Jokohama Chinatown – Japanin suurin kiinalainen kaupunginosa

Jokohama Chinatown on Japanin suurin Chinatown ja se sijaitsee Jokohamassa, joka on yksi maan suurimmista kaupungeista. Alue on tunnettu vilkkaasta tunnelmastaan, värikkäistä torikaduistaan sekä herkullisesta ruokakulttuuristaan. Vuonna 1859 kun Jokohaman satama avattiin kansainväliselle kaupalle, kiinalaiset kauppiaat alkoivat asettua alueelle ja perustivat oman yhteisönsä, josta kehittyi nykyinen Chinatown.

Kiinalainen kulttuuri on säilynyt ja kukoistanut Jokohaman Chinatownissa vuosisatojen ajan. Alue tarjoaa autenttisia kiinalaista ruokaa ja siellä on mahdollisuus tutustua perinteiseen kiinalaiseen käsityöhön. Alueella on myös monia temppeleitä ja muita kulttuurisia maamerkkejä, jotka heijastavat sen rikasta historiaa ja kulttuuriperintöä.

Chinatown ei ole ainoastaan suosittu turistikohde, vaan se on myös tärkeä osa kaupungin monimuotoista sosiaalista ja kulttuurista elämää. Se on esimerkki siitä, miten eri kulttuurit voivat sulautua toisiinsa ja luoda ainutlaatuisen ympäristön Japanissa.

Jokohama Chinatown lyhyesti

 • Jokohaman Chinatown on Japanin suurin ja tarjoaa rikkaan kulttuurisen kokemuksen.
 • Alueen historia ulottuu 1800-luvulle ja se on säilynyt kiinalaisen yhteisön keskuksena.
 • Chinatown on tunnettu herkullisesta ruoastaan ja perinteisistä käsityötuotteistaan.

Historia

Jokohama Chinatown sai alkunsa 1800-luvulla kun Kiinalaiset kauppiaat saapuivat ja loivat sinne kauppapaikan, joka kasvoi moderniksi kauppasatamaksi.

Vuonna 1859, Jokohama avattiin kansainväliselle kaupalle, jolloin kiinalaiset kauppiaat saapuivat alueelle. He perustivat liiketoimintaansa antaen alkusysäyksen Chinatownin synnylle. Aluksi nämä kauppiaat asuttivat lähinnä Kannain alueen, mutta ajan myötä he siirtyivät Yamateen ja lopulta nykyiseen Chinatownin sijaintiin. Heidän saapumisensa vauhditti Jokohaman kehittymistä moderniksi kauppasatamaksi, mikä puolestaan houkutteli lisää kiinalaisia siirtolaisia alueelle.

VuosiTapahtuma
1859Jokohama avautuu kansainväliselle kaupalle.
1860Kiinalaiset kauppiaat perustavat liiketoimintansa.

Sodan vaikutukset

Sodat vaikuttivat merkittävästi Chinatownin kehitykseen. Toisen maailmansodan aikana alue kärsi pahoista pommituksista, mutta kiinalaisyhteisö rakensi alueen nopeasti uudestaan sodan jälkeen. Sodan jälkeinen aika näki Jokohama Chinatownin kasvavan ja vaurastuvan, kun se uudelleen rakentui ja laajentui.

Maantieteellinen Sijainti ja liikenneyhteydet

Jokohama Chinatown sijaitsee kaupungin keskustan eteläpuolella ja sinne on erinomaiset julkiset liikenneyhteydet. Jokohama sijaitsee itsessään Japanissa, Kantōn alueella. Suosituimmat reitit alueelle kulkevat Motomachi-Chukagain ja Ishikawachon asemien kautta.

Motomachi-Chukagai asema

Motomachi-Chukagai asema on Jokohama Chinatownin pääasema ja ideaali lähtöpiste tutkimaan aluetta. Asema kuuluu Minato Mirai -linjaan, mikä yhdistää Jokohaman aseman Minato Mirain alueeseen.

Ishikawacho asema

Ishikawacho asema on toinen tärkeä solmukohta matkustaessasi Chinatowniin. Se sijaitsee JR Negishi -linjan varrella, ja asemalta on lyhyt kävelymatka Chinatownin pohjoisosiin ja suosittuun Yamashita Parkiin.

