroimaan ja herättämään ihmisten kiinnostuksen Ghiblin elokuvia ja animaatiota kohtaan. Hyllyiltä löydät monipuolisen valikoiman kirjoja, lehtiä sekä taidejulkaisuja, jotka liittyvät suoraan tai epäsuorasti Ghiblin tuotantoon.

Kirjaston vierailijoille on tarjolla seuraavia resursseja:

 • Elokuvakäsikirjoitukset – vertaile alkuperäisiä käsikirjoituksia ja lopullisia elokuvia.
 • Storyboardit – tutustu yksityiskohtaisesti elokuvien suunnitteluun ja kehitykseen.
 • Taidekirjat – ihaile upeita kuvituksia, konseptitaidetta ja animaatiostudion taustatyötä.
 • Lehdet – lue mielenkiintoisia artikkeleita Ghiblin elokuvista ja animaatiotekniikoista.

Lisäksi kirjaston sisällä järjestetään erilaisia tapahtumia ja koulutuksia, jotka keskittyvät animaation historiaan, tekniikoihin ja Ghiblin elokuvien taustoihin. Nämä tilaisuudet tarjoavat elämyksiä niin aloitteleville animaatioharrastajille, kuin kokeneemmillekin taiteen ystäville.

Kirjastossa vieraileminen on oiva tapa syventyä Ghiblin maailmaan, oppia lisää animaation historiasta sekä nähdä, miten suosikkielokuvasi syntyvät. Käytä tämä mahdollisuutta hyödyksesi ja saat varmasti uusia näkökulmia elokuvataiteen ymmärtämiseen ja arvostamiseen.

Ghibli museo kahvila

Käydessäsi Ghibli Museossa Tokiossa, älä missaa mahdollisuutta vierailla Kahvilassa. Täällä voit nauttia monenlaisista herkuista, jotka on suunniteltu erityisesti Ghiblin faneille.

Kahvilassa tarjoillaan useita Ghibli teemaisia ​​annoksia, kuten Totoro-kakkuja, jotka eivät ainoastaan ​​näytä upeilta, vaan myös maistuvat herkullisilta. Voit myös kokeilla erilaisia juomavaihtoehtoja, kuten kuplivaa mehua tai ainutlaatuista teetä, jotka täydentävät täydellisesti laajaa valikoimaa herkullisia leivonnaisia.

Seuraavassa on muutama esimerkki Kahvilan tarjonnasta:

 • Totoro-kakut – hurmaavat pienet leivokset, jotka on muotoiltu Totoro-hahmon mukaan.
 • Kodama-pullat – nämä söpöt pullat on suunniteltu näyttämään Kodama-hahmoilta Mononoke Hime -elokuvasta.
 • Kinin lautanen – maukas annos, joka sisältää useita erilaisia paistettuja raaka-aineita ja riisiä, joka tarjoillaan söpöksi kasatuksi kasvoksi.

Kahvila on suosittu paikka Ghibli Museossa, joten muista varata aikaa jonotukseen, erityisesti kiireisinä aikoina. Huomioi, että istumapaikkoja voi olla rajoitetusti, joten ole valmis jakamaan pöytä toisten innokkaiden Ghibli-fanien kanssa.

Kun olet nauttinut välipalasi, voit jatkaa museossa tutustumalla moniin mielenkiintoisiin näyttelyihin ja kokemuksiin, joiden avulla pääset entistä lähemmäksi suosikki Ghibli elokuviesi maailmaa.

Museon näyttelyt ja elokuvat

Ghibli museossa, Tokiossa, voit nauttia monista näyttelyistä ja elokuvista, jotka kattavat laajan valikoiman Studio Ghiblin ikonisia teoksia. Museo tarjoaa sekä pysyviä, että vaihtuvia näyttelyitä, jotka keskittyvät Ghiblin animaatioiden historiaan ja taiteeseen.

