|

Ginkakuji – Matkaopas Kioton kuuluisaan temppeliin

Ginkakuji, tunnettu myös nimellä Hopeinen paviljonki, on yksi Japanin kuuluisimmista temppeleistä, joka sijaitsee Kioton kaupungissa. Tämä historiallinen paikka on rakennettu vuonna 1482 ja se edustaa Higashiyaman kulttuuria, joka oli erittäin merkittävä koko maan kulttuurihistorian kannalta. Ginkakuji on ainutlaatuinen yhdistelmä arkkitehtuuria, puutarhasuunnittelua ja taidetta, ja se lumoaa kävijöitä kaikkialta maailmasta.

Kun vierailet Ginkakujin temppelissä, huomaat sen tärkeimmän rakennuksen, Hopeisen paviljongin, joka on kaunis kaksikerroksinen puurakenne. Alun perin se oli tarkoitus peittää hopealla, mutta suunnitelma ei koskaan toteutetunut. Paviljongin vieressä sijaitsee kuuluisa kuivakivipuutarha nimeltään ”tumma mereen kohoava viiva” (Ginsyadan), joka edustaa japanilaisen puutarhasuunnittelun yksinkertaista kauneutta.

Ginkakuji ei ole vain nähtävyys, vaan myös hengellinen paikka. Se toimii Rinzai-zen buddhalaisuuden temppelinä ja on olennainen osa japanilaista kulttuurihistoriaa. Matka Ginkakujiin tarjoaa rauhoittavan ja opettavaisen kokemuksen, sekä viehättää sinut sen syvällä historialla ja näyttävällä arkkitehtuurilla.

Ginkakuji tunnetaan myös nimellä Hopeinen paviljonki.
Ginkakuji tunnetaan myös nimellä Hopeinen paviljonki.

Temppelin historia

Ginkakuji on yksi Japanin kuuluisimmista temppeleistä. Se oli alun perin shogun Ashikaga Yoshimasan eläkkeelle siirtymisen huvila. Se rakennettiin vuonna 1482.

Se syntyi kukoistavan kulttuurin aikana, jota kutsutaan Higashiyaman kaudeksi. Ashikaga Yoshimasa oli merkittävä vaikuttaja tämän ajan taiteen ja kulttuurin edistämisessä. Hän halusi, että Ginkakuji heijastaa ja vangitsee kaiken tämän kauden hienouden ja viehätyksen.

Valitettavasti Ōnin sota alkoi vuonna 1467 johti lähes 100 vuoden lähestulkoon jatkuvaan sotaan. Sodan aikana Ginkakuji kuitenkin säilyi ennallaan. Sen arkkitehtuuri ja puutarha muodostavat yhdistelmän, joka heijastaa sekä Japanin alkuperäisen sotilaallisen että rauhanomaisen kulttuurin elementtejä.

Ginkakuji on upea esimerkki Japanin historiasta, ja siellä käydessäsi voit ihailla paitsi kaunista arkkitehtuuria ja puutarhoja, mutta myös tuntea yhteyden shogun Ashikaga Yoshimasan aikakauteen ja kulttuuriin.

Arkkitehtuuri ja suunnittelu

Päärakennus, Kannon-den, on kaksikerroksinen rakenne, joka yhdistää perinteisen japanilaisen arkkitehtuurin ja kiinalaisen tyylin. Ensimmäisessä kerroksessa on Shoin-arkkitehtuuria, joka keskittyy minimalistiseen ja selkeään suunnitteluun. Toisessa kerroksessa on kara-arkkitehtuuria, jolle on ominaista monimutkaisempi ja koristeellisempi tyyli.

Ginkakuji koostuu monista rakennuksista, mukaan lukien pääsali, Kannon-den:

  • Pääsali Kannon-den: Tässä rakennuksessa säilytetään Kannon Bodhisattvan patsasta, joka symboloi viisautta ja myötätuntoa.
  • Tōgudō: Tämä rakennus toimi alun perin Ashikaga Yoshimasan opiskelu- ja meditaatiotilana.
  • Sekka-tei: Tämä on pieni teehuone, joka edustaa edo-kauden arkkitehtuuria.

