Jokohama – Opas kaupungin nähtävyyksiin ja aktiviteetteihin

Jokohama on monimuotoinen ja kiehtova kaupunki, joka tarjoaa vierailijoilleen runsaasti erilaisia elämyksiä ja nähtävyyksiä. Kaupungin historialliset juuret ulottuvat monien vuosien taakse ja sen merkitys niin kulttuurillisesti kuin taloudellisesti on koko ajan kasvussa. Kaupungin rikasta kulttuuriperintöä ja monipuolista arkkitehtuuria voi ihailla lukuisissa rakennuksissa ja maamerkeissä.

Maantieteellisesti Jokohaman sijainti tekee siitä täydellisen kohteen tutustua kaupungin elämyksiin, mutta myös lähialueisiin ja niiden upeisiin luontokohteisiin. Ekosysteemin monimuotoisuus ja otollinen ilmasto luovat puitteet monenkokoiselle ja -väriselle elämälle, minkä huomaa niin suurista että pienistä yksityiskohdista kiertäessään kaupunkia.

Jokohamaan kestää noin 25min metrolla Tokiosta.
Jokohamaan matka kestää metrolla noin 25min Tokion rautatieasemalta.

Historia

Jokohama tunnetaan nykyään yhtenä Japanin suurimmista kaupungeista ja tärkeimmistä satamista. Kaupungin historia juontaa juurensa kauas 1600-luvulle.

1600-luvun lopulla Tokugawa-shōgunaatti valitsi Jokohaman kalasatamaksi, mikä antoi alulle kaupungin kehityksen. Tärkeimmät vaiheet Jokohaman historiassa sijoittuvat kuitenkin 1800-luvulle ja ovat usein yhteydessä Japanin avautumiseen ulkomaailmalle.

Jokohama avasi satamansa uudelleen ulkomaalaisille 1859 käytyään neuvotteluita Yhdysvaltain kanssa. Tämä tapahtuma johti kaupungin nopeaan kasvuun ja kansainvälistymiseen. Monet ulkomaiset yritykset ja diplomaatit asettuivat Jokohamaan ja alue tunnetaan edelleen Japanin kansainvälisenä avautumisen keskipisteenä.

Sodan jälkeen Jokohama nousi uudelleen ja kehittyi voimakkaasti Japanin talouskasvun vauhdittajana. Kaupungin taloudellinen ja kulttuurinen merkitys on edelleen vankka, ja se näkyy monissa rakennuksissa, monumenteissa ja historiallisissa paikoissa, jotka kertovat Jokohaman rikkaasta historiasta.

Kulttuuriset merkinnät

Jokohaman historia on moninainen ja kiehtova. Kaupungin kulttuuri kukoistaa taiteen, musiikin ja festivaalien kautta. Jokaisella alueella on omat erityispiirteensä, joten löydät varmasti jotain kiinnostavaa juuri sinulle.

Taidegalleriat ja -museot ovat oleellinen osa kulttuuria. Jokohama on koti monille kansainvälisesti tunnustetuille museoille, kuten Jokohaman taidemuseo, joka keskittyy moderneihin ja nykytaiteeseen. Muita suosittuja nähtävyyksiä ovat Jokohama Triennale, joka on kansainvälinen nykytaiteen näyttely ja Sotetsu Honda Gallery, joka on galleria monenlaiselle taiteilijoille.

Kulttuuritapahtumat ja -festivaalit ovat tärkeä osa Jokohaman kulttuuria. Näistä merkittävin on Yokohama Port Festival, joka juhlii kaupungin satamahistoriaa. Festivaali tarjoaa värikkäitä paraateja, ilotulituksia ja monipuolisia ruoka- sekä viihdetarjontoja. Muut suositut tapahtumat ovat Yokohama Chinatown Spring Festival ja Kanagawa Shimbun Fireworks Festival.

Jokohaman kulttuurielämään kuuluu myös runsaasti teattereita ja konserttisaleja. Voit nauttia niin klassisesta musiikista kuin modernista tanssista esimerkiksi Yokohama Minato Mirai Hallissa. Lisäksi kannattaa tutustua paikallisiin teattereihin, kuten Yokohama Noh Theateriin, joka keskittyy perinteisen japanilaisen Noh-teatterin esityksiin.