JR Negishi linja

JR Negishi -linja tarjoaa laajan yhteyden eri puolilla Jokohamaa. Lähdettäessä Jokohaman asemalta, voit matkata sujuvasti Ishikawacho asemalle ja siitä edelleen Chinatowniin.

Minato Mirai linja

Minato Mirai -linjan käyttäminen on toinen kätevä vaihtoehto päästä alueelle. Linja on yhdistetty tiiviisti Jokohaman asemaan, joka on yksi kaupungin keskeisimmistä liikenteen solmukohdista.

Kiinalainen Yhteisö ja kulttuuri

Jokohama Chinatownin kukoistava kiinalainen yhteisö on sykkivä kulttuurikeskus, joka tarjoaa autenttisen elämyksen niin juhlien kuin perinteisten temppelienkin muodossa.

Uuden vuoden juhlat

Uusi vuosi on Jokohama Chinatownissa näyttävä tapahtuma, joka houkuttelee yhteisöä ja turisteja osallistumaan juhlintaan. Voit kokea perinteiset lohikäärme- ja leijonatanssit, jotka symboloivat pahojen henkien karkottamista ja tuovat onnea. Tämä aika vuodesta on erityinen: kadut täyttyvät punaisilla lyhdyillä ja ilmassa on uuden vuoden räiskyvää energiaa.

Kiinalaiset temppelit

Kulturivaikutteinen Jokohama Chinatown on koti useammalle kiehtovalle kiinalaiselle temppelille, jotka toimivat yhteisön uskonnollisina ja kulttuurisina keskuksina. Masobyo-temppeli on omistettu merenkulun suojelijalle Mazulle, joka on yksi alueen suosituimmista pyhäköistä. Sen rauhaa huokuvassa ympäristössä voit nähdä värjäytynyttä lasia ja koristeellisia kaiverruksia. Kwan Tai -temppeli on toinen merkittävä temppeli, joka kunnioittaa soturien ja kauppiaiden suojelijaa. Mazu Miao -temppeli puolestaan välittää kulttuurista perintöä aitouden ja historiallisuuden kautta, joka vahvistaa kiinalaisen yhteisön sidoksia perinteisiinsä.

Ruoka ja ravintolat

Löydät Jokohama Chinatownista laajan valikoiman aitoja kiinalaisia ravintoloita ja herkullisia ruokalajeja. Kokeneet kokit ja autenttiset reseptit tekevät alueesta todellisen ruokaelämysten kohteen.

Aito kiinalainen ruoka

Jokohama Chinatown on tunnettu autenttisesta kiinalaisesta ruoastaan. Voit nauttia monenlaisista perinteisistä ruokalajeista kuten dim sumista, joka tarjoillaan usein bambukorissa ja käsittää erilaisia pieniä herkkuja, kuten höyrytettyjä bunejadumplingseja ja pork buneja.

RavintolaRuokalajiKuvaus
Jin Din RouDim sumMonipuolinen dim sum -valikoima
ShatenkiDumplingsPerinteisiä kääryleitä

Erityiset ruokalajit

Chinatown tarjoaa myös erikoisempia ruokalajeja, joihin kuuluu esimerkiksi kantonilainen keittiö, jossa on laaja valikoima mereneläviä ja taiwanilaiset bao bunseja, jotka ovat pehmeitä höyrytettyjä sämpylöitä, joissa on erilaisia täytteitä.

 • Kantonilaisia ravintolat Usein keskittyvät tuoreisiin raaka-aineisiin ja laajaan merenelävien valikoimaan.
 • Suositeltava valinta: Ravintola Canton: Erikoistunut kantonilaiseen keittiöön.
 • Taiwanilaiset bao bunseja: Saatavilla erilaisilla täytteillä, kuten barbeque-porsaalla tai vihanneksilla.

Ostokset ja käsiteollisuus

Jokohama Chinatown tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet ostosten tekemiseen ja tutustumiseen autenttiseen kiinalaiseen käsityöläisyyteen. Alueella on yli 600 kauppaa, jotka myyvät laajan valikoiman tuotteita.