Ginkakujin puutarhat ja -polkut herättävät tunnelman kauneudesta ja rauhasta. Puutarhan erottuva piirre on kuun hiekkaranta. Tämä kohouma on muotoiltu huolellisesti niin, että se edustaa japanilaista estetiikkaa, kuten Wabi-sabia, joka korostaa luonnollista ja yksinkertaista kauneutta. Ginkakuji on upea paikka, joka antaa sinulle mahdollisuuden kokea tunnelmaa kauniista arkkitehtuurista ja harmonisesta ympäristöstä.

Higashiyaman kulttuuri

Higashiyaman kulttuuri kehittyi Higashiyama-kaudella Japanissa, ja Ginkakuji oli yksi sen keskipisteistä. Tämä kulttuuri tunnetaan erityisesti sen vaikutuksesta teeseremoniaan, kukkien asetteluun, runouteen ja maalaukseen. Seuraavissa kappaleissa tutustut näihin monitahoisiin kulttuurin osa-alueisiin.

Teeseremonia: Higashiyama-kauden aikana teeseremoniasta tuli yhä tärkeämpi osa Japanin kulttuuria. Teeseremonia, jota kutsutaan myös nimellä chado tai sado, on hienostunut rituaali, joka kuvastaa japanilaista estetiikkaa ja filosofiaa. Ginkakuji itse on myös tunnettu teeseremonioistaan ja monet tärkeät teemestarit ovat käyneet siellä tai liittyneet jollain tapaa kyseiseen temppeliin.

Kukkien asettelu: Kukkien asettelu, joka tunnetaan myös nimellä ikebana, on toinen näkyvä taiteen muoto Higashiyama kauden aikana. Sen juuret juontavat viidennelle vuosisadalle, mutta Higashiyama kauden aikana se kukoisti ja sai paljon huomiota. Joihinkin ikebanan tyyleihin kuuluu yksinkertaisten, mutta ilmaisuvoimaisten asetelmien luominen, joka heijastaa Higashiyaman kauden minimalistista estetiikkaa.

Runous: Higashiyama-kauden runous keskittyi erityisesti wakaan eli japanilaiseen runouteen ja sen lajeihin, kuten tankaan. Tämän kauden runoilijat arvostivat luonnollista kauneutta ja pyrkivät välittämään syvällisiä tuntemuksia ja ajatuksia yksinkertaisilla, mutta vaikuttavilla sanoilla. Ginkakuji kukoisti runouden alalla ja monia merkittäviä runoilijoita vaikuttivat tämä kulttuurinen kehitys.

Maalaus: Maalaustaide sai myös merkittävää huomiota Higashiyama-kauden aikana, erityisesti maisema- ja taidemaalaukset. Ginkakuji vaikutti tämän taiteen kehitykseen, ja monia tärkeitä maalareita liittyy tähän temppeliin tai heidän maalaustyylinsä olivat inspiroineet tätä aikakautta.

Nämä taiteen muodot ovat osa Higashiyama-kulttuuria, joka tuli tunnetuksi Ginkakujin ympärillä. Näiden taiteen muotojen opiskelu antaa sinulle tarkemman käsityksen siitä, miten tämä ainutlaatuinen kulttuuri syntyi ja kehittyi.

Puutarha ja sen merkitys

Ginkakuji-puutarha on erinomainen esimerkki japanilaisesta puutarhasuunnittelusta ja zenpuutarhan luonnosta. Tämä ainutlaatuinen puutarha tarjoaa kauniit näkymät sammalilla peitettyihin kiville ja hiekka-alueille, jotka muodostavat keskeisen osan puutarhan suunnittelua.

Hiekkapuutarha on keskeisessä roolissa Ginkakuji-puutarhassa. Hiekka on puhdasta valkoista ja on muotoiltu kauniiksi, yksinkertaisiksi muodoiksi, kuten aaltoiksi ja kartioiksi. Nämä muodot ovat osa zen-puutarhojen filosofiaa, joka pyrkii tarjoamaan paikan mietiskelylle ja henkisen rauhan saavuttamiselle.

Puutarhan suunnittelu sisältää erilaisia kasveja ja elementtejä, joka antaa sille monimutkaisuutta ja syvyyttä. Japanilaisen puutarhan ominaisuuksia, kuten pieniä siltoja, kiviä ja lampia, voidaan havaita ympäri puutarhaa. Tämän tyyppisen puutarhan tavoitteena on saavuttaa harmonia luonnon ja ihmisen välillä.