Älä unohda tutustua kaupungin kulttuuriperintöön esimerkiksi Japanin ensimmäisessä länsityylisessä puistossa, Yamashita Parkissa. Varijeltyjen kulttuuriperintökohteiden joukosta löytyy myös Yokohama Red Brick Warehouse, entinen tiilivarasto, joka on nykyään kunnostettu ostos- ja kulttuurikeskukseksi.

Sodan jälkeen

Jokohaman kehitys jatkui sodan jälkeen, ja kaupungin merkitys Japanin talouden ja kaupan keskuksena on kasvanut entisestään. Sodan jälkeen kaupunki on kohdannut useita haasteita, kuten väestönkasvua, maanjäristyksiä ja teollisia muutoksia.

 • 1950-luvulla: Jokohama kasvaa nopeasti sodan jälleenrakennuksen ja teollistumisen myötä.
 • 1960-luvulla: Kaupungin sataman toiminnot laajenevat, mikä lisää kansainvälistä kauppaa ja investointeja.
 • 1970-luvulla: Vakava maanjäristys aiheuttaa suuria vahinkoja, mutta kaupunki toipuu nopeasti.
 • 1980-luvulla: Kehittynyt infrastruktuuri, kuten uusi rautatieasema ja moottoritie yhdistää Jokohaman muihin suuriin kaupunkeihin ja parantaa liikenneyhteyksiä.

Jokohaman keskeisiä alueita ovat Minato Mirai 21 ja Chinatown. Minato Mirai 21 on futuristinen liike- ja viihdealue, joka on tärkeä tekijä kaupungin kasvussa. Chinatown on puolestaan yksi Japanin suurimmista kiinalaisyhteisöistä, ja se on suosittu turistikohde sen rikkaan historian ja monipuolisen ruokatarjonnan vuoksi.

Jokohama on myös sitoutunut ympäristönsuojeluun ja kestävän kehityksen edistämiseen erilaisten vihreiden hankkeiden kautta. Tällaisia hankkeita ovat esimerkiksi energiatehokkaiden rakennusten suunnittelu, roskien vähentäminen ja kierrätys, sekä puistojen ja viheralueiden kehittäminen. Tämä on osa kaupungin pyrkimystä tarjota asukkailleen korkealaatuinen ja viihtyisä elinympäristö.

Maantiede

Jokohama sijaitsee Japanissa Honshūn saarella, Kanton alueella, Kanagawan prefektuurissa. Se on osa Suur-Tokion aluetta ja Tokioon on matkaa noin 30 kilometriä. Jokohama on yksi maailman suurimmista satamakaupungeista.

Kaupungin maantieteellinen sijainti on ideaalinen: se sijaitsee verraten lähellä Tokiota, mutta myös meren äärellä. Se mahdollistaa erinomaiset liikenneyhteydet sekä kansainvälisen kaupan. Tästä syystä Jokohama onkin kasvanut huomattavasti 1800-luvun lopulta lähtien.

Jokohaman pinta-ala on noin 437 neliökilometriä ja se koostuu monista eri alueista, kuten Nishi-ku, Minato Mirai 21 ja Kannai.

Jokohaman ilmasto on leuto meri-ilmasto. Kesät ovat lämpimiä ja kosteita, mutta talvet ovat viileitä eivätkä juuri yletä nollan asteen alapuolelle. Sateet ovat tyypillisiä kesä- ja syksykuukausina.

Itse kaupungin ympärillä on myös runsaasti luontoa. Vuonna 1897 perustettu Sankeienin puutarha on yksi Yokohaman kuuluisimmista. Sen kaunis maisema kutsuu vierailijoita tutustumaan perinteiseen japanilaiseen puutarhanhoitoon ja ihailemaan paikallisessa kasvilajistossa esiintyviä lajeja.