Kaupat ja tuotteet

Jokohama Chinatownissa voit kohdata yli 600 erilaista kauppaa, jotka tarjoavat laajan valikoiman tuotteita. Täältä löydät esimerkiksi:

 • kiinalaiset teet ja mausteet,
 • perinteiset silkki- ja pellavavaatteet,
 • käsinmaalatut posliiniastiat ja
 • ainutlaatuiset matkamuistot ja lahjatavarat

Kaupat ovat tunnettuja erityisesti korkealaatuisista käsitöistään. Voit ostaa esimerkiksi:

TuotteetKuvaus
Kalligrafia setinPerinteinen kiinalainen kirjoitusvälinesetti.
TuoksukynttilätTilan tunnelmaa luovat aistikkaat kynttilät.
JadekoristeetKauneutta ja perinnettä henkivät koristeet.

Kiinalainen suunnittelu

Chinatownin kaupoissa pääset kokemaan aitoa kiinalaista suunnittelua, jonka juuret juontavat syvälle historiassa. Tuotteet ovat usein käsintehtyjä ja kertovat kiinalaisesta estetiikasta:

 • Silkki: Silkkituotteiden suunnittelussa korostuu kiinalainen estetiikka. Silkille ominaiset kauniit kuosit ja värit heijastavat perinteitä.
 • Jade: Kiinalainen jadekivi on suosittu kauneutensa ja symboliikan vuoksi. Ostoksilla voit löytää laadukkaita jadekoruja ja -veistoksia, jotka seuraavat perinteistä käsityötaitoa.

Maamerkit ja nähtävyydet

Jokohama Chinatown on yksi Japanin suurimmista ja värikkäimmistä Chinatowneista, joka tarjoaa unohtumattoman kokemuksen. Alueen maamerkkien ja nähtävyyksien joukosta löydät kulttuurista rikkautta ja historiallista tunnelmaa.

Yamashita-puisto: Tämä merenrantapuisto on ihanteellinen paikka rentoutumiseen ja Jokohaman horisontin ihailemiseen. Puistossa voit kävellä pitkin viheralueita ja nauttia paikallisten suosimista piknik-paikoista.

Myös Jokohaman alueelta on helppoa ja nopeaa lähteä tutustumaan Japanin muihin alueisiin, kuten Tokiossa sijaitsevaan kuuluisimpaan kaupunginosaan, Marunouchiin.

NähtävyydetKuvaus
Kanteibyo-temppeliTämä loisteliaasti koristeltu kiinalainen temppeli on omistettu soturijumala Guan Yu:lle.
Ma Zhu Miao -temppeliToinen upea temppeli, joka on omistettu meren jumalattarelle Mazulle.
Chinatownin portitNeljä massiivista porttia toimii alueen sisäänkäynteinä ja ne ovat itsessään suosittuja valokuvauskohteita.

Kulttuurien vaikutteet

Jokohaman Chinatown on paikka, jossa Japanin ja Kiinan kulttuurit kohtaavat ja sekoittuvat. Täältä löydät vivahteikkaan yhteisön, jossa on vaikutteita eri puolilta Aasiaa ja jossa perinteet elävät vahvoina.

Japanilainen ja Kiinalainen yhteisö

Jokohama Chinatown ei ole ainoastaan kiinalaisten ylläpitämä; se on myös osa laajempaa japanilaista yhteisöä. Sen perustivat Kiinasta Japaniin saapuneet kauppiaat 1800-luvulla, mikä tekee siitä yhden vanhimmista ja suurimmista Chinatowneista maailmassa. Japanissa asuva kiinalainen yhteisö koostuu pääasiassa Kiinan, Taiwanin ja Hongkongin kansalaisista. Monet siellä asuvat kiinalaiset ovat kotoisin maan eteläosista, kuten Kantonista ja Pekingistä.

Muiden maiden vaikutukset

Chinatown on saanut vaikutteita myös Kiinan ulkopuolelta, erityisesti Amerikan ja Euroopan kaupungeista, jotka ovat koti suurille kiinalaisyhteisöille, kuten San Franciscosta ja Lontoosta. Amerikkalainen vaikutus on alueella nähtävissä, sillä monet San Franciscosta tulleiden kiinalaisten kulttuuriset käytännöt ovat juurtuneet syvälle Chinatownin elämään, esimerkiksi länsimaalaistyyliset kahvilat ja häätavat.

