|

Tokio Disneyland – Vinkkejä ensikertalaiselle

Tokio Disneyland on taikamaailma eli toisin sanoen teemapuisto, joka tarjoaa vierailijoilleen unohtumattomia elämyksiä. Tokyo Disneylandiä kutsutaan myös nimityksellä Yume no Kuni 夢の国 , mikä tarkoittaa suomennettuna unelmien maata (the land of dreams). Ensimmäistä kertaa Tokio Disneylandissa vierailevalle kohde onkin ainutlaatuinen. Tämä opas tarjoaa vinkkejä, jotka auttavat suunnittelemaan täydellisen vierailun tähän ikoniseen huvipuistoon.

Tokio Disneyland sisältää paljon nähtävää niin nuoemmille kuin vanhemmillekkin kävijöille.
Tokio Disneyland sisältää paljon nähtävää niin nuoemmille kuin vanhemmillekkin kävijöille.

Tokio Disneyland historia

Tokio Disneyland avasi ensimmäisen kerran ovensa asiakkaille huhtikuussa 1983. Se on ensimmäinen Disneyland, joka avattiin Amerikan ulkopuolelle. Tokio Disneyland ja Tokio Disneysea ovat yhdessä nimeltään Tokyo Disney resort eli Tokio Disney lomakohde. Japanissa sijaitseva Tokio Disneyland on yksi maailman kuudesta Disneyland huvipuistosta.

Mikä on paras aika vierailla Tokio Disneylandissa?

Tokio Disneylandin suosio on valtava ja se vetää puoleensa kävijöitä ympäri vuoden. Tokio Disneylandissä kävijöitä 18,000,000 vuosittain ja vuonna 2019 Tokyo Disneyland oli kaikista eniten vierailtu huvipuisto Japanissa. Puiston vierailukokemus voi kuitenkin vaihdella huomattavasti vuodenajasta ja viikonpäivästä riippuen. On tärkeää ottaa huomioon sekä puiston sesonkitapahtumat, että vierailijoiden määrä kun suunnittelet vierailua tähän taianomaiseen paikkaan.

Tokio Disneylandin sesongit ja niiden vaikutus vierailuun

Tokio Disneyland on avoinna ympäri vuoden, mutta paras aika vierailuun riippuu siitä, mitä toivot vierailultasi. Tokio Disneyland on yksi Japanin suosituimmista turistikohteista sekä suosituimmista huvipuistoista. Jos haluat nähdä puiston erityiset sesonkitapahtumat, kuten Halloweenin tai joulun juhlat, suunnittele vierailusi näiden festivaalien aikaan. Muista kuitenkin, että nämä ovat myös puiston ruuhkaisimpia aikoja.

Paras aika välttää ruuhkat Tokio Disneylandissa

Jos et halua viettää aikaasi pitkissä jonoissa, suunnittele vierailusi viikonlopun ulkopuolelle. Arkipäivät, erityisesti tiistai ja keskiviikko ovat yleensä hiljaisempia. Vältä myös Japanin koulujen loma-aikoja, jotka yleensä tarkoittavat lisääntyneitä vierailijamääriä.

Miten päästä Tokio Disneylandiin: Yksityiskohtainen opas

Tokio Disneyland sijaitsee Urayasun kaupungissa, Chiban prefektuurissa, aivan Tokion sydämessä. Puistoon pääseminen on helpompaa kuin voisi kuvitella, olitpa sitten tulossa julkisilla kulkuvälineillä tai omalla autolla. Tässä on kattava opas siitä, miten pääset perille ja mitä sinun tulee ottaa huomioon matkustaessasi.

Tokio Disneyland: julkisen liikenteen ohjeet

Tokio Disneylandiin on helppo päästä julkisilla kulkuvälineillä. JR (Japan Railways) Keiyo-linja vie sinut suoraan Maihama nimiselle asemalle, joka on aivan Disneylandin lähellä. Tokion päärautatieasemalta matka kestää noin 20 minuuttia kohteeseen. Löydät kaikki Tokion metroon liittyvät tiedot metroa käsittelevästä blogistamme!