Sijainti

Jokohama sijaitsee Japanin itärannikolla ja on osa Kantoa, maan suurinta metropolialuetta. Tässä osiossa saat tietoa kaupungin maantieteellisestä sijainnista ja merkittävimmistä ympäristötekijöistä.

Kaupunki on sijoittunut Honshūn saarelle, joka on Japanin suurin saari ja samalla maan talouden, politiikan ja kulttuurin keskus. Jokohaman satama sijaitsee noin 25 kilometriä Tokiosta etelään, mikä tarjoaa helpon pääsyn Japanin pääkaupunkiin.

Jokohamaa ympäröivät erilaiset luonnonilmapiirin elementit. Lännen puolella on vuorijono, joka on osa Tanzawa-vuoria, kun taas idän suunnalla avautuu Tokionlahti. Lisäksi kaupunkia halkovat monet joet, joista suurin on Tsurumi-joki. Yokohaman satama on luonnollisesti yksi tärkeimmistä vesistöistä.

Ilmasto

Jokohaman ilmasto on leuto ja kostea, tyypillinen Japanin rannikon kaupungeille. Lämpötilat vaihtelevat vuoden aikana ja eri vuodenaikoina on omat erityispiirteensä, jotka voivat vaikuttaa matkustuspäätöksiin.

Kesä (kesäkuu – elokuu): Jokohamassa kesät ovat kuumia ja kosteita. Keskimääräinen lämpötila kohoaa 24–29 °C välille. Näinä kuukausina sattuu myös suurin osa vuotuisista sateista, joten mukana kannattaa pitää sateenvarjoa.

Kevät (maaliskuu – toukokuu): Keväisin Jokohamassa sää on kohtalaisen lämmin, ja lämpötila vaihtelee 10–20 °C välillä. Tämä on kukkien kukinta-aikaa, joten voit nähdä kirsikkapuiden kukkivan kaikkialla kaupungissa.

Talvi (joulukuu – helmikuu): Talvet ovat suhteellisen leutoja verrattuna moniin muihin Aasian maihin. Lämpötilat pysyttelevät 5–15 °C välillä ja lumisateet ovat harvinaisia. Tähän aikaan vuodesta kuiva ilma ja alhainen sade takaavat enemmän aurinkoisia päiviä verrattuna muihin vuodenaikoihin.

Syksy (syyskuu – marraskuu): Syksyt ovat miellyttävän viileitä ja vähemmän kosteita. Lämpötilat laskevat 15–24 °C välille ja ne vaihtelevat syyskuun alusta marraskuun loppuun. Syksyllä Jokohaman lehdet muuttuvat kauniin värikkäiksi ja luovat uskomattoman tunnelman kaupungissa.

Jokohaman ilmasto ei ehkä ole niin suuri tekijä matkustuspäätöksille, koska se on melko sopeutuva. Tässä on tärkeää huomata, että erityisesti monsuunikausi ja taifuunikausi voivat aiheuttaa toisinaan sään äkillisiä muutoksia, ja näin ollen kannattaa seurata sääennusteita suunnitellessasi matkaa Jokohamaan.

Ekosysteemi

Jokohaman ekosysteemi on monimuotoinen ja vahva, joka takaa alueen elinvoiman ja kestävän kehityksen. Tässä osiossa käsitellään joitain tärkeimpiä luontotyyppejä ja lajeja, jotka muodostavat Jokohaman ekosysteemin rikkauden.

Jokohama sijaitsee Japanin rannikolla, ja sen lähellä on isot merenalaiset elinympäristöt, kuten riutat ja leväniityt. Nämä tarjoavat kodin monille merieläimille kuten kaloille, äyriäisille ja merinisäkkäille. Meressä liikkuvat myös valaat ja delfiinit, jotka houkuttelevat matkailijoita ihastelemaan niiden loistoa.

Jokohaman alueella on useita jokia ja kosteikkoja, jotka tarjoavat elinympäristön monille kasvi- ja eläinlajeille. Esimerkiksi sorsat ja haikarat viihtyvät kosteikoissa etsien ravintonsa matalista vesistöistä. Kosteikkojen kasvillisuus on monipuolista, ja siellä esiintyy esimerkiksi kaisloja, saniaisia ja erilaisia sammalia.