Yksi ainutlaatuisimmista piirteistä Ginkakuji-puutarhassa on sen erittäin hyvin hoidettu sammal, joka peittää puiden tyvet ja kivipolut. Sammaloitu alue lisää puutarhan viehätysvoimaa ja tekee siitä täydellisen paikan rauhan ja hiljaisuuden etsimiseen.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Ginkakuji-puutarha on hieno esimerkki zen-puutarhasta ja japanilaisesta puutarhasta. Sen ainutlaatuiset piirteet, kuten sammal, hiekkapuutarha ja monipuolinen suunnittelu tekevät siitä ihanteellisen paikan mietiskelemiseen ja luonnon kauneuden arvostamiseen. Lue lisää Japanilaisesta puutarhasta.

Pääsy ja sijainti

Ginkakuji sijaitsee Kioton itäpuolella, Sakyo-ku alueella. Tämä historiallinen temppeli on helppo saavuttaa julkisilla liikennevälineillä Kioton asemalta. Alla olevat ohjeet auttavat sinua saapumaan Ginkakujiin.

Kioton asemalta voit ottaa bussin numero 5, 17 tai 100, jotka kulkevat suoraan Ginkakujiin. Matka kestää noin 35-45 minuuttia ja maksaa noin 230 jeniä. Toinen vaihtoehto on ottaa metro Karasuma-linjallllla pohjoiseen Kitayaman asemalle ja vaihtaa bussiin numero 204 Ginkakujiin.

Mikäli pidät kävelemisestä, voit seurata Filosofin polku -nimistä reittiä, joka kulkee Ginkakujiin viehättävien kahviloiden, putiikkien ja perinteisten japanilaisten puutarhojen lomassa. Kävelymatka Kioton keskustasta kestää noin 45-60 minuuttia.

Ginkakuji on auki päivittäin kello 8:30-18:00. Sisäänpääsymaksu on 600 jeniä aikuisilta. Muille ikäryhmille sen sijaan on alennuslippuja. Temppelialue on myös esteettömästi suunniteltu. Ginkakuji on erittäin suosittu nähtävyys, joten saatat kohdata väkijoukkoja erityisesti sesonkiaikoina. Suosittelemme vierailemaan aikaisin aamulla tai myöhään iltapäivällä välttääksesi ruuhkat. Lue lisää matkustamisesta Kiotoon.

Kioton ja Japanin kulttuuri

Kioto on tunnettu Japanin kulttuuripääkaupunkina, ja Ginkakuji on yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Täällä voit kokea japanilaisen kulttuurin monimuotoisuuden ja rikkauden. Tämä temppeli tarjoaa erinomaisen tilaisuuden tutustua seuraaviin kulttuurisiin elementteihin: wabi-sabinoh-teatteriKinkakuji-temppeli ja filosofin polku.

Wabi-sabi on japanilainen estetiikka, joka keskittyy yksinkertaisuuteen, vaatimattomuuteen ja luonnonmukaisuuteen. Ginkakuji on täydellinen paikka havaita tämän estetiikan merkitys, sillä sen puutarhoissa ja rakennuksissa yhdistyy kauneus ja epätäydellisyys.

Kioton kaupungissa voit myös löytää noh-teatterin, joka on perinteinen japanilainen taidemuoto. Se on minimalistinen esitys, joka sisältää tanssia, laulua ja näyttelemistä. Vaikka Ginkakuji ei ole noh-teatterin esityspaikka, voit löytää monia paikallisia esityksiä tästä teatterista käymällä muissa historiallisissa kohteissa Kioton alueella.

Toinen merkittävä Kioton temppeli on Kinkakuji-temppeli, joka tunnetaan myös nimellä Kultainen paviljonki. Kinkaku-ji on maailmankuulu historiallinen temppeli. Ginkakuji,taas on hopeinen paviljonki, joka on hieno vertailukohta Kultaiselle paviljongille, joka auttaa ymmärtämään Kiotoa ja Japania laajemmin.

Lopuksi, voit tutustua filosofin polkuun, joka on Kioton rauhallinen kävelyreitti yhdistäen Ginkakujin temppelin ja muiden alueen temppelien kanssa. Kävellessäsi tätä polkua, voit nauttia kauniista maisemista, herättäen kysymyksiä elämästä ja filosofiasta mielessäsi.