Tokio Disneylandin pysäköinti: tietoa autoilijoille

Jos suunnittelet saapuvasi autolla, Tokio Disneyland tarjoaa laajan pysäköintialueen vierailijoilleen. Pysäköintimaksu on 2 500 jeniä päivässä per auto. Tämä euroissa on alle 25 euroa päivältä. Muista, että Tokion liikenne voi olla ruuhkainen, joten suunnittele aikaa myös matkalle.

Tokio Disneyland -liput: Miten säästää rahaa ja välttää jonot

Kun suunnittelet vierailua Tokio Disneylandiin, yksi tärkeimmistä asioista on lipun hankkiminen. Vinkkejä ja temppuja on paljon, miten voit välttää jonot ja säästää rahaa lipuissa. Lisäksi Disneylandin sivuilta on mahdollista ostaa myös auton parkkeerauslippu etukäteen, jos tarvitse parkkeerausta saapuessasi puistoon omalla autolla. Tässä on muutamia ohjeita, jotka auttavat sinua suunnittelemaan paremmin.

Lataa Tokyo Disney Resort app

Hyvin suositeltavaa ennen kohteeseen virailua on ladata Tokyo Disney Resort app puhelimeesi. Tästä sovelluksesta löytyy tarkka kartta alueelle, jonka avulla sinun on helppo suunnistaa alueella. Lisäksi sovellusta näkee jonotusajat huvilaitteisiin ja muihin nähtävyyksiin. Sovelluksen puhelimeesi pääset lataamaan Disneyn sivulta.

Kuinka ostaa Tokio Disneyland -liput etukäteen

Välttääksesi pitkät jonot lipunmyyntiin, suosittelen ostamaan liput etukäteen verkosta. Voit tulostaa liput itse tai näyttää ne älypuhelimen näytöltä. Jos suunnittelet vierailevasi sekä Disneylandissa että DisneySea -puistossa, harkitse 2 päivän lippua, joka on usein edullisempi.

Tokio Disneylandin FastPass: Miten se toimii

Tokio Disneylandin FastPass-järjestelmä on loistava tapa kiertää pitkät jonot suosituimpiin laitteisiin. FastPass-lipulla voit varata ajan tiettyyn laitteeseen ja palata myöhemmin laitteeseen jonon ohitse. Voit hankkia FastPass-liput ilmaiseksi puiston sisällä, mutta ne jaetaan nopeimmille ja niitä on rajoitettu määrä. Tämän passin sekä muut mahdollisuudet löydät Tokyo Disney Resort app:stä.

Tokio Disneyland pääsylippujen hinnat vuonna 2023

Pääsylippujen tyypitAikuiset (18 vuotiaat-)Juniorit (12-17-vuotiaat)Lapset (4-11-vuotiaat)
Yhden päivän pääsylippu7,900-9,400 jeniä6,600-7,800 jeniä4,700-5,600 jeniä
Pääsylippu tietyllä päivämäärälle7,400-8,900 jeniä6,200-7,400 jeniä4,400-5,300 jeniä
Aikainen illan pääsylippu (alkaen klo 15:00 viikonloppuisin sekä juhlapyhinä)6,500-7,400 jeniä5,300-6,200 jeniä3,800-4,400 jeniä
Viikkoillan pääsylippu (alkaen klo 17:00 arkisin, ei juhlapyhinä)4,500-5,400 jeniä4,500-5,400 jeniä4,500-5,400 jeniä
Yhden päivän pääsylippu (liikuntarajoitteiselle/vammautuneelle henkilölle)6,500-7,400 jeniä5,300-6,200 jeniä3,800-4,440 jeniä
Pääsylippujen hinnat ovat jeneissä ja saat käännettyä hinnan lähelle euromäärää ottamalla kaksi nollaa pois jenin hinnasta, eli esimerkiksi 7,900 jeniä on hieman alle 79 euroa. Tarkistathan ennen vierailuasi puiston virallisilta sivuilta muutosmahdollisuuksien vuoksi hintatiedot.