Ruoan ja juoman kulttuuri

Jokohama Chinatown tarjoaa monipuolisen valikoiman aitoja kiinalaisia ja aasialaisia ruokakokemuksia, sekä teetä ja kahvia. Tässä osassa tutustutaan alueen ruoka- ja juomatarjontaan.

Tee ja kahvi

Chinatown tarjoaa laajan valikoiman erilaisia teelaatuja – perinteisistä jasmiiniteestä harvinaisempiin oolong- ja pu’erh-teelaatuihin. Käydessäsi alueella, kannattaa maistaa ainutlaatuista kiinalaista teetä, jota tarjoillaan monissa teehuoneissa. Tee-rituaalit ovat olennainen osa kokemusta ja niiden aikana voit tutustua teen monimuotoiseen maailmaan.

Vietnamilainen kahvi tunnettu sen erityisestä valmistustavasta ja vahvasta mausta, jota löydät erikoiskahviloista. Vietnamilainen kahvi usein valmistetaan perinteisellä tippasuodattimella ja se tarjoillaan makeutettuna kondensoidulla maidolla. Aasian kahvivaihtoehtojen laajentuessa, japanilaiset kahvipaahtimot tuovat esille oman, usein suodatettuna tarjoillun kahvikulttuurinsa, joka on kerännyt suosiota nuorten aikuisten keskuudessa.

Kiinalaiset ja aasialaiset annokset

Kiinalaisen keittiön moninaisuus tulee esille lukemattomissa ravintoloissa, jotka tarjoavat niin kantonilaisia, szechuanilaisia kuin mandariinilaisiakin annoksia. Tarjolla on esimerkiksi perinteisiä dumplingseja ja Pekingin ankkaan, mutta valikoima kattaa laajasti maan alueellisia makuja.

Taiwanilainen ruoka toimii siltana Aasian muiden makualueiden välillä, ja se tarjoaa omat erikoisuutensa, kuten bao-zi höyrynyytit tai mausteiset nuudeliannokset. Sekä kiinalainen että taiwanilainen ruoka tarjoavat runsaita, mausteisia ja herkullisia kokemuksia, jotka tuovat esille laajan kirjon perinteistä ja nykyaikaista aasialaista keittiötä. Jokohaman Chinatown antaa sinulle mahdollisuuden tutustua Aasian ruokakulttuurin syvimpään olemukseen.

Usein Kysytyt Kysymykset

Jokohama Chinatown tarjoaa lukuisia aamiaisvaihtoehtoja. Yleisesti kiinalaista dim sumia pidetään suosittuna aamiaisherkkuna ja sitä on saatavilla monissa alueen ravintoloissa jo aikaisin aamulla.

Suosituimmat ruoat Jokohama Chinatownissa ovat muun muassa dim sum, Pekingin ankka ja xiaolongbao. Nämä herkut heijastavat alueen kiinalaista kulttuuriperintöä ja ovat välttämättömiä kokemuksia kävijöille.

Jokohaman asemalta Chinatowniin pääsee helposti Minatomirai -linjalla, jolla matka kestää noin viisi minuuttia Ishikawacho-asemalle. Vaihtoehtoisesti voit käyttää Negishi-linjaa, jonka lähin asema on Kannai, josta on muutaman minuutin kävelymatka Chinatowniin.

Minato Mirai -alueella voit vierailla maailmankuulussa Landmark Towerissa, nauttia huvituksista Yokohaman Cosmo World -huvipuistossa ja tutustua taidetta esittelevään Cupnoodles Museumiin.

Jokohaman alueella sijaitsee paljon erilaisia majoitusvaihtoehtoja niin luksushotelleista aina halvempiin vaihtoehtoihin saakka. Yksi suositeltava edullinen, mutta laadukas hotellivaihtoehto lähellä Jokohamaa on APA Hotel Keikyu Kamata Ekimae.

Samankaltaiset artikkelit