Okayama – Auringonpaisteinen kaupunki meren ja vuoristojen luona

Okayama on viehättävä kaupunki Japanin Chugokun alueella, joka tunnetaan rauhallisesta tunnelmastaan ja kulttuurisista nähtävyyksistään. Se sijaitsee Asahi joen ja Yoshii joen risteyskohdassa, joka tarjoaa luonnonkauniita maisemia ja runsaasti ulkoilumahdollisuuksia. Kannattaa ehdottomasti tutustua Korakuen puutarhaan, joka on yksi Japanin kolmesta kuuluisimmasta puutarhasta. Se on tunnettu sen hyvin hoidetusta maisemasta ja historiallisesta merkityksestä.

Kaupunki on kuuluisa myös historiallisista rakennuksistaan ja niiden tarjoamasta kulttuuriperinnöstä. Okayaman linna, jota kutsutaan myös Variksen linnaksi sen erottuvan mustan ulkomuodon vuoksi, on yksi tällainen kohde. Tämä linna esittelee Edo-kauden arkkitehtuuria ja tarjoaa syvällisen käsityksen Japanin feodaalisen ajan historiasta.

Okayaman talous perustuu muun muassa maatalouteen, jossa omistaudutaan erityisesti persikkoihin ja viinirypäleisiin. Kaupunki tarjoaa lisäksi aktiivista elinkeinoelämää ja kasvavia teollisuudenaloja, mukaan lukien koneenrakennusta ja kemian teollisuutta, jotka ovat tärkeitä osia Okayaman identiteettiä.

Kuva Okayamasta kukkien loisteessa.Taustalla näkyy myös japanilaista arkkitehtuuria.

Maantiede ja sijainti

Okayama on merkittävä prefektuuri Länsi-Japanissa, joka tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän kaupunki- ja luonnonmaisemia. Se sijaitsee Chugokun alueella, Japanin suurten kaupunkien kuten Hiroshiman, Osakan, Kioton ja Tokion läheisyydessä, tarjoten helpon pääsyn näihin keskuksiin Shinkansen junayhteyden ansiosta.

Sää ja ilmasto

Okayaman prefektuurissa vallitsee leuto ilmasto. Okayama on tunnettu auringon maana sen suuren auringonpaisteen määrien vuoksi, joka ylittää maan keskiarvon. Keskimääräiset lämpötilat ja sade Okayamassa:

KuukausiLämpötila (°C)Sade (mm)
Tammikuu3.4 – 9.344
Huhtikuu10.8 – 19.9104
Heinäkuu24.7 – 31.8161
Lokakuu13.7 – 22.9101
Ilmasto Okayamassa on suhteellisen kostea, ja sateita esiintyy ympäri vuoden, muodostaen hyvät olosuhteet Okayama prefektuurin reheville puutarhoille.

Luonnonmaisema Okayamassa

Luonnonmaisema Okayama prefektuurissa sisältää Seton sisämeren rannikot, Asahi jokea ympäröiviä alueita ja vuoristomaisemia. Asahi joki on tärkeä vesistö, joka on osa paikallista maisemaa ja auttaa muokkaamaan prefektuurin maatalousmaisemaa.

Seto Inland Sea eli Seton sisämeri yhdistää Tyynenmeren Japaninmereen. Sen saaret tarjoavat luonnollisen kauneuden ja monipuolisen kattauksen kasveja ja eläimiä.

Setouchin alueen saaristoa pidetään yhtenä Japanin kauneimmista ja se on luonnon ja taiteen harmonian sulatusuuni.

Historia

Okayama on kaupunki, jonka rikas menneisyys heijastuu sen nykypäivään. Ymmärrät sen historiaa, kun tutustut alueen merkittävimpiin tapahtumiin ja kulttuuriperintöön.