Tokio Disneylandin parhaat laitteet ja nähtävyydet

Tokio Disneyland tarjoaa monia unohtumattomia huvilaitteita ja nähtävyyksiä. Tekemistä riittää ainakin koko päiväksi. Laitteita tai nähtävyyksiä puistossa on 39 erilaista, joten näissä kaikissa kohteissa vierailu päivän aikana voi olla haasteellista. Tässä on joitakin suosituimpia laitteita ja nähtävyyksiä, jotka ovat suositeltavia kohteita vierailijoille Tokio Disneylandissa.

Suositut Tokio Disneylandin huvilaitteet ja nähtävyydet

Tokio Disneylandissa on useita ikonisia laitteita, jotka tarjoavat jännitystä ja iloa kaikenikäisille. Space Mountain on huimaavalla nopeudella kulkeva avaruusteemainen vuoristorata, joka vie sinut tähtien väliseen matkaan. Pirates of the Caribbean tarjoaa seikkailun merirosvojen maailmassa, kun taas Peter Pan’s Flight vie sinut seikkailulle Peter Panin kanssa lentävän laivan kyydissä. Jos sinulla on pieniä lapsia mukana, vieraile ehdottomasti Fantasylandissa, joka on suunniteltu erityisesti nuoremmille vierailijoille ja tarjoaa monia lapsiystävällisiä laitteita.

Pienemmille vierailijoille Tokio Disneyland tarjoaa monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä, jotka herättävät heidän mielikuvituksensa eloon. Mickey’s PhilharMagic on hauska 4D-elokuva, joka perustuu suosittuihin Disney-hahmoihin ja tarjoaa unohtumattoman audiovisuaalisen elämyksen. Lisäksi voit osallistua kulkueisiin ja nähdä suosikkihahmosi värikkäässä paraatissa, joka kulkee läpi puiston. Nämä nähtävyydet tarjoavat lapsille iloa, naurua ja unohtumattomia hetkiä Tokio Disneylandissa. Täältä löydät vielä listauksen kaikista Disneyland laitteita sekä nähtävyyksistä.

Parhaat hotellit lähellä Tokio Disneylandia

Tokio Disneyland tarjoaa vierailijoilleen lukuisia ikimuistoisia kokemuksia ja seikkailuja ja näin tarjoavat myös viralliset Disneyland alueen lähettyvillä sijaitsevat hotellit. Jokaisesta hotellista on löydettävissä erilaisia teemoja ja ne ovat sisustettu teemoittain. Käydään nyt lävitse muutamia suositeltavia yöpymiskohteita vierailusi ajalle Tokio Disneylandissä.

Tokio Disneylandin viralliset hotellit

Disneyland Resort -alueella on useita alueen virallisia hotelleja, jotka tarjoavat ainutlaatuisen Disney-kokemuksen ja helpon pääsyn puistoon. Näihin kuuluvat esimerkiksi Disneyland Hotel ja Tokyo DisneySea Hotel MiraCosta. Hotelleista löytyy Disney teemalla sisustettuja huoneita sekä myös erilaisia majoituspaketteja, jossa pääsylippu Disneylandiin on ostettavissa huonevarauksen yhteydessä.

Budjettiystävälliset hotellit lähellä Tokio Disneylandia

Jos etsit budjettiystävällisempää majoitusta, alueelta löytyy myös monia muita hotelleja. Useimmat niistä tarjoavat ilmaisen kuljetuspalvelun Disneylandiin. Lisäksi nämä hotellit ovat hyvien julkisen liikenteen yhteyksien päässä ja näin voit säästää hieman rahaa matkakuluissa.

Tokio Disneyland -ruoka: Parhaat paikat syödä puistossa

Vieraillessasi Tokio Disneylandissa on suotavaa koittaa sen monipuolista ruokatarjontaa. Puiston sisällä on lukuisia ruokapaikkoja, jotka tarjoavat monenlaisia makuelämyksiä. Olipa sitten kyseessä teemaravintola tai nopea pikaruoka, tässä on joitakin suosituksia, jotka voivat tehdä ruokailukokemuksestasi Disneylandissa unohtumattoman.