Jokohaman kaupungin halki kulkee useita laajoja vihreitä vyöhykkeitä, jotka koostuvat sekä luonnontilaisista metsistä että hoidetuista puistoista. Nämä tarjoavat asuinpaikan monille linnuille, nisäkkäille, hyönteisille ja kasveille. Kaupunkipuistot ovat tärkeitä paikkoja myös ihmisten virkistäytymiselle ja ne lisäävät kaupungin viihtyisyyttä.

Väestö ja kulttuuri

Jokohamassa väestö on monimuotoista ja rikasta. Kaupungin asukasluku on noin 3,7 miljoonaa, mikä tekee siitä Japanin toiseksi suurimman kaupungin. Väestön monimuotoisuutta kuvastaa se, että noin 2 % kaupungin asukkaista on ulkomaalaisia. Tämä sekoitus eri kulttuureista luo alueelle ainutlaatuisen ilmapiirin.

Kaupungin kulttuuri on vahvasti vaikuttunut sen historiasta. Jokohama avattiin kansainväliselle kaupalle vuonna 1859, ja sen jälkeen se on toiminut tärkeänä satamana ja kansainvälisenä kauppakeskuksena. Tämä on jättänyt pysyvän jäljen kaupungin kulttuuriin, joka yhdistää sekä japanilaiset perinteet että ulkomaiset vaikutteet.

Yksi tämän kulttuurin ilmentymä on ruoka. Jokohamassa voit nauttia monipuolisesta keittiöstä, johon kuuluu japanilaisia, kiinalaisia, länsimaalaisia ja monia muita makuja. Erityisen kuuluisia ovat Jokohaman Kiinalaisen kylän, China Townin ravintolat sekä kaupungista kotoisin oleva ramen.

Kulttuuritapahtumiin kuuluu myös monia juhlia ja festivaaleja. Esimerkkejä näistä ovat Kanagawa Shimbun-hanabi ilotulitus, joka on yksi Japanin suurimmista ilotulitustapahtumista, sekä Yokohama Red Brick-puiston joulumarkkinat, jotka houkuttelevat paikallisia sekä turisteja.

Kuten monissa muissakin Japanin kaupungeissa, Jokohamassa on useita kauniita temppeleitä ja pyhäkköjä, jotka tarjoavat rauhallisen hengähdystauon kaupungin vilinästä. Kaupungin taide- ja kulttuuritarjonta käsittää valikoiman museoita, gallerioita ja teattereita, joissa on esillä niin perinteisiä kuin moderneja teoksia.

Elämäntapa

Jokohaman elämäntapa on ainutlaatuinen yhdistelmä modernia ja perinteistä. Täällä kohtaat upeita rakennuksia, vilkkaita ostosalueita sekä vehreitä puistoja.

Jokohaman asukkaat ovat ystävällisiä ja vieraanvaraisia, ja heitä pidetään monikulttuurisena väestönä. He arvostavat yhteisöllisyyttä ja pitävät huolta ympäristöstä. Tästä kertoo muun muassa Minato Mirai 21 -alue, joka on rakennettu kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

ElämäntapaYksityiskohta
RuokakulttuuriMonipuolinen, sekä paikallista että kansainvälistä
Taide- ja kulttuurielämäMonenlaiset museot, galleriat, teatterit ja konserttisalit
YhteisöllisyysYstävällinen ja vieraanvarainen ilmapiiri, monikulttuurisuus
YmpäristöKestävän kehityksen periaatteiden mukainen rakentaminen

Kielet

Japanin kieli on ensisijainen kieli jota puhutaan Jokohamassa, kuten koko Japanissa. Tässä kaupungissa on kuitenkin monia kansainvälisiä asukkaita, joten on yleistä kuulla puhuttavan muita kieliä, kuten englanti, kiina ja korea.

Yleisimmät kielet Yokohamassa

KieliProsenttiosuus
Japani98%
Englanti40%
Kiina20%
Korea10%

Englanti on kaupungissa laajalti ymmärretty kieli, ja moni japanilainen hallitsee sitä ainakin perustasolla. Myös useimmissa ravintoloissa, kaupoissa ja julkisissa paikoissa löytyy englanninkielisiä kylttejä ja tiedotteita.