Käydessäsi Ginkakuji-temppelissä ja tutustumalla näihin kulttuurisiin elementteihin, voit saada syvemmän ymmärryksen Japanin kulttuurista ja historiasta. Kiitos, että valitset Kioton ja Ginkakujin kulttuurimatkasi kohteeksi.

Ympäröivä alue

Ginkakuji sijaitsee viehättävässä ympäristössä, joka on täynnä historiallisia ja kulttuurisia nähtävyyksiä Kiotossa. Alueella on monia muita vaikuttavia rakennuksia ja temppeleitä, kuten Nanzenji, joka on eräs tärkeimmistä zen-buddhalaisista temppeleistä Japanissa. Se sijaitsee etelään Ginkakuji-temppelistä ja on tunnettu vaikuttavasta Sanmon portistaan.

Toinen merkittävä kohde, joka kannattaa ottaa huomioon vierailulla Kiotossa, on Kyoto Imperial Palace. Tämä historiallinen palatsi oli Japanin keisarillisen perheen asuinpaikka yli tuhat vuotta ennen siirtymistä Tokioon. Palatsissa on upeita rakennuksia ja kauniita puutarhoja, jotka heijastavat perinteistä japanilaista arkkitehtuuria ja puutarhasuunnittelua.

Lisäksi alueella on Heian Jingu Shrine, joka on Keisari Kammun ja Keisari Komein muistomerkki. Se sijaitsee itään Ginkakuji-temppelistä ja on suosittu paikka paikallisten ja turistien keskuudessa. Alueen perinteiset rakennukset ja tunnettu Shin’en-puutarha ovat ihanteellisia rentoutumiseen ja rauhallisen tunnelman aistimiseen.

Samalla matkalla ei kannata jättää väliin Nijo Castlea, joka on historiallinen linna, joka toimi jossain vaiheessa Tokugawa Shogunate -hallinnon symbolina. Se sijaitsee länteen temppelistä ja on tunnettu Ninomaru palatsista, joka on kuuluisa kultakauden maalauksista ja kauniista puutarharakenteista.

Jos olet matkalla Tokioon, muista käydä myös historiallisissa ja kulttuurisissa kohteissa, kuten Keisarillinen palatsi, Asakusa Senso-ji -temppeli ja Meiji Jingu -pyhäkkö. Vaikka Ginkakuji on Kioton kohokohta, tämän kauniin kaupungin ympäröivät alueet tarjoavat myös monia houkuttelevia ja mielenkiintoisia vierailukohteita. Tutustu myös Tokion Meiji- temppeliin.

Usein sysyttyjä sysymyksiä

Kyllä, Ginkakuji on ehdottomasti vierailun arvoinen. Se on yksi tunnetuimmista temppeleistä Japanissa ja tunnettu kauniista arkkitehtuuristaan ja puutarhoistaan.

Lähellä Ginkakujia sijaitsee muita mielenkiintoisia nähtävyyksiä, kuten Filosofin polku, Honen-in temppeli ja Nanzen-ji temppeli. Voit myös nauttia ympäröivästä luonnosta ja kulttuurista.

Ginkakujiin pääsee helposti käyttämällä julkista liikennettä. Voit ottaa bussin tai junan lähelle temppelialuetta ja kävellä sieltä. Voit myös vuokrata polkupyörän ja ajaa temppelille.

Paras aika vierailla Ginkakujin temppelissä on keväällä, kun kirsikankukat kukkivat, tai syksyllä, kun lehdet vaihtavat väriä. Näinä vuodenaikoina pääset nauttimaan upeista värien loistosta.

Kyllä, Ginkakujiissa on sisäänpääsymaksu. Aikuisille pääsymaksu on yleensä noin 500 jeniä ja lapsille hieman edullisempi. Hinnat voivat vaihdella sesongin mukaan.

Ginkakuji, joka tunnetaan myös nimellä Hopeinen paviljonki, rakennettiin vuonna 1482. Se toimi alun perin shogunin (sotilasjohtajan) Ashikaga Yoshimasan huvilana. Myöhemmin se muutettiin zen-buddhalaiseksi temppeliksi. Temppelin arkkitehtuuri ja puutarha ovat merkittäviä esimerkkejä japanilaisesta Muromachi-aikakauden taiteesta ja kulttuurista.

Samankaltaiset artikkelit