|

Fushimi Inari – Matka Japanin tunnetuimpaan temppeliin

Fushimi Inari on yksi Japanin tunnetuimmista ja arvostetuimmista pyhäköistä. Se sijaitsee Kioton kaupungissa ja se on omistettu Inari-kettuhengelle, joka on sadon ja kauppiaiden suojelija. Tämä ainutlaatuinen paikka tarjoaa vierailijoille rauhallisen ja kauniin ympäristön keskellä japanilaista kulttuuria.

Vieraillessasi Fushimi Inari -pyhäkössä huomaat nopeasti, että sen tunnusomaisin piirre on valtava määrä oransseja torii-portteja, jotka muodostavat kiehtovan tunneliefektin sen poluilla. Nämä torii-tunnelit luovat ikimuistoisen ja vaikuttavan näkymän, josta et halua jäädä paitsi. Pyhäkön alueella on myös paljon muita idyllisiä rakennuksia ja patsaita, jotka kertovat japanilaisen perinteen tarinoita.

Fushimi Inari -vierailun aikana voit myös tutustua alueen luontoon ja kokea tasapainon uskonnon ja luonnon välillä arvostetussa japanilaisessa kulttuurissa. Näin ollen Fushimi Inari on paikka, jossa jokainen voi löytää jotain mielenkiintoista ja inspiroivaa, oli se sitten uskonnollinen elämys tai luontomatkailu.

Vierailulla Fushimi Inari huomaat varmasti valtavan määrän Torii- portteja.

Fushimi Inari

Fushimi Inari on yksi Kioton kuuluisimmista nähtävyyksistä. Se sijaitsee kaupungin eteläpuolella ja on helposti saavutettavissa julkisilla liikennevälineillä. Tämä paikka on ehdottomasti vierailun arvoinen kohde vieraillessasi Japanissa.

Inari Ja jumalat

Fushimi Inari on omistettu Inari-jumalalle, joka on shintolaisuuden jumala ja tunnetaan erityisesti riisi- ja maatalouden suojelijana. Uskotaan, että Inari pystyy tuomaan vaurautta ja menestystä niille, jotka kunnioittavat häntä. Tätä paikkaa pidetään usein Inari-jumalan pääpyhättönä Japanissa.

Historia

Fushimi Inarin sanotaan olevan yli 1 300 vuotta vanha ja se on vahvasti osa Japanin historiaa. Alueella on monia historiallisia rakennuksia ja monumentteja, jotka kertovat sen pitkästä ja värikkäästä historiasta. Se perustettiin Hana nimisen perheen toimesta vuonna 711.

Inari uskonto ja shinto

Fushimi Inari on shintolainen pyhäkkö ja sen uskonnolliset juuret ovat syvälle Japanin kulttuurissa. Shintolaisuus on Japanin alkuperäinen uskonto ja se keskittyy luonnon ja henkien palvontaan. Fushimi Inarilla on myös merkittävä rooli japanilaisessa maataloudessa ja elintarviketuotannossa sen yhteyden vuoksi Inari-jumalaan.

Tutustumalla Fushimi Inarin alueeseen pääset syvemmälle Japanin kulttuuria ja shinto-uskonnon ydintä. Voit ihailla upeita torii-portteja, jotka muodostavat tunnetut punaiset polut ja voit rukoilla pyhätön hondenissa eli pääpyhäkössä. Ei ole väliä, oletko uskonnollinen vai et, tämä kokemus on varmasti ainutlaatuinen ja ikimuistoinen.

Erityispiirteet ja rakenteet

Kun vierailet Fushimi Inarissa, huomaat heti lukuisat torii-portaat ja senbon torii -alueet. Nämä ominaisuudet tekevät tästä pyhäköstä ainutlaatuisen ja vaikuttavan. Torii-portaat ovat sarja torii-portteja, jotka on asetettu tiiviisti vierekkäin ja johtavat ylös vuorelle. Senbon torii on useiden tuhansien torii-porttien alue, joka on omistettu Inari-jumalalle. Jokainen torii portti on lahjoitus tai kiitos joltakin yritykseltä tai yksityishenkilöltä Inarille, joka on saanut apua Inari-jumalalta liiketoiminnan menestyksessä. Porttien rivissä kävelemällä tunnet itsesi osaksi ainutlaatuista kulttuurikokemusta, joka on ainutlaatuista Fushimi Inarille.