Uskonto

Jokohamassa voit kohdata monenlaisia uskontoja ja kulttuureita. Shintolaisuus ja buddhalaisuus ovat kuitenkin kaupungin pääuskonnot, ja niillä on suuri vaikutus kaupungin kulttuuriin.

Shintolaisuus

Jokohaman alueella on monia shintolaisia pyhäkköjä, joissa voit vierailla. Eräitä suosittuja pyhäkköjä ovat:

 • Yamashita-jinja: Merenkulkijoiden suojelusjumalan pyhäkkö.
 • Kanazawa Hachimangu: Historiallinen pyhäkkö, joka on omistettu jumalille, jotka tarjoavat suojelusta ja vaurautta.
 • Sankeien Hōshō-ji: Pyhäkössä voi kokea perinteiset teejuhlat ja vaelluspuutarhan.

Buddhalaisuus

Buddhalaisuus vaikuttaa myös Jokohaman kaupungin arkkitehtuuriin ja kulttuuriin. Vieraile joissakin buddhalaisista temppeleistä, kuten:

 • Hase-dera: kuuluisa Kannon-jumalattaren patsaasta
 • Enkyō-ji: kuuluisa kukkakalenteristaan ja luontopoluistaan
 • Kantoku-ji: kuuluisa japanilaisesta puutarhastaan, joka kuvastaa aistien rauhaa ja harmoniaa

Talous

Jokohaman talous perustuu moniin eri aloihin, kuten satamakauppaan, teknologiaan ja palveluihin. Se on Japanin suurimpia satamakaupunkeja, ja sen sataman kautta kulkee suuri osa maan vienti- ja tuontiliikenteestä.

Merikuljetukset ovat tietenkin satamakaupungin talouden elinehto. Jokohaman satama on yksi Aasian suurimmista ja sen kautta kulkevat valtavat määrät tavaroita ja raakamateriaaleja. Se palvelee sekä kansainvälisiä että kotimaisia liikennöitsijöitä. Näiden seikkojen ansiosta Jokohama on myös varustamoiden, kuten Mitsui O.S.K. Lines ja Nippon Yusen Kaisha (NYK Line), sekä monien muiden alalta tunnettujen yritysten kotikaupunki.

Jokohaman talouteen vaikuttavat suuresti myös teollisuuden alat, kuten autonvalmistus, kemikaalit ja elektroniikka. Tokiosta vain vähän etelään sijaitsevassa kaupungissa sijaitsee useiden yritysten tehtaita ja tuotantolaitoksia, esimerkiksi Nissan ja Toshiba. Kaupungin alueella on myös merkittäviä määriä pieniä ja keskisuuria yrityksiä, jotka tuottavat korkean teknologian tuotteita ja osia suuremmille yrityksille.

Palveluala taas kattaa laajan kirjon erilaisia toimijoita. Näitä ovat muun muassa hotellit, ravintolat, vähittäiskauppa ja kuljetuspalvelut. Jokohaman alueella toimivista palveluyrityksistä tärkeimpinä mainittakoon:

 • Hotelliketjut: IntercontinentalRoyal Park ja New Otani
 • Kuljetusyritykset: Keikyu CorporationYokohama Minatomirai Railway Company
 • Vähittäiskauppaketjut: Poke MartYokohama Landmark Tower

Jokohaman talouden monipuolisuus ja sen asema yhtenä Japanin suurimmista kaupungeista takaavat, että se jatkaa tärkeänä taloudellisena keskuksena myös tulevaisuudessa.

Teollisuuden perusta

Jokohaman teollisuus on monipuolinen ja kattaa useita eri aloja. Tässä osiossa käsitellään pääpiirteittäin teollisuuden perustaa, joka muodostaa kaupungin talouden selkärangan.