Tärkeät historialliset tapahtumat

Okayaman linna, jota usein kutsutaan Variksen linnaksi sen mustan ulkoasun vuoksi, rakennettiin vuonna 1597. Tämä linna on ollut monien historiallisten tapahtumien keskipiste, joka ajoittuu Edo-kauteen asti. Linnan on palvellut useita feodaaliherroja asemapaikkana aikojen saatossa.

Toisen maailmansodan aikana Okayama kärsi suuria vaurioita, mikä johti linnan rakenteen tuhoutumiseen. Se kuitenkin rakennettiin uudelleen 1960-luvulla, jonka jälkeen se on toiminut historiallisena nähtävyytenä.

Korakuen puutarha, jonka perustivat feodaaliherrat, on toinen Okayaman historian helmi. Puutarha valmistui 1700-luvulla ja on tunnettu yhtenä Japanin kolmesta arvostetuimmasta puutarhasta. Korakuen tarjoaa silmiinpistävän näkymän Edo-kauden maisemointiin ja arkkitehtuuriin.

Perintö ja kulttuuri

Bizenin alue Okayamassa on kuuluisa Bizen-keramiikastaan, joka on yksi vanhimmista ja arvostetuimmista japanilaisen keramiikan muodoista. Kurat eli varastorakennukset ovat täynnä perinteisiä esineitä, jotka kuvaavat alueen perinteistä käsityötaitoa ja sen menneisyyttä.

Okayaman kulttuuri on syvään juurtunut Momotaron legendaan, joka on kansantarina. Tässä tarinassa nuori poika taistelee demoneja vastaan saadakseen takaisin varastetut rikkaudet. Tarina heijastuu kaupungin festivaaleissa ja monumenteissa, mukaan lukien vuosittainen Saidaiji Eyo festivaali. Tämä festivaali on osa kaupungin ainutlaatuista kulttuuriperintöä ja houkuttelee tuhansia vierailijoita vuosittain.

Nähtävyydet

Okayaman alue tarjoaa lukuisia nähtävyyksiä aina upeista puutarhoista, historiallisiin rakennuksiin ja viihteellisiin alueisiin. Tutustuessasi tähän vehreään kaupunkiin löydät kolme Japanin suurta puutarhaa ja ainutlaatuisia taide-elämyksiä.

Puutarhat ja museot

Korakuen puutarha on yksi Japanin kolmesta suuresta puutarhasta. Sen maisemointi ja harmoninen suunnittelu tarjoavat rauhoittavan kokemuksen. Aikoinaan alueen feodaaliherra rakennutti puutarhan vuonna 1687 hallitsijaperheen viihdyttämiseksi, sekä tärkeiden vieraiden tapaamista varten.

Oharan museo sijaitsee Kurashikissa ja on ensimmäinen länsimaista taidetta esittelevä museo Japanissa. Sen kokoelmissa on sekä eurooppalaista että aasialaista taidetta.

Handayaman kasvitieteellinen puutarha on luonnonkauneuden keidas, jossa voit nähdä kukoistavia kasveja ja kukkia eri vuodenaikoina. Siellä on noin tuhat kirsikankukkien puuta ja noin 150 000 kasvia.

Kuva Okayamasta, perinteisestä japanilaisesta puutarhasta.

Historiallisia rakennuksia

Bitchu Matsuyama linna on yksi Japanin vanhimmista yhä pystyssä olevista linnoista ja sijaitsee korkealla vuoren huipulla. Linna on rakennettu vuonna 1240 ja linna sijaitsee 430 metrin korkeudessa. Aamuisin linnassa vierailijat kohtaavat kauniin näyn, kun vuorta ympäröi pilvien meri. Lisäksi linnasta on muutenkin kauniit maisemat eri vuodenaikoina.

Bikanin historiallinen kortteli Ilmentää japanilaista Edo-kauden tunnelmaa, kapeine kujineen ja perinteisine kauppakatuineen. Se sijaitsee Kurashikissa ja löydät sieltä erityiskauppojen lisäksi museoita ja kahviloita. Voit nauttiia täällä esimerkiksi risteilystä Kurashikin järvessä ja vuokrata kimonon eli perinteisen japanilaisen vaatteen, johon pukeutua esimerkiksi kuvien ottoa varten..