Yksi näyttelyn vetonauloista ovat lyhytelokuvat, joita esitetään vain Ghibli museossa. Näitä harvinaisia helmiä ovat esimerkiksi Mei and the KittenbusThe Day I Harvested a StarThe Whale HuntLooking for a Home ja A Sumo Wrestler’s Tail. Lisäksi museossa on mahdollista nähdä Ghiblin viimeisin lyhytelokuva, Boro the Caterpillar.

Museon Rakkauden Satu -näyttelytilassa voit ihailla kuuluisan animaattori Hayao Miyazakin alkuperäisiä piirroksia ja luonnoksia, jotka kertovat studion animaatioelokuvien luomisprosessista. Täällä on mahdollista tutustua myös muihin animaatioelokuvien tekoon liittyviin osa-alueisiin, kuten erilaisiin animaatiotekniikoihin ja -välineisiin.

Pienempien vierailijoiden iloksi museossa on monia elämyksellisiä tiloja, kuten lasten leikkialue, jossa he voivat kiivetä ja tutkia esimerkiksi Kissabussin sisälle. Ghibli museon puutarhassa on myös Koro’s Big Walk -veistos, joka on hahmo elokuvasta My Neighbor Totoro.

Museon kattavasta tarjonnasta löytyy siis taiteellisia näyttelyitä, lyhytelokuvia ja interaktiivisia tiloja, jotka tarjoavat elämyksiä niin aikuisille kuin lapsillekin. Ghibli museo onkin erinomainen kohde, kun haluat tutustua tarkemmin animaatiostudioon, sen taiteeseen ja historiaan.

Animoidut lyhytelokuvat

Ghibli Museo Tokio tarjoaa sinulle mahdollisuuden nähdä ainutlaatuisia animoituja lyhytelokuvia, joita et löydä mistään muualta. Nämä lyhytelokuvat esitellään laadukkaina teoksina teatterihuoneessa, joka sijaitsee museon sisällä.

Voit odottaa nauttivasi erilaisista tarinoista ja tyyleistä, jotka heijastelevat Studio Ghiblin rikasta historiaa ja taiteellista visiota. Jotkut lyhytelokuvat ovat uusia teoksia, kun taas toiset ovat harvinaisia arkistomateriaaleja. Näihin kuuluvat esimerkiksi:

 • Kujiratori: Tarina, joka kertoo lapsesta, joka unelmoi valaiden maasta.
 • Koro no Dai Kōshin: Seikkailu, jossa koiranpennun Koron täytyy pelastaa omistajansa.

Ghibli Museossa esitettävät animoidut lyhytelokuvat vaihtuvat säännöllisin väliajoin, mikä tarjoaa sinulle uusia elokuvia, kun vierailet museossa useamman kerran. Muista tarkistaa museon verkkosivusto saadaksesi tietoa uusimmista esityksistä ja ajankohtaisista näytöksistä.

Elokuvanäytösten lisäksi voit nauttia Ghibli Museon monista muista nähtävyyksistä, kuten interaktiivisista näyttelyistä, taidegallerioista ja lasten leikkialueista. Museo tarjoaa monipuolisen ja rikastuttavan kokemuksen kaikenikäisille studion faneille.

Nauti vierailustasi Ghibli Museossa ja koe animoidut lyhytelokuvat, jotka tarjoavat ainutlaatuisen katsauksen Studio Ghiblin luovaan maailmaan.

Ghiblin taide ja elokuvien luonnokset

Ghibli Museo Tokiossa on erinomainen kohde sinulle, joka olet Studio Ghibli elokuvien ystävä tai kiinnostunut animaatiotaiteesta. Tässä osiossa keskitymme Ghiblin taiteeseen ja elokuvien luonnoksiin, jotka ovat yksi museon päävetonauloista.

Museossa pääset tutustumaan moniin alkuperäisiin luonnoksiin, jotka ovat peräisin tunnetuista Studio Ghiblin elokuvista, kuten Naapurini Totoro ja Henkien kätkemä. Nämä luonnokset osoittavat, kuinka hahmot ja maisemat kehittyivät käsikirjoittajien ja suunnittelijoiden käsissä. Samalla voit nähdä, miten animaatiotekniikat ja materiaalit, kuten väriliidut ja vesivärit antavat jokaiselle elokuvalle oman ainutlaatuisen tunnelmansa ja tyylin.

