Tokioon matkustaminen vuonna 2024

Tervetuloa kaupunkiin, joka tarjoaa unohtumattoman matkakokemuksen sekoituksena perinteistä ja modernia nähtävää. Tokio, Japanin pääkaupunki, on yksi maailman kiinnostavimmista kaupungeista, joka houkuttelee matkailijoita ympäri maailmaa ainutlaatuisella kulttuurillaan, jännittävällä ruokakulttuurillaan ja monipuolisilla nähtävyyksillään. Vuosi 2024 on erinomainen aika matkustaa Tokioon, koska kaupunki on täynnä elämää ja kukoistusta. Samalla Japani valmistautuu isännöimään monia tapahtumia, kuten Tokion olympialaisia ja paraolympialaisia. Tässä artikkelissa jaamme parhaat vinkit Tokioon matkustamiseen vuonna 2024, jotta voit nauttia täysin tästä upeasta kaupungista.

Jos suunnittelet lentoa Kiotoon tai lentoa Osakaan, löydät myös näistä paljon tietoa sivuiltamme. Paina tekstin hyperlinkeistä lukeaksesi lisää!

Viisumi ja korona Tokioon matkustettaessa 2024

Ennen kuin lähdet matkaan Tokioon, on tärkeää huomioida joitain käytännön asioita, jotka voivat vaikuttaa matkasi sujuvuuteen ja nautinnollisuuteen. Ensinnäkin, tarkista tarvitsetko viisumin matkustaessasi Japaniin. Useimmat maat ovat viisumivapaita ja voit matkustaa Japaniin turistina 90 päivän ajan ilman viisumia. Tarkista kuitenkin aina ajantasaiset vaatimukset oman maasi viranomaisilta tai Japanin suurlähetystöstä.

Kun suunnittelet lentoasi Tokioon, harkitse eri lentoyhtiöiden tarjouksia ja valitse sopivin lentoaikataulu ja hinta. Useimmat lentoyhtiöt tarjoavat suoria lentoja Tokioon suurimmista kaupungeista ympäri maailmaa. Muista myös varata lentoliput etukäteen saadaksesi parhaan hinnan ja paikan.

Paras aika matkustaa Tokioon on kevät ja syksy, kun ilmasto on miellyttävämpi ja nähtävyydet ovat vähemmän tungoksessa. Kesäkuukaudet voivat olla kosteita ja kuumia, kun taas talvikuukaudet voivat olla kylmiä ja lumisia Tokion pohjoispuolella. Lisäksi on olemassa sadekausia ja myös joinain aikoina taifuunit voivat olla mahdollisia.

Kun olet päättänyt matkustusajankohdan ja varannut lennot, harkitse myös majoituksen varaamista etukäteen. Tokiossa on runsaasti majoitusvaihtoehtoja eri hintaluokissa, mutta suositut hotellit voivat täyttyä nopeasti, varsinkin lomakausina ja tapahtumien aikana. Lisäksi hotelleissa asiakaspalvelu on hyvin vieraanvaraisia sekä hotellit alueella hyvin siistejä sekä luotettavia.

Muista myös tutustua Tokion julkisen liikenteen järjestelmään, joka on yksi maailman parhaista. Se on luotettava, helppo käyttää ja kohtuuhintainen, joten voit helposti liikkua kaupungin eri osissa ja tutustua sen monipuolisiin nähtävyyksiin. Asemilla on myös oppaita, jotka auttavat asiakkaita oikean reitin ja kulkuvälineen löytämiseksi kohteeseen.

Tokio sää

Tokiossa on neljä vuodenaikaa, joista jokaisella on omat sääolosuhteensa. Kesä on yleensä kostea ja kuuma, lämpötilat voivat nousta jopa 35 asteeseen. Syksy on miellyttävämpi aika matkustaa, sillä lämpötilat ovat mukavan viileitä ja sateet ovat vähäisiä, poikkeuksena sadekausi. Talvi on viileä ja kuiva, mutta satunnaiset lumipyryt ovat mahdollisia. Kevät on kaunista aikaa, kun kirsikankukat kukkivat ja lämpötilat ovat miellyttäviä.

Matkailijoiden on hyvä valmistautua eri sääolosuhteisiin, jotta he voivat nauttia matkastaan mahdollisimman paljon. Kesäkuukausina on tärkeää pitää nesteytys hyvänä ja suojautua auringolta, kun taas talvella on hyvä varustautua lämpimillä vaatteilla ja käyttää kosteuttavaa voidetta ihon kuivumisen ehkäisemiseksi. Keväällä kannattaa muistaa, että kirsikankukkien kukinta-aika on lyhyt ja suosituimmat nähtävyydet voivat olla erittäin vilkkaita, joten varauksen tekeminen haluamaasi kohteeseen etukäteen voi olla tarpeen. On myös hyvä tarkistaa paikalliset sääennusteet ennen matkaa, jotta voi varautua mahdollisiin säämuutoksiin matkan aikana.

Tokion nähtävyydet

Tokiosta löytyy runsaasti nähtävyyksiä, jotka tekevät matkasta unohtumattoman. Yksi Tokion ikonisimmista paikoista on Shibuyan risteys, joka on maailman vilkkain risteys. Risteyksessä näkee tuhansia ihmisiä kävelemässä kaduilla samaan aikaan, mikä on mielenkiintoinen näky.

Toinen tärkeä nähtävyys on Asakusan temppeli eli Sensoji, joka on yksi Tokion vanhimmista ja pyhimmistä temppeleistä. Temppeli on erityisen kaunis kirsikankukkien kukinnan aikaan keväällä, jolloin se houkuttelee paljon turisteja luokseen. Temppelin läheisyydessä on myös noin 200 metrin pituinen ostoskatu nimeltään Nakamise, joka johdattaa sinut suoraan temppelin portille.

Tsukijin kala- ja hedelmätukkutori ovat myös tärkeitä paikkoja Tokiossa. Tukkutori on maailman suurin kala- ja hedelmätukkutori, jossa myydään päivittäin tuoreita kaloja ja hedelmiä. Aamulla järjestettävät huutokaupat ovat erityisen suosittuja turistien keskuudessa.

Tokyo Skytree on yksi Tokion merkittävimmistä nähtävyyksistä. Se on maailman korkein vapaasti seisova torni, joka kohoaa 634 metrin korkeuteen. Torni sijaitsee Sumida-joen varrella, ja sen rakentaminen valmistui vuonna 2012. Tokyo Skytree on suosittu vierailukohde, ja sen huipulla on upeat näkymät ympäröivään kaupunkiin. Tornin huipulla sijaitsee kaksi näköalatasannetta, joista toinen on 350 metrin ja toinen 450 metrin korkeudessa. Näköalatasanteille pääsee hissillä, joka kulkee jopa 600 metriä minuutissa.

Akihabara on Tokion elektroniikkakaupunginosa, joka tunnetaan animesta ja mangasta kiinnostuneiden matkailijoiden paratiisina. Akihabarassa on lukuisia elektroniikka- ja tietokonekauppoja sekä pelihalleja.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä Tokion monista nähtävyyksistä, jotka tekevät matkasta unohtumattoman. Tokiosta löytyykin siis kovasti nähtävää, joten on hyvä varata tarpeeksi aikaa kohteeseen tutustumiseen. Muita ehdotuksia erilaisista kohteista löydät blogistamme!

Ruoka, kulttuuri ja ostokset

Tokio on tunnettu rikkaasta kulttuuriperinnöstään, joka ulottuu zen-puutarhoista moderneihin taidegallerioihin. Kaupungissa on myös lukuisia maailmankuuluja ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia, jotka tekevät matkasta unohtumattoman. Kiertäessäsi paikoissa on kannattavaa suunnata myös katse ylös, koska jotkin kohteet saattavat sijaita Japanissa myös rakennusten yläkerroissa.

Kulttuuri: Tokiossa matkailijoiden kannattaa vierailla perinteisissä temppeleissä ja pyhäköissä, kuten Sensō-jissa, joka on yksi Tokion vanhimmista ja tunnetuimmista temppeleistä, sekä Meiji-jingūssa, joka on omistettu keisari Meijille ja hänen puolisolleen. Tokiossa on myös monia taidemuseoita ja gallerioita, kuten Tokyo National Museum, eli Tokion kansallismuseo ja Mori Art Museum, jotka tarjoavat kiehtovan näkymän Japanin kulttuurihistoriaan. Tutustu myös Tokion Meiji- temppeliin.

Tokio tunnetaan monipuolisesta ruokakulttuuristaan, joka sisältää sushin, ramenin, tempuran ja monia muita herkullisia ruokalajeja. Suosittuja ruokapaikkoja ovat esimerkiksi sushi-baarit, joissa tarjoillaan tuoreita kala-annoksia, ja ramen-ravintolat, joissa voi maistaa höyryävää nuudelikeittoa. Tokiosta löytyy myös Michelin-tähdellä palkittuja ravintoloita, kuten Sukiyabashi Jiro, joka on kuuluisa sushistaan.

Tokion ostosmahdollisuudet ovat loputtomat, ja kaupunki on tunnettu erityisesti muodista ja elektroniikasta. Suosittuja ostosalueita ovat esimerkiksi Ginza, joka on yksi Tokion hienostuneimmista ostosalueista, ja Akihabara, joka on tunnettu elektroniikkakaupoistaan ja otaku-kulttuuristaan. Myös Shibuya ja Harajuku ovat suosittuja ostosalueita nuorille trenditietoisille matkailijoille. Matkailijoiden kannattaa varata aikaa Tokion kulttuuriin, ruokaan ja ostoksiin tutustumiseen, sillä ne ovat olennainen osa Tokion matkaa.

Paras tapa liikkua Tokiossa

Tokiosta löytyy useita liikkumisvaihtoehtoja, ja liikenteen sujuvuus tekee kaupungissa liikkumisesta helppoa ja vaivatonta. Yleisesti julkinen liikenne toimii Tokiossa todella hyvin, vaikka kaupungissa onkin miljoonia asukkaita. Alla on muutamia vinkkejä, joilla matkailijat voivat helpottaa liikkumistaan Tokiossa.

Liikkuminen junalla Tokiossa

Tokion metrojärjestelmä on kattava ja nopea tapa liikkua kaupungissa. Suositeltavaa on hankkia matkailijalippu, jolla voi matkustaa rajoittamattomasti tietyllä ajanjaksolla. Lisäksi erilaisia junalippuja on saatavilla, kuten päivälippuja ja aluelippuja, jotka tarjoavat edullisempia vaihtoehtoja. Hyvä vaihtoehto onkin hankkia Suica tai Pasmo niminen kortti, jolle pystyt lataamaan rahaa ja käyttämään melkein kaikkiin yleisen liikenteen kulkuvälineisiin.

Liikkuminen bussilla Tokiossa

Tokiossa on myös kattava bussiverkosto, joka tarjoaa hyvät mahdollisuudet liikkua kaupungissa. Busseissa voi maksaa joko käteisellä tai matkakorteilla. Matkailijoille suositellaan hankkimaan päivälippu, jolla voi matkustaa rajattomasti tietyn ajanjakson.

Liikkuminen taksilla Tokiossa

Takseilla liikkuminen Tokiossa voi olla hieman kalliimpaa, mutta ne ovat hyvä vaihtoehto, jos matka on lyhyt tai haluaa matkustaa mukavasti. Suositeltavaa on pyytää hotellilta tai ravintolasta taksin tilaaminen, sillä se on turvallisempaa ja luotettavampaa. Taksit ovat kuitenkin hyvä tapa matkustaa ja kuskit ystävällisiä.

Liikkuminen kävellen Tokiossa

Tokion kaupunki on kooltaan suuri, mutta monet nähtävyydet ovat lähellä toisiaan. Kävely onkin hyvä tapa tutustua kaupunkiin ja sen eri alueisiin. Erityisesti joillakin alueilla, kuten Shinjukussa ja Shibuyassa, kävely on paras vaihtoehto, sillä ne ovat täynnä kauppoja, ravintoloita ja muita nähtävyyksiä.

On myös hyvä huomioida, että Tokion liikenteen ruuhkaisuus voi vaihdella eri aikoina päivästä ja eri vuodenaikoina. Siksi kannattaa ottaa huomioon matkasuunnitelmassa riittävästi aikaa liikkumiseen ja varata ylimääräistä aikaa esimerkiksi lentokentältä hotellille siirtymiseen. Ei kuitenkaan tarvitse hätääntyä jos myöhästyit junasta, koska yleensä parin minuutin kuluttua saapuu uusi.

Mikä hotelli Tokiossa 2024?

Tokio tarjoaa laajan valikoiman hotelleja eri luokissa ja alueilla, joten matkailijoiden kannattaa valita majoitus omien tarpeidensa ja mieltymystensä mukaan. Voit tutustua myös laajemmin hotellin valintaan sivuiltamme. Tässä on muutamia esimerkkejä eri hotelliluokista ja alueilta, joissa ne sijaitsevat:

Ylelliset hotellit:

 • Mandarin Oriental Tokyo (Chuo-ku)
 • Shangri-La Hotel Tokyo (Chiyoda-ku)
 • The Peninsula Tokyo (Chiyoda-ku)

Perhehotellit:

 • Park Hyatt Tokyo (Shinjuku-ku)
 • Hotel Chinzanso Tokyo (Bunkyo-ku)
 • Four Seasons Hotel Tokyo at Otemachi (Chiyoda-ku)

Boutique-hotellit:

 • Trunk (Hotel) (Shibuya-ku)
 • Andaz Tokyo Toranomon Hills (Minato-ku)
 • Claska (Meguro-ku)

Budjettihotellit:

 • Capsule Value Kanda (Chiyoda-ku)
 • Sakura Cross Hotel Tokyo Kayabacho (Chuo-ku)
 • Imano Tokyo Hostel (Shinjuku-ku)

Matkailijoiden kannattaa myös valita majoitus alueelta, joka sopii heidän tarpeisiinsa ja mieltymyksiinsä. Esimerkiksi Shinjuku on suuri kaupunginosa, jossa on paljon kauppoja, ravintoloita ja viihdetarjontaa, kun taas Asakusa tarjoaa perinteisemmän japanilaisen tunnelman ja nähtävyyksiä, kuten Sensojin temppelin. Jokaiselle matkustajalle löytyy omanlaisena yöpymisvaihtoehto.

Lopullisen valinnan teko riippuu matkailijan tarpeista ja budjetista. On hyvä tutkia eri vaihtoehtoja etukäteen ja lukea muiden matkailijoiden arvioita ja suosituksia. Tarjolla on luotettavia sekä hyviä vaihtoehtoja kohtuullisin hinnoin.

Miksi matkakohteeksi Tokio?

Tokio on ainutlaatuinen ja monipuolinen matkakohde, joka tarjoaa vierailijoilleen runsaasti nähtävyyksiä, kokemuksia, kulttuuria, ruokaa ja ostosmahdollisuuksia. Vuosi 2024 on erinomainen aika matkustaa Tokioon, sillä siellä järjestetään monia mielenkiintoisia tapahtumia ja festivaaleja. Ennen matkaa on kuitenkin tärkeää huolehtia käytännön asioista, kuten viisumista, rokotuksista ja matkavakuutuksesta, sekä valita sopiva majoitus ja liikkumistapa.

Matkailijoiden kannattaa myös tutustua Tokion sääolosuhteisiin eri vuodenaikoina ja suunnitella matkansa niiden mukaan. Tokion hotellitarjonta on laaja ja monipuolinen, joten matkailijat voivat valita juuri heille sopivan hotellin luokan ja alueen mukaan. Lopuksi haluan korostaa, että huolellisella suunnittelulla ja avoimella mielenlaadulla matkasta voi tulla unohtumaton kokemus ja matkailijat voivat löytää uusia elämyksiä ja kulttuureja Tokion sykkeessä.

Samankaltaiset artikkelit