Laivanrakennus on ollut merkittävä ala Jokohaman historiassa. Varhaisista päivistä lähtien, laivanrakennustaito on kehittynyt ja mukautunut ajan vaatimuksiin. Laivanrakennusteollisuus työllistää nykyään suuren osan kaupungin asukkaista ja edustaa merkittävää osaa siitä, miksi Yokohama on tunnettu kansainvälisesti.

Autoteollisuus on tärkeä osa Jokohaman teollisuutta. Monet kansainväliset ja paikalliset yritykset ovat sijoittaneet tuotantolaitoksiaan Jokohaman alueelle, mikä on luonut työpaikkoja ja lisännyt kaupungin taloudellista vahvuutta.

Elektroniikka- ja tietotekniikka-alat ovat olennaisia Jokohaman teollisuudelle. Tällä alalla työskentelevät yritykset tuottavat innovatiivisia tuotteita ja palveluita, kuten älypuhelimet, tietokoneet ja ohjelmistot, jotka ovat menestyksekkäitä paitsi paikallisesti myös kansainvälisillä markkinoilla.

Teollisuuden perustan lisäksi Jokohaman talous perustuu palvelualalle, kuten matkailuun sekä pankki- ja vakuutussektoriin. Nämä toimialat tarjoavat lisää työpaikkoja ja vahvistavat kaupungin asemaa kansainvälisessä ympäristössä.

Tärkeimmät aloitteet

Kestävä kehitys on yksi Jokohaman tärkeimmistä aloitteista. Kaupunki panostaa vihreiden teknologioiden kehittämiseen ja käyttöönottoon, jotta saavutettaisiin kestävää kasvua. Tähän sisältyy muun muassa uusiutuvan energian käyttö, kuten aurinko- ja tuulivoima, sekä energiatehokkaiden rakennusten ja infrastruktuurin rakentaminen.

Jokohama on erityisen tunnettu Minato Mirai 21 -alueesta, joka on merkittävä esimerkki kaupungin kestävistä kehitysaloitteista. Alueella on monia hienostuneita rakennuksia, kuten maamerkki Yokohama Landmark Tower, joka on tunnettu energiatehokkuudestaan.

Joukkoliikenne on toinen tärkeä aloite Jokohamassa. Kaupungissa on laaja ja tehokas joukkoliikenteen verkosto, jonka avulla pääset helposti ja nopeasti eri puolille kaupunkia. Tähän sisältyy:

 • Junat, kuten JR- ja Tokyu-linjat
 • Metrolinjat
 • Bussit
 • Taksit

Lisäksi Jokohama keskittyy pyöräilyyn ympäristöystävällisenä liikkumismuotona ja kaupungissa on lukuisia pyöräteitä sekä pyöräpysäköintipaikkoja.

Jokohaman älykaupunki-hanke on myös merkittävä aloite, jonka tavoitteena on edistää kestävyyttä ja innovaatioita tieto- ja viestintätekniikan avulla. Hanke sisältää mm. pilottiprojekteja, kuten Jokohaman älykkään liikkumisen hankkeen ja Aoban älykkään kaupunkikehityksen.

Koulutusaloina Jokohamassa on monia aloitteita, jotka keskittyvät opiskelijoiden ja asiantuntijoiden houkuttelemiseen. Esimerkiksi Yokohama Business Grand Prix on vuosittainen tapahtuma, joka kannustaa nuoria yrittäjiä esittelemään liikeideoitaan ja kilpailemaan palkinnoista ja tunnustuksista.

Arkkitehtuuri ja maamerkit

Jokohamalla on monipuolista arkkitehtuuria, joka kuvastaa sen historiaa ja kehitystä. Kannain alueelta löydät historiallisen arkkitehtuurin joukosta vanhoja länsimaalaistyylisiä rakennuksia, jotka ovat peräisin kaupungin avautumisesta ulkomaankaupalle 1800-luvulla.

Toisaalta Minato Mirai 21 on moderni alue, jossa on korkeita rakennuksia, joka esittelee uusinta arkkitehtuuria. Täällä sijaitsee muun muassa Jokohaman maamerkiksi muodostunut Landmark Tower, joka on yksi Japanin korkeimmista rakennuksista.