Toinen kiinnostava osa museossa ovat hahmojen tausta- ja värikonseptit, jotka liittyvät Ghibli elokuvien ikonisiin kohtauksiin ja tapahtumiin. Näissä voit nähdä, miten hahmojen ulkonäkö ja persoonallisuus muovautuivat luomisprosessissa. Esimerkiksi, Hayao Miyazakin suunnittelemat Laputa – Linna taivaalla -hahmot olivat alun perin huomattavasti erilaisia kuin lopullisessa elokuvaversiossa.

Ghibli Museon taide- ja luonnososio tarjoaa myös harvinaisia kokoelmateoksia, kuten palkittujen Ghibli taiteilijoiden henkilökohtaisia ​​luonnosvihkoja ja heidän signeerattuja teoksiaan. Näiden teosten kautta pääset kurkistamaan Ghibli taiteilijoiden luomisprosessiin ja inspiraation lähteisiin.

Lopuksi, museossa esitellään myös Ghibli elokuvien teknistä puolta. Voit tarkastella esimerkiksi kuinka perinteisen animaation ja 3D-grafiikan yhdistelmää käytettiin elokuvissa, kuten Prinsessa Mononoke ja Kätkijän kaverukset. Tämä aspekti antaa todellisen käsityksen siitä, kuinka paljon aikaa, vaivaa ja innovaatiota Ghibli studion teoksiin on sitoutunut.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että Ghibli Museon taide- ja luonnososio tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden perehtyä Studio Ghiblin elokuvien luomisprosessiin, sekä niiden taustalla oleviin tekniikoihin ja taiteellisiin päätöksiin. Älä sii ohita tätä mahdollisuutta, kun vierailet Tokiossa!

Liput ja saapuminen

Kun suunnittelet vierailua Ghibli museoon Tokiossa, on tärkeää tietää, miten hankkia liput ja miten päästä perille. Museo sijaitsee Mitakan kaupungissa, lähellä Tokiota. Liput eivät ole saatavilla museon ovelta, joten sinun on ostettava ne ennakkoon.

Lippuja voi ostaa kahdella tavalla: Lawsonin myymälöissä tai JTB:n kautta. Lawsonin kauppaketjussa myytävät liput voi varata ja ostaa verkossa. Ole tarkkana, koska liput myydään usein loppuun kuukausi etukäteen. JTB tarjoaa paketteja, jotka sisältävät museolippuja, sekä muita palveluja, kuten majoitusta ja matkasuunnittelua.

Saapuminen museoon on helppoa julkisilla liikennevälineillä. Hyppää junasta Mitakan asemalla, joka sijaitsee Chuo-radan varrella. Asemalta on noin 20 minuutin kävelymatka museolle, mutta jos et halua kävellä, voit ottaa bussin asemalta. Bussilinjat kulkevat säännöllisesti Mitakan asemalta museon edustalle. Tutustu myös Tokion metron liikenteeseen.

Pysähdy matkalla myös viereiseen Inokashiran puistoon nauttimaan kauniista ympäristöstä. Puisto on erityisen upea kirsikankukinta-aikaan keväällä.

Nyt kun tiedät, kuinka hankkia Ghibli museon liput ja saapua perille, voit keskittyä nauttimaan vierailustasi tässä ainutlaatuisessa paikassa.

Tausta ja historia

Ghibli museo sijaitsee Tokiossa, Japanissa ja se on omistettu kuuluisalle animaatioelokuvien tuotantoyhtiölle Studio Ghiblille. Museo avattiin lokakuussa 2001 ja sen perusti Studio Ghiblin perustaja, ohjaaja Hayao Miyazaki.

Museo on suunniteltu erityisesti lapsille, joten näyttelyt ja aktiviteetit on tarkoitettu innostamaan heidän mielikuvitustaan ja luovuuttaan. Ghibli museon rakennus on itsessään taideteos, joka on täynnä värikkäitä yksityiskohtia ja viittauksia Miyazakin elokuvista.