Muut viihdealueet

Kurashiki on erityisesti iltavalaistuksessa kaunis historiallinen kaupunki, joka tarjoaa sekä päivä- että iltakävijöille upeita maisemia ja aktiviteettejä. Nishigawan kanavan puistoalue tarjoaa viihtyisiä kahviloita ja liikkeitä pitkin ranta-aluetta, joka on ihanteellinen paikka rentoutua ja nauttia kaupunkimaisemasta.

Okayaman ruokakulttuurin erityispiirteet

Okayama tunnetaan rikkaasta ruokakulttuuristaan, kuten laadukkaista hedelmistään ja omaperäisistä ruokalajeista. Tutustuessasi Okayaman keittiöön löydät ainutlaatuisia makuelämyksiä, jotka kertovat alueen historiasta ja kulinaarisesta osaamisesta.

Paikalliset ruokalajit

Okayama tarjoilee monia perinteisiä japanilaisia ruokia, mutta on myös tunnettu erityisistä herkuistaan. Vaikka okonomiyaki on suosittu koko Japanissa, Okayaman versio tästä herkullisesta pannukakusta on ainutlaatuinen. Se on mausteisen majoneesin ja paikallisen tuoreen merenelävien ansiosta. Kibi Dango on makeinen, joka on Okayaman ylpeys. Sen lempeä, mutta täyteläinen maku on peräisin hienosta jauhosta ja makeasta siirapista.

Ravintolat ja kahvilat

Okayamassa vieraileville on tarjolla monipuolisia syömispaikkoja kaikille makumieltymyksille. Perinteisissä ryokaneissa eli japanilaisissa majataloissa voit nauttia japanilaisesta vieraanvaraisuudesta ja perinteisistä ruokalajeista, jotka tarjoavat autenttista Okayaman ruokaa. Moderneissa kahviloissa voit kokeilla luomusakea tai tuoreita leivonnaisia paikallisissa ja trendikkäissä kahviloissa.

Ostosalueet

Okayaman ostosalueilta löytyy paljon nähtävää ja maisteltavaa kaikille ruoan ystäville. Kauppahalleissa voit maistaa ja ostaa tuoretuotteita, kuten kauden muscat- ja valkeita persikoita sekä viinirypäleitä. Varastorakennukset ovat historiallisesti merkittäviä ja ne ovat muuttuneet nykyään eläviksi markkina-alueiksi, joissa voi shoppailla erilaisia ruokatuotteita.

Liikenne ja saavutettavuus

Okayamassa matkustaminen on sujuvaa ja monipuolista. Saatavillasi on kattava julkinen liikenne ja hyvät mahdollisuudet yksityisliikenteelle, mikä tekee kaupunkiin saapumisesta ja siellä liikkumisesta helppoa.

Julkinen liikenne

Okayama tarjoaa tehokkaan ja laajan julkisen liikenneverkoston. Luotijuna Shinkansenilla on nopea yhteys suuriin kaupunkeihin kuten Tokioon ja Osakaan. Myös paikallisjunilla on laaja verkosto, joka yhdistää lähikaupunkeja ja muita alueita toisiinsa. Japan Rail Pass helpottaa rautatiematkailua koko maassa, myös sisämaa-alueilta Seto Inland Sean rannikolle.

Bussiliikenne täydentää junayhteyksiä tarjoamalla reittejä, jotka ulottuvat junaverkon ulkopuolelle. Monipuoliset bussivaihtoehdot tarjoavat edullisen ja kätevän tavan matkustaa niin kaupungin sisällä kuin sen ympäristössäkin.