Romon portti ja honden

Fushimi Inari -pyhäkön pääportti tunnetaan nimellä Romon portti, joka on vaikuttava rakenne, joka on peräisin Heian-kauden lopulta. Tämä kaksikerroksinen portti toivottaa sinut tervetulleeksi pyhäkköön ja johdattaa sinut sen keskusosaan.

Pääalan keskipisteessä on pyhäkköalueen päärakennus eli honden. Honden on omistettu Inari-jumalalle ja se on rakennettu perinteisellä japanilaisella arkkitehtuurilla. Tämä paikka on tärkeä paikka, jossa ihmiset voivat käydä rukoilemassa ja toivomassa menestystä elämäänsä. Hondenin edessä on myös joitain pienempiä sivualttareita, joissa vieraat voivat tehdä lahjoituksia ja rukoilla muita jumalia.

Pyhäköllä vieraillessasi koet nämä erilaiset rakenteet ja voit nauttia niiden muodostamasta ainutlaatuisesta tunnelmasta. Fushimi Inari on enemmän kuin vain yksi Japanin kuuluisimmista nähtävyyksistä. Se on syvä sukellus japanilaisen kulttuuriin ja perinteiden maailmaan.

Kitsune: Ketun jumalan sanansaattajat

Fushimi Inari -pyhäkkö on kuuluisa paitsi lukemattomista torii-porteistaan, myös sen uskomuksista, jotka liittyvät kettuihin eli kitsuneihin. Nämä ketut ovat Inari-jumalan, riisin ja viljan suojelijan sanansaattajia. Tässä osiossa opit lisää näistä mielenkiintoisista olennoista ja siitä, miten ne liittyvät Fushimi Inari -pyhäkköön.

Kun vierailet Fushimi Inari -pyhäkössä, huomaat todennäköisesti monia kettupatsaita eri puolilla aluetta. Nämä ketut kuvastavat kitsuneita, jotka ovat uskomuksen mukaan jumalallisia olentoja, joiden tehtävä on toimia Inari-jumalan sanansaattajina ja suojelijoina. Kettujen uskotaan voivan muuttaa muotoaan ihmiseksi ja siten viestittää jumalan tahtoa ihmisille.

Kettujen ja riisin yhteys on myös mielenkiintoinen. Riisi on ollut tärkeä viljelykasvi Japanissa jo pitkään ja siksi sen suojelijalla Inarilla on erityinen asema kulttuurissa. Ketut, Inarin ystävät ja sanansaattajat ovat myös sidoksissa riisiin ja niitä pidetään sen kasvun ja menestyksen vartijoina. Matkallasi pyhäkön alueella voi nähdä kettu patsaita, joilla on riisintähkä suussaan, mikä kuvastaa tätä yhteyttä.

Vaikka kitsunet ovatkin jumalallisia olentoja, niitä kuvataan usein leikkisinä ja salaperäisinä hahmoina. Niiden arvoituksellinen luonne ei kuitenkaan tarkoita, etteivätkö ne olisi uskollisia tehtävälleen viedä jumalan viestejä eteenpäin. Joten seuraavan kerran, kun vierailet Fushimi Inari -pyhäkössä, älä unohda ottaa hetki aikaa tutustua näihin kiehtoviin kettuhahmoihin ja niiden rooliin pyhäkössä.

Vierailu fushimi inari-pyhäkköön

Kun lähdet vierailulle Fushimi Inari -pyhäkköön, sinun kannattaa ottaa juna-asemalta metro tai juna Inari Stationille tai JR Inari Stationille, jotka sijaitsee aivan lähellä pyhäkköä. Voit saapua sinne helposti Nara Line -junalla tai JR Nara Line -junalla. Jos saavut matkalta Kiotosta, junamatka kestää noin 5-10 minuuttia.

Taksilla saapuessasi voit pyytää kuskia jättämään sinut pyhäkön lähelle. Täältä löydät myös useita ryokan-majoitusvaihtoehtoja. Yöpyessäsi ryokanissa voit upota täysin japanilaiseen elämäntapaan yöpymisen aikana.