Museossa on nähtävillä useita pysyviä ja vaihtuvia näyttelyitä, jotka kattavat Studio Ghiblin lähes 40-vuotisen historian. Täällä voit tutustua animaation taiteeseen, teknologiaan ja elokuvien taustoihin. Näyttelyissä on esillä muun muassa alkuperäisiä käsikirjoituksia, luonnoksia ja ateljeessa tehtyjä suurennoksia elokuvien hahmoista.

Ghibli museo on erinomainen paikka ymmärtää paremmin Hayao Miyazakin ja Studio Ghiblin neroutta, ja se tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden sukeltaa syvemmälle heidän maagiseen maailmaansa.

 • Vinkki: Museoon on rajoitettu vierailijamäärä päivittäin, joten ennakkolippujen hankkiminen on suositeltavaa.

Ghiblin animaatiot ja elokuvat

Ghibli museossa Tokiossa voit tutustua Studio Ghiblin upeaan animaatiomaailmaan. Täällä voit kokea Hayao Miyazakin mestariteokset, kuten Henkien kätkemäNaapurini Totoro ja Laputa: Linna taivaalla, aivan uudella tavalla.

Ghibli museolla on laaja kokoelma japanilaisen animaation, eli animen näyttelyitä. Nämä vaihtelevat maalausten, patsaiden ja veistosten muodossa, jotka kertovat elokuvien tarinoista ja hahmoista, kuten Totoro ja Ponyo.

Tutustuessasi museoon näet robotin, joka on peräisin elokuvasta Laputa: Linna taivaalla. Tämä suuri robotin veistos on erittäin suosittu valokuvauskohde vierailijoille ja muistuttaa miyazakin intohimoa teknologiaan, mikä näkyy myös hänen animaatioissaan.

Eräs Ghibli museon kohokohta on sen erikoisnäyttelyissä, joissa pääset kurkistamaan animaatioiden luontiprosessiin. Opit, kuinka animaation taustan ja liikkuvien hahmojen elementit yhdistetään yhteen sulavaksi kokonaisuudeksi. Täällä voit saada ennen näkemätöntä käsitystä siitä, kuinka Miyazaki loi hittejä kuten Henkien kätkemäPorco Rosso ja Spirited Away.

Ghibli museo tarjoaa upean tilaisuuden sukeltaa syvälle Studio Ghiblin elokuvien taikaan ja Hayao Miyazakin nerouteen. Nauti vierailustasi ja anna elokuvien inspiroida sinua!

Ghibli studion lahjakauppa

Ghibli museo sijaitsee Mitakassa, Tokiossa, ja se on omistettu Studio Ghiblin animaatioelokuville ja niiden taiteelle. Kun vierailet museossa, älä unohda käydä lahjatavarakaupassa nimeltä Mamma Aiuto.

Mamma Aiuto on erinomainen paikka ostaa ainutlaatuisia ja eksklusiivisia Ghibli aiheisia lahjoja ja tavaroita. Kaupassa on monenlaisia tuotteita, kuten figuureja, vaatteita, kirjoja ja julisteita, jotka on omistettu suosituille Ghibli hahmoille ja elokuville. Joitakin esimerkkejä täällä tarjolla olevista tuotteista ovat:

 • No Face -hahmot Spirited Away -elokuvasta.
 • Pehmeät Totoro-tyynyt.
 • Howl’s Moving Castle -teemaiset korut.

Lisäksi Mamma Aiuto tarjoaa useita erityisiä tuotteita, jotka on valmistettu yksinomaan museolle ja eivät ole saatavilla missään muualla. Tämä tekee niistä erityisen houkuttelevia keräilijöille ja Ghibli faneille.

On tärkeää huomata, että Ghibli museo on suosittu kohde kävijöille, ja pääsylippujen saatavuus voi olla rajallista. Varmista, että ostat lippusi etukäteen verkkokaupasta tai valtuutetulta jälleenmyyjältä. Näin voit nauttia vierailustasi museoon ja Mamma Aiuton lahjatavarakaupasta ilman stressiä.

Vieraillessasi Ghibli museossa ja Mamma Aiutossa, yritä suunnitella matkasi etukäteen, jotta löydät parhaat tuotteet itsellesi tai lahjoiksi perheelle ja ystäville. Huolellisella suunnittelulla voit saada unohtumattoman kokemuksen tässä ainutlaatuisessa ja inspiroivassa paikassa. Ghibli aiheisia tuotteita vaikka tulijaisiksi löydät varmasti myös Tokion Akihabarasta.

Ghibli Museo Japanissa

Museo on suunniteltu Studio Ghiblin perustajan, Hayao Miyazakin, toimesta ja se tarjoaa ainutlaatuisen katsauksen studion luomisprosessiin. Museossa on monia interaktiivisia näyttelyitä, jotka vievät sinut animaatioiden taakse ja antavat sinulle ymmärryksen siitä, miten hahmot ja tarinat ovat syntyneet.

Ghibli museon sisätiloissa on laaja kokoelma alkuperäisiä piirustuksia, esineitä ja muuta materiaalia, joka liittyy suosittuihin Ghibli elokuviin, kuten ”Naapurini Totoro” ja ”Henkien kätkemä”. Museon ulkopuolella voit nauttia viehättävästä ympäristöstä, joka on täynnä viittauksia elokuviin, kuten elokuvista tutut rakennukset ja hahmot.

Ghibli museon vierailu on helppo yhdistää muihin Tokion matkan kohteisiin, sillä se sijaitsee vain lyhyen junamatkan päässä kaupungin keskustasta. Inokashiran puisto, jossa museo sijaitsee, on itsessään jo vierailun arvoinen, tarjoten virkistäviä maisemia ja mahdollisuuksia rentoutumiseen keskellä vilkasta Japanin pääkaupunkia.

Kun suunnittelet vierailua Ghibli museoon, muista että lippujen varaaminen etukäteen on välttämätöntä, sillä niitä on rajoitettu määrä ja ne myydään usein loppuun hyvissä ajoin. Varaamalla liput ajoissa varmistat, että sinulla on mahdollisuus tutustua tähän ainutlaatuiseen japanilaiseen animaation maailmaan.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Ghibli museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 10:00–18:00. Museo on suljettu maanantaisin ja joinakin juhlapyhinä. On suositeltavaa tarkistaa museon verkkosivuilta ajantasaiset aukioloajat ennen vierailua.

Ghibli museo sijaitsee Mitakan Kaupungissa, lähellä Tokiota. Helpoin tapa päästä museoon on junalla. Ota JR Chuo-linja ja vaihda Mitakan asemalla, josta voit kävellä noin 15 minuuttia museoon tai ottaa bussin erityisesti museolle.

Ghibli museon pääsylipun hinta riippuu iästäsi. Aikuisten lippu maksaa 1 000 jeniä, kun taas lapset (7–12-vuotiaat) maksavat 400 jeniä, ja 4–6-vuotiaat maksavat 100 jeniä. Alle 4-vuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi.

Kyllä, Ghibli museon liput tulee ostaa etukäteen. Lippuja ei myydä museon ovella. Voit ostaa liput joko Japanissa sijaitsevista lippukaupoista tai netistä. Tarkista museon verkkosivuilta lisätietoja lipunmyyntipisteistä.

Ghibli museo tarjoaa monia nähtävyyksiä vierailijoille. Museossa esitellään Studio Ghiblin animaatioelokuvien historiaa, näytetään ainutlaatuisia lyhytelokuvia, ja voi tutustua animaatioon liittyviin näyttelyihin. Museossa on myös lasten leikkipaikka, kahvila ja pikkukauppa, josta voi ostaa Ghibli tuotteita.

Valitettavasti valokuvaus ei ole sallittu Ghibli museon sisällä. Tämä johtuu siitä, että museo haluaa vierailijoidensa keskittyvän kokemuksiin ja näyttelyihin ilman, että joutuisivat huolehtimaan valokuvista. Voit kuitenkin ottaa valokuvia ulkona museon alueella.

Samankaltaiset artikkelit