Yksityinen Liikenne

Yksityisen liikenteen osalta autonvuokraus tarjoaa joustavuutta liikkumiseen niin kaupungissa kuin sen ulkopuolellakin, erityisesti paikoissa, joihin julkinen liikenne ei ulotu. Nopeiden pääväylien ja kauniiden rantateiden avulla voit tutustua Seto Inland Sean alueeseen omaan tahtiisi. Autonvuokraus on helposti saatavilla ja alueella olevat vuokraamot tarjoavat erilaisia autoja.

Lisäksi Okayama on pyöräilyyn ystävällinen kaupunki, jossa on useita pyörävuokraamoja ja hyvin merkittyjä pyöräteitä.

Majoitus

Kun matkustat Okayamaan, löydät laajan valikoiman majoitusvaihtoehtoja, jotka kattavat niin budjetti- kuin luksusvaihtoehdotkin. Alue tarjoaa hotelleja, hostelleja, Airbnb-kohteita sekä perinteisiä onseneja ja majataloja.

Hotellit ja majatalot

Hotelli Granvia Okayama on loistava valinta, jos etsit mukavuutta ja helppoa pääsyä juna-asemalle. Luksushotelli tarjoaa laadukkaan palvelun ja modernit mukavuudet. Muita suosittuja hotelleja ovat ANA Crowne Plaza Okayama, Okayama Koraku Hotel ja Mitsui Garden Hotel Okayama. Budjettihotelleja on tarjolla on monia edullisia vaihtoehtoja, jotka sopivat reppureissaajille ja budjettitietoisille matkailijoille.

Historiallisessa Kurashikin kaupungissa voit majoittua viehättävissä majataloissa, jotka sijaitsevat lähellä kuuluisaa Bikanin historiallista aluetta. Naoshiman taidekeskeisellä saarella kannattaa kokeilla ainutlaatuisia majoitusvaihtoehtoja, kuten modernia Benesse Housea, joka yhdistää hotellin, museon ja taidegallerian.

Muut majoitusvaihtoehdot

Kuumien lähteiden luona on mahdollisuus rentouttavaan majoitukseen kylpylähotelleissa, josta löytyy usein myös perinteisiä japanilaisia huoneita ja palveluita.

Monipuoliset hostellit tarjoavat edullista majoitusta ja ne ovat usein sosiaalisia paikkoja, jotka sopivat erinomaisesti yksin matkustaville. Tällaisia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Kurashiki Guesthouse U-Rin-An ja Naoshiman Private Hostel & Guest House hostellit.

Airbnb kohteet voivat olla hyvä vaihtoehto, jos etsit kodinomaista majoitusta ja haluat tutustua alueeseen paikallisen asukkaan tavoin.

Usein kysytyt kysymykset

Korakuen puutarha on Okayaman tunnetuin nähtävyys. Se on yksi Japanin kolmesta suuresta puutarhasta, ja se tunnetaan mahtavista maisemistaan ja rauhoittavasta ilmapiiristään.

Okayaman prefektuurin väkiluku on noin 1,9 miljoonaa ihmistä. Tämä luku perustuu viimeisimpiin saatavilla oleviin tilastoihin.

Okayama sijaitsee Japanissa Chugokun alueella, Honshun saaren eteläosassa. Prefektuuri rajoittuu Seton sisämereen pohjoisessa, mikä tekee siitä tärkeän risteyskohdan alueen sisämaan ja merten välillä.

Okayama sijaitsee noin 700 kilometrin päässä Tokiosta. Shinkansen luotijunalla matka Tokiosta Okayamaan kestää noin 3,5–4 tuntia.

Okayaman alueellista karttaa voi tarkastella erilaisissa online-karttapalveluissa. Kartta kuvaa prefektuurin sijaintia Japanissa ja sen tärkeimpiä teitä, kaupunkeja sekä muita maamerkkejä.

Okayaman lipun tunnistat sen keskellä olevasta kultaisesta persikankukasta, joka on aseteltu vihreälle taustalle. Persikankukka viittaa Okayaman alueen lempinimeen Persikkamaakunta ja symboloi alueen vaurautta ja kauneutta.

Samankaltaiset artikkelit