Aukioloajat ja yhteystiedot

Fushimi Inari -pyhäkkö on avoinna ympäri vuorokauden, joten voit vierailla siellä milloin vain. Sisäänpääsy pyhäkköön on myös täysin ilmainen. Yhteystiedoilla saat lisätietoja, kuten erityistapahtumista, parhaista ajankohdista vierailla ja muista vierailijoille hyödyllisistä tiedoista. Jos sinulla on kysyttävää tai tarvitset lisätietoja, voit ottaa yhteyttä Fushimi Inari -pyhäkköön seuraavin tiedoin: https://inari.jp/ tai puhelimitse +81 75-641-7331

Vaellus ja aktiviteetit

Fushimi Inari -pyhäkkö on kuuluisa vaellusaktiviteeteistaan ja kauniista luonnostaan. Reittivaihtoehtoja vaellukselle on useita. Tässä osiossa käsitellään lyhyesti joitakin suosittuja vaellusreittejä ja aktiviteetteja, joita voit kokea vieraillessasi alueella.

Kiipeily vuorelle Inarin lähellä

Inarin lähellä sijaitseva vuori on loistava paikka päivävaellukselle. Täältä löydät useita vaellusreittejä, jotka sopivat eri taitotasoille. Kiipeä Mount Inarille maisemia ihaillen ja nauti luonnosta. Reitit kulkevat Fushimi Inari -pyhäkön läheisyydestä ja vievät sinut syvälle Fushimi-kun kauniiseen metsään.

Tässä on muutama vinkki vaellukseesi:

  • Käytä mukavia kenkiä, jotka soveltuvat kivikkoisille poluille.
  • Ota riittävästi vettä mukaan, sillä vaellus voi olla rasittava varsinkin kesällä.
  • Sää voi olla arvaamaton, joten älä unohda ottaa sadevarusteita mukaan.

Fushimi Inarin kodankodan kävely

Jos etsit kevyempää toimintaa, voit tehdä kierroksen Fushimi Inarin Kodankodankävely -polulla. Tämä reitti on helppo ja sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille. Kodankodankävely vie sinut jännittäville Torii-porteille, jotka ovat kuuluisa nähtävyys Fushimi Inari -pyhäkössä. Voit tutustua viereisiin teehuoneisiin ja kokea japanilaisen teen maailman.

Muista seuraavat asiat polulla:

  • Ota kamera tai puhelin mukaan ja ota upeita kuvia Torii-porteista.
  • Älä koskaan kävele reitillä, sillä se on pyhä.
  • Pidä silmäsi auki, sillä voit bongata erilaisia lintuja ja eläimiä.

Fushimi Inari tarjoaa vaellusta ja aktiviteetteja niin rentoutumiseen kuin seikkailuun. Nauti luonnosta ja upeista maisemista. Voit lähteä seikkailulle ja löytää, mitä tämä ainutlaatuinen alue pystyy sinulle tarjoamaan.

Symboliikka ja merkitys

Fushimi Inari on tunnettu ennen kaikkea tuhansista punaisista torii-porteista, jotka muodostavat pitkän tunnelin. Tämä paikka on kuitenkin paljon enemmän kuin vain kaunis nähtävyys. Tutustutaan nyt alueen symboliikkaan ja merkitykseen.

Riisin jumala ja muut merkitykset

Fushimi Inari on omistettu riisijumala Inarille, joka on myös viljelyksen ja elinkeinoelämän suojelija. Samaan aikaan tämä pyhäkkö on suojelija monille muille elämänalueille. Vaikka riisin viljely ei välttämättä ole sinun päivittäinen elinkeinosi, on hyvä pitää mielessä, että Inari-jumalalla on monia muitakin merkityksiä, kuten onni, menestys, teollisuus ja hedelmällisyys. Ei siis ole mitään syytä, miksi et voisi kääntyä Inarin puoleen, jos haluat asioiden sujuvan tai tarvitset vähän lisää hyvää onnea elämässäsi. Inari sushi on saanut myös nimensä Fushimi Inarin mukaan.