Tokio Disneylandin ainutlaatuiset ruokaelämykset

Tokio Disneylandissa on monia ainutlaatuisia ruokapaikkoja, joissa voit kokeilla erilaisia teema-aterioita. Yksi suosituimmista on Queen of Hearts Banquet Hall, joka on suunniteltu Alice Ihmemaassa -teeman mukaan. Lisäksi alueelta löytyy myös muita purtavia, jotka ovat teemaltaan muihin Disney hahmoihin perustuvia.

Parhaat pikaruokapaikat Tokio Disneylandissa

Jos etsit nopeaa ja edullista ruokaa, Disneyland tarjoaa myös monia pikaruokavaihtoehtoja. Suosittuja paikkoja ovat Tomorrowland Terrace ja ToonTown’s Huey, Dewey and Louie’s Good Time Cafe. Näissä voit esmikerkiksi nauttia hampurilaisia, pizzaa sekä muita herkkuja.

Tokio Disneylandin ostokset: Mitä etsiä ja mistä ostaa

Disneyland-vierailulla kannatta harkita myös muistoesineiden ostamista. Tokio Disneylandissa on useita myymälöitä, jotka tarjoavat monenlaisia Disney-tuotteita mukaan lukien lelut, vaatteet, korut ja paljon muuta. Voit löytää myös joitakin ainutlaatuisia tuotteita, jotka ovat saatavilla vain Tokio Disneylandissa. Tässä on joitakin suosituksia ostoksista, kun vierailet Tokio Disneylandissa.

Parhaat ostospaikat Tokio Disneylandissa

Puistossa on useita suuria myymälöitä, joista voit ostaa Disney-muistoesineitä ja -vaatteita. Suosituimpia ovat Emporio ja Bon Voyage. Emporio on Mikki Hiiren ja hänen ystäviensä hahmoilla varustettu tavaratalo. Bon Voyage nimisessä kaupassa on laaja valikoima Disneylandin sekä DisneySea aiheisia tavaroita.

Tokio Disneylandin erikoistapahtumat: Mitä et halua missata

Tokio Disneyland ei tarjoa pelkästään päivittäisiä seikkailuja, vaan myös erilaisia erikoistapahtumia ympäri vuoden. Nämä tapahtumat lisäävät vielä enemmän taikaa ja jännitystä vierailuusi. Tässä on muutamia esimerkkejä Tokio Disneylandin kausittaisista juhlista ja tapahtumista.

Disneyn huvipuistot on hienosti valaistu pimeän tultua!
Disneyn huvipuistot on hienosti valaistu pimeän tultua!

Kausittaiset juhlat ja tapahtumat Tokio Disneylandissa

Tokio Disneylandissa järjestetään useita erikoistapahtumia vuoden aikana. Tällaisia ovat esimerkiksi uudenvuoden juhlat, kirsikanpuiden kukinnan juhlat ja Halloween-juhlat. Tällöin alueella voi olla nähtävissä esimerkiksi paraateja ja valonäytöksiä.

Suunnittele vierailusi Tokio Disneylandin erikoistapahtumien mukaan

Tarkista Disneylandin virallisilta verkkosivuilta erikoistapahtumien aikataulut ja suunnittele vierailusi niiden mukaan, jotta saat kaiken irti vierailustasi. Suositeltavaa on katsoa tulevia tapahtumia kohteessa puhelimeen ladattavan Tokyo Disney Resort app:in kautta. Varaa siis tarpeeksi aikaa nauttiaksesi kaikista puiston tarjoamista elämyksistä. Toivottavasti nämä vinkit auttavat sinua suunnittelemaan unohtumattoman vierailun Tokio Disneylandiin.

Tokio Disneyland – Miksi se on erityinen?

Vaikka Tokio Disneyland perustuu paljolti alkuperäiseen Disneylandiin Kaliforniassa, se tarjoaa myös paljon ainutlaatuisia elementtejä, jotka tekevät siitä erityisen ja erottuvan. Puiston yksilöllisyys ilmenee eri tavoin huvipuistossa. Tässä on muutamia esimerkkejä Tokio Disneylandin ainutlaatuisuudesta muihin Disney-puistoihin verrattuna.

Tokio Disneylandin ainutlaatuisuus muihin Disney-puistoihin verrattuna

Vaikka Tokio Disneyland perustuu paljolti alkuperäiseen Disneylandiin Kaliforniassa, siinä on myös paljon ainutlaatuisia elementtejä. Yksi näistä on ”Mysterious Island”, osa Tokyo DisneySea -puistoa, joka sijaitsee samassa resortissa ja tarjoaa vierailijoille meriteemaisen seikkailun. Tämä saari perustuu Jules Vernesin novelliin nimeltä The Mysterious Island, suomennettuna mysteerinen saari. Se sijaitsee valtavassa tulivuoressa, joka toimii puiston ikonina.

Tokio Disneylandin yksilölliset laitteet

Tokio Disneylandissa on myös joitakin laitteita, joita ei löydy muista Disney-puistoista. Esimerkiksi Pooh’s Hunny Hunt on teknisesti edistyksellinen ritari, joka käyttää rataa seuraamattomia ajoneuvoja. Pääset seuraamaan Nalle Puhia ja hänen matkaansa hunajan etsinnässä.

Disneylandin klassikot

Disneyland-kokemuksen ytimessä ovat ikimuistoiset klassikot, jotka tekevät jokaisesta vierailusta erityisen. Tokio Disneyland ei ole poikkeus, ja se tarjoaa monia suosittuja klassikoita, jotka tuovat iloa kaikenikäisille. Tässä on muutamia esimerkkejä unohtumattomista klassikoista, jotka kannattaa kokea Tokio Disneylandissa.

Ikimuistoiset Disney-kulkueet

Disney-kulkueet ovat olennainen osa Disneyland-kokemusta. Tokio Disneyland ei tee tässä poikkeusta ja se tarjoaa useita päivittäisiä kulkueita. Nämä kulkueet sisältävät suosikkihahmosi kuten Mikki Hiiren, Minnin, Aku Ankan ja monia muita.

Disney-ilotulitukset

Ilotulitukset ovat toinen unohtumaton kokemus Disneylandissa. Joka ilta taivas syttyy upeisiin ilotulituksiin, jotka on suunniteltu täydentämään Disney-musiikkia ja luomaan taianomaista tunnelmaa. Väriloistossa hehkuvat rakettien räiskyvät valot ja musiikin synkronoitavat koreografiat tekevät ilotulituksesta vaikuttavan näytöksen. Tämä on ehdottomasti nähtävyys, jota et halua ohittaa vieraillessasi Tokio Disneylandissa.

Vinkit parhaaseen Disneyland-kokemukseen

Tokio Disneyland on suuri ja siellä on paljon nähtävää ja koettavaa. Paras tapa varmistaa, että näet kaiken, on suunnitella päiväsi etukäteen ja ladata puhelimeesi päiväsi suunnitteluun tarkoitettu appi. Mieti, mitä laitteita haluat kokea, ja tee aikataulu niiden sekä muiden tapahtumien mukaan.

Miten varautua päivään Tokio Disneylandissa

Tokio Disneyland on ulkoilmapuisto, joten tarkista sääennuste ja valitse vaatteesi sen mukaan. Mukavat kengät ovat välttämättömät, koska tulet kävelemään paljon. Voit tuoda omia eväitä Tokio Disneylandiin, mutta muista, että alkoholia tai lasipulloja ei saa tuoda alueelle. Puistossa on myös monia ruokapaikkoja eri budjeteille ja ruokamieltymyksille. Lopuksi, Tokio Disneyland on paikka, joka tuo iloa kaikenikäisille. Tämän oppaan avulla voit suunnitella vierailusi ja nauttia kaikista upeista kokemuksista, joita Tokio Disneyland tarjoaa. Oletko valmis sukeltamaan taianomaiseen maailmaan?

Samankaltaiset artikkelit