Tarkastellaan tarkemmin Jokohaman tärkeimpiä maamerkkejä:

 • Sankeien-puutarha: viehättävä perinteinen japanilainen puutarha, jossa on teehuoneita ja historiallisia rakennuksia.
 • Jokohaman China Town: elävä alue, joka tunnetaan kiinalaisista porteistaan, rakennuksistaan ja katunäkymistään.
 • Jokohaman punatiilinen varasto: kunnostetut punatiiliset satamavarastot, jotka toimivat nyt ostos- ja ruokailutiloina.
 • Kanagawan englantilainen talo: kunnostettu länsimainen rakennus, joka on yksi Japanin vanhimmista englantilaisista rakennuksista.

Monipuolisten ja jännittävien alueiden lisäksi Yokohaman arkkitehtuuria voi ihailla myös luonnon helmassa:

 1. Yamate Park: ihanteellinen paikka kävellä ja katsella sekä länsimaisia omakotitaloja että upeita näkymiä Yokohaman satamaan.
 2. Yokohama-bay Bridge: 860 metriä pitkä silta, joka tarjoaa upeat näkymät satamaan ja on insinööritaidon mestariteos.
 3. Nogeyama Zoological Gardens: ilmainen avoin eläintarha, jossa voit tutustua moniin eläimiin ja viettää aikaa puiston henkeäsalpaavassa ympäristössä.
Jokohamasta löydät myös Kiinaan keskittyneen alueen.

Merkittävät rakennukset

Jokohama on tunnettu monista merkittävistä rakennuksistaan. Tässä osiossa tarkastelemme lyhyesti niistä muutamaa.

Landmark Tower on yksi Jokohaman tunnetuimmista rakennuksista. Se valmistui vuonna 1993 ja on edelleen Japanin toiseksi korkein rakennus. Sijaiten Minato Mirai 21 -alueella, Landmark Tower tarjoaa upeat näkymät kaupungin ylle. Täältä löydät myös: Yokohama Royal Park Hotellin, Sky Garden -näköalatasanteen, ostopaikkoja ja ravintoloita

Toinen huomioon otettava rakennus Jokohamassa on Yokohama Red Brick Warehouse. Se koostuu kaikkiaan kahdesta historiallisesta punatiilivarastosta, jotka on kunnostettu ja muutettu viihdekeskukseksi. Täällä voit nauttia ostokokemuksista ja maistella herkullisia ruokia eri ravintoloissa.

Tässä vielä muutamia muita merkittäviä rakennuksia Jokohamassa:

 • Yokohama Stadium: suosittu pesäpallostadion
 • Kanagawa Prefectural Government Building (King-torni): historiallisesti merkittävä rakennus ja maamerkki
 • Motomachi Shopping Street: viehättävä ostosalue, joka tunnetaan tyylikkäistä putiikeistaan ja kahviloistaan
 • Cosmo World -huvipuisto
 • Cup Noodles Museum, joka kertoo kuuluisan kuppinuudelin keksinnön historiasta

Perinteiset rakennukset

Jokohama on tunnettu paitsi modernista arkkitehtuuristaan myös perinteisistä rakennuksistaan. Tässä osiossa käsittelemme muutamia Yokohaman tärkeimpiä perinteisiä rakennuksia ja niiden merkitystä kaupungin historiassa.

Sankeien puutarha on yksi Jokohaman kuuluisimmista perinteisistä rakennuksista. Se sijaitsee Naka-ku, ja siellä voit ihailla lukuisia historiallisia rakennuksia ja kaunista japanilaista puutarhaa. Puutarhan perusti vuonna 1906 silkkiä kauppaava liikemies Sankei Hara. Hän halusi säilyttää Japanin kulttuuriperintöä ja toi puutarhaan eri puolilta maata arvokkaita rakennuksia. Tällä hetkellä puutarhassa on 17 rakennusta, jotka on julistettu kulttuurikohteiksi.

Eräs toinen merkittävä perinteinen rakennus Jokohamassa on Engaku-ji -niminen zen-buddhalainen temppeli Kamakura-alueella. Se rakennettiin vuonna 1282, ja sen perusti kamakuralainen hallitsija Hojo Tokimune. Temppeli on omistettu niille, jotka saivat surmansa mongolilaisten hyökkäyksessä, ja sen tarkoituksena oli edistää zen-buddhalaista opetusta. Temppeli sijaitsee rauhallisessa ympäristössä, ja siellä on useita vaikuttavia rakenteita, kuten Sanmon, joka on pääportti, sekä Butsuden, joka on temppelin pääsali.

Yksi Jokohaman tunnetuimmista alueista on Yamate, joka tunnetaan myös nimellä Bluff – kukkulan englantilainen nimi, jonka päälle alue levittäytyy. Yamatesta tuli merkittävä 1800-luvun lopulla, kun Japani avasi ovensa muulle maailmalle ja monikansalliset kauppiaat muuttivat alueelle. Siellä voit nähdä useita hyvin säilyneitä ulkomaalaistyylisiä rakennuksia, kuten esimerkiksi: Ehrismannin asuintalo, Bluff 18 -yksityismuseo ja Yamate Italia puisto.

Usein kysytyt kysymykset

Jokohama on Japanin toiseksi suurin kaupunki ja yksi maan tärkeimmistä taloudellisista keskuksista. Se on merkittävä satama-alue, joka yhdistää Japanin kotimaiset ja kansainväliset markkinat. Satama edistää vientiä ja tuo ulkomailta tavaroita ja pääomaa. Jokohaman teollisuudenaloja ovat muun muassa autonvalmistus, kemikaaliteollisuus, ja elektroniikka.

Jokohama sijaitsee Kanton alueella, joka on tunnettu leudosta meri-ilmastostaan. Kaupungin ilmasto eroaa kuitenkin jonkin verran muista Japanin osista. Sen lämpötilat ovat hieman korkeampia kuin esimerkiksi Tokiossa, joka johtuu kaupungin läheisyydestä rannikolle. Kesät ovat usein lämpimiä ja kosteita, ja talvet viileitä, mutta harvoin kovin kylmiä.

Jokohaman väestö on kasvanut tasaisesti viime vuosikymmeninä. Kaupunki on houkutellut ihmisiä ympäri Japania työmahdollisuuksillaan ja elämänlaadullaan. Kuitenkin, Japanin väestön ikääntyessä ja syntyvyyden laskiessa, Jokohaman väestönkasvu on hidastunut verrattuna aiempiin vuosiin. Väestökehityksen suunta riippuu tulevista muuttotrendeistä ja toimista, joilla helpotetaan nuorten perheiden elämää kaupungissa.

Jokohama kuuluu lauhkean lehtimetsävyöhykkeeseen. Alueen kasvillisuus on monimuotoista ja se sisältää sekä lehti- että havupuita. Alueen tyypillisiä puita ovat esimerkiksi japaninjalava, ginkgo ja momiji-vaahterat. Jokohama puistot ja viheralueet tarjoavat osalle kaupunkilaisia mahdollisuuden nauttia luonnosta keskellä urbaania ympäristöä.

Yksi Jokohaman merkittävimmistä historiallisista tapahtumista oli kaupungin avaaminen ulkomaalaisille vuonna 1859 Japanin eristyksen jälkeen. Tämä loi pohjan Jokohaman kehitykselle kauppa- ja talouskeskuksena. Myös toisen maailmansodan aikana Jokohama kärsi raskaista ilmapommituksista, jotka tuhosivat suurimman osan kaupungista. Sodan jälkeen kaupungin jälleenrakentaminen ja kehitys ovat jatkuneet tähän päivään asti.

Jokohama on olennainen osa Suur-Tokion aluetta, joka muodostuu useista lähellä sijaitsevista kaupungeista. Se on alueen tärkein satamakaupunki ja teollisuuskeskus. Jokohaman asema alueella vahvistuu entisestään rautateiden ja moottoriteiden kehittämisen myötä, mikä parantaa kulkuyhteyksiä Tokion keskustaan ja muihin lähikaupunkeihin.

Samankaltaiset artikkelit