Onnen ja menestyksen symbolit

Yksi Fushimi Inarin symboliikkaan liittyvä seikka on se, että kyseinen pyhäkkö on yksi monista Inari-pyhäköistä Japanissa. Jokainen niistä edustaa menestystä ja useimmat sijaitsevat teollisuuden tai kaupan alueilla. Erikoisessa asemassa on myös Toyotomi Hideyoshi, joka oli Fushimi Inarin suuri tukija ja lahjoitti suuren osan näistä punaisista torii-porteista, joita voit nähdä tänäkin päivänä Fushimi Inarissa.

Inari-pyhättöjen symbolit eivät kuitenkaan rajoitu vain torii-porteihin. Voit löytää sieltä myös kinkaiden tai palvelijakettujen patsaita, joiden uskotaan olevan Inarin palvelijoita. Nämä tuovat onnea pyhäkön vierailijoille. Seuraavassa on muutamia esimerkkejä Fushimi Inarin symboliikasta:

  • Punaiset torii-portit: Ne tunnustavat lahjoittajien anteliaisuuden ja edistävät asioiden sujuvuutta.
  • Kitsune-patsaat: Kettu on Inari-jumalan lähettiläs, joka suojelee viljelyksiä ja ihmisten toimeentuloa.
  • Omikuji: Nämä ovat pientä arpalippuja, joista voit saada omaan elämääsi liittyviä ennusteita ja ohjeita.

Fushimi Inari on siis paikka, jossa voit saada paitsi ainutlaatuisen kokemuksen, mutta myös arvokasta tietoa ja ymmärrystä japanilaisesta kulttuurista ja perinteistä.

Yksityiskohtia ja lahjoituksia

Fushimi Inari -pyhäkkö sijaitsee eteläisessä Kiotossa. Se on kuuluisa tuhansista punaisista torii-porteistaaan. Tämän nähtävyyden yksityiskohtaiset elementit ja lahjoitukset tekevät siitä entistä mielenkiintoisemman paikan.

Pienemmät pyhäköt ja fox patsaat

Sinulla on mahdollisuus nähdä useita pienempiä pyhäkköjä ja kettu (fox) patsaita, kun kävelet sen torii-porttien läpi. Ketut ovat Inari-jumalan sanansaattajia ja ne edustavat viljaa, kauppaa ja liiketoimintaa. Pienemmissä pyhäköissä voit nähdä erilaisia kettupatsaita ja jotkut niistä pitävät avainta (key) suussaan. Avain symboloi varastoa, joka on olennainen osa viljan jumalan suojelemia asioita.

Lahjoitukset

Fushimi Inari-pyhäkön ylläpitäminen vaatii paljon resursseja. Alueella vierailijat voivat tehdä lahjoituksia pyhäkön tukemiseksi. Monet torii- porteista on lahjoitettu yksityishenkilöiden ja yritysten toimesta, sekä niiden lahjoitustauluissa on näkyvissä lahjoittajien nimet ja lahjoituspäivämäärät.

Romon Gate, joka on yksi pyhäkön pääporteista, on myös saanut tukea lahjoituksista. Lahjoitusten kerääminen ja käyttö on olennainen osa Fushimi Inari-pyhäkön historiallisen ja kulttuurillisen merkityksen säilyttämiseen. Kun vierailet Fushimi Inari Shrine -alueella, voit nauttia paitsi sen kauneudesta, myös monista yksityiskohdista ja lahjoituksista, jotka kertovat sen tarinan.

Ruoka ja juomat alueella

Kun vierailet Fushimi Inari-Taishassa, älä unohda maistaa paikallisia herkkuja, kuten Inari Sushiaa ja Aburaagea. Inari sushi on suosittu japanilainen ruoka, joka valmistetaan höyrytetystä riisistä ja maustetusta paistetusta tofusta (aburaage). Se on yleinen välipala tai aterian täyte alueella ja juhlissa.

Aburaage on paistettu tofusuikale, joka on yleinen ainesosa monissa japanilaisissa ruokalajeissa. Voit löytää erilaisia aburaage-herkkuja vieraillessasi Fushimi Inari-Taishan alueella. Tällaisia ovat esimerkiksi annokset tofuilla, keitoilla tai suolaisilla naposteltavilla.

Tee ja sake

Fushimi Inari-Taishan alueella on tarjolla laaja valikoima erilaisia juomia, kuten teetä ja sakea. Voit maistella erilaisia paikallisia teen makuja löytääksesi suosikkisi. Teatterijuomat ovat täydellinen tapa rentoutua ja nauttia alueen henkeäsalpaavista näkymistä ja kauniista toriista.

Sake on suosittu japanilainen alkoholijuoma, joka valmistetaan käyneestä riisiä. Fushimi Inari-aluetta ympäröivät sake-panimot ja voit maistella erilaisia paikallisia sakeja eri myyntipisteissä. Saken ystävänä kannattaa kokeilla alueen erikoisuuksia ja kenties ostaa pullo kotiin viemisiksi.

Turisti nähtävyydet ja perinteet

Fushimi Inari -pyhäkkö on perustettu yli tuhat vuotta sitten, joten se on täynnä kulttuuria ja historiaa. Tämä paikka on tunnettu Inarin jumalalle omistetuista temppeleistään. Inari on viljan, hedelmällisyyden ja teollisuuden jumala. Aikoinaan pyhäkkö perustettiin Hata-klaanin toimesta.

Pyhäkköalueella on monia muita kiinnostavia kohteita, kuten Inariyama-kukkula. Se on upea näköalapaikka, josta voit ihailla Japanin luontoa. Aivan erityisen kiinnostava on myös tuhansien torii-porttien käytävä, joka on yksi Fushimi Inari -pyhäkön tunnetuimmista nähtävyyksistä.

Turistina voit katsella uskonnollisia menoja ja tutustua Japanin perinteisiin sekä maistella uskomattoman herkullisia paikallisia välipaloja, kuten Tsujiura Senbeitä tai tuttavallisemmin onnenkeksiä. Nämä makeat herkut voit ostaa lähistöllä sijaitsevista makeiskaupoista. Japanin uuden vuoden juhla-aikaan alueella on erityisesti vilskettä ja silloin voit ottaa osaa perinteisiin juhliin.

Nauti Fushimi Inari -pyhäkön tunnelmasta ja käytä tilaisuutta hyväksesi kokeillaksesi paikallista ruokaa, kuten herkullisia keittoja. Tutustu temppelien kulttuuriin ja Japanin historiaan ja ota mukaasi unohtumattomia muistoja.

Usein Kysytyt Kysymykset

Kävely 10 000 toriin läpi vie noin 2-3 tuntia. Se riippuu vauhdista ja kuinka paljon pysähdyskuvia otat. Se voi kestää kauemmin jos pysähdyt rukoilemaan tai syömään matkan varrella.

Fushimi Inari Taishan pyhäkössä on yli 10 000 torii-porttia. Ne on lahjoitettu eri yritysten ja yksityishenkilöiden toimesta. Niillä on oma tarkoituksensa, esimerkiksi ne toimivat kiitoksena Inari -jumalalle.

Fushimi Inarissa on niin paljon torii-portteja, koska ne ovat lahjoituksia. Uskotaan, että lahjoittamalla torii-portin yrityksille ja yksityishenkilöille tuodaan hyvää onnea ja vaurautta. Fushimi Inari Taisha on omistettu Inari-jumalalle, joka on viljan, kaupan ja liiketoiminnan suojelija.

1000 torii-porttia löytyy Fushimi Inari Taishan pyhäköstä. Se sijaitsee eteläisessä Kiotossa, Japanissa. Portit ovat järjestetty tiheisiin riveihin, muodostaen ikonisen torii-polun, joka kulkee koko pyhäkön läpi.

Fushimi Inari Taishaan on helppo päästä esimerkiksi paikallisjunalla Kiotosta. Ota JR Nara-linja Kyotosta ja jää pois Inari-asemalla. Asemalta on vain noin 5 minuutin kävelymatka pyhäköön.

Fushimi Inari Taishan lähistöllä voit tutustua paikallisiin kauppoihin ja ravintoloihin, jotka tarjoavat erilaisia herkkuja, kuten inarizushi (riisitäytteinen paistettu tofupussi) ja Kitsune udon (nuudelikeitto paistetulla tofulla). Voit myös vierailla lähellä sijaitsevissa pienemmissä pyhäköissä ja temppeleissä.

Samankaltaiset